Έργο: DABL – Αναπτύξτε ταχύτερα τις εφαρμογές σας

Όλοι οι προγραμματιστές εκεί έξω πρέπει ήδη να γνωρίζουν για το DAML – τη γλώσσα προγραμματισμού που αλλάζει το παιχνίδι που περιμένουμε όλοι. Αλλά τώρα το Digital Asset φέρνει μια τεράστια έκπληξη για όλους τους θαυμαστές εκεί έξω – έργο: DABL.

Αμέσως μετά τη ζωντανή εμφάνιση, το έργο DABL δημιουργεί πολλή φήμη στην κοινότητα του blockchain. Εννοώ, γιατί δεν θα ήταν; Είναι μια τεχνολογία επόμενου επιπέδου που κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη, ειδικά για τους προγραμματιστές.

Όμως, πολλοί από εσάς ενδέχεται να μην έχετε πλήρη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του ή τι είδους οφέλη προσφέρει. Έτσι, για να βοηθήσω το μυαλό σας που ανησυχεί, έχω συνθέσει αυτόν τον οδηγό εστιάζοντας στο έργο DABL.

Απλά καθίστε σφιχτά, πάρτε ένα φλιτζάνι καφέ και ας ξεκινήσουμε!

 

Contents

Τι είναι Ππεταλούδα : DABL?

Πρώτα απ ‘όλα, ας ξεκινήσουμε με αυτό το έργο. Το DABL είναι στην πραγματικότητα μια πλατφόρμα cloud που θα σας βοηθήσει να απλοποιήσετε την εφαρμογή ή τη λύση SaaS από την αρχή έως τη γραμμή τερματισμού. Ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο μέρος?

Λοιπόν, το καλύτερο μέρος είναι αυτό αυτήν την πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να τα κάνετε όλα με όσο το δυνατόν λιγότερη ανάπτυξη.

Απλώς σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι να αναπτύξετε τα έργα σας χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο και πόρους. Στην πραγματικότητα, η αρχιτεκτονική του έργου DABL είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε προγραμματιστή που θέλει να αναπτύξει επεκτάσιμες, απλές εφαρμογές backend.

Επίσης, έρχεται με μια εμπειρία χωρίς διακομιστή τώρα! Επίσης, κάθε είδους εφαρμογή που δεν χρειάζεται βαριά υποστήριξη backend όπως εφαρμογές ιστού μπορεί να επωφεληθεί σημαντικά από την αρχιτεκτονική DABL.

Επιπλέον, οι προγραμματιστές εξετάζουν ήδη αυτήν την πλατφόρμα και δημιουργούν εφαρμογές DABL για αυτό.

Ο ισχυρός συνδυασμός DABL και DAML είναι πραγματικά εκπληκτικός.

Ποια είναι τα οφέλη του έργου DABL?


Η χρήση του DABL μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διαδικασία ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο θα ξεκινήσετε την εφαρμογή σας πολύ πιο γρήγορα, αλλά μπορείτε επίσης να το κάνετε με πολύ λίγους μηχανικούς και καθαρό σχεδιασμό.

Εν πάση περιπτώσει, ας δούμε τα οφέλη από τη χρήση αυτής της πλατφόρμας.

