Hyperledger Besu – Το ανοικτό κοινό Open Block Hyperledger

Θέλετε να μάθετε για το Hyperledger Besu; Εάν το κάνετε, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Ο κόσμος του blockchain ανθίζει με συναρπαστικά έργα. Πρόκειται για την καλύτερη λύση για εταιρείες που θέλουν να κάνουν χρήση του blockchain.

Το Hyperledger είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα DLT εκεί έξω. Είναι μια συνεργασία ανοιχτού κώδικα για την καλύτερη προσπάθεια για την προώθηση της τεχνολογίας blockchain. Με παγκόσμια προσπάθεια, το Linux Foundation θέλει να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που οι εταιρείες μπορούν να ακολουθήσουν παγκοσμίως. Ηγέτες από διαφορετικούς κλάδους συμμετέχουν στο έργο, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, αλυσίδων εφοδιασμού, κατασκευής, χρηματοδότησης και τεχνολογίας.

Το Hyperledger αποτελείται από πολλά έργα, όπως το πιο δημοφιλές Hyperledger Fabric.

Γνωρίστε το Hyperledger Besu, ένα νέο έργο ανοιχτού κώδικα που προστέθηκε πρόσφατα στη λίστα έργων Hyperledger.

Τι είναι το Hyperledger Besu?

Το Hyperledger Besu είναι το πρώτο δημόσιο blockchain έργο που εντάχθηκε επίσημα στο Hyperledger. Πριν από την ανάληψη, είναι γνωστό ως Πάνθεον του ConsenSys. Το νέο μέλος προτάθηκε για προσθήκη στο μέλος της κοινοπραξίας στις 8 Αυγούστου.

Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα, δεδομένου ότι έχουμε μεγάλα έργα στην κοινοπραξία, συμπεριλαμβανομένων των Hyperledger Fabric και Hyperledger Sawtooth, με την υποστήριξη τόσο της IBM όσο και της Intel αντίστοιχα.

Στις 29 Αυγούστου 2019, το Hyperledger Besu ανακοινώθηκε ότι θα συμμετάσχει στην κοινοπραξία. Ήταν μια εξαιρετική προσθήκη, δεδομένου ότι είναι το πρώτο δημόσιο blockchain που εντάχθηκε στις τάξεις του Hyperledger όπου μόνο οι επιτρεπόμενοι blockchain αποτελούν μέρος.

Λοιπόν, τι είναι το Hyperledger Besu?

Είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα Ethereum που έχει αναπτυχθεί με άδεια Apache 2.0. Είναι επίσης γραμμένο σε Java και χρησιμοποιεί το δημόσιο δίκτυο Ethereum. Άλλες βασικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για να κάνουν το Besu λειτουργικό περιλαμβάνουν τους Gorli, Rinkeby και Ropsten.

Όσον αφορά τη μέθοδο συναίνεσης, χρησιμοποιεί το Proof of Authority (Clique και IBFT 2.0) και το Proof of Work (Ethash).

Συνολικά, είναι μια εξαιρετική λύση που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργούν επεκτάσιμες εφαρμογές υψηλής απόδοσης σε ιδιωτικό δίκτυο. Επιπλέον, έρχεται επίσης με την υποστήριξη της άδειας και της ιδιωτικής ζωής.


Τι είναι πελάτης Ethereum?

Εάν έχετε δώσει προσοχή, γνωρίζετε ήδη ότι αναφέραμε τον Besu ως πελάτη Ethereum. Λοιπόν, τι είναι πελάτης Ethereum; Ας εξερευνήσουμε.

Ο πελάτης Ethereum είναι ένα λογισμικό που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου Ethereum. Με απλά λόγια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τα ακόλουθα πράγματα:

 • Δημιουργήστε ένα περιβάλλον εκτέλεσης στο Ethereum blockchain για την επεξεργασία συναλλαγών
 • Μόνιμη αποθήκευση δεδομένων συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης εκτέλεσης συναλλαγών
 • Ενεργοποίηση επικοινωνίας δικτύου peer-to-peer (P2P) μεταξύ κόμβων
 • Προσφέρει API για ασφαλή ανάπτυξη και αλληλεπίδραση blockchain.

