Διαλειτουργικότητα Blockchain: Γιατί είναι σημαντική η τεχνολογία Cross Chain;

Τα δίκτυα Blockchain και τα κατανεμημένα καθολικά εκρήγνυνται. Η διασύνδεση αυτών των νέων αλυσίδων καθίσταται αναγκαία καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να λαμβάνουν υπόψη την αναδυόμενη τεχνολογία και τις δυνατότητές της. Ας δούμε πιο βαθιά για να δούμε τι είναι η διαλειτουργικότητα του blockchain και γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Ο αριθμός των έργων blockchain αυξάνεται εν μέρει επειδή οι προγραμματιστές σκέφτονται έξω από το κουτί καθώς προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Η αύξηση έρχεται επίσης στην αναγνώριση ότι καμία τέλεια λύση δεν θα μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες blockchain ταυτόχρονα.

Ένα τέλειο παράδειγμα είναι το blockchain IOTA που επιδιώκει να βελτιώσει τις πληρωμές στο Διαδίκτυο των πραγμάτων. Το VeChain, από την άλλη πλευρά, μοιράζεται παρόμοιες δυνατότητες, αλλά με στόχο την ενίσχυση της διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας στο blockchain. Το Stellar blockchain, από την άλλη πλευρά, επιδιώκει να διευκολύνει τους ανθρώπους να βρουν ένα παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών για την επίλυση προβλημάτων χαμηλού λανθάνοντος χρόνου σε απομακρυσμένες περιοχές.

Εν μέσω του πολλαπλασιασμού των έργων blockchain, ένα πράγμα ξεχωρίζει. Όλα τα blockchain, καθώς και τα καθολικά και τα DAG εκτελούν ένα διαφορετικό σύνολο συναλλαγών και χειρίζονται διαφορετικά ποσά επεξεργασίας δεδομένων. Καθίσταται επίσης όλο και πιο ξεκάθαρο ότι υπάρχουν διαφορετικά δίκτυα και blockchain που έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένα συνδικάτα, θρησκείες, κοινοτικές οργανώσεις καθώς και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η ταχεία ανάπτυξη του blockchain αναμένεται να δημιουργήσει πολλά διαφορετικά είδη αλυσίδων. Μία τέτοια τεχνολογία που γίνεται ολοένα και πιο εμφανής είναι η Cross Chain Technology.

Εγγραφείτε τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain

Διαλειτουργικότητα Blockchain: Τι είναι η τεχνολογία Cross Chain?

Cross Chain, η τεχνολογία γίνεται ολοένα και πιο καυτό θέμα συζήτησης που θεωρείται ως η απόλυτη λύση για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των blockchain. Σε όρους Layman, μια τεχνολογία Cross-chain είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία που επιδιώκει να επιτρέψει τη μετάδοση αξίας και πληροφοριών μεταξύ διαφορετικών δικτύων blockchain.

Αυξημένη χρήση καθιερωμένων δικτύων όπως το Ripple, το Bitcoin και το Ethereum, ενώ ένα καλό πράγμα έχει οδηγήσει σε πολλά ζητήματα, μεταξύ των οποίων είναι περιορισμοί οικονομικής και τεχνικής κλίμακας. Όπως συζητήθηκε παραπάνω, τα περισσότερα δίκτυα blockchain λειτουργούν σε απομονωμένα οικοσυστήματα καθώς αντιμετωπίζουν προσπαθούν να επιλύσουν ένα μοναδικό σύνολο αναγκών.

Το γεγονός ότι οι αλυσίδες λειτουργούν μεμονωμένα έχει ως επί το πλείστον αδύνατο για τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τα πλήρη οφέλη της τεχνολογίας καθολικών. Η αδυναμία των διαφορετικών blockchain να επικοινωνούν μεταξύ τους έχει καταστήσει αδύνατο για τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τα πλήρη οφέλη της τεχνολογίας blockchain. Διαγώνια αλυσίδα, η τεχνολογία επιδιώκει να λύσει όλα αυτά τα ζητήματα, επιτρέποντας τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των μπλοκ αλυσίδων, διευκολύνοντας έτσι την επικοινωνία μεταξύ τους και την ανταλλαγή πληροφοριών.

