Οφέλη του Blockchain στη βιομηχανία Logistics

Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί στην κατανόηση του ρόλου του blockchain στον κλάδο της εφοδιαστικής και πώς βοηθά στη βελτίωσή του.

Η εφοδιαστική είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της τρέχουσας βιομηχανίας. Διασφαλίζει ότι τα αντικείμενα φτάνουν στον προορισμό τους σε ελάχιστο χρόνο, κόστος και ζημιά. Εν ολίγοις, ασχολείται με την εφαρμογή και οργάνωση των πολύπλοκων εργασιών μεταφοράς εμπορευμάτων από το ένα μέρος στο άλλο (γενικά από το σημείο προέλευσης έως την κατανάλωση).

Η τρέχουσα βιομηχανία logistics είναι τεράστια! Μόνο στις ΗΠΑ, έσοδα ύψους 791,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων προήλθαν μόλις το έτος 2020. Είναι αστρονομικό από άποψη αριθμών και αυτό καθιστά επίσης τη βιομηχανία logistics μία από τις πιο περίπλοκες εκεί έξω.

Η τεχνολογία Blockchain προσφέρει ένα αποκεντρωμένο δίκτυο όπου οι συνομηλίκοι μπορούν να επικοινωνούν και να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς την ανάγκη κεντρικής αρχής. Η αποκεντρωμένη φύση του φέρνει πολλά οφέλη, όπως αμετάβλητο, διαφάνεια και ασφάλεια. Επιπλέον, είναι απόλυτα κατάλληλο και για τη βιομηχανία logistics.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Τι είναι το Blockchain στα Logistics?

Ο καλύτερος δυνατός τρόπος με τον οποίο το blockchain μπορεί να βοηθήσει την εφοδιαστική είναι να λύσει τις ανεπάρκειές του. Αυτήν τη στιγμή, σχεδόν κάθε στοιχείο μιας εφοδιαστικής αλυσίδας έχει πολλούς τρόπους αντιμετώπισης. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν τα σενάρια «Τι γίνεται αν».

Οι μεσίτες, οι αποστολείς και άλλοι πρέπει να επικεντρωθούν στην αποδοτικότητα και όχι να κολλήσουν επιλέγοντας την καλύτερη επιλογή. Επιπλέον, υπήρχαν πάντα τόνοι τεκμηρίωσης που πρέπει να γίνουν. Η διαδικασία τεκμηρίωσης προσθέτει περισσότερη αναποτελεσματικότητα στην ήδη αργή μεταφορά από άκρο σε άκρο.

Στον πυρήνα, είναι η έλλειψη μίας μόνο πηγής αλήθειας και σύνθετης διαδικασίας που μειώνει ολόκληρη τη λογιστική διαδικασία. Υπάρχει ανάγκη για αποκεντρωμένη οντότητα που μπορεί να επεξεργαστεί όλες τις συναλλαγές και επίσης να λειτουργήσει ως κέντρο για την επαλήθευση και βελτίωση ολόκληρης της διαδικασίας.

Θα χειριστεί τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της παροχής των μέσων για την καταγραφή συναλλαγών, τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και διαφανούς συστήματος, καθώς και την παρακολούθηση στοιχείων με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα.

Καθώς το blockchain είναι ψηφιακού χαρακτήρα, η τεκμηρίωση πρέπει να γίνει στο διαδίκτυο, παρέχοντας σε όλους πρόσβαση στα δεδομένα από οπουδήποτε θέλουν.

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία Blockchain στην εφοδιαστική

Για να κατανοήσουμε καλύτερα, πρέπει να κατανοήσουμε τα διαφορετικά βήματα στην εφοδιαστική και πώς πρέπει να εφαρμοστεί εκεί η τεχνολογία blockchain. Ας δούμε τους βασικούς παίκτες στον αγωγό εφοδιαστικής και τον ρόλο τους όταν πρόκειται για τη χρήση τεχνολογίας blockchain.


