Εκμάθηση υφασμάτων Hyperledger: Οδηγός έναρξης

Καλωσήρθατε στον-η-ο Εκμάθηση υφασμάτων Hyperledger. 

Σε αυτό το σεμινάριο, θα μάθουμε πώς να δημιουργούμε την πρώτη σας εφαρμογή Hyperledger και άλλα σημαντικά πράγματα εάν είστε ένας από τους προγραμματιστές που έχουν επενδύσει βαθιά στο blockchain και θέλετε να ξεκινήσετε με το Hyperledger Fabric.

Κάθε πλαίσιο εταιρικού επιπέδου απαιτεί εξειδίκευση για να εργαστεί. Εάν είστε αρχάριος, θα βρείτε τον εαυτό σας να παλεύει πολύ για να διορθώσει μικρά πράγματα. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να ξεκινήσετε νωρίς και να εξασκηθείτε με τον δικό σας τρόπο.

Μα γιατί Υφάσματα υπερκαλλιέργειας και όχι κανένα άλλο πλαίσιο blockchain για επιχειρήσεις?

Ο λόγος είναι ότι το Hyperledger Fabric είναι ένα κορυφαίο πλαίσιο εταιρικών blockchain που προσφέρει εξαιρετική τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών (DLT) Έχει μερικά υπέροχα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανική επιλογή για μια επιχείρηση. 


Μπορείτε να μετρήσετε τη δημοτικότητά του ελέγχοντας τα μέλη του, τα οποία αποτελούνται από CISCO, IBM, Intel, SAP, Accenture και άλλα.

Τι είναι το Hyperledger Fabric?

Το Hyperledger Fabric είναι ένα πλαίσιο ανοιχτού κώδικα εταιρικής ποιότητας. Βασίζεται σε τεχνολογία εγκεκριμένου κατανεμημένου καθολικού για την παροχή πολύ απαιτούμενων εφαρμογών και λύσεων. Το Linux Foundation εργάζεται σε ένα μεγάλο αριθμό έργων και το Hyperledger Fabric είναι ένα από αυτά.

Καθώς είναι ανοιχτού κώδικα, οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στο έργο και να συνεισφέρει σε αυτό. Αυτήν τη στιγμή, 35 οργανισμοί συνεργάζονται για να κάνουν το Hyperledger Fabric το καλύτερο επιχειρηματικό πλαίσιο εκεί έξω.

Στον πυρήνα, το Hyperledger Fabric είναι διαμορφώσιμο και αρθρωτό. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα χρησιμοποιώντας το πλαίσιο. Όλα αυτά τα επιθυμητά χαρακτηριστικά καθιστούν το Hyperledger Fabric μια εξαιρετική επιλογή! Τη στιγμή της γραφής, μπορείτε να δοκιμάσετε το Hyperledger Fabric v1.4, το οποίο έρχεται με νέες δυνατότητες και λειτουργίες.