Τι πράγματα μπορείτε να κάνετε με το Hyperledger Besu; Θήκες χρήσης Hyperledger Besu

Για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το τι το blockchain της Hyperledger Besu, ας μάθουμε τα πράγματα που μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας το δίκτυο Hyperledger Besu.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε για το Besu είναι η διεπαφή της γραμμής εντολών. Προσφέρει επίσης το JSON-RPC API. Και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση, τον εντοπισμό σφαλμάτων, τη συντήρηση και την εκτέλεση κόμβων στο δίκτυο Ethereum.

Εν ολίγοις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πράγματα που μοιάζουν πολύ με αυτό που είναι ικανό ένα δίκτυο Ethereum:

 • Ανάπτυξη αποκεντρωμένης εφαρμογής (dApp)
 • Έξυπνη ανάπτυξη συμβολαίων
 • Εξόρυξη αιθέρα

Όσον αφορά την τεχνική υποστήριξη, προσφέρει κοινά εργαλεία για dApp και έξυπνη ανάπτυξη συμβολαίων. Υποστηρίζει εργαλεία όπως Remix, Truffle και web3j. Ωστόσο, ενδέχεται να μην βρείτε υποστήριξη διαχείρισης κλειδιών στο Besu. Για αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το EthSigner που λειτουργεί άψογα μαζί του, δίνοντάς σας το εργαλείο για σωστή διαχείριση κλειδιών. Το δίκτυο Hyperledger Besu είναι ιδανικό για επιχειρηματικές ανάγκες, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις χρήσης Hyperledger Besu.

Βασικά χαρακτηριστικά του Besu: Πώς λειτουργεί το Hyperledger Besu

Τώρα που η κατανόησή μας για το δίκτυο Hyperledger Besu έχει αυξηθεί, είναι πλέον καιρός να συζητήσουμε τα χαρακτηριστικά του. Εξετάζοντας τις δυνατότητες, θα μπορείτε επίσης να καταλάβετε τι κάνει το Besu ως σημαντικό μέλος της κοινοπραξίας Hyperledger.

Προδιαγραφή EEA (Enterprise Ethereum Alliance)

→ Εφαρμόζει τις προδιαγραφές του ΕΟΧ (Enterprise Ethereum Alliance). Η προδιαγραφή διασφαλίζει ότι μπορεί να συνδεθεί με άλλα έργα Ethereum που μπορούν να είναι κλειστά και ανοιχτού κώδικα. Η προδιαγραφή είναι πολύ σημαντική καθώς διασφαλίζει ότι τα έργα δεν χρειάζεται να ανησυχούν για θέματα κλειδώματος προμηθευτή. Επιπλέον, έχετε επίσης την τυπική διεπαφή για απρόσκοπτη δημιουργία εφαρμογών. Η Besu συνεργάζεται εξαιρετικά με τον ΕΟΧ και καταφέρνει να παρέχει επιχειρηματικές δυνατότητες.

EVM (Εικονική μηχανή Ethereum)

Το EVM βρίσκεται στον πυρήνα του blockchain Hyperledger Besu. Είναι Turing ολοκληρωμένο. Βοηθά στην εκτέλεση έξυπνης σύμβασης μέσω των συναλλαγών blockchain Ethereum.

Αλγόριθμοι συναίνεσης

Το Hyperledger Besu προσφέρει καλές επιλογές όσον αφορά τον αλγόριθμο συναίνεσης. Εκτός αυτού, λαμβάνετε υποστήριξη τόσο για τους συναίνετους αλγορίθμους απόδειξης εργασίας όσο και απόδειξης εξουσίας. Οι αλγόριθμοι χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση συναλλαγών στο δίκτυο Ethereum.

Απόδειξη εργασίας → Με την απόδειξη εργασίας, οι ανθρακωρύχοι μπορούν να κάνουν δραστηριότητες εξόρυξης στο κεντρικό δίκτυο Ethereum. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται το Ethash.