Παρακάτω, θα συζητήσουμε τα βασικά στοιχεία της Logistics Blockchain Consortium. Είναι μια προσπάθεια να ενσωματωθεί πλήρως το blockchain στον εφοδιαστικό αγωγό. Θα σας βοηθήσει επίσης να κατανοήσετε τα οφέλη του blockchain στα συστήματα logistics.

Κοινοπραξία Blockchain Logistics

Η λογιστική κοινοπραξία blockchain ιδρύθηκε για την αυστραλιανή ναυτιλιακή βιομηχανία. Επί του παρόντος διαχειρίζεται η EY, όπου τα μέλη περιλαμβάνουν BVL, DB Schenker, LKW Walter και άλλους τυπικούς φορείς και ψηφιακές θυγατρικές.

Σκοπός της κοινοπραξίας είναι η τυποποίηση και ψηφιοποίηση της τεκμηρίωσης των εμπορευματικών μεταφορών. Περιλαμβάνει όλα τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του πιστοποιητικού προέλευσης, των σημειώσεων αποστολής και ούτω καθεξής. Με αυτόν τον τρόπο, οι εταιρείες θα είναι σε θέση να αυτοματοποιήσουν 75 εκατομμύρια διαδικασίες ετησίως. Σε αντάλλαγμα, θα εξοικονομήσουν περίπου 12 εκατομμύρια φύλλα χαρτιού.

Κατασκευαστής

Ο κατασκευαστής είναι υπεύθυνος για την κατασκευή προϊόντων. Θα πρέπει επίσης να παρέχουν πιστοποιητικό προέλευσης, επεξεργασία δεδομένων, γραμμικούς κώδικες, αριθμό παρτίδας και ημερομηνίες αποστολής.

Όλες οι πληροφορίες πρέπει να αποθηκευτούν και να κρυπτογραφηθούν σε ένα κατανεμημένο καθολικό. Για να γίνει αυτό, τα συστήματα κατασκευαστών πρέπει πάντα να είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο. Ο κατασκευαστής θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιεί έξυπνα συμβόλαια για να αυτοματοποιεί και να οργανώνει τη ροή συναλλαγών αποστολής. Η ροή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων αλγορίθμων, κωδικοποιημένων παραμέτρων και αλγορίθμων.

Προμηθευτής

Ο προμηθευτής λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τον κατασκευαστή και δημιουργεί το δικό του σετ τεκμηρίωσης για κοινή χρήση με τον επόμενο παίκτη στη διαδικασία λογιστικής. Ο προμηθευτής πρέπει να δημιουργήσει μια λίστα συσκευασίας, αριθμό παρτίδας, αριθμό παραγγελίας, ημερομηνία παραγωγής και προδιαγραφές αποστολής (DIMS)

Logistics 3PL

Ο επόμενος παίκτης στα logistics είναι το 3PL. Είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία και την αυτοματοποίηση οδηγιών δρομολόγησης, φορτωτικής, περιγραφής εμπορευμάτων και ημερομηνίας αποστολής.

Μεταφορέας μεγάλων αποστάσεων

Στη συνέχεια, οι πληροφορίες διαβιβάζονται στον μεταφορέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση και παραγωγή θερμοκρασίας, κατάστασης αποστολής και υπογραφής παράδοσης.

Αποθήκη

Ο μεταφορέας Long-Haul στη συνέχεια πετά τα εμπορεύματα στην αποθήκη. Στη συνέχεια, η αποθήκη λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες δρομολόγησης, τον γραμμικό κώδικα συσκευασίας, τις προδιαγραφές και την ημερομηνία παραλαβής.

Μεταφορέας μικρών αποστάσεων

Ο μεταφορέας μικρών αποστάσεων μεταφέρει στη συνέχεια τα εμπορεύματα στον παραλήπτη διατηρώντας τις λεπτομέρειες αυτοματοποιημένες και δημιουργημένες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τιμολογίου, της ημερομηνίας παραλαβής, του αναγνωριστικού πελάτη, της απόδειξης παράδοσης και της κατάστασης αποστολής.

Παραλήπτης

Ο παραλήπτης παραλαμβάνει το προϊόν με όλες τις λεπτομερείς πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο blockchain.

