Hyperledger Cactus: Ένα νέο πλαίσιο Hyperledger

Πρόσφατα, η Hyperledger στο blog τους κυκλοφόρησε νέες πληροφορίες σχετικά με το νέο επερχόμενο έργο τους Hyperledger Cactus.

Η τεχνική διευθύνουσα επιτροπή (TSC) ενέκρινε τελικά το έργο Hyperledger Cactus αφού παρέμεινε στη δουλειά τους τελευταίους έξι μήνες. Αρχικά, ονομάστηκε Blockchain Integration Framework, αλλά αργότερα άλλαξε σε Hyperledger Cactus.

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, το Hyperledger Cactus είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα. Οι καλύτεροι όροι που περιγράφουν το έργο είναι το προηγούμενο όνομα του έργου, δηλαδή το Blockchain Integration Framework. Το έργο συνεισφέρει η Fujitsu και η Accenture. Με την ένταξή του στο οικοσύστημα Hyperledger, η διαχείριση του έργου θα είναι πλέον σύμφωνα με τα πρότυπα του Hyperledger. Η συμπερίληψη έκανε επίσης το TSC να αλλάξει το όνομά του για να συναντήσει άλλα έργα Hyperledger και ως εκ τούτου το ονόμασε ως “Hyperledger Cactus”

Σημείωση: Δεν πρόκειται για ένα Hyperledger Cactus Tutorial


Επίσης, διαβάστε για άλλα πλαίσια στο οικοσύστημα Hyperledger.

  • Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain επόμενης γενιάς
  • Tutorial Hyperledger: Ο απόλυτος οδηγός

Τι είναι το Hyperledger Cactus και γιατί το χρειαζόμαστε?

Το έργο Hyperledger φέρνει μια νέα εστίαση στο να φέρει την τεχνολογία blockchain σε όλους. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν πολλά έργα που εργάζονται για τη βελτίωση της τεχνολογίας blockchain. Ωστόσο, είναι κατακερματισμένα και μπορούν στην πραγματικότητα να επιβραδύνουν τη μαζική υιοθέτηση blockchain μεταξύ επιχειρήσεων και τελικών χρηστών.

Το Hyperledger Cactus, επίσης γνωστό ως, Blockchain Integration Framework, είναι ένα πρωτόκολλο που στοχεύει στην επίλυση του προβλήματος του κατακερματισμού ή τουλάχιστον στοχεύει στην επίλυσή του με τη βοήθεια της ετερογενούς αρχιτεκτονικής του συστήματος..

Υπάρχει μια άνοδος στις επιχειρήσεις blockchain και τις επιχειρήσεις που τις υιοθετούν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη διαλειτουργικότητας μεταξύ των διαφόρων εφαρμογών. Η αλληλεπίδραση μπορεί να γίνει μεταξύ διαφορετικών βιομηχανιών που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain επιχειρήσεων ή πλατφόρμες βελτιστοποιημένες για τις ανάγκες τους.

Το πρόβλημά τους είναι η επίλυση του προβλήματος διαλειτουργικότητας και το Hyperledger Cactus μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίλυση του προβλήματος. Με αυτόν τον τρόπο τα δεδομένα μπορούν να μοιραστούν μεταξύ διαφορετικών συστημάτων χωρίς την ανάγκη δημιουργίας προσαρμοσμένων λύσεων για κάθε τύπο υποδομής εκεί έξω.

Ένα καλό παράδειγμα είναι η αλυσίδα εφοδιασμού. Σε μια αλυσίδα εφοδιασμού, υπάρχει ανάγκη για μετακίνηση αγαθών μέσω διαφορετικών δικτύων blockchain. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα πρέπει να μεταφερθούν από το ένα δίκτυο στο άλλο διατηρώντας τις πληροφορίες ανέπαφες. Μια άλλη περίπτωση χρήσης είναι η μεταφορά ψηφιακών χρημάτων από ένα δίκτυο σε άλλο.

Κάκτος Hyperledger

Για να κατανοήσουμε καλύτερα, ας δούμε τις περιπτώσεις χρήσης του Hyperledger Cactus παρακάτω.

Θήκες χρήσης Hyperledger Cactus

Ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να κατανοήσετε το Hyperledger Cactus είναι να εξετάσετε τις περιπτώσεις χρήσης του.

