Enterprise Blockchains: Τι είναι και πώς θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν το Enterprise Landscape;

Οι εταιρικές blockchain είναι δίκτυα blockchain που αναπτύσσονται και ενσωματώνονται σε εταιρικά συστήματα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι αρκετά αποδιοργανωτικά και μετασχηματιστικά. Προκειμένου να κατανοήσουμε πόσο μεγάλο είναι το blockchain των επιχειρήσεων για να αλλάξει το τοπίο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα χαρακτηριστικά που διαθέτει η τεχνολογία.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το blockchain των επιχειρήσεων σημαίνει προφανώς ότι περισσότερες εταιρείες ενδιαφέρονται να κατανοήσουν την τεχνολογία έτσι ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους πλατφόρμες εταιρικών blockchain. Το Blockchain περιγράφεται ως ψηφιακό καθολικό που καταγράφει δεδομένα αλλά δεν επιτρέπει την τροποποίηση δεδομένων. Επιπλέον, είναι αποκεντρωμένη υπό την έννοια ότι λειτουργεί σε ένα δίκτυο υπολογιστών και το blockchain θεωρείται ανεπιθύμητο και είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό. Αυτό σημαίνει ότι είναι η ιδανική τεχνολογία για την αγορά των επιχειρήσεων, διότι θα επιτρέψει στις εταιρείες να αναπτύξουν πιο ασφαλή συστήματα που θα επιτύχουν επίσης ταχύτερη παροχή υπηρεσιών.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι εξακολουθούν να συνδέουν το blockchain με το κρυπτογράφηση και δεν αναγνωρίζουν ότι τα δύο είναι διαφορετικά. Το Blockchain είναι η τεχνολογία στην οποία δημιουργούνται και λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, η τεχνολογία έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών πέρα ​​από το χώρο του ψηφιακού νομίσματος.

Η εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain με εταιρικά συστήματα


Όπως επισημάνθηκε νωρίτερα, τα μοναδικά χαρακτηριστικά της αποκεντρωμένης τεχνολογίας καθολικών το καθιστούν μια ελκυστική επιλογή για τη δημιουργία εταιρικών πλατφορμών blockchain. Ο εταιρικός τομέας φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ για εταιρικές λύσεις blockchain που μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη περισσότερης αποτελεσματικότητας και έτσι, ορισμένοι από αυτούς έχουν αρχίσει να διεξάγουν έρευνα για την τεχνολογία.

Η αυγή της εποχής του blockchain παρομοιάστηκε με την εποχή του Διαδικτύου όπου πολλές εταιρείες εμφανίστηκαν με την υπόσχεση να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία στο Διαδίκτυο. Στην περίπτωση της τεχνολογίας blockchain, υπήρξαν πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη διαφορετικών λύσεων χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Η τεχνολογία έγινε επίσης τόσο δημοφιλής που μεγάλες εταιρείες όπως η IBM προσπαθούν επίσης να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι της πίτας.

Η IBM έχει μέχρι στιγμής συνάψει συνεργασίες με εκατοντάδες επιχειρήσεις με σκοπό την εξερεύνηση της εφαρμογής blockchain. Μέχρι στιγμής υπάρχουν χιλιάδες εταιρείες που δοκιμάζουν την τεχνολογία. Ο κύριος λόγος για τον οποίο ενδιαφέρονται για το Blockchain είναι έτσι ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές του για να μειώσουν την απάτη, να βελτιώσουν την ασφάλεια των συστημάτων τους, να βελτιώσουν τα προϊόντα τους και να μειώσουν το κόστος των συναλλαγών καθώς και το χρόνο που απαιτείται για τις συναλλαγές να επαληθευτεί και να ολοκληρωθεί.

Η IBM έχει ήδη ξεκινήσει μια πρωτοβουλία που ονομάζεται IBM Blockchain Foundation for Developers, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των προγραμματιστών. Το ίδρυμα στοχεύει στη διάδοση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη λύσεων blockchain.

