Blockchain in Payment: Επιτάχυνση υπηρεσιών πληρωμής

Η τεχνολογία Blockchain είναι η τέλεια τεχνολογία κατάλληλη για συστήματα πληρωμών. Σήμερα, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα πιθανά οφέλη του blockchain στις βιομηχανίες πληρωμών.

Η τεχνολογία Blockchain προσφέρει ταχύτερες, χαμηλού κόστους, ασφαλείς υπηρεσίες πληρωμής μαζί με ένα κατανεμημένο καθολικό που μπορεί να παρέχει εμπιστοσύνη μεταξύ των συμμετεχόντων. Παρόλο που το blockchain ξεκίνησε ως η αρχική πλατφόρμα υποστήριξης για ψηφιακά νομίσματα, είναι πλέον ενσωματωμένο σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών.

Στην πραγματικότητα, το σύστημα πληρωμών μας είναι γεμάτο ζητήματα και χρειάζεται αλλαγή τώρα. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν ημέρες για την επεξεργασία μιας συναλλαγής με επιπλέον χρεώσεις και χαμηλή ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος που οι καταναλωτές αποφεύγουν τη χρήση μεθόδων πληρωμής για την αποθήκευση ή τη συναλλαγή των χρημάτων τους.

Επίσης, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει καν πρόσβαση σε κατάλληλα τραπεζικά και κανάλια πληρωμών. Το Blockchain από αυτή την άποψη μπορεί πραγματικά να κάνει μια αλλαγή. Μπορεί να τους προσφέρει την ευκαιρία που τους αξίζει και επίσης να μειώσει σημαντικά όλα τα ζητήματα αυτού του τομέα.

Έτσι, σε αυτόν τον οδηγό, θα επικεντρωθούμε στον ρόλο του blockchain στα συστήματα πληρωμών. Κάθε αρχάριος που είναι περίεργος για τις επιπτώσεις του blockchain στον κλάδο των πληρωμών θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτόν τον οδηγό για να αποκτήσει περισσότερο βάθος για το θέμα.

Εγγραφείτε τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain

Contents

Blockchain in Payment: Γιατί χρειαζόμαστε αυτήν την τεχνολογία?

Πολλοί από εσάς μπορεί να είναι δύσπιστοι σχετικά με τη χρήση blockchain ή οποιασδήποτε κατανεμημένης τεχνολογίας στους τομείς πληρωμών. Ωστόσο, η βιομηχανία είναι γεμάτη ζητήματα και χρειάζεται έλεγχο πραγματικότητας στην παρούσα εποχή. Ας δούμε ποια είναι τα κύρια ζητήματα ή αυτός ο τομέας αυτήν τη στιγμή!

Απάτες πληρωμών και αντιστροφές χρεώσεων

Το αυξανόμενο ποσό κλοπής και απάτης πληρωμής είναι αρκετά ανησυχητικό αυτή τη στιγμή. Στην πραγματικότητα, λόγω της επέκτασης του τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, η ευκαιρία για κατάχρηση πληροφοριών των καταναλωτών ή κλοπές καρτών συμβαίνει πιο επιθετικά.

Επίσης, οι αντιστροφές χρέωσης είναι πραγματικά δαπανηρές και μπορεί να βλάψουν από μόνα τους τη φήμη μιας επιχείρησης. Επιπλέον, ο αυξανόμενος αριθμός αντιστροφών χρέωσης μπορεί να σκοτώσει ακόμη και την επιχείρηση. Τα ζητήματα είναι, σε πολλές περιπτώσεις, οι αντιστροφές χρεώσεων δεν συμβαίνουν για νόμιμο λόγο. Έτσι, οι δόλιες δραστηριότητες συσσωρεύονται και δυσκολεύουν μια επιχείρηση να αντέξει μακροπρόθεσμα.

Επιπλέον, τα προβλήματα κλοπής προκαλούν τεράστια προβλήματα στο τέλος του πελάτη, οι οποίοι στη συνέχεια χάνουν το ενδιαφέρον τους για τη μάρκα.

