Blockchain για Logistics: Επανάσταση στη βιομηχανία

Η βιομηχανία logistics και μεταφορών είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από οποιαδήποτε οικονομία. Ωστόσο, η συνεχής μετατόπιση της οικονομικής δομής και των επιχειρηματικών αναγκών κάνει αυτόν τον τομέα να υποχωρήσει δραστικά. Ας δούμε πώς το blockchain για την εφοδιαστική μπορεί να αλλάξει αυτό το σενάριο και να γίνει η ραχοκοκαλιά αυτού του τομέα.

Αν και αυτός ο τομέας είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε τομέα, όπως η μεταποίηση, η αλυσίδα εφοδιασμού, η γεωργία, εξακολουθούν να οφείλονται στις αλλαγές που υπάρχουν σήμερα, οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές. Για παράδειγμα, η έλλειψη καινοτομίας, οι προσδοκίες των καταναλωτών και οι περιοριστικοί κανονισμοί επηρεάζουν αυτήν τη βιομηχανία αυτή τη στιγμή.

Αν και η πληρωμή εξακολουθεί να είναι επικερδής, οι ναυτιλιακές εταιρείες χάνουν ένα σημαντικό ποσοστό κέρδους λόγω κλοπής, αναποτελεσματικού επιχειρηματικού μοντέλου, κυβερνοεπιθέσεων, αυξανόμενου κόστους κ.ο.κ Σε πολλές περιπτώσεις, η κακή διαχείριση ή το κλεμμένο φορτίο μπορεί να κοστίσει αυτές τις εταιρείες έως και 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε απώλειες κάθε χρόνο!

Ωστόσο, το blockchain μπορεί πραγματικά να αλλάξει το σενάριο για την εφοδιαστική. Στην πραγματικότητα, το blockchain μπορεί να προσφέρει ένα πιο διαφανές και αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο για αυτόν τον τομέα. Πιο συγκεκριμένα, καθώς το blockchain μπορεί να λειτουργήσει ως σύστημα καθολικού, έτσι είναι ιδανικό για παρακολούθηση αποστολών.

Έτσι, αυτός ο οδηγός θα επικεντρωθεί στον ρόλο του blockchain στην εφοδιαστική και τα πραγματικά παραδείγματα blockchain σε δράση.

Εγγραφείτε τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain

Contents

Blockchain για Logistics: Γιατί η Logistics πέφτει πίσω?

Αύξηση του κόστους μεταφοράς

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα αυτού του τομέα. Στην πραγματικότητα, η μεταφορά αποτελεί σημαντικό ποσοστό των συνολικών δαπανών. Για παράδειγμα, καλύπτει το 30% των συνολικών δαπανών, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και το 50% λόγω του αυξανόμενου κόστους των καυσίμων. Τα κύρια ζητήματα είναι ότι υπάρχουν τρόποι επίλυσης αυτού του προβλήματος αλλά όχι χωρίς το κόστος να επηρεαστούν άλλες πτυχές.

Για παράδειγμα, μπορείτε να μειώσετε τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αλλά τότε ενδέχεται να έχετε τον κίνδυνο υπερβολικής εξάρτησης. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να ενοποιήσετε τις αποστολές, αλλά διατρέχει τον κίνδυνο καθυστερημένης παράδοσης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτός ο τομέας χρειάζεται ένα άλλο εργαλείο που μπορεί να τους βοηθήσει να διαχειριστούν όλα αυτά τα ζητήματα.

Αναποτελεσματικές επιχειρηματικές διαδικασίες

Ένα άλλο σημαντικό ελάττωμα του τομέα είναι ότι οι επιχειρηματικές διαδικασίες είναι πολύ αναποτελεσματικές. Σύμφωνα με μια έρευνα, η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων εξαρτάται από τους συνεργάτες 3PL για τη βελτίωση της επιχειρηματικής διαδικασίας και τη μείωση του κόστους.