Enterprise Blockchains περιπτώσεις χρήσης

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων εταιρικής χρήσης blockchain και συνεχίζουν να επεκτείνονται καθώς η τεχνολογία εισάγεται σε διαφορετικούς τομείς. Η εφαρμογή εταιρικών λύσεων blockchain μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως:

 • Κάθετες ειδικές εφαρμογές

Αυτό αναφέρεται στη χρήση του blockchain για την παρακολούθηση βιομετρικών στην υγεία, το Προσωπικό Αρχείο Υγείας στη βιομηχανία υγείας, την προέλευση των τροφίμων και την αυθεντικότητα στην υγεία και την ασφάλεια, εικονικές κλινικές δοκιμές στη φαρμακευτική και την βιομηχανία υγείας. Αναφέρεται επίσης στην εφαρμογή της τεχνολογίας σε διασυνοριακές συναλλαγές χρηματοδότησης, διευθέτηση συναλλαγών στον ασφαλιστικό και χρηματοοικονομικό κλάδο.

 • Οριζόντιες εφαρμογές

Αυτή είναι η εφαρμογή του blockchain επιχειρήσεων σε τομείς όπως η επαλήθευση διαδικασίας & έλεγχος, προέλευση προϊόντων & αυθεντικότητα, διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού, αποθήκευση δεδομένων κύκλου ζωής προϊόντος και διαλειτουργικότητα συστήματος & κοινή χρήση δεδομένων.

Διαχείριση και παρακολούθηση αλυσίδας εφοδιασμού

Ένα παράδειγμα κάθετης συγκεκριμένης εφαρμογής που είναι επί του παρόντος μία από τις περιπτώσεις χρήσης επιχειρήσεων Blockchain που δοκιμάζονται στην αγορά για να παρακολουθούν προϊόντα όπως κρέας ή καλλιέργειες από την εταιρεία έως το σημείο που έφτασαν στα ράφια έτοιμα για τους καταναλωτές.

Ναύλος και αποστολή

Μία από τις γνωστές περιπτώσεις εταιρικής χρήσης Blockchain είναι η συνεργασία μεταξύ της IBM και της ναυτιλιακής εταιρείας Maersk για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που ονομάζεται TradeLens, η οποία είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα blockchain εμπορίου. Όπως θα το μαντέψατε, η συνεργασία αναπτύχθηκε για να εφαρμόσει τεχνολογία blockchain στη ναυτιλιακή βιομηχανία για να επιτύχει περισσότερη αποδοτικότητα.

Η συνεργασία αυτή έχει προσελκύσει μέχρι τώρα περισσότερες από 90 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών εφοδιαστικής, τελωνειακών αρχών, λιμενικών φορέων και ακόμη και άλλων εταιρειών μεταφοράς ωκεανών. Επιπλέον, η IBM και η Maersk εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι η πλατφόρμα θα ωφελήσει άλλες εταιρείες και ως εκ τούτου, διασφάλισαν ότι ήταν ένα ανοιχτό οικοσύστημα που θα ήταν προσβάσιμο σε άλλες εταιρείες του κλάδου.

Κυβερνασφάλεια

Όπως προαναφέρθηκε, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας blockchain είναι το αμετάβλητο, που σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν μπορούν να παραβιαστούν ή να παραβιαστούν. Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εγγυηθεί την ασφάλεια των δεδομένων, ειδικά στο επιχειρηματικό τοπίο, προστατεύοντας έτσι τις εταιρείες από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Η βιομηχανία fintech

Εκτός από τη διευκόλυνση της ύπαρξης ψηφιακών νομισμάτων που μπορεί να είναι το μέλλον του νομίσματος, η τεχνολογία blockchain θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην επίτευξη σημαντικών βελτιώσεων στη βιομηχανία fintech. Οι λύσεις Enterprise Blockchain μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σημαντική βελτίωση της επεξεργασίας πληρωμών μέσω συναλλαγών που είναι εξαιρετικά ασφαλείς, γρήγορες και αποτελεσματικές. Το διασυνοριακό έμβασμα θα μπορούσε να γίνει λιγότερο περίπλοκο και πιο αποτελεσματικό μέσω της τεχνολογίας blockchain.