Σε όλη τη διαδικασία, υπάρχουν τρία σημαντικά βήματα.

  • Οι κατασκευαστές είναι υπεύθυνοι για τη μετάδοση αγαθών σε αποθήκες, προμηθευτές και παρόχους 3PL.
  • Ο πάροχος 3PL, από την άλλη πλευρά, διασφαλίζει ότι η αποστολή και η χωρητικότητα βελτιστοποιούνται σε πραγματικό χρόνο. Πρέπει επίσης να βεβαιωθεί ότι βελτιστοποιείται σωστά, έτσι ώστε να μπορούν να ληφθούν νέα φορτία.
  • Στο τελευταίο βήμα, οι πάροχοι 3PL είναι υπεύθυνοι για την αποστολή των αγαθών στους μεταφορείς. Πρέπει επίσης να διασφαλίζουν ότι παρέχεται ορατότητα σε όλα τα στάδια. Τέλος, ο μεταφορέας θα πρέπει επίσης να προσφέρει την κατάσταση αποστολής σε όλα τα στάδια της αποστολής.

Blockchain in Transport Alliance (BITA)

Μια άλλη συμμαχία blockchain, που εργάζεται στον τομέα των μεταφορών και της εφοδιαστικής. Ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2017. Η συμμαχία έχει αυξηθεί από την ίδρυσή της. Αυτήν τη στιγμή, συμμετέχουν περισσότερα από 500 μέλη από 25 χώρες. Η συμμαχία έχει ως στόχο να οδηγήσει την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών μεταξύ των μεταφορών, των εμπορευματικών μεταφορών, της εφοδιαστικής και άλλων συναφών βιομηχανιών.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι πιέζουν την υιοθέτηση κατανεμημένων τεχνολογιών καθολικών (DLT) όπως το blockchain. Τα βασικά στοιχεία περιλαμβάνουν την υιοθέτηση ενός κοινού προτύπου, την εκπαίδευση και τη συνεργασία.

Χρησιμοποιήστε θήκες Blockchain στην Logistics

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές εφοδιαστικής blockchain. Για να κατανοήσετε καλά, ας ρίξουμε μια ματιά στις πέντε λογιστικές εφαρμογές blockchain. Θα σας βοηθήσει επίσης να κατανοήσετε τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain στην εφοδιαστική.

Καλύτερη παρακολούθηση φορτίων

Η χρήση blockchain σε συστήματα logistics και αλυσίδα εφοδιασμού μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε πιο εύκολα τον εντοπισμό των φορτίων. Προς το παρόν, οι παραδόσεις της ίδιας ημέρας και οι παραδόσεις κατ ‘απαίτηση αυξάνονται. Έτσι, μπορεί γρήγορα να γίνει βάρος για τις εταιρείες logistics, καθώς δεν έχουν την υποδομή για να καλύψουν τις ανάγκες για αυτές τις συντριπτικές απαιτήσεις.

Πολλές εταιρείες φορτηγών προσπαθούν να επενδύσουν σε καλή τεχνολογία παρακολούθησης, αλλά η ασφάλεια αυτών των τεχνολογιών είναι αμφισβητήσιμη.

Επίσης, αυτές οι τεχνολογίες δεν διαθέτουν ασφαλή διαδικασία ελέγχου ταυτότητας. Επομένως, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο ή τα κακά άτομα εκμεταλλεύονται πάντα τις πληροφορίες του δικτύου.

Το Blockchain μπορεί πραγματικά να αλλάξει το σενάριο εδώ. Καθώς το blockchain προσφέρει ένα κατάλληλο κανάλι ελέγχου ταυτότητας με επαλήθευση, κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα δεδομένα.

Επίσης, καθώς μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις παραδόσεις σας και να παρακολουθείτε τις παραδόσεις σε πραγματικό χρόνο, μπορεί πραγματικά να εξασφαλίσει μια καλύτερη εμπειρία καταναλωτή για τη βιομηχανία logistics.