 • Υποστηρίζει Οποιοδήποτε ΝΤΑΜΛ Εφαρμογή: Το DABL θα επιτρέψει την αποστολή οποιασδήποτε από τις εφαρμογές σας χωρίς αλλαγή του κώδικα ή τροποποίηση της δομής. Έτσι, μπορείτε να κλιμακώσετε αυτόματα τις εφαρμογές σας DAML σε χρόνο μηδέν.
 • Δωρεάν API εφαρμογών: Οποιοσδήποτε από τον κωδικό της εφαρμογής σας γραμμένο στο DAML θα δημιουργήσει και θα ορίσει αυτόματα όλα τα API για την εφαρμογή σας στην πλατφόρμα. Επομένως, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε τις συσκευές IoT ή UI στο backend σας, και αυτό είναι!
 • Δωρεάν έλεγχος ταυτότητας και έλεγχος πρόσβασης: Κάθε χρήστης της εφαρμογής μπορεί να πραγματοποιήσει έλεγχο ταυτότητας απευθείας χρησιμοποιώντας τα API. Πιο συγκεκριμένα, ο κωδικός εφαρμογής DAML καθορίζει κάθε ενέργεια και εξουσιοδοτημένα δεδομένα. Επομένως, δεν θα χρειαστείτε περίπλοκη πολιτική ή βασική λογική για να διατηρήσετε την λύση ασφαλή και να διατηρήσετε κανόνες.
 • Υποστήριξη API τρίτων: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε API τρίτων κατασκευαστών ή οποιεσδήποτε υπηρεσίες απευθείας στην εφαρμογή σας χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική DABL. Επομένως, δεν θα χρειαστείτε επιπλέον στοιχεία ή αρχιτεκτονική για αυτό.
 • Συμβατό με DAML Ledger: Ίσως θέλετε απλώς να διαχειριστείτε το δικό σας περιβάλλον εφαρμογών. Έτσι, για αυτό, οποιαδήποτε εφαρμογή που έχετε γράψει για το DABL υποστηρίζεται σε οποιοδήποτε άλλο είδος ΝΤΑΜΛ βασισμένη πλατφόρμα καθολικών. Έτσι, αυτό θα επεκτείνει το φάσμα της αγοράς σας επίσης.

 

Δείτε περισσότερους από τους οδηγούς μας:

 • Κατακερματισμός στην κρυπτογραφία
 • Εταιρείες που επενδύουν σε Blockchain
 • Blockchain Oracles: Μάθετε για τα βασικά

 

Εκμάθηση DABL

Τώρα, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στην κονσόλα των πλατφορμών. Έτσι, εδώ θα λάβετε ένα σύντομο σεμινάριο DABL. Αλλά θα σας προτείνω να ελέγξετε τα μαθήματα πλατφόρμας τους για σωστή καθοδήγηση. Εν πάση περιπτώσει, ας ξεκινήσουμε!

 

Κονσόλα DABL

Σπίτι

Αυτή είναι η πρώτη καρτέλα που θα δείτε την κονσόλα DABL. Εάν έχετε ήδη υπάρχουσες εφαρμογές, θα τη δείτε εδώ. Αλλά αν δεν έχετε, θα δείτε να δημιουργήσετε τη δική σας επιλογή.

 

Εφαρμογές

Εδώ, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια εφαρμογή στην οποία έχετε προσκαλέσει. Επιπλέον, θα δείτε μια επιλογή “Join by Ledger ID” για να διατηρήσετε την εφαρμογή στη λίστα σας. Επιπλέον, το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προσαρμοσμένο όνομα για την εφαρμογή για την ευκολία σας.

Μόλις εγγραφείτε σε μια εφαρμογή, μπορείτε να δημιουργήσετε νέες συμβάσεις στο καθολικό, να ασκήσετε τις επιλογές σας και ακόμη και να δείτε τα ενεργά συμβόλαιά σας.

 

Πρόσφατη Δραστηριότητα

Εάν έχετε εγγραφεί σε οποιοδήποτε καθολικό, μπορείτε να δείτε την καρτέλα πρόσφατης δραστηριότητας. Χρησιμοποιώντας αυτό, μπορείτε να δείτε πρότυπα συμβάσεων, όλα τα μέρη και ούτω καθεξής.

 

Χώρος εργασίας

Μόλις συνδεθείτε στο DABL, θα αποκτήσετε τον δικό σας χώρο εργασίας. Στην πραγματικότητα, αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε όλα τα καθολικά σας και να οργανώνετε τα αρχεία των έργων σας. Επιπλέον, μπορείτε να ανεβάσετε και τα αρχεία DAML σας εδώ.

 

Καρτέλα γρήγορης δημιουργίας

Θα δείτε “Αναρωτιέστε τι να κάνετε στη συνέχεια;” επιλογή στη διεπαφή. Μόλις κάνετε κλικ σε αυτό, μπορείτε να δείτε τον αριθμό αρχείων και τα μέρη της εφαρμογής DABL. Εν πάση περιπτώσει, εδώ μπορείτε να μεταφορτώσετε κανόνες ενεργοποίησης DAML, στοιχεία διεπαφής χρήστη κ.ο.κ..

 

Καρτέλα ανάπτυξης

Για να δείτε την καρτέλα ανάπτυξης, πρέπει να κάνετε κλικ σε ένα καθολικό από το χώρο εργασίας σας και να δείτε την κονσόλα. Στην πραγματικότητα, αυτή η καρτέλα θα σας επιτρέψει να διαμορφώσετε αρχεία, να διαχειριστείτε αντικείμενα εφαρμογών, να δημοσιεύσετε τη διεπαφή της εφαρμογής σας.