Μεταφορά περιουσιακών στοιχείων Ethereum σε απαρτία

Μία από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης του Hyperledger Cactus είναι να προσφέρει μεταφορά αξίας μεταξύ δύο διαφορετικών τεχνολογιών λογισμικού blockchain. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί να έχει αποθηκευμένα στοιχεία στο καθολικό Ethereum. Αλλά τώρα, θέλει να το ανταλλάξει με περιουσιακά στοιχεία στο καθολικό της απαρτίας. Σε γενικές συνθήκες χωρίς τη λύση εναλλάκτη, ο χρήστης πρέπει να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία Ethereum και στη συνέχεια να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία της απαρτίας χρησιμοποιώντας τα χρήματα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι δυνατό για όλους τους τύπους στοιχείων.

Για να επιλύσει αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα, το Hyperledger Cactus μπορεί να προσφέρει κοινωνική αλληλεπίδραση Escrowed Asset Transfer. Αυτή η αλληλεπίδραση είναι σημαντική καθώς θα δώσει στον χρήστη την ευελιξία να επιλέξει το καθολικό της επιλογής του.

Σε αυτήν την περίπτωση χρήσης του Hyperledger Cactus, ο χρήστης μόλις μεταφέρει τα περιουσιακά στοιχεία από το Ethereum θα το χάσει από εκεί. Ωστόσο, το περιουσιακό στοιχείο θα είναι τώρα διαθέσιμο στο καθολικό απαρτίας. Επίσης, για να λειτουργήσει, τα βιβλία πρέπει να είναι εφοδιασμένα και ο εναλλάκτης πρέπει να έχει τις ταυτότητες του πριν από την ανταλλαγή.

Escrow Πώληση δεδομένων για κέρματα

Το Hyperledger Cactus μπορεί επίσης να διευκολύνει την πώληση δεδομένων για νομίσματα. Με αυτό, σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει ανταλλαγή peer to peer μεταξύ δύο χρηστών χρησιμοποιώντας escrow μεταξύ δύο διαφορετικών συστημάτων ανταλλαγής ή καθολικών.

Τα δεδομένα που μοιράζονται μεταξύ των χρηστών μπορούν να είναι οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένης μιας βάσης δεδομένων διαφημιστικής τεχνολογίας, ενός μοντέλου μηχανικής μάθησης, της ψηφιακής τέχνης κ.λπ.!

Ένας χρήστης που έχει τα δεδομένα ξεκινά τις συναλλαγές. Τόσο τα δεδομένα όσο και τα κεφάλαια περνούν από τη συναλλαγή Hyperledger Cactus χρησιμοποιώντας μεσεγγύηση. Η συναλλαγή γίνεται μέσω ατομικής ανταλλαγής, διασφαλίζοντας ότι τα συμφέροντα και των δύο μερών προστατεύονται συνεχώς.

Για να γίνει όλο αυτό το έργο, και τα δύο μέρη πρέπει να μοιράζονται κρίσιμες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων διευθύνσεων παράδοσης, παρόχων χρηματιστηρίου που εμπιστεύονται και τον τρέχοντα τύπο.

Συνάλλαγμα

Το Hyperledger Cactus είναι επίσης αποτελεσματικό όσον αφορά τη συγκέντρωση σταθερών νομισμάτων έναντι άλλων κρυπτονομισμάτων. Σε αυτήν την περίπτωση χρήσης, ένας χρήστης μπορεί πραγματικά να εφαρμόσει και να χρησιμοποιήσει το Hyperledger Cactus για να ορίσει ένα περιβάλλον και να χρησιμοποιήσει τα απαραίτητα πρόσθετα για να κάνει το καθολικό να λειτουργεί για την κοπή κουπονιών, τις συναλλαγές και την εγγραφή.

Αυτή η περίπτωση χρήσης περιγράφεται καλύτερα ως ένα έργο υλοποίησης λογισμικού όπου ένα καθιερωμένο νόμισμα μπορεί να χρησιμοποιήσει το pegging to stable coin ως τρόπο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του χρήστη. Είναι κοινό για τους χρήστες να μην εμπιστεύονται κέρματα που δεν υποστηρίζονται. Η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους χρήστες να αγοράσουν το νόμισμα όταν συνδέονται με Bitcoin ή USD.