Ωστόσο, ο κλάδος της εφοδιαστικής εξακολουθεί να υστερεί καθώς προσπαθούν να ακολουθήσουν παλιά επιχειρηματικά μοντέλα σε αυτούς τους μεταβαλλόμενους καιρούς. Η διατήρηση της σταθερότητας, της ευελιξίας και της ανάληψης κινδύνων πρέπει να είναι επιτυχής ο στρατηγικός σχεδιασμός. Όμως, λόγω της έλλειψης αποτελεσματικού σχεδιασμού, ο τομέας πρέπει να αντιμετωπίσει τις απώλειες.

Χαμηλή ποιότητα εξυπηρέτησης πελατών


Η εξυπηρέτηση πελατών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εφοδιαστικής. Στην πραγματικότητα, η δυναμική αγορά ασχολείται με μια πιο περίπλοκη αλυσίδα εφοδιασμού και υψηλές προσδοκίες καταναλωτών. Έτσι, και στις δύο αυτές περιπτώσεις, είναι σημαντικό να κάνετε την παράδοση την κατάλληλη στιγμή διατηρώντας την ποιότητα.

Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, οι καταναλωτές θέλουν ο πάροχος υλικοτεχνικής υποστήριξης να λύσει πολλά ζητήματα σχετικά με τα προϊόντα. Έτσι, η εταιρεία logistics πρέπει να προσλάβει ένα εξειδικευμένο άτομο που μπορεί να λύσει αυτά τα ζητήματα χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, προς το παρόν, η βιομηχανία logistics δεν διαθέτει την υποδομή για να υποστηρίξει όλες αυτές τις απαιτήσεις. Και έτσι, τελειώνουν με χαμηλή ικανοποίηση των πελατών.

Χωρίς διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα

Το ζήτημα είναι ότι αυτός ο κλάδος δεν προσφέρει το μέγεθος της ορατότητας που χρειάζεστε για να διατηρείτε τα πάντα σε λειτουργία όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Επίσης, η έλλειψη διαφάνειας στην αλυσίδα εφοδιασμού οδηγεί σε πλαστά προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα, καθώς δεν υπάρχει παρακολούθηση αποστολών, σε πολλές περιπτώσεις, οι παραδόσεις δεν πραγματοποιούνται εγκαίρως.

Ως εκ τούτου, γίνεται ένα τεράστιο ζήτημα καθώς μια χαμένη προθεσμία μπορεί να παραλύσει αυτά που θα ακολουθήσουν μετά από αυτήν. Επίσης, η διαχείριση αποθεμάτων ή η διαχείριση αποθήκης πρέπει να ενισχύσουν το παιχνίδι.

Μειωμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση της εφοδιαστικής αλυσίδας

Η χρηματοδότηση της εφοδιαστικής αλυσίδας παίζει μεγάλο ρόλο όσον αφορά την εφοδιαστική. Στην πραγματικότητα, βοηθά τις εταιρείες να έχουν μια ομαλή εμπειρία σε περιόδους που οι γεωπολιτικές εντάσεις ή τα καθήκοντα είναι αβέβαιες. Επιπλέον, η πρόσβαση σε τέτοιου είδους χρηματοδότηση ανοίγει πραγματικά την πιθανότητα εξασφάλισης καλύτερης απόδοσης για αυτές τις εταιρείες.

Συνήθως, χρειάζεστε χρηματοδότηση για πληρωμές λογιστικού ελέγχου, ανοιχτούς λογαριασμούς και πιστωτική επιστολή. Ωστόσο, η εξασφάλιση ότι κάθε στοιχείο λαμβάνει την ταμειακή ροή εγκαίρως είναι δύσκολο έργο. Τυχόν καθυστερήσεις στην πληρωμή θα επηρεάσουν όλους τους αποστολείς και τα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Επεξήγηση τεχνολογίας Blockchain: Ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα

Δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομίας

Αυτό υποδηλώνει πολιτικά ζητήματα ή αβεβαιότητα, χαμηλή παραγωγική απόδοση, πληθωρισμό, αυξανόμενο δείκτη τιμών καταναλωτή και ούτω καθεξής. Βασικά, όλα αυτά τα στοιχεία επηρεάζουν τον αριθμό των υπηρεσιών και των προϊόντων, επηρεάζοντας τελικά την ανάγκη για εφοδιαστική.

