Ιστορικό Hyperledger: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Θέλετε να μάθετε για την ιστορία του Hyperledger; Εάν το κάνετε, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε μόνο στην ιστορία του Hyperledger.

Το Hyperledger έχει προχωρήσει πολύ από την έναρξή του το 2016. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε την ιστορία του Hyperledger και θα δούμε τι έχει να προσφέρει το χρονοδιάγραμμα του Hyperledger.

Πριν προχωρήσουμε στο κύριο θέμα, ας πάρουμε μια σύντομη εισαγωγή για το ίδιο το Hyperledger.

Ιστορία Hyperledger: Εισαγωγή

Το Hyperledger είναι μια συνεργασία ανοιχτού κώδικα για τη βελτίωση των τεχνολογιών blockchain. Το Linux Foundation το διαχειρίζεται. Πάνω από 100 εταιρείες είναι ήδη μέρος της συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων εταιρειών. Είναι εύκολο να συγχέεται με τεχνολογίες blockchain όπως το Bitcoin. Είναι όλα σχετικά με τις τεχνολογίες που κάνουν το αποκεντρωμένο καθολικό πραγματικότητα.


Οι βασικοί στόχοι του Hyperledger περιλαμβάνουν

 • Παρέχετε υποστήριξη επιχειρηματικών συναλλαγών χρησιμοποιώντας εταιρική λύση DLT χρησιμοποιώντας πλαίσια
 • Υποστήριξη τεχνικών κοινοτήτων
 • Εκπαιδεύστε το κοινό σχετικά με την τεχνολογία blockchain και τις ευκαιρίες αγοράς
 • Παροχή εργαλειοθήκης για την προώθηση κοινοτήτων
 • Κοινοτική και ανοιχτή υποδομή  

Έχουμε ήδη καλύψει το Hyperledger σε 101 Blockchains. Ρίξτε μια ματιά για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό εδώ.

Hyperledger Origin

Το Hyperledger παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 9 Φεβρουαρίου 2016 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια. Παρουσιάστηκε από το Ίδρυμα Linux, το οποίο εκείνη την εποχή είχε 30 ιδρυτικά μέλη. Από αυτά τα 30 ιδρυτικά μέλη, υπήρχαν μεγάλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των Guartime, SWIFT, R3, ConsenSys, VMware, Blockchain, IBM και άλλων. Δημιουργήθηκε με στόχο τη βελτίωση της τεχνολογίας blockchain. Θέλουν επίσης να κάνουν το blockchain πιο προσβάσιμο σε όλους εκεί έξω.

Με μια ανοιχτή δομή τεχνικής διακυβέρνησης, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα που ακολουθεί τυπικά εργαλεία, πλαίσια και οδηγίες όσον αφορά την εφαρμογή blockchain. Η προσέγγιση είναι πολύ αποτελεσματική καθώς καλωσορίζει τους συνεισφέροντες να υποβάλουν προτάσεις για τη βελτίωση της βάσης κώδικα και των κατευθυντήριων γραμμών.

Τώρα, έχει περισσότερα από 100+ μέλη που εργάζονται συνεχώς για τη βελτίωση της τεχνολογίας blockchain και την καθιστούν πιο προσιτή σε όλους τους άλλους εκεί έξω.

Η Digital Asset δωρίζει το όνομα Hyperledger στο Ίδρυμα Linux για τη βελτίωση της τεχνολογίας blockchain. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο του έργου Hyperledger μπορεί να το χρησιμοποιήσει, αλλά θα απαιτεί πάντα την έγκριση του Ιδρύματος Linux πριν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Ιδρυτικά μέλη και τεχνική διευθύνουσα επιτροπή (TSC)

Χωρίς τα βασικά μέλη, δεν υπάρχει έργο Hyperledger. Είναι τα μέλη που το κάνουν επιτυχημένο. Από τον Φεβρουάριο του 2020, έχει πλέον περισσότερα από 100+ μέλη.