Συμβατότητα Cross Blockchain

Το πρωτόκολλο πολλαπλής αλυσίδας διασφαλίζει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ μπλοκ αλυσίδων, επιτρέποντας έτσι την ανταλλαγή αξίας καθώς και πληροφορίες μεταξύ διαφόρων δικτύων. Συμπληρωματικά με τα οφέλη των δημόσιων αποκεντρωμένων αλυσίδων, τέτοια πρωτόκολλα πρέπει να θέσουν τα θεμέλια για τη μαζική υιοθέτηση και χρήση blockchain

Η συμβατότητα cross blockchain επιτρέπει σε διαφορετικούς blockchain να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς τη βοήθεια διαμεσολαβητών. Αυτό σημαίνει ότι οι blockchain που μοιράζονται παρόμοια δίκτυα θα μπορούν να μεταφέρουν αξία μεταξύ τους.


Ενώ χρησιμοποιούνται σε ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα, οι επιχειρήσεις δεν θα χρειάζεται πλέον να ανταγωνίζονται μόνο με πελάτες σε ένα δίκτυο της επιχείρησης όπως είναι χτισμένη. Αντ ‘αυτού, οι εταιρείες θα μπορούν να συναλλάσσονται με πελάτες από άλλα συμβατά blockchain. Η όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί χωρίς καθυστερημένα ή ακριβά τέλη συναλλαγής. Όπως συμβαίνει με το Διαδίκτυο αξίας, η συμβατότητα cross blockchain θα παρέχει στα δίκτυα blockchain ένα αποτελεσματικό μέσο μετάδοσης αξίας.

Θέλετε να μάθετε ποια επιχείρηση εφαρμόζει το blockchain; Δείτε τη λίστα με τις κορυφαίες 20+ επιχειρήσεις που εφαρμόζουν τεχνολογία blockchain τώρα!

Ποιος αξιοποιεί την τεχνολογία πολλαπλών αλυσίδων?

Το Ripple είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα έργου blockchain που προσπαθεί να διερευνήσει συναλλαγές μεταξύ αλυσίδων. Ενώ είναι ακόμα στις πρώτες μέρες της ανάπτυξης, η Ripple προσπαθεί να επιτρέψει σε ανθρώπους και οντότητες να ανταλλάξουν διάφορα ψηφιακά στοιχεία σε διαφορετικά blockchain.

Για αρχάριους, η Ripple έχει ήδη ξεκινήσει να βοηθά τις τράπεζες, σε όλο τον κόσμο, να διευθετούν τις διασυνοριακές πληρωμές μεταξύ τους σε διαφορετικά νομίσματα και κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, το έργο blockchain αντιμετωπίζει μια δύσκολη εργασία για να γυαλίσει την τεχνολογία της αλυσίδας.

Σημασία της διαλειτουργικότητας Blockchain

Η επιτυχία της τεχνολογίας blockchain θα εξαρτηθεί από τον τρόπο αλληλεπίδρασης και ολοκλήρωσης διαφορετικών δικτύων blockchain. Γι ‘αυτό το λόγο, η διαλειτουργικότητα μεταξύ των μπλοκ αλυσίδων είναι η έννοια με την οποία διαφορετικά μπλοκ επικοινωνούν μεταξύ τους στην προσπάθεια της ομαλής ανταλλαγής πληροφοριών.

Η διαλειτουργικότητα είναι ουσιαστικά η δυνατότητα προβολής και πρόσβασης σε πληροφορίες σε διάφορα συστήματα blockchain. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο στείλει δεδομένα σε άλλο blockchain, ο παραλήπτης θα πρέπει να είναι σε θέση να τα διαβάσει, να κατανοήσει και να αντιδράσει με λίγη προσπάθεια; Ωστόσο, αυτό δεν είναι δυνατό προς το παρόν, καθώς είναι αδύνατο να μοιραστείτε πληροφορίες μεταξύ των Bitcoin block και Ethereum.

Cross Chain, η τεχνολογία επιδιώκει να λύσει όλα αυτά βελτιώνοντας τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των blockchain. Αναδυόμενα έργα αγοράζουν αργά την ιδέα καθώς προσπαθούν να βρουν πλατφόρμες που μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς την ανάγκη τρίτου.

