Blockchain και ERP: Απλοποίηση της επιχείρησής σας

Η τεχνολογία Blockchain είναι μια ανατρεπτική δύναμη που αλλάζει αργά πώς λειτουργεί το διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο αυτές τις μέρες. Νομίζω ότι έχετε ήδη δει πολλές αλλαγές σε διάφορους κλάδους όπως η υγειονομική περίθαλψη, η αλυσίδα εφοδιασμού, η κυβέρνηση, η εμπορική χρηματοδότηση, η τραπεζική κ.λπ..

Για τον εξορθολογισμό της επιχείρησης σε επιχειρήσεις, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν συστήματα ERP. Αυτά τα συστήματα αυξάνουν ήδη την αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, ορισμένοι από εσάς μπορεί να είναι δύσπιστοι σχετικά με το εάν το blockchain πρέπει να αντικαταστήσει αυτά τα συστήματα ή όχι.

Contents

BLOCKCHAIN ​​AND ERP- ΟΛΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΓΝΩΣΗ

Blockchain και ERP

Λοιπόν, η τεχνολογία θα αντικαταστήσει τα συστήματα ERP; Ή θα συνεργαστούν το blockchain και το ERP για να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο; Σε αυτόν τον οδηγό, θα επικεντρωθώ στο κύριο ζήτημα των συστημάτων ERP και πώς το blockchain μπορεί να γίνει το κομμάτι του παζλ που λείπει.

Ας ξεκινήσουμε!

Τι είναι το ERP?

Λοιπόν, εάν δεν έχετε ξεκάθαρη ιδέα για το τι είναι αυτό το σύστημα, τότε θα το ξεκαθαρίσω για εσάς. Επιχειρησιακός προγραμματισμός πόρων είναι στην πραγματικότητα ένα λογισμικό που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για τη διαχείριση των καθημερινών αποτελεσμάτων τους, όπως προμήθειες, λογιστική, διαχείριση κινδύνων, διαχείριση έργων, λειτουργίες αλυσίδας εφοδιασμού, συμμόρφωση και πολλά άλλα.

Το καλύτερο μέρος για αυτό το λογισμικό είναι ότι μερικές φορές έρχονται ως σουίτα, σε αυτήν την περίπτωση, μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν ανάλυση απόδοσης, προβλέψεις, προϋπολογισμό, σχεδιασμό ή αναφορές για καθημερινές εκδηλώσεις. Στην πραγματικότητα, τα συστήματα ERP μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν την απόδοση μιας εταιρείας.

Και επειδή λαμβάνετε μια ροή αναφορών και μπορείτε να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει στην εταιρεία σας, η αλλαγή σχεδίων ή στρατηγικών γίνεται ευκολότερη.

Ωστόσο, πρέπει να πω ότι το σύστημα είναι πλήρως συγκεντρωτικό. Έρχεται λοιπόν με το δικό του σύνολο θεμάτων που μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά από ό, τι σας ωφελούν. Και εδώ πέφτουν τα συστήματα blockchain και ERP. Ωστόσο, θα το βρω αργότερα. Πρώτον, θα επισημάνω τα σημαντικά ζητήματα στα συστήματα ERP.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στο επόμενο τμήμα αυτού του blockchain και ERP οδηγού.


Τι είναι τα προβλήματα με το ERP?

 • Χωρίς σαφή ορισμό των διαδικασιών παραγωγής

Πρώτα απ ‘όλα, πολλοί από εσάς μπορεί να χρησιμοποιούν συστήματα ERP, αλλά όταν προσπαθείτε να το εφαρμόσετε για πρώτη φορά, μερικές φορές μπορεί να ξεχάσετε να ορίσετε πλήρως τη διαδικασία παραγωγής. Επιπλέον, εάν η εταιρεία σας έχει διαφορετικά τμήματα που ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, τότε το να καταλάβετε ποιο τμήμα μπορεί να ωφεληθεί περισσότερο γίνεται ένα ζήτημα.

