Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain επόμενης γενιάς

Το Hyperledger Fabric υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό για τις επιχειρήσεις. Στην πραγματικότητα, προσφέρει μία από τις δημιουργικές πλατφόρμες για περιπτώσεις χρήσης blockchain. Αλλά μια τεχνολογία που δεν βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου γίνεται παρωχημένη πολύ γρήγορα. Γι ‘αυτό το Hyperledger μας έφερε τη νέα κυκλοφορία Hyperledger Fabric 2.0.

Βασικά, προηγουμένως, η εταιρεία προσέφερε μια έκδοση 1.4 Fabric. Αλλά τώρα έχουμε την επόμενη γενιά blockchain μεταξύ μας. Εάν είστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη νέα κυκλοφορία σαν εμάς, ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό. Διότι σήμερα θα μιλήσουμε για το τι κυκλοφόρησε το νέο Hyperledger Fabric 2.0 και για όλες τις δυνατότητες που εισήγαγε.

Αλλά προτού ξεκινήσουμε, θα δώσουμε μια αναδρομή σε τι είναι η πλατφόρμα Hyperledger Fabric και ποιες λειτουργίες προσφέρει αρχικά.

Ας ξεκινήσουμε!

Υφάσματα Hyperledger 2.0

Contents

Τι είναι το Hyperledger Fabric?

Το Hyperledger Fabric είναι μια κατανεμημένη πλατφόρμα καθολικών για λύσεις εταιρικού επιπέδου που συνοδεύονται από ευελιξία, αρθρωτότητα και απόδοση. Έτσι, όπως γνωρίζετε, υπάρχουν και άδειες πλατφόρμες. Αλλά το Fabric είναι διαφορετικό από αυτό.

Δεν επιτρέπει σε κανέναν να εισέλθει στην πλατφόρμα. Αντίθετα, προσφέρει πρόσβαση με άδεια στους χρήστες που έχουν εξουσία στο σύστημα. Επιπλέον, προσφέρει επίσης απόρρητο δεδομένων και έξυπνες συμβάσεις για κλιμακούμενη και ασφαλή απόδοση.

Γι ‘αυτό οποιαδήποτε βιομηχανία μπορεί να χρησιμοποιήσει το Hyperledger Fabric για οποιαδήποτε λύση. Οι ευκαιρίες είναι απεριόριστες και οι επιχειρήσεις θα έχουν πάντα την καλύτερη απόδοση από την πλατφόρμα κατανεμημένων καθολικών.

Παρόλο που οι χρήστες εντός ενός συστήματος δικτύου θα συνεργαστούν, αλλά οι επιχειρήσεις πρέπει να διατηρήσουν το απόρρητο για ορισμένες αλληλεπιδράσεις. Βασίζεται η βιομηχανία. Για παράδειγμα, ίσως ένας αγοραστής πωλεί ένα προϊόν σε διαφορετικούς προμηθευτές αλλά σε διαφορετικά εύρη τιμών.

Αλλά ο αγοραστής πρέπει να διατηρήσει το απόρρητο σχετικά με αυτό. Και εδώ είναι που το Hyperledger Fabric μπορεί να βοηθήσει.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ξεχωριστά κανάλια σε μια συναλλαγή για ξεχωριστούς πωλητές. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές ιδιωτικών δεδομένων για να διατηρήσετε τις πληροφορίες σε επίπεδο “hush-hush”.


Γιατί ύφασμα Hyperledger?

Στην πραγματικότητα, το Hyperledger Fabric εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου με τη βοήθεια της κοινότητας ανοιχτού κώδικα, εστιάζοντας κυρίως σε περιπτώσεις χρήσης για επιχειρήσεις. Επιπλέον, προσφέρει τώρα πολλές δυνατότητες που απαιτούν συχνά η επιχείρηση. Ας δούμε τι είναι αυτά –

