Contour Blockchain (Voltron): Ένα ορόσημο για τη χρηματοδότηση του εμπορίου

Η βιομηχανία χρηματοοικονομικών συναλλαγών βρίσκεται στα πρόθυρα να γίνει ένα ξεπερασμένο μοντέλο που λειτουργεί με συστήματα πληροφορικής, τα οποία γερνούν γρήγορα. Πιο συγκεκριμένα, αυτά τα συστήματα ενέχουν μεγαλύτερο κόστος, αναποτελεσματικότητα και κίνδυνο για το παγκόσμιο εμπόριο. Έτσι, οδηγεί σε κακή εμπειρία πελατών, δαπανηρή επιβίβαση πελατών και αναποτελεσματική συμφιλίωση. Αλλά πώς μπορεί να αλλάξει το σενάριο; Εισαγάγετε το blockchain περιγράμματος.

Το Project Contour blockchain είναι μια διαφορετική ανάληψη του παγκόσμιου εμπορίου με βάση τις τελευταίες τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες μπροστά μας. Δεδομένου ότι τα παλαιά μοντέλα δεν είναι αρκετά τώρα, είναι καιρός για το blockchain για τις επιχειρήσεις να διαταράξουν αυτόν τον τομέα επίσης.

Έτσι, τώρα έχουμε μια πλατφόρμα Contchain blockchain για τη διαχείριση των παγκόσμιων συναλλαγών μας για πάντα. Επομένως, εάν είστε επίσης περίεργοι για αυτό το νέο έργο, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Σήμερα, θα μοιραστώ μια εικόνα για το blockchain του έργου Contour και θα σας ενημερώσω πώς μπορεί πραγματικά να ωφελήσει τις παγκόσμιες αγορές συναλλαγών. Ας αρχίσουμε λοιπόν!

Contents

Τι είναι η πλατφόρμα Contour Blockchain?

Το Contour blockchain είναι μια ανοιχτή βιομηχανική πλατφόρμα που υποστηρίζεται από την Corda για τη δημιουργία, ανταλλαγή, έγκριση και έκδοση της πιστωτικής επιστολής. Ωστόσο, είναι μόνο το πρώτο προϊόν στην πλατφόρμα. Παλαιότερα ήταν γνωστό ως το blockchain Voltron. Αλλά αργότερα το μετονομάστηκαν ως Contour Blockchain.

Βασικά, είναι μια κοινοπραξία με μια ομάδα τραπεζών και χρηματοοικονομικών εταιρειών που ηγήθηκε του έργου. Οι R3 και CryptoBLK υποστηρίζουν το έργο με την τεχνολογική τους εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί την Corda μια άλλη πλατφόρμα blockchain ως βασική τεχνολογία για να τροφοδοτήσει τη λύση.

Ξεκίνησαν με δώδεκα συμμετέχοντες και τώρα έχουν περισσότερες από 50 εταιρείες και τράπεζες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Στην πραγματικότητα, η πλατφόρμα Contchain blockchain είναι διαθέσιμη μόνο στους πελάτες των τραπεζών μελών.

Έτσι, χρησιμοποιώντας αυτό, οι πελάτες τους θα λάβουν γρήγορα επίπεδα υπηρεσιών, χαμηλότερα ποσοστά, οικονομικές αποφάσεις και πολλά άλλα.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε εμπορικά έγγραφα σε εξωτερικά δίκτυα και να τα στείλετε, να επεξεργαστείτε και να επαληθεύσετε στο δίκτυο. Μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον τρόπο συναλλαγών μιας εταιρείας προς το παρόν. Πιο συγκεκριμένα, το έργο Contour blockchain έχει ήδη δοκιμάσει την ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής φορτωτικής από άλλες πλατφόρμες όπως EssDOCS και Μπολερό.

Με τα χρόνια, το Contour blockchain πραγματοποίησε 25 επιτυχημένες συναλλαγές δεδομένων και τώρα έχει πολλούς γνωστούς συμμετέχοντες για άλλες εμπορικές υπηρεσίες χρηματοδότησης.

Μεταξύ αυτών, το ReChainMe των ΗΑΕ ολοκλήρωσε την πρώτη του ζωντανή συναλλαγή με το πρώην blockchain της Voltron τον Ιούνιο του 2019.


Μπλόκ περιγράμματος

Ποια είναι τα μέλη της Κοινοπραξίας Blockchain Contour?