Έτσι, γίνεται ένα τεράστιο ζήτημα όταν η οικονομία δεν είναι σταθερή, καθώς δυσκολεύει τις εταιρείες logistics να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους σε μια εποχή κρίσης.

Έλλειψη οδηγού

Ένα άλλο τεράστιο ζήτημα αυτού του τομέα είναι η έλλειψη οδηγών ή ειδικευμένων υποψηφίων στο χώρο της εφοδιαστικής. Στην πραγματικότητα, οι κυβερνήσεις τείνουν να επιβάλλουν πολλούς κανονισμούς, γι ‘αυτό οι εταιρείες πρέπει να είναι πιο επιλεκτικές όσον αφορά την πρόσληψη οδηγών.

Οποιοδήποτε είδος ασυμφωνίας που προέρχεται από το τέλος του οδηγού επηρεάζει αρνητικά την εταιρεία. Επομένως, είναι ενοχλητικό να ελέγχετε κάθε οδηγό και να βεβαιωθείτε ότι ακολουθούν τους κανόνες ανάλογα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρείες δεν μπορούν να παρακολουθούν τους οδηγούς και μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το μειονέκτημα.

Σύνθετοι κυβερνητικοί κανονισμοί

Όπως γνωρίζετε ήδη, οι κυβερνήσεις μπορούν να επιβάλουν πολλούς κανονισμούς για τις παγκόσμιες αποστολές καθώς κατέχουν την εξουσία να καθορίζουν τους κανόνες. Οποιαδήποτε προϊόντα πρέπει να υποβληθούν σε διάφορους ελέγχους ασφάλειας και ποιότητας πριν μπορέσουν να μπουν στο κατάστημα. Σε πολλές περιπτώσεις, η εταιρεία logistics πρέπει να αντιμετωπίσει αυτόν τον τεράστιο αριθμό διαδικασιών. Ωστόσο, το κύριο ζήτημα είναι όλες αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και γεμάτες σφάλματα.

Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, η διαφθορά είναι βαθιά ριζωμένη στο σύστημα, γεγονός που προκαλεί μακροπρόθεσμα περισσότερα προβλήματα.

Χαμηλή αειφορία

Δεδομένου ότι ο τομέας της εφοδιαστικής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα διάφορα οχήματα παράδοσης, πρέπει να λάβουν υπόψη μια μεγάλη ποσότητα εκπομπών άνθρακα που συμβαίνει. Προς το παρόν, οι κυβερνήσεις προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές και τα αποτυπώματα άνθρακα. Επομένως, λοιπόν, οι εταιρείες πρέπει τώρα να βελτιστοποιήσουν τις διαδρομές τους, να παρακολουθούν τις εκπομπές, ακόμη και να επιλέξουν εναλλακτικά καύσιμα.

Όχι μόνο αυτή είναι μια δαπανηρή προσέγγιση, αλλά η παρακολούθηση της διαδικασίας είναι επίσης αρκετά δύσκολη.

Χρήση της τεχνολογίας παλαιού τύπου

Ακόμα και τώρα, ο τομέας της εφοδιαστικής χρησιμοποιεί ένα παλαιό σύστημα δικτύωσης, το οποίο είναι επιρρεπές σε σφάλματα. Στην πραγματικότητα, αυτά τα παλαιά συστήματα φαίνεται να περιορίζουν τις δυνατότητες των επιχειρήσεων. Επίσης, αυτά τα συστήματα είναι αργά και τείνουν να μειώνουν την παραγωγικότητα.

Γι ‘αυτό η εφοδιαστική πρέπει να αναβαθμιστεί σε πιο προηγμένη τεχνολογία για να αυξήσει την παραγωγικότητά τους και να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα. Το IoT ή η ρομποτική μπορούν να βοηθήσουν, αλλά χρειάζονται επίσης ένα καλό σύστημα τείχους προστασίας ή ένα προστατευτικό δίκτυο που θα κρατήσει τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ρόλο του blockchain στα logistics; Διαβάστε περισσότερα από τον οδηγό μας για το blockchain στα logistics αυτή τη στιγμή!

