Εκπαιδευτικό πρόγραμμα DAML: Ξεκινήστε με το DAML

Ψάχνετε για εκπαίδευση DAML ή DAML; Εάν το κάνετε, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε το DAML με περισσότερες λεπτομέρειες. Θα περάσουμε από πολλούς πόρους DAML που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε γνώση.

Μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτη στο άρθρο ως πόρο εκπαίδευσης DAML και να το ελέγξετε γρήγορα ενώ μαθαίνετε το DAML.

Ζούμε σε μια εποχή κατανεμημένων εφαρμογών. Με την κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών να γίνεται πιο mainstream από ποτέ, είναι πλέον καιρός για προγραμματιστές όπως εσείς να έχετε την ικανότητα για 

Η εστίασή μας θα είναι να βασιστούμε στις έννοιες που συζητήσαμε στο σεμινάριο DAML. Εάν δεν το έχετε διαβάσει ακόμα, τότε σας προτείνουμε να το διαβάσετε πριν ξεκινήσετε εδώ.

Εκπαίδευση DAML: Ξεκινήστε με το DAML


Πριν ξεκινήσουμε, ας πάρουμε μια βασική εισαγωγή στο DAML. Εάν είστε εντελώς νέοι στο blockchain, μπορείτε επίσης να δείτε τον οδηγό Blockchain for Beginners!

Λοιπόν, τι είναι το DAML?

Το DAML είναι μια γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα που έχει ως στόχο να παρέχει τα εργαλεία για τη δημιουργία κατανεμημένων εφαρμογών. Η γλώσσα προγραμματισμού είναι περιεκτική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί γρήγορα για τη δημιουργία ενός dApp.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του DAML περιλαμβάνουν τα ακόλουθα

 • Μοντέλο δεδομένων
 • Λεπτομερείς άδειες
 • Επαγγελματική λογική
 • Δοκιμή βάσει σεναρίου
 • Αφαίρεση αποθήκευσης
 • Έλεγχοι εξουσιοδότησης
 • Παρακολούθηση λογοδοσίας
 • Ατομική Συνθεσιμότητα
 • Χωρίς διπλές δαπάνες
 • Απόρρητο που πρέπει να γνωρίζετε
 • Ντετερμινιστική εκτέλεση

Κι αλλα! Ρίξτε μια ματιά στην πλήρη λίστα και λεπτομερή επεξήγηση της ανάρτησης DAML. Διαβάστε επίσης, DAML- Η γλώσσα ανοιχτού κώδικα για έξυπνα συμβόλαια που προέρχεται από την Digital Asset

Εγκατάσταση DAML

Η εγκατάσταση του DAML στο μηχάνημά σας είναι πολύ εύκολη. Πρέπει να κάνετε ένα SDK εγκατεστημένο στο μηχάνημά σας. Πριν από αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε εξαρτήσεις.

Οι εξαρτήσεις περιλαμβάνουν τον κώδικα Visual Studio και JDK 8 ή μεγαλύτερο.

Για να εγκαταστήσετε το SDK, πρέπει να το κατεβάσετε από εδώ εάν χρησιμοποιείτε Windows.

Για να το εγκαταστήσετε σε MAC ή Linux, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή.

μπούκλα – sSL https://get.daml.com/ | SH

Πρέπει επίσης να προσθέσετε το ~ / .daml / bin στη μεταβλητή PATH.

Δημιουργία μιας απλής εφαρμογής χρησιμοποιώντας δεσμεύσεις Node.js για DAML

Το μάθημα DAML που θα περάσουμε είναι να δημιουργήσουμε μια απλή εφαρμογή χρησιμοποιώντας δεσμεύσεις DAML και Node.js.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να μάθετε πώς λειτουργεί το DAML και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία εφαρμογών πραγματικού κόσμου. Η εφαρμογή που χτίζουμε θα είναι σε θέση να κάνει μια πολύ απλή εργασία, δηλαδή να λαμβάνει και να στέλνει μηνύματα ping. Καταπληκτικό, σωστά! Λοιπόν, είναι ελάχιστο στη λειτουργικότητά του, αλλά σίγουρα θα σας δώσει μια καλή κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του DAML.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το DAML στο σύστημά σας. Για αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το πιο πρόσφατο SDK.

Κλωνοποίηση του έργου

Θα χρησιμοποιήσουμε τον οδηγό DAML που παρέχεται από το Digital Asset για να μάθουμε το DAML. Χρησιμοποιούμε τα Windows 10 για να ολοκληρωθεί το σεμινάριο.

Για να συνεχίσετε, ανοίξτε το Powershell ή τη γραμμή εντολών για να εκτελέσετε τις εντολές.

git κλώνος https://github.com/digital-asset/ex-tutorial-nodejs cd ex-tutorial-nodejs git checkout v0.6.1

Σύνταξη του κωδικού

Για να μεταγλωττίσετε τον κωδικό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή. Εκτελέστε την εντολή από τον ίδιο τον ριζικό κατάλογο.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εκτελέσετε τον ακόλουθο κωδικό.

