Έργο DCEP: Νέο ψηφιακό νόμισμα της Κίνας

Πρόσφατα, η Κίνα έφτασε στο προσκήνιο με το πρωτοποριακό έργο DCEP. Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση αυτού του κλειστού πιλοτικού έργου, άρχισε να παίρνει πολλή διαφημιστική εκστρατεία. Ας ρίξουμε μια ματιά στο νέο ψηφιακό νόμισμα της Κίνας τώρα!

Το ψηφιακό νόμισμα της Κίνας ξεκινά αρχικά στο Xiong’an (δορυφορική πόλη του Πεκίνου), στο Suzhou και στο Shenzhen. Πολλοί εικάζουν εάν αυτό θα αποδειχθεί επαναστατική αλλαγή για το νομισματικό μας σύστημα και πώς θα επηρεάσει πραγματικά την παγκόσμια οικονομία.

Το 2017, η ραγδαία ανάπτυξη δικτύων blockchain και κρυπτονομισμάτων αντιμετώπισε έντονη κριτική από πολλούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κινεζική κυβέρνηση παίρνει μια εναλλακτική λύση σε όλο το ζήτημα και λανσάρει το δικό της ψηφιακό νόμισμα της Κίνας.

Ελάτε μαζί μου καθώς εξερευνούμαι τι είναι το DCEP, τι σημαίνει για την Κίνα και την παγκόσμια οικονομία και τι μπορείτε να περιμένετε από αυτό. Ας ξεκινήσουμε!


Εγγραφή τώρα: Πιστοποιημένο Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Contents

Τι είναι το έργο DCEP?

Ας ξεκινήσουμε με αυτό που είναι πραγματικά αυτό το έργο. Το DCEP είναι το εθνικό ψηφιακό νόμισμα της Κίνας. Στην πραγματικότητα, η πλήρης μορφή είναι Ηλεκτρονική Πληρωμή Ψηφιακού Νομίσματος Το Project DCEP φημολογείται ότι χρησιμοποιεί την κρυπτογραφία και την τεχνολογία blockchain ως βάση της πλατφόρμας. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι μπορεί να γίνει το πρώτο καθιερωμένο ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC), το οποίο είναι τεράστιο πράγμα.

Η People’s Bank of China (PBoC) εκδίδει την κρυπτογράφηση της Κίνας. Ο πρωταρχικός στόχος της κυκλοφορίας του νέου ψηφιακού νομίσματος της Κίνας είναι η αύξηση της διεθνούς εμβέλειας και της κυκλοφορίας του RMB. Στην πραγματικότητα, η Κίνα θέλει να αυξήσει την παγκόσμια αποδοχή του RMB έτσι ώστε να γίνει παγκόσμιο νόμισμα, όπως το δολάριο ΗΠΑ.

Πρόσφατα, η Κίνα είναι πιο πρόθυμη να προωθήσει πρωτοβουλίες που βασίζονται σε blockchain στην αγορά, επειδή η κυβέρνηση δεν θέλει να χτυπηθεί από το νόμισμα Libra του Facebook. Αλλά θα μιλήσω περισσότερο γι ‘αυτό αργότερα.

Ας προχωρήσουμε στο γιατί η Κίνα είναι τόσο πρόθυμη να ξεκινήσει την ψηφιακή ηλεκτρονική πληρωμή νομίσματος.

Έργο DCEP

Ψηφιακό νόμισμα της Κίνας: Γιατί το ξεκινούν?

Ο πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης για την έναρξη του έργου DCEP China είναι η αντικατάσταση του συστήματος Reserve money. Στην πραγματικότητα, αυτό θα μειώσει μαζικά το κόστος και την τριβή μεταξύ των τραπεζών. Επίσης, θέλουν να χρησιμοποιήσουν το έργο DCEP της Κίνας για να μειώσουν όλες τις ανεπάρκειες των διαδικτυακών χαρτονομισμάτων χωρίς χαρτιά που δημιουργούν ξέπλυμα χρήματος, πλαστά ζητήματα και παράνομη χρηματοδότηση.

Πιο συγκεκριμένα, το καλύτερο μέρος αυτού του έργου είναι ότι βοηθάει τον ρυθμιστή να ελέγχει περισσότερο το ψηφιακό νόμισμα εξαλείφοντας κάθε είδους παράνομες δραστηριότητες. Εν πάση περιπτώσει, αυτό το έργο θα εξασφαλίσει επίσης μειωμένο κόστος για τη συντήρηση των κερμάτων και των τραπεζογραμματίων.

