Blockchain για Real Estate: Πώς αυτό διαταράσσει την αγορά

Δεδομένου ότι το blockchain διαταράσσει μαζικά τους τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς τομείς, είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί κάποιος κλάδος, ο οποίος παραμένει ανέγγιχτος από αυτήν την τεχνολογία. Στην πραγματικότητα, ακόμη και τα ακίνητα δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από την αναστάτωση. Έτσι, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς και γιατί το blockchain για ακίνητα μπορεί να γίνει το σημείο καμπής αυτού του τομέα.

Στην πραγματικότητα, τα εμπορικά ακίνητα κατέχουν σημαντικό ρόλο στη συνολική παγκόσμια οικονομία. Σύμφωνα με την MSCI, η παγκόσμια αγορά ακινήτων αυξήθηκε από 8,9 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2018 σε 9,6 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Παρόλο που φαίνεται ότι η βιομηχανία τα πάει αρκετά καλά, στην πραγματικότητα αποτελείται από πολλές τριβές και θέματα ρευστότητας.

Η αγορά είναι πλέον πολύ ασταθής για να επενδύσει και να είναι διαθέσιμη μόνο στην υψηλή κατηγορία. Είναι ενδιαφέρον ότι πολλές εταιρείες ακινήτων που βασίζονται σε blockchain εμφανίστηκαν με την πάροδο των ετών και τώρα σκοπεύουν να διαταράξουν τον τρόπο λειτουργίας αυτής της βιομηχανίας.

Η απειλή είναι πραγματική, επηρεάζοντας τους παραδοσιακούς τρόπους ακίνητης περιουσίας, οι οποίες σύντομα θα καταστούν άνευ αντικειμένου. Επομένως, ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιβιώσει αυτή η βιομηχανία είναι η ενσωμάτωση του blockchain στα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

Γι ‘αυτό, σε αυτόν τον οδηγό, θα παρακολουθήσω πώς αυτή η τεχνολογία διαταράσσει τα ακίνητα και πώς το blockchain για τις πρωτοβουλίες ακινήτων είναι η καλύτερη προσέγγιση αυτή τη στιγμή.

Εγγραφείτε τώρα: Δωρεάν μάθημα βασικών στοιχείων Blockchain

Contents

Blockchain για ακίνητα: Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της ακίνητης περιουσίας?

Δεν είναι ανοιχτό σε όλους

Λοιπόν, ειλικρινά, η βιομηχανία ακινήτων υπήρξε πάντοτε επενδυτική επιλογή μόνο για τους πλούσιους μόνο. Ωστόσο, στο παρελθόν η μεσαία τάξη θα μπορούσε να προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσει ως επιλογή, αλλά είναι πολύ μακριά από αυτά. Δεν υπάρχουν πολλά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να λειτουργήσουν ως εναλλακτική λύση για την ακίνητη περιουσία για τις μεσαίες τάξεις. Αλλά γιατί η κατάσταση είναι τόσο σκληρή τώρα?

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά εμπόδια για να αποτραπεί η πρόσβαση της πλειοψηφίας του πληθυσμού σε ακίνητα. Για παράδειγμα, τα πιστωτικά αποτελέσματα, οι διεθνείς τραπεζικοί λογαριασμοί, η διαπίστευση, η ιθαγένεια, η χρηματοδότηση, η πρόσβαση στον σωστό χορηγό, οι απαιτήσεις σε μετρητά και οι διαχειριστές κεφαλαίων είναι μερικά από τα κύρια εμπόδια.

Επίσης, αυτή η βιομηχανία ασχολείται με πολλούς μεσάζοντες, γεγονός που αυξάνει το επίπεδο δυσκολίας για τον γενικό πληθυσμό.

Έλλειψη διαφάνειας

Το επίπεδο της ανεντιμότητας και της διαφθοράς πλήττει σε μεγάλο βαθμό αυτόν τον τομέα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει έννοια της διαφάνειας στην επιχειρηματική διαδικασία, ασχολείται με τη φοροδιαφυγή, τις απάτες, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ούτω καθεξής.