Ο τομέας της ενέργειας

Οι λύσεις Enterprise Blockchain μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία της επόμενης γενιάς συστημάτων ισχύος και συστημάτων δικτύου. Αυτός ο τομέας επωφελείται σημαντικά από την υιοθέτηση μιας τέτοιας τεχνολογίας. Μερικές από τις ιδέες που έχουν προκύψει σχετικά με το Bitcoin και τον ενεργειακό τομέα περιλαμβάνουν έξυπνη μέτρηση χρησιμότητας και μεταφορά ενέργειας από ομοτίμους.

Εκπαίδευση

Το Enterprise blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός ψηφιακού συστήματος μέσω του οποίου μπορούν να επαληθευτούν τα ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια. Οι προτεινόμενες προσεγγίσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία μιας πλατφόρμας που περιέχει ακαδημαϊκά αρχεία που αφορούν μαθητές, τάξεις και τους καθηγητές τους. Ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν εξαιρετικά επωφελές για τις εταιρείες όταν προσλαμβάνουν, διότι θα απλοποιήσει τη δουλειά τους και θα εξαλείψει επίσης πολλά χαρτιά.

ΙΩΤ

Η τεχνολογία Blockchain θα μπορούσε να είναι το κομμάτι του παζλ που λείπει όταν πρόκειται να φέρει το Διαδίκτυο των πραγμάτων στο mainstream και ειδικά στον επιχειρηματικό χώρο. Οι εταιρικές λύσεις Blockchain μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση δεδομένων συναλλαγών με εφαρμογές IoT.

Η βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα της τεχνολογίας blockchain, δεν θα ήταν έκπληξη εάν οι εταιρίες blockchain εταιρειών επεμβαίνουν στη χρήση της τεχνολογίας στη βιομηχανία μέσων. Για παράδειγμα, μπορούν να βρουν λύσεις που θα επιβάλλουν μέτρα κατά της πειρατείας και θα ελέγχουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας πνευματικών δικαιωμάτων. Τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση νομικών διαδικασιών ή ακόμη και τη διευκόλυνση της αποζημίωσης των καλλιτεχνών.

Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης

Οι εταιρικές λύσεις blockchain μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμες στη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης με διάφορους τρόπους. Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία βάσεων δεδομένων ασθενών που θα κάνουν όλη τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη και ασφαλή. Το Blockchain μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να φέρει περισσότερη ακεραιότητα στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού ναρκωτικών, βοηθώντας έτσι στη μείωση των εκατομμυρίων δολαρίων που χάνονται ετησίως.

Η τεχνολογία Blockchain μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενσωμάτωση περισσότερων προσωπικών δεδομένων, ιδιοκτησίας και αποτελεσματικότητας των δεδομένων υγείας των ασθενών. Θα μπορούσε επίσης να είναι μια βασική λύση για τη βελτίωση της διαχείρισης της ιατρικής αλυσίδας εφοδιασμού.

Εταιρικές εταιρείες blockchain

Η μαζική και αυξανόμενη ζήτηση για λύση blockchain οδήγησε στη δημιουργία εταιρικών λύσεων blockchain που στοχεύουν στην παροχή αυτών των λύσεων. Εδώ είναι μερικές από τις εταιρίες blockchain της εταιρείας που βρίσκονται επί του παρόντος στην αγορά.

 • Εφαρμοσμένο Blockchain

Πρόκειται για μια εταιρεία που ασχολείται με την ανάπτυξη λύσεων blockchain, ιδίως εκείνων που επικεντρώνονται σε έξυπνες συμβάσεις και αποκεντρωμένες τεχνολογίες καθολικών (DLT). Η εταιρεία εδρεύει στο CanaryWharf του Λονδίνου και αποτελεί μέρος του επιταχυντή Level39 FinTech. Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα πλαίσιο απορρήτου και μια αγνωστικική εφαρμογή blockchain. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα blockchain για λύσεις μελλοντικής απόδειξης, εισάγουν λειτουργικότητα ροής εργασίας και αυξάνουν την αποτελεσματικότητα ανάπτυξης.