 • Αρθρωτή και επιτρεπόμενη αρχιτεκτονική.
 • Μια πολύ ευέλικτη λύση έγκρισης για συναίνεση μεταξύ όλων των οργανισμών συναλλαγών.
 • Ευέλικτα και ανοιχτά έξυπνα συμβόλαια που μπορούν να υποστηρίξουν διάφορα μοντέλα δεδομένων και λύσεις όπως δομημένα δεδομένα, μοντέλο λογαριασμού, μη δομημένα δεδομένα, μοντέλο UTXO κ.λπ..
 • Επιλεγμένες επιλογές πρωτοκόλλου συναίνεσης για παραγγελία συναλλαγών και αποκλεισμού.
 • Πλήρες απόρρητο δεδομένων για απομόνωση συναλλαγών ή κοινή χρήση πληροφοριών που πρέπει να γνωρίζουν μόνο χρησιμοποιώντας ιδιωτικά μοντέλα δεδομένων.
 • Έξυπνη υποστήριξη συμβολαίων για πολλές γλώσσες προγραμματισμού όπως JavaScript, Java, Go κ.λπ..
 • Εκδόσεις και διακυβέρνηση για έξυπνα συμβόλαια.
 • Υποστήριξη για τη Στερεότητα.
 • Υποστήριξη για την εικονική μηχανή Ethereum.
 • Συνεχείς ενημερώσεις, επιχειρηματικές λειτουργίες, ασύμμετρη υποστήριξη έκδοσης.
 • Τετραγωνικά δεδομένα, όπως ερωτήματα εύρους, ερωτήματα με πλήκτρα, ερωτήματα JSON on-chain και πολλά άλλα.

Hyperledger Fabric 2.0: Τι νέο υπάρχει?

Η πρώτη κυκλοφορία Hyperledger Fabric κυκλοφόρησε ξανά στο v1.0. Και τώρα, έχουμε τη δεύτερη μεγάλη κυκλοφορία Hyperledger Fabric 2.0. Αυτή τη φορά έρχεται με πολλές νέες και βελτιωμένες δυνατότητες τόσο για τους χρήστες όσο και για τους χειριστές της πλατφόρμας.

Η έκδοση Hyperledger Fabric 2.0 περιλαμβάνει μοτίβα απορρήτου και υποστηρίζει νέες εφαρμογές, νέες δυνατότητες για λειτουργικούς κόμβους, βελτιωμένα συστήματα διακυβέρνησης για έξυπνες συμβάσεις και πολλά άλλα.

Ωστόσο, δεν θα σας αναγκάσουν να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση στο πιο πρόσφατο Hyperledger Fabric 2.0 εάν δεν είστε ακόμη έτοιμοι. Έτσι, έχετε την επιλογή να κάνετε αναβάθμιση όταν είστε έτοιμοι ή η εταιρεία σας είναι έτοιμη για τη μετάβαση.

Και αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για το Hyperledger Fabric 2.0.

Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της νέας κυκλοφορίας –

Έξυπνες συμβάσεις αποκεντρωμένης διακυβέρνησης

Το Hyperledger Fabric 2.0 έρχεται τώρα με αποκεντρωμένη διακυβέρνηση, ειδικά για έξυπνα συμβόλαια. Προσφέρει επίσης μια νέα διαδικασία όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν κωδικό αλυσίδας στους συνομηλίκους και να τον ξεκινήσετε στο κανάλι. Έτσι, η νέα διαχείριση κύκλου ζωής αλυσίδων επιτρέπει τώρα σε πολλούς οργανισμούς να καταλήξουν σε συμφωνία βάσει των παραμέτρων του κωδικού αλυσίδας.

Έτσι, βασικά, θα χρησιμοποιείτε την πολιτική έγκρισης κωδικού αλυσίδας για αλληλεπίδραση με το καθολικό. Ας δούμε ποιες άλλες βελτιώσεις προσφέρει κατά την προηγούμενη διαδικασία κύκλου ζωής αλυσίδας –

Συμφωνία για τις παραμέτρους του Chaincode

Βασικά, στην προηγούμενη έκδοση, μόνο ένας οργανισμός στον κωδικό αλυσίδας θα μπορούσε να ρυθμίσει τις παραμέτρους ακόμη και για άλλα μέλη του καναλιού. Όμως, τα άλλα μέλη θα μπορούσαν να αρνηθούν να πάρουν τον κωδικό αλυσίδας και να μην λάβουν μέρος στη διαδικασία συναλλαγής. Επομένως, επικαλούμενος το.