Καθυστερημένες διασυνοριακές συναλλαγές


Χρειάζεται πολύς χρόνος για την επεξεργασία μιας διασυνοριακής πληρωμής σήμερα. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε ένα τραπεζικό κανάλι για την επεξεργασία των συναλλαγών, μπορεί να χρειαστούν έως και 6 ημέρες για την επεξεργασία του. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον επιχειρηματικό κόσμο. Η επιχείρηση πρέπει να πραγματοποιεί συναλλαγές χρημάτων σε καθημερινή βάση. Επίσης, αυτές οι συναλλαγές έχουν προθεσμία συναντήσεως.

Έτσι, τυχόν καθυστερήσεις στην τήρηση αυτών των προθεσμιών θα οδηγήσει σε τεράστιες απώλειες. Επομένως, αυτό καθιστά την επιχειρηματική διαδικασία αρκετά αναποτελεσματική. Επίσης, σε καθημερινή βάση, πολλοί άνθρωποι στέλνουν χρήματα από το εξωτερικό στις οικογένειές τους.

Ωστόσο, όταν προκύπτει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν υπάρχει τρόπος για τους ανθρώπους να στείλουν τα χρήματα αμέσως. Έτσι, προκαλεί και πολλές ατυχίες.

Ασφάλεια δεδομένων χαμηλής κάρτας

Ένας έμπορος θα χρειαστεί πιστοποίηση Προτύπων Ασφάλειας Δεδομένων Βιομηχανίας Κάρτας Πληρωμών για να αποδεχτεί οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, οι έμποροι δεν συμμορφώνονται με όλες τις ανάγκες αυτής της πιστοποίησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τείνουν να αγνοούν το γεγονός ότι η ασφάλεια δεδομένων καρτών πρέπει να έχει την υψηλότερη προτεραιότητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα κανάλια έχουν πολύ περιορισμένο βαθμό ασφάλειας για τα στοιχεία της κάρτας του πελάτη. Αυτό είναι κάτι που οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο μπορούν εύκολα να εκμεταλλευτούν και να χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν. Επομένως, χωρίς ένα κατάλληλο πρωτόκολλο ασφαλείας, αυτός ο τύπος κλοπής δεδομένων θα συνεχίσει να συμβαίνει.

Διαβάστε επίσης: Επεξήγηση τεχνολογίας Blockchain: Ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα

Δυσκολία στη μετατροπή νομίσματος

Το διεθνές ή παγκόσμιο ηλεκτρονικό εμπόριο πρέπει να αποδεχτεί μια ποικιλία νομισμάτων και μεθόδων πληρωμής. Πιο συγκεκριμένα, οι ηλεκτρονικές πληρωμές όπως χρεωστικές / πιστωτικές κάρτες, πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου ή ηλεκτρονικά πορτοφόλια πρέπει να προσφέρουν αποτελεσματικές μετατροπές νομισμάτων. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι υπηρεσίες δεν προσφέρουν υποστήριξη για ορισμένα εγγενή νομίσματα, γεγονός που περιορίζει την ικανότητα ενός χρήστη να κάνει αγορές από οπουδήποτε.

Και πάλι, διαφορετικοί πάροχοι πληρωμών προσφέρουν διαφορετικές υπηρεσίες που συνοδεύονται από πολλά τέλη. Συνολικά, η εμπειρία μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητική τόσο για τον έμπορο όσο και για τους πελάτες. Η διαδικασία μετατροπής νομίσματος δεν βελτιστοποιείται σωστά, επομένως χρειάζεται και χρόνος. Έτσι, ο έμπορος δεν μπορεί να αξιοποιήσει πολλές δυνατότητες για περισσότερες επιχειρήσεις.

Έλλειψη σωστής τεχνικής ολοκλήρωσης

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα αυτού του τομέα είναι η έλλειψη κατάλληλης τεχνολογικής ολοκλήρωσης. Τι σημαίνει? Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι ακόμη και τώρα, οι πάροχοι πληρωμών χρησιμοποιούν δίκτυα παλαιού τύπου για τη λειτουργία των καθημερινών τους δραστηριοτήτων. Δυστυχώς, αυτά τα παλαιά δίκτυα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αυξανόμενη ζήτηση πελατών και επιχειρήσεων.