φτιάχνω

Μόλις ολοκληρωθεί, θα εμφανίσει το ακόλουθο μήνυμα. Προς το παρόν, μπορείτε να αγνοήσετε την προειδοποίηση.

Sandbox

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής, είναι πλέον καιρός να τρέξουμε το sandbox. Το sandbox είναι χρήσιμο για τη δοκιμή της εφαρμογής σας. Επίσης, θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσετε ένα νέο κέλυφος έτσι ώστε το sandbox να συνεχίσει να λειτουργεί. Για να εκτελέσετε το sandbox, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή.

daml sandbox dist / ex-tutorial-nodejs.dar

Εκτέλεση της εφαρμογής Skeleton App

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε τη δημιουργία της εφαρμογής μας. Για να ξεκινήσετε, χρειαζόμαστε πρώτα να τρέξουμε την εφαρμογή σκελετού που βρίσκεται μέσα στο τρέχον καθολικό και στη συνέχεια το χρησιμοποιεί προς όφελός μας. Για να το κάνουμε αυτό, ας ενεργοποιήσουμε τις εξαρτήσεις μας.

εγκατάσταση npm

Αυτό θα εγκαταστήσει τις εξαρτήσεις εντός του πακέτου

Για να ξεκινήσετε την εφαρμογή, πρέπει τώρα να εκτελέσετε την ακόλουθη εντολή.

έναρξη npm

Τέλος, μπορείτε να επαληθεύσετε την έξοδο εκτελώντας την ακόλουθη εντολή.

γεια από

Κατανόηση του σκελετού

Για να κατανοήσουμε περισσότερο τι έχουμε στα χέρια μας, πρέπει να εξετάσουμε τον ίδιο τον κώδικα. Η εφαρμογή σκελετού που έχουμε στο πακέτο περιέχει σημαντικό κώδικα. Πριν προχωρήσουμε, ας ρίξουμε μια ματιά στον κώδικα του αρχείου index.js.

Πηγή: Digital Asset

Ας προσπαθήσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τι προσπαθούν να επιτύχουν οι τρεις πρώτες γραμμές κώδικα.

Πρώτες τρεις γραμμές const ledger = απαιτείται («@ digital-asset / daml-ledger»)

Αυτή η γραμμή κώδικα σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα αντικείμενο καθολικού και να αποκτήσετε πρόσβαση στο καθολικό μέσω αυτού. Λειτουργεί ως δεσμευτικό. 

κόστος daml = ledger.daml;

Τώρα, δημιουργούμε ένα άλλο αντικείμενο daml χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη ledl-ledger. Αυτό γίνεται έτσι ώστε οι τιμές DAML να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους κωδικούς.

Στην τρίτη γραμμή, δημιουργούμε ένα άλλο αντικείμενο που συνδέεται με μοναδικά αναγνωριστικά. 

Επόμενες τρεις γραμμές

Οι επόμενες τρεις γραμμές μπορεί να φαίνονται λίγο πιο περίπλοκες από τις προηγούμενες. Προς το παρόν, πρέπει να καταλάβετε ότι χρησιμοποιούνται για την ανάγνωση ορισμάτων γραμμής εντολών. Παρέχουν επίσης λογικές προεπιλογές στο πρόγραμμά μας.

Ο βασικός κώδικας

Η τελευταία ενότητα του index.js κάνει τη βαριά ανύψωση.

Εδώ, θα δείτε ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη μέθοδο DamlLedgerClient.connect για σύνδεση στο καθολικό. Για να συνδεθείτε σωστά, η μέθοδος χρησιμοποιεί δύο ορίσματα.

 • Το πρώτο όρισμα είναι το αντικείμενο επιλογών σύνδεσης
 • Λειτουργία επανάκλησης

Οι λειτουργίες επανάκλησης φροντίζουν και τα δύο αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχίας και της αποτυχίας.

Επίσης, μπορείτε να δείτε ότι για σύνδεση, δύο παράμετροι πρέπει να είναι, κεντρικός υπολογιστής και θύρα. Εάν δεν τα καθορίσετε σωστά, η σύνδεση θα αποτύχει.

Εάν έχετε εργαστεί με το Node.js στο παρελθόν, τότε θα γνωρίζετε ότι οι λειτουργίες επανάκλησης είναι κοινές στον τρόπο λειτουργίας του Node.js Εάν είστε εντελώς νέοι στο Node.js, τότε μην ανησυχείτε, καθώς δεν χρειάζεστε εξειδίκευση σε επίπεδο εργασίας για να μάθετε από το ίδιο το σεμινάριο.

Εάν όλα λειτουργούν όπως προορίζεται, το αντικείμενο πελάτη θα ξεκινήσει την επικοινωνία του καθολικού.

Το τρέξιμο θα δώσει απλώς την έξοδο του “Γεια, Κόσμος!”

Τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε σε αυτήν την εκπαίδευση περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

 • Ανάκτηση αναγνωριστικών πακέτου
 • Κατανόηση ενότητας Pingpong
 • Δημιουργία συμβολαίου
 • Ανάγνωση συναλλαγών
 • Επιλογή άσκησης
 • Διαβάζοντας ένα ενεργό συμβόλαιο.