Προς το παρόν, γνωρίζουμε μόνο ότι υπάρχουν πάνω από 50 συμμετέχοντες στο έργο. Ωστόσο, εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε όλα τα ονόματα των εταιρειών. Εν πάση περιπτώσει, τα αρχικά μέλη του έργου Contour blockchain είναι –

BBVA, Bangkok Bank, HSBC, Natwest, ING, SEB, Scotiabank, U.S. Bancorp, Intesa Sanpaolo, Mizuho, ​​BNP Paribas και CTBC.

Αργότερα άλλες εταιρείες, όπως η Alfa-Bank, η China Everbright Bank Hong Kong Branch, η Ekman & Co, MUFG, Natixis, National Bank of Egypt, Standard Bank, Scylla, Banco de Crédito del Perú-BCP, Banorte, CIB, ABN Amro, Commerzbank, SABB, LH Trading, Bci, Commercial Bank of Qatar, Societe Generale, RBI, και η Σαουδική Βρετανική Τράπεζα συμμετείχε σε ένα δοκιμαστικό έργο έξι εβδομάδων της πλατφόρμας.

Αρχικά, ολοκλήρωσαν για πρώτη φορά την παγκόσμια συναλλαγή τους τον Απρίλιο του 2018, η οποία ήταν τεράστια επιτυχία. Μετά από αυτό, τον Σεπτέμβριο του 2019, η HSBC δήλωσε ότι επεξεργάστηκε πιστωτική επιστολή σε γιουάν στην πλατφόρμα Contour.

Εν πάση περιπτώσει, αργότερα, ξεκίνησαν το δίκτυο beta τους τον Δεκέμβριο του 2019. Αλλά το έκαναν, δοκίμασαν ζωντανά την πλατφόρμα Contour blockchain σε 15 διαφορετικές χώρες.

Στην πραγματικότητα, το rebranding συνέβη αρκετά πρόσφατα. Τέλος, το CordaCon τον Σεπτέμβριο του 2019, δήλωσαν ότι θα εμπορευματοποιήσουν το έργο blockchain της Voltron και θα το μετονομάσουν πριν κυκλοφορήσουν..

Ιστορία της κοινοπραξίας The Contour Blockchain

Το 2016, η κοινοπραξία blockchain Contour δημιουργήθηκε με δώδεκα τράπεζες να τις υποστηρίζουν. Αρχικά, οι πελάτες-στόχοι τους ήταν μεγάλοι εισαγωγείς και εξαγωγείς, μαζί με τράπεζες που ασχολούνται με έναν αυξανόμενο αριθμό όγκων συναλλαγών.

Αργότερα, το 2017, ολοκλήρωσαν το δεύτερο blockchain Voltron A.K.A. Πρωτότυπο blockchain περιγράμματος. Πρακτικά, το 2018, ολοκλήρωσαν το πρώτο live project τους.

Εν πάση περιπτώσει, σχεδίαζαν στο παρελθόν να δημιουργήσουν διαχείριση για την κοινοπραξία του Contour blockchain τον Οκτώβριο του 2019 και σκοπεύουν να κάνουν την πλατφόρμα άξια παραγωγής το 2020.

Στην πραγματικότητα, οι συνεργάτες παράδοσης, οι τράπεζες μέλη και οι εξωτερικοί επενδυτές έχουν την κυριότητα της πλατφόρμας.

Ολοκληρώθηκαν παραδείγματα συναλλαγών

Εκδότρια Τράπεζα

HSBC, Bangkok Bank, ING, BNP Paribas και Standard Chartered.

Συμβουλευτική Τράπεζα

ING, HSBC, Standard Chartered και Bangkok Bank.

Εισαγωγέας

Bukitmega Masabadi, Tricon, Cargill, Babyshop, Landmark Group, PTT Group και China SDIC Int’l Trade Nanjing.

Εξαγωγέας

GC Marketing Solutions, Bee Dee Industries, Cargill, RioTinto, Reliance, Fox and Lille και IRPC.

Η πρώτη παράδοση ζωντανών δεδομένων στην πλατφόρμα περιελάμβανε τις Cargill, ING και HSBC. Επιπλέον, εδώ εξέδωσαν μια ψηφιακή πιστωτική επιστολή για την εξαγωγή σόγιας από την Αργεντινή στη Μαλαισία. Το καλύτερο είναι ότι σε αυτήν τη ζωντανή συναλλαγή, κατάφεραν να μειώσουν το χρόνο από 10 ημέρες σε 24 ώρες!

