Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Συνθέτης

Θέλετε να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ Hyperledger Fabric εναντίον Sawtooth vs Composer; Ας δούμε τώρα τις ομοιότητες και τις διαφορές σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό.

Με τη νέα επανάσταση blockchain σε όλο τον κόσμο, πρέπει να έχετε ακούσει το όνομα Hyperledger. Το Hyperledger είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρικές πλατφόρμες blockchain στην αγορά. Το Linux Foundation βρίσκεται πίσω από την ιδέα της δημιουργίας μιας κοινοπραξίας εταιρειών για τη βελτίωση της τεχνολογίας blockchain. Έτσι, η σύγκριση του Hyperledger Fabric εναντίον Sawtooth vs Composer είναι απαραίτητη τώρα.

Προς το παρόν, έχουν πολλά έργα κάτω από τα φτερά τους. Ωστόσο, πολλοί από εσάς συγχέονται για το πώς αυτά τα έργα διαφέρουν μεταξύ τους.

Επομένως, θα συγκρίνουμε αυτά τα τρία έργα και θα σας βοηθήσουμε να κάνετε διάκριση μεταξύ τους. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την εξήγηση Hyperledger Fabric εναντίον Sawtooth vs Composer!

Εγγραφείτε τώρα:Δωρεάν μάθημα βασικών στοιχείων Blockchain

Contents

Πίνακας περιεχομένων

Κεφάλαιο-1: Hyperledger Fabric: The Pioneer of Enterprise Blockchain

Κεφάλαιο-2: Hyperledger Sawtooth: Another Blockchain Milestone

Κεφάλαιο-3: Hyperledger Fabric Vs Sawtooth

Κεφάλαιο-4: Συνθέτης Hyperledger: Το εργαλείο ανάπτυξης

Κεφάλαιο-5: Υφάσματα Hyperledger Vs Sawtooth Vs Συνθέτης: Όλες οι συγκρίσεις

Κεφάλαιο-6: Συμπέρασμα

Κεφάλαιο-1: Hyperledger Fabric: The Pioneer of Enterprise Blockchain

Τι είναι το Hyperledger Fabric?


Σύμφωνα με την επίσημη τεκμηρίωση, το Hyperledger Fabric είναι ένα από τα έργα ανοιχτού κώδικα στο πλαίσιο της εταιρικής εταιρείας κοινοπραξίας blockchain Hyperledger. Καθώς η Hyperledger προωθούσε πάντα ένα συνεργατικό περιβάλλον, όλα τα έργα που βρίσκονται κάτω από αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα των συνεργασιών.

Εν πάση περιπτώσει, το Hyperledger Fabric είναι μια εταιρική πλατφόρμα blockchain με καθολικά, πρότυπα, πρωτόκολλα, επαφές όπως όλες οι άλλες πλατφόρμες.

Ωστόσο, θα βρείτε διαφορές με την τυπική πλατφόρμα blockchain εδώ. Στην πραγματικότητα, αυτή η πλατφόρμα δεν είναι στην πραγματικότητα δημόσια αλλά επιτρέπεται.

Έτσι, εδώ, κανένας δεν θα μπορεί να λάβει κάρτα εισόδου. Από την άλλη πλευρά, το δίκτυο θα προσέφερε είσοδο μόνο όταν ο χρήστης έχει επικυρωθεί σωστά για αυτό. Έτσι, μπορεί να είναι μια τέλεια εσωτερική πλατφόρμα δικτύωσης για τις επιχειρήσεις.

Οι εταιρικές εταιρείες μπορούν να κρατήσουν όλους τους εισβολείς και να επιτρέψουν μόνο στους υπαλλήλους τους να έχουν πρόσβαση στο σύστημα. Εν πάση περιπτώσει, η πλατφόρμα προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για τις εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα, συνοδεύεται από MSP, επιλογές με δυνατότητα σύνδεσης, πολλαπλές μορφές καθολικών και πρωτόκολλα συναίνεσης. Έτσι, τυχαίνει να προσφέρει μεγάλη ευελιξία. Εάν ρίξετε μια ματιά στην τεκμηρίωση υφασμάτων Hyperledger, μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό.

