Μια κριτική: Λειτουργεί το Ethereum;

Η πλατφόρμα Ethereum είναι ένα από τα διάσημα κρυπτονομίσματα. Διατηρείται δεύτερος από την αξία του Bitcoin. Ωστόσο, όταν πρόκειται για χαρακτηριστικά, κερδίζει εύκολα το Bitcoin. Όμως, αυτό δεν πρόκειται να επικεντρωθούμε σήμερα. Σήμερα, θα επικεντρωθούμε στο Ethereum και θα καταλάβουμε πώς λειτουργεί.

Κατά τη στιγμή της κυκλοφορίας του, πολλοί ήταν επίσης δύσπιστοι για το πώς το Ethereum. Γι ‘αυτό θα προσπαθήσουμε επίσης να απαντήσουμε στην ερώτηση, “Λειτουργεί το Ethereum;” Ας αρχίσουμε.

Τι είναι το Ethereum?

Λειτουργεί το Ethereum;

Πιστώσεις εικόνας: Ethereum

Για να κατανοήσουμε καλύτερα, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε την πλατφόρμα Ethereum. Είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει την εκτέλεση αποκεντρωμένων εφαρμογών (Dapps). Η καλύτερη αναλογία είναι “Το Διαδίκτυο”. Όπως και το Διαδίκτυο, διανέμεται. Αλλά μας δίνει περισσότερη ασφάλεια, διαφάνεια και επεκτασιμότητα. Το Ethereum blockchain αποτελείται από κόμβους που συμμετέχουν στην επίτευξη συναίνεσης και άλλων σχετικών με την πλατφόρμα δραστηριοτήτων. Ολόκληρη η υποδομή λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε το Dapps να μπορεί να φιλοξενείται και να λειτουργεί σε αυτό. Γι ‘αυτό θα δείτε το Ethereum να ανθίζει τόσο πρόσφατα. Έργα όπως EOS, TRON και ούτω καθεξής.

Δημιουργήθηκε το 2015 από τον Vitalik Buterin, προγραμματιστή με έδρα το Τορόντο. Επίσης, κυκλοφόρησε ένα διακριτικό που σχετίζεται με το δίκτυο. Είναι γνωστό ως «αιθέρας». Ο Ether λειτουργεί ως καύσιμο για τη λειτουργία του δικτύου.

Εικασίες σχετικά με το Ethereum όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά

Όταν ανακοινώθηκε η ιδέα, υπήρχαν τεράστιες εικασίες για το τι θα είναι ικανό το δίκτυο Ethereum. Ωστόσο, οι σκεπτικιστές και οι εικασίες μειώθηκαν αργά με την κυκλοφορία του δημόσιου testnet. Το testnet ήταν ικανό να εκτελεί DAOs και σχεδόν ολοκληρωμένες έξυπνες συμβάσεις.

Εκείνη την εποχή, το API JavaScript για το Ethereum ήταν επίσης σε λειτουργία, ενισχύοντας τη δέσμευσή του μετά την κυκλοφορία του. Για να διασφαλιστεί ότι τα σφάλματα εκτοξεύονται το συντομότερο δυνατό, επίσης απελευθέρωσε το bounty για κυνήγι σφαλμάτων.

Σύντομα, εξυπηρετήθηκαν οι πελάτες v1 με τη βοήθεια του Mist browser και Ethereum GO.

Πώς λειτουργεί το Ethereum?

Το δίκτυο Ethereum επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναπτύξουν εφαρμογές για το blockchain. Σε σύγκριση, το Bitcoin δεν το κάνει. Οι εφαρμογές μπορούν να λειτουργήσουν μόνες τους και να φέρουν αποτελέσματα που είναι προκαθορισμένα από τον προγραμματιστή. Το λογισμικό που επιτρέπει τέτοιου είδους συμπεριφορά είναι γνωστό ως έξυπνες συμβάσεις.