Ωστόσο, το νέο Hyperledger Fabric 2.0 προσφέρει μια πιο ευέλικτη διαδρομή για τον αλυσίδα. Τώρα υποστηρίζει τόσο κεντρικά μοντέλα αλυσίδων όσο και αποκεντρωμένα μοντέλα αλυσίδων. Στην αποκεντρωμένη έκδοση, οι εταιρείες πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τον κωδικό αλυσίδας, καθώς μπορεί να ενεργοποιηθεί στο κανάλι.

Προσεκτικές αναβαθμίσεις κωδικού αλυσίδας

Προηγουμένως, μόνο ένας οργανισμός μπορούσε να αναβαθμίσει τη συναλλαγή. Ωστόσο, αυτό θα αφήσει τα άλλα μέλη του καναλιού σε κίνδυνο εάν δεν έχουν εγκαταστήσει τον αλυσίδα. Έτσι, η νέα έκδοση Hyperledger Fabric 2.0 επιτρέπει στον κώδικα αλυσίδας να αναβαθμίζεται μόνο αφού αρκετά μέλη συμφωνήσουν σχετικά με την αναβάθμιση χωρίς προβλήματα.

Συλλογή προσωπικών δεδομένων και ενημερώσεις πολιτικής εύκολης έγκρισης

Η νέα έκδοση Hyperledger Fabric 2.0 προσφέρει μια νέα πολιτική έγκρισης, όπου μπορείτε να αναβαθμίσετε τη συλλογή προσωπικών δεδομένων ή τη διαμόρφωση πολιτικής χωρίς να επανεγκαταστήσετε τον αλυσίδα. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πολιτική έγκρισης, καθώς απαιτεί συμφωνία από μεγάλο αριθμό χρηστών στο κανάλι.

Στην πραγματικότητα, η πολιτική θα ενημερώνεται κάθε φορά που ένα μέλος μπαίνει στο καθολικό ή φεύγει από το καθολικό.

Επιθεωρήσιμα πακέτα αλυσίδων

Τώρα το Hyperledger Fabric έκδοση 2.0 έρχεται με ένα εύκολα αναγνώσιμο αρχείο tar για αλυσίδα. Θα σας βοηθήσει να επιθεωρήσετε εύκολα τα αρχεία αλυσίδας κώδικα και να προσδιορίσετε τις εγκαταστάσεις σε άλλους οργανισμούς.

Πολλαπλοί κωδικοί αλυσίδας σε ένα κανάλι

Στην προηγούμενη έκδοση, ο κύκλος ζωής που χρησιμοποιήθηκε για τον καθορισμό κάθε κωδικού αλυσίδας χρησιμοποιώντας την έκδοση και το όνομα που καθορίστηκαν κατά την εγκατάσταση του πακέτου. Αλλά τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα πακέτο κωδικού αλυσίδας και να το αναπτύξετε περισσότερες από μία φορές με πολλά ονόματα κάθε φορά στο δίκτυο. Επίσης, μπορείτε να το κάνετε σε διαφορετικά κανάλια ή στο ίδιο κανάλι.

Πακέτα αλυσίδων σε όλα τα μέλη του καναλιού

Στην έκδοση 2.0 του Hyperledger Fabric, οι χρήστες μπορούν να επεκτείνουν έναν αλυσίδα για τις δικές τους περιπτώσεις χρήσης. Για παράδειγμα, ένας οργανισμός μπορεί να επεκτείνει έναν αλυσίδα για επικύρωση εντός της δικής του εταιρείας. Υπάρχει όμως ένας ελάχιστος αριθμός απαιτήσεων από οργανισμούς. Έτσι, όταν είναι δυνατή η αρκετή έγκριση, οι συναλλαγές θα επικυρωθούν και θα λάβουν θέση στο καθολικό.

Έτσι, θα βοηθήσει την εταιρεία σας να επιδιορθώσει αυτόματα τυχόν προβλήματα στον δικό σας χρόνο χωρίς να διακυβεύεται ολόκληρο το δίκτυο.

Χρησιμοποιώντας τον νέο κύκλο ζωής κωδικού αλυσίδας

Η έκδοση Hyperledger Fabric 2.0 προσφέρει τώρα έναν εντελώς νέο κύκλο ζωής αλυσίδας. Ωστόσο, εάν δεν είστε έτοιμοι για τις νέες αλλαγές, μπορείτε απλώς να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον προηγούμενο κύκλο ζωής με το Hyperledger Fabric έκδοση 2.0.