Βελτιωμένη απόδοση της διαδικασίας αποστολής

Με το blockchain, το πρώτο πράγμα που θα βελτιώσει την εφοδιαστική είναι η ναυτιλία και τα φορτία. Εν ολίγοις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της διαδικασίας παράδοσης διεθνώς και τοπικά. Θα τους κάνει επίσης να βελτιώσουν τη χωρητικότητα των αγαθών τους και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας τους.

Η Maersk ήδη γνωρίζει τη σημασία του blockchain και έχει ήδη ενσωματώσει το blockchain στις διαδικασίες και τις λειτουργίες του. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους μεταφορείς εμπορευματοκιβωτίων. Ο τελικός στόχος είναι να παρακολουθείτε την αποστολή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε συνεργασία με άλλες αρχές. Η IBM συνεργάζεται επίσης με τη Maersk για τη βελτίωση της παγκόσμιας εμπορικής υποδομής.

Το blockchain στην αλυσίδα εφοδιασμού σίγουρα θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση εκατομμυρίων δολαρίων.

Ασφάλεια για συσκευές Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) για αύξηση της αποδοτικότητας

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη συσκευές Internet of Things για να παρακολουθούν τα προϊόντα ή να διατηρούν την ποιότητα όλη την ώρα. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές IoT είναι επιρρεπείς σε κυβερνοεπιθέσεις επειδή τείνουν να χρησιμοποιούν διακομιστές cloud για να επικοινωνούν μεταξύ τους, κάτι που είναι μια ευάλωτη διαδικασία.

Έτσι, εδώ, το blockchain στην εφοδιαστική και την αλυσίδα εφοδιασμού μπορεί να προσφέρει ασφάλεια για αυτές τις συσκευές IoT και να παρακολουθεί όλα τα δεδομένα που προέρχονται από όλες αυτές τις συσκευές. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανάλυση και την κατηγοριοποίηση όλων των δεδομένων από αυτές τις συσκευές για την πραγματοποίηση αλλαγών στην επιχειρηματική στρατηγική.

Καλύτερη διαφάνεια

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Blockchain είναι η διαφάνεια. Εάν εφαρμοστεί σωστά, το blockchain για την εφοδιαστική αλυσίδα προσφέρει καλύτερη διαφάνεια, η οποία σε αντάλλαγμα επηρεάζει τη διαφάνεια της εφοδιαστικής. Επιτρέπει στις εταιρείες να εμπιστεύονται η μία την άλλη πιο αξιόπιστα. Έχοντας καλύτερη διαφάνεια, θα υπάρχουν λιγότερες διαφορές τιμολογίων, λιγότερη εκμετάλλευση εργαζομένων και καλύτερο κόστος ελέγχου.

Εκτός από τους τελικούς καταναλωτές, η επιχείρηση B2B θα υποχωρήσει λόγω της βελτιωμένης αξιοπιστίας και ακεραιότητας. Η εμπιστοσύνη σημαίνει ότι το κόστος ελέγχου, οι διαφορές τιμολογίων και άλλες πτυχές της σύγκρουσης θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό ή ακόμη και θα καταργηθούν.

Υπάρχουν ήδη εταιρείες που επενδύουν στη βελτίωση της διαφάνειας. Μια τέτοια εταιρεία είναι η εταιρεία Provenance που έχει πραγματοποιήσει μελέτες περιπτώσεων για να δει πώς το blockchain μπορεί να βελτιώσει πτυχές της εφοδιαστικής, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας εφοδιασμού.

Παρακολούθηση αποθέματος

Η παρακολούθηση αποθέματος είναι περίπλοκη. Οι εταιρείες ξοδεύουν πολλά χρήματα για να το κάνουν τέλειο και αποτελεσματικό. Και, ακόμη και τότε, προσφέρει πολλά προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η παρακολούθηση αποθεμάτων είναι ένας από τους κύριους στόχους των κλάδων εκεί έξω. Για να το διαχειριστούν, οι εταιρείες ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια.