Οι έξυπνες συμβάσεις είναι παρόμοιες με τις νομικές συμβάσεις που λειτουργούν στον πραγματικό κόσμο. Είναι ακριβώς ότι οι προγραμματιστές έχουν πλέον τη δυνατότητα να γράφουν συμβόλαια με κώδικα. Αυτό είναι πρωτοποριακό, καθώς μπορεί να αυτοματοποιήσει τις εργασίες στο blockchain. Τα έξυπνα συμβόλαια επωφελούνται επίσης από άλλες ιδιότητες blockchain, όπως ακεραιότητα, διαφάνεια και, σε ορισμένες περιπτώσεις, απόρρητο.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα για καλύτερη κατανόηση. Ένας φίλος θέλει τη δική σας θέλει να σας στείλει μάρκες που δημιούργησε. Το ποσοστό που επέλεξε είναι 5000 μάρκες για ένα ethereum. Για να αποτρέψει οποιαδήποτε χειροκίνητη εργασία, μπορεί να γράψει ένα έξυπνο συμβόλαιο και μετά να σας ζητήσει να στείλετε το εν λόγω ποσό. Μόλις η διεύθυνση όπου αποθηκεύονται τα διακριτικά λαμβάνεται ο αιθέρας, θα στείλει αυτόματα το σωστό ποσό διακριτικού στον φίλο σας. Αυτοματοποιεί τα πάντα και αυτή είναι η ομορφιά των έξυπνων συμβάσεων.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Ethereum blockchain είναι οι Dapps. Είναι αποκεντρωμένες εφαρμογές που λειτουργούν στο blockchain. Ακριβώς όπως απλές εφαρμογές που εκτελούνται στο blockchain. Ας το εξερευνήσουμε συγκρίνοντάς το με έξυπνα συμβόλαια.

Έξυπνα συμβόλαια έναντι Dapps

Αποκεντρωμένες Εφαρμογές Ethereum

Πιστωτική εικόνα: Ethereum

Η κύρια διαφορά μεταξύ Dapps και έξυπνης σύμβασης είναι αυτή μιας διεπαφής. Το Dapps επιτρέπει στον χρήστη να συνδεθεί με το blockchain. Επίσης, τα Dapps έχουν απεριόριστη χωρητικότητα σε σύγκριση με τα έξυπνα συμβόλαια. Οι Dapps μπορούν να έχουν πολλές χρήσεις σε σύγκριση με έξυπνες συμβάσεις μόνο για εμπορική χρήση.

ICO στην πλατφόρμα Ethereum

Η αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) χρησιμοποιείται από τις νεοσύστατες εταιρείες για να συγκεντρώσει χρήματα. Κάνοντας ICOs, οι νεοσύστατοι πωλούν τα κουπόνια τους σε δημόσιους ή ιδιωτικούς επενδυτές. Το δίκτυο Ethereum λόγω των δυνατοτήτων του είναι ιδανικό για τις νεοσύστατες εταιρείες να δημιουργούν και να κυκλοφορούν μάρκες. Υπάρχει επίσης το πρότυπο ERC20 που διασφαλίζει ότι τα διακριτικά που κυκλοφορούν στο blockchain πληρούν ένα συγκεκριμένο πρότυπο.

Ether: Τροφοδοτώντας την πλατφόρμα

Ο αιθέρας είναι διαφορετικός από το Ethereum. Πρόκειται για κρυπτογράφηση που τροφοδοτεί ολόκληρο το δίκτυο. Επίσης τροφοδοτεί τα Dapps και δίνει στους προγραμματιστές κίνητρο να δημιουργήσουν Dapps. Τη στιγμή της γραφής, η τιμή του 1 αιθέρα είναι περίπου 600 $. Το Δεκέμβριο του 2017 έφτασε τα 1300 $.

Λειτουργεί το Ethereum?

Λειτουργεί λοιπόν το ethereum; Φυσικά, το κάνει. Λειτουργεί όπως προορίζεται; Ναί. Το Ethereum είναι το άλογο της επανάστασης του blockchain και τα πράγματα θα εξελιχθούν μόνο από εδώ. Συγκριτικά, το Bitcoin θεωρείται μόνο αποθήκευση αξίας.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για το Ethereum; Και, νομίζετε ότι λειτουργεί; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map