Στην πραγματικότητα, ο νέος κύκλος ζωής θα ενεργοποιηθεί μόνο όταν ενημερώσετε τις δυνατότητες στο v2.0.

Νέα μοτίβα εφαρμογής κωδικού αλυσίδας

Βασικά, ο χάρτης πορείας Hyperledger Fabric 2.0 σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την ίδια αποκεντρωμένη μέθοδο συναίνεσης και για τις δικές σας εφαρμογές αλυσίδας κώδικα. Θα διασφαλίσει ότι οι οργανισμοί έχουν τη συγκατάθεση για τις συναλλαγές δεδομένων πριν δεσμευτούν στο καθολικό.

Αυτοματοποιημένοι έλεγχοι

Ένας οργανισμός μπορεί να προσθέσει αυτοματοποιημένους ελέγχους στον αλυσοπρίονο προκειμένου να επικυρώσει περισσότερες πληροφορίες πριν εγκρίνει μια συναλλαγή στο καθολικό.

Αποκεντρωμένη συμφωνία

Το καλύτερο μέρος είναι ότι ο οδικός χάρτης Hyperledger Fabric 2.0 σάς επιτρέπει να μοντελοποιείτε ανθρώπινες αποφάσεις σχετικά με τον αλυσίδα για να εκτείνετε περισσότερες από μία συναλλαγές. Ωστόσο, θα χρειαστείτε άλλους χρήστες από οργανισμούς για να αλληλεπιδράσετε με τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας.

Στη συνέχεια, τέλος, μια πρόταση αλυσίδας κώδικα μπορεί να επαληθεύσει ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του χρήστη και να διευθετηθεί η συναλλαγή βάσει αυτής.

Δυνατότητες

Υπάρχουν ορισμένες δυνατότητες στον χάρτη πορείας του Hyperledger Fabric 2.0. Ας δούμε τι είναι αυτά –

Εφαρμογή V2_0: Ξεκινά έναν νέο κύκλο ζωής κωδικού αλυσίδας για χειριστές, όπως αναφέρεται στον κωδικό αλυσίδας.

Κανάλι V2_0: Βασικά, δεν έχει καμία αλλαγή, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε τη συνέπεια με το παραγγελθέν επίπεδο ικανότητας και τις εφαρμογές.

Παραγγελία V2_0: Αυτό ελέγχει το UseChannelCreationPolicyAsAdmins και αλλάζει τον τρόπο που επικυρώνεται συνήθως μια συναλλαγή καναλιού. Εάν το συνδυάσετε με την επιλογή -baseProfile, τότε μπορείτε να αλλάξετε τις τιμές που κληρονομήθηκαν προηγουμένως στο σύστημα παραγγελιών.

Αλλά όταν ενημερώνετε τα επίπεδα ικανότητάς σας, θυμηθείτε πάντα να ενημερώνετε και τα δυαδικά αρχεία. Επίσης, ενημερώστε τα δυαδικά αρχεία της παραγγελίας προτού ενημερώσετε τις δυνατότητες παραγγελίας και καναλιού.

Βελτιώσεις ιδιωτικών δεδομένων

Ο χάρτης πορείας Hyperledger Fabric 2.0 έρχεται επίσης με ένα νέο μοτίβο για την κοινή χρήση όλων των προσωπικών σας δεδομένων χωρίς να συλλέγονται όλα ταυτόχρονα και στη συνέχεια να συνδυάζονται τα μέλη του καναλιού βάσει αυτού. Πιο συγκεκριμένα, χωρίς κοινή χρήση προσωπικών πληροφοριών με μια συλλογή χρηστών, μπορείτε απλώς να τις μοιραστείτε με έναν μόνο οργανισμό.

Αλλά προτού προχωρήσουμε λίγο πιο βαθιά στην τεκμηρίωση του Hyperledger Fabric 2.0, ας δούμε ποια προσωπικά δεδομένα αναφέρονται στην πραγματικότητα στο Hyperledger.

Τι είναι τα ιδιωτικά δεδομένα?