Επίσης, ορισμένες από τις υπάρχουσες διαδικασίες σας μπορεί να μην χρειάζονται καν το σύστημα, αλλά η ενσωμάτωσή του θα μείωνε την αποδοτικότητα. Επίσης, εάν δεν χαρτογραφήσετε τις λειτουργίες, το σύστημα ERP δεν μπορεί να επεξεργαστεί σωστά τη διαδικασία. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται πολύς χρόνος για να τελειοποιήσει και δεν θα βοηθήσει.

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά ζητήματα οποιουδήποτε συστήματος ERP που χρειάζεται πολύς χρόνος για να ρυθμιστεί. Επίσης, πολλές φορές, δεν προσφέρει μια αποτελεσματική διαδικασία για την εταιρεία σας.

Εν πάση περιπτώσει, ας προχωρήσουμε στο επόμενο τεύχος σε αυτόν τον οδηγό συστημάτων blockchain και ERP.

 • Τα συστήματα ERP δεν είναι επαρκώς ευέλικτα

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα αυτού του λογισμικού είναι ότι δεν είναι αρκετά ευέλικτο. Έτσι, όταν πρέπει να προσαρμοστεί στις διαδικασίες σας, αντίθετα, ίσως χρειαστεί να προσαρμοστείτε στη δομή του μοντέλου. Εάν όχι, μπορεί να μην λειτουργεί όπως θα θέλατε.

Βασικά, τα συστήματα ERP διαθέτουν προκαθορισμένη λειτουργικότητα. Επίσης, δεν είναι αρθρωτές που μπορείτε απλά να προσθέσετε τη δυνατότητα που χρειάζεστε. Επομένως, εάν η εταιρεία σας χρειάζεται ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, το σύστημα ERP δεν μπορεί να το προσφέρει κάθε φορά. Πιο συγκεκριμένα, απλώς θα σπαταλάτε το χρόνο και τους πόρους σας, και αυτό μπορεί να εμποδίσει σοβαρά και την επωνυμία σας.

Εν πάση περιπτώσει, ας προχωρήσουμε στο επόμενο τεύχος σε αυτόν τον οδηγό συστημάτων blockchain και ERP.

 • Αυτά τα συστήματα είναι ανθεκτικά σε οποιεσδήποτε αλλαγές

Τα περισσότερα από τα συστήματα ERP αποτυγχάνουν επειδή φοβούνται την αλλαγή. Βασικά, αυτές είναι παλιές τεχνολογίες που δεν ενδιαφέρονται τόσο για τις νέες τεχνολογικές επαναστάσεις. Επιπλέον, τα σενάρια εργασίας και επιχειρήσεων συνεχίζουν να αλλάζουν. Αλλά οι περισσότερες εταιρείες δεν ταιριάζουν με αυτήν την αλλαγή και μάλλον παραμένουν στην παλιά υποδομή.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα συστήματα δεν έρχονται με συχνές ενημερώσεις και σύντομα καθίστανται παρωχημένα στο μεταβαλλόμενο σενάριο της αγοράς.

Προφανώς, η αλλαγή του εσωτερικού συστήματος θα σήμαινε καθυστερήσεις και καταναλώσεις χρόνου, ωστόσο, η ανθεκτικότητα θα το επηρέαζε πολύ πιο μακροπρόθεσμα. Επιπλέον, πολλές φορές, πρέπει να απαλλαγείτε από ολόκληρη την ολοκλήρωση του λογισμικού και να προχωρήσετε στις νέες. Και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πολλές επενδύσεις ξανά.

Ας δούμε το επόμενο τεύχος σε αυτόν τον οδηγό συστημάτων blockchain και ERP.