Οφέλη του Blockchain στην Logistics

Τα οφέλη του blockchain στην εφοδιαστική είναι τεράστια. Στην πραγματικότητα, το blockchain μπορεί να προσφέρει πολλές δυνατότητες για αυτόν τον τομέα, κάτι που θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τη συνολική παραγωγή αυτού του κλάδου. Για παράδειγμα, το blockchain μπορεί να προσφέρει διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού. Έτσι, κάθε είδους δραστηριότητα εντός της αλυσίδας εφοδιασμού θα καταγράφεται στο καθολικό και είναι προσβάσιμο σε όλους.

Ένα άλλο από τα οφέλη του blockchain στην εφοδιαστική είναι η διαδικασία παρακολούθησης. Στην πραγματικότητα, το blockchain για τη βιομηχανία logistics μπορεί να προσφέρει παρακολούθηση αποστολών από τη γραμμή παραγωγής στο χέρι του καταναλωτή. Οι επιχειρήσεις του κλάδου μπορούν ακόμη και να παρακολουθούν τη θέση των αποστολών τους και να διασφαλίζουν ότι οι αποστολές παραδίδονται εγκαίρως.

Επίσης, η αποκεντρωμένη υποδομή μπορεί επιτέλους να απαλλαγεί από τυχόν αποκλίσεις εντός του οικοσυστήματος. Παρόλο που μια αποκεντρωμένη δομή δεν είναι κάπως κατάλληλη για εταιρικές εταιρείες, τα χαρακτηριστικά μπορούν ακόμα να βοηθήσουν αυτόν τον τομέα να ανθίσει σωστά.

Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσει αυτόν τον τομέα είναι μέσω μιας ταχύτερης διαδικασίας συναλλαγών. Καθώς αυτή η βιομηχανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις έγκαιρες πληρωμές σε κάθε στάδιο, έτσι μια ταχύτερη πληρωμή μπορεί πραγματικά να αλλάξει την παραγωγή και να εξοικονομήσει πολύ χρόνο.

Έτσι, χρησιμοποιώντας το blockchain, μπορείτε να ολοκληρώσετε μια συναλλαγή μέσα σε δευτερόλεπτα αντί να χρειαστείτε ημέρες και εβδομάδες για να την επεξεργαστείτε.

Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το άρθρο ή τον οδηγό ως blockchain στο logistics pdf για να μελετήσετε περαιτέρω σχετικά με το θέμα.

Το Blockchain μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη και σε άλλους τομείς. Ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

8 Κατάλληλες Θήκες Χρήσης Blockchain για Logistics

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης του blockchain στην εφοδιαστική. Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης του blockchain στο οικοσύστημα μεταφορών και logistics.

Καλύτερη παρακολούθηση φορτίων

Η χρήση blockchain στην εφοδιαστική και στην αλυσίδα εφοδιασμού μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιο εύκολα τα φορτία. Προς το παρόν, η ζήτηση για παραδόσεις κατά παραγγελία και την ίδια ημέρα αυξάνεται. Έτσι, είναι ένα τεράστιο ζήτημα όσον αφορά τις εταιρείες logistics, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτών των αυξανόμενων απαιτήσεων.

Ωστόσο, πολλές εταιρείες φορτηγών προσπαθούν ήδη να επενδύσουν σε καλή τεχνολογία παρακολούθησης, αλλά η ασφάλεια αυτών των τεχνολογιών είναι αμφισβητήσιμη.

Επίσης, καθώς αυτές οι τεχνολογίες δεν διαθέτουν ασφαλή διαδικασία ελέγχου ταυτότητας, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο ή τα κακά άτομα εκμεταλλεύονται πάντα τις πληροφορίες του δικτύου.

Το Blockchain μπορεί πραγματικά να αλλάξει το σενάριο εδώ. Καθώς το blockchain προσφέρει ένα κατάλληλο κανάλι ελέγχου ταυτότητας με επαλήθευση, κανείς δεν μπορεί πλέον να παραβιάσει τα δεδομένα.

Επίσης, καθώς μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις παραδόσεις σας και να παρακολουθείτε τις παραδόσεις σε πραγματικό χρόνο, μπορεί πραγματικά να εξασφαλίσει μια καλύτερη εμπειρία καταναλωτή για τη βιομηχανία logistics.