Επομένως, προκύπτουν πολλά σφάλματα και η επεξεργασία των συναλλαγών ή οποιωνδήποτε υπηρεσιών πληρωμών μπορεί να χρειαστούν έως και ημέρες. Για να μην αναφέρουμε ότι η ευπάθεια αυτών των τεχνολογιών αυξάνει τον κίνδυνο ταυτότητας ή κλοπής χρημάτων. Ωστόσο, αυτοί οι οργανισμοί εξακολουθούν να είναι απρόθυμοι να αλλάξουν ή να ενσωματώσουν νέες τεχνολογίες.

Υψηλά τέλη επεξεργασίας

Λοιπόν, δεν θεωρεί κάθε επιχείρηση τα τέλη επεξεργασίας ως ένα σημαντικό ζήτημα. Ωστόσο, αυτή είναι επίσης μία από τις προκλήσεις αυτής της βιομηχανίας. Στην πραγματικότητα, τα τέλη επεξεργασίας αυξάνονται πάντα με κάθε χρόνο, και σε πολλές περιπτώσεις, οι διακυμάνσεις των τελών επεξεργασίας είναι αρκετά περίπλοκες. Επομένως, είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθείτε τα τέλη επεξεργασίας και πόσο θα κοστίσουν μακροπρόθεσμα.

Χωρίς να καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα στην επιχείρησή σας σε πρώιμο στάδιο. Επίσης, για τους καταναλωτές, αυτά είναι πολύ περιττά τέλη, καθώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να τους κοστίσει πολύ μακροπρόθεσμα, ειδικά για διεθνείς συναλλαγές.

Σύνθετος δημοσιονομικός κανονισμός σε όλες τις περιοχές

Κάθε χώρα διαθέτει τους δικούς της κανονισμούς όσον αφορά τις διαδικασίες χρηματοδότησης ή πληρωμής. Ωστόσο, κάθε φορά που μια επιχείρηση επεκτείνεται σε νέες περιοχές, πρέπει να ασχολούνται με νέα είδη κανονισμών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσουν ή να αλλάξουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα για κάθε νέα χώρα. Επομένως, η διαδικασία γίνεται πολύ περίπλοκη και δυσκολότερη.

Αλλά χωρίς να ακολουθούν σωστά τις οδηγίες, οι εταιρείες μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν πρόστιμα ή ακόμη και κυρώσεις βάσει του νόμου που παραβίασαν. Αυτό μπορεί να είναι μια δύσκολη κατάσταση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς μπορεί να παρακωλύσει την αξία της επωνυμίας τους.

Διαβάστε παρόμοιο θέμα: Η σημασία του Blockchain στην ασφαλιστική βιομηχανία

Χαμηλή ικανοποίηση πελατών

Με τα αυξανόμενα ζητήματα στον τομέα των πληρωμών, το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών μειώνεται με ταχύ ρυθμό. Και γιατί όχι; Το αυξανόμενο ποσό κλοπής χρημάτων, οι κλοπές ταυτότητας και οι αργές υπηρεσίες κάνουν τους καταναλωτές να απομακρύνονται από τους παρόχους πληρωμών. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ένας πάροχος πληρωμών σταματά να προσφέρει υπηρεσίες λόγω επίθεσης στον κυβερνοχώρο ή ασυμφωνιών στο σύστημά τους. Σε αυτήν την περίπτωση, ο πελάτης θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι πελάτες που χρησιμοποιούν τις κάρτες σε καθημερινή βάση δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χρήματα που έχουν και θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα. Μπορεί επίσης να χρειαστεί πολύς χρόνος για την επίλυση του ζητήματος. Όλο αυτό το διάστημα, όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει να αναζητήσουν μια άλλη επιλογή για να επιστρέψουν τα χρήματά τους.

Αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο

Ο αριθμός των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο σε παρόχους πληρωμών είναι ανησυχητικός. Λοιπόν, οι πάροχοι πληρωμών είναι ο πρώτος στόχος τους όσον αφορά τις διαδικτυακές επιθέσεις. Οι Cyberattacks και μόνο μπορούν να κοστίσουν έως και 6 τρισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε απώλειες. Φανταστείτε απλώς το ποσό της απώλειας που συμβαίνει τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τις εταιρείες.