Γιατί χρησιμοποιείται το περίγραμμα Corda?

Το περίγραμμα blockchain τροφοδοτείται από R3Εταιρική blockchain Κόρντα πλατφόρμα. Γιατί όμως χρησιμοποιούν το Corda για εμπορική χρηματοδότηση; Μπορεί πραγματικά να το τραβήξει; Ας δούμε μερικά από τα οφέλη της χρήσης του Corda ως της βασικής τεχνολογίας.

 • Αμετάβλητο

Στην πλατφόρμα Corda, κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει το καθολικό. Μόλις τα δεδομένα εισέλθουν στο σύστημα, κανείς δεν μπορεί να τα τροποποιήσει ή να τα αλλάξει με οποιονδήποτε τρόπο. Λοιπόν, είναι πλήρως αδιάβροχο.

 • Πλήρης απόδειξη επαλήθευσης

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το καθολικό περνούν από τη διαδικασία επαλήθευσης για να ελέγξουν αν είναι αυθεντικές ή όχι.

 • Διαλειτουργικότητα

Το Corda διατηρεί το απόρρητο, αλλά βοηθά επίσης τους κόμβους να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς προβλήματα ρευστότητας ή να δημιουργούν νησιά περιουσιακών στοιχείων.

 • Απόρρητο και ασφάλεια

Στην πλατφόρμα, μόνο οι κόμβοι που επιτρέπεται να βλέπουν συγκεκριμένες πληροφορίες μπορούν να τους δουν. Άλλοι κόμβοι που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτήν δεν μπορούν να δουν τις πληροφορίες, διατηρώντας έτσι το απόρρητο.

 • Εύκολη ενσωμάτωση

Η ενσωμάτωση στο υπάρχον τραπεζικό σύστημα είναι εξαιρετικά εύκολη με το Corda. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τυπική γλώσσα όπως η Java για την κωδικοποίηση των συμβολαίων.

 • Διαφάνεια

Έρχεται με ένα ευρύ φάσμα αλγόριθμου συναίνεσης. Έτσι, μπορείτε να επιτύχετε συναίνεση για κάθε συμφωνία και όχι σε επίπεδο συστήματος.

 • Σταθερά δεδομένα

Όλα τα δεδομένα σε πολλά βιβλία στο σύστημα είναι συνεπή. Έτσι, δεν θα υπήρχαν προβλήματα αναντιστοιχίας πληροφοριών.

 • Έξυπνες συμβάσεις

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έξυπνες δυνατότητες σύμβασης στο σύστημα, οι οποίες θα εξοικονομήσουν χρόνο και πόρους.

Επισκόπηση επιχειρηματικής επιστολής Blockchain για το περίγραμμα

Η επεξεργασία των εγγράφων για την Επιστολή Πιστοποίησης στο blockchain θα βοηθήσει στην αύξηση του κεφαλαίου κίνησης, στη βελτίωση της διαχείρισης κινδύνων, στην ψηφιοποίηση ολόκληρης της διαδικασίας και στη διασφάλιση ταχύτερης διευθέτησης.

Δημιουργώντας ένα δίκτυο δικτύων με τη βοήθεια των essDocs, Bolero και άλλων οικοσυστημάτων, η πλατφόρμα θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα εταιρειών, τραπεζών, μεταφορέων, μεταφορέων και άλλων διευκολυντών εμπορίου.

Δεδομένου ότι είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα, επιτρέπει σε άλλους προμηθευτές λύσεων εμπορικής χρηματοδότησης να προσφέρουν έγγραφα για εμπορικές λύσεις στο επιχειρηματικό δίκτυο Contour, το οποίο αυξάνει την κλίμακα και την ευελιξία.

Contour Blockchain Trade Finance Αποστολή

Η εμπορική χρηματοδότηση του περιγράμματος blockchain έρχεται με το δικό της σύνολο αποστολών για τα έργα τους. Στην πραγματικότητα, έχουν διαφορετικά αποτελέσματα για τις τράπεζες και τις εταιρείες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Ας δούμε τι είναι αυτά –

Για τράπεζες

Χρησιμοποιώντας το ανοικτό και αποκεντρωμένο σύστημα της εμπορικής χρηματοδότησης blockchain Contour, οι τράπεζες μπορούν εύκολα να συνδεθούν με εξαγωγείς, εισαγωγείς και άλλους συμμετέχοντες στο εσωτερικό του οικοσυστήματος. Επιπλέον, η αποστολή τους είναι να προσφέρουν ολοκληρωμένες εμπορικές λύσεις για να απαλλαγούν από όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή εμπορική χρηματοδότηση.