 • Περίπλοκη ή περιορισμένη λειτουργικότητα

Τα περισσότερα συστήματα ERP αυτές τις μέρες είναι υπερβολικά περίπλοκα. Επιπλέον, έρχονται με πολύπλοκα σχέδια διεπαφής χρήστη και περίεργες λειτουργίες που μπορούν να γίνουν συντριπτικές. Επιπλέον, αυτά τα συστήματα είναι επίσης αρκετά περιορισμένα όσον αφορά τα χαρακτηριστικά.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρείες επηρεάζονται από έναν πράκτορα μάρκετινγκ και στη συνέχεια ενσωματώνουν ένα κακό σύστημα ERP. Ασφαλώς παρεμποδίζει την αξία της επιχείρησης και της επωνυμίας της εταιρείας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να γνωρίζετε ποιο σύστημα ERP μπορεί να είναι επωφελές για εσάς και εάν αυτό το λογισμικό είναι ενημερωμένο ή όχι.

Εν πάση περιπτώσει, ας προχωρήσουμε στο επόμενο τεύχος σε αυτόν τον οδηγό συστημάτων blockchain και ERP.

 • Υψηλό κόστος συντήρησης

Είναι περιττό να πούμε ότι η εφαρμογή ενός συστήματος ERP θα σας κοστίσει αρκετά περιουσία. Παρόλο που η αρχική εφαρμογή είναι αρκετά δαπανηρή και μπορεί να διαρκέσει πολύ χρόνο, η συντήρηση γίνεται επίσης ζήτημα. Όλα τα συστήματα ERP πρέπει να συντηρούνται τακτικά, και αυτό θα συνεπαγόταν επίσης σχετικό κόστος.

Ορισμένα από τα συστήματα ERP μπορεί να είναι φθηνά στην αρχή, αλλά το συνολικό κόστος συντήρησης μπορεί να είναι ένα μεγάλο ποσό. Γι ‘αυτό είναι μια μάλλον μεγάλη και δυσάρεστη απόφαση όταν αναζητάτε ένα σύστημα ERP για την εταιρεία σας.

Ας δούμε το επόμενο τεύχος σε αυτόν τον οδηγό blockchain και ERP.

 • Μη χρήση βασικών χαρακτηριστικών ή κατανόηση του συστήματος

Οι καταναλωτές σας πρέπει επίσης να καταλάβουν πώς θα τους ωφελούσε το σύστημα ERP. Εάν προσφέρετε μια δυνατότητα χρησιμοποιώντας το λογισμικό, πρέπει επίσης να εκπαιδεύσετε τους καταναλωτές σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πολλά συστήματα ERP έχουν ένα πολύπλοκο περιβάλλον εργασίας χρήστη, το οποίο είναι δύσκολο για τον χρήστη να ελέγξει.

Επίσης, τα συστήματα ERP δεν ενδυναμώνουν τους χρήστες και αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην εταιρεία σας. Πιο συγκεκριμένα, καθώς το σύστημα δεν είναι απόλυτα διαφανές, μπορεί να υπάρχουν και πολλά υποκείμενα ζητήματα εμπιστοσύνης.

Εν πάση περιπτώσει, ας προχωρήσουμε στο τελευταίο τεύχος σε αυτόν τον οδηγό blockchain και ERP.

 • Κακή συντήρηση δεδομένων, η οποία οδηγεί σε μειωμένη ποιότητα

Η συντήρηση δεδομένων στο σύστημα ERP δεν είναι πλέον απαραίτητη. Πολλοί συχνά παραβλέπουν τον μετασχηματισμό ποιοτικών δεδομένων κατά την εφαρμογή του συστήματος. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να γίνει τεράστιο βάρος όταν η εταιρεία σας εξαρτάται πλήρως από την ποιότητα αυτών των δεδομένων.

Επίσης, καθώς το σύστημα ERP είναι συγκεντρωτικό, πολλοί το εκμεταλλεύονται και εισάγουν ψευδή δεδομένα στο σύστημα. Όταν άλλα μέρη χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για την υλοποίηση ή τη στρατηγική των έργων τους, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα.

Επίσης, πολλές φορές, υπάρχουν πολλά ανθρώπινα λάθη που μπορούν επίσης να μειώσουν την ποιότητα των δεδομένων. Λοιπόν, βλέπετε, δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάτε την ποιότητα των δεδομένων καθώς ολόκληρη η επωνυμία σας θα εξαρτηθεί από αυτήν.