Με απλά λόγια, μπορείτε να σκεφτείτε το DCEP ως μια εντελώς ψηφιακή έκδοση του RMB.

Επιπλέον, το DCEP μπορεί να συμβάλει στην προώθηση του RMB ως διεθνούς νομίσματος και να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής διασυνοριακών πληρωμών.

Προς το παρόν, στις διασυνοριακές πληρωμές, το RMB χρησιμοποιεί το SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) ή CHIPS (Clearing House Interbank Payments System). Και τα δύο είναι εξαιρετικά ελαττωματικά, καθώς η CHIPS είναι απευθείας εταιρεία των ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, η SWIFT τείνει να ανησυχεί την κινεζική κυβέρνηση καθώς οι ΗΠΑ ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργικά. Παρόλο που η SWIFT ισχυρίζεται ότι αποτελεί ουδέτερο έδαφος για διεθνείς συναλλαγές, ωστόσο 12 από τους διευθυντές προέρχονται από τις ΗΠΑ ή από τις συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την κινεζική κυβέρνηση, περιορίζει την ικανότητά τους να πραγματοποιούν εσωτερικές πληρωμές. Έτσι, το DCEP είναι ο τρόπος της Κίνας για την ίδρυση και την έξοδο από τα δεσμά των χρηματοοικονομικών εταιρειών που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Είναι το DCEP το μόνο ψηφιακό νόμισμα (νόμιμα) στην Κίνα?

Το έργο DCEP της Κίνας και το νόμισμά του αναπτύσσονται από το κινέζικο κίνημα. Λοιπόν, βλέπετε, δεν είναι σαν άλλα σταθερά νομίσματα τρίτων που χρησιμοποιούν πολλές εταιρείες σήμερα. Για παράδειγμα, το CNHT από το Tether βασίζεται κυρίως στο RMB με αναλογία 1: 1.

Στην πραγματικότητα, άλλα κρυπτονομίσματα είναι παράνομα στην Κίνα, για παράδειγμα, το Bitcoin. Ωστόσο, το DCEP είναι το μόνο και το πρώτο νόμιμο ψηφιακό νόμισμα στη χώρα.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς φορείς της Κίνας, το έργο DCEP βρίσκεται σε εξέλιξη για πάνω από 5-6 χρόνια από τώρα. Επομένως, μπορείτε να δείτε, ξοδεύουν πολύ χρόνο για να τελειοποιήσουν την τεχνολογία για να την κάνουν όσο πιο προσιτή και χωρίς προβλήματα για ολόκληρο το έθνος. Τώρα, είναι τελικά έτοιμο να κυκλοφορήσει και η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας εκδίδει το ψηφιακό νόμισμα.

Το DCEP μπορεί εύκολα να επιτύχει τη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο που σχετίζεται με όλα τα είδη λογιστικής και δημιουργίας χρημάτων. Αυτή η διαδικασία συμβάλλει στη διατήρηση της νομισματικής πολιτικής υπό έλεγχο και στην πραγματοποίηση χρήσιμων αλλαγών όταν είναι απαραίτητο.

Δεν γνωρίζετε για το Blockchain; Δείτε το Blockchain Fundamentals Presentation για να μάθετε τώρα για αυτήν την τεχνολογία!

Διαδικασία ανάπτυξης του έργου DCEP

Η ανάπτυξη του συστήματος Ηλεκτρονικής Πληρωμής Ψηφιακού Νομίσματος ξεκίνησε ήδη από το 2014. Κατά κύριο λόγο, ήθελαν να εξετάσουν τη δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού νομίσματος και πώς μπορούν να βελτιώσουν το Γιουάν με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain.

Αλλά από το 2014 έως το 2018, η ανάπτυξη του έργου επιβραδύνθηκε δραστικά επειδή η φύση του blockchain δεν ήταν ακριβώς συμβατή με το εθνικό ψηφιακό νόμισμα. Στην πραγματικότητα, είναι πρακτικά κοινή λογική ότι κάθε είδους αποκεντρωμένο δίκτυο δεν μπορεί να υποστηρίζει την κεντρική δομή των εθνικών νομισμάτων.