Επιπλέον, σκοπεύουν να επεκτείνουν και να εξυπηρετήσουν πελάτες σε όλο τον κόσμο. Έτσι, δεν έχει σημασία πού βρίσκεται η εταιρεία σας. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το οικοσύστημά τους για τη χρηματοδότηση των συναλλαγών σας.

Για εταιρείες

Για τις εταιρείες, σκοπεύουν να προσφέρουν ταχύτερες συναλλαγές είναι το εμπόριο, το οποίο θα αυξήσει σημαντικά την αποτελεσματικότητά τους. Επιπλέον, μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο πολλαπλών τραπεζών. Η πλατφόρμα Contour blockchain για εμπορική χρηματοδότηση προσφέρει επίσης ανάγκες κεφαλαίου κίνησης και χρηματοδότηση για εξαγωγείς και εισαγωγείς.

Η χρήση εταιρειών δικτύου μπορεί εύκολα να διατηρήσει όλα τα παγκόσμια πρότυπα και κανόνες.

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία

Βασικά, μια πιστωτική επιστολή blockchain Contour είναι πλέον διαθέσιμη στο δίκτυο. Αν και σκοπεύουν να το επεκτείνουν σε άλλες υπηρεσίες. Προς το παρόν, προσφέρουν την επεξεργασία της πιστωτικής επιστολής μέσω του συστήματος. Ας δούμε λοιπόν τι κάνουν –

Βασικά, έρχεται σε δύο στάδια –

Εξαγορά

 • Ψηφιακή σύνταξη πιστωτικής επιστολής

Κατ ‘αρχάς, τόσο ο αγοραστής όσο και ο πωλητής μπορούν να δημιουργήσουν, να επεξεργαστούν και να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο της Πιστωτικής Επιστολής μεταξύ τους.

 • Ψηφιακό LC Bank Issues

Στη συνέχεια, οι τράπεζες θα ενημερώσουν, θα εκδώσουν και θα επιβεβαιώσουν την Πιστωτική Επιστολή στην πλατφόρμα.

 • Διαδικασία παρακολούθησης

Μετά την επιβεβαίωση και τη συμφωνία και από τα δύο μέρη, θα ξεκινήσει η διαδικασία παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο.

Πώληση

 • Ψηφιακές Τεκμηρίωση

Εδώ, μπορείτε να ενσωματώσετε το essDocs και το ηλεκτρονικό φορτωτικό του Bolero στο σύστημα.

 • Επισημάνσεις Διαφορές

Κάποιος μπορεί να πάρει άμεσα όλες τις αποκλίσεις που επισημαίνονται στο σύστημα. Επιπλέον, αυτά τα σφάλματα μπορούν να διορθωθούν επίσης.

 • Τραπεζικές οδηγίες

Ο πωλητής θα λάβει όλες τις οδηγίες από την τράπεζα, ξεκινώντας από επιβεβαίωση, αποδοχή, λογαριασμούς και δάνεια απευθείας στο Voltron blockchain A.K.A. Μπλόκ περιγράμματος.

Χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Contour Blockchain

 • Υψηλή διαθεσιμότητα κόμβων, οπότε δεν θα υπήρχε απώλεια συστήματος.
 • Υποστηρίζει υβριδική ανάπτυξη.
 • Παρέχει κρυπτογράφηση δεδομένων σε κατάσταση ηρεμίας για ασφάλεια.
 • Η πλατφόρμα υποστηρίζει βασική ανανέωση και ανάκληση σε περίπτωση καταστροφών.
 • Προσφέρει καλύτερη συνδεσιμότητα σε όλο τον κόσμο.
 • Η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά επεκτάσιμη.
 • Το DLT Health Monitoring του CryptoBLK συμβάλλει στην παρακολούθηση της κατάστασης του δικτύου σε πραγματικό χρόνο.

Διαθέτει την πλατφόρμα που δεν διαθέτει

 • Μεταφορά χρημάτων

Προς το παρόν, δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε πληρωμές στο Contour. Έτσι, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το SWIFT.

 • Έγγραφα αυτόματης αντιστοίχισης

Επειδή το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου δεν χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain, πρέπει να ελέγξετε μερικά από τα έγγραφα με μη αυτόματο τρόπο.