Αρκετά για τα θέματα προς το παρόν. Ας δούμε πώς μπορούν να ενωθούν το blockchain και το ERP και να ωφεληθούν πολύ οι επιχειρήσεις.

Πώς μπορεί το Blockchain να βελτιώσει τα συστήματα ERP?

 • Η κορυφαία προβολή σε κάθε στάδιο της προσφοράς βελτιώνει τη διαφάνεια

Το Blockchain για συστήματα ERP μπορεί να σας προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ορατότητας σε κάθε μέρος της διαδικασίας. Συνήθως, η εφοδιαστική αλυσίδα τείνει να είναι μια μακρά αλλά τμηματική διαδικασία. Επιπλέον, η παρακολούθηση όλων των διαδικασιών ή του τρόπου με τον οποίο το προϊόν βρίσκεται σε κάθε στάδιο γίνεται σχετικά δύσκολη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση blockchain για εταιρική τεχνολογία για την παρακολούθηση των διαδικασιών σε πραγματικό χρόνο μπορεί πραγματικά να λύσει τα ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού. Επιπλέον, μπορείτε να λαμβάνετε αναφορές σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το πού βρίσκεται το προϊόν αυτή τη στιγμή και ποια είναι η θερμοκρασία ή η ποιότητα του προϊόντος.

Έτσι, μπορεί να σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε τα προϊόντα σας και σε ένα ιδανικό περιβάλλον.

 • Προωθεί εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στην εφοδιαστική αλυσίδα

Με περιπτώσεις χρήσης blockchain ERP, μπορείτε να προωθήσετε την εμπιστοσύνη σε όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα εφοδιασμού. Πως? Λοιπόν, καθώς τα πάντα στο σύστημα είναι ορατά για όλους, διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν υποκείμενες παγίδες ή διαφθορά.

Στην πραγματικότητα, θα ήταν χρήσιμο όταν συνεργαζόμαστε με μια νέα εταιρεία που ανεβαίνει στην αγορά. Εν πάση περιπτώσει, τα συστήματα ERP είναι υπέροχα, αλλά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους ανθρώπους και όχι από το ίδιο το σύστημα. Αλλά στο blockchain, αντί να εμπιστεύονται τους ανθρώπους, για να είμαστε ειλικρινείς, οι επιχειρήσεις μπορούν να εμπιστεύονται το σύστημα καθώς κανείς δεν μπορεί να κάνει παράνομες δραστηριότητες στο δίκτυο.

 • Έλεγχος ταυτότητας και επαλήθευση προσώπων πριν από την πρόσβαση σε συμμετέχοντες

Μια άλλη από τις περιπτώσεις χρήσης blockchain ERP είναι η διαδικασία ελέγχου ταυτότητας από την αρχή. Στην ενσωμάτωση blockchain και ERP, μπορείτε να ρυθμίσετε μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας πολλών παραγόντων για να φιλτράρετε τυχόν εξωτερική παρουσία στο δίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, με το blockchain, μπορείτε επίσης να λάβετε βιομετρικές πιστοποιήσεις. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να επωφεληθείτε ιδιαίτερα από αυτήν την προσέγγιση, καθώς μπορείτε να κάνετε έλεγχο ταυτότητας των υπαλλήλων σας με βάση την τοποθεσία τους. Επιπλέον, οι πελάτες που προσπαθούν να προσεγγίσουν έναν πωλητή μπορούν επίσης να αποδείξουν την ταυτότητά τους από αυτήν την πλατφόρμα.

Λοιπόν, είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην επιχείρηση συνολικά.

 • Έξυπνη εφαρμογή συμβολαίου για αυτοματοποίηση διαδικασιών και πληρωμών

Το Blockchain για ERP μπορεί να σας προσφέρει ό, τι δεν μπορεί να προσφέρει κανένα σύστημα ERP – έξυπνη εφαρμογή συμβολαίου. Με έξυπνα συμβόλαια, μπορείτε εύκολα να επαληθεύσετε τη συναλλαγή με τους προμηθευτές σας. Επίσης, καθώς η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη, μόλις τηρηθούν οι προκαθορισμένοι κανόνες, η σύμβαση θα ξεκινήσει αυτόματα και θα επεξεργαστεί τις συναλλαγές.