 

Μοντέλα DAML

Αυτά τα μοντέλα καθορίζουν κυρίως τη λειτουργική και τη δομή δεδομένων της εφαρμογής σας.

 

Αυτοματοποιημένες υπηρεσίες

Οι περισσότερες από τις εφαρμογές θα έχουν υπηρεσίες αυτοματοποίησης από προεπιλογή. Στην πραγματικότητα, το κάνουν χρησιμοποιώντας DAML Triggers ή αυτοματοποιημένες υπηρεσίες στο Python.

 

Ενεργοποιήσεις DAML

Το DAML Triggers σας επιτρέπει πραγματικά να γράφετε αυτοματοποιημένες διαδικασίες στην εφαρμογή σας χρησιμοποιώντας το DAML. Αν θέλετε να αναπτύξετε ένα DAML Trigger, τότε πρέπει να μεταγλωττίσετε όλα τα πρότυπα DAML και DAML Triggers ξεχωριστά στα αρχεία του δικού.dar. Από εκεί, μπορείτε να κάνετε μεταφορά και απόθεση των DAML και DAML Trigger.dars στο καθολικό σας.

 

Ολοκληρώσεις

Οι ενοποιήσεις θα βοηθήσουν την εφαρμογή σας να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο. Μόλις αναπτύξετε μια ενσωμάτωση στο καθολικό σας, θα διατηρήσει τις συνδέσεις μεταξύ του καθολικού DABL και του εξωτερικού συστήματος όπως ένα μαντείο στο καθολικό.

 

Διεπαφή χρήστη εφαρμογής

Στο DABL, μπορείτε να αναπτύξετε και να φιλοξενήσετε τα στοιχεία του frontend για την εφαρμογή σας. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να δημοσιεύσετε αρχεία στον υποτομέα που αντιστοιχεί στο καθολικό. Τα αρχεία πρέπει να έχουν μορφή in.zip. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον οδηγό DABL.

 

Καρτέλα ζωντανών δεδομένων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την καρτέλα για να εξερευνήσετε όλα τα συμβόλαια DAML στο καθολικό εφαρμογών σας, όπως ένας εξερευνητής βιβλίου.

 

Ππεταλούδα : DABL Tutorial: Πώς να αναπτύξετε ένα δείγμα εφαρμογής?

Αυτό είναι ένα πολύ βασικό σεμινάριο DABL για την ανάπτυξη ενός δείγματος εφαρμογής. Μόλις συνδεθείτε στην πλατφόρμα, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν μερικές δειγματοληπτικές εφαρμογές στο κάτω μέρος του χώρου εργασίας. Από εκεί, μπορείτε να τα αναπτύξετε σε ένα καθολικό και στη συνέχεια να ξεκινήσετε τη διαδικασία υλοποίησής σας.

 • Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να δημιουργήσετε ένα έργο στον χώρο εργασίας σας. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο “Νέο έργο” και δίνοντάς του ένα όνομα και ένα καθολικό.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να βρείτε μια εφαρμογή για ανάπτυξη στο κάτω μέρος του χώρου εργασίας. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη στο έργο”.
 • Μετά από αυτό, επιλέξτε το καθολικό και το έργο σας και θα δείτε το DABL να αναπτύσσει αυτόματα όλα τα αρχεία.
 • Τα αρχεία θα χρειαστούν λίγο χρόνο για την ανάπτυξη. Έτσι, μόλις τελειώσει, μπορείτε να κάνετε κλικ στο καθολικό και να διαμορφώσετε τα αναπτυγμένα αρχεία.
 • Για αυτό, θα πρέπει να μεταβείτε στην καρτέλα ανάπτυξης. Εκεί θα δείτε την καρτέλα Απαιτούμενη ενέργεια και τα αρχεία μη διαμορφωμένων αυτοματισμών κάτω από αυτήν. Για αυτοματοποίηση, φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε ως κόμμα UserAdmin κατά τη διαμόρφωση. Μετά από αυτό, απλώς κάντε κλικ στο “Εκκίνηση”.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να δημοσιεύσετε το στοιχείο διεπαφής χρήστη στην καρτέλα ανάπτυξης. Εάν δεν δημοσιεύονται, πρέπει να τα δημοσιεύσετε κάνοντας κλικ στην επιλογή “Δημοσίευση”.