Η τεχνολογία Blockchain μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος προσφέροντας τη δυνατότητα στις εταιρείες να διαχειρίζονται όχι μόνο τα προϊόντα τους σε μακροοικονομικό επίπεδο αλλά και σε μικρο-επίπεδο. Για παράδειγμα, οι εταιρείες μπορούν να παρακολουθούν πλήρως την εφοδιαστική παρακολουθώντας την με πολύ αποτελεσματικό τρόπο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το σύστημα που βασίζεται σε blockchain της IBM. Επιτρέπει στις εταιρείες να παρακολουθούν είδη τροφίμων και να αναφέρουν τους όρους τους καθ ‘όλη τη διαδικασία συναλλαγής τους. Μεγάλες εταιρείες όπως η Nestle, η Walmart, η Unilever κ.λπ., συμμετέχουν ήδη στο έργο και βοηθούν στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Οι τελικοί καταναλωτές θα επωφεληθούν περισσότερο από αυτό, καθώς θα παίρνουν πάντα τα είδη διατροφής που είναι φρέσκα και έτοιμα για κατανάλωση. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις σε αυτόν τον κλάδο.

Επίλυση διαφορών

Μια άλλη από τις εφαρμογές του blockchain στην εφοδιαστική είναι η επίλυση διαφορών στις μεταφορές φορτίου. Η μεταφορά φορτίου υποφέρει πάντα από διαμάχες. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν τα εμπορεύματα είναι λανθασμένα ή καθυστερημένα. Οι διαφορές είναι δύσκολο να επιλυθούν και μπορούν εύκολα να διαρκέσουν εβδομάδες πριν επιλυθούν. Όλα αυτά σημαίνουν περισσότερες δαπάνες πόρων από την εταιρεία.

Το Blockchain μπορεί να επιλύσει τις διαφορές γρηγορότερα με τη βοήθεια αμετάβλητων δεδομένων και πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το φορτίο. Με τον αυτοματισμό, πολλές διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσα σε λίγα λεπτά, υποστηριζόμενες από αξιόπιστα δεδομένα. Βοηθά επίσης τις εταιρείες να επιλύσουν διαφορές πελατών.

Τιμολόγηση και πληρωμές

Τέλος, το blockchain μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της τιμολόγησης και των πληρωμών μέσω ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς συστήματος. Η τιμολόγηση μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση όταν γίνεται σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Γι ‘αυτό θα βρείτε συστήματα που είναι αποτελεσματικά στην τιμολόγηση και τις πληρωμές.

Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν έξυπνα συμβόλαια για να αυτοματοποιήσουν ολόκληρη τη διαδικασία και να την κάνουν χωρίς σφάλματα και διαφανή. Αυτό θα κάνει την τιμολόγηση και τις πληρωμές εξαιρετικά αποδοτικές επίσης.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Enterprise Blockchains και Supply Chain Management

Προκλήσεις υλοποίησης του Blockchain στην Logistics

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουν οι εταιρείες για να εφαρμόσουν το blockchain. Μερικές από τις προκλήσεις είναι οι παρακάτω.

  • Διαφορετική χρήση μοντέλου αποθήκευσης δεδομένων: Δεν χρησιμοποιούν όλες οι εταιρείες ή τα συστήματα το ίδιο μοντέλο δεδομένων για να συνεργαστούν στο blockchain.
  • Ενσωμάτωση του blockchain στο υπάρχον οικοσύστημα πληροφορικής: Θα είναι πάντα δύσκολο να ενσωματωθεί το blockchain στο υπάρχον οικοσύστημα πληροφορικής.
  • Εξελιγμένη τεχνολογία blockchain: Η τελευταία πρόκληση είναι να συνεργαστεί με το ίδιο το blockchain. Το Blockchain είναι μια νέα τεχνολογία και εξελίσσεται με ταχύ ρυθμό. Η εφαρμογή blockchain αυτή τη στιγμή θα σημαίνει περισσότερες προκλήσεις εφαρμογής στο μέλλον.
  • Η ροή των πληροφοριών: Μια άλλη μεγάλη πρόκληση είναι η διαχείριση της ροής πληροφοριών μεταξύ των διαφόρων οντοτήτων στον τομέα της εφοδιαστικής. Εάν το εμπόριο είναι διεθνές, γίνεται πιο περίπλοκο λόγω της εισόδου περισσότερων οντοτήτων σε ολόκληρη τη διαδικασία.