Για παράδειγμα, πραγματοποιείτε συναλλαγές με άλλη εταιρεία στο εξωτερικό. Έτσι, μετά την έναρξη μιας έξυπνης σύμβασης με αυτήν την εταιρεία, μπορείτε να ζητήσετε προμήθειες. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να παρακολουθείτε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και μόλις λάβετε το προϊόν, το έξυπνο συμβόλαιο θα αποδεσμεύσει αυτόματα τα χρήματα.

Έτσι, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό που μπορείτε να αποκτήσετε μόνο με το blockchain.

 • Μειώνει τους παράγοντες κινδύνου στις ψηφιακές συναλλαγές

Μια άλλη από τις περιπτώσεις χρήσης blockchain ERP είναι ο χαμηλός κίνδυνος στις ψηφιακές συναλλαγές. Στην πραγματικότητα, τα συστήματα ERP μπορούν επίσης να προσφέρουν συναλλαγές. Ωστόσο, δεν είναι τόσο ασφαλή από τώρα. Επιπλέον, οι ευπάθειες ασφαλείας επιτρέπουν στους χάκερ να στοχεύουν κεντρικούς διακομιστές και να κάνουν hack μια συναλλαγή.

Ωστόσο, το blockchain με συστήματα ERP μπορεί πραγματικά να αλλάξει το σενάριο εδώ. Στην πραγματικότητα, το blockchain προσφέρει επεξεργασία συναλλαγών peer-to-peer, η οποία είναι αρκετά αποτελεσματική και γρήγορη. Επίσης, τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε κάθε τεχνολογία blockchain ή εταιρικής τεχνολογίας είναι αρκετά υψηλά. Έτσι, οι χάκερ δεν μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτές τις πλατφόρμες.

Επιπλέον, καθώς έχουν αποκεντρωμένο περιβάλλον, είναι πολύ αδύνατο για έναν χάκερ να εντοπίζει και να χακάρει τον λογαριασμό ενός χρήστη. Και έτσι, η συνδεδεμένη τεχνολογία μπορεί εύκολα να προσφέρει υψηλή ασφάλεια για ψηφιακές συναλλαγές.

 • Προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και απορρήτου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του blockchain με συστήματα ERP είναι ότι μαζί, προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας εταιρικών blockchain θα αποτρέψει οποιαδήποτε διαρροή δεδομένων, θα εντοπίσει οποιαδήποτε απειλή ασφάλειας ή κενά και θα εντοπίσει μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες σε πραγματικό χρόνο.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι δεν μπορεί μόνο να ανιχνεύσει, αλλά και να αποτρέψει αυτούς τους τύπους προβλημάτων ασφάλειας. Στην πραγματικότητα, το blockchain για επιχειρήσεις μπορεί να προσφέρει έλεγχο ταυτότητας και να απαλλαγεί από οποιοδήποτε ανεπιθύμητο τρίτο μέρος. Επίσης, μπορεί να προσφέρει απόλυτο απόρρητο σε πληροφορίες που δεν είναι δημόσιες.

Οι επιχειρήσεις ασχολούνται με πολλές ευαίσθητες πληροφορίες και η απόκτηση πρόσβασης σε βασισμένο απόρρητο μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση των κανονισμών εντός της εταιρείας. Επιπλέον, μπορεί επίσης να απαλλαγεί από τυχόν ευπάθειες που οφείλονται στις αλληλεπιδράσεις των εργαζομένων.

 • Συμμόρφωση με το GDPR και ασφαλή εγκατάσταση αποθήκευσης για ευαίσθητες πληροφορίες

Όταν ασχολούνται με τους καταναλωτές και τις ευαίσθητες πληροφορίες τους, οι επιχειρήσεις πρέπει να συμμορφώνονται με το GDPR. Επιπλέον, πρέπει να διασφαλίσετε ότι όλες οι πληροφορίες των πελατών σας παραμένουν ιδιωτικές και καμία εταιρεία τρίτου μέρους δεν μπορεί να εξορύξει αυτά τα δεδομένα για ανάλυση αγοράς.