Σε πολλές περιπτώσεις, μια επιχείρηση μπορεί να χρειαστεί να διατηρήσει ορισμένες πληροφορίες ιδιωτικές σε ένα κανάλι από άλλες εταιρείες. Έτσι, πρέπει να δημιουργήσουν ένα νέο κανάλι με μόνο τους οργανισμούς που μπορούν να δουν τις πληροφορίες ξεχωριστά. Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί επίσης πρόσθετες διοικήσεις, πολιτικές, προσβάσεις μέλους και πολλά άλλα.

Επιπλέον, δεν επιτρέπει στον συμμετέχοντα του καναλιού να χρησιμοποιεί το σύστημα σε περιπτώσεις χρήσης όπου όλα τα μέρη μπορούν να δουν κάποιο μέρος των πληροφοριών, ενώ άλλα παραμένουν κρυμμένα.

Ωστόσο, τώρα ο χάρτης πορείας Hyperledger Fabric 2.0 θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ιδιωτική συλλογή δεδομένων. Εδώ μπορείτε να ορίσετε ένα υποσύνολο εταιρειών που μπορούν να δουν τα προσωπικά δεδομένα χωρίς να δημιουργήσουν νέο κανάλι για κάθε περίπτωση.

Τι είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων?

Βασικά, μια συλλογή είναι ένας συνδυασμός δύο διαφορετικών στοιχείων –

Οι πραγματικές πληροφορίες που μεταδίδονται μεταξύ ομοτίμων χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο κουτσομπολιού. Αλλά εδώ, μόνο η επιχείρηση που έχει άδεια να το δει μπορεί να το δει. Βασικά, αυτά τα δεδομένα βρίσκονται σε μια βάση δεδομένων ιδιωτικής κατάστασης στα καθολικά των συνομηλίκων αυτού του οργανισμού.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν υπηρεσίες παραγγελίας εδώ και δεν μπορούν να δουν τις προσωπικές πληροφορίες. Εν πάση περιπτώσει, καθώς τα πρωτόκολλα κουτσομπολιού μεταδίδουν τις πληροφορίες από τον έναν ομότιμο στον άλλο, πρέπει να ρυθμίσετε τους κόμβους αγκύρωσης στο κανάλι.

Περιέχει επίσης έναν κατακερματισμό αυτών των ιδιωτικών δεδομένων που ταξινομούνται, εγκρίνονται και γράφονται στο καθολικό όλων των συνομηλίκων του καναλιού. Βασικά, χρησιμεύει ως απόδειξη για την επικύρωση μιας συναλλαγής στο κανάλι. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για σκοπούς ελέγχου.

Χρησιμοποιώντας μια συλλογή

Μέσα σε ένα κανάλι

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε κανάλια εάν θέλετε να διατηρήσετε ένα ολόκληρο μυστικό συναλλαγής από μια ομάδα οργανισμών μέσα στο κανάλι.

Ξεχωριστό κανάλι

Σύμφωνα με την τεκμηρίωση του Hyperledger Fabric 2.0, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συλλογές όταν πρέπει να κρατήσετε μόνο ένα μέρος του καθολικού μυστικό από ένα σύνολο επιχειρήσεων.

Στην πραγματικότητα, ορισμένοι οργανισμοί θα έχουν πλήρη πρόσβαση στο καθολικό και άλλοι μπορεί να δουν μόνο τι επιτρέπεται. Εάν θέλετε επίσης να διατηρήσετε τα δεδομένα συναλλαγών κρυμμένα από τις υπηρεσίες παραγγελίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιδιωτικές συλλογές δεδομένων για εμπιστευτικότητα.

Ενα παράδειγμα

Ας δούμε ένα παράδειγμα από την τεκμηρίωση Hyperledger Fabric 2.0 για να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση.

Ας πούμε, σε μια πλατφόρμα συναλλαγών, υπάρχουν πέντε επιχειρήσεις σε ένα κανάλι.

 • Ο αγρότης που πουλάει αγαθά
 • Διανομέας που μετακινεί αυτά τα προϊόντα
 • Αποστολέας που μετακινεί αγαθά μεταξύ δύο μερών
 • Χονδρέμπορος που αγοράζει αγαθά από τον διανομέα
 • Λιανοπωλητής που αγοράζει τα αγαθά από τους χονδρεμπόρους και τους αποστολείς

Βασικά, ο διανομέας μπορεί να χρεώνει διαφορετικά σε κάθε περίπτωση. Έτσι, μπορεί να θέλει να διατηρήσει τις συναλλαγές με τον αποστολέα και την Farmer ιδιωτική επειδή μπορεί να έχει άλλες συμφωνίες με τον λιανοπωλητή και τον χονδρέμπορο.