Ας προχωρήσουμε στο επόμενο μέρος αυτού του οδηγού σύγκρισης Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Hyperledger Fabric; Ρίξτε μια ματιά στον απόλυτο οδηγό μας για το Hyperledger Fabric τώρα!

Βασικά οφέλη του υφάσματος Hyperledger

Πριν προχωρήσουμε στη σύγκριση, δείτε μερικά από τα βασικά οφέλη αυτής της πλατφόρμας.

 • Ανοιχτή πηγή

Λοιπόν, πρώτα έρθετε στη λειτουργία ανοιχτού κώδικα αυτής της πλατφόρμας. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να το χρησιμοποιήσει. Έχουν ακόμη ανεβάσει όλους τους κωδικούς και τα αρχεία στο GitHub για πρόσβαση. Έτσι, αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για όλους.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για αυτήν την πλατφόρμα είναι ότι έχει οποιοδήποτε είδος κλειδώματος προμηθευτή. Έτσι, σε περίπτωση που έχετε μια ισχυρή ομάδα ανάπτυξης, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό και να τον αλλάξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Πιο συγκεκριμένα, καθώς είναι ανοιχτού κώδικα, κάθε είδος σφάλματος στο σύστημα διευθετείται αρκετά γρήγορα.

 • Κατάλληλο για βιομηχανία ευρείας εμβέλειας

Προς το παρόν, μπορείτε να δείτε στο σεμινάριο του Hyperledger Fabric ότι είναι ιδανικό για κάθε είδους βιομηχανία. Αυτό σημαίνει ότι είναι απολύτως ευέλικτο να έρθετε με την εταιρεία σας ανεξάρτητα από τον τύπο. Στην πραγματικότητα, ήδη πολλοί τομείς το χρησιμοποιούν με αυξανόμενη δημοτικότητα.

Επομένως, η χρήση του στην εταιρεία σας δεν θα είναι καν πρόβλημα. Εν πάση περιπτώσει, προς το παρόν, είναι πιο δημοφιλές στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, στο διαδίκτυο των πραγμάτων, στις τραπεζικές συναλλαγές, στα μέσα ενημέρωσης, στην υγειονομική περίθαλψη, στην ασφάλιση, στην κυβέρνηση και πολλά άλλα.

 • Κωδικός ποιότητας

Ένας άλλος μεγάλος παράγοντας για αυτήν την πλατφόρμα είναι ότι όλοι οι κωδικοί είναι άριστης ποιότητας. Επιπλέον, διασφαλίζουν ότι όλοι οι κωδικοί περνούν από προσεκτική παρατήρηση πριν από την οριστικοποίηση. Εν πάση περιπτώσει, η εστίαση εστιάζεται κυρίως στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Θα δείτε ότι το μεγαλύτερο μέρος του έργου Hyperledger χρειάζεται τεράστιο χρόνο για να φτάσει στις αγορές. Στην πραγματικότητα, εάν δείτε το σεμινάριο του Hyperledger Fabric, θα δείτε ότι είναι ήδη ανάμεσά τους.

Έτσι, μπορείτε να υποθέσετε ότι θα έχετε την καλύτερη ποιότητα παραγωγής από αυτήν την πλατφόρμα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά.

 • Υψηλότερη απόδοση

Σε σύγκριση με όλες τις άλλες πλατφόρμες στην αγορά, το Hyperledger Fabric προσφέρει την πιο αποτελεσματική απόδοση. Στην πραγματικότητα, η δομή της πλατφόρμας προορίζεται για τέτοιου είδους έξοδο. Αλλά πώς το κάνει?