Πάρτε το παράδειγμα του σκανδάλου στο Facebook. Σίγουρα δεν θέλετε να περάσετε μερικές φορές έτσι. Εάν δεν ακολουθείτε τους κανόνες του GDPR, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε σοβαρά νομικά ζητήματα και πρόστιμα. Για να μην αναφέρουμε ότι η αξία της επωνυμίας σας θα είχε και τεράστια επιτυχία μαζί με αυτήν.

Εδώ παίζουν οι θήκες χρήσης blockchain ERP. Με τη βοήθεια του blockchain, μπορείτε να αποθηκεύσετε με ασφάλεια όλες τις πληροφορίες των καταναλωτών χωρίς προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε επίσης να συμμορφώνεστε πλήρως με το GDPR και να προσφέρετε πλήρη διαφάνεια σε περίπτωση χειρισμού πελατών.

 • Μειώνει δραστικά το κόστος

Όλοι γνωρίζουμε πώς μικρά λάθη στο επιχειρηματικό περιβάλλον μπορούν να οδηγήσουν σε δαπανηρές κυρώσεις. Επομένως, όταν πρόκειται για στρατηγικές, πρέπει να είστε έξυπνοι με όλα τα οικονομικά σας και να αποφύγετε εντελώς οποιοδήποτε είδος σφαλμάτων. Δεν αρκεί όμως μόνο το σύστημα ERP.

Το Blockchain για ERP είναι η τέλεια λύση από αυτή την άποψη, καθώς μπορεί να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες, να σας δώσει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, να παρακολουθείτε προϊόντα, συναλλαγές και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα, με τη βοήθεια αυτών των συστημάτων, οι κατασκευαστές μπορούν να αποτρέψουν τις διακοπές, να διαχειριστούν τις λειτουργίες, να διαλύσουν τις πληροφορίες και πολλά άλλα. Έτσι, το blockchain και το ERP μπορούν να είναι ο πιο έξυπνος τρόπος για να ξεκινήσετε εάν θέλετε να μειώσετε το κόστος σας.

 • Δίνει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και βοηθά να βρεθεί στην κορυφή των ανταγωνιστών

Μία από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις χρήσης blockchain ERP είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχετε στην αγορά. Στην πραγματικότητα, ο επιχειρηματικός κόσμος είναι εξαιρετικά γρήγορος και αν δεν το ακολουθήσετε, σύντομα μπορείτε να μείνετε πίσω. Έτσι, όταν αρχίζουν να έρχονται νέες καινοτομίες, πρέπει να είστε σε θέση να το αγκαλιάσετε παρά να το κάνετε πρόσφατο.

Και εδώ μπαίνει το blockchain. Το Blockchain θα είναι η τεχνολογία του μέλλοντος και θα δημιουργηθεί 3,1 τρισεκατομμύρια δολάρια αγορά. Η ασφάλεια της θέσης σας σε αυτήν την αγορά θα σας έδινε σίγουρα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Επίσης, το blockchain προσφέρει πολλές δυνατότητες που μπορούν να αυξήσουν την αξία και τα έσοδα της επωνυμίας σας με ταχύ ρυθμό. Έτσι, όταν συνδυάζετε συστήματα blockchain και ERP μαζί, καταλήγετε με μια πολύ πιο προηγμένη τεχνολογία που μπορεί να οδηγήσει την επιχείρησή σας στην κορυφή.

 • Παρέχει ακριβείς αναφορές προβλέψεων της αγοράς σε πραγματικό χρόνο

Για μια επιχείρηση, η ακριβής πρόβλεψη της αγοράς είναι σχετικά απαραίτητη διαδικασία. Έτσι, πολλές εταιρείες τείνουν να λαμβάνουν συστήματα ERP για αυτό. Στην πραγματικότητα, τα συστήματα ERP είναι υπέροχα, αλλά καθώς έχουν προβλήματα ποιότητας δεδομένων χαμηλά, μερικές φορές δεν είναι δυνατή η ακριβής πρόβλεψη δεδομένων.