Η διαλειτουργικότητα του Blockchain θα πρέπει να συμβάλει σημαντικά στην απαλλαγή των διαμεσολαβητών ή τρίτων, συνώνυμων με τα κεντρικά συστήματα. Η ικανότητα των διαφορετικών αποκεντρωμένων δικτύων να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς διαμεσολαβητές θα πρέπει επομένως να προχωρήσει πολύ στη δημιουργία πλήρως αποκεντρωμένων συστημάτων.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία blockchain; Μάθετε περισσότερα από τον απόλυτο οδηγό ορισμού blockchain τώρα!

Γιατι όμως?

Η διαλειτουργικότητα των μπλοκ αλυσίδων έχει μεγάλη σημασία, καθώς θα βοηθήσει πολύ τους ανθρώπους να κάνουν συναλλαγές σε άλλα μπλοκ χωρίς ραφή. Προς το παρόν, μπορεί κανείς να κάνει συναλλαγές μόνο σε ένα blockchain εν κινήσει, δηλαδή Bitcoin ή Ethereum. Ωστόσο, η μεταφορά πληροφοριών μεταξύ δύο διαφορετικών αλυσίδων δεν είναι δυνατή.

Οι διαφορετικές λειτουργίες πρέπει να δημιουργηθούν λόγω της διαλειτουργικότητας των μπλοκ αλυσίδων. Για αρχάριους, οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές σε πολλά blockchain. Ένα πλήρως τέλειο έργο διαλειτουργικότητας blockchain θα πρέπει επομένως να είναι ο πυρήνας της ψηφιακής οικονομίας στο μέλλον.

Η διαλειτουργικότητα Blockchain θα πρέπει επίσης να οδηγήσει σε συναλλαγές πολλαπλών διακριτικών χάρη στην ανάπτυξη συστημάτων πορτοφολιών πολλαπλών διακριτικών. Μια τέτοια εξέλιξη θα επιτρέψει στους χρήστες να βασίζονται σε ένα ενιαίο σύστημα πορτοφολιών για αποθήκευση και μεταφορά tokens με ευκολία σε διάφορα blockchain.

Έργα διαλειτουργικότητας Blockchain

Δεδομένης της συνεχώς αυξανόμενης ανάγκης για ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ διαφόρων δικτύων blockchain, πολλοί προγραμματιστές εργάζονται ήδη για βέλτιστες λύσεις. Ο αριθμός των έργων διαλειτουργικότητας blockchain αυξάνεται ως αποτέλεσμα των προγραμματιστών να επιταχύνουν τη μαζική υιοθέτηση blockchain.

Παρακάτω είναι μερικά από τα κορυφαία έργα, που θέλουν να βελτιώσουν τη διαλειτουργικότητα blockchain.

Μπλοκ αλυσίδας Polkadot

Το Polkadot blockchain είναι μια τεχνολογία πολλαπλών αλυσίδων υψηλού προφίλ που μεταφέρει τη διαλειτουργικότητα blockchain σε άλλο επίπεδο. Ένα πνευματικό παιδί του Gavid Wood, ένας από τους ιδρυτές του Ethereum, ο Polkadot επιδιώκει να βελτιώσει τη μεταφορά δεδομένων έξυπνων συμβάσεων μέσω διαφόρων blockchain.

Το Polkadot αποτελείται από πολλαπλές αλεξίπτωτο που διαφέρουν ως προς τα χαρακτηριστικά τους. Στο Polkadot blockchain, οι συναλλαγές μπορούν να κατανεμηθούν σε μια ευρεία περιοχή δεδομένου του αριθμού των αλυσίδων στο δίκτυο. Όλα αυτά γίνονται διασφαλίζοντας παράλληλα υψηλά επίπεδα ασφάλειας στις συναλλαγές.

Το έργο διαλειτουργικότητας Polkadot Blockchain επιδιώκει να διασφαλίσει την απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ ιδιωτικών αλυσίδων, δημόσιων δικτύων, χρηστών, καθώς και χωρίς λιγότερη διεπαφή. Οι προγραμματιστές πίσω από τις λύσεις διαλειτουργικότητας blockchain θέλουν να επιτρέψουν ένα Διαδίκτυο όπου ανεξάρτητες λύσεις blockchain θα μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες μέσω μιας αλυσίδας αναμετάδοσης Polkadot.