Λοιπόν, πραγματικά διαχωρίζει τη συναλλαγή από άλλες διαδικασίες παραγγελίας ή δεσμεύσεις. Επίσης, όλοι οι κόμβοι του συστήματος λειτουργούν σε διαφορετικές εκχωρήσεις. Αυτή η διαδικασία κατανέμει όλα τα φορτία δικτύου μεταξύ των κόμβων.

Έτσι, η πλατφόρμα προωθεί μια αποτελεσματική έξοδο, καθώς δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για την ολοκλήρωση κάθε εργασίας.

 • Αρθρωτή σχεδίαση

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της πλατφόρμας είναι η αρθρωτή δομή. Λοιπόν, αυτή η δυνατότητα δεν είναι ασυνήθιστη για όλα τα έργα Hyperledger. Ωστόσο, αυτό προσθέτει πολλές λειτουργίες στο σύστημα. Πως? Λοιπόν, με τον αρθρωτό σχεδιασμό, μπορείτε απλώς να συνδέσετε οποιοδήποτε χαρακτηριστικό και να το χρησιμοποιήσετε.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς αλγόριθμους συναίνεσης επίσης. Μαζί με τα πρωτόκολλα συναίνεσης, η διαχείριση εντοπισμού είναι επίσης πιο διαφορετική εδώ. Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε το δίκτυο κατάλληλο για την εταιρεία σας με αυτήν την πλατφόρμα.

Διαβάστε περισσότερα:Hyperledger: Το Enterprise Blockchain

Αρχιτεκτονικό μοντέλο υφάσματος Hyperledger

Περιουσιακά στοιχεία

Μέσα στην αρχιτεκτονική, οτιδήποτε μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα. Για παράδειγμα, εάν οποιοδήποτε αντικείμενο είναι απτό ή άυλο, θα θεωρείται πλεονέκτημα. Στην πραγματικότητα, η πλατφόρμα δεν έχει ίδια εγγενή στοιχεία όπως άλλες πλατφόρμες.

Αλλά αν χρειάζεστε ένα, τότε μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε ένα πλεονέκτημα εδώ. Αλλά πρέπει να έχει μια φυσική αξία στον πραγματικό κόσμο.

Κωδικός αλυσίδας

Μια πλατφόρμα blockchain χωρίς επιχειρηματική λογική φαίνεται ατελής, σωστά; Γι ‘αυτό το Hyperledger Fabric προσφέρει το Chaincode ως επιχειρηματική λογική της πλατφόρμας. Με τον κωδικό αλυσίδας, μπορείτε να ορίσετε το περιουσιακό στοιχείο και άλλες τροποποιήσεις του πριν πραγματοποιήσετε τη συναλλαγή.

Πιο συγκεκριμένα, για να επεκτείνει την αποδοτικότητα, ο αλυσίδα κωδικοποιείται ξεχωριστά από την εντολή συναλλαγής. Και αυτή η διαδικασία αυξάνει επίσης την ασφάλεια.

Καθολικό

Λοιπόν, το καθολικό είναι προφανώς ένα πολύ απαραίτητο μέρος αυτής της πλατφόρμας. Κάθε συναλλαγή στο δίκτυο συνδέεται στο καθολικό. Επιπλέον, το καθολικό είναι αμετάβλητο και έτσι κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την τιμή αφού συνδεθεί.

Για να σας βοηθήσουμε περαιτέρω, συνοδεύεται από ένα ερώτημα SQL. Στην πραγματικότητα, το ερώτημα SQL βοηθά στο φιλτράρισμα μέσω του καθολικού και σας δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ταυτότητα

Όπως επιτρέπεται, χρειάζεται μια σταθερή υπηρεσία διαχείρισης ταυτότητας. Και το ύφασμα Hyperledger προσφέρει μια υπηρεσία διαχείρισης ιδιότητας μέλους για να διευθετήσει τις ταυτότητες. Χρησιμοποιώντας αυτήν την υπηρεσία, μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες τις ταυτότητες που μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα.

Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τις ταυτότητες σε διαφορετικά μέρη του δικτύου σύμφωνα με τον τίτλο τους.