Και έτσι, το blockchain για ERP μπορεί να αλλάξει αυτό το σενάριο και να βοηθήσει τα συστήματα ERP να προβλέψουν ακόμη καλύτερα τις αγορές. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές τεχνολογίες blockchain στην αγορά που είναι αφιερωμένες στην πρόβλεψη της αγοράς. Μπορείτε σίγουρα να τα χρησιμοποιήσετε μαζί με τα συστήματα ERP.

Με την ισχυρή τεχνολογία πρόβλεψης από τη σύνδεση blockchain με συστήματα ERP, μπορείτε να λαμβάνετε πιο ακριβείς αναφορές για την αγορά, ακόμη και σε πραγματικό χρόνο! Έτσι, οι επιχειρήσεις μπορούν να κινηθούν προς πιο ρεαλιστικούς και αποτελεσματικούς στόχους.

 • Προσφέρει αμετάβλητες ολοκληρωμένες πληροφορίες που αυξάνουν την ποιότητα των δεδομένων

Η ενσωμάτωση Blockchain και ERP θα σας προσφέρει ένα αμετάβλητο σύστημα που κανείς δεν μπορεί να αλλάξει ή να διαγράψει όπως θέλει. Στην πραγματικότητα, το κεντρικό σύστημα των ERP είναι αρκετά ευάλωτο και ελαττωματικό. Σε αυτό το μοντέλο, οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν ή να αλλάξουν δεδομένα μετά την τοποθέτηση στο σύστημα. Έτσι, εάν ένας υπάλληλος το θέλει, μπορεί εύκολα να χειριστεί τα δεδομένα και να επωφεληθεί από αυτά.

Ωστόσο, όχι μόνο θα ωφεληθούν, αλλά μπορούν επίσης να καταστρέψουν τα δεδομένα και αυτό θα οδηγήσει σε μειωμένη ποιότητα δεδομένων. Και έτσι, με το blockchain στο μείγμα, μόλις τα δεδομένα μπουν στο καθολικό, κανείς δεν μπορεί να αλλάξει αυτά τα δεδομένα σύντομα.

Έτσι, τώρα έχετε απόλυτα ακριβή, μοναδικά και υψηλής ποιότητας δεδομένα που μπορούν να επαληθευτούν ανά πάσα στιγμή. Είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα προνόμια του blockchain.

 • Δημιουργεί ένα ευέλικτο, διαμορφώσιμο και ανθεκτικό μοντέλο συστήματος

Λοιπόν, η ενσωμάτωση blockchain και ERP δημιουργεί ένα διαμορφώσιμο, ευέλικτο και στιβαρό μοντέλο. Υπάρχουν πολλές τεχνολογίες blockchain εκεί έξω που προσφέρουν εκτεταμένες προσαρμογές. Πολλές πλατφόρμες εταιρικών blockchain όπως το Hyperledger, το Enterprise Ethereum Alliance, το R3 Corda, το Corta, το Ripple κ.λπ. προσφέρουν μια αρχιτεκτονική που μπορείτε να διαμορφώσετε με βάση τις απαιτήσεις σας.

Επίσης, αυτά τα συστήματα μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα στα μεταβαλλόμενα επιχειρηματικά σενάρια και να διασφαλίσουν ότι δεν θα καταλήξετε σε ένα ξεπερασμένο σύστημα. Ωστόσο, μην ξεχάσετε να μάθετε ποια τεχνολογία blockchain θα επιλέξετε ενώ την ενσωματώνετε με τα συστήματα ERP σας.

Το Blockchain και το σύστημα ERP πρέπει να είναι πλήρως συμβατά μεταξύ τους για να λειτουργήσει. Στην πραγματικότητα, το blockchain μπορεί να είναι η ασπίδα για συστήματα ERP, καθώς έχουν ευάλωτους κεντρικούς διακομιστές που μπορούν εύκολα να παραβιαστούν.