Παρά τα ζητήματα και τις ανησυχίες, η ανάπτυξη ξεκίνησε από το 2019 και τώρα βρίσκεται στο δρόμο για επίσημη κυκλοφορία. Κυρίως επειδή το Facebook ετοιμάζεται επιτέλους να ξεκινήσει το Libra και η Κίνα το βλέπει ως άμεση απειλή.

Επομένως, η ένταση του ανταγωνισμού κάνει την κεντρική τράπεζα της Κίνας να σπρώξει πίσω και να ξεκινήσει το δικό της έργο που μπορεί να ξεπεράσει το Libra με κάθε κόστος.

Μέχρι τώρα, η Κίνα έχει ήδη ολοκληρώσει την αρχιτεκτονική backend της λύσης και μέχρι το 2022 σημαντικοί συντελεστές θα αρχίσουν να συμμετέχουν στη φάση δοκιμών του DCEP.

Αρχιτεκτονική πίσω από το έργο DCEP της Κίνας

Ας μιλήσουμε τώρα για την αρχιτεκτονική πίσω από το έργο DCEP της Κίνας, καθώς θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις έννοιες τους.

Βασικά, η αρχιτεκτονική του DCEP χωρίζεται σε ένα σύστημα δύο επιπέδων. Στην πρώτη βαθμίδα θα περιλαμβάνει κυρίως τις διαδικασίες συναλλαγών μεταξύ διαμεσολαβητών και PBoC. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι διαμεσολαβητές είναι κυρίως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μη χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Για παράδειγμα, Tencent, UnionPay, Alibaba, η βιομηχανική και εμπορική τράπεζα της Κίνας, οι κατασκευαστικές τράπεζες της Κίνας και ούτω καθεξής.

Στη δεύτερη βαθμίδα, μπορείτε να περιμένετε μια σύνδεση ή σύνδεση μεταξύ των συμμετεχόντων στις βιομηχανίες λιανικής και των διαμεσολαβητών από την πρώτη βαθμίδα. Επιπλέον, θα συνδεθεί επίσης με πολίτες ή άτομα στη χώρα.

Εάν έχει την πιθανότητα να γίνει δημοφιλής στον κόσμο, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε όλα τα άτομα από διαφορετικές περιοχές και χώρες. Πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το επίπεδο, όλοι οι διαμεσολαβητές θα διανείμουν το DCEP στη βιομηχανία λιανικής για τον εξορθολογισμό του νομίσματος σε ολόκληρη τη χώρα. Επομένως, το ψηφιακό νόμισμα θα αρχίσει σύντομα να κυκλοφορεί στην αγορά.

Στην πραγματικότητα, η κύρια διαφορά είναι η πηγή που θα διανείμει τις ταμειακές ροές και θα χρησιμοποιεί ψηφιακά πορτοφόλια αντί για τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τι γίνεται με την υποδομή Backend για το έργο DCEP?

Προς το παρόν, η Κίνα επιβεβαίωσε ότι έχουν ήδη ολοκληρώσει την αρχιτεκτονική backend του συστήματος Ηλεκτρονικής Πληρωμής Ψηφιακού Νομίσματος. Πιο συγκεκριμένα, ολοκλήρωσαν επίσης όλη την έρευνα, θέτοντας τις παραμέτρους και την ανάπτυξη όλων των λειτουργιών, ακόμη και τον εντοπισμό σφαλμάτων της δοκιμής.

Ωστόσο, χρειάζεται ακόμη περισσότερες δοκιμές για να απαλλαγούμε από όλα τα ζητήματα. Εν πάση περιπτώσει, σύμφωνα με άλλη πηγή, το ψηφιακό πορτοφόλι του DCEP θα προσφέρει πολλές λειτουργίες όπως το ιστορικό πληρωμών, η διαχείριση πορτοφολιών και η ανταλλαγή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Επιπλέον, θα προσφέρει επίσης υπηρεσίες εμβασμάτων, πληρωμές με κωδικό QR, πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου και ούτω καθεξής. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να μετατρέψετε το νόμισμά σας και από τη διεπαφή. Πιο συγκεκριμένα, το περιβάλλον εργασίας χρήστη φαίνεται επίσης πολύ σαφές και απλό για όλους να το καταλάβουν.

