Blockchain εναντίον Hashgraph: Ποιος κερδίζει το διπλό;

Ο τεχνολογικός κόσμος έχει γεμίσει με blockchain και κρυπτογράφηση τα τελευταία 10 χρόνια. Ενώ μερικοί άνθρωποι βλέπουν το μέλλον στο blockchain, μερικοί δείχνουν στον κόσμο ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα. Υπάρχουν ορισμένα ελαττώματα με την τεχνολογία blockchain. Για παράδειγμα, η κατανάλωση ενέργειας και ένας περιορισμένος αριθμός συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο και ούτω καθεξής. Λοιπόν, όταν οι άνθρωποι γνώρισαν τη νέα εφεύρεση τεχνολογία – Hashgraph, άρχισαν να αμφισβητούν το μέλλον του blockchain. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη συζήτησή μας για το blockchain εναντίον Hashgraph.

Blockchain εναντίον Hashgraph: Τα ελαττώματα της τεχνολογίας Blockchain

Εναλλακτική λύση Hashgraph vs Blockchain

Οι άνθρωποι λένε ότι ο Hashgraph μπορεί να κάνει την τεχνολογία blockchain ξεπερασμένη. Αλλά πως? Δεν είναι το blockchain η τεχνολογία τελευταίας γενιάς που θα εξαλείψει τον κανόνα των κακών εταιρειών; Λοιπόν, ναι, αλλά ακόμη και το φεγγάρι έχει ουλές! Το Blockchain έχει επίσης κάποια αρνητικά σημεία. Αρέσει,

Δύναμη πεινασμένη

Η πρώτη και κύρια σχεδίαση ελάττωμα blockchain είναι ότι απαιτεί τεράστια ποσότητα ισχύος. Οι αλγόριθμοι συναίνεσης όπως το Proof-of-Work (PoW) ή το Proof-of-Stake (PoS) απαιτούν πολλές υπολογιστικές δυνάμεις για να λειτουργήσουν. Σήμερα, θα χρειαστείτε αποθήκες γεμάτες από επεξεργαστές εξόρυξης και φούστες ηλεκτρικού ρεύματος. Οι συνήθεις μέσοι χρήστες δεν μπορούν πλέον να εξορύσσουν κέρματα χρησιμοποιώντας τον οικιακό τους υπολογιστή.

Βραδύτερη

Όλοι γνωρίζουμε ότι η διαδικασία εξόρυξης είναι πολύ αργή. Καθώς και η συνολική διαδικασία συναλλαγής είναι επίσης αργή ως σαλιγκάρι. Το Bitcoin μπορεί να χειριστεί μόνο 7 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Χρειάζονται 6-7 ώρες για τη συναλλαγή Bitcoin σε κάποιον. Παρόλο που υπάρχουν ταχύτερα blockchain από το παππού Bitcoin, δεν είναι όμως ο γρηγορότερος τρόπος.

Αδικος?

Εάν είστε ανθρακωρύχος, μπορείτε να επιλέξετε την εντολή συναλλαγής όπως θέλετε. Έτσι, οι ανθρακωρύχοι μπορούν να καθυστερήσουν μια συναλλαγή καθώς έχουν τη δύναμη να το κάνουν; Όμως, είναι δίκαιο; Οι ανθρακωρύχοι μπορούν ακόμη και να σταματήσουν ένα μπλοκ για να ενταχθούν στην αλυσίδα ή το καθολικό.

Παλαιότερα!

Ενώ άλλες τεχνολογίες αναδύονται από το μηδέν, το blockchain θα μπορούσε να θεωρηθεί λίγο παλιό σε σύγκριση με αυτές τις τελευταίες τεχνολογίες. Ναι, το blockchain έκανε την ιδέα ακόμη δυνατή να σκεφτεί. Αλλά και πάλι, οι νέοι θα τρώνε πάντα τους ηλικιωμένους!

Τι είναι το Hashgraph?