Οι θεμελιώδεις αρχές των λύσεων διαλειτουργικότητας blockchain είναι η επεκτασιμότητα καθώς και η διακυβέρνηση.

Αναρωτιέστε για τους διαφορετικούς τύπους τεχνολογίας blockchain; Ρίξτε μια ματιά στους 4 διαφορετικούς τύπους τεχνολογίας blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά.

Blocknet

Προγραμματιστές πίσω από το Blocknet εργάζονται επί του παρόντος για τη δημιουργία αποκεντρωμένης ανταλλαγής, όλα στην προσπάθεια ενίσχυσης της ανταλλαγής επικοινωνιών.

Το Blockchain εφαρμόζει επίσης στρατηγικές διαλειτουργικότητας blockchain που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε το blockchain αυτή τη στιγμή.

Αυτό που σκοπεύει να κάνει το Blocknet είναι η αποκέντρωση και των τεσσάρων συνιστωσών στην προσπάθεια δημιουργίας της πρώτης Αποκεντρωμένης ανταλλαγής. Οι υποστηρικτές του έργου εργάζονται επίσης για τη βελτιστοποίηση της πλατφόρμας μεταξύ αλυσίδων για να λειτουργήσει ως υποδομή.

Aion σε απευθείας σύνδεση

Το Aion online είναι ένα άλλο έργο διαλειτουργικότητας Blockchain υψηλού προφίλ που επιδιώκει να αντιμετωπίσει άλυτα ζητήματα σχετικά με την επεκτασιμότητα και τη διαλειτουργικότητα σε δίκτυα blockchain. Οι προγραμματιστές σχεδιάζουν να τοποθετήσουν την Aion ως το τυπικό πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται από διάφορα blockchain. Το τελικό παιχνίδι είναι να ενισχύσει τη δημιουργία αποτελεσματικών και αποκεντρωμένων συστημάτων.

Οι προγραμματιστές έχουν ήδη δημιουργήσει ένα ενοποιημένο δίκτυο blockchain που καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση διαφορετικών συστημάτων blockchain σε διανομέα πολλαπλών επιπέδων.

Wanchain

Η Wanchain καθιερώνεται ως η πρώτη διαδικτυακή διαλειτουργική λύση blockchain στον κόσμο, με ασφαλή υπολογιστές πολλαπλών μερών. Πιο συγκεκριμένα, η λύση διαλειτουργικότητας blockchain επιδιώκει να ανοικοδομήσει τη χρηματοδότηση με τη στέγαση όλων των ψηφιακών στοιχείων σε ένα blockchain.

Παρουσιάζουν μια από τις μοναδικές στρατηγικές διαλειτουργικότητας blockchain αυτή τη στιγμή.

Το έργο διαλειτουργικότητας blockchain διασφαλίζει διακλαδικές δυνατότητες αξιοποιώντας την τελευταία έρευνα σε κρυπτογραφικές θεωρίες. Βασίζεται επίσης σε ένα ιδιόκτητο πρωτόκολλο που επιτρέπει τη διασύνδεση ιδιωτικών, δημόσιων και κοινοπραξιακών αλυσίδων. Η διασύνδεση διευκολύνει τη μεταφορά ψηφιακών στοιχείων μεταξύ δύο διαφορετικών blockchain.

Με βάση το Ethereum, το blockchain Wanchain επιτρέπει επίσης την ανάπτυξη έξυπνων συμβολαίων. Όλες αυτές οι πτυχές το καθιστούν μια συναρπαστική λύση blockchain για παράδοση κατανεμημένων εφαρμογών που απαιτούν εύκολη πρόσβαση σε διαφορετικά blockchain. Το απόρρητο στο blockchain ενισχύεται με τη χρήση υπογραφών Ring καθώς και με μυστικές διευθύνσεις.

Διαβάστε περισσότερα: 6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

Cosmos Blockchain

Το Cosmos blockchain είναι το πιο υποτιμημένο έργο διαλειτουργικότητας blockchain. Το έργο blockchain βρίσκεται στον αγώνα για να γίνει το κέντρο πολλών έργων. Οι προγραμματιστές έκτοτε κυκλοφόρησαν ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού που λένε ότι θα αντιμετωπίσουν ζητήματα κλιμάκωσης και διαλειτουργικότητας σε έργα blockchain.