Επομένως, δεν θα περάσει πολύς χρόνος όταν το έργο θα ολοκληρώσει όλες τις λειτουργίες και θα ξεκινήσει σε παγκόσμια κλίμακα. Ωστόσο, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα ξεκινήσει αρχικά μόνο εντός της Κίνας και μετά την επιτυχία της, οι διεθνείς αγορές ενδέχεται να έχουν πρόσβαση και σε αυτήν.

Θέλετε να γίνετε αρχιτέκτονας Blockchain; Εγγραφείτε τώρα στο μάθημα Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA).

Πορτοφόλι DCEP έργου

Ας μιλήσουμε τώρα περισσότερο για το πορτοφόλι του συστήματος Ηλεκτρονικών Πληρωμών Ψηφιακού Νομίσματος. Μόλις πρόσφατα, στις 29 Αυγούστου 2020, η CCB (China Construction Bank) κυκλοφόρησε το πορτοφόλι DCEP. Στην πραγματικότητα, οι πελάτες κάτω από αυτήν την τράπεζα βρήκαν τα χαρακτηριστικά του DCEP στην εφαρμογή για κινητά. Ωστόσο, για να το χρησιμοποιήσουν, έπρεπε να εγγραφούν πρώτα με τους αριθμούς τηλεφώνου τους.

Μόλις το έκαναν, θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό πορτοφόλι και να πλοηγηθούν για να δουν τα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση αυτής της κυκλοφορίας και όλες οι πληροφορίες που έχω είναι από τα κοινωνικά μέσα και την κοινότητα κρυπτογράφησης της Κίνας.

Εν πάση περιπτώσει, ορισμένοι χρήστες ισχυρίζονται ότι θα μπορούσαν να κάνουν μικρές συναλλαγές με το πορτοφόλι συνδέοντας το λογαριασμό τους στο CCB με την εφαρμογή. Πιο συγκεκριμένα, όταν ένας χρήστης κάνει εγγραφή στο πορτοφόλι, θα λάβει ένα αναγνωριστικό πορτοφολιού για να τους βοηθήσει να συναλλάσσονται με άλλους χρήστες.

Επίσης, στην κύρια διεπαφή, υπάρχουν πολλές λειτουργίες όπως αναλήψεις / καταθέσεις, σύνδεση σε τραπεζικό λογαριασμό, προβολή όλων των πληροφοριών συναλλαγής, δωρεά κόκκινων πακέτων, αναβάθμιση πορτοφολιών DCEP, εξόφληση πιστωτικών καρτών, ακύρωση πορτοφολιού DCEP κ.λπ..

Στην πραγματικότητα, τα κόκκινα πακέτα δίνουν πραγματικά χρήματα σε άλλους. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία συναλλαγής ή ακόμη και λήψης χρημάτων είναι εξαιρετικά εύκολη. Μπορείτε ακόμη και να σαρώσετε το πορτοφόλι άλλου χρήστη για να στείλετε τα χρήματα. Έτσι, φαίνεται σαν μια εξαιρετικά βολική εφαρμογή πορτοφολιού.

Πώς μπορείτε να δοκιμάσετε το ψηφιακό νόμισμα της Κίνας?

Πρέπει να αναρωτιέστε πώς μπορείτε πραγματικά να δοκιμάσετε το ψηφιακό νόμισμα της Κίνας για να δείτε πώς λειτουργεί. Λοιπόν, πρόσφατα ανακοίνωσαν στις 17 Αυγούστου 2020 ότι το DCEP θα περάσει στη δοκιμαστική φάση. Στην πραγματικότητα, το αποκαλούν «μέθοδο 4 + 1».

Κυρίως επειδή η διαδικασία δοκιμών θα παραμείνει κλειστή στα Xiong’an, Suzhou, Chengdu και Shenzhen. Θα περιλαμβάνει επίσης τις τοποθεσίες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2022. Επιπλέον, οι αναλυτές τους πιστεύουν ότι πριν ξεκινήσουν αυτό το έργο σε μαζική κλίμακα, η κυβέρνηση πρέπει να δει και να διορθώσει όλα τα τεχνικά ζητήματα.

Έτσι, εάν δεν το διορθώσουν εκ των προτέρων, τα αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να επηρεάσουν τις προωθήσεις της αγοράς. Επομένως, δοκιμάζοντας τη διαδικασία, οι πολίτες θα χρησιμοποιήσουν και θα αισθανθούν άνετα με τη νέα αλλαγή.