 • Κατανεμημένη πλατφόρμα καθολικών AlphaPoint

Πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρεία blockchain που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα οφέλη που προσφέρει η τεχνολογία blockchain. Αυτά περιλαμβάνουν ταχεία εκκαθάριση, ισχυρή κρυπτογραφία και αμετάβλητη. Το ADLP είναι επίσης μοναδικά διαφορετικό από το παραδοσιακό blockchain, διότι παρέχει στις εταιρείες τη δυνατότητα να έχουν πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους. Οι εταιρικοί πελάτες μπορούν να αναπτύξουν τις οικονομικές τους εφαρμογές χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα γενικού σκοπού ADLP.

 • BigchainDB

Αυτή η εταιρεία παρέχει στις επιχειρήσεις και τους προγραμματιστές τη δυνατότητα να ξεκινήσουν αποδεικτικά στοιχεία για δίκτυα blockchain, καθώς και πρόσβαση σε εφαρμογές και πλατφόρμες που διαθέτουν μια βάση δεδομένων blockchain που είναι επεκτάσιμη.

 • Avalanchain

Πρόκειται για μια εταιρεία blockchain που παρέχει στους πελάτες υπηρεσίες δεδομένων ως ροής. Οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τις λύσεις blockchain της Avalanchain για να προσφέρουν έναν απεριόριστο αριθμό αλυσίδων. Επιπλέον, κάθε αλυσίδα μπορεί να είναι μια ξεχωριστή αλυσίδα συμβάντων που υπογράφονται ψηφιακά.

 • Χυτήριο Blockchain

Αυτή η εταιρεία blockchain είναι ιδανική ειδικά για εταιρείες που αναζητούν μια εταιρική πλατφόρμα blockchain που θα είναι ασφαλής, ισχυρή και επεκτάσιμη για ανάπτυξη παραγωγής και πρωτότυπα.

 • Μπλοκ

Η Bloq είναι μία από τις εταιρείες που παρέχει κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες με τεχνολογία blockchain σε επίπεδο επιχειρήσεων. Αναπτύσσει ζωτική υποδομή λογισμικού που αναπτύσσεται σε εφαρμογές blockchain.

 • BlockCypher

Πρόκειται για μια εταιρεία blockchain που εστιάζει στην παροχή μιας αρχιτεκτονικής εταιρικής ποιότητας που είναι βελτιστοποιημένη στο cloud και αρθρωτή. Στοχεύει επίσης να παρέχει υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και απόδοσης.

 • Αντιδραστήρας αλυσίδας

Αυτή η εταιρική εταιρεία blockchain επικεντρώνεται στην παροχή μιας πλατφόρμας για επιτρεπόμενα blockchain που προσφέρουν υψηλά επίπεδα απόδοσης. Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν υποστήριξη για βάσεις δεδομένων NoSQL και SQL, πράγμα που σημαίνει ότι η τεχνολογία του Chain Reactor μπορεί να ενσωματωθεί σε ήδη υπάρχοντα συστήματα.

 • Αλυσίδα

Αυτή η συγκεκριμένη εταιρία blockchain εστιάζει στην προμήθεια διαφόρων βιομηχανιών με κατανεμημένα προϊόντα και εφαρμογές που βασίζονται σε εταιρικές λύσεις blockchain. Η εκκίνηση έχει ως στόχο την παροχή υπηρεσιών και λύσεων που στοχεύουν στη βελτίωση της επεξεργασίας peer-to-peer μέσω των τελευταίων αποκεντρωμένων τεχνολογιών. Ο γενικός στόχος είναι επομένως η διευκόλυνση της κεντρικής επεξεργασίας που θα επιτρέπει καλύτερη ποιότητα δεδομένων, ταχύτερη παράδοση και εξοικονόμηση κόστους.