Κοινή χρήση δεδομένων υγειονομικής περίθαλψης με έλεγχο πρόσβασης

Μια άλλη δημοφιλής περίπτωση χρήσης για το Hyperledger Cactus είναι η υγειονομική περίθαλψη. Η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης αγωνίζεται με την κοινή χρήση δεδομένων. Η χρήση της τεχνολογίας blockchain, ωστόσο, τους επιτρέπει να μοιράζονται δεδομένα μεταξύ τους. Ωστόσο, η χρήση διαφορετικής τεχνολογίας blockchain σημαίνει την ανάγκη για σωστή ανταλλαγή δεδομένων και διαλειτουργικότητα.

Το Hyperledger Cactus μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος με τη βοήθεια κοινής αλληλεπίδρασης ανταλλαγής δεδομένων από ομοτίμους. Ο ασθενής επωφελείται επίσης από αυτήν την αλληλεπίδραση. Μπορούν να αποφασίσουν εάν θέλουν ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης να αποθηκεύσει τα δεδομένα των ασθενών συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού ιστορικού τους. Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να ζητήσει άδεια από τον ασθενή και μόλις χορηγηθεί η άδεια, τα δεδομένα του ασθενούς αποθηκεύονται τώρα με βάση τις λειτουργίες απορρήτου / έλεγχο πρόσβασης που έχει ορίσει ο χρήστης.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο χρήστης έχει τον έλεγχο των δεδομένων που μοιράζονται μεταξύ διαφορετικών παρόχων υγείας καθώς έχουν ορίσει τον ίδιο τον έλεγχο πρόσβασης. Η επιτυχία της υπόθεσης εξαρτάται από τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας blockchain. Η κρυπτογραφική απόδειξη θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει παραβίαση από κανέναν από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης όταν πρόκειται για την αποθήκευση και την κοινή χρήση δεδομένων ασθενούς.

Ενσωμάτωση ιχνηλασιμότητας τροφίμων

Η τεχνολογία Blockchain έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά την ολοκλήρωση των τροφίμων. IBM Food Trust είναι ένα από αυτά τα έργα που θέλουν να μεταμορφώσουν το οικοσύστημα των τροφίμων παρέχοντας ένα πιο έξυπνο, ασφαλέστερο και βιώσιμο περιβάλλον.

Το Hyperledger Cactus μπορεί να συμπληρώσει την εμπιστοσύνη τροφίμων της IBM παρέχοντας ένα μέσο του έργου υλοποίησης λογισμικού. Σε αυτήν την περίπτωση χρήσης, ο πιο ωφέλιμος τελικός χρήστης είναι ο καταναλωτής, καθώς μπορεί να αξιολογήσει το φαγητό σε ένα φυσικό κατάστημα, ρωτώντας την εφαρμογή που διατηρεί ίχνη του φαγητού. Μόλις είναι σίγουρος για το φαγητό και την προέλευσή του, μπορεί να πραγματοποιήσει την αγορά με πλήρη σιγουριά.

Οι οργανισμοί που χειρίζονται το φαγητό μπορούν να αλληλεπιδρούν καλύτερα μεταξύ τους διασφαλίζοντας ότι ξεχωριστές υπηρεσίες / προϊόντα μπορούν ακόμα να συγχρονίσουν και να επαληθεύσουν την προέλευση των τροφίμων που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής. Αυτό σημαίνει ότι ο κατασκευαστής τροφίμων μπορεί να μοιραστεί τις πληροφορίες με άλλους παίκτες στην τροφική αλυσίδα χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσει μια ξεχωριστή λύση για αυτό καθώς μπορεί να επιλυθεί από τον Κάκτο. Ο έμπορος λιανικής πρέπει να ενσωματώσει το Cactus ως αρχιτεκτονικό στοιχείο και να παρέχει μια διεπαφή στον καταναλωτή για να εντοπίσει τα τρόφιμα κατά τη διάρκεια της αλυσίδας εφοδιασμού.

Διαχείριση ταυτότητας: Εξουσιοδότηση και έλεγχος ταυτότητας Πορτοφολιού τελικού χρήστη

Το τελευταίο παράδειγμα χρήσης Hyperledger Cactus που πρόκειται να συζητήσουμε είναι η Εξουσιοδότηση και έλεγχος ταυτότητας του Πορτοφολιού.