Επίσης, ο διανομέας χρεώνει λιγότερο σε έναν χονδρέμπορο παρά σε έναν λιανοπωλητή. Έτσι, μπορεί να θέλει να το κρατήσει μυστικό από τον πωλητή.

Ο χονδρέμπορος, από την άλλη πλευρά, μπορεί επίσης να έχει ιδιωτικές σχέσεις με τον αποστολέα και τον λιανοπωλητή. Αλλά αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό κανάλι για κάθε ιδιωτική πληροφορία, τότε το σύστημα θα γίνει πολύ πιο περίπλοκο.

Αντί να το κάνετε αυτό, μπορείτε να έχετε διαφορετικές ιδιωτικές συλλογές δεδομένων ή PDC για καθένα από τα μέλη.

Οπως,

Ιδιωτική συλλογή δεδομένων-1: Αποστολέας, αγρότης και διανομέας

Ιδιωτική συλλογή δεδομένων-2: Αποστολέας, λιανοπωλητής και χονδρέμπορος

Ιδιωτική συλλογή δεδομένων-3: Χονδρέμπορος και διανομέας

Σύμφωνα με την τεκμηρίωση του Hyperledger Fabric 2.0, όλοι οι διανομείς θα έχουν ιδιωτικές βάσεις δεδομένων που περιέχουν ιδιωτικά δεδομένα για τη σχέση Αποστολέα, Αγρότη και Διανομέα και σχέση χονδρέμπορου και διανομέα.

Βελτιώσεις σε μοτίβα δεδομένων

Σύμφωνα με την τεκμηρίωση Hyperledger Fabric 2.0, υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις που καθιστούν πραγματικά δυνατή τη λειτουργία των νέων μοτίβων ιδιωτικών δεδομένων. Αυτά είναι –

Κοινή χρήση και επαλήθευση ιδιωτικών δεδομένων

Οι παραλήπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το GetPrivateDataHash () API για να επαληθεύσουν εάν τα ιδιωτικά δεδομένα που μοιράζονται μαζί τους είναι αυθεντικά ή όχι σε δύο σενάρια –

 • Όταν μοιράζεστε ιδιωτικές πληροφορίες με έναν χρήστη καναλιού που δεν είναι μέλος μιας συλλογής.
 • Όταν το μοιράζεστε με μια άλλη συλλογή που συνοδεύεται από ένα ή περισσότερα μέλη.

Πολιτικές έγκρισης επιπέδου συλλογής

Τώρα μπορείτε να ορίσετε ιδιωτικές συλλογές δεδομένων με τη βοήθεια μιας πολιτικής έγκρισης που μπορεί να παρακάμψει άλλες πολιτικές επιπέδου κωδικού αλυσίδας για κλειδιά μεταξύ της συλλογής. Βασικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να περιορίσετε άλλες επιχειρήσεις να γράφουν στη συλλογή και τι μπορεί να επιτρέψει τον κύκλο ζωής αλυσίδας και τα πρότυπα εφαρμογής.

Λοιπόν, για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστείτε έγκριση όπου, εάν συμφωνούν οι περισσότερες επιχειρήσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συναλλαγή, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστείτε τη συμφωνία από έναν συγκεκριμένο οργανισμό για να την κάνετε.

Σιωπηρές συλλογές ανά οργανισμό

Σύμφωνα με την τεκμηρίωση του Hyperledger Fabric 2.0, σε κάθε περίπτωση, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα μοτίβο ιδιωτικών δεδομένων ανά οργανισμό από ό, τι μπορείτε να αναπτύξετε αλυσίδα χωρίς να ορίσετε τη συλλογή στη νέα έκδοση. Είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Hyperledger Fabric 2.0.

Εκκίνηση εξωτερικού κωδικού αλυσίδας

ο εκκινητής εξωτερικού κωδικού αλυσίδας είναι ένα από τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του Hyperledger Fabric 2.0. Κυρίως, θα δώσει τη δυνατότητα στους χειριστές, καθώς τώρα μπορούν να επιλέξουν να ξεκινήσουν τον αλυσίδα κώδικα της τεχνολογίας που επιλέγουν. Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα εξωτερικό πρόγραμμα εκκίνησης ή ένα πρόγραμμα δημιουργίας για αυτό και θα εκτελέσει τον αλυσίδα χρησιμοποιώντας το Docker API.