Συντελεστής επιτυχίας για το blockchain στην Logistics

Η επιτυχία του blockchain στην εφοδιαστική εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μια εταιρεία πρέπει να είναι προληπτική και πρέπει να εργάζεται για αυτούς τους παράγοντες για να εφαρμόσει επιτυχώς το blockchain στα υπάρχοντα συστήματά της. Στον πυρήνα, όλοι πρέπει να συνεργαστούν, να βελτιώσουν τις γνώσεις τους για το blockchain και να αυξήσουν την αξία τους.

Πολιτισμός συνεργασίας

Όταν φτάνει μια νέα τεχνολογία, υπάρχει πάντα έλλειψη συνεργασίας. Το ίδιο ισχύει και για το blockchain. Το Blockchain είναι μια τεχνολογία που απαιτεί συνεργασία για να λειτουργήσει. Ένας από τους άλλους λόγους περιλαμβάνει τη συμπερίληψη πολλών μερών στο οικοσύστημα blockchain, συμπεριλαμβανομένων των συνεργατών, των ρυθμιστικών αρχών, των βιομηχανικών οργανισμών και ούτω καθεξής.

Ένα τέτοιο παράδειγμα θα ήταν να συνεργαστείτε με ανταγωνιστές για να δημιουργήσετε πρότυπα για το blockchain να εργάζεται σε logistics.

Αξία και εμπλοκή με τους ενδιαφερόμενους

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επενδύσουν το χρόνο και την προσπάθειά τους για να βελτιώσουν την αξία στα ήδη υπάρχοντα συστήματα ή έργα που βρίσκονται στα πρόθυρα υλοποίησης. Πρέπει να παρέχουν τις πολύτιμες γνώσεις τους και επίσης να κάνουν τεχνική σκοπιμότητα.

Το Blockchain είναι μια νέα τεχνολογία και απαιτεί όλη τη βοήθεια που μπορεί να πάρει για να το κάνει ώριμο και έτοιμο για εφαρμογή.

Βελτίωση των ικανοτήτων και των γνώσεων blockchain

Ο τελευταίος παράγοντας είναι να εργαστούμε για τη βελτίωση των γνώσεων και των ικανοτήτων blockchain. Αυτό θα βοηθήσει τις εταιρείες logistics να βρουν νέα μοντέλα που λειτουργούν στον πραγματικό κόσμο.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του blockchain στα logistics. Η εφοδιαστική είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για την τρέχουσα γενιά εταιρειών εκεί έξω. Εάν είστε μέλος μιας εταιρείας logistics, τότε ολόκληρο το παιχνίδι μπάλας είναι διαφορετικό. Όπως μάθατε από το άρθρο σχετικά με το πώς λειτουργεί το blockchain στην εφοδιαστική. Οι βασικοί παίκτες περιλαμβάνουν κατασκευαστές, προμηθευτές, logistics 3PL, Long-Haul Carrier, αεροπορική εταιρεία μικρών αποστάσεων, αποθήκη και παραλήπτη.

Οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία logistics είναι η χρήση διαφορετικών μοντέλων αποθήκευσης δεδομένων, η ενσωμάτωση με το τρέχον οικοσύστημα, η εξελισσόμενη τεχνολογία blockchain και η ροή πληροφοριών.

Οι περιπτώσεις χρήσης του blockchain για την εφοδιαστική περιλαμβάνουν παρακολούθηση αποθέματος, καλύτερη διαφάνεια, διευθέτηση διαφορών και τιμολόγηση & πληρωμές. Ακόμη και με αυτές τις περιπτώσεις χρήσης, υπάρχουν πολλοί παράγοντες επιτυχίας για την επιτυχία του blockchain στην εφοδιαστική. Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την τεχνολογία, εγγραφείτε στο μάθημά μας για τις βασικές αρχές Enterprise Blockchains.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map