Όπως γνωρίζετε ήδη ότι οι εταιρείες δεν προσφέρουν κατάλληλους κανονισμούς ή πρωτόκολλα ασφαλείας, είναι πολύ εύκολο να εισέλθετε στο σύστημα και να κλέψετε τα χρήματα ή τα δεδομένα των καταναλωτών από αυτό. Επομένως, αυτός ο τομέας χρειάζεται μια νέα τεχνολογία που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση όλων των ζητημάτων χωρίς προβλήματα.

Επαναλαμβανόμενες διαδικασίες KYC

Οι διαδικασίες Γνωρίστε τον Πελάτη σας ή KYC υπάρχουν για κάποιο λόγο. Γνωρίζουμε ότι είναι εδώ για να προστατεύσουμε τους παρόχους πληρωμών και τους καταναλωτές από τυχόν ζητήματα που βασίζονται στην ταυτότητα. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. Στην πραγματικότητα, περιλαμβάνει πολλή γραφειοκρατία και χρειάζεται πολλή επίσημη τεκμηρίωση για να την επαληθεύσει.

Ωστόσο, ας υποθέσουμε ότι ένας πελάτης αποφασίζει να χρησιμοποιήσει άλλο πάροχο πληρωμών. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να κάνει την ίδια διαδικασία ξανά. Καθώς δεν υπάρχει τρόπος για τις τράπεζες να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες από άλλες τράπεζες για να τις επαληθεύσουν, ο καταναλωτής πρέπει να αντιμετωπίσει την ίδια διαδικασία με χρονοβόρο τρόπο. Μακροπρόθεσμα, είναι μια τεράστια ταλαιπωρία τόσο για την τράπεζα όσο και για τον καταναλωτή.

Διαβάστε περισσότερα: Blockchain In Manufacturing: Ένας οδηγός για τη βιομηχανική ενδυνάμωση

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση του Blockchain στην πληρωμή?

Τώρα που γνωρίζετε για τα ζητήματα των κλάδων πληρωμών, ήρθε η ώρα να καταλάβετε πώς το blockchain μπορεί να το επηρεάσει με θετικό τρόπο. Λοιπόν, το blockchain δεν είναι ακόμα τέλειο τώρα, αλλά μπορεί ακόμα να προσφέρει πολλές δυνατότητες για αυτόν τον κλάδο.

Πρώτα απ ‘όλα, το blockchain μπορεί να προσφέρει μια πιο ασφαλή πλατφόρμα για διαδικασίες συναλλαγών. Στην πραγματικότητα, η χρήση blockchain για επεξεργασία πληρωμών μπορεί να ανοίξει νέες ευκαιρίες τόσο για τον καταναλωτή όσο και για την εταιρεία. Η λειτουργία κρυπτογραφικού κατακερματισμού θα διασφαλίσει ότι κανείς δεν μπορεί να εισβάλει στο σύστημα και να αλλάξει τα δεδομένα του όπως θέλει.

Έτσι, το blockchain μπορεί να προστατεύσει το δίκτυο τόσο από εξωτερικές όσο και από εσωτερικές επιθέσεις.

Και πάλι, η πλατφόρμα πληρωμών blockchain ακολουθεί ένα κατανεμημένο δίκτυο. Επομένως, δεν υπάρχει κεντρική κυβερνητική αρχή. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά θετικό, καθώς οι κεντρικές κυβερνητικές αρχές είναι τώρα γεμάτες διαφθορά. Ας υποθέσουμε ότι οι κεντρικές αρχές δεν έχουν τον έλεγχο των συστημάτων. Σε αυτήν την περίπτωση, οι καταναλωτές μπορούν τελικά να εμπιστευτούν το σύστημα για να προσφέρουν την πλήρη ασφάλεια που τους αξίζει.

Η διαφάνεια είναι ένα ακόμη από τα οφέλη του blockchain σε αυτόν τον κλάδο. Προς το παρόν, αυτός ο κλάδος δεν προσφέρει καμία διαφάνεια στο σύστημα. Έτσι, οι πελάτες δεν γνωρίζουν πώς οι εταιρείες επεξεργάζονται τα χρήματά τους ή πώς τα χρησιμοποιούν. Ωστόσο, το blockchain μπορεί να δώσει στους πελάτες τα δικαιώματά τους πίσω.