Απόδειξη εξουσίας → Για απόδειξη εξουσίας, λαμβάνετε πολλά πρωτόκολλα PoA. Εάν δεν γνωρίζετε, το PoA λειτουργεί μόνο εάν υπάρχει ήδη αξιόπιστη εμπιστοσύνη μεταξύ των κόμβων που συμμετέχουν στο δίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αλγόριθμοι PoA είναι ιδανικοί για δίκτυα με άδεια, ειδικά εκείνοι που εφαρμόζονται από επιχειρήσεις.

 • Εκτός πλαισίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το IBFT 2.0. Οι εγκεκριμένοι λογαριασμοί φροντίζουν τα μπλοκ και την επικύρωση συναλλαγών. Οι εγκεκριμένοι λογαριασμοί είναι γνωστοί ως επικυρωτές. Στη συνέχεια, η ομάδα επικυρωτών ενεργεί ως οντότητα εξουσίας, όπου μπορούν να ψηφίσουν για προσθήκη / αφαίρεση επικυρωτών. Ένας περιορισμός είναι ότι το IBFT 2.0 δεν επιτρέπει τα πιρούνια και θα υπάρχει πάντα μια ενιαία κύρια αλυσίδα.
 • Το Clique είναι ένας αλγόριθμος προστασίας που εξασφαλίζει ανοχή σφαλμάτων. Μπορεί να ανεχθεί έως και τους μισούς αποτυχημένους επικυρωτές. Για το IBFT 2.0, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τουλάχιστον τα 2/3 των επικυρωτών για να συνεχίσετε τη διαδικασία δημιουργίας αποκλεισμού.

Αποθήκευση

Το δίκτυο Hyperledger Besu είναι ευέλικτο όταν παρέχει υποστήριξη αποθήκευσης. Όπως και η άλλη λύση blockchain, χρησιμοποιεί επίσης την προσέγγιση κλειδιού-τιμής. Εκτός του πλαισίου, χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων κλειδιών-τιμών RocksDB. Βοηθά στην παροχή ανθεκτικότητας δεδομένων. Τα δεδομένα, που αποθηκεύονται, ωστόσο, μπορούν να χωριστούν σε δύο υποκατηγορίες.

Blockchain

→ Οι κεφαλίδες μπλοκ χρησιμοποιούνται για να σχηματίσουν την αλυσίδα. Οι πληροφορίες εντός των κεφαλίδων μπλοκ χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση κρυπτογραφικής κατάστασης της blockchain.

→ Τα σώματα μπλοκ, από την άλλη πλευρά, περιέχουν τη λίστα συναλλαγών παραγγελιών για κάθε μπλοκ

→ Τα μεταδεδομένα εκτέλεσης συναλλαγών αποθηκεύονται στην απόδειξη συναλλαγής.

Παγκόσμιο κράτος

→ Ο κατακερματισμός stateRoot χρησιμοποιείται από κάθε κεφαλίδα μπλοκ για αναφορά στην παγκόσμια κατάσταση.

→ Είναι η χαρτογράφηση λογαριασμών προς αντιμετώπιση

→ Το υπόλοιπο αιθέρα αποθηκεύεται σε εξωτερικούς λογαριασμούς

→ Τα έξυπνα συμβόλαια περιέχουν τον κωδικό και το χώρο αποθήκευσης

Δικτύωση P2P

Όσον αφορά τη δικτύωση P2P, η Besu εφαρμόζει το πρωτόκολλο δικτύου devp2p Ethereum. Το πρωτόκολλο διασφαλίζει την επικοινωνία μεταξύ πελατών. Λειτουργεί επίσης ως ένα πρόσθετο πρωτόκολλο IBFT2. Η ανακάλυψη γίνεται χρησιμοποιώντας πρωτόκολλο που βασίζεται σε UDP, παρόμοιο με αυτό που κάνει ένα δίκτυο Διαδικτύου. Για επικοινωνία, χρησιμοποιεί το RLPx – ένα πρωτόκολλο που βασίζεται σε TCP. Το RLPx, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί διάφορα υπο-πρωτόκολλα όπως το ETH Wire Protocol (για συγχρονισμό κατάστασης συναλλαγής) και το υπο-πρωτόκολλο IBF (για τη λήψη συναίνεσης αποφάσεων)

API που αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Το Besu διαθέτει εξαιρετικά API. Τα API που παρέχει μέσω πρωτοκόλλου HTTP και WebSocket περιλαμβάνουν API EEA JSON-RPC και mainnet Ethereum API. Υποστηρίζει επίσης το GraphQL API.