Έτσι, κατά κάποιο τρόπο, και οι δύο μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό αλλά ευέλικτο περιβάλλον.

 • Αυξάνει την αποτελεσματικότητα και βελτιστοποιεί τις διαδικασίες σε κάθε τμήμα

Με την πάροδο του χρόνου, στην κατασκευή, η διαδικασία γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Επομένως, πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σφάλματα που προκαλούν δαπανηρά αποτελέσματα. Ωστόσο, με τη βοήθεια του blockchain με ERP, μπορούν εύκολα να αυτοματοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες.

Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να διατηρήσουν λειτουργίες μεταξύ τμημάτων, πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και λύσεις, εξαλείφοντας τα ανθρώπινα λάθη και πολλά άλλα. Με τη χρήση αυτής της νέας τεχνολογίας, οι συνδυασμένες επιχειρήσεις μπορούν να απαλλαγούν από τη χειρωνακτική εργασία και να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους με ταχύ ρυθμό.

Επίσης, το blockchain μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις περίπλοκες διαδικασίες και τα ψεύτικα δεδομένα μαζί με τη βελτίωση των παραδόσεων.

Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε τεράστιο χρόνο και να αυξήσετε το επίπεδο παραγωγικότητάς σας. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία αυτοματοποίησης του blockchain μπορεί να αντισταθμίσει τις απώλειες που συμβαίνουν σε άλλα τμήματα. Επίσης, οι υπάλληλοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για όλες τις μικρές λεπτομέρειες και η τεχνολογία μπορεί να το απογειωθεί εύκολα.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι μπορούν επίσης να απολαύσουν την ευκολία χρήσης και τον ελάχιστο φόρτο εργασίας. Έτσι, μακροπρόθεσμα, οι επιχειρήσεις μπορούν πραγματικά να αυξήσουν την αξία της επωνυμίας τους.

Συμπερασματικές σκέψεις: Το Blockchain και το ERP θα αλληλεπιδράσουν προς το παρόν

Το Blockchain με σύστημα ERP είναι ένα τεράστιο σκαλοπάτι για τις επιχειρήσεις. Τα συστήματα ERP είναι απολύτως αποτελεσματικά, παρόλο που συνοδεύονται από ορισμένα ζητήματα. Ωστόσο, αυτά τα ζητήματα δεν είναι αρκετά εμφανή ώστε το blockchain να αντικαταστήσει εντελώς τα ERP. Έτσι, για τώρα, νομίζω ότι το blockchain θα λειτουργούσε ως πρόσθετο για τα συστήματα ERP.

Πιο συγκεκριμένα, δεν πιστεύω ότι το blockchain μπορεί να ξεφορτωθεί πλήρως τα ERP ακόμη. Η ενσωμάτωση blockchain και ERP μπορεί να ενισχύσει τον αυτοματισμό και την ακεραιότητα της αλυσίδας εφοδιασμού.

Όσον αφορά την απόδοση, το blockchain συνοδεύεται από το δίκαιο μερίδιο των δυνατοτήτων του. Και μαζί, το blockchain με ERP, η τεχνολογία μπορεί εύκολα να αλλάξει τα πάντα για τις βιομηχανίες της αλυσίδας εφοδιασμού.

Αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το γεγονός ότι τα συστήματα ERP είναι αρκετά ακριβά και οι εταιρείες που επενδύουν σε αυτά δεν μπορούν να ρίξουν αυτά τα συστήματα όποτε θέλουν. Γι ‘αυτό οι εταιρείες ERP ενδέχεται να συνεχίσουν να αναπτύσσουν περισσότερο λογισμικό μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, το blockchain που δείχνει δυνατότητες γίνεται επίσης δημοφιλές. Και η μαζική υιοθέτηση θα αυξήσει μόνο τα οφέλη της. Έτσι, το blockchain για συστήματα ERP μπορεί να γίνει πιο εμφανές στο εγγύς μέλλον. Εν πάση περιπτώσει, πιστεύω ότι η ενσωμάτωση blockchain και ERP μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για τις επιχειρήσεις αυτήν τη στιγμή.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map