Η αρχιτεκτονική blockchain της Cosmos αποτελείται από πολλά ανεξάρτητα blockchain που ονομάζονται Zones, συνδεδεμένα με ένα κεντρικό blockchain που ονομάζεται Hub. Το Tendermint Core που επιτρέπει την υψηλή απόδοση, καθώς και σταθερή και ασφαλή μηχανή συναίνεσης τύπου PBFT, τροφοδοτεί κάθε ζώνη σε αυτήν την περίπτωση.

Το cosmos Hub συνδέει έργα blockchain για ενίσχυση της διαλειτουργικότητας μέσω του πρωτοκόλλου επικοινωνίας Inter-Blockchain.

Λόγω της διασύνδεσης, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν μάρκες από τη μία ζώνη στην άλλη σε πραγματικό χρόνο και με ασφάλεια, χωρίς να εμπλέκονται στις υπηρεσίες τρίτου μέρους. Το Cosmos blockchain μπορεί να συνδέσει διαφορετικές ζώνες από δημόσιο σε ιδιωτικό έργο χάρη στη σύνδεση IBC.

Διαλειτουργικότητα Blockchain στην υγειονομική περίθαλψη: Τα οφέλη

Η αδυναμία κοινοποίησης και δράσης σε δεδομένα στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι ένα ζήτημα υψηλού προφίλ που έχει παραλύσει την παροχή υπηρεσιών στον τομέα εδώ και χρόνια. Ιδιωτικός, δημόσιος και κυβερνητικός τομέας προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα εδώ και χρόνια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Επί του παρόντος, ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης βασίζεται σε κεντρικά συστήματα διακομιστών για τη μεταφορά τεράστιων δεδομένων μεταξύ ιδρυμάτων. Το μειονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι αυξάνει τους κινδύνους ασφαλείας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένας με έλεγχο των δεδομένων κατά τη μεταφορά.

Η διαλειτουργικότητα είναι ένα μεγάλο ζήτημα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς μελέτες δείχνουν ότι το 86% των παρόχων στον κλάδο δεν είναι σε θέση να μοιράζονται εύκολα σημαντικές πληροφορίες για την υγειονομική περίθαλψη. Ενώ οι περισσότεροι προμηθευτές έχουν εφαρμόσει λύσεις διαλειτουργικότητας, οι περισσότεροι από αυτούς λειτουργούν αποκλειστικά σε ένα δεδομένο οικοσύστημα. Είναι συχνά δαπανηρό να βρούμε μια λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή μεταφορά δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρο τον τομέα.

Γι ‘αυτό πρέπει να επικεντρωθούν σε καλύτερες στρατηγικές διαλειτουργικότητας blockchain για να απαλλαγούν από όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη.

Μέσα στις προκλήσεις που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η υγειονομική περίθαλψη στον αγώνα για την επίτευξη παντού πανταχού διαλειτουργικότητας, το blockchain αναδύεται αργά ως η τεχνολογία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση των πόνων.

Διαβάστε επίσης: Οι 10 κορυφαίες προκλήσεις εφαρμογής Blockchain για επιχειρήσεις

Κυριότητα δεδομένων

Ο έλεγχος δεδομένων ήταν ανέκαθεν μεγάλο ζήτημα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Ωστόσο, με τη διαλειτουργικότητα blockchain, οι παίκτες υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσαν σύντομα να διατηρήσουν τον έλεγχο των δεδομένων τους. Η τεχνολογία ψηφιακού καθολικού μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας που θα μείωνε τις περιπτώσεις ακούσιας ανταλλαγής δεδομένων, καθώς και φόβους για λανθασμένες τροποποιήσεις. Το Blockchain επιτρέπει την εφαρμογή αμετάβλητων κλειδιών με αρχεία καταγραφής πρόσβασης ανάγνωσης / εγγραφής.