Εκεί, τελείωσε! Τώρα είσαι ζωντανός!

Επιπλέον, για να αλληλεπιδράσετε με την εφαρμογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κονσόλα DABL ή μπορείτε να ακολουθήσετε τον υποτομέα URL στην καρτέλα Ανάπτυξη για να αλληλεπιδράσετε με τη ζωντανή διεπαφή χρήστη

 

Ποιες είναι οι περιπτώσεις χρήσης του DABL?

Τα DABL και DAML δημιουργούν ένα συνδυασμό δολοφόνων για τη δημιουργία ενός πλαισίου για την ανάπτυξη ευέλικτων, συνθέσιμων εφαρμογών χωρίς το αργό ρυθμό. Στην πραγματικότητα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε τον κωδικό που θα περιγράφει τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής σας χωρίς να ανησυχείτε για τη διαχείριση της αρχιτεκτονικής.

Μόλις αναπτύξετε την αρχιτεκτονική του έργου DABL, θα πρέπει να πληρώσετε μόνο για ό, τι χρησιμοποιείτε και τίποτα περισσότερο.

Το μεταβλητό ποσοστό τιμολόγησης δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη, αλλά η χρήση θα μετρηθεί από τη συχνότητα με την οποία η εφαρμογή σας ενημερώνει το καθολικό..

Ακολουθούν καλές περιπτώσεις χρήσης DABL. Ας τα ελέγξουμε!

 

Εφαρμογές αυτόματης κλίμακας

Στο DABL, μπορείτε να αναπτύξετε μια εφαρμογή DAML χωρίς κανενός είδους διαμόρφωση ή ανάπτυξη υποδομής. Έτσι, μπορείτε να αναπτύξετε μια πλήρως λειτουργική εφαρμογή από το μηδέν και να την ξεκινήσετε μέσα σε λίγες μέρες!

Επιπλέον, οι εφαρμογές που εκτελούνται σε DABL θα κλιμακωθούν αυτόματα όταν η κυκλοφορία σας αρχίσει να αυξάνεται. Επιπλέον, μόνο τότε θα πρέπει να πληρώσετε για την αυξημένη κίνηση, όχι ένα λεπτό πριν.

 

Backends πολλαπλών σελίδων εφαρμογής (MPA)

Μια άλλη από τις περιπτώσεις χρήσης του έργου DABL είναι ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να οδηγείτε πλούσιες εφαρμογές σε πολλές σελίδες. Πιο συγκεκριμένα, μόνο ένα αρχείο μπορεί να δημιουργήσει όλα τα API, τα στοιχεία ελέγχου πρόσβασης, τους ρόλους, τα δικαιώματα και ούτω καθεξής.

Εν πάση περιπτώσει, το DAML κατανέμει κυρίως όλα τα βήματα μιας ροής εργασίας σε μια σειρά αλλαγών και λειτουργιών κατάστασης. Πιο συγκεκριμένα, το αρχείο DAML θα περιγράψει πολύ λεπτομερείς ελέγχους που έχετε πάνω από δικαιώματα δεδομένων στη ροή εργασίας.

Από αυτήν την άποψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το DABL για να απλοποιήσετε τα σχήματα εξουσιοδότησης και ελέγχου ταυτότητας χρησιμοποιώντας μια τεχνική χαρτογράφησης για να χαρτογραφήσετε ένα επίπεδο ελέγχου ταυτότητας.

 

Εφαρμογές βάσει εκδηλώσεων

Γνωρίζατε ότι οι εφαρμογές DAML μπορούν να παράγουν αναπαραγώγιμες και απτές εφαρμογές βάσει συμβάντων χρησιμοποιώντας τη σειρά των συμβάντων; Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να το κάνει αυτό σε πολλά διαφορετικά συστήματα και το καθιστά διαθέσιμο για οριστικά συμπεράσματα.

Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα μιας εφαρμογής DAML που εκτελείται στο DABL. Μαζί με αυτό, θα δείτε ότι οι εφαρμογές DAML θα υποστηρίζουν εξωτερικά εξαρτήματα και συστήματα. Έτσι, μπορείτε να κλιμακώσετε πολύ πιο γρήγορα με το DABL.