Παρακολούθηση

Το Hyperledger Besu blockchain υποστηρίζει δυνατότητες παρακολούθησης – συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης απόδοσης δικτύου και κόμβων. Το Prometheus χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της απόδοσης του κόμβου. Επίσης, η μέθοδος JSON-RPC API μπορεί να χρησιμοποιηθεί για debug_metrics.

Όσον αφορά την απόδοση του δικτύου, χρησιμοποιούνται εργαλεία Alethi, συμπεριλαμβανομένου του EthStats Network Monitor ή Block Explorer.

Μυστικότητα

Για λόγους απορρήτου, η Besu προσφέρει έναν ιδιωτικό διαχειριστή συναλλαγών. Διασφαλίζει ότι τα εμπλεκόμενα μέρη σε μια συναλλαγή δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την κλοπή ταυτότητάς τους ή τυχόν διαρροή πληροφοριών.

Άδεια

Τέλος, προσφέρει σωστή διαχείριση δικαιωμάτων που διασφαλίζει μόνο κόμβους στους οποίους επιτρέπεται η συμμετοχή.

Αρχιτεκτονική Hyperledger Besu

Η αρχιτεκτονική Hyperledger Besu είναι απλή και αποτελεσματική. Έχουμε συζητήσει όλα τα βασικά στοιχεία στην ενότητα χαρακτηριστικών.

Αρχιτεκτονική Hyperledger Besu

Τα τρία βασικά συστατικά του Besu περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

 • Αποθήκευση
 • Πυρήνας Ethereum
 • Δικτύωση

Ας συζητήσουμε πρώτα τον πυρήνα Ethereum. Ο πυρήνας αποτελείται από την Εικονική Μηχανή Ethereum (EVM). Είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε εκτέλεση οποιασδήποτε συναλλαγής. Πάνω από το EVM, υπάρχει Tx Processor που βοηθά τη λειτουργία EVM να λειτουργεί αποτελεσματικά και αποτελεσματικά.

Οι μέθοδοι συναίνεσης αποτελούν επίσης μέρος του πυρήνα Ethereum. Εδώ έχουμε μεθόδους συναίνεσης συμπεριλαμβανομένων των PoW, Clique και IBFT2. Τα άλλα δύο κύρια συστατικά του πυρήνα Ethereum περιλαμβάνουν

 • Συλλογή συναλλαγών → Το σύνολο συναλλαγών αποθηκεύει πληροφορίες που σχετίζονται με συναλλαγές
 • Το Synchronizer → βοηθά στο συγχρονισμό όλων των κόμβων και του δικτύου.

Για παράξενα, έχουμε blockchain και παγκόσμια πολιτεία. Το World State αποτελείται από κατάσταση λογαριασμού, αποθήκευση λογαριασμού και αποθήκευση κώδικα.

Τέλος, υπάρχει δικτύωση που λειτουργεί χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Ethereum devp2p. Τα τέσσερα κύρια συστατικά περιλαμβάνουν

 • Ανακάλυψη
 • RLPx
 • Υπο-πρωτόκολλο ETH
 • Υπο-πρωτόκολλο IBF

Απαιτήσεις συστήματος για το Besu

Το blockchain Hyperledger Besu είναι πολύ ευέλικτο όταν πρόκειται για απαιτήσεις συστήματος. Καθώς τα δίκτυα μπορούν να είναι δυναμικής φύσης, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους της παγκόσμιας κατάστασης, του αριθμού των συναλλαγών, του ορίου φυσικού αερίου και της πολυπλοκότητας των ερωτημάτων, η απαίτηση του συστήματος μπορεί να διαφέρει πολύ.

Αλλά, ως επί το πλείστον, χρειάζεστε τα ακόλουθα.