Έτσι, η χρήση συστημάτων χρέωσης βάσει blockchain μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει πολλά οφέλη για τις εταιρείες και την πελατειακή τους βάση.

Το Blockchain έρχεται με πολλά οφέλη για διάφορες βιομηχανίες. Ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Χρησιμοποιήστε περιπτώσεις Blockchain στον τομέα πληρωμών

Το Blockchain στον τομέα των πληρωμών μπορεί να προσφέρει πολλές περιπτώσεις χρήσης. Ας δούμε τι είναι –

Επαλήθευση ψηφιακής ταυτότητας

Όπως γνωρίζετε ήδη, η επαλήθευση ταυτότητας είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και επίσης δεν προσφέρει 100% ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί καταναλωτές είναι δύσπιστοι για τη δημιουργία ή την κοινή χρήση των πληροφοριών τους για ψηφιακή επαλήθευση. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ο χρόνος που απαιτείται για κάθε επαλήθευση. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται πολύς χρόνος για την επαλήθευση κάθε εγγράφου.

Ωστόσο, οι μέθοδοι πληρωμής βάσει blockchain μπορούν να προσφέρουν αυτοματοποιημένες διαδικασίες επαλήθευσης ταυτότητας. Επιπλέον, η συνολική διαδικασία επαλήθευσης επιταχύνεται σε σύγκριση με τις παραδοσιακές. Εδώ, μπορείτε να ανεβάσετε όλα τα έγγραφά σας και θα τα επαληθεύσει και θα δημιουργήσει μια ψηφιακή ταυτότητα για εσάς. Προφανώς, σε αυτήν την περίπτωση, θα έχετε την ψηφιακή σας ταυτότητα και θα πρέπει να τη διατηρήσετε μόνοι σας.

Υψηλή ασφάλεια δεδομένων

Μια άλλη εξαιρετική περίπτωση χρήσης blockchain για επεξεργασία πληρωμών είναι η υψηλή ασφάλεια που προσφέρει για δεδομένα. Όπως γνωρίζετε ήδη, οι έμποροι δεν συμμορφώνονται με όλες τις ανάγκες αυτής της πιστοποίησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τείνουν να αγνοούν το γεγονός ότι η ασφάλεια δεδομένων καρτών πρέπει να έχει την υψηλότερη προτεραιότητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτά τα κανάλια έχουν πολύ περιορισμένο βαθμό ασφάλειας για τα στοιχεία της κάρτας του πελάτη. Ωστόσο, με ένα σύστημα χρέωσης blockchain, το σενάριο μπορεί να αλλάξει δραστικά. Στην πραγματικότητα, το blockchain προσφέρει μια ασφαλή διαδικασία δικτύου όπου οι έμποροι μπορούν να αποθηκεύουν τις πληροφορίες των πελατών και κανείς δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό.

Αυτή η διαδικασία μπορεί πραγματικά να απαλλαγεί από κάθε είδους προβλήματα ασφάλειας δεδομένων για πάντα.

Καλύτερα πρωτόκολλα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML)

Λόγω της έλλειψης πρωτοκόλλων Anti-Money Laundering (AML) και Counter-Terrorism Financing (CTF), πολλές τράπεζες ή πάροχοι πληρωμών πέφτουν θύματα αυτών των παράνομων δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, η τράπεζα HSBC έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2012 για συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα ξεπλύματος χρημάτων του καρτέλ Norte del Valle της Κολομβίας και του καρτέλ Sinaloa.

Αυτό το είδος σεναρίου συμβαίνει πολύ, τότε μπορούμε να το σκεφτούμε. Ακριβώς επειδή το υπάρχον μοντέλο δεν είναι ικανό να χειριστεί την κατάσταση δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί έτσι.

Ωστόσο, το blockchain για προγράμματα επεξεργασίας πληρωμών μπορεί στην πραγματικότητα να αλλάξει το σενάριο για πάντα. Η χρήση ενός συστήματος χρέωσης blockchain θα βοηθήσει τις έντιμες τράπεζες να συμβαδίζουν καλύτερα με τις συμμορφώσεις. Επιπλέον, μπορούν εύκολα να εντοπίσουν κάθε είδους παράνομες δραστηριότητες που μπορεί να συμβούν μακροπρόθεσμα.