Λειτουργίες Υφασμάτων Υπερπλήρωσης

Το Hyperledger Fabric διαθέτει πέντε βασικά χαρακτηριστικά. Έχουν ως εξής

 • Διαχείριση ταυτότητας: Η διαχείριση ταυτότητας είναι ζωτικής σημασίας για οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο δίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διαχείριση ταυτότητας είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Hyperledger. Δίνοντας στον διαχειριστή να ορίσει σωστή διαχείριση ταυτότητας, οι επιχειρήσεις μπορούν να διασφαλίσουν ότι χρησιμοποιούν πολλαπλά επίπεδα άδειας.
 • Αποτελεσματική επεξεργασία: Το Hyperledger Fabric είναι αποδοτικό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ρόλοι του δικτύου εκχωρούνται ως τύπος κόμβου. Η αποτελεσματικότητα παρέχεται επίσης επιτρέποντας την εκτέλεση συναλλαγών ξεχωριστά από τη δέσμευση και την παραγγελία.
 • Αρθρωτή σχεδίαση: Το Hyperledger Fabric χρησιμοποιεί αρθρωτό σχεδιασμό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να ενσωματωθούν υπηρεσίες ή άλλα συστήματα σε αυτό. Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να καθορίσετε τον αλγόριθμο συναίνεσης, την ταυτότητα και ούτω καθεξής. 
 • Απόρρητο και εμπιστευτικότητα: Το Hyperledger Fabric προσφέρει επίσης σωστό απόρρητο και απόρρητο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τις επιχειρήσεις. Προσφέρουν κατάλληλα κανάλια δεδομένων έτσι ώστε οι πληροφορίες να μην διαρρεύσουν και η εμπιστευτικότητα μπορεί να διατηρηθεί με οποιοδήποτε κόστος.
 • Λειτουργικότητα αλυσίδας: Το Hyperledger Fabric προσφέρει λειτουργικότητα αλυσίδας, η οποία επιτρέπει την επίκληση λογικής μόνο όταν καλείται ένας συγκεκριμένος τύπος συναλλαγής. 

Άλλα βασικά χαρακτηριστικά του υφάσματος Hyperledger περιλαμβάνουν κώδικα ποιότητας, ανοιχτού κώδικα, μεγάλη επεκτασιμότητα και αποτελεσματικότητα και χρήση σε ολόκληρη τη βιομηχανία. 

Εκμάθηση υφασμάτων Hyperledger

Πριν ξεκινήσετε να αναπτύσσετε μια εφαρμογή, είναι καλύτερα να κατανοήσετε την αρχιτεκτονική του συστήματος Hyperledger Fabric. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να καταλάβουμε πώς λειτουργεί εσωτερικά. Αυτές οι γνώσεις μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της πρώτης σας εφαρμογής Hyperledger Fabric. 

Αρχιτεκτονική του συστήματος

Στον πυρήνα, έχουμε κόμβους. Οι κόμβοι επικοινωνούν μεταξύ τους και δημιουργούν ένα δίκτυο. Ωστόσο, υπάρχουν προγράμματα που εκτελούνται από το ίδιο το blockchain. Είναι αλυσίδα. Ο κωδικός αλυσίδας είναι υπεύθυνος για την κατοχή δεδομένων καθολικού και κατάστασης και επίσης φροντίζει για την εκτέλεση συναλλαγών. 

Στο Hyperledger Fabric, ο κωδικός αλυσίδας δίνει τη μεγαλύτερη έμφαση καθώς οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε αυτό ως λειτουργίες. Οι συναλλαγές, από την άλλη πλευρά, πρέπει να επικυρωθούν με έγκριση. Μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εγκεκριμένες συναλλαγές.

Συναλλαγές

Οι συναλλαγές στο Hyperledger Fabric μπορούν να είναι δύο τύπων:

 • Ανάπτυξη συναλλαγών: Αυτός ο τύπος συναλλαγών είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία νέου κωδικού αλυσίδας με παράμετρο ως πρόγραμμα. Μόλις τελειώσει, ο κωδικός αλυσίδας λέγεται ότι «εγκαθίσταται» στο blockchain.
 • Συναλλαγές επίκλησης: Οι συναλλαγές επίκλησης είναι συναλλαγές που εκτελούνται με το πλαίσιο προηγούμενων αναπτύξεων κωδικού αλυσίδας.

Δομές δεδομένων Blockchain

Η βασική δομή δεδομένων που χρησιμοποιείται στο blockchain είναι η αποθήκευση κλειδιού-τιμής (KVS). Τα πλήκτρα είναι κυρίως ονόματα και η τιμή είναι σταγόνες. Οι κωδικοί αλυσίδων μπορούν να χειριστούν τη δομή δεδομένων με τη βοήθεια δύο ακόλουθων λειτουργιών KVS.

 • βάζω
 • παίρνω

Ολόκληρη η δομή δεδομένων θεωρείται ως κατάσταση.