Η ιδιότητα μέλους, ωστόσο, χωρίζεται σε πολλούς τύπους. Περιλαμβάνει

 • Premier μέλη
 • Γενικά μέλη
 • Συνεργαζόμενα μέλη
 • Συνεργάτες: Academia

Για να γνωρίζετε ολόκληρη τη λίστα, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τη σελίδα των μελών τους όπου μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη λίστα: https://www.hyperledger.org/members

Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να γνωρίζουμε τα κορυφαία μέλη. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν 14 κορυφαία μέλη, συμπεριλαμβανομένων των Accenture, Airbus, American Express, Change Healthcare, Consensys, DTCC, DAIMLER, Fujitsu, Hitachi, IBM, Intel, J.P.Morgan, SAP και NEC.

Brian Behlendorf: Εκτελεστικός διευθυντής της Hyperldger

Το επόμενο μεγαλύτερο γεγονός στο Hyperledger είναι ο διορισμός του εκτελεστικού διευθυντή της Hyperledger – Μπράιαν Μπεχλέντορφ. Είναι μια γνωστή οντότητα στον κόσμο της τεχνολογίας. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου 2015.

Μετά το ραντεβού του, παρουσίασε μια σαφή στρατηγική για το πώς θα ολοκληρωθεί το έργο. Ήταν επίσης εκ των προτέρων και αρνήθηκε ότι το Hyperledger θα είχε τη δική του κρυπτογράφηση. Το επίκεντρο ήταν πάντα να βελτιωθεί η τεχνολογία.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, έγραψε μια ανάρτηση ιστολογίου όπου περιέγραψε τον σκοπό του Hyperledger, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου του. Συζήτησε επίσης πώς θα λειτουργούσε το Hyperledger ως ομπρέλα.

Ιστορικό Hyperledger: Έργα Hyperledger

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το χρονοδιάγραμμα ιστορίας του Hyperledger, πρέπει να ρίξουμε μια σύντομη ματιά σε κάθε ένα από τα έργα και τα σημαντικά γεγονότα σε αυτά. Πολλά έργα βρίσκονται επί του παρόντος στην περίοδο επώασης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν κυκλοφορήσει. Το βασικό τους έργο, Hyperledger, ωστόσο, έχει ήδη κυκλοφορήσει το v 2.0.

Θα διανείμουμε επίσης τα έργα σε κατανεμημένα καθολικά, βιβλιοθήκες, εργαλεία και συγκεκριμένους τομείς. Ας ξεκινήσουμε με κατανεμημένα καθολικά.

Κατανεμημένα καθολικά

Η Hyperledger έχει εργαστεί σε πολλά κατανεμημένα έργα καθολικών. Ας ρίξουμε μια ματιά σε καθένα από αυτά για να μάθουμε για την ιστορία και τον τρέχοντα χάρτη πορείας τους.

Hyperledger Besu

Κατάσταση: Επώαση

Το Hyperledger Besu στοχεύει στη δημιουργία ιδιωτικού και δημόσιου δικτύου για επιχειρήσεις. Τεχνικά, μπορεί να τρέξει σε δοκιμαστικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των Gorli, Ropsten και Rinkeby. Όταν πρόκειται για αλγόριθμους συναίνεσης, υποστηρίζει IBFT, IBFT2.0, Clique, Etherhash και PoW. Προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αδειοδότησης.

Ο χάρτης πορείας του Hyperledger Besu έχει οριστεί επί του παρόντος στην έκδοση 1.3. Αυτή τη στιγμή, εστιάζουν στα ακόλουθα.

 • Εστιάζοντας στο να κάνεις τον Beus ως πελάτη πρώτης κατηγορίας.
 • Υποστήριξη της Κωνσταντινούπολης
 • Αποκατάστασης καταστροφών
 • Κλάδεμα κράτους

Στην επόμενη έκδοση 1.4, στοχεύουν να εισαγάγουν νέες δυνατότητες, όπως ανίχνευση API, εργαλεία μετεγκατάστασης, βελτίωση της διαχείρισης κλειδιών και Ethereum 1.x

Αυτήν τη στιγμή, ο Πελάτης Besu Ethereum περνάει και μπορείτε να τον κατεβάσετε από τους Αποθήκη GitHub.

