Τι είναι η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi); Ένας σύντομος οδηγός

Προσπαθείτε να καταλάβετε πώς λειτουργεί η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση; Για να σας βοηθήσουμε, θα εμβαθύνουμε στον πυρήνα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης και πώς λειτουργεί. Ας αρχίσουμε!

Ο κόσμος της κρυπτογράφησης ήταν πάντα κερδοσκοπικός. Ωστόσο, η τεχνολογική πτυχή είναι που κάνει το crypto τόσο προσιτό. Το Blockchain είναι μια από τις τελευταίες τεχνολογίες που αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας των διαφορετικών τομέων.

Τα οικονομικά δεν είναι διαφορετικά. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση και πώς πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων. Η Crypto οδηγεί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να λάβουν μέτρα για το μέλλον. Τώρα βλέπουν το blockchain και το crypto ως την επόμενη τεχνολογία τους για την επίλυση κρίσιμων προβλημάτων στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Εγγραφείτε τώρα: Εισαγωγή στο μάθημα DeFi

Τι είναι η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση?


Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) αφορά τα νομισματικά συστήματα που χρησιμοποιούν δημόσια blockchain. Είναι ένα νέο νομισματικό σύστημα και ως εκ τούτου είναι ένα από τα καυτά θέματα μεταξύ των βιομηχάνων, των εμπειρογνωμόνων blockchain και των μαθητών όπως εσείς!

Στον πυρήνα, ο όρος «δημόσιος» είναι σημαντικός εδώ. Μπορεί να εξομοιωθεί με παρόμοιο με αυτό του Ethereum public blockchain. Στο δημόσιο blockchain, δεν υπάρχει χώρος για κεντρική αρχή.

Η ανάγκη για DeFi προέρχεται από το γεγονός ότι οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες δεν είναι διαθέσιμες σε όλους σε όλο τον κόσμο. Σχεδόν 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν μέσα και πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν μπορούν επίσης να παρέχουν την απαραίτητη υποδομή για να κάνουν τους ανθρώπους περισσότερη πρόσβαση σε χρήματα. Η υπάρχουσα υποδομή είναι τεράστια, αλλά λείπει όταν πρόκειται να φτάσουμε σε όλους εκεί έξω.

Με την αποκέντρωση, οι τρέχουσες αστοχίες υποδομής επιλύονται. Αφαιρεί το σημείο αστοχίας και διασφαλίζει ότι οι εγγραφές μπορούν να αποθηκευτούν και να μοιραστούν μεταξύ διαφορετικών κόμβων στο δίκτυο. Μπορεί να λειτουργήσει σε δίκτυο peer-to-peer χωρίς κεντρική αρχή.

Για να λειτουργήσει η τρέχουσα υποδομή, υπάρχει υπερβολική εξάρτηση από την κεντρική αρχή. Χωρίς τη διακυβέρνησή του, τους κανόνες, τους κανονισμούς και την εμβέλειά του, είναι αδύνατο να εφαρμοστεί σε ορισμένους τομείς, ειδικά σε μέρη όπου η παραγωγή και διανομή πλούτου είναι λιγότερο ή ανεπαρκής.

Επίσης, η κεντρική αρχή έχει την εξουσία να διαγράφει λογαριασμούς ή να τους αποκλείει, εάν το κρίνουν. Η λογοκρισία μπορεί να χρειαστεί σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι περιοριστική και κάνει τους χρήστες να υποφέρουν.

Ένα άλλο βασικό στοιχείο του DeFi είναι οι αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps). Τα DApps επιτρέπουν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να δημιουργούν λειτουργικές εφαρμογές στο δημόσιο blockchain και να διασφαλίζουν ότι ο καθένας μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί τους με ελάχιστο κόστος ανά αλληλεπίδραση.

Διαβάστε περισσότερα: Αποκεντρωμένη Τεχνολογία Οικονομικών: Ένας περιεκτικός οδηγός

Αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική προσέγγιση

Τώρα που έχουμε μια απάντηση στο “Τι είναι η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση”, είναι πλέον καιρός να μάθουμε πώς μπορεί να εφαρμοστεί το αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό DeFi.

Από την αρχή, το DeFi φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενο. Μπορεί να αλλάξει πολλές ζωές και να χρησιμοποιήσει μια υποδομή που δεν απαιτεί κεντρική προσέγγιση.

Λύση αγοράς εμβασμάτων

Ο σημαντικότερος αντίκτυπος του DeFi θα ήταν στην αγορά εμβασμάτων. Η αγορά περιβάλλει την ιδέα της αποστολής εκατομμυρίων δολαρίων πέρα ​​από τα σύνορα από εργαζομένους που εργάζονται σε ξένες χώρες.

Αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με την αποστολή των χρημάτων. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά τους είναι το ποσό της αμοιβής που πρέπει να πληρώσουν για να ολοκληρώσουν τις αμοιβές. Εάν ο εργαζόμενος κερδίζει λιγότερα, τότε θα είχε πολύ λίγα να στείλει.

Επιπλέον, η μείωση των τελών καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για όσους εργάζονται σε ακραίες συνθήκες να σώσουν οτιδήποτε και να στείλουν.

Με το Decentralized Finance DeFi, θα είναι δυνατή η μείωση του κόστους που σχετίζεται με την αποστολή χρημάτων κατά 50% και περισσότερο. Χρησιμοποιώντας το DeFi, οποιοσδήποτε εργάζεται στο εξωτερικό δεν θα χρειάζεται να ανησυχεί για την αποστολή πληρωμών εκτός συνόρων. Οι αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης με βάση το Ethereum είναι πιο δημοφιλείς εδώ.

Διαβάστε περισσότερα: DeFi vs CeFi – Κατανόηση των διαφορών

Δάνεια

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση είναι επίσης πολύ χρήσιμη όσον αφορά τη διαχείριση δανείων. Σε γενικές γραμμές, η βιομηχανία δανείων εξαρτάται πολύ από την πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε τραπεζικές ή παρόμοιες υπηρεσίες, δεν μπορείτε να πάρετε δάνειο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει επίσης να έχετε ένα κατάλληλο πιστωτικό αποτέλεσμα ή τραπεζικό ρεκόρ που μπορείτε να δείξετε για να αποδείξετε την επιλεξιμότητά σας για το δάνειο.

Με το DeFi, όλα αυτά θα αλλάξουν. Η πλατφόρμα μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα σύνδεσης μεταξύ δανειστών και δανειστών. Θα τα συνδέσουν καλύτερα και άμεσα. Επίσης, θα εξασφαλίσει καλύτερους πιστωτικούς ελέγχους και θα διασφαλίσει ότι τα ψηφιακά στοιχεία μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα.

Υπάρχουν πολλές αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης με βάση το Ethereum που προσφέρουν διευκολύνσεις δανείου.

Σταθεροί

Μια άλλη εξαιρετικά καλή περίπτωση χρήσης του DeFi είναι η χρήση του σε σταθερά νομίσματα. Τα σταθερά νομίσματα δημιουργούνται με τέτοιο τρόπο ώστε η αξία της να μην αλλάζει. Τα αποκεντρωμένα νομίσματα χρηματοδότησης είναι ως επί το πλείστον σταθερά νομίσματα και αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της τεχνολογίας.

Είναι ψηφιακά νομίσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον γενικό πληθυσμό ως ψηφιακό νόμισμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νόμισμα που κυκλοφορεί από την κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα, καθιστά εύκολη την αναγνώριση στοιχείων ενεργητικού. Στοιχεία πραγματικού κόσμου μπορούν να προστεθούν στο blockchain και ως εκ τούτου διαπραγματεύονται στο blockchain. Η αποθήκευση στοιχείων στο blockchain σημαίνει καλύτερη ασφάλεια και λιγότερο επιρρεπείς στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Θα σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά σε αυτά τα αποκεντρωμένα χρηματοοικονομικά νομίσματα για να μάθετε πώς λειτουργούν πρώτα.

Διαβάστε περισσότερα: 30+ καλύτερες εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης

Παραδοσιακά έναντι Αποκεντρωμένων Οικονομικών (DeFi)

Τι διαφοροποιεί την παραδοσιακή και αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi); Η κύρια διαφορά είναι πώς λειτουργούν.

Τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά συστήματα λειτουργούν με συγκεντρωτισμό και φέρνει αναποτελεσματικότητα και ανασφάλεια. Οι κίνδυνοι ασφαλείας είναι επίμονοι στο τρέχον παραδοσιακό χρηματοοικονομικό σύστημα. Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο σημειώνει επίσης αύξηση λόγω της μη εξέλιξης των τεχνολογιών που χρησιμοποιεί ένα χρηματοοικονομικό ίδρυμα. Οι περισσότερες από τις συναλλαγές κινδυνεύουν να παραβιαστούν. Όλα αυτά συνεπάγονται τόσο οικονομικούς όσο και κινδύνους δεδομένων.