Ασφάλεια για συσκευές Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) για αύξηση της αποδοτικότητας

Όπως γνωρίζετε ήδη, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη συσκευές Internet of Things για να παρακολουθούν τα προϊόντα ή να διατηρούν την ποιότητα όλη την ώρα. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές IoT είναι επιρρεπείς σε κυβερνοεπιθέσεις επειδή τείνουν να χρησιμοποιούν διακομιστές cloud για να επικοινωνούν μεταξύ τους, κάτι που είναι μια ευάλωτη διαδικασία.

Έτσι, εδώ, το blockchain στην εφοδιαστική και την αλυσίδα εφοδιασμού μπορεί να προσφέρει ασφάλεια για αυτές τις συσκευές IoT και να παρακολουθεί όλα τα δεδομένα που προέρχονται από όλες αυτές τις συσκευές. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανάλυση και την κατηγοριοποίηση όλων των δεδομένων από αυτές τις συσκευές για την πραγματοποίηση αλλαγών στην επιχειρηματική στρατηγική.

Αποτελεσματική παρακολούθηση των μεταφορών

Η σημασία της παρακολούθησης αποστολών είναι τεράστια. Χωρίς κατάλληλα κανάλια παρακολούθησης, είναι πολύ αδύνατο να πραγματοποιηθεί η παράδοση ή να προγραμματιστεί η παράδοση εγκαίρως. Ωστόσο, είναι ένα τεράστιο ζήτημα καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, οι αποστολές μπορούν να λάβουν μια διαδρομή που τελικά οδηγεί σε καθυστερημένη παράδοση.

Στην πραγματικότητα, το blockchain στην εφοδιαστική και στην αλυσίδα εφοδιασμού μπορεί να προσφέρει παρακολούθηση αποστολών από τη γραμμή παραγωγής στο χέρι του καταναλωτή. Οι επιχειρήσεις του κλάδου μπορούν ακόμη και να παρακολουθούν τη θέση των αποστολών τους και να διασφαλίζουν ότι οι αποστολές παραδίδονται εγκαίρως.

Και πάλι, μπορεί να βοηθήσει στην αγορά οποιουδήποτε μεταχειρισμένου οχήματος και στον έλεγχο ταυτότητας των πληροφοριών σχετικά με την προηγούμενη απόδοση του αρχείου καταγραφής. Βλέπετε, γενικά, είναι μια μεγάλη νίκη για όλους.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Καλύτερα αερομεταφορέα

Όπως και η επικύρωση του μεταχειρισμένου οχήματος, το blockchain μπορεί να επικυρώσει όλες τις εγγραφές οδηγού για κάθε νέο αερομεταφορέα. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και γεμάτη από ταλαιπωρία. Πιο συγκεκριμένα, καθώς χρειάζεται πολύς χρόνος, η εταιρεία αντιμετωπίζει επίσης ορισμένα προβλήματα για αυτό.

Για παράδειγμα, ένας μεσίτης μπορεί να φτάσει σε χωρητικότητα φόρτωσης σε μια πολύ συγκεκριμένη τοποθεσία. Έτσι, αυτός / αυτή μπορεί να προσδιορίσει τον νέο αερομεταφορέα για να τον αναθέσει, αλλά δεν μπορεί να το επεξεργαστεί έως ότου επιτευχθεί σωστά η καριέρα. Στην πραγματικότητα, σε περιόδους κρίσης, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα ζητήματα.

Ωστόσο, καθώς το blockchain είναι πλήρως ικανό να χειριστεί το πρόβλημα, οποιαδήποτε νέα διαδικασία επιβίβασης οδηγού μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγα λεπτά. Έτσι, το blockchain για δυνατότητα παρακολούθησης logistics μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε όλες τις διαδικασίες ενσωμάτωσης με φιλικό προς το χρόνο τρόπο.

Επικοινωνία οχήματος προς όχημα

Μια άλλη σημαντική περίπτωση χρήσης του blockchain είναι η επιλογή επικοινωνίας μεταξύ οχήματος και οχήματος.