Διαβάστε περισσότερα για το Hyperledger Besu εδώ: 

Hyperledger Burrow

Κατάσταση: Επώαση

Το Hyperledger Burrow είναι επίσης ένα έργο κατανεμημένου καθολικού που βρίσκεται επί του παρόντος στην περίοδο επώασης. Υποστηρίζει έξυπνα συμβόλαια που βασίζονται σε WASM και έξυπνες επαφές EVM. Ο σκοπός του Hyperledger Burrow είναι να παρέχει μια μονή-δυαδική διανομή blockchain παρέχοντας την ταχύτητα, την απλότητα και την εργονομία του χρήστη. 

 • Η πρόταση υποβλήθηκε για πρώτη φορά στις 28 Μαρτίου 2017. Η τεχνική διευθύνουσα επιτροπή Hyperledger την αποδέχεται τώρα. Προτάθηκε από τους Casey Kuhlman, Benjamin Bollen, Silas Davis και Dan Middleton.
 • ο έγινε αποδοχή στις 6 Απριλίου 2017.

Ο χάρτης πορείας του Hyperledger Burrow φαίνεται ενδιαφέρων. Η κοινότητα την αναπτύσσει ενεργά και η τρέχουσα εστίαση είναι να αποκτήσει το σήμα CII. Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον χάρτη πορείας, την τριμηνιαία ενημέρωση και το ιστορικό τους σελίδα wiki.

Υφάσματα υπερκαλλιέργειας

Κατάσταση: Ενεργό

Το Hyperledger Fabric είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα διανεμημένα έργα καθολικών κάτω από την ομπρέλα Hyperledger. Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό πλαίσιο κατανεμημένου καθολικού με στόχο τη δημιουργία επιτρεπόμενων εφαρμογών και λύσεων.

Στοχεύει να είναι ένα αναπτυσσόμενο ίδρυμα εφαρμογών με αρθρωτή αρχιτεκτονική. Χρησιμοποιώντας την προσέγγιση, πράγματα όπως οι υπηρεσίες μελών, η συναίνεση και άλλες δυνατότητες μπορούν να είναι plug-and-play. Αυτή η προσέγγιση είναι επωφελής για διάφορες περιπτώσεις χρήσης σε ολόκληρο τον κλάδο.

 • ο Πρόταση έργου Hyperledger Fabric έγινε στις 29 Μαρτίου 2016. Προτάθηκε από τους Tamas Blummer (DAH) και Christopher Ferris (IBM).
 • Από την πρόταση, τέθηκε σε επώαση στις 31 Μαρτίου 2016.
 • Το έργο απομακρύνθηκε για πρώτη φορά από την επώαση και τέθηκε σε λειτουργία στις 2 Μαρτίου 2017.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε για τον χάρτη πορείας του, ρίξτε μια ματιά στο Πίνακας ελέγχου JIRA. Επίσης, ελέγξτε την κριτική μας στο Hyperledger Fabric 2.0.

Hyperledger Indy

Κατάσταση: Ενεργό

Το Hyperledger Indy είναι επίσης ένα ενεργό έργο κάτω από την ομπρέλα Hyperledger. Ο κύριος στόχος του έργου είναι να παρέχει επαναχρησιμοποιήσιμα στοιχεία, βιβλιοθήκες και εργαλεία για ψηφιακή ταυτότητα σε κατανεμημένα καθολικά και μπλοκ. Η Indy μπορεί να συνεργαστεί με οποιαδήποτε λύση blockchain και επίσης να λειτουργήσει ως αυτόνομη λύση για την παροχή αποκεντρωμένης ταυτότητας.