 • ChromaWay

Αυτή η εκκίνηση blockchain παρέχει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα blockchain ως πλατφόρμα στην οποία μπορούν να αναπτύξουν τις λύσεις τους. Η εταιρεία διαθέτει επίσης μια πλατφόρμα που βασίζεται σε έξυπνα συμβόλαια και έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την ψηφιοποίηση και επίσης βοηθά τις εταιρείες να εκπροσωπούν τις ροές εργασίας με ιδιωτικό, ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο. Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται στο δίκτυο bitcoin για τη διευκόλυνση των συναλλαγών.

 • Επίφυτο

Αυτή η συγκεκριμένη εταιρεία ασχολείται με τον χρηματοοικονομικό τομέα παρέχοντας μια υπηρεσία SaaS η οποία τροφοδοτείται από blockchain για παράδοση άμεσης παράδοσης έναντι πληρωμής (DVP) και διακανονισμού για χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Το εταιρικό λογισμικό που αναπτύχθηκε από την Epiphyte μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την επίτευξη ασφαλούς ενοποίησης με την κρυπτονομική αγορά.

Αυτές είναι μερικές από τις πολλές εταιρίες blockchain που υπάρχουν σήμερα. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες έχουν αναπτύξει τις λύσεις τους για να επικεντρωθούν στην παροχή βοήθειας στις παραδοσιακές εταιρείες να υιοθετήσουν τεχνολογίες blockchain και αποκεντρωμένες καθολικές, ώστε να μπορούν να βελτιώσουν τις επιχειρήσεις τους. Περισσότερες εξελίξεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν καθώς οι περιπτώσεις χρήσης εταιρειών Blockchain συνεχίζουν να εμφανίζονται.

Πώς η κίνηση του blockchain μεταμορφώνει τη βιομηχανία

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το blockchain είναι μια από τις πιο ελπιδοφόρες και αναστατωτικές τεχνολογίες που θα εμφανιστούν από την αρχή της εποχής του Διαδικτύου. Ως εκ τούτου, έχει την ικανότητα να εισάγει μια εντελώς νέα εποχή που ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του κόσμου της τεχνολογίας και των υπολογιστών. Μέχρι στιγμής το blockchain έχει αποδειχθεί αρκετά μετασχηματιστικό και αυτό εξηγεί γιατί ενδιαφέρονται πολλές εταιρείες από διαφορετικές βιομηχανίες.

Η τεχνολογία Blockchain τυχαίνει επίσης να είναι πολύ ευέλικτη υπό την έννοια που θα υιοθετηθεί για επιχειρηματική χρήση χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσει νέα οργανωτικά συστήματα από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξη μιας τέτοιας τεχνολογίας δεν θα είναι δαπανηρή υπόθεση και αυτός είναι επίσης ένας άλλος λόγος για τον οποίο είναι εξαιρετικά ελκυστικό. Χάρη στις εταιρικές εταιρείες Blockchain, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες για να επιτύχουν την ενοποίηση blockchain. Αυτό το είδος υποστήριξης υπογραμμίζει επίσης την υπάρχουσα ζήτηση για τέτοιες υπηρεσίες και ως εκ τούτου, οι προγραμματιστές αντιδρούν δημιουργώντας εταιρείες για την κάλυψη αυτής της ζήτησης.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις πιθανότατα θα υιοθετήσουν ιδιωτικές μπλοκ και όχι δημόσιες για έναν προφανή λόγο. Τα δημόσια blockchain παρέχουν πρόσβαση σε οποιονδήποτε και αυτό δεν θα ήταν καλό για τις εταιρικές ρυθμίσεις όπου τα πράγματα πρέπει να αντιμετωπίζονται σε κλειστό περιβάλλον. Τα ιδιωτικά blockchain μπορούν να υλοποιηθούν έτσι ώστε να επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένους χρήστες πρόσβαση από μια επιχείρηση.