Βασικά, οι συνομηλίκοι δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση σε έναν δαίμονα Docker για να τρέξουν ή να χτίσουν τον αλυσίδα. Σε ένα περιβάλλον παραγωγής, δεν είναι απολύτως επιθυμητό και γι ‘αυτό οι συνομηλίκοι μπορούν πλέον να εξαλείψουν την εξάρτηση από τον δαίμονα του Docker.

Τώρα δεν χρειάζεται να εκτελέσετε έναν αλυσίδα σε ένα κοντέινερ Docker, μπορείτε να μηνύσετε τη δική σας επιλογή περιβάλλοντος για να εκτελέσετε τον κωδικό αλυσίδας.

Επιπλέον, οι χειριστές μπορούν να προσφέρουν εξωτερικά εκτελέσιμα για την παράκαμψη του τρόπου εκκίνησης ή δημιουργίας αλυσίδας κώδικα από τους χρήστες.

Προηγουμένως, οι ομότιμοι ξεκίνησαν έναν αλυσίδα και στη συνέχεια συνδέθηκε ξανά μαζί τους. Αλλά τώρα μπορείτε να το εκτελέσετε ως εξωτερική υπηρεσία.

Βελτιωμένη απόδοση στο CouchDB

Προηγουμένως, όταν θα χρησιμοποιούσατε τη βάση δεδομένων κατάστασης CouchDB, θα αντιμετωπίσετε καθυστερήσεις ανάγνωσης στην επικύρωση και την έγκριση. Έτσι, ήταν δύσκολο να επιτευχθεί όσο το δυνατόν πιο ομαλή απόδοση. Τώρα, όμως, με τις λειτουργίες Hyperledger Fabric 2.0, έχετε μια νέα ομότιμη προσωρινή μνήμη που θα αντικαταστήσει τις μακρές αναζητήσεις με γρήγορες εξόδους. Επιπλέον, μπορείτε να τις διαμορφώσετε με το cacheSize της ιδιότητας core.yaml.

Εικόνες Docker με βάση τις Άλπεις

Στο νέο Hyperledger Fabric 2.0, θα χρησιμοποιεί το Alpine Linux για τις εικόνες του Docker. Το Alpine Linux είναι μια πιο ασφαλής και ελαφριά διανομή Linux που μπορεί εύκολα να αυξήσει την απόδοση του δικτύου.

Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες του Docker θα έχουν μικρότερο μέγεθος, οπότε θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος για λήψη ή για την εκκίνηση. Επιπλέον, δεν θα καταλάβει πολύ χώρο από εδώ και στο εξής.

Η εταιρεία σχεδίασε το Alpine Linux από το μηδέν, έχοντας κατά νου την ασφάλεια και το μινιμαλιστικό χαρακτηριστικό αυτής της διανομής απαλλάσσει από όλες τις ευπάθειες.

Δίκτυο δειγμάτων δοκιμής

Τώρα θα έχετε ένα νέο δίκτυο δοκιμαστικών δειγμάτων στο αποθετήριο δειγμάτων υφάσματος. Είναι ένα από τα δροσερά χαρακτηριστικά του Hyperledger Fabric 2.0. Στην πραγματικότητα, αυτό το δίκτυο δοκιμών είναι αρθρωτό και εύκολο στη χρήση. Επομένως, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να δοκιμάσετε τις έξυπνες συμβάσεις ή τις εφαρμογές σας πριν ξεκινήσετε τη λύση.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αναπτύξετε το δίκτυο με Αρχές έκδοσης πιστοποιητικών μαζί με κρυπτογόνο.

Πώς να αναβαθμίσετε σε Fabric v2.0

Κάθε φορά που λαμβάνει χώρα μια σημαντική κυκλοφορία, φέρνει έναν τόνο ζητημάτων αναβάθμισης. Σε πολλές περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε τη νέα έκδοση από το μηδέν, αλλά αυτό μπορεί να έχει χρόνο διακοπής λειτουργίας. Ωστόσο, μία από τις λειτουργίες του Hyperledger Fabric 2.0 είναι ότι, εάν είστε ήδη στην έκδοση 1.4, μπορείτε να πραγματοποιήσετε απευθείας αναβάθμιση στην έκδοση 2.0 χωρίς διακοπή λειτουργίας.