Καθολικό

Το καθολικό είναι η ακολουθία επιτυχημένων αλλαγών κατάστασης και αποτυχημένων προσπαθειών, επίσης. Διατάσσονται έτσι ώστε να μπορούν να αναφέρονται αργότερα. Επίσης, παραγγέλνονται μπλοκ συναλλαγών hashchain. Το καθολικό περιέχει μπλοκ σε σειρά, τα οποία σε αντάλλαγμα περιέχουν σειρά παραγγελιών συναλλαγών.

Κόμβοι

Οι κόμβοι μπορούν να είναι οποιαδήποτε οντότητα επικοινωνίας εντός του δικτύου.

Πελάτης

Ένας πελάτης είναι κάποιος που μπορεί να ενεργήσει για λογαριασμό τελικών χρηστών.

Συνομήλικος

Ο Peer χειρίζεται την κατάσταση του καθολικού και διασφαλίζει ότι το δίκτυο λειτουργεί βέλτιστα. Οι συνομηλίκοι μπορούν να υποστηρίζουν ομότιμους, κάτι που βοηθά στην υποστήριξη μιας συναλλαγής.

Γράφοντας την πρώτη σας εφαρμογή Hyperledger Fabric 

Τώρα που έχουμε κατανοήσει την αρχιτεκτονική δομή του Hyperledger Fabric, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε την πρώτη σας εφαρμογή. Εξετάζοντας την εφαρμογή, θα μπορείτε να καταλάβετε πώς λειτουργούν οι εφαρμογές Fabric. Σε αυτό το σεμινάριο, θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε απλές, έξυπνες συμβάσεις και άλλες εφαρμογές εντός του πλαισίου. 

Για να διευκολύνουμε την ανάπτυξή μας, θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή SDK για εύκολη αναφορά στο κλειδί 

λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της επίκλησης έξυπνων συμβάσεων και άλλων ερωτημάτων.

Τα τρία βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την ανάπτυξη της εφαρμογής υφασμάτων Hyperledger περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 1. Ρυθμίστε το περιβάλλον ανάπτυξης. Το περιβάλλον ανάπτυξης δίνει στην εφαρμογή σας το απαραίτητο δίκτυο για να εργαστεί. Θα σας δώσει τη δυνατότητα να κάνετε το έξυπνο συμβόλαιό σας να λειτουργεί επίσης.
 2. Μαθαίνοντας για δείγματα έξυπνων συμβολαίων. Εδώ, πρέπει να διαβάσετε το έξυπνο συμβόλαιο και να κατανοήσετε τις συναλλαγές του. Θα εκτελέσουμε ερωτήματα όπως προσομοιώνονται από εφαρμογές και θα ενημερώσουμε επίσης το καθολικό χρησιμοποιώντας το.
 3. Ανάπτυξη δείγματος εφαρμογής: Στο τελευταίο βήμα, θα δημιουργήσετε ένα δείγμα εφαρμογής χρησιμοποιώντας το έξυπνο συμβόλαιο.

Δημιουργία πρώτου δικτύου

Πριν ξεκινήσουμε με την εφαρμογή, ας δημιουργήσουμε το πρώτο μας δίκτυο. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να εγκαταστήσετε ορισμένες προϋποθέσεις. Αυτές οι προϋποθέσεις θα διασφαλίσουν ότι όλα λειτουργούν σύμφωνα με τον τρόπο.

Ανατρέξτε στον προαπαιτούμενο οδηγό εγκατάστασης εδώ.

Δείτε επίσης το Hyperledger Composer: Build Your Enterprise Blockchain

Ίσως θέλετε να εγκαταστήσετε δυαδικά αρχεία, δείγματα και εικόνες σύνδεσης. Ανατρέξτε στον οδηγό εγκατάστασης εδώ.