 • 4 GB μνήμης RAM. Εάν αποφασίσετε να εκτελέσετε το Ethereum Mainnet, τότε χρειάζεστε 8 GB μνήμης RAM
 • Όσον αφορά το χώρο στο δίσκο, χρειάζεστε τουλάχιστον 3 TB για πλήρη συγχρονισμό ενώ εργάζεστε με το Ethereum mainnet

Εάν εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένοι, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Prometheus για να παρακολουθείτε τον κόμβο για να γνωρίζετε τις ακριβείς απαιτήσεις δίσκου και CPU. Επίσης, το ταμπλό Grafana λειτουργεί με το Besu, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για εύκολη παρακολούθηση.

Χάρτης πορείας Hyperledger Besu

Το γεγονός ότι ήταν ανοιχτό από τον Οκτώβριο του 2018, είναι πλέον ανοιχτό για συνεισφορά από οποιονδήποτε. Ο χάρτης πορείας του Hyperledger Besu φαίνεται ενδιαφέρων. Ακολουθούν τα βασικά ορόσημα χάρτη πορείας για τα οποία στοχεύουν.

→ Δημιουργήστε ομάδες απορρήτου, άδεια λογαριασμού, άδεια χρήστη, αναβάθμιση δικτύου της Κωνσταντινούπολης

: Hyperledger Besu 1.2, 31 Ιουλίου 2019

→ Υποστήριξη ροής, Προσαρμοσμένη παρακολούθηση για IBFT, Επιτρεπόμενη διακυβέρνηση: Hyperledger Besu 1.3, 07 Οκτωβρίου 2019

→ Multi Ethereum network client, Cross-Privacy Group, Advanced Privacy Features, Enterprise Integration, Ethereum 2.0, Early 2020.

Εγκατάσταση δυαδικής διανομής, κατασκευή από πηγή και εκκίνηση του Besu

Σε αυτήν την ενότητα, θα μάθουμε πώς να εγκαταστήσουμε το Besu, να το δημιουργήσουμε και να το ξεκινήσουμε σε MacOS και άλλα λειτουργικά συστήματα.

Εγκατάσταση δυαδικής διανομής

Εάν χρησιμοποιείτε Mac OS, πρέπει να έχετε Homebrew και Java JDK για να ξεκινήσετε. Χρειάζεστε επίσης Java 11+, καθώς οι προηγούμενες εκδόσεις Java δεν υποστηρίζονται.

Τώρα, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για εγκατάσταση χρησιμοποιώντας το Homebrew.

παρασκευή βρύσης hyperledger / besu

brew εγκατάσταση besu

Για να ελέγξετε εάν το Besu έχει εγκατασταθεί με επιτυχία, ελέγξτε με την ακόλουθη εντολή.

besu – βοήθεια

Εάν χρησιμοποιείτε το Unix / Linux / Windows, τότε πρέπει να κάνετε λήψη του Besu συσκευασμένα δυαδικά αρχεία. Μετά τη λήψη, αποσυσκευάστε τα αρχεία και μεταβείτε στον κατάλογο besu.

Για να επιβεβαιώσετε ότι το Besu έχει εγκατασταθεί σωστά, χρησιμοποιήστε το besu – βοήθεια εντολή.

Δημιουργία από την πηγή

Για να δημιουργήσετε το Besu από την πηγή, πρέπει να κλωνοποιήσετε το αποθετήριο Besu.

git clone –αναδρομικά https://github.com/hyperledger/besu.git

Μόλις ολοκληρωθεί η κλωνοποίηση, θα εξαλείψουμε τις δοκιμές χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή:

./ δοκιμή gradlew build -x

Τώρα, μεταβείτε στον κατάλογο διανομής χρησιμοποιώντας την εντολή:

cd build / διανομείς /

Από εκεί, πρέπει να επεκτείνετε το αρχείο διανομής χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή.

tar -xzf besu-.tar.gz

Με την επέκταση των αρχείων, μεταβείτε τώρα στον νέο φάκελο.

cd besu- /

bin / besu – βοήθεια

Εάν η τελευταία εντολή εκτελείται με επιτυχία, έχετε δημιουργήσει με επιτυχία από την πηγή.

Για τα Windows, η διαδικασία είναι σχεδόν η ίδια. Ξεκινάτε κλωνοποιώντας το αποθετήριο, καταργώντας δοκιμές, μεταβαίνοντας στον κατάλογο διανομής, επεκτείνοντάς το και, στη συνέχεια, ελέγχοντας αν η εγκατάσταση είναι επιτυχής ή όχι.