Αυτή η συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης αφορά στο να δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να διαχειρίζεται και να αλληλεπιδρά με πορτοφόλια σε διαφορετικά βιβλία χωρίς άδεια και άδεια. Με απλά λόγια, ο τελικός χρήστης θα είναι πλέον σε θέση να συνδεθεί σε διαφορετικά δίκτυα χωρίς άδεια ή με άδεια μέσω μιας ενιαίας διεπαφής.

Hyperledger Cactus vs Fabric

Εάν ακολουθείτε το οικοσύστημα Hyperledger, τότε θα γνωρίζετε για το Hyperledger Fabric. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πλαίσια Hyperledger εκεί έξω. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κάκτος είναι νέος, αλλά δεν είναι εκεί για να αλλάξει το τοπίο τεχνολογίας blockchain, αλλά για να το διαμορφώσει καλύτερα για τις υπάρχουσες λύσεις όπως το Fabric.

Το Hyperledger Fabric είναι ένα πλήρες πλαίσιο που δίνει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να δημιουργούν λύσεις ή εφαρμογές με τη βοήθεια της αρθρωτής αρχιτεκτονικής.

Στην ουσία, το Hyperdeger Fabric είναι ένα πλαίσιο και το Cactus είναι ένα πρωτόκολλο που επιτρέπει σε διαφορετικά συστήματα καθολικών να συνδέονται και να ανταλλάσσουν πληροφορίες καλύτερα.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτούς; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στο Hyperledger Tutorial: The Ultimate Guide. Σύντομα θα καλύψουμε το φροντιστήριο Hyperledger Cactus.

Αρχές του Hyperledger Cactus

Σε αυτήν την ενότητα, είμαστε οι βασικές αρχές του Hyperledger Cactus. Αυτές οι αρχές διέπουν το έργο Hyperledger Cactus.

Ευρεία υποστήριξη

Το έργο θέλει να διασυνδέσει διαφορετικά οικοσυστήματα ανεξάρτητα από τους περιορισμούς που διαθέτει η τεχνολογία.

Αρχιτεκτονική προσθηκών

Το Cactus παρέχει απρόσκοπτη ενσωμάτωση στις υπηρεσίες γύρω του. Με αυτόν τον τρόπο, θέλει να διασφαλίσει ότι παρέχει πραγματικά διαλειτουργικότητα και ελαχιστοποιεί την ενοποιημένη γνώμη. Επιπλέον, θα συνεργαστούν επίσης με PR και σχόλια για να διασφαλίσουν ότι ο κωδικός Hyperledger Cactus έχει ανυψωθεί σε προσθήκες. Τέλος, θέλουν επίσης να διασφαλίσουν ότι η προσθήκη μελλοντικών πρωτοκόλλων και περιπτώσεων χρήσης είναι όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη.

Χωρίς διπλή δαπάνη

Μια άλλη αρχή του Hyperledger Cactus είναι η αποφυγή διπλών δαπανών σε διαφορετικά οικοσυστήματα ανά πάσα στιγμή.

DLT Feature Inclusivity

Οι κατανεμημένες τεχνολογίες καθολικών έχουν τη δική τους αρχιτεκτονική. Αυτό σημαίνει ότι κάθε DLT διαθέτει δυνατότητες που δεν είναι εν μέρει ή εντελώς μη διαθέσιμες από άλλα DLT.

Το Hyperledger Cactus θέλει να διασφαλίσει μια σχεδίαση που καθιστά δυνατή την πρόσβαση σε αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά όταν ο Cactus έχει πρόσβαση σε ένα DLT.

Χαμηλή πρόσκρουση

Το Hyperledger Cactus δεν θέλει να επαναπροσδιορίσει το οικοσύστημα, αλλά θέλει να διασφαλίσει ότι υπάρχει διαλειτουργικότητα μεταξύ τους. Αυτή η χαμηλή επικράτηση θα διασφαλίσει ότι το μοντέλο εμπιστοσύνης, η διακυβέρνηση και οι ροές εργασίας διατηρούνται στο αντίστοιχο οικοσύστημα. Η χειραψία πρωτοκόλλου που πραγματοποιείται μεταξύ του οικοσυστήματος πρέπει να βεβαιωθεί ότι οι ασυμβατότητες κοινοποιούνται εκ των προτέρων, έτσι ώστε να υπάρχει τρόπος να γνωρίζει ο χρήστης σχετικά με αυτό. Ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να αποφασίσει εάν επιθυμεί να προχωρήσει στις συναλλαγές.