 

Μηχανή κατάστασης επέκτασης

Σχεδόν κάθε επιχείρηση, κυρίως εκείνες που βρίσκονται στο αρχικό στάδιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, μπορούν να αναζητήσουν εξευγενισμό, ενοποίηση και κωδικοποίηση της βασικής τους επιχείρησης.

Επομένως, για να σας βοηθήσουμε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αυτο-περιγραφική γλώσσα του DAML που μπορεί να συλλάβει αυτές τις ροές εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή η γλώσσα μπορεί να περιγράψει το διαχωρισμό των ενεργειών με βάση το ρόλο και να τις συνδυάσει σε μια μηχανή ευρύτερης κατάστασης. Έτσι, μπορείτε να δείτε ότι το DAML είναι ιδανικό για επέκταση του μηχανήματος κατάστασης και μπορείτε να το επιτύχετε με ευκολία χρησιμοποιώντας το DABL.

 

Ελεγχόμενες και διαφανείς εφαρμογές

Η χρήση μιας εφαρμογής SaaS μπορεί πραγματικά να βλάψει την αξία της επωνυμίας σας, επειδή έχουν προβλήματα με την κακή χρήση των δεδομένων της εφαρμογής. Αλλά στο DABL, οποιαδήποτε από τις εφαρμογές σας είναι απαλλαγμένη από αυτόν τον έλεγχο, καθώς οι χρήστες μπορούν να δουν τα βασικά δεδομένα που σχετίζονται με αυτούς.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν επίσης να ελέγχουν ποια οντότητα ή χρήστη έχει άδεια πρόσβασης σε συγκεκριμένα δεδομένα ανά πάσα στιγμή. Έτσι, προσφέρει μια διαφανή υποδομή για αυτούς, αυξάνοντας την αξία της επωνυμίας σας.

Επίσης, η ανάπτυξη εφαρμογών με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει εσάς και την εταιρεία σας να αποκτήσετε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών σας, κάτι που θα αυξήσει και την κίνηση.

 

Διαβάστε περισσότερα:

 • Έννοιες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε
 • Blockchain Academy: Ξεκινήστε με μαθήματα Blockchain!

 

Πώς συγκρίνεται το DABL με άλλες πλατφόρμες?

Το DABL συνοδεύεται από στοιχεία SaaS, FaaS, iPaaS και PaaS. Εδώ, θα συγκρίνω μερικά από αυτά με το DABL για να σας δώσω μια καλύτερη ιδέα για το πώς συγκρίνεται αυτή η τεχνολογία με το DABL.

DABL εναντίον IaaS

Συχνά στην Υποδομή ως Υπηρεσία (όπως Azure, GCP, AWS), οι πάροχοι προσφέρουν στους χρήστες τη διαχείριση των στοιχείων εικονικής εφαρμογής που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε κέντρο δεδομένων.

Δεν προσφέρουν προτάσεις στους προγραμματιστές. Επιπλέον, ο προγραμματιστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη σύνταξη του κώδικα τόσο για την εφαρμογή όσο και για την υποδομή. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σας σε μια πολύ περίπλοκη διαδρομή DevOps.

Ωστόσο, οι εφαρμογές DABL μπορούν να εκτελεστούν από ένα μόνο αρχείο με υποστήριξη DAML. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει μόνο να περιγράψετε τη συμπεριφορά του πλαισίου σας και η πλατφόρμα θα φροντίσει τα υπόλοιπα.

Επομένως, η ομάδα σας δεν θα χρειαστεί να περάσει καθόλου περίπλοκες διαδικασίες DevOps.

 

DABL εναντίον PaaS

Μπορείτε να σκεφτείτε την πλατφόρμα ως υπηρεσία ως αναβαθμισμένο IaaS. Παρόλο που οι πλατφόρμες PaaS είναι πιο προσανατολισμένες και βοηθούν στην ανάπτυξη της εφαρμογής, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ταλαιπωρίες που πρέπει να διατηρήσει ο προγραμματιστής.

Στην πραγματικότητα, θα γράψετε λιγότερο κώδικα ή θα εργαστείτε στην υποδομή λίγο λιγότερο, αλλά θα πρέπει ακόμη να κλιμακώσετε πολλά στοιχεία μόνοι σας και σε συνεννόηση με την αρχιτεκτονική PaaS. Αυτό σημαίνει ότι εργάζεστε σε διάφορα στοιχεία, διακομιστές – καθιστά την έναρξη της εφαρμογής αργή και περίπλοκη.