Μόλις εγκαταστήσετε τα δείγματα, θα βρείτε τα δείγματα υφάσματος που περιλαμβάνονται σε αυτό. Θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο αποθετήριο “δείγματα υφάσματος”. Στο αποθετήριο, υπάρχει το πρώτο δείγμα δικτύου.

Για να μεταβείτε σε αυτόν τον κατάλογο, μεταβείτε στο φάκελο με την εντολή cd όπως παρακάτω.

cd υφάσματα-δείγματα / πρώτο δίκτυο

Για να εκτελέσετε το δείγμα πρώτου δικτύου, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σενάριο byfn.sh. Το σενάριο έχει σχεδιαστεί για να ξεκινήσει το έργο με τέσσερις συνομηλίκους γρήγορα. Οι τέσσερις συνομηλίκους αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικούς οργανισμούς. Θα ξεκινήσει επίσης κοντέινερ, αλυσίδα κώδικα και συναλλαγές. Το κοντέινερ θα επιτρέψει σε περισσότερους συνομηλίκους να ενταχθούν στο δίκτυο.

Δημιουργία τεχνουργημάτων δικτύου

Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε τα πιστοποιητικά και τα κλειδιά για τις οντότητες του δικτύου. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να εκτελέσετε την ακόλουθη εντολή.

.byfn.sh δημιουργία

Θα σας ζητηθεί επιβεβαίωση πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Πιέστε Y για να ξεκινήσετε τη συμπλήρωση του δικτύου με τις απαραίτητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης των υπηρεσιών παραγγελίας, της διαμόρφωσης και ούτω καθεξής.

Ενεργοποίηση του δικτύου

Στη συνέχεια, πρέπει να τροφοδοτήσουμε το δίκτυο. Η ενεργοποίηση του δικτύου μπορεί να γίνει με την απλή εντολή παρακάτω.

./byfn.sh επάνω

Μόλις εκτελέσετε την εντολή, το πλαίσιο θα συντάξει τις εικόνες αλυσίδας κώδικα Golang. Επιπλέον, τα σχετικά κοντέινερ θα ενεργοποιηθούν για να παρέχουν στους νέους ομότιμους τρόπους να ενταχθούν στο δίκτυο. 

Από προεπιλογή, θα δείτε το Go in action. Αυτό συμβαίνει επειδή το Go είναι η προεπιλεγμένη γλώσσα του κωδικού αλυσίδας. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Ο κωδικός αλυσίδας υποστηρίζει επίσης Node.js και Java. Για να αλλάξετε σε έναν κόμβο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή. 

.byfn.sh up -l κόμβος

Ομοίως, μπορείτε αλλαγή σε Java αν χρειαστεί.

.byfn.sh up -l java

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πολλές γλώσσες αλυσίδας, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία παραγγελίας, συμπεριλαμβανομένων των Raft ή Kafka.

./byfn.sh up -o etcdraft

./byfn.sh up -o kafka

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την εντολή, θα ζητάτε να επιβεβαιώνετε ξανά πριν από την εκτέλεση της εντολής.

Για να κατανοήσετε περαιτέρω πώς να δημιουργήσετε και να συντηρήσετε το πρώτο σας δίκτυο, ανατρέξτε στον οδηγό δημιουργίας δικτύου εδώ.

Εκκίνηση του δικτύου

Τώρα, που έχετε εγκαταστήσει δείγματα και έχετε περάσει από τη σελίδα προαπαιτούμενων, είναι καιρός να ξεκινήσουμε το δίκτυο.

Για λόγους απλότητας, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε JavaScript. Επίσης, χρειάζεστε τον υποκατάλογο fabcar. Φτιάξτε επίσης έναν τοπικό κλώνο repo-δείγματος υφάσματος.

Για να ξεκινήσετε το δίκτυο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δέσμη ενεργειών shellFabric.sh. Μόλις ξεκινήσει, θα λάβετε ένα δίκτυο blockchain που διαθέτει αρχές έκδοσης πιστοποιητικών, παραγγελίες, συνομηλίκους και ούτω καθεξής. Καθώς χρησιμοποιείται ο υποκατάλογος fabcar, η έξυπνη σύμβαση FabCar θα εγκατασταθεί και θα ξεκινήσει αυτόματα. 