Επεξεργάστηκαν επίσης και επέκτειναν τα έγγραφα αναβάθμισης για να τα ελέγξετε και επίσης έχουν ένα αυτόνομο σπίτι στο δικό τους τεκμηρίωση. Θέλετε να κάνετε αναβάθμιση; Στη συνέχεια, ελέγξτε τους τεκμηρίωση σε αυτό.

Βασικά, η αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση είναι μια διαδικασία τεσσάρων βημάτων –

 • Αρχικά, πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των καθολικών και των MSP.
 • Στη συνέχεια, ξεκινήστε την αναβάθμιση με κυλιόμενο τρόπο τα δυαδικά παραγγελιών στην τελευταία έκδοση.
 • Μετά από αυτό, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία ενημέρωσης και για τα δυαδικά δυαδικά αρχεία.
 • Τέλος, πρέπει να ενημερώσετε τα κανάλια εφαρμογών και το κανάλι συστήματος παραγγελιών στις τελευταίες δυνατότητές τους όταν είναι διαθέσιμα. Επιπλέον, δεν έχουν όλες οι κυκλοφορίες δυνατότητες αύξησης, μερικές φορές έχουν σημαντικές βελτιώσεις κάποτε δεν θα έχουν.

Αναβάθμιση σεμιναρίων

Πριν από την αναβάθμιση οποιωνδήποτε διαδικασιών, θα πρέπει να εξετάσετε τα μαθήματά τους για αυτό. Μπορείτε επίσης να δείτε το φροντιστήριο Fabric. Εν πάση περιπτώσει, δίνουμε μια σύντομη έκδοση αυτού εδώ –

 • Πριν αναβαθμίσετε τις δυνατότητές σας, θα πρέπει πρώτα να αναβαθμίσετε όλα τα στοιχεία σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι η τελευταία έκδοση.
 • Επίσης, φροντίστε να ενημερώσετε όλους τους κόμβους στην τελευταία έκδοση πριν ενημερώσετε ολόκληρο το κανάλι.
 • Πρέπει να προσθέσετε πολιτικές έγκρισης για μια συγκεκριμένη εταιρεία για να ξεκινήσετε έναν νέο κύκλο ζωής αλυσίδας κώδικα στο σύστημα.

Το ύφασμα θεωρεί τώρα την αναβάθμιση των κόμβων και την αύξηση των δυνατοτήτων ως πρότυπο.

Σημείωση: Συνιστάται επίσης να αναβαθμίσετε το SDK στην πιο πρόσφατη έκδοση. Παρόλο που το SDK σας θα πρέπει να μπορεί να χειρίζεται ισοδύναμες εκδόσεις Hyperledger Fabric και χαμηλότερη έκδοση, θα ήταν καλύτερο να το ενημερώσετε γιατί τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τις πιο πρόσφατες λειτουργίες Fabric.

Εάν εξακολουθείτε να είστε μπερδεμένοι σχετικά με τη διαδικασία αναβάθμισης, ρίξτε μια ματιά στην τεκμηρίωσή τους.

συμπέρασμα

Η τελευταία έκδοση της έκδοσης 2.0 είναι ένα ορόσημο στην ιστορία. Στην πραγματικότητα, το Fabric 2.0 θεωρείται η τεχνολογία blockchain επόμενης γενιάς. Επιπλέον, υπάρχουν τόσες πολλές λειτουργίες Hyperledger Fabric 2.0 που προσφέρουν πολλές ευκαιρίες.

Από τώρα, δεν γνωρίζουμε πώς θα αποδώσει αυτή η τεχνολογία ή εάν η νέα έκδοση μπορεί τελικά να απαλλαγεί από τις αρνητικές πτυχές του blockchain. Παρόλα αυτά, το νέο ορόσημο για την οικογένεια και την κοινότητα του Hyperledger έφερε πολλές νέες βελτιώσεις και μπορούμε μόνο να ελπίζουμε για το καλύτερο.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map