Πολλές εταιρείες ενσωματώνουν ήδη επικοινωνίες V2V στο σύστημά τους. Επομένως, τα εμπορευματικά οχήματα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να σχηματίζουν μια διμοιρία για τη βελτίωση της ασφάλειας, εξοικονομώντας καύσιμα και χρόνο. Ωστόσο, η ασφάλεια αυτών των πληροφοριών είναι πολύ χαμηλή και χρειάζεται ένα κατάλληλο κανάλι για συντήρηση.

Στην πραγματικότητα, το blockchain για επιλογές παρακολούθησης εφοδιαστικής μπορεί να εξασφαλίσει γρήγορα όλα τα δεδομένα από διαδικασίες επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων και οχημάτων και να βοηθήσει τις εταιρείες να βελτιώσουν αποτελεσματικά τις πληροφορίες. Επομένως, οι εταιρείες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για να διατηρήσουν όλα τα δεδομένα ασφαλή από τυχόν κυβερνοεπιθέσεις.

Αξιόπιστη επιβίβαση φορτίου

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα οποιασδήποτε εταιρείας logistics. Πολλές επιχειρήσεις ανησυχούν συνεχώς για τους πίνακες φόρτωσης καθώς αυτά τα δεδομένα παραβιάζονται, αντιγράφονται ή ακόμα και γεμάτα λάθη. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια αναξιόπιστη αναπαράσταση των απαιτήσεων των καταναλωτών.

Χωρίς blockchain, η πιθανότητα αντιγραφής και σφαλμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί χειροκίνητα. Όμως, με τη δυνατότητα εντοπισμού μπλοκ αλυσίδας για logistics, οι αποστολείς μπορούν να ενημερώσουν απευθείας τα χρονικά σήματα στο blockchain. Καθώς όλες οι πληροφορίες στο blockchain επαληθεύονται, δεν υπάρχει πιθανότητα σφάλματος ή επανάληψης.

Έτσι, είναι ένα τεράστιο όφελος για την εταιρεία και τους αποστολείς.

Διαβάστε περισσότερα: Blockchain In Manufacturing: Ένας οδηγός για τη βιομηχανική ενδυνάμωση

Μειωμένο κόστος χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια

Μια άλλη εξαιρετική περίπτωση χρήσης του blockchain για logistics είναι η χρήση έξυπνων συμβάσεων σε κάθε στάδιο. Όπως γνωρίζετε ήδη, η βιομηχανία logistics ασχολείται με πολλές συναλλαγές σε πολλαπλά στάδια. Εάν ακόμη και μία από τις καθυστερήσεις, ολόκληρο το σύστημα μπορεί να καταρρεύσει. Ωστόσο, συνήθως, αυτές οι συναλλαγές απαιτούν μεγάλο χρόνο επεξεργασίας.

Αν όμως αρχίσετε να χρησιμοποιείτε έξυπνα συμβόλαια σε κάθε στάδιο, μπορείτε να απλοποιήσετε ολόκληρη τη διαδικασία μέσα σε δευτερόλεπτα. Επιπλέον, εξοικονομείτε επίσης πολλά χρήματα απαλλάσσοντας τον μεσάζοντα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να αυτοματοποιήσετε όλες τις διαδικασίες από το blockchain εάν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε έξυπνα συμβόλαια σε κάθε στάδιο.

Αυξημένη ρευστότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές με το οικοσύστημα blockchain που επικεντρώνεται στον τομέα της εφοδιαστικής. Όλα αυτά προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το σημαντικότερο θέμα αυτού του τομέα, το οποίο είναι η ρευστότητα, η ευελιξία και οι λειτουργίες. Η μείωση της ρευστότητας σε αυτόν τον τομέα είναι αρκετά ανησυχητική καθώς δημιουργεί όλα τα είδη προβλημάτων.