Η εντολή για εκκίνηση του δικτύου έχει ως εξής:

./startFabric.sh javascript

Εγκατάσταση της εφαρμογής

Τώρα, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Αλλά, πριν το κάνουμε αυτό, πρέπει να εγκαταστήσουμε τις εξαρτήσεις. 

εγκατάσταση npm

Η παραπάνω εντολή θα ξεκινήσει την εγκατάσταση των σημαντικών εξαρτήσεων που ορίζονται στο package.json

Στο πακέτο, οι σημαντικές τάξεις που θα ξεκινήσουν περιλαμβάνουν

 • κατηγορία υφάσματος-δικτύου → επιτρέπει συναλλαγές, ταυτότητες, πορτοφόλια
 • fabric-ca-client → εγγραφή χρηστών στις αντίστοιχες αρχές έκδοσης πιστοποιητικών

Μόλις ολοκληρωθεί, θα μεταβούμε στον κατάλογο fabcar / javascript. Ας δούμε τα παρακάτω αρχεία καταλόγου:

 • encrollAdmin.js
 • node_modules
 • package.json
 • registerUser.js
 • invoke.js
 • package-lock.json
 • query.js
 • πορτοφόλι

Επικοινωνία με την αρχή έκδοσης πιστοποιητικών

Τώρα, που διαθέτουμε ένα δίκτυο που λειτουργεί, ας μάθουμε πώς να επικοινωνούμε με μια αρχή έκδοσης πιστοποιητικών. 

Αίτημα υπογραφής πιστοποιητικού (CSR)

Το πρώτο μας καθήκον είναι να περάσουμε από μια διαδικασία CSR. Σε αυτή τη διαδικασία, το διαχειριστής επικοινωνεί με την αρχή έκδοσης πιστοποιητικών για τη δημιουργία του δημόσιου, ιδιωτικού και πιστοποιητικού X.509. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσε ήταν το register.js

Για να εγγραφείτε ο διαχειριστής, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή.

κόμβος registerAdmin.js

Όλες οι πληροφορίες αποθηκεύονται τώρα στο πορτοφόλι Ευρετήριο.

Η ίδια διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί εάν θέλετε να εγγραφείτε άλλος χρήστης. Ας προσπαθήσουμε να εγγράψουμε έναν άλλο χρήστη – usernew

κόμβος reisterUser.js 

Αυτό θα εγγράψει τον νέο χρήστη και θα αποθηκεύσει τα διαπιστευτήριά του στο πορτοφόλι μαζί με τον διαχειριστή.

Αναζητώντας το καθολικό

Καθώς το δίκτυο blockchain διαθέτει αντίγραφο του καθολικού, μπορείτε να το ζητήσετε για να βρείτε πληροφορίες. Τα βιβλία είναι μόνο για ανάγνωση και γι ‘αυτό μπορούν να εκτελεστούν μόνο ερωτήματα ανάγνωσης. Για καλύτερη κατανόηση, ας δούμε την παρακάτω εικόνα.

Πηγή: Έγγραφα υφασμάτων Hyperledger

Οι τιμές στο καθολικό παραμένουν επίσης παγκόσμιο κράτος. Αυτή είναι η τιμή ζεύγους κλειδιών που συζητήθηκε νωρίτερα στο σεμινάριο. Έτσι, ένα ερώτημα μπορεί να αποκαλύψει δεδομένα από κλειδιά. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάσεις δεδομένων όπως το CouchDB. Τα παγκόσμια κράτη μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να χρησιμοποιούν σχεσιακές βάσεις δεδομένων.