Το DeFi, από την άλλη πλευρά, διασφαλίζει ότι τα ζητήματα διορθώνονται σε κάποιο βαθμό. Στον πυρήνα, το DeFi χρησιμοποιεί ένα δημόσιο blockchain, που σημαίνει ότι δεν βασίζεται σε ένα κεντρικό σύστημα ή οντότητα. Μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την ανάγκη κατάλληλης υποδομής.

Απλώς αποκεντρώνει την παγκόσμια οικονομία και φέρνει την οικονομική δραστηριότητα βιώσιμη σε όλους σε όλο τον κόσμο. Τα δημόσια blockchain μπορούν να αντικαταστήσουν αποτελεσματικά το παραδοσιακό χρηματοοικονομικό σύστημα και να τα κάνουν διαφανή, αποκεντρωμένα και χωρίς άδεια.

Ας συζητήσουμε τις βελτιώσεις που φέρνει παρακάτω.

  • Χωρίς άδεια: Το δημόσιο blockchain δεν απαιτεί άδεια άλλου για συμμετοχή και αλληλεπίδραση. Αυτό τους καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για παγκόσμια εφαρμογή. Διασφαλίζει επίσης ότι το πρόβλημα ανισότητας έχει επιλυθεί.
  • Αποκέντρωση: Χωρίς κεντρική αρχή, τα δεδομένα αποθηκεύονται μεταξύ των διαφορετικών κόμβων σε ένα δίκτυο
  • Διαφάνεια: Το δημόσιο blockchain είναι επίσης διαφανές.

Το παράδειγμα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης περιλαμβάνει την Rainier AG. Είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιεί το πεδίο κρυπτογράφησης προς όφελός τους. Έχουν δημιουργήσει μια κατάλληλη πλατφόρμα ανταλλαγής STO μαζί με μια πλατφόρμα συναλλαγών για κρυπτονομίσματα.

Επί του παρόντος εργάζονται για τη βελτίωση του οικοσυστήματος τους, προσφέροντας μοναδικές υπηρεσίες στον χρηματοοικονομικό τομέα. Εν πάση περιπτώσει, αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό ως αποκεντρωμένο pdf χρηματοδότησης για το εκπαιδευτικό υλικό blockchain του έργου σας.

Διαβάστε επίσης: 50+ κορυφαία έργα DeFi το 2020

Αποκεντρωμένοι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι

Δεν είναι όλα θετικά όταν πρόκειται για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. Ορισμένες προκλήσεις πρέπει να καλυφθούν για να καταστεί πιο βιώσιμη για τις διάφορες κυβερνήσεις και οργανισμούς εκεί έξω.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η DeFi είναι τα ποσοστά υιοθέτησης. Παρόλο που είμαστε συνδεδεμένοι μέσω του Διαδικτύου, σπάνια έχουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το DeFi.

Δεν γνωρίζουν πολλά άτομα για το DeFi και αυτό μπορεί να επηρεάσει το ποσοστό χρήσης του. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολύ λιγότεροι άνθρωποι που γνωρίζουν την κρυπτογράφηση. Το crypto κέρδισε τη δημοτικότητά του κατά την άνοδο της τιμής του bitcoin, και παρόλα αυτά, δεν βρίσκεται πουθενά κοντά στο “Διαδίκτυο” ή άλλες πιο δημοφιλείς τεχνολογίες εκεί έξω.

Ακόμα κι αν οι δημόσιες blockchains είναι τεχνικά ικανές να δεχτούν όλους μας εκεί έξω, αλλά δεν διαθέτει το εύρος ζώνης για να λειτουργεί αποτελεσματικά. Συγκριτικά, η Visa μπορεί να επεξεργαστεί έναν τεράστιο αριθμό συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο.

Αυτός ο περιορισμός είναι αυτό που δεν κάνει το bitcoin τόσο μεγάλη επιτυχία. Στην πραγματικότητα, άλλες λύσεις blockchain δεύτερης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του Ethereum, δεν διαθέτουν το εύρος ζώνης για να το κάνουν πιο ελκυστικό στον πραγματικό κόσμο. Αυτήν τη στιγμή, οι ερευνητές blockchain εργάζονται σκληρά για να κάνουν την τεχνολογία πιο επεκτάσιμη.

Μια άλλη μεγαλύτερη ανησυχία για το DeFi είναι η σύνδεσή της με κρυπτονομίσματα. Το Blockchain είναι ένα ιδανικό δίκτυο για τη μεταφορά ψηφιακών στοιχείων.