Σε παγκόσμιο επίπεδο κάθε χρόνο, ξεπλένονται 800 δισεκατομμύρια έως 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Και ένα σημαντικό μέρος αυτού είναι μέσω σχεδίων ακινήτων. Επιπλέον, η εκτίμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στα ακίνητα είναι περίπου 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Προφανώς, είναι ένα τεράστιο ζήτημα με το οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει προβλήματα. Έτσι, εάν το επιχειρηματικό μοντέλο αρχίσει να ενσωματώνει τη διαφάνεια, μπορεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά.


Πολύ υψηλά τέλη

Αυτό αφορά κυρίως επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε διεθνή ακίνητα. Αλλά για να το κάνουν αυτό, πρέπει να πληρώσουν ένα τεράστιο ποσό αμοιβών σε διάφορα στάδια. Για παράδειγμα, υπάρχουν χρεώσεις μεσίτη, τέλη ανταλλαγής, φόροι, τέλη δικηγόρου, τέλη μεταφοράς, έξοδα επένδυσης και ούτω καθεξής.

Επίσης, καθώς ο αριθμός των μεσαζόντων σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ συντριπτικός, όλοι παίρνουν τις δικές τους περικοπές, αυξάνοντας τον συνολικό προϋπολογισμό σας για την επένδυση. Επιπλέον, πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λογιστές και να συμβουλευτείτε δικηγόρους για να διατηρήσετε τα φορολογικά σας αρχεία καθαρά επίσης.

Έτσι, συνολικά, γίνεται μια δαπανηρή επενδυτική επιλογή.

Χαμηλά επίπεδα ρευστότητας

Λοιπόν, νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να ρευστοποιήσουν τα ακίνητα. Είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους αυτός ο τομέας πρέπει πραγματικά να αλλάξει. Εδώ, από τη ρευστότητα, εννοώ πόσο γρήγορα μπορείτε να μετατρέψετε το ακίνητο σας σε μετρητά. Λόγω των υψηλών προμηθειών και του σημείου υψηλής αξίας των περιουσιακών στοιχείων ακινήτων, δεν υπάρχουν πολλοί αγοραστές για να σας βοηθήσουν να πουλήσετε το περιουσιακό σας στοιχείο όταν το χρειάζεστε.

Έτσι, η εύρεση αγοραστή για αυτό είναι πολύ πιο δύσκολη από άλλα είδη περιουσιακών στοιχείων. Τα προβλήματα είναι τα εμπόδια εισόδου, χαμηλή διαθεσιμότητα, πάρα πολλοί κανονισμοί, χρονοβόρες διαδικασίες και ούτω καθεξής.

Όλα αυτά τα προβλήματα αποθαρρύνουν τους πιθανούς αγοραστές να επενδύσουν σε ακίνητα.

Δεσμεύσεις υψηλών τιμών

Αυτό είναι ένα ακόμη ζήτημα που εμποδίζει τη μεσαία τάξη να θεωρήσει ποτέ την ακίνητη περιουσία ως καλή επιλογή. Στην πραγματικότητα, αυτός ο τύπος επένδυσης χρειάζεται πολύ κεφάλαιο εκ των προτέρων. Όχι πολλοί άνθρωποι μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Πιο συγκεκριμένα, μόνο λίγες ανώτερες τάξεις μπορούν να δείξουν τόσο μεγάλο κεφάλαιο εκ των προτέρων.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι επενδυτές πρέπει να αναζητήσουν άλλες ακριβές εναλλακτικές λύσεις για να επιτύχουν δεσμεύσεις τιμολόγησης. Επίσης, καθώς η αγορά είναι ευμετάβλητη, είναι σημαντικός ο κίνδυνος να στοιχηματίσετε αυτά τα πολλά χρήματα σε ένα περιουσιακό στοιχείο. Παρόλο που μπορεί να έχετε ένα εξαιρετικό πιστωτικό αποτέλεσμα στη χώρα σας, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για διεθνείς αγορές.

Αργή ταχύτητα συναλλαγής

Η φρίκη της αγοράς ακινήτων ξεκινά με τις εξαιρετικά αργές διαδικασίες συναλλαγών. Όχι μόνο αυτός ο τομέας είναι μαζικά αναποτελεσματικός τις περισσότερες φορές, αλλά κάνει επίσης πολλά λάθη στη διαδικασία. Επίσης, η εύρεση της σωστής ιδιοκτησίας απαιτεί πολύ χρόνο.