Για να λάβετε τη λίστα όλων των αυτοκινήτων στο καθολικό, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή,

κόμβος query.js

Για να κατανοήσετε καλύτερα πώς λειτουργεί το ερώτημα, ίσως θελήσετε να το ανοίξετε query.js αρχειοθετήστε και περάστε το. Ας το δούμε παρακάτω.

const {FileSystemWallet, Gateway} = απαιτείται («ύφασμα-δίκτυο»);

Στην παραπάνω γραμμή, πραγματοποιείται σύνδεση δικτύου

Στη συνέχεια, δημιουργείται μια πύλη για τη σύνδεση της εφαρμογής. Γίνεται χρησιμοποιώντας τις παρακάτω γραμμές.

const gateway = νέα πύλη ();

αναμονή gateway.connect (ccp, {wallet, identity: ‘user1’});

ο ccp χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση της ταυτότητας χρήστη και των σχετικών πληροφοριών πορτοφολιού. 

Καθώς το δίκτυο Hyperledger Fabric εκτελεί πολλά κανάλια, είναι σημαντικό να συνδεθείτε στο συγκεκριμένο κανάλι για την εφαρμογή.

const contract = network.getContract («fabcar»);

Κατανόηση του έξυπνου συμβολαίου

Για να κατανοήσετε καλύτερα το έξυπνο συμβόλαιο, ας το εξετάσουμε. Θα εμφανίσει επίσης τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω αυτού.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, πρέπει να μεταβείτε στον υποκατάλογο chaincode / fabcar / javascript / lib. Μόλις φτάσετε εκεί, ανοίξτε το fabcar.js σε έναν επεξεργαστή.

Εκεί θα δείτε τη χρήση της κλάσης συμβολαίου για τον καθορισμό της έξυπνης σύμβασης. Επιπλέον, θα υπήρχαν σαφείς συναλλαγές που καθορίζονται στο έξυπνο συμβόλαιο, συμπεριλαμβανομένων των queryCar, queryAllCars, initLedger, changeCarOwner και createCar.

Οι συναλλαγές θα μοιάζουν παρακάτω:

async queryCar (ctx, carNumber) {…}

Ας δούμε τη συναλλαγή queryCar.

ερώτημα asyncAllCars (ctx) {

  const startKey = “CAR0”;

  const endKey = “CAR999”;

  const iterator = αναμονή ctx.stub.getStateByRange (startKey, endKey);

Πηγή: Έγγραφα υφασμάτων Hyperledger

Ενημέρωση καθολικού: Αγορά νέου αυτοκινήτου

Το τελευταίο βήμα είναι να ενημερώσετε το καθολικό με νέες πληροφορίες. Σε αυτήν την περίπτωση, ας δημιουργήσουμε ένα νέο αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας το invoke.js. Πρέπει να ανοίξετε το αρχείο και να προσθέσετε την ακόλουθη εντολή σε αυτό.

αναμονή συμβολαίου.submitTransaction (‘createCar’, ‘CAR12’, ‘CarBrand’, ’Model’, ‘Color’, ‘Owner’);

Στον παραπάνω κώδικα, η εφαρμογή καλεί έξυπνες συμβάσεις createCar. Σε αντάλλαγμα, θα δημιουργήσει το αυτοκίνητο με τα χαρακτηριστικά του, όπως CarBrand, Color, Model και Owner.

Τώρα, εκτελέστε τον ακόλουθο κώδικα για να τον ωθήσετε στο καθολικό

κόμβος invoke.js

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ενημέρωση του καθολικού και θα έχετε μια επιτυχημένη έξοδο.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του σεμιναρίου μας. Στο σεμινάριο, στόχος μας ήταν να καλύψουμε μόνο την επιφάνεια. Εάν θέλετε να βουτήξετε βαθιά, μπορείτε να δείτε τα επίσημα έγγραφα Hyperledger Fabric, τα οποία συζητούν τα πάντα με λεπτομέρεια.. 

Λοιπόν, θα χρησιμοποιήσετε το Hyperledger Fabric για τη δημιουργία εταιρικών blockchain; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me