Ξεκινώντας το Besu

Φοβερό, τώρα που έχουμε προεγκατεστημένο το Besu, τώρα πρέπει να το τρέξουμε. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα βήματα.

 • Τοπικά δεδομένα μπλοκ
 • Διαμόρφωση Genesis
 • Επιβεβαιώστε ότι ο κόμβος εκτελείται ή όχι
 • Εκτελέστε κόμβο για δοκιμές

Το πρώτο βήμα είναι να ρυθμίσετε τοπικά δεδομένα μπλοκ. Εάν συνδεθήκατε σε προηγούμενο δίκτυο, τότε πρέπει να απαλλαγείτε από τα τοπικά δεδομένα αποκλεισμού. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε την επιλογή –data-path για να καθορίσετε τα νέα τοπικά δεδομένα μπλοκ.

Μπορείτε να διαγράψετε τα τοπικά δεδομένα μπλοκ από τον κατάλογο besu / build / distribusi / besu-. Εκεί, διαγράψτε τον κατάλογο της βάσης δεδομένων και είστε έτοιμοι!

Εάν χρησιμοποιείτε το Mainnet, το Goerli, το Rinkeby ή το Ropsten, τότε η διαμόρφωση της γένεσης καθορίζεται όταν συνδέεστε μαζί τους.

Επίσης, μπορείτε να καθορίσετε το χαρακτηριστικό –network = dev για να ξεκινήσετε τη διαμόρφωση γένεσης με κενά bootnodes. Επίσης, ρυθμίζει τη διαμόρφωση της γένεσης με σταθερή χαμηλή δυσκολία.

Για να επιβεβαιώσετε εάν ο κόμβος εκτελείται, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε την επιλογή –rpc – http-enabled. Μόλις τελειώσετε, χρησιμοποιήστε το cURL και, στη συνέχεια, καλέστε JSON-RPC API μεθόδους. Εάν υπάρχει απάντηση, τότε ο κόμβος εκτελείται.

Τέλος, για να εκτελέσετε κόμβο για δοκιμές, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή

besu –network = dev –miner-enabled –miner-coinbase = 0xfe3b557e8fb62b89f4916b721be55ceb828dbd73 –rpc-http-cors-origins = ”all” –host-whitelist = ”*” –rpc-ws-enabled –rpc-http-enabled διαδρομή = / tmp / tmpDatdir

Απόρρητο στο Hyperledger Besu

Τα επιτρεπόμενα δίκτυα είναι γνωστά για τις δυνατότητες απορρήτου τους. Το Besu δεν διαφέρει, καθώς προσφέρει εξαιρετικές επιλογές απορρήτου έξω από το κουτί. Με το Besu, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε Απόρρητο σύμφωνα με τον ΕΟΧ ή Μπέσου-εκτεταμένο απόρρητο.

Για να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε ομάδες απορρήτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ήδη διαθέσιμες μεθόδους API JSON-RPC. Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία και διαχείριση ομάδων απορρήτου

 • priv_createPrivacyGroup
 • priv_findPrivacyGroup
 • priv_deletePrivacyGroup

Όσον αφορά τις συναλλαγές, η Besu υλοποιεί μόνο περιορισμένες συναλλαγές. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί το απόρρητο και να γίνει απόρρητο συναλλαγών.

Οι συναλλαγές υπογράφονται με συγκεκριμένο κλειδί ή τυχαίο κλειδί. Εάν θέλετε να συνδεθείτε με ένα συγκεκριμένο κλειδί, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το αρχείο -privacy-marker-transaksi-signing-key-file, το οποίο είναι διαθέσιμο με το Hyperledger Besu.

Εάν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό σεμινάριο σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης ιδιωτικών συναλλαγών δικτύου εδώ. Στο σεμινάριο, μπορείτε να βρείτε το Orion να είναι μία από τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσετε.