Έτσι, τι είναι ο Hashgraph? Ζητώ συγνώμη που το κρατώ μυστικό μέχρι τώρα. Το Hashgraph είναι σαν την τεχνολογία blockchain αλλά καλύτερα. Είναι επίσης ένα αποκεντρωμένο ψηφιακό καθολικό βασισμένο σε συναίνεση, όπως ένα blockchain. Λοιπόν, πώς είναι διαφορετικό; Λοιπόν, η βασική διαφορά βρίσκεται στον μηχανισμό. Ο Hashgraph υιοθετεί δύο τεχνολογίες της επιστήμης των υπολογιστών. Αυτοί είναι –

  • Κουτσομπολιό για τα κουτσομπολιά, και
  • Εικονική ψηφοφορία

Η τεχνολογία Hashgraph είναι η εφεύρεση του Leemon Baird, του συνιδρυτή και του CTO των Swirlds. Έλαβε τεράστια υποστήριξη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλό του Mance Harmon. Στόχος τους ήταν να κάνουν τις μπλοκ ακόμη πιο αποτελεσματικές. Και αγόρι, το έχουν κάνει! Το Hashgraph μπορεί να χειριστεί πάνω από 250.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, ενώ ο ηγέτης της αγοράς Bitcoin μπορεί να χειριστεί μόλις 7! Έτσι, η συζήτηση για το blockchain εναντίον Hashgraph είναι αναπόφευκτη.

Blockchain εναντίον Hashgraph: Γιατί το Hashgraph είναι μπροστά?

Blockchain εναντίον Hashgraph

Συντελεστές εικόνας: Swirlds

Πείτε αντίο στο Forking

Όταν ένα blockchain χωρίζεται σε δύο ή περισσότερα μέρη, το φαινόμενο είναι γνωστό ως πιρούνι ή απλά πιρούνια. Αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται όταν όλοι οι κόμβοι του δικτύου προσπαθούν να πραγματοποιήσουν αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση. Οι ιδρυτές του Hashgraph είπαν ότι το σύστημά τους είναι απαλλαγμένο από τέτοια πιρούνια.

Περισσότερες συναλλαγές

Ναι, τα blockchain είναι ακόμα αργά. Οι Ripple και NEO μπορούν να χειριστούν 10.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, οι οποίες είναι οι ηγέτες όσον αφορά τον αριθμό των συναλλαγών που μπορεί να εκτελέσει το blockchain σε ένα δευτερόλεπτο. Η Hashgraph, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει 250.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Η Visa μπορούσε να χειριστεί μόνο 25.000. Η ταχύτητα είναι αυτό που κάνει αυτήν την τεχνολογία τόσο καινοτόμο.

Απόδειξη εργασίας: Τι είναι αυτό?!

Σχεδόν όλα τα blockchain είναι ελάχιστα. Τουλάχιστον όλα τα δημόσια είναι. Η εξόρυξη χρειάζεται πολλή υπολογιστική ισχύ που απαιτεί τεράστια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Hashgraph δεν έχει τον παραδοσιακό αλγόριθμο συναίνεσης, οπότε δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χιλιάδες δολάρια στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας.

Πραγματικά δίκαιο

Όλες οι συναλλαγές εμφανίζονται στο καθολικό σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά τους. Κανένας ανθρακωρύχος ή οποιοσδήποτε δεν μπορεί να αποφασίσει εάν μια συναλλαγή θα καταγραφεί ή όχι. Λόγω του Gossip σχετικά με την τεχνολογία Gossip, οι άνθρωποι μπορούν να απαλλαγούν από τέτοια αδικία.

Τελικές σκέψεις

Λοιπόν, ποιος θα κυβερνήσει το μέλλον – Blockchain εναντίον Hashgraph; Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για αυτό. Αλλά είναι βέβαιο ότι ο Hashgraph δείχνει πολύ πιο πιθανό από το blockchain Ο βασικός σκοπός και των δύο είναι ο ίδιος. Αλλά ο Hashgraph είναι νεότερος, γρηγορότερος και πιο δυνατός!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map