Προφανώς, χρειάζονται περίπου 6 μήνες κατά μέσο όρο για την εύρεση ενός ακινήτου και στη συνέχεια άλλους 6 μήνες για να περάσουν όλες οι διαδικασίες για την απόκτησή του. Αυτός είναι ένας τεράστιος χρόνος για σπατάλη σε επενδυτικά σχέδια.

Εάν τα έχετε όλα αυτά κατά νου, θα δείτε γιατί αυτός ο τομέας χρειάζεται μια αναστατωτική δύναμη αυτή τη στιγμή.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Ποια είναι τα οφέλη του Blockchain στην ακίνητη περιουσία?

 

Υπάρχουν ορισμένα οφέλη από τη χρήση blockchain στον τομέα των ακινήτων. Ας δούμε τι είναι –

Αυξημένη διαφάνεια

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Το blockchain είναι απόλυτα ικανό να προσφέρει τη διαφάνεια που ο τομέας των ακινήτων χρειάζεται τόσο άσχημα. Όπως γνωρίζετε ήδη, ο τομέας των ακινήτων αντιμετωπίζει πολλές δωροδοκίες. Αλλά με τη βοήθεια διαφανών συστημάτων, αυτό μπορεί τελικά να σταματήσει. Εάν οι εταιρείες ακινήτων αρχίσουν να χρησιμοποιούν blockchain για τις λύσεις τους, οι πελάτες μπορούν να δουν πού πηγαίνουν τα χρήματα.

Επίσης, καθώς η κύρια βάση δεδομένων θα παραμείνει δημόσια, κανείς δεν μπορεί να αλλάξει ή ακόμη και να αφαιρέσει οποιεσδήποτε συναλλαγές μόλις εισέλθει στο blockchain.

Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή.

Χωρίς σιλό δεδομένων

Όλα τα δεδομένα είναι διάσπαρτα γύρω από τα μεσιτικά γραφεία. Επομένως, δεν θα βρείτε ποτέ καμία πηγή σημείου όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την αγορά σας. Είναι ακόμη πιο σημαντικό για εταιρικές εταιρείες. Εάν υπάρχει μόνο μία βάση δεδομένων που περιέχει όλες τις πληροφορίες από διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη, τότε η αποτελεσματικότητα της εταιρείας θα αυξηθεί σημαντικά.

Το Blockchain μπορεί να το προσφέρει. Στην πραγματικότητα, το blockchain μπορεί να προσφέρει κοινόχρηστα αρχεία καταγραφής χωρίς παραβίαση που μπορούν να συγκεντρώσουν κάθε πληροφορία σχετικά με μια ιδιοκτησία. Έτσι, η χρήση blockchain στην ακίνητη περιουσία μπορεί γρήγορα να λύσει ένα τεράστιο ζήτημα και να αυξήσει τα συνολικά έσοδα επίσης.

Αποτελεσματικές Διαδικασίες Συναλλαγών

Στην πραγματικότητα, οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται καθημερινά σε ακίνητα πραγματοποιούνται μέσω τραπεζικού εμβάσματος και χρειάζονται πολύ χρόνο. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, η επαλήθευση KYC ή άλλη τεκμηρίωση απαιτεί πολλά χρήματα. Αλλά με το blockchain, οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα σε λίγα λεπτά.

Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο, μπορεί να ολοκληρώσει μια διαδικασία μέσα σε μια μέρα, ενώ προηγουμένως χρειάστηκαν ημέρες για να ολοκληρωθεί. Έτσι, οι επενδυτές ή οι πελάτες θα γίνουν πιο πρόθυμοι να επενδύσουν και να μην αποφεύγουν.

Αλλά πρέπει να διασφαλίσετε ότι η λύση blockchain σας μπορεί να ανταποκριθεί στην καθημερινή ζήτηση της εταιρείας σας. Εάν δεν μπορεί, τότε θα καταλήξετε σε ένα αργό σύστημα.

Περιορισμένοι ενδιάμεσοι

Το καλύτερο όφελος από τη χρήση blockchain στην ακίνητη περιουσία είναι η μείωση των συντριπτικών μεσαζόντων. Στην πραγματικότητα, πάρα πολλοί μεσάζοντες δημιουργούν πολυπλοκότητα και πρόσθετο κόστος. Το Blockchain είναι αποτελεσματικό στην εξάλειψη των μεσαζόντων από την εξίσωση. Έτσι, πηγαίνοντας πλήρως ψηφιακά, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τις περιττές περικοπές μεσάζων.

Επίσης, τυχόν νέες καταχωρίσεις στην πλατφόρμα θα περάσουν από μια διεξοδική διαδικασία επαλήθευσης. Επομένως, δεν υπάρχει περιθώριο για απάτες ή δόλιες δραστηριότητες στον τομέα. Όχι μόνο είναι πιο αποτελεσματικό για τους επενδυτές αλλά και για τις μεγάλες εταιρείες ακινήτων.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain; Γιατί δεν ρίξετε μια ματιά στον οδηγό μας σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain?

Πιθανές περιπτώσεις χρήσης Blockchain σε ακίνητα

Αύξηση ρευστότητας

Μία από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης του blockchain σε αυτόν τον κλάδο είναι η αυξημένη ρευστότητα. Στην πραγματικότητα, η χρήση blockchain μπορεί να δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου οι εταιρείες ακινήτων μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες και τα ακίνητά τους για αγορά και πώληση.

Επιπλέον, τα άτομα που επενδύουν σε ακίνητα μπορούν επίσης να αναφέρουν τα ακίνητά τους για καλύτερη προσέγγιση χρηστών. Οι δημόσιες πλατφόρμες blockchain μπορούν να καλωσορίσουν οποιονδήποτε να αναφέρει τα στοιχεία του. Ωστόσο, θα πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας για να ελέγξουν το ιστορικό τους και να εξαλείψουν τυχόν απάτες.

Ωστόσο, η ύπαρξη πλατφόρμας για αγορά και πώληση ακινήτων θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη σύνδεση δυνητικών αγοραστών με πωλητές.

Διαδικασία αναζήτησης καλύτερης ιδιοκτησίας

Η αναζήτηση για το τέλειο ακίνητο είναι μια πραγματική ενόχληση, επειδή δεν υπάρχουν πολλές πλατφόρμες που προσφέρουν νόμιμες επιλογές. Σήμερα, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο να κάνουν αναζήτηση στο Διαδίκτυο παρά να πάνε εκεί αυτοπροσώπως. Επομένως, είναι λογική η αναζήτηση πλατφορμών που προσφέρουν αυτήν τη δυνατότητα.

Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι πλατφόρμες προσφέρουν ελάχιστη πρόσβαση σε ιδιότητες. Επιπλέον, σε πολλές περιπτώσεις, έχουν ακριβά έξοδα συνδρομής. Επίσης, ένα άλλο ζήτημα αυτού του τύπου πλατφόρμας είναι η έλλειψη ενημερωμένου περιεχομένου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν ενημερώνουν καν εάν μια ιδιοκτησία έχει ήδη πωληθεί ή όχι.

Επομένως, η χρήση του blockchain μπορεί να βοηθήσει πολύ, καθώς οι μεσίτες μπορούν να ελέγχουν άμεσα τα δεδομένα και οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με τρίτα μέρη. Γι ‘αυτό το blockchain για ακίνητα μπορεί να προσφέρει καλύτερες επιλογές αναζήτησης ακινήτων.

Πλήρης διαφάνεια στις μεταφορές τίτλου

Υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες τρόμου που περιστρέφονται γύρω από την αγορά σπιτιών. Από το ιστορικό ιδιοκτησίας έως τους αποκλεισμούς, υπάρχουν πάρα πολλά πεδία για να κάνετε λάθη σε κάθε βήμα. Λόγω όλων αυτών, μια αγορά σπιτιού μπορεί να επιστρέψει και να προκαλέσει πολλά προβλήματα στον νέο ιδιοκτήτη σπιτιού. Στην πραγματικότητα, χωρίς πλήρη διαφάνεια στη διαδικασία μεταφοράς τίτλου, πολλοί αντιμετωπίζουν ακόμη και νομικά ζητήματα μόλις αγοράσουν ένα νέο σπίτι.

Αυτό είναι όπου το blockchain μπορεί πραγματικά να είναι χρήσιμο. Χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια σε ακίνητα, μπορούν να βελτιώσουν τη διαδικασία μεταβίβασης τίτλου. Τόσο ο αγοραστής όσο και ο πωλητής μπορούν να δουν μόνοι τους ποιος είναι ο τρέχων κάτοχος της ιδιοκτησίας και οι μελλοντικοί αγοραστές μπορούν επίσης να δουν ποιος ανήκε στην ιδιοκτησία με τα χρόνια!

Αυτόματη αγορά και πώληση ακινήτων

Και πάλι, η διαδικασία αγοράς και πώλησης ακινήτων απαιτεί πολύ χρόνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η τιμολόγηση μπορεί να αλλάξει, μαζί με την αμοιβή των μεσιτών. Με όλα τα ζητήματα, ο τομέας υστερεί δραστικά. Έτσι, η χρήση έξυπνων συμβολαίων σε ακίνητα μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία αγοράς και πώλησης ακινήτων.

Στην πραγματικότητα, το blockchain μπορεί να αυτοματοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία αγοράς ενός σπιτιού. Οι καταναλωτές μπορούν να πάνε σε μια πλατφόρμα όπου οι πιθανοί πωλητές θα εμφανίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Μόλις διαλέξουν ένα, μπορούν να πάνε για να ρίξουν μια ματιά φυσικά ή να κάνουν μια περιοδεία σχεδόν. Μετά από αυτό, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ρυθμίσουν τις παραμέτρους και να επεξεργαστούν την πληρωμή και να γίνουν.

Όλα αυτά μπορεί να διαρκέσουν μόνο λίγες μέρες για να ολοκληρωθεί.

Πρόληψη του τίτλου και της απάτης πράξης

Μια άλλη από τις περιπτώσεις χρήσης ακινήτων blockchain είναι η πρόληψη της απάτης με πράξεις και τίτλους. Δεν θα πιστεύετε πόσα προβλήματα προκαλεί η απάτη κατά την τελευταία δεκαετία. Στην πραγματικότητα, αυτό το είδος δόλιας δραστηριότητας αυξάνεται με ταχύ ρυθμό, ειδικά στις πωλήσεις ακινήτων στο Διαδίκτυο.

Επιπλέον, οι άνθρωποι μπορούν να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε ένα άλλο μέρος χωρίς να το γνωρίζετε, κάτι που είναι αρκετά τρομακτικό για να ξεκινήσετε. Όμως, καθώς το blockchain μπορεί να αποθηκεύσει όλες τις πληροφορίες ιδιοκτησίας και τις πληροφορίες κατόχου, καθώς και νομικά έγγραφα στο καθολικό, δεν υπάρχει κανένας τρόπος με τον οποίο κάποιος τρίτος μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο των περιουσιακών σας στοιχείων.

Καταπολέμηση της απάτης μέσω καλωδίων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Γνωρίζατε ότι οι απάτες μέσω ακινήτων μέσω καλωδίων και email αυξάνονται στο 480% κάθε χρόνο; Αυτό είναι πάρα πολλά θύματα με πιο σημαντικές απώλειες κάθε χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, αυτός ο τομέας είναι αρκετά ακριβή επιλογή και, στη συνέχεια, αυτός ο τύπος εγκλήματος κάνει τους ανθρώπους πιο απρόθυμους να επενδύσουν σε αυτόν. Στην πραγματικότητα, οι εγκληματίες μπορούν να θέσουν ως πράκτορες ή εταιρείες για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους να τους δώσουν χρήματα.

Καθώς δεν υπάρχει κατάλληλο πρωτόκολλο ασφαλείας, πολλοί πράκτορες κλέβουν την ταυτότητά τους και έπειτα παγιδεύονται στις ποινικές κατηγορίες. Αλλά το blockchain μπορεί να μειώσει δραστικά αυτόν τον αριθμό. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να απαλλαγεί πλήρως από το πρόβλημα, αλλά σίγουρα μπορεί να το καταπολεμήσει.

Διαβάστε περισσότερα: Λίστα 20+ Θήκες Χρήσης Τεχνολογίας Blockchain

Αποκέντρωση υπηρεσιών πολλαπλών καταχωρίσεων

Μια άλλη από τις μεγάλες περιπτώσεις χρήσης ακινήτων blockchain είναι η χρήση αποκεντρωμένων MLS. Συνήθως, στο MLS, οι εταιρικοί μεσίτες συγκεντρώνονται για να σχηματίσουν μια βάση δεδομένων για ακίνητα. Εδώ, μπορούν να μοιραστούν πληροφορίες μεταξύ τους για να πραγματοποιήσουν μια πιθανή πώληση. Έτσι, μόλις πωληθεί ένα ακίνητο, η προμήθεια χωρίζεται μεταξύ των μεσιτών.

Αυτή είναι μια ώριμη αγορά, αλλά χωρίς τη σωστή βάση δικτύωσης, οι εγκληματίες μπορούν επίσης να εισβάλουν σε αυτό το σύστημα. Επιπλέον, η χρήση blockchain στο MLS μπορεί να αποκεντρώσει τη διαδικασία, καθιστώντας αδύνατο τον χειρισμό.

Κλασματική επένδυση ή ιδιοκτησία

Αυτή είναι μια άλλη δημιουργική περίπτωση σε περιπτώσεις χρήσης blockchain. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain, οι εταιρείες ακινήτων μπορούν να προσφέρουν κλασματικές επενδυτικές επιλογές. Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι πολλοί κάτοχοι μπορούν να κατέχουν ένα τμήμα μιας ιδιοκτησίας που δεν είναι προσιτή μεμονωμένα. Έτσι, εάν οι μεσαίες τάξεις θέλουν να επενδύσουν σε ακίνητα υψηλής τιμολόγησης, τότε μπορούν να μοιραστούν την ιδιοκτησία με άλλους.

Στην πραγματικότητα, είναι μια εξαιρετική λύση για την αγορά και πώληση πραγματικών περιουσιακών στοιχείων, επειδή μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερα άτομα από το συνηθισμένο, αυξάνοντας τις συνολικές επιλογές ρευστότητας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έξυπνα συμβόλαια για ακίνητα για να διευκολύνετε τις συναλλαγές και να εξοικονομήσετε χρόνο.

Ιδιοκτησία με βάση τα κουπόνια

Αυτή είναι μια από τις λαμπρές περιπτώσεις χρήσης ακινήτων blockchain. Στην πραγματικότητα, είναι μια διαφορετική λήψη ολόκληρων των περιουσιακών στοιχείων ακινήτων. Για παράδειγμα, μπορείτε να επενδύσετε σε πολλά περιουσιακά στοιχεία χρησιμοποιώντας μάρκες. Έτσι, εδώ, τα διακριτικά θα αντιπροσωπεύουν μια τιμή για τα στοιχεία. Επομένως, δεν είναι σαν να έχετε ένα συγκεκριμένο ακίνητο παρά να επενδύετε στα κουπόνια που θα αντιπροσωπεύουν ένα συλλογικό του εν λόγω ακινήτου.

Έτσι, μοιάζει περισσότερο με την επένδυση σε χρυσό, ο οποίος έχει πολύ μικρό κίνδυνο που σχετίζεται με αυτόν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ήδη πολλά έργα για αυτόν τον τύπο εφαρμογής.

Πρόληψη της απάτης ενυπόθηκων δανείων

Η απάτη ενυπόθηκων δανείων είναι μια από τις κύριες ανησυχίες των βιομηχανιών ακινήτων. Στην πραγματικότητα, η αύξηση της αξίας των ακινήτων αυξάνει μόνο το ποσοστό αυτού του τύπου απάτης. Έτσι, ο κλάδος θα συνεχίσει να έχει απώλειες που μπορεί να φτάσουν τα δισεκατομμύρια. Ακριβώς στις ΗΠΑ, αυτή η απάτη προκαλεί απώλεια 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο! Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;?

Αλλά αν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το blockchain για ακίνητα, τότε μπορείτε να αποτρέψετε αυτόν τον τύπο απάτης από την αρχή. Καθώς τα πάντα θα παρακολουθούνται στο διαδίκτυο, κανείς δεν μπορεί να γλιστρήσει μέσω του συστήματος χωρίς ανίχνευση.

Διαφανής επιθεώρηση ιδιοκτησίας

Υπάρχουν πολλά προβλήματα σχετικά με τον έλεγχο ιδιοκτησίας. Στην πραγματικότητα, η επιθεώρηση ιδιοκτησίας προκαλεί περισσότερες απώλειες στους αγοραστές από τους πωλητές. Για παράδειγμα, πολλές απάτες σε εταιρείες ακινήτων παρουσιάζουν ψεύτικη ιδιοκτησία στον αγοραστή. Σε πολλές περιπτώσεις, οι αγοραστές επενδύουν μόνο στο ακίνητο όχι για να το χρησιμοποιήσουν αλλά για να το πουλήσουν όταν η τιμή αυξάνεται. Έτσι, μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι το ακίνητο στο οποίο επενδύθηκαν δεν υπάρχει καν.

Αλλά μόλις μετατρέψετε σε blockchain για ακίνητα, μπορείτε να αποκτήσετε διαφάνεια σε έναν έλεγχο ιδιοκτησίας. Δεν υπάρχει τρόπος να εξαπατήσετε το σύστημα εδώ και θα δείτε το σωστό ακίνητο στο οποίο θα επενδύσετε. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να δείτε στο παρελθόν ιστορικό τυχόν ζητήματα στο ακίνητο μόνο από την πλατφόρμα.

Μείωση του κόστους των ακινήτων

Αυτή είναι μακράν η καλύτερη περίπτωση χρήσης του blockchain. Μόλις οι εταιρείες αρχίσουν να ενσωματώνουν το blockchain στο σύστημα δικτύωσής τους, μπορούν να αυτοματοποιήσουν ολόκληρη τη διαδικασία και, στη συνέχεια, να μειώσουν δραστικά το κόστος. Επιπλέον, δεν θα περιοριστεί μόνο στο οργανωτικό επίπεδο, αλλά θα βοηθήσει επίσης τους καταναλωτές.

Όταν το blockchain αντικαθιστά τους μεσάζοντες, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον τέλη για να αγοράσετε τα ακίνητα. Η δραστική αλλαγή στο ενδιάμεσο μοντέλο θα εξασφαλίσει χαμηλότερες περικοπές και θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο.

Θέλετε να εφαρμόσετε τεχνολογία blockchain σε ακίνητα; Ξεκινήστε το ταξίδι σας με την απόλυτη στρατηγική υλοποίησης blockchain τώρα!

Πώς χρησιμοποιούν οι οργανισμοί Blockchain για ακίνητα

Lantmäteriet

Η Lantmäteriet είναι μια σουηδική κυβέρνηση μεσιτικό γραφείο που συνεργάζεται με την τεχνολογία blockchain. Προς το παρόν, εργάζεται σε μια νέα λύση που θα διευκολύνει τη διαδικασία κτηματολογίου τους. Επιπλέον, θα απαλλαγεί επίσης από κάθε ασυμφωνία και θα κάνει τη διαδικασία πιο απρόσκοπτη.

Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων Brookfield

Λοιπόν, η Brookfield Asset Management είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Προς το παρόν, έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για το blockchain και σκοπεύουν να εργαστούν σε μια λύση για να την ενσωματώσουν στο εσωτερικό τους δίκτυο. Πιστεύουν ότι μπορούν να μειώσουν δραστικά το κόστος τους χρησιμοποιώντας blockchain για εμπορικά ακίνητα.

Σύνδεση REIT, Χονγκ Κονγκ

Το Link REIT στο Χονγκ Κονγκ συνεργάζεται με την Allinfra για ένα έργο blockchain σε ακίνητα. Ωστόσο, αυτό είναι περισσότερο ένα πιλοτικό έργο όπου ελέγχουν πώς λειτουργεί το blockchain αυτή τη στιγμή.

JLL

Η JLL εργάζεται επίσης για έργα blockchain σε ακίνητα. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, πρόκειται για αποτίμηση εμπορικών ακινήτων στην Ισπανία. Επιπλέον, πιστεύουν ότι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή και τη χρηματοδότηση έργων επίσης.

Γουέστφιλντ

Ένα άλλο από τα καλά παραδείγματα έργων ακινήτων blockchain είναι η λύση του Westfield. Εργάζονται σε μια λύση που επικεντρώνεται στην παροχή εγγυήσεων τραπεζικών ακινήτων. Επίσης, θα εισαγάγει κυρίως τους μισθωτές στον τομέα της λιανικής.

Κολίντγουελ Μπάνκερ

Η Coldwell Banker είναι ένας από τους γίγαντες των ακινήτων που εργάζεται σε λύσεις που βασίζονται σε blockchain. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιούν blockchain για καταχώριση πρακτόρων, πωλητών και προσφοράς διαδικασιών συναλλαγών. Επίσης, θέλουν να εξορθολογίσουν τις συναλλαγές και τις συμβάσεις τους από μια ενιαία πλατφόρμα.

Εθνική Υπηρεσία Δημόσιου Μητρώου

Η Εθνική Υπηρεσία Δημόσιου Μητρώου της Γεωργίας είναι ένα από τα παραδείγματα χρήσης blockchain για εμπορικές εφαρμογές ακινήτων. Στην πραγματικότητα, η Γεωργία εργάζεται σε μια λύση που θα ενισχύσει τη διαφάνεια των ακινήτων τους και θα μειώσει το κόστος και θα αυξήσει την αποδοτικότητα.

Πρόλογος

Η Prologis εργάζεται σε μια λύση που επικεντρώνεται στα logistics real estate. Αυτή είναι μια ακόμη μεγάλη προσθήκη στη λίστα έργων ακινήτων blockchain. Προς το παρόν, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με το Blockchain in Transport Alliance (BiTA) για την ανάπτυξη προτύπων δεδομένων χωρίς δικαιώματα για τις εταιρείες logistics.

Μάτα Κεφάλαιο

Η Mata Capital είναι μια γαλλική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων ακινήτων. Επί του παρόντος εργάζονται σε λύσεις blockchain που θα επικεντρωθούν στη βελτιστοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας συντήρησης και διανομής κεφαλαίων του μητρώου επενδυτών τους.

Τμήμα γης του Ντουμπάι

Το Dubai Land Department εργάζεται για blockchain για εμπορικές επιλογές ακινήτων. Στην πραγματικότητα, εργάζονται σε μια λύση που θα επικεντρωθεί στην καταγραφή όλων των τοπικών συμβάσεων ακινήτων στο καθολικό. Πιο συγκεκριμένα, σκοπεύουν να ασφαλίσουν και όλα τα σχετικά κυβερνητικά έγγραφα.

Το Blockchain δεν περιορίζεται μόνο σε εταιρείες ακινήτων. Πολλοί άλλοι τομείς χρησιμοποιούν επίσης το blockchain για να διευκολύνουν τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες. Μάθετε περισσότερα από τη λίστα των κορυφαίων 50 εταιρειών που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain.

συμπέρασμα

Το Blockchain για ακίνητα είναι ένα πεδίο που χρειάζεται περισσότερη έκθεση στον κόσμο. Αυτός ο τομέας είναι γεμάτος διαφθορά και εγκληματικές δραστηριότητες. Ωστόσο, η σημασία αυτού του τομέα είναι υψηλή όλων των εποχών τώρα. Έτσι, χωρίς την εφαρμογή κατάλληλων οδηγιών, δεν υπάρχει κανένας τρόπος με τον οποίο αυτός ο τομέας μπορεί να ανθίσει αποτελεσματικά και να απαλλαγεί από τη διαφθορά για πάντα.

Χρειάζεται αλλαγή και το blockchain είναι σίγουρα έτοιμο για το έργο. Επομένως, είναι μόνο θέμα χρόνου, όταν οι εταιρείες ακινήτων θα δουν την αξία του blockchain και θα αρχίσουν να ενσωματώνουν μαζικά την τεχνολογία.

Εάν είστε στον κλάδο των ακινήτων και θέλετε να εξερευνήσετε λεπτομερώς το blockchain, θα σας συνιστούσαμε να ελέγξετε το δωρεάν μάθημα blockchain.

Ο κόσμος αλλάζει. Λοιπόν, γιατί πρέπει να μείνετε πίσω από τον αγώνα, σωστά; Ξεκινήστε το ταξίδι σας τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map