Όλα αυτά τα βήματα καλύπτονται καλά στο επίσημο σεμινάριο του Digital Asset Σελίδα GitHub. Σας συνιστούμε να ελέγξετε το σεμινάριο και να ακολουθήσετε κάθε βήμα για να το κατανοήσετε σε πολύ μεγαλύτερο βάθος.

DAML 12 Θήκες χρήσης

Μπορείτε επίσης να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας ακολουθώντας τα 12+ παραδείγματα περιπτώσεων χρήσης που χρησιμοποιούν DAML. Αυτές οι πολλές περιπτώσεις χρήσης σίγουρα θα σας βοηθήσουν να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας στο DAML και να εξοικειωθείτε με τη γνώση για να κάνετε την DAML σας.

Αποθήκη GitHub: https://github.com/digital-asset/ex-mode

Τα παραδείγματα DAML που κοινοποιούνται εκεί περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Κατανομή θέσεων αεροπορικής εταιρείας
 • Αλυσίδα έγκρισης
 • Αναμετάδοση
 • Ομαδική συζήτηση
 • Crowdfunding
 • Σκάκι
 • Κουπόνι εκδότη
 • Πισίνα εξόδων
 • MongoDB ODS
 • Επιβίβαση
 • Διακυβέρνηση
 • Παρακολούθηση εργασιών
 • Τρίλιζα
 • Ψηφοφορία

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να κατεβάσετε το αποθετήριο και, στη συνέχεια, να συντάξετε τα μεμονωμένα έργα. Πάντα να διαβάζετε τον κώδικα για να κατανοείτε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο το DAML παίζει ρόλο στη λειτουργία της εφαρμογής.

Εκμάθηση δέσμευσης Java

Εάν είστε άντρας Java και θέλετε να μάθετε πώς να κάνετε δέσμευση Java με το DAMl, τότε ρίξτε μια ματιά στο διαδικτυακό σεμινάριο που παρουσίασε η Digital Asset. Η σελίδα έχει μια σωστή καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του έργου. Θα σας καθοδηγήσει επίσης στις διάφορες περιπλοκές του ίδιου του κώδικα. 

Δείτε το αποθετήριο GitHub εδώ: https://github.com/digital-asset/ex-java-bindings

Άλλα εκπαιδευτικά σεμινάρια DAML αξίζει να δείτε

Υπάρχουν επίσης πολλά άλλα εκπαιδευτικά σεμινάρια DAML που μπορείτε να δείτε. Για να σας βοηθήσουμε, ας τα παραθέσουμε παρακάτω.

Παράδειγμα DAML παράλληλης διαχείρισης

Σε αυτό το παράδειγμα, μαθαίνετε πώς να κάνετε παράλληλη διαχείριση και να το μοντελοποιείτε στο DAML. Θα εξοικειωθείτε με την έννοια της διαχείρισης ασφάλειας. Στη συνέχεια, θα αλλάξει την εστίαση στον σχεδιασμό μοντέλου της διαδικασίας. Τέλος, η εφαρμογή DAML θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τα βασικά σχέδια. Το δείγμα ροής εργασίας θα παρέχεται επίσης, ώστε να μπορείτε να δείτε το σενάριο δοκιμής στην εργασία.

Αποθήκη GitHub: https://github.com/digital-asset/ex-collateral

Παράδειγμα διαπραγμάτευσης ομολόγων

Σε αυτό το παράδειγμα, θα μάθετε πώς να ανταλλάσσετε ομόλογα έναντι μετρητών. Το σεμινάριο θα σας διδάξει πώς να μοντελοποιήσετε την ιδέα στο DAML και στη συνέχεια να την εφαρμόσετε στο Java Application Framework.

Αποθήκη GitHub: https://github.com/digital-asset/ex-bond-trading

Παράδειγμα συμφωνίας επαναγοράς

Σε αυτό το παράδειγμα εκπαίδευσης DAML, θα μάθετε για την αγορά repo. Θα δημιουργήσετε ένα μοντέλο συναλλαγών repo και στη συνέχεια θα το εφαρμόσετε χρησιμοποιώντας το DAML. 

Αποθήκη GitHub: https://github.com/digital-asset/ex-repo-market

Γιατί είναι απαραίτητο να λάβετε πιστοποίηση?

Εάν είστε σοβαροί για το μέλλον σας και θέλετε να το κάνετε μεγάλο στη βιομηχανία blockchain, τότε είναι πάντα καλή ιδέα να αποκτήσετε πιστοποίηση. Θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε όλη την εμπιστοσύνη ότι πρέπει να εργαστείτε και να δείξετε τις ικανότητές σας στο μελλοντικό κοινό σας.

Εμείς στο 101Blockhains.com σας προσφέρουμε πιστοποιημένο επαγγελματικό μάθημα blockchain για επιχειρήσεις.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του εκπαιδευτικού άρθρου DAML. Εδώ εξετάζουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια και πόρους DAML. Ακολουθώντας αυτά, είστε βέβαιοι ότι θα βελτιώσετε τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις σας στο DAML. Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτά; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me