Βελτιωμένη ασφάλεια με κρυπτογράφηση

Επί του παρόντος, μόνο το 35% έως 40% των δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης είναι κρυπτογραφημένο. Ωστόσο, με τη χρήση λύσεων διαλειτουργικότητας blockchain, όλα τα δεδομένα θα μπορούσαν να είναι κρυπτογραφημένα από προεπιλογή. Ένα πρότυπο κρυπτογράφησης από προεπιλογή είναι η απόλυτη λύση που θα βοηθήσει στον μετριασμό των κινδύνων που απορρέουν από παραβιάσεις δεδομένων.

Βελτιωμένη απόδοση και διαφάνεια

Η διαλειτουργικότητα Blockchain στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχει επίσης τη δυνατότητα να μειώσει τα γενικά έξοδα και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα. Η χρήση έξυπνων συμβάσεων πρέπει να συμβάλει σημαντικά στην εξάλειψη της ανάγκης για μεσάζοντες. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι αυτόματες διαδικασίες που δρουν σε σχετικές πληροφορίες σε διαφορετικούς παίκτες.

Χαρακτηριστικά & Πλεονεκτήματα
Μυστικότητα Οι λύσεις διαλειτουργικότητας Blockchain πρέπει να διασφαλίζουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων, καθώς τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης επικοινωνούν και μοιράζονται πληροφορίες με τον έξω κόσμο
Χαμηλότερο κόστος συναλλαγής Η διαλειτουργικότητα Blockchain θα μειώσει το κόστος συναλλαγής όσον αφορά την κοινή χρήση εξαιρετικά ευαίσθητων πληροφοριών στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης
Ασφάλεια Η λύση Blockchain θα πρέπει να αντιμετωπίσει το μακροχρόνιο ζήτημα της ασφάλειας δεδομένων στον κλάδο. Η έλλειψη διαμεσολαβητών θα πρέπει να μειώσει τον κίνδυνο ευαίσθητων πληροφοριών να καταλήξουν σε λάθος χέρια
Κανονισμός για το οικοσύστημα Οι λύσεις διαλειτουργικότητας Blockchain θα διασφαλίσουν ότι τα ανεπεξέργαστα δεδομένα κοινοποιούνται μόνο σε ένα δεδομένο οικοσύστημα. Με αυτόν τον τρόπο μόνο οι πάροχοι και τα ιδρύματα με τα απαραίτητα κλειδιά θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα σε ένα δίκτυο
Ασπίδες κατά 51% επίθεση Η χρήση τεχνολογίας blockchain μειώνει τον κίνδυνο επιθέσεων 51% καθώς τα δεδομένα διανέμονται σε ένα εκτεταμένο δίκτυο

Τρέχον σενάριο διαλειτουργικότητας Blockchain στην υγειονομική περίθαλψη

Η πιο σημαντική πρόοδος στην διαλειτουργικότητα μεταξύ των μπλοκ αλυσίδων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης αφορά τη διακυβέρνηση. Τέτοιες λύσεις θα έχουν περιορισμένη έλξη μόνο εάν ο κλάδος δεν καταλήξει σε συναίνεση σχετικά με τις δομές διακυβέρνησης.

Οι παίκτες σε ολόκληρο τον τομέα πρέπει να συμφωνήσουν στις δομές διακυβέρνησης, εστιάζοντας στα πρότυπα διαλειτουργικότητας. Ενώ υπάρχει κάποια πρόοδος σε αυτό το μέτωπο, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος. Επιπλέον, οι φορείς του τομέα θα πρέπει επίσης να αξιολογήσουν διάφορες πλατφόρμες υγειονομικής περίθαλψης που βασίζονται σε blockchain για να δουν ποια θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Προμηθευτές όπως το PakitDok καθώς και το Change Healthcare και το Gem έχουν κάνει εντυπωσιακά βήματα στην ανάπτυξη λύσεων διαλειτουργικότητας Blockchain για τον τομέα.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς θα μπορούσε το Blockchain να διαταράξει την υγειονομική περίθαλψη?

Προκλήσεις διαλειτουργικότητας Blockchain και πιθανές λύσεις

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τη διαλειτουργικότητα blockchain είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά συστήματα blockchain, τα οποία δεν μιλούν την ίδια γλώσσα. Για αρχάριους, πολλές σύνθετες πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται έρχονται με διαφορετικά επίπεδα έξυπνης χρήσης συμβολαίου. Το σχήμα συναλλαγών, καθώς και τα μοντέλα συναίνεσης σε αυτά τα έργα, διαφέρουν επίσης πολύ, για να συμβεί οποιαδήποτε μορφή διασύνδεσης.