Αυτοματοποιημένες διαδικασίες γνωρίστε τον πελάτη σας (KYC)

Όπως γνωρίζετε ήδη, η διαδικασία KYC δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται. Στην πραγματικότητα, περιλαμβάνει πολλή γραφειοκρατία και χρειάζεται πολλή επίσημη τεκμηρίωση για να την επαληθεύσει.

Ωστόσο, ας υποθέσουμε ότι ένας πελάτης αποφασίζει να χρησιμοποιήσει άλλο πάροχο πληρωμών. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να κάνει την ίδια διαδικασία ξανά. Καθώς δεν υπάρχει τρόπος για τις τράπεζες να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες από άλλες τράπεζες για να τις επαληθεύσουν, ο καταναλωτής πρέπει να αντιμετωπίσει την ίδια διαδικασία με επαναλαμβανόμενο τρόπο.

Αλλά με μεθόδους πληρωμής που βασίζονται σε blockchain, ένας καταναλωτής θα πρέπει να περάσει από τη διαδικασία μόνο μία φορά. Μετά από αυτό, όλες οι διαδικασίες θα αυτοματοποιηθούν. Στην πραγματικότητα, το blockchain είναι ένα κοινόχρηστο αλλά ασφαλές είδος συστήματος καθολικών. Έτσι, οι τράπεζες μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να χρησιμοποιούν τα δεδομένα KYC από τη μία τράπεζα στην άλλη.

Απλώς σκεφτείτε πόσο χρόνο και γραφειοκρατία θα εξοικονομήσει!

Θέλετε να δείτε περισσότερες περιπτώσεις χρήσης blockchain; Δείτε τις κορυφαίες 20+ περιπτώσεις χρήσης blockchain αυτή τη στιγμή!

Ταχύτερες διασυνοριακές συναλλαγές

Η διασυνοριακή πληρωμή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των επιχειρήσεων. Αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος για την επεξεργασία μιας διασυνοριακής πληρωμής σήμερα. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε ένα τραπεζικό κανάλι για την επεξεργασία των συναλλαγών, μπορεί να χρειαστούν έως και 6 ημέρες για την επεξεργασία του. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον επιχειρηματικό κόσμο.

Από την άλλη πλευρά, οι μέθοδοι πληρωμής με βάση το blockchain μπορούν πραγματικά να προσφέρουν ταχύτερο χρόνο συναλλαγής. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να επεξεργαστείτε μια συναλλαγή μέσα σε δευτερόλεπτα αντί για ημέρες! Μπορείτε να φανταστείτε τις επιπτώσεις αυτής της δυνατότητας; Μπορεί να εξοικονομήσει τόσες πολλές φορές και θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα τόσων πολλών επιχειρήσεων.

Μεταφορές Peer to Peer (P2P)

Άλλες σημαντικές περιπτώσεις χρήσης της πλατφόρμας πληρωμής blockchain είναι οι ομότιμες μεταφορές. Στην πραγματικότητα, η χρήση τεχνολογίας blockchain θα σας βοηθήσει να κάνετε συναλλαγές απευθείας με έναν άλλο χρήστη. Δεν θα χρειαστεί να περάσετε από έναν μεσάζοντα ή μια κεντρική αρχή για να το κάνετε αυτό.

Παρόλο που οι εφαρμογές μεταφοράς P2P είναι ήδη στην αγορά, δεν είναι σε θέση να σας προσφέρουν πλήρη ελευθερία, καθώς συνοδεύονται από κάποια μορφή περιορισμού. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μόνο μία γεωγραφική τοποθεσία ή να έχουν μια συγκεκριμένη ζώνη.

Αλλά σε ένα blockchain, δεν υπάρχει επιλογή για περιορισμούς. Μπορείτε να κάνετε συναλλαγές χρημάτων από οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο.

Μειωμένα τέλη επεξεργασίας

Τα τέλη επεξεργασίας είναι ένα μεγάλο ζήτημα όσον αφορά τους παρόχους πληρωμών. Στην πραγματικότητα, το βάρος βαρύνει τόσο τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις, τα τέλη επεξεργασίας αυξάνονται πάντα με κάθε χρόνο, και σε πολλές περιπτώσεις, οι διαφορές των τελών επεξεργασίας είναι αρκετά περίπλοκες. Επομένως, είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθείτε τα τέλη επεξεργασίας και πόσο θα κοστίσουν μακροπρόθεσμα.