Αλλά με το blockchain, μπορείτε να λύσετε γρήγορα το πρόβλημα για πάντα. Στην πραγματικότητα, το blockchain έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τη ρευστότητα εντός της αλυσίδας εφοδιασμού για αυτόν τον τομέα. Έτσι, θα μπορούσε να σημαίνει ρευστότητα οδηγού ή ρευστότητα φορέα και ούτω καθεξής. Επίσης, το blockchain μπορεί να πιστοποιήσει κάθε στοιχείο αυτού του τομέα για να διασφαλίσει ότι κάθε στοιχείο είναι στο σημείο.

Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το άρθρο ή τον οδηγό ως blockchain στο logistics pdf για να μελετήσετε περαιτέρω σχετικά με το θέμα.

Θέλετε να δείτε περισσότερες περιπτώσεις χρήσης blockchain; Δείτε τις κορυφαίες 20+ περιπτώσεις χρήσης blockchain αυτή τη στιγμή!

Εταιρείες που χρησιμοποιούν Blockchain στη βιομηχανία Logistics

Απλώς αναρωτιέστε για τις πραγματικές επιπτώσεις αυτής της τεχνολογίας. Είναι πολύ φυσιολογικό να είμαστε σκεπτικοί σχετικά με αυτό. Αλλά για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πλήρως το βάθος αυτής της τεχνολογίας, έχουμε καταρτίσει μια λίστα με εταιρικές εταιρείες στον κλάδο της εφοδιαστικής που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain.

UPS

Η UPS είναι ένας μεγάλος αμερικανικός αερομεταφορέας που χρησιμοποιεί blockchain στη βιομηχανία logistics. Στην πραγματικότητα, συνεργάζονται με την Inxeption σε μια πλατφόρμα blockchain που θα βελτιώσει την αλυσίδα εφοδιασμού των εμπόρων. Πιο συγκεκριμένα, το όνομα της πλατφόρμας είναι το Inxeption Zippy και σύντομα θα δει το φως της ημέρας.

Αυτή η πλατφόρμα θα βοηθήσει τις εταιρείες να καταγράφουν, να εμπορεύονται και ακόμη και να διανέμουν προϊόντα στους πελάτες τους. Έτσι, είναι μια μεγάλη νίκη για τη βιομηχανία logistics.

DHL

Η DHL είναι ένα ακόμη από τα blockchain στα παραδείγματα logistics που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για τη βελτίωση αυτού του τομέα. Στην πραγματικότητα, συνεργάζονται με την Accenture σε αυτό. Έχουν μια απόδειξη της ιδέας που θα βοηθήσει στον εντοπισμό του φαρμακευτικού προϊόντος από την παρασκευή στον καταναλωτή.

Αυτό θα παρακολουθεί κυρίως τη διαδικασία που εμπίπτει στη δικαιοδοσία της εφοδιαστικής και όχι στη διαδικασία κατασκευής.

J.B. Hunt Transport

Το J.B. Hunt Transport είναι ένα ακόμη από τα παραδείγματα του blockchain στην εφοδιαστική. Στην πραγματικότητα, συνεργάζονται με το BiTA ή το Blockchain στο Transport Alliance. Μαζί με αυτήν την κοινοπραξία, σχεδιάζουν να αναπτύξουν πρότυπα blockchain για την εφοδιαστική και να εκπαιδεύσουν τη βιομηχανία σχετικά με αυτήν τη νέα τεχνολογία. Πιστεύουν ότι το blockchain είναι η λύση για όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει αυτός ο τομέας αυτή τη στιγμή.

Γ.Χ. Ρόμπινσον

Γ.Χ. Ο Robinson είναι ένα ακόμη από τα παραδείγματα του blockchain στην εφοδιαστική. Στην πραγματικότητα, αυτή η εταιρεία είναι ένας τεράστιος γίγαντας 3PL. Αυτή η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με το Blockchain in Trucking Alliance (BiTA) για την ανάπτυξη συγκεκριμένων προτύπων για αυτόν τον κλάδο. Επίσης, εργάζονται σε μια πλατφόρμα που μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιώσουν την απόδοση.

Το Blockchain μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την επιχείρησή σας. Ξεκινήστε το έργο blockchain χρησιμοποιώντας την απόλυτη στρατηγική υλοποίησης blockchain τώρα!