Για να ξεπεραστούν ορισμένα από τα υποκείμενα ζητήματα που παρακωλύουν τη διαλειτουργικότητα του blockchain, τότε υπάρχει ανάγκη να στραφούμε σε μια τεχνολογία που επιτρέπει την καθολική επικοινωνία μεταξύ διαφόρων blockchain. Πιο συγκεκριμένα, η χρήση ανοιχτών πρωτοκόλλων, καθώς και Multi Chain Frameworks, θεωρούνται πιθανές λύσεις σε ζητήματα διαλειτουργικότητας blockchain.

Ανοίξτε πρωτόκολλα για να βελτιώσετε τη διαλειτουργικότητα του Blockchain

Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για ζητήματα διαλειτουργικότητας. Η χρήση ανοιχτών πρωτοκόλλων θα πρέπει να προχωρήσει πολύ στην ενεργοποίηση τυποποιημένων διαδρομών μέσω των οποίων διάφορα blockchain μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους με ευκολία. Τέτοια πρωτόκολλα παρέχουν την καθολική γλώσσα για blockchain που ενισχύουν την επικοινωνία.

Ένα τέλειο παράδειγμα ανοιχτού πρωτοκόλλου για διαλειτουργικότητα blockchain είναι το Atomic Swap. Ενεργώντας ως αποκεντρωμένη διασταυρούμενη αλυσίδα μεσεγγύησης, το Atomic Swap καθιστά δυνατή την ανταλλαγή αξίας μεταξύ δύο διαφορετικών blockchain όπως το 1BTC για 1ETH. Η όλη συναλλαγή πραγματοποιείται χωρίς τη χρήση ανταλλαγής ή μεσάζοντα. Το Interledger είναι ένα άλλο παράδειγμα crosschain αλυσίδας που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο atomic swap.

Χρήση πολλαπλών αλυσίδων πλαισίων

Τα πλαίσια πολλαπλών αλυσίδων από την άλλη πλευρά λειτουργούν ως ανοιχτά περιβάλλοντα μέσω των οποίων συνδέονται οι μπλοκ αλυσίδων. Σε αντίθεση με τα ανοιχτά πρωτόκολλα, είναι πιο περίπλοκα. Ωστόσο, βοηθούν στη διευκόλυνση της ανοιχτής επικοινωνίας και μεταφοράς τόσο της αξίας όσο και των δεδομένων μεταξύ διαφορετικών blockchain.

Με τα Multi Chain Frameworks, τα blockchains μπορούν να συνδέονται και να γίνονται μέρος ενός τυποποιημένου οικοσυστήματος ώστε να μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες. Αυτός είναι ο λόγος που τις περισσότερες φορές ονομάζονται Διαδίκτυο blockchains καθώς προσφέρουν μοναδικές και πολλά υποσχόμενες δυνατότητες όταν πρόκειται για διαλειτουργικότητα blockchain.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Συμπέρασμα

Η τεχνολογία πολλαπλών αλυσίδων και η διαλειτουργικότητα blockchain είναι βασικές πτυχές της τεχνολογίας blockchain όπως συζητήθηκε παραπάνω. Οι δύο έννοιες είναι έτοιμες όχι μόνο να διευρύνουν το πεδίο χρήσης της κρυπτογράφησης αλλά και να επιταχύνουν την υιοθέτηση blockchain.

Η διασταυρούμενη αλυσίδα, η τεχνολογία από μόνη της έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει ζητήματα κλιμάκωσης που έχουν παραλύσει το οικοσύστημα blockchain για χρόνια. Έτσι, είναι μια τεράστια ώθηση για το blockchain εάν μπορεί τελικά να τραβήξει τη διαλειτουργικότητα.

Εάν είστε απλώς αρχάριος σε αυτό το θέμα και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τεχνολογία blockchain, προτείνουμε να ξεκινήσετε με το δωρεάν μάθημα blockchain. Γιατί να μην ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο blockchain τώρα?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map