Διαφάνεια

Θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια όσον αφορά τις επιπτώσεις σε παγκόσμια και τοπική μεταφορά. Επίσης, το Hyperledger Cactus θα διασφαλίσει ότι τυχόν λάθη γνωστοποιούνται σωστά στους συμμετέχοντες και αυτό επίσης εγκαίρως. Η επικοινωνία πρέπει επίσης να γίνεται με στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για την διόρθωση του προβλήματος είτε για την ειδοποίηση του χρήστη.

Αυτοματοποιημένες ροές εργασίας

Οι ροές εργασίας μεταξύ του οικοσυστήματος μπορούν να σχεδιαστούν αυτόματα για να λειτουργούν. Θα εξασφαλίσει γρήγορη εκτέλεση.

Υψηλότερη ασφάλεια

Το Hyperledger Cactus θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα ασφαλών επιλογών, οι οποίες θα είναι μόνο αυστηρά επιλέξιμες, χωρίς επιλογή εξαίρεσης.

Διαπραγματεύσεις πρωτοκόλλου συναλλαγών

Θα υπάρξει ένας μηχανισμός χειραψίας για τους συμμετέχοντες. Ο μηχανισμός χειραψίας πρέπει να έχει πρωτόκολλα για να διασφαλίζει ότι η συναλλαγή εκτελείται σωστά.

Απαίτηση χαρακτηριστικών Hyperledger Cactus

Εκτός από τις αρχές, ο Hyperledger Cactus προσφέρει επίσης ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που θα συζητήσουμε παρακάτω.

Νέο πρωτόκολλο ολοκλήρωσης: Το Cactus θα διασφαλίσει ότι υπάρχει πάντα ένας τρόπος να προσθέσετε νέα πρωτόκολλα στην αρχιτεκτονική του plugin. Αυτό θα ενισχύσει την επικοινωνία και θα τους επιτρέψει να προτείνουν, να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές χωρίς περιορισμούς ή περιορισμούς.

Συμβατότητα NAT / Firewall / Proxy: Θα επιτρέψει στα πρωτόκολλα να λειτουργούν μέσω NAT, τείχους προστασίας και διακομιστές μεσολάβησης.

Επίπεδο αμφίδρομων επικοινωνιών: Υποστήριξη για το κανάλι αμφίδρομης επικοινωνίας με ή χωρίς τη χρήση τείχους προστασίας, διακομιστή μεσολάβησης και NAT.

Διαχείριση κοινοπραξιών: Το Cactus θα έρθει με υποστήριξη για τη διαχείριση κοινοπραξιών. Αυτό σημαίνει ότι οι συνεργαζόμενες οντότητες μπορούν να δημιουργήσουν κοινοπραξίες και να βοηθήσουν στη λειτουργία του συμπλέγματος Cactus συνεισφέροντας πόρους δικτύου ή υλικό. Το σύμπλεγμα Cactus αποτελείται από διακομιστές API, κόμβους επικύρωσης και ούτω καθεξής.

Η κοινοπραξία εστιάζεται στον τρόπο λειτουργίας του συμπλέγματος και στην εξασφάλιση ότι είναι απαλλαγμένο από σφάλματα.

Αρχιτεκτονική Hyperledger Cactus

Η αρχιτεκτονική Hyperledger Cactus αποτελείται από βασικά στοιχεία όπως παρακάτω:

  • Διαδραστικά μοτίβα
  • Διαδραστική αρχιτεκτονική
  • Τεχνική αρχιτεκτονική
  • Προδιαγραφή πρωτοκόλλου συναλλαγών
  • Αρχιτεκτονική προσθηκών

Όλα αυτά είναι πέρα ​​από το πεδίο εφαρμογής του άρθρου, οπότε θα τα καλύψουμε στην αρχιτεκτονική Hyperledger Cactus που θα καλύψουμε σύντομα! Θα καλύψουμε όλα αυτά τα πράγματα στον οδηγό Hyperledger Cactus και στα μελλοντικά μας άρθρα.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του άρθρου Hyperledger Cactus. Εδώ προσπαθήσαμε να δούμε τι έχει να προσφέρει το νέο Hyperledger framework. Οι περιπτώσεις χρήσης είναι ένας καλός τρόπος για να κατανοήσετε πού μπορεί να χωρέσει ο Κάκτος.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για το Hyperledger Cactus; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me