Διαβάστε περισσότερα:Περίπτωση χρήσης υφασμάτων Hyperledger και μελέτες περιπτώσεων

Εμπιστευτικότητα και απόρρητο

Λοιπόν, με τη βοήθεια του εξουσιοδοτημένου δικτύου, αποκτάτε απόρρητο και απόρρητο. Αυτοί οι δύο παράγοντες είναι πραγματικά απαραίτητοι στις επιχειρήσεις. Έτσι, μπορείτε να ξεκινήσετε μια ιδιωτική συναλλαγή με το μέρος που επιθυμείτε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αποκρύψετε την εμπιστευτική σας συναλλαγή από ολόκληρο το δίκτυο.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι ανεξάρτητα από το πόσο ιδιωτικές είναι οι συναλλαγές σας, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο καθολικό.

Πρωτόκολλα ασφαλείας

Τα πρωτόκολλα ασφαλείας της πλατφόρμας είναι τεράστια. Για να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις ευαίσθητες πληροφορίες σας, προσφέρει επίπεδα ασφάλειας και αυτό αποτρέπει κάθε επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Επιπλέον, οι μηχανισμοί κρυπτογράφησης στο δίκτυο είναι αρκετά προηγμένοι και σχετικά δύσκολο να σπάσουν.

Έτσι, εάν η εταιρεία σας αντιμετωπίζει ζητήματα επίθεσης στον κυβερνοχώρο, μπορείτε να δείτε αυτήν την πλατφόρμα για να την προστατεύσετε.

Ομοφωνία

Προς το παρόν, το Hyperledger Fabric χρησιμοποιεί το Kafka ως το κύριο πρωτόκολλο συναίνεσης στο δίκτυο. Δυστυχώς, είναι μόνο η ανοχή σφαλμάτων και όχι η βυζαντινή ανοχή σφαλμάτων. Έτσι, σε περίπτωση οποιασδήποτε αναποτελεσματικότητας στο σύστημα, οι αλγόριθμοι θα περιγράφουν αυτούς ως σφάλματα σφάλματος.

Εκτός από αυτά, η πλατφόρμα επιτρέπει αλγόριθμους BFT για την υπηρεσία παραγγελίας. Εκτός από την Kafka, ο Solo είναι επίσης ένας αλγόριθμος συναίνεσης στο κανάλι. Όμως μόνο οι προγραμματιστές το χρησιμοποιούν και δεν είναι κατάλληλο για κλιμάκωση.

Το πρωτόκολλο συναίνεσης Raft, από την άλλη πλευρά, είναι ένα μάλλον διαφορετικό πρωτόκολλο. Είναι σχετικά νέο και ακολουθεί μια δομή τύπου ηγέτη-οπαδού. Ωστόσο, δεν είναι ούτε BFT, απλώς CFT.

Ας δούμε το επόμενο μέρος αυτού του οδηγού σύγκρισης Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

Κεφάλαιο-2: Hyperledger Sawtooth: Another Blockchain Milestone

Τι είναι το Hyperledger Sawtooth?

Σύμφωνα με την επίσημη τεκμηρίωση, το Hyperledger Sawtooth είναι ένα άλλο έργο ανοιχτού κώδικα υπό την εταιρική εταιρεία κοινοπραξίας blockchain Hyperledger. Είναι αρκετά παρόμοιο με το ύφασμα Hyperledger. Ωστόσο, είναι πιο προσανατολισμένη στην ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών.

Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός φαίνεται να είναι εξαιρετικά άψογος για να το κάνει πιο φιλικό προς τον χρήστη για εταιρικές εταιρείες.

Επιπλέον, για να βεβαιωθείτε ότι η ανάπτυξη εφαρμογών λειτουργεί ομαλά, το επίπεδο ανάπτυξης διαχωρίζεται από το βασικό.