Στο μέλλον, το τεστ θα περιλαμβάνει περισσότερες πόλεις και επαρχίες στο Χονγκ Κονγκ Μακάο Γκρέιτερ Μπέι, Γκουάνγκτζου, Σαγκάη και Πεκίνο. Εν τω μεταξύ, αυτή η επέκταση της πιλοτικής ζώνης δοκιμών θα εισαγάγει 400 εκατομμύρια του πληθυσμού της Κίνας.

Οι μεγάλες εταιρείες θα δοκιμάσουν την κρυπτογράφηση της Κίνας

Πολλά μέρη θα συμμετάσχουν στη φάση δοκιμής του κρυπτονομίσματος της Κίνας. Για παράδειγμα, ταχυδρομικές θυρίδες, τοπικά ξενοδοχεία, βιβλιοπωλεία, μη επανδρωμένα σούπερ μάρκετ, αρτοποιεία, γυμναστήρια και ούτω καθεξής. Επιπλέον, ξένες εταιρείες όπως οι Subway, McDonald’s και Starbucks θα συμμετάσχουν επίσης στη δοκιμή του DCEP.

Στην πραγματικότητα, αυτή η ανακοίνωση ήρθε στις 22 Απριλίου 2020, όπου ανακοινώθηκε ότι 19 εταιρείες θα λάβουν μέρος στη δοκιμαστική φάση του έργου DCEP.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων ανακοίνωσε κυρίως αυτά τα νέα στην εκδήλωσή τους. Εν πάση περιπτώσει, το μη επανδρωμένο σούπερ μάρκετ του Jingdong’s θα συμμετάσχει επίσης στη φάση δοκιμών αυτού του κρυπτονομίσματος.

Επίσης, οι εταιρείες που σκοπεύουν να συμμετάσχουν έχουν λάβει την επίσημη ειδοποίηση από την κεντρική τράπεζα της Κίνας. Παρόλο που, από τώρα, δεν έχουμε ιδέα πώς θα πραγματοποιήσουν τη φάση δοκιμής του έργου DCEP.

Κρυπτονόμισμα της Κίνας: Κεντρική ή Αποκεντρωμένη?

Πολλοί από εσάς πρέπει να είστε λίγο μπερδεμένοι από τώρα σχετικά με το εάν η κρυπτογράφηση της Κίνας είναι συγκεντρωτική ή αποκεντρωμένη. Λοιπόν, είναι λίγο διαφορετικό από όλη την τεχνολογία blockchain που γνωρίζουμε από τώρα. Αν και προσφέρει πολλές σημαντικές δυνατότητες του Blockchain, όπως δίκτυο peer-to-peer, αμετάβλητο, διαφάνεια και πολλά άλλα.

Αλλά αυτό δεν είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο αλλά ένα κεντρικό. Στην πραγματικότητα, έρχεται σε άμεση αντίθεση με το τι σημαίνει το blockchain. Εδώ, η Κεντρική τράπεζα της Κίνας θα έχει τον πλήρη έλεγχο του νομίσματος και μπορεί να τα δημιουργήσει και να τα καταστρέψει όταν είναι απαραίτητο.

Το Blockchain και οι κεντρικές βάσεις δεδομένων έχουν σημαντικές διαφορές. Ρίξτε μια ματιά στη βάση δεδομένων blockchain vs για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Πώς μπορείτε να αγοράσετε νόμισμα DCEP?

Λοιπόν, η αγορά του νομίσματος DCEP μπορεί να μην είναι δυνατή. Στην πραγματικότητα, μόνο οι τράπεζες που συνεργάζονται με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Αλλά θα πρέπει να είναι ανοιχτό στο κοινό πολύ σύντομα. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων που να προσφέρει αυτήν τη στιγμή.

Μπορείτε να ανταλλάξετε DCEP?

Το νέο ψηφιακό νόμισμα της Κίνας αλλάζει πολλές προοπτικές συναλλαγών. Αμέσως μετά από ώρες ανακοίνωσης του νομίσματος, πολλές ανταλλαγές προσέφεραν IOUs ή νοκ νόμισμα DCEP. Στην πραγματικότητα, αυτά δεν είναι η πραγματική συμφωνία αλλά απλώς ψεύτικα.