Logistics της Penske

Η Penske Logistics είναι μια άλλη εταιρεία που χρησιμοποιεί blockchain για τη βιομηχανία logistics. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία θέλει να αυξήσει την ανάπτυξη πλατφορμών blockchain στη βιομηχανία μεταφορών, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερες εφαρμογές στις αγορές.

Προς το παρόν, δεν είμαστε σίγουροι για την ακριβή πλατφόρμα, αλλά γνωρίζουμε ότι θα δουλέψουν στην εφοδιαστική τροφίμων και ποτών.

NFI Industries

Μια άλλη εταιρεία χρησιμοποιεί blockchain για τον τομέα της εφοδιαστικής – NFI. Στην πραγματικότητα, αυτή η εταιρεία συνεργάζεται με το Blockchain in Transport Alliance (BiTA). Επιπλέον, θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την κοινοπραξία για να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες στον τομέα και να επεκταθούν σε διάφορες τεχνολογικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένου του blockchain.

ΓΕΩΔΗΣ

Η GEODIS είναι μια άλλη εταιρεία που χρησιμοποιεί blockchain για τη βιομηχανία logistics. Εδώ, συνεργάζονται με το Project Verte για συντήρηση αποθήκης. Το Project Verte είναι στην πραγματικότητα μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που θέλει να προσφέρει ευκαιρίες αποθήκευσης για μάρκες μεσαίου έως μικρού μεγέθους. Έτσι, η συνεργασία σε αυτές τις δύο ομάδες θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες ευκαιρίες για μικρότερες μάρκες.

FedEx

Το FedEx χρησιμοποιεί επίσης blockchain για σκοπούς εφοδιαστικής. Στην πραγματικότητα, θέλουν να ενσωματώσουν το blockchain στο σύστημά τους και ολοκλήρωσαν επίσης την αρχική περίοδο δοκιμής των εννοιών. Σύμφωνα με αυτούς, το τεστ ήταν τεράστια επιτυχία και τώρα πρόκειται για την πλήρη εμπειρία.

Logistics Ceva

Η Ceva Logistics είναι μια ακόμη εταιρεία που χρησιμοποιεί blockchain για περιπτώσεις χρήσης logistics. Στην πραγματικότητα, η Ceva είναι ένας ελβετικός γίγαντας logistics. Επιπλέον, τώρα συνεργάζονται με την IBM και τη Maersk στη νέα πλατφόρμα TradeLens.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι θέλουν να βελτιώσουν την εμπειρία της αλυσίδας εφοδιασμού και επίσης να συμπεριλάβουν τη διαφάνεια στο επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Werner Επιχειρήσεις

Η Werner Enterprises χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία blockchain για τον τομέα της εφοδιαστικής. Προς το παρόν, συνεργάζονται με το Blockchain in Transport Alliance (BiTA) για να διασφαλίσουν ότι όλη η εφαρμογή του blockchain σε αυτόν τον τομέα ακολουθεί το ίδιο σύνολο οδηγιών και κανόνων. Επίσης, θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για τη διαχείριση των εμπορευμάτων τους.

Διαβάστε περισσότερα: Οι 50 κορυφαίες εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία Blockchain

συμπέρασμα

Τώρα που ξέρετε τι είναι το blockchain στα logistics, μπορείτε να καταλάβετε πώς το blockchain μπορεί πραγματικά να αλλάξει το σενάριο αυτού του τομέα. Στην πραγματικότητα, το blockchain εξακολουθεί να είναι μια νέα τεχνολογία, η οποία χρειάζεται περισσότερη αναβάθμιση από τώρα. Ωστόσο, είναι σε θέση να χειριστεί όλα τα θέματα τέλεια.

Επομένως, εάν θέλετε να ενσωματώσετε το blockchain για την εταιρεία logistics, θα πρέπει σίγουρα να καταλάβετε πώς λειτουργεί αυτή η τεχνολογία. Εάν είστε απλώς αρχάριος και θέλετε να μάθετε για αυτήν την τεχνολογία από έναν επαγγελματία, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με το δωρεάν μάθημα Blockchain.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας στο blockchain και μεταφέρετε την εταιρεία logistics σε νέα ύψη.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map