Η αποδοχή συγκεκριμένων χρηστών είναι ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας. Επιπλέον, η τεχνολογία μπορεί εύκολα να εφαρμοστεί για να παρέχει περισσότερη αποδοτικότητα όσον αφορά την πρόσβαση σε δεδομένα, όπως βασικές λεπτομέρειες. Είναι σημαντικό οι εταιρείες να επιλέξουν το καλύτερο blockchain που ταιριάζει στα συγκεκριμένα ενδιαφέροντά τους. Για παράδειγμα, οι blockchain που υποστηρίζουν έξυπνες συμβάσεις είναι ιδανικές για εταιρείες που ασχολούνται κυρίως με συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν οποιαδήποτε μορφή συμβατικών συναλλαγών.

Αποκεντρωμένες εφαρμογές και έξυπνα συμβόλαια

Οι λύσεις Blockchain που διαθέτουν έξυπνες συμβάσεις είναι συνήθως ιδανικές για αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps). Αυτό συμβαίνει επειδή τα DApps έχουν σχεδιαστεί για να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω έξυπνων συμβολαίων. Όσον αφορά το μέλλον, η τεχνολογία blockchain θα είναι πιθανότατα στο επίκεντρο αυτής και κρίνοντας την αυξανόμενη δημοτικότητά της σε διάφορες βιομηχανίες, πιθανότατα θα είναι μια τεχνολογία που είναι εδώ για να μείνει.

Οι ιδιωτικές μπλοκ αλυσίδες σημαίνουν επίσης ότι δεν θα υπάρχει ένα blockchain αλλά διαφορετικές εκδόσεις της τεχνολογίας. Επιπλέον, η τεχνολογία εργάζεται συνεχώς για τη βελτίωσή της, καθώς βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια. Οι πιθανότητες είναι ότι η τεχνολογία blockchain τα επόμενα πέντε ή 10 χρόνια θα είναι πολύ πιο προηγμένη από ό, τι είναι σήμερα.

Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που έχουν τεθεί τα τελευταία χρόνια καθώς το blockchain κερδίζει δημοτικότητα και μερικά από αυτά έχουν οδηγήσει στη δημιουργία άλλων λύσεων. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν πρόκειται για την ανάπτυξη άλλων τεχνολογιών όπου γίνονται συνεχώς βελτιώσεις και αναβαθμίσεις για να ξεπεραστούν προκλήσεις ή εμπόδια που εμφανίζονται στην πορεία.

Η υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain για επιχειρηματική χρήση ευθυγραμμίζεται επίσης με το κυβερνητικό ενδιαφέρον για την τεχνολογία. Χώρες όπως η Κίνα ήταν πολύ καλωσορίζοντας την ιδέα της χρήσης επιχειρηματικής λύσης blockchain και έχουν προσφέρει πολλή υποστήριξη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Οι επιχειρήσεις blockchain θα αντικαταστήσουν το cloud computing και τα ήδη υπάρχοντα εταιρικά συστήματα?

Υπήρξε εικασία ότι η τεχνολογία blockchain θα αναλάβει το ρόλο των υπαρχόντων συστημάτων σε πλατφόρμες Enterprise blockchain και ίσως ακόμη και να αντικαταστήσει σημαντικές τεχνολογίες όπως το cloud computing. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει επειδή το blockchain μοιάζει περισσότερο με μια τεχνολογία που συμπληρώνει αυτές τις τεχνολογίες και τους επιτρέπει να επιτύχουν τους στόχους τους γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Ένα καλό παράδειγμα είναι η χρήση της τεχνολογίας blockchain για τη βελτίωση των νοσοκομειακών συστημάτων όπου το blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των συστημάτων δεδομένων των ασθενών, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει τη χρήση τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η αποθήκευση στο cloud και το cloud computing.

Οι εταιρικές blockchain θα γίνουν το κέντρο των εταιρικών συστημάτων?