Έτσι, σε περίπτωση οποιουδήποτε ζητήματος, το βασικό σύστημα θα παραμείνει ανέπαφο ανεξάρτητα από το τι. Επίσης, το αυξανόμενο φορτίο στο επίπεδο ανάπτυξης εφαρμογών δεν θα επηρεάσει επίσης την απόδοση του βασικού συστήματος.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της πλατφόρμας είναι η υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών προγραμματισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού για να αναπτύξετε εφαρμογές. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να έχετε ρητή γνώση του βασικού συστήματος για αυτό.

Γι ‘αυτό το παράδειγμα του Hyperledger Sawtooth είναι πιο κατάλληλο για ανάπτυξη εφαρμογών blockchain. Μπορείτε επίσης να δείτε την τεκμηρίωση του Hyperledger Sawtooth για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Εν πάση περιπτώσει, ας προχωρήσουμε στο επόμενο μέρος σε αυτόν τον οδηγό Hyperledger Fabric εναντίον Sawtooth vs Composer.

Διαβάστε περισσότερα: Hyperledger Sawtooth: Blockchain για επιχειρήσεις

Χαρακτηριστικά του Hyperledger Sawtooth

Φιλική ανάπτυξη εφαρμογών

Όπως είπαμε, νωρίτερα, ο τομέας εφαρμογών δεν συνδέεται με το βασικό σύστημα. Έτσι, διευκολύνει την ανάπτυξη εφαρμογών διαχωρίζοντας τον τομέα εφαρμογής από το βασικό σύστημα. Επιπλέον, το παράδειγμα Hyperledger Sawtooth προσφέρει επίσης αφαίρεση έξυπνων συμβάσεων.

Σε αυτό, οι προγραμματιστές μπορούν να επιλέξουν την προτιμώμενη γλώσσα τους για να γράψουν το έξυπνο συμβόλαιο. Επιπλέον, η εφαρμογή είναι ελεύθερη να είναι έξυπνη σύμβαση VM ή επιχειρηματική λογική.

Στην πραγματικότητα, και οι δύο μπορούν ακόμη και να συνυπάρχουν μαζί.

Χαρακτηριστικά αδειοδότησης

Στην πραγματικότητα, η πλατφόρμα Sawtooth είναι προσανατολισμένη για την επίλυση όλων των περιορισμών που έρχονται με ένα ιδιωτικό δίκτυο. Για την επίλυση του προβλήματος, προσφέρει ξεχωριστές επιλογές αδειοδότησης για συστάδες κόμβων στο σύστημα.

Επιπλέον, κανένας κεντρικός κόμβος δεν μπορεί να διαρρεύσει κάθε είδους εμπιστευτικά δεδομένα στον έξω κόσμο. Επιπλέον, με τη βοήθεια της άδειας, σε κάθε κόμβο δίδονται διαφορετικοί τύποι εκκαθάρισης. Επομένως, κόμβοι χωρίς εγκρίσεις δεν μπορούν να εισέλθουν ούτε να δουν κανένα έγγραφο που δεν θα έπρεπε.

Ιδιωτικό δίκτυο

Μια άλλη μεγάλη πτυχή αυτής της πλατφόρμας είναι ο περιορισμός των μη εξουσιοδοτημένων χρηστών. Όχι μόνο το όριο υπονοεί μέσα στο δίκτυο, αλλά κατά τη σύνδεση, οι κόμβοι πρέπει να έχουν τη σωστή αναγνώριση. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε χωρίς επαρκή ταυτότητα στο δίκτυο δεν μπορεί να μπει στο δίκτυο.

Επιπλέον, αυτό βοηθά στην ενίσχυση του συστήματος ασφαλείας της πλατφόρμας. Οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα είναι επίσης εύκολα ανιχνεύσιμη.

Εκτέλεση παράλληλης συναλλαγής

Το Hyperledger Sawtooth προωθεί παράλληλες συναλλαγές αντί για σειριακή συναλλαγή. Η παράλληλη εκτέλεση των συναλλαγών εξοικονομεί πολύ χρόνο. Στην πραγματικότητα, οι σειριακές συναλλαγές αυξάνουν τον φόρτο εργασίας του δικτύου και καταλαμβάνουν επίσης πολλή ισχύ.