Αλλά με την πλατφόρμα πληρωμών που βασίζεται σε blockchain, δεν θα υπάρχει ανάγκη για μεσάζοντα. Επομένως, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε κανένα τέλος επεξεργασίας για αυτό. Αυτό μειώνει σημαντικά τον αριθμό των τελών συναλλαγής τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές.

Προστασία από εγκλήματα στον κυβερνοχώρο

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει ο τομέας πληρωμών είναι το αυξανόμενο ποσοστό εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο. Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι οι εταιρείες δεν προσφέρουν κατάλληλους κανονισμούς ή πρωτόκολλα ασφαλείας όταν χρειάζονται. Έτσι, γίνεται πολύ εύκολο να εισέλθετε στο σύστημα και να κλέψετε χρήματα ή δεδομένα καταναλωτών από αυτό.

Ωστόσο, με το σύστημα πληρωμών που βασίζεται σε blockchain, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε ξανά για επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Το Blockchain είναι απόλυτα κατάλληλο για την αντιμετώπιση κάθε είδους επίθεσης στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη και εφαρμογές anti-DDoS επίθεσης που βασίζονται σε blockchain που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε οποιαδήποτε επίθεση DDoS. Μπορεί να γίνει καλύτερο από αυτό?

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία Blockchain σε τομείς πληρωμών

BBVA

Η BBVA είναι μία από τις εταιρείες πληρωμών που χρησιμοποιεί blockchain. Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα, ολοκλήρωσαν ένα κοινοπρακτικό δάνειο με την Red Electrica Corporation χρησιμοποιώντας αυτήν την υπέροχη τεχνολογία. Το καλύτερο είναι ότι, σύμφωνα με αυτούς, η διαδικασία συναλλαγής ήταν τόσο γρήγορη που ήταν μια ταχύτητα ρεκόρ στην πλατφόρμα BBVA.

Intesa Sanpaolo

Η Intesa Sanpaolo είναι επίσης μια από τις εταιρείες πληρωμών που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για τις εφαρμογές τους. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για την επικύρωση δεδομένων συναλλαγών. Πρόσφατα, άλλοι συμμετέχοντες όπως το Eternity Wall και η Deloitte άρχισαν να δοκιμάζουν την τεχνολογία για να δουν τα οφέλη τους.

Μπαρκλέι

Η Barclays είναι η 2η μεγαλύτερη τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή τη στιγμή και είναι επίσης στο οικοσύστημα blockchain. Προς το παρόν, είναι μια από τις εξέχουσες και ενεργές εταιρείες πληρωμών που χρησιμοποιούν blockchain για τον εξορθολογισμό των πρωτοκόλλων KYC και των μεταφορών χρημάτων. Επίσης, έχουν ακόμη διπλώματα ευρεσιτεχνίας έναντι αυτών των δύο χαρακτηριστικών που εφαρμόζουν στην πλατφόρμα τους.

HSBC

Η HSBC χρησιμοποιεί επίσης blockchain στον κλάδο των πληρωμών. Στην πραγματικότητα, η τράπεζα εργάζεται ήδη σε ένα πλήθος έργων που μπορούν να διευκολύνουν τη μεταφορά χρημάτων και την τεκμηρίωση χωρίς χαρτί. Έτσι, οι επενδυτές τους μπορούν να παρακολουθούν όλα τα χρήματά τους μέσα στην πλατφόρμα.

Επίσης, πρόσφατα, η HSBC Bangladesh ανταγωνίστηκε για την πρώτη διασυνοριακή έκδοση πιστωτικής επιστολής.

Visa

Η Visa εργάζεται σε αυτήν την τεχνολογία εδώ και αρκετό καιρό. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία χρησιμοποιεί επίσης blockchain στον κλάδο των πληρωμών για την αντιμετώπιση των υπηρεσιών πληρωμών μεταξύ επιχειρήσεων. Προς το παρόν, το έργο είναι ακόμα ζωντανό και ακμάζον.