 • Το έργο ήταν το πρώτο προτείνεται από τον Phil Windley, τον Steve Fulling από το Ίδρυμα Sovrin, και τον Jason Law και τον Nathan George του Evernym.
 • Η TSC ενέκρινε την πρόταση στις 3 Μαρτίου 2017.
 • Μετά από δύο χρόνια επώασης, μεταφέρεται σε ενεργή κατάσταση στις 28 Μαρτίου 2019

Δείτε τον χάρτη πορείας του έργου εδώ

Hyperledger IROHA

Κατάσταση: Ενεργό

Το Hyperledger IROHA έχει σχεδιαστεί για έργα IoT και υποδομής που χρειάζονται κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών. Είναι απλό και επίσης εύκολο να ενσωματωθεί. Προσφέρει απλή κατασκευή, μονάδα δίσκου, σχεδιασμό C ++, αρθρωτό και ούτω καθεξής!

 • Το έργο είναι προτείνεται στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 από τους Makoto Takemiya, Toshiya Cho, Takahiro Inaba και Mark Smargon.
 • Η πρόταση εγκρίθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2016
 • Μετακινήθηκε από την επώαση σε ενεργό στις 18 Μαΐου 2017

Hyperledger Sawtooth

Κατάσταση: Ενεργό

Το τελευταίο διανεμημένο έργο καθολικών που πρόκειται να παραθέσουμε είναι το Hyperledger Sawtooth. Ακριβώς όπως το Fabric, προσφέρει επίσης μια αρθρωτή και ευέλικτη αρχιτεκτονική. Βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχωρίσουν τον τομέα εφαρμογής από το βασικό σύστημα. Τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθορισμό επιχειρηματικών κανόνων εφαρμογής. Υποστηρίζει διαφορετικούς αλγόριθμους συναίνεσης, όπως το Proof of Elapsed Time (PoET) και το Practical Byzantine Fault Tolerance (PBFT).

 • ο Πρόταση Sawtooth υποβλήθηκε από τον Mic Bowman από την Intel Corporation και τον Richard Gendal Brown από το R3cev. Προτάθηκε στις 14 Απριλίου 2016.
 • Εγκρίθηκε στις 14 Απριλίου 2016 από την TSC.
 • Στη συνέχεια μεταφέρεται από την επώαση στην ενεργή κατάσταση στις 18 Μαΐου 2017.
 • Το Sawtooth PBFT 1.0 ανακοινώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2019
 • Το Hyperledger Sawtooth 1.2 κυκλοφόρησε στις 17 Οκτωβρίου 2019

Βιβλιοθήκες

Υπάρχουν πολλές βιβλιοθήκες που εμπίπτουν επίσης στο Hyperledger Umbrella. Ας συζητήσουμε για καθένα από αυτά εν συντομία με την ιστορία τους.

Hyperledger Κριός

Κατάσταση: Επώαση

Η βιβλιοθήκη παρέχει ένα επαναχρησιμοποιήσιμο, κοινόχρηστο και διαλειτουργικό κιτ εργαλείων για μετάδοση, αποθήκευση και δημιουργία επαληθεύσιμων ψηφιακών διαπιστευτηρίων. Ο Κριός προσφέρει επίσης μια υποδομή για διαπιστευτήρια peer-to-peer και block-rooted.

 • ο πρόταση φτιάχτηκε από τον Nathan George.
 • Εγκρίθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2019 από την TSC.

Πάπλωμα Hyperledger

Κατάσταση: Επώαση

Το Hyperledger Quilt είναι εφαρμογή Java του πρωτοκόλλου Interledger. Βοηθά τις πληρωμές να μεταβούν σε δίκτυα πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτογράφησης και του fiat. Λειτουργεί με καθολικό-αγνωστικικό τρόπο και βοηθά στη σύνταξη λογικής πληρωμών εφαρμογών. 

 • Ο Takahiro Inaba από την NTT Data πρότεινε την πρόταση Quilt.
 • Εγκρίθηκε από την TSC τον Οκτώβριο του 2017
 • Πάπλωμα v1.0 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019.

Hyperledger Transact

Κατάσταση: Επώαση

Η βιβλιοθήκη στοχεύει στη βελτίωση της προσπάθειας ανάπτυξης για τους προγραμματιστές να γράφουν κατανεμημένο λογισμικό καθολικών. Προσφέρει μια τυπική διεπαφή για τη διαχείριση, τη σύνταξη και την εκτέλεση έξυπνων συμβάσεων. Η έξυπνη εφαρμογή συμβολαίου είναι διαφορετική από αυτήν της διανομής καθολικής εφαρμογής.