Προς το παρόν, μόνο οι τράπεζες έχουν πρόσβαση σε αυτό, ούτε καν στο κοινό. Επομένως, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να μείνετε μακριά από όλα αυτά τα IOUs ή νοκ-άουτ έως ότου υπάρξει επίσημη ειδοποίηση σχετικά με το εμπόριο.

Μέθοδος πληρωμής βάσει επαφής NFC

Το νέο ψηφιακό νόμισμα της Κίνας μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι αδύνατο για άλλα κρυπτονομίσματα από σήμερα. Αλλά πώς θα το κάνει αυτό; Λοιπόν, η Κίνα χρησιμοποιεί μέθοδο πληρωμής μέσω επαφής NFC για να επιτύχει αυτήν τη δυνατότητα.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει Bluetooth ή SHAREit για να μεταφέρετε αρχεία χωρίς να χρησιμοποιήσετε δεδομένα. Η ιδέα είναι πολύ παρόμοια με αυτήν, αλλά είναι πιο προηγμένη.

Καθώς η Κίνα θέλει να απαλλαγεί από χρήμα σε χαρτί για πάντα, είναι λογικό να χρειάζονται επιλογές μεταφοράς χρημάτων εκτός σύνδεσης. Επίσης, ακόμη και αν δεν έχετε τραπεζικό λογαριασμό, δεν θα έχει σημασία καθώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τα χρήματά σας στην κινητή συσκευή σας με λογαριασμό.

Τι γίνεται με την υιοθέτηση Blockchain?

Λοιπόν, όπως γνωρίζετε, αυτό το έργο δεν είναι τεχνικά blockchain, αλλά μάλλον μια μίμηση αυτού. Αλλά η Κίνα προσπαθεί πραγματικά να ωθήσει την υιοθέτηση του blockchain. Στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος ανέθεσε στη χώρα να επιταχύνει τη διαδικασία υιοθέτησης blockchain.

Πιο συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2020, η κυβέρνηση δημιούργησε ένα δίκτυο υπηρεσίας Blockchain που ενοποιεί όλα τα έργα blockchain στη χώρα.

Εν πάση περιπτώσει, η Κίνα ενδιαφέρεται περισσότερο για το Blockchain παρά για την κρυπτογράφηση, καθώς αυτά είναι αρκετά ασταθή και δύσκολο να ελεγχθούν. Επίσης, η Κίνα απαγόρευσε τα κρυπτονομίσματα και τα ICO στη χώρα, επομένως δεν είναι δυνατή η χρήση τους.

Διαβάστε τώρα: Ποιες εταιρείες χρησιμοποιούν την τεχνολογία Blockchain?

Πότε θα ξεκινήσει επίσημα το Project DCEP?

Το Project DCEP China δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του. Αλλά πολλοί ειδικοί μας έδωσαν κάποιες πληροφορίες για το τι μπορεί να συμβεί ακριβώς πριν από την επίσημη κυκλοφορία. Πιστεύουν ότι πριν από την έναρξη του έργου, η χώρα θα χρειαστεί πολλαπλές προσαρμογές για να ανταποκριθεί καλύτερα στην αλλαγή. Στην πραγματικότητα, η αλλαγή του συστήματος ενός ολόκληρου έθνους είναι μια περίπλοκη διαδικασία.

Επομένως, δεν χρειάζεται να πούμε ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος. Πολλοί πιστεύουν επίσης ότι μπορεί να κάνει ντεμπούτο στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, αλλά δεν είναι επίσημη ανακοίνωση.

Επίσης, πρέπει να σημειώσετε ότι το DCEP δεν υποστηρίζεται από χρυσό. Αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν χρυσό για να το υποστηρίξουν, προκειμένου να καταστρέψουν το αμερικανικό αποθεματικό σύστημα. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο, η μόνη κερδοσκοπία του.

Άλλοι συμμετέχοντες στο Έργο DCEP

Η κυβέρνηση της Κίνας ανέθεσε σε όλες τις εταιρείες που ασχολούνται με την ψηφιακή πληρωμή να αποδεχθούν το νέο ψηφιακό νόμισμα της Κίνας, DCEP. Για παράδειγμα, το WeChat, το AliPay ή το Apple Pay πρέπει να αποδεχτούν το DCEP ως κύριο νόμισμα.

Στην πραγματικότητα, θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αποδεχτούν την αλλαγή πιο γρήγορα και να επιβάλουν την κυριαρχία της Κίνας στα παγκόσμια οικονομικά.