Αλλά με το Sawtooth, αυτή η κατάσταση μπορεί εύκολα να αποφευχθεί.

Αρθρωτή δομή

Η αρθρωτή δομή είναι επίσης ένα άλλο μεγάλο χαρακτηριστικό αυτής της πλατφόρμας. Θα σας βοηθήσει να προσθέσετε οποιοδήποτε είδος δυνατότητας θέλετε στο δίκτυο. Έτσι, διασφαλίζει σχετικά ότι θα έχετε μια πιο προσαρμοσμένη αίσθηση για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Τώρα θα ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία αυτής της πλατφόρμας σε αυτόν τον οδηγό Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

Διαβάστε επίσης: Enterprise Blockchain: Ο βιομηχανικός μετασχηματισμός

Στοιχεία της αρχιτεκτονικής Hyperledger Sawtooth

Το Σύστημα Εκδηλώσεων

Το σύστημα εξαερισμού είναι απολύτως απαραίτητο για το δίκτυο. Επιπλέον, υποστηρίζει τη δημιουργία εκδηλώσεων και τη μετάδοσή τους στους κόμβους. Έτσι με αυτό, οι εφαρμογές μπορούν να εγγραφούν σε συμβάντα που συμβαίνουν στο blockchain. Επίσης, μεταδώστε τις πληροφορίες και σε άλλους κόμβους.

Έργο ολοκλήρωσης Sawtooth-Ethereum (Seth)

Με τη βοήθεια αυτού του στοιχείου, μπορείτε να δημιουργήσετε διαλειτουργικότητα της πλατφόρμας Ethereum και της πλατφόρμας Sawtooth. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το EVM με τη βοήθεια του Seth.

Αλγόριθμοι με δυνατότητα συναίνεσης Pluggable

Η συναίνεση στο Hyperledger Sawtooth είναι πολύ πιο ευέλικτη από άλλες πλατφόρμες. Στην πραγματικότητα, προσφέρει pluggable συναινετικά πρωτόκολλα που βοηθούν στην αύξηση του επιπέδου ασφάλειας και του επιπέδου αποτελεσματικότητας του συστήματος.

Ένας άλλος μεγάλος παράγοντας για αυτήν την πλατφόρμα είναι ότι επιτρέπει πολλαπλές συνομιλίες σε μία πλατφόρμα blockchain. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά πρωτόκολλα συναίνεσης για διαφορετικές εργασίες. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αλγόριθμο “A” για συναλλαγές και αλγόριθμους “B” για έξυπνες συμβάσεις.

Θα εξαρτηθεί τελικά από τον συνδυασμό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Εν πάση περιπτώσει, η απόδειξη του παρελθόντος χρόνου είναι ως επί το πλείστον δημοφιλής σε αυτήν την πλατφόρμα ως BFT της. Άλλοι συναφείς αλγόριθμοι περιλαμβάνουν –

 • Devmode
 • PBFT
 • PoET CFT
 • Σχεδία

Μοντέλα οικογενειών συναλλαγών

Το δίκτυο παρέχει ορισμένες οικογένειες συναλλαγών μοντέλου –

Οι οικογένειες συναλλαγών αποτελούν μεγάλο μέρος αυτής της πλατφόρμας. Χωρίς τις οικογένειες συναλλαγών, το δίκτυο δεν θα λειτουργεί καθόλου. Επιπλέον, είστε ελεύθεροι να εφαρμόσετε μια προσαρμοσμένη οικογένεια συναλλαγών για να ορίσετε τις απαιτήσεις με μεγαλύτερη σαφήνεια.

Ωστόσο, ο οδηγός Hyperledger Sawtooth προσφέρει ορισμένα μοντέλα δεδομένων για οικογένειες συναλλαγών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αυτά είναι –

 • Οικογένεια συναλλαγών BlockInfo