 • Ο Shawn Amundson κάνει την πρόταση συναλλαγής τον Απρίλιο του 2019
 • Εγκρίθηκε τον Μάιο του 2019 από την TSC

Hyperledger Ursa

Κατάσταση: Επώαση

Το Hyperledger Ursa επιτρέπει την καλύτερη χρήση κρυπτογραφίας σε τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού, αποφεύγοντας διπλές εργασίες που σχετίζονται με την κρυπτογραφία. Είναι μια κοινόχρηστη βιβλιοθήκη που βελτιώνει την ασφάλεια.

 • ο Πρόταση Ursa προτάθηκε από πολλούς ανθρώπους
 • Εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 2018.

Εργαλεία

Στην τελευταία ενότητα, θα συζητήσουμε τα εργαλεία Hyperledger.

Hyperledger Avalon

Κατάσταση: Επώαση

Το εργαλείο βοηθά τις επιχειρήσεις να μετακινήσουν την επεξεργασία blockchain εκτός αλυσίδας σε ειδικούς υπολογιστικούς πόρους. Βοηθά τους προγραμματιστές να μετριάσουν τα μειονεκτήματα και να χρησιμοποιήσουν την υπολογιστική εμπιστοσύνη προς όφελός τους. Είναι ανεξάρτητο καθολικό και δημοσιεύεται από την Enterprise Ethereum Alliance.

 • Το καθεστώς επώασης προσφέρθηκε τον Ιούνιο του 2018 ως Hyperledger Trusted Computer Framework
 • Μετονομάστηκε σε Hyperledger Avalon τον Οκτώβριο του 2018

Δαγκάνα Hyperledger

Κατάσταση: Επώαση

Το Hyperledger Caliper επιτρέπει στους προγραμματιστές και τους χρήστες να ελέγχουν την απόδοση υλοποίησης blockchain χρησιμοποιώντας προκαθορισμένες περιπτώσεις χρήσης. Είναι ένα εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης blockchain.

 • Προτείνεται από τους Victor HU και Haojun ZHOU, Huawei
 • Εγκρίθηκε τον Μάρτιο του 2018 από την TSC

Τσέλο Hyperledger

Κατάσταση: Επώαση

Το Hyperledger Cello προσφέρει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να αναπτύξουν το blockchain πιο απρόσκοπτα. Χρησιμοποιεί ένα μοντέλο κατ ‘απαίτηση “ως υπηρεσία”. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως λειτουργικό σύστημα blockchain.

 • Εγκρίθηκε και προτάθηκε τον Ιανουάριο του 2017

Hyperledger Explorer

Κατάσταση: Επώαση

Τέλος, διαθέτουμε τον Hyperledger Explorer, ο οποίος προσφέρει έναν τρόπο ανάπτυξης, επίκλησης, προβολής ή αποκλεισμού ερωτημάτων, συσχετισμένων δεδομένων, συναλλαγών, οικογενειών συναλλαγών, κωδικών αλυσίδων και άλλων!

 • Προτάθηκε από τους Dan Middleton (Intel), Christopher Ferris (IBM) και Pardha Vishnumolakala (DTCC)
 • Εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2016 από την TSC.

Προτάσεις και ενημερώσεις

Πολλές προτάσεις υποβάλλονται μεταξύ 2018 και 2019. Παρακάτω, μπορείτε να ελέγξετε τη σελίδα και να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές.

Η Hyperledger διατηρεί επίσης τις ενημερώσεις έργων TSC. Μπορείτε να ελέγξετε όλες τις ενημερώσεις εδώ.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος της ιστορίας του Hyperledger. Πιστεύετε ότι καλύψαμε όλα όσα σχετίζονται με την ιστορία του Hyperledger; Αν το κάναμε, μην ξεχάσετε να σχολιάσετε παρακάτω και να μας ενημερώσετε! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me