Η Huawei θα χρησιμοποιήσει το DCEP

Καθώς η Huawei είναι στενά συνδεδεμένη με την κυβέρνηση και τον τρόπο με τον οποίο οι περισσότεροι καταναλωτές της Κίνας χρησιμοποιούν την Huawei, φημολογείται ότι αυτή η εταιρεία θα αρχίσει πρώτα να χρησιμοποιεί το DCEP. Επίσης, φαίνεται να υπάρχει διαρροή εικόνας της εφαρμογής Pay της Huawei, όπου φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει απευθείας το DCEP.

Από την άλλη πλευρά, η Tencent, αντίπαλος της Huawei, υποστηρίζει επίσης πλήρως το έργο από την αρχή.

Η Tencent μπορεί να γίνει σημαντικός συνεργάτης του Έργου DCEP

Ο Meituan Dianping της εταιρείας Tencent μιλά με τον ερευνητικό συνεργάτη της PBoC για την πραγματική εφαρμογή του DCEP. Στην πραγματικότητα, η Meituan Dianping προσφέρει πολλές υπηρεσίες όπως παράδοση φαγητού, ψώνια, B&Β κράτηση, βόλτα με βόλτα, κοινή χρήση ποδηλάτων και πολλές άλλες υπηρεσίες. Όλα αυτά οδηγούν σε δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές κάθε μέρα!

Έτσι, με μόνο το Meituan Dianping, μπορείτε πραγματικά να καλύψετε όλες τις ανάγκες. Επομένως, είναι μόνο σοφό να θέλουμε να γίνουμε σημαντικός συνεργάτης σε αυτό το έργο.

Από την άλλη πλευρά, μια από τις άλλες εταιρείες της Bilibili Inc. ενδιαφέρεται επίσης για το έργο. Δεν γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες αυτών των συνεργασιών, αλλά είναι πολύ πιθανό αυτές οι συνεργασίες να δώσουν τεράστια ώθηση στο έργο DCEP.

Πώς θα επηρεάσει το νόμισμα DCEP άλλα κρυπτονομίσματα?

Το έργο DCEP China σίγουρα θα αποτελέσει απειλή για τις τρέχουσες τάσεις κρυπτογράφησης. Λοιπόν, στην πραγματικότητα, η δομή πίσω από τα cryptos είναι αρκετά διαφορετική από το νόμισμα DCEP, καθώς όλα είναι αποκεντρωμένα.

Όμως, η μεγάλη κλίμακα προώθησης προς το νόμισμα DCEP αλλάζει σίγουρα την προοπτική των πολιτών. Εάν κάποια μέρα λάβει παγκόσμια διάθεση, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και τις τάσεις κρυπτογράφησης. Στην πραγματικότητα, τα cryptos φαίνεται να έχουν θετικά και αρνητικά αποτελέσματα. Επίσης, υπάρχουν πολλές απάτες και ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια που περιβάλλουν τη χρήση κρυπτογράφησης.

Έτσι, εάν το DCEP γίνει επιτυχές, άλλες χώρες ενδέχεται να αρχίσουν να αναπτύσσουν τη δική τους έκδοση ψηφιακού νομίσματος, η οποία μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνολογία του blockchain.

Καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τις πλήρεις τεχνολογικές γνώσεις πίσω από το σύστημα DCEP, το αποτέλεσμα είναι άγνωστο.

Εν πάση περιπτώσει, μπορεί να υπάρχουν δυνατότητες να κάνει το DCEP ικανό να δημιουργήσει μια απόδραση για ένα άλλο δίκτυο blockchain για σύνδεση και ανταλλαγή DCEP με cryptos. Αλλά όλα αυτά είναι μόνο εικασίες μέχρι στιγμής.

Σύγκριση μεταξύ DCEP, μετρητών βάσει χαρτιού, Ethereum και Libra

Υπάρχουν άλλοι παίκτες στην αγορά και το DCEP έχει κάποιες δυνατές ολοκληρώσεις. Σε μία περίπτωση, το Ethereum είναι ήδη εγκατεστημένο. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα μετρητών που βασίζεται σε χαρτί έχει ήδη καθιερωθεί παγκοσμίως. Έτσι, για να δούμε πώς συγκρίνονται όλα αυτά, θα παρουσιάσουμε έναν πίνακα σύγκρισης μεταξύ DCEP, Paper Based Cash, Ethereum και Libra. Ας το ρίξουμε λοιπόν.