Χωρίς να έχετε κατά νου ένα σωστό επιχειρηματικό μοντέλο, είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε το blockchain ως μόχλευση. Δείτε την απόλυτη στρατηγική υλοποίησης blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ανάπτυξη blockchain.

Μπάνκο Σανταντέρ

Η Banco Santander χρησιμοποιεί blockchain στη βιομηχανία πληρωμών για τον εξορθολογισμό του έργου ψηφιακής ταυτότητάς τους. Μαζί με άλλους συμμετέχοντες, η εταιρεία εργάζεται σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το έργο μπορεί να δώσει στον χρήστη του μεγαλύτερο έλεγχο στα δικά του δεδομένα και πώς θέλει να το χρησιμοποιήσει.

MasterCard

Η MasterCard είναι μία από τις εταιρείες επεξεργασίας πληρωμών που χρησιμοποιούν επίσης blockchain. Έχουν μια πλατφόρμα δοκιμών ψηφιακού νομίσματος που μπορεί να βοηθήσει τις τράπεζες να αντιμετωπίσουν την πρωτοβουλία CBDC (ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας). Πιο συγκεκριμένα, αυτή η πλατφόρμα θα δείξει πώς ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει τα νομίσματα για να πληρώσει στην καθημερινή ζωή.

PayPal

Το PayPal είναι μια άλλη από τις εταιρείες επεξεργασίας πληρωμών που χρησιμοποιεί blockchain για να κερδίσει μεγαλύτερη επιχειρηματική αποδοτικότητα. Στην πραγματικότητα, αυτή η εταιρεία προσφέρει στους χρήστες να αγοράσουν, να πουλήσουν, ακόμη και να κρατήσουν κρυπτονομίσματα ή ψηφιακά κουπόνια από τα πορτοφόλια PayPal. Αυτό προφανώς θα ανοίξει νέες δυνατότητες για τις εταιρείες στο μέλλον.

Citibank

Η Citibank χρησιμοποιεί ένα σύστημα πληρωμών blockchain για τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών διαπραγμάτευσης εμπορευμάτων. Στην πραγματικότητα, θα χρησιμοποιήσουν το blockchain για να προσφέρουν μια καλύτερη λύση για τη χρηματοδότηση εμπορευμάτων εμπορευμάτων. Αυτό σημαίνει ότι θα εξορθολογίσουν όλες τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές ή συμβόλαια στις συναλλαγές μέσω της πλατφόρμας τους.

Τράπεζα ING

Η ING Bank χρησιμοποιεί επίσης ένα σύστημα πληρωμών blockchain για να δοκιμάσει την τεχνολογία απορρήτου που είναι γνωστή ως αλεξίσφαιρα. Αυτό θα κρύψει το ποσό σε οποιεσδήποτε συναλλαγές χρησιμοποιώντας bitcoin. Αυτό θα διασφαλίσει ότι όλες οι πληροφορίες του πελάτη τους είναι ασφαλείς πάντα και ότι δεν υπάρχει ζημιά στο απόρρητο.

Πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται για την τεχνολογία blockchain. Δείτε τις κορυφαίες 50 εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

συμπέρασμα

Στο τέλος, η χρήση blockchain στους κλάδους των πληρωμών μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει να απαλλαγούμε από πολλά προβλήματα χωρίς προβλήματα. Μπορείτε να βελτιώσετε την επεξεργασία συναλλαγών, περισσότερη ασφάλεια για τα δεδομένα σας και την ιδιοκτησία της ψηφιακής σας ταυτότητας. Πιστεύουμε ότι η εφαρμογή του blockchain μπορεί πραγματικά να προσφέρει οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πελάτες.

Εάν ενδιαφέρεστε να εφαρμόσετε το blockchain στα συστήματα πληρωμών σας, τότε πρέπει να αρχίσετε να μαθαίνετε την τεχνολογία πιο διεξοδικά. Συνιστούμε να ξεκινήσετε με ένα δωρεάν μάθημα blockchain για να αποκτήσετε τα βασικά στοιχεία του blockchain πριν ξεκινήσετε το δικό σας έργο. Λοιπόν, γιατί να περιμένετε; Πάρτε το διαισθητικό τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map