Ωστόσο, οι εφαρμογές DABL δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα. Τις περισσότερες φορές, οι προγραμματιστές δεν θα γνωρίζουν καν την υποκείμενη υποδομή. Και δεν χρειάζεται να ανησυχούν γι ‘αυτό. Στην πραγματικότητα, το DABL θα φροντίσει τα υπόλοιπα.

 

DABL εναντίον iPaaS

Η πλατφόρμα ενοποίησης ως υπηρεσία είναι μια δημοφιλής θέση διακομιστή cloud που έχει δημιουργηθεί για τη σύνδεση εφαρμογών εντός δικτύου στο cloud.

Ο κύριος σκοπός είναι να συνδέσετε μεταξύ τους API τρίτων μερών και παλαιού τύπου και να καταστήσετε προσβάσιμα εκτός της παλαιάς υποδομής. Καθώς οι εφαρμογές ενσωματώνουν όλο και περισσότερα API στις βασικές τους διαδικασίες, πολλοί προγραμματιστές θα δημιουργήσουν ομαλοποίηση δεδομένων και επίπεδα συναλλαγών για να υποστηρίξουν το αναπτυσσόμενο οικοσύστημα των API.

Αλλά στο DABL, μπορείτε να καλέσετε εξωτερικά API στην εφαρμογή χωρίς καν να αναπτύξετε ένα άλλο επίπεδο συγκέντρωσης στο σύστημα. Τα εξωτερικά API κανονικοποιούνται σε DAML και οι προγραμματιστές εφαρμογών έχουν έναν απλό τρόπο αλληλεπίδρασης με πολλά API οποιουδήποτε τύπου. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να ενσωματώσετε εξωτερικά API χωρίς να ανησυχείτε για θέματα διαχείρισης.

 

DABL εναντίον FaaS

Η αρχιτεκτονική DABL φαίνεται να ακολουθεί την εμπειρία χωρίς διακομιστές που θα βρείτε στο Function as Service platform. Σήμερα, το FaaS είναι κατάλληλο για διεργασίες υπολογιστών αιχμής και απλές και απλές λειτουργίες.

Επίσης, είναι κυρίως απάτριδες και βασίζονται σε γεγονότα. Το DABL φαίνεται να εμπνέεται από αυτές τις πλατφόρμες. Έχει ως επί το πλείστον επικεντρωθεί στην ενδυνάμωση των προγραμματιστών αντί να τους κατακλύσει κατά την ανάπτυξη εφαρμογών.

Έτσι, στο DABL, θα έχετε μια εμπειρία χωρίς διακομιστή με απλό και καθαρό σχεδιασμό. Επιπλέον, μπορείτε να επωφεληθείτε ιδιαίτερα από τη σύνδεση σε οποιεσδήποτε υπηρεσίες χωρίς διακομιστή. Δεν υπάρχουν περιορισμοί σε αυτό.

 

Θέλετε να μάθετε για το Blockchain? Δείτε τα μαθήματα blockchain μας τώρα!

 

Τελική σημείωση: Best Buddy για προγραμματιστές

Φαίνεται ότι το DABL τα έχει όλα. Στην πραγματικότητα, αυτή η πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για την εκκίνηση οποιασδήποτε εφαρμογής με βάση το DAML χωρίς να ανησυχείτε για την υποδομή! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιγράψετε την επιχειρηματική λογική ή τις συμπεριφορές της εφαρμογής σας και η πλατφόρμα θα φροντίσει τα υπόλοιπα.

Μπορεί να γίνει πιο εύκολο; Είμαι σίγουρος ότι οι προγραμματιστές θα λατρέψουν σίγουρα αυτήν την πλατφόρμα. Γιατί δεν πρέπει; Χρειάζεται λιγότερος χρόνος για την κατασκευή και εκκίνηση οποιασδήποτε εφαρμογής σε αυτήν.

Εν πάση περιπτώσει, τώρα που γνωρίζετε για αυτό το έργο, η τελική απόφαση εξαρτάται από εσάς. Αλλά θα έλεγα ότι πρέπει σίγουρα να το δώσεις!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map