Τα σταθερά νομίσματα είναι η απάντηση, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε συναλλαγή εκεί έξω. Εδώ μπαίνουν τα κρυπτονομίσματα. Αλλά η φύση της αστάθειας των κρυπτονομισμάτων είναι αυτή που δεν την καθιστά ιδανική λύση για τον πραγματικό κόσμο.

Η Libra, ένα σταθερό νόμισμα που κυκλοφόρησε πρόσφατα, έχει περάσει τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Συνολικά, δεν έλαβε θετική υποδοχή και πολλά ιδρύματα υποστήριξαν τη συνεργασία τους στο έργο Libra.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους στο DeFi; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για κινδύνους στο DeFi και πώς μπορείτε να τους διαχειριστείτε τώρα!

Γιατί η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση είναι τόσο δημοφιλής?

Πρέπει να αναρωτιέστε γιατί η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση ή το DeFi είναι τόσο δημοφιλής μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Λοιπόν, όπως μπορείτε να δείτε, έρχεται με πολλά οφέλη. Για παράδειγμα, θα σας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και διαφάνεια μακροπρόθεσμα.

Εκτός από τις εργασίες υιοθέτησης, το DeFi πρέπει επίσης να βεβαιωθεί ότι διαθέτει κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο. Καθώς βρίσκεται σε ένα δημόσιο blockchain, είναι απαραίτητο να φέρετε κανονισμούς στο διάστημα.

Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν πολλοί οργανισμοί DeFi που εργάζονται για τις δικές τους λύσεις. Οι λύσεις τους είναι ανεξάρτητες και ως εκ τούτου δεν ακολουθούν οδηγίες.

Δημιουργεί μια κατακερματισμένη αγορά, η οποία θα ήταν δύσκολο να φτιαχτεί στο εγγύς μέλλον. Με όλο και περισσότερες πλατφόρμες DeFi, δεν μπορούμε να βρούμε καμία από αυτές να πετύχει, σπαταλώντας χρόνο, χρήμα και διακινδυνεύοντας την ιδέα επίσης.

Υπάρχουν επίσης ορισμένες χώρες που απαγορεύουν τα cryptos ή τις ρυθμίζουν πολύ σκληρά για να τις κάνουν δύσκολο στη χρήση.

Η λύση είναι να υπάρχει ένας ρυθμιστικός οργανισμός ανοιχτού κώδικα που μπορεί να συνεργαστεί για να ενώσει έργα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το DeFi μπορεί να αναπτυχθεί προς τη σωστή κατεύθυνση.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς λειτουργεί η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση?

Ανεβείτε στη δημοτικότητα

Το Blockchain είναι περισσότερο από μια δεκαετία. Ωστόσο, δεν είδαμε τη δημοτικότητα του DeFi μέχρι το 2019. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν ήταν συνδεδεμένο μέσω του Διαδικτύου.

Εκείνη την εποχή, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση δεν είχε κανένα νόημα καθώς θα απαιτούσε σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Νομίζω ότι το DeFi θα γίνει πιο mainstream έως το 2025. Το Διαδίκτυο αναπτύσσεται ραγδαία και γίνεται πιο προσιτό από ποτέ. Η Ινδία, μία από τις χώρες του τρίτου κόσμου, έχει σημειώσει επίσης τεράστια ανάπτυξη όσον αφορά τα κινητά και τη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Εν πάση περιπτώσει, αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό ως αποκεντρωμένο pdf χρηματοδότησης για το εκπαιδευτικό υλικό blockchain του έργου σας.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Συμπέρασμα: Το μέλλον της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης

Προς το παρόν, το μέλλον της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης φαίνεται αρκετά λαμπρό. Πολλές εταιρείες εξετάζουν ήδη την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση ως εναλλακτική λύση έναντι των παραδοσιακών. Επίσης, πολλές εταιρείες έχουν ήδη λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την εφαρμογή αποκεντρωμένων χρηματοδοτικών έργων.

Έτσι, φαίνεται ότι η υιοθέτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται. Έτσι, εάν βρίσκεστε σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ή σε παρόμοια εταιρεία που ασχολείται με χρηματοδότηση, θα πρέπει σίγουρα να ρίξετε μια ματιά στο DeFi. Καθώς είναι ένα ανερχόμενο αστέρι τώρα, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να επωφεληθείτε από αυτό.

Για όσους αρχάριους εκεί έξω, που θέλουν να μάθουν σε βάθος το θέμα, ακόμη περισσότερο, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με το μάθημα Εισαγωγή στο DeFi Γιατί να μην ξεκινήσετε τη διαδικασία υιοθέτησης τώρα?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me