Άδεια στο Hyperledger Besu

Η άδεια είναι ένα κρίσιμο μέρος οποιουδήποτε εταιρικού πλαισίου blockchain. Το ίδιο ισχύει και για το Besu. Κάθε εξουσιοδοτημένο δίκτυο περιβάλλει την ιδέα να επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένοι κόμβοι. Συμμετέχουν και ενεργοποιούν το δίκτυο πραγματοποιώντας μια συναλλαγή ή επιτρέποντας συναλλαγές.

Στην περίπτωση δικτύου peer-to-peer, απαιτείται η επιβολή κανόνων στους κόμβους, ώστε να είναι δυνατή η άδεια. Είναι σαφές ότι απαιτείται ήδη ένα επίπεδο εμπιστοσύνης για να μπορέσει να κυκλοφορήσει ένα εξουσιοδοτημένο δίκτυο. Για να διασφαλιστεί ότι οι κακοί ηθοποιοί έχουν έναν ελάχιστο ρόλο εδώ, πρέπει να ληφθούν προφυλάξεις. Οι μεμονωμένοι κακοί παράγοντες, για παράδειγμα, δεν μπορούν να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων του δικτύου. Οι σωστοί κανόνες και κανονισμοί μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον εντοπισμό κακών παραγόντων και να τους αφαιρέσουν όταν παγιδευτούν να κάνουν κακόβουλες ενέργειες.

Εκτός από την αδειοδότηση κόμβου, υπάρχει επίσης μια επιλογή αδειών λογαριασμού που επιβάλλουν περισσότερους κανόνες και κανονισμούς. Η άδεια λογαριασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιβολή απαιτήσεων ταυτότητας και επιβίβασης. Βοηθά επίσης στην αναστολή λογαριασμών, στη μαύρη λίστα σπασμένων συμβάσεων και στον περιορισμό λογαριασμών κατά την εκτέλεση ενεργειών.

Το blockchain Hyperledger Besu παρέχει τοπικά και onchain.

Τοπική άδεια γίνεται στο επίπεδο του κόμβου. Για την εφαρμογή του, χρησιμοποιείται ένα αρχείο διαμόρφωσης δικαιωμάτων. Καθώς τα δικαιώματα είναι τοπικά, δεν επηρεάζουν το δίκτυο. Αυτό είναι χρήσιμο για τον τρόπο λειτουργίας του κόμβου – που είναι ανεξάρτητοι από το υπόλοιπο δίκτυο. Απαιτείται επίσης η προστασία κόμβων εάν συμβεί κάτι λάθος.

Άδεια Onchain, από την άλλη πλευρά, κωδικοποιούνται σε έξυπνες συμβάσεις. Η αδειοδότηση Onchain είναι σε όλο το δίκτυο και όλοι οι κόμβοι μπορούν να το διαβάσουν και να το ενημερώσουν. Η αδειοδότηση Onchain μπορεί να τροποποιηθεί ή να ενημερωθεί μόνο με συντονισμό. Επίσης, μόλις ενημερωθεί, εφαρμόζεται σε όλο το δίκτυο.

Hyperledger Besu

Λεζάντα: Πώς λειτουργεί το τοπικό και το OnChain

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε αυτός ο οδηγός για να μάθετε πώς να ρυθμίσετε ένα δίκτυο αδειών στο Besu.

Άλλα πράγματα που αξίζει να αναφερθούν

Hyperledger Besu GitHub: Αν νομίζετε ότι μπορείτε να συνεισφέρετε στο Hyperledger Besu, μπορείτε να δείτε το αποθετήριο Hyperledger Besu GitHub εδώ.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καλύτερο μάθημα Hyperledger στο Besu, και για αυτό μπορείτε επίσης να δείτε την τεκμηρίωση χρήστη εδώ. Έχουν πλήρη εκπαιδευτικά προγράμματα για το πώς να ξεκινήσετε γρήγορα τα δίκτυα ή πώς να δημιουργήσετε ένα ιδιωτικό δίκτυο.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του οδηγού έναρξης του Hyperledger Besu. Εδώ καλύψαμε πολλά πράγματα για το Besu.

Σύντομα θα καλύψουμε το Hyperledger Fabric vs Besu σύντομα. Μην ξεχάσετε λοιπόν να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Επίσης, τι πιστεύετε για αυτό; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map