DCEP

ΜΕΤΡΗΤΑ

ΑΙΘΕΡΙΟ

ΖΥΓΟΣ

Ανωνυμία

Μπορεί να γίνει ανώνυμο

Αποκεντρωμένη δομή

Οχι Οχι Ναί Εν μέρει

Χαρακτηριστικά τεχνολογίας Blockchain

Ιχνηλασιμότητα, πληρωμή peer-to-peer, αδιάβροχη Δημόσιες λειτουργίες blockchain Χαρακτηριστικά κοινοπραξίας blockchain

Ασφάλεια

Υψηλός Χαμηλός Υψηλός Υψηλός

Ταχύτητα συναλλαγής

220.000 τόνους ~ 20 tps 1.000 tps

Αποδοτικότητα

Υψηλός Χαμηλός Μεσαίο Υψηλός

Φορητότητα

Υψηλός Χαμηλός Υψηλός Υψηλός

Υποστήριξη πληρωμής εκτός σύνδεσης

Ναί Ναί Οχι Οχι

Μεταβλητότητα

Χαμηλός Χαμηλός Υψηλός Χαμηλός

Κατάσταση του έργου

Υποβάλλονται σε δοκιμές Σε κυκλοφορία Σε κυκλοφορία Σε ανάπτυξη

Μπορεί το έργο DCEP της Κίνας να προκαλέσει το ψηφιακό δολάριο ΗΠΑ?

Το έργο DCEP China αποτελεί απειλή για το νομισματικό σύστημα των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, η Κίνα χρησιμοποιεί πληρωμές μέσω κινητής τηλεφωνίας πολύ περισσότερο από τις ΗΠΑ, και υπάρχουν 1,7 δισεκατομμύρια καταναλωτές στο έθνος για αυτό. Επιπλέον, η πληρωμή WeChat ή το Alipay γίνονται δεκτά σε ολόκληρη τη χώρα. Ακόμα και οι πωλητές του δρόμου το δέχονται.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ εργάζονται σε ένα σχέδιο ψηφιακού δολαρίου που μπορεί να ανταγωνιστεί άμεσα το έργο DCEP της Κίνας. Αν και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν πρόσφατα το έργο, και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να το τελειοποιήσουν ή ακόμα και να το ξεδιπλώσουν.

Και εδώ είναι που η Κίνα είναι ένα βήμα μπροστά από τις ΗΠΑ. Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι οι ΗΠΑ δεν είναι τόσο πρόθυμοι για τα ψηφιακά νομίσματα να αντικαταστήσουν εντελώς τα χαρτονομίσματα. Έτσι, αυτό μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την οικονομία τους στο μέλλον.

Η κινεζική κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, πιστεύει ότι το Libra του Facebook μπορεί να γίνει μια ευρεία αντικατάσταση του συστήματος δολαρίων των ΗΠΑ. Γι ‘αυτό η Κίνα προσπαθεί σκληρά να νικήσει το Libra του Facebook με κάθε δυνατό τρόπο.

Στο τέλος, είναι προφανές ότι το νέο έργο της Κίνας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές προκλήσεις στις ΗΠΑ εάν οι ΗΠΑ δεν αρχίσουν να το παίρνουν στα σοβαρά σύντομα.

Δεν γνωρίζετε για το έργο Digital Dollar; Μάθετε για το Digital Dollar από τον οδηγό μας τώρα!

Έργο DCEP: Η πρώτη καθιερωμένη CBDC?

Εάν το έργο DCEP China είναι επιτυχές στη διάθεση του νομίσματος, τότε πρόκειται να είναι η πρώτη λειτουργική CBDC (ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας) στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα τεράστιο πράγμα που μπορεί να αναδιαμορφώσει την οικονομική κατάσταση στον κόσμο.

Επιπλέον, η Κίνα μπορεί να καταφέρει να ανατρέψει τη βασιλεία των ΗΠΑ στις παγκόσμιες πληρωμές. Όμως, είναι ακόμη νωρίς να πούμε τίποτα για αυτό. Ας περιμένουμε την Κίνα να ξεκινήσει το έργο τους και να δούμε αν μπορεί πραγματικά να πραγματοποιήσει μια πανελλαδική αλλαγή.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me