Πολλές εταιρείες δοκιμάζουν επί του παρόντος εταιρικές λύσεις blockchain και είναι για τον προφανή λόγο ότι η τεχνολογία έχει πολλά να προσφέρει όσον αφορά την αποδοτικότητα και την ταχύτητα. Η τεχνολογία έχει αποδειχθεί πραγματικά πολύ χρήσιμη και επιτυχημένη ειδικά στον χώρο κρυπτογράφησης και σε μερικές πλατφόρμες Enterprise blockchain. Οι δοκιμές που διεξάγονται σε άλλους τομείς εκτός της σφαίρας της κρυπτογράφησης έχουν επίσης αποδείξει πολλές δυνατότητες αν και η μαζική υιοθέτηση δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

Έτσι, το Blockchain ξεκίνησε με ένα υψηλό νόημα και οι πιθανότητες να γίνει mainstream είναι αρκετά υψηλές σε αυτό το σημείο. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, δεν υπάρχει καμία αναφορά για το πόσο καιρό θα χρειαστεί πριν συμβεί αυτό, αλλά είναι σαφές ότι η τεχνολογία είναι ελκυστική για πολλές βιομηχανίες. Αυτό είναι καλό γιατί σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα οι λύσεις blockchain των επιχειρήσεων να υιοθετηθούν τελικά από περισσότερες βιομηχανίες.

Η υιοθέτηση των εταιρικών λύσεων blockchain θα οδηγήσει επίσης σε μια εποχή εξαιρετικά ενοχλητικών επιχειρηματικών μοντέλων. Για παράδειγμα, η τεχνολογία blockchain εξαλείφει την ανάγκη για διαμεσολαβητές χάρη στις έξυπνες συμβάσεις για την επίτευξη ενός συστήματος χωρίς εμπιστοσύνη που επιτρέπει τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ των μερών. Η εκτέλεση έξυπνων συμβάσεων σε πλατφόρμες Blockchain για επιχειρήσεις χωρίς μεσάζοντες ή τρίτους ενδέχεται να απειλήσει ήδη υπάρχοντα επιχειρηματικά μοντέλα και ενδεχομένως να οδηγήσει στην απώλεια πολλών θέσεων εργασίας.

Εκπαίδευση Blockchain

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το blockchain βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της υιοθέτησής του και ως εκ τούτου, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν την τεχνολογία. Η εκπαίδευση Blockchain είναι επομένως σημαντική για να βεβαιωθούμε ότι οι μάζες καταλαβαίνουν τα πάντα. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην τεχνολογία και, επομένως, να επιτρέψει την υιοθέτηση των επιχειρηματικών λύσεων blockchain για μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Η συμμετοχή μεγάλων εταιρειών όπως η IBM και η Microsoft στην ανάπτυξη blockchain επιχειρήσεων θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνει την υιοθέτηση της τεχνολογίας. Αυτό συμβαίνει επειδή τέτοιες μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη δημιουργήσει μια ισχυρή εταιρική εικόνα και ως εκ τούτου, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Η συμμετοχή τους στο blockchain μέσω πλατφορμών Enterprise blockchain μπορεί να διαδραματίσει τεράστιο ρόλο για να πείσει περισσότερες εταιρείες να μεταπηδήσουν στο εταιρικό blockchain.

Η Microsoft είναι μία από τις εταιρείες που είναι γνωστές για την προσπάθεια και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και είναι αναζωογονητικό το ότι η εταιρεία κατανοεί και αναπτύσσει λύσεις blockchain.

Οι επιχειρηματικές λύσεις Blockchain ενδέχεται να επισκιάσουν τα κρυπτονομίσματα

Μέχρι στιγμής, η τεχνολογία blockchain διαδόθηκε από την αγορά κρυπτογράφησης και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην μπορούν να κάνουν διάκριση μεταξύ των δύο παρά τη σαφή διάκρισή τους. Ωστόσο, η ραγδαία αυξανόμενη δημοτικότητα του blockchain των επιχειρήσεων σε διαφορετικούς κλάδους θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζική υιοθέτηση, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό θα μπορούσε να καταλήξει να γίνει πιο δημοφιλές από τη χρήση του blockchain για τον χώρο κρυπτογράφησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κρυπτονομίσματα θα καταστούν άχρηστα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία ιδέα για το τι ισχύει το μέλλον, αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το blockchain πιθανότατα θα βρίσκεται στο κέντρο αυτού του μέλλοντος.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me