 • Κρυπτονομίσματα ή διακριτικά

Η πλατφόρμα δεν διαθέτει εγγενές διακριτικό ή κρυπτογράφηση.

Ποια είναι τα οφέλη του έργου?

Βασικά, τόσο οι τράπεζες όσο και οι εταιρείες θα λάβουν το δίκαιο μερίδιο των παροχών τους με το έργο. Ας δούμε τι είναι –

Τραπεζικά οφέλη

 • Μεγαλύτερη εμπειρία πελάτη.
 • Αυξήστε την αξία της τραπεζικής επωνυμίας ως καινοτόμο για τους υπαλλήλους, τους πελάτες και τους μετόχους.
 • Μειώνει τη διαχείριση πιστωτικού κινδύνου.
 • Βελτιώνει τη λειτουργική διαχείριση.
 • Μειώνει το κόστος της εμπορικής επεξεργασίας με ψηφιοποίηση και αυξημένη παραγωγικότητα.
 • Αποκτήστε περισσότερους πελάτες προσφέροντας ποικίλες επιλογές χρηματοδότησης και μεγαλύτερες κορυφαίες υπηρεσίες.
 • Αυξάνει το μερίδιο του πορτοφολιού για υπάρχοντες πελάτες με λύση κεφαλαίου κίνησης και μετριασμό του κινδύνου.
 • Παρέχει συμβατότητα ελέγχου σε πραγματικό χρόνο.
 • Παρακολουθεί στοιχεία και βελτιώνει τη διαφάνεια.

Εταιρικά οφέλη

 • Μειώνει τη γραφική εργασία και το χρόνο για μεταβάσεις. Τα έγγραφα χρειάζονται λιγότερο χρόνο για τη διαμετακόμιση και την επεξεργασία σε ένα κανάλι σε πολλούς εμπορικούς εταίρους.
 • Γρήγοροι διακανονισμοί πιστώσεων και σχεδόν άμεσες συναλλαγές.
 • Μειώνει τα ποσοστά χρηματοδότησης του Κεφαλαίου κίνησης.
 • Υψηλότερο επίπεδο προστασίας κατά της απάτης.
 • Όλα τα ψηφιακά έγγραφα υπογράφονται και παράγονται κρυπτογραφικά, το οποίο αργότερα επαληθεύεται για αξιώσεις γνησιότητας.
 • Απαλλαγεί από ψευδείς αξιώσεις και διπλά BL σε ολόκληρη τη λύση.
 • Αυξάνει τη λειτουργική απόδοση σε μεγάλο βαθμό και χρησιμοποιεί αυτόματη επικύρωση και έξυπνες λειτουργίες επαφής σε πραγματικό χρόνο για αυτό.
 • Ηλεκτρονική παρουσίαση σε πραγματικό χρόνο και ανταλλαγή πληροφοριών εγγράφων και εφαρμογών.
 • Προσφέρει παραδοσιακό εμπόριο εγγράφων με αξιόπιστους και γρηγορότερους ελέγχους για διαφοροποίηση και μείωση συγκεκριμένων παραγόντων κινδύνου.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του blockchain!

Τελική σημείωση

Η πιστωτική επιστολή του Contour Blockchain είναι μια θαυμάσια πλατφόρμα για τον τομέα της εμπορικής χρηματοδότησης. Παρόλο που πολλές εταιρείες ήταν δύσπιστες για τη χρήση της τεχνολογίας κατανεμημένων καθολικών για τον τομέα της χρηματοδότησης του εμπορίου, αλλά παρέχει πράγματι μια καλύτερη λύση σε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει αυτή η βιομηχανία..

Μετά το ζωντανό πρόγραμμα σε 14 διαφορετικές χώρες, στις οποίες συμμετείχαν περισσότερες από 50 εταιρείες και τράπεζες, προχωρά σε εμπορική κυκλοφορία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μπορεί να εκτελέσει ολόκληρη τη διαδικασία της πιστωτικής επιστολής εντός 24 ωρών και όχι 10 ημερών!

Αυτό είναι ένα ορόσημο και για την τεχνολογία blockchain. Προς το παρόν, η επιχείρηση εγκαθίσταται στη Σιγκαπούρη για το λανσάρισμα και μετά από αυτό, θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι ικανό το σύστημα.

Θέλετε να δείτε περισσότερες βιομηχανίες?

Μάθετε πώς το blockchain επηρεάζει τώρα την υγειονομική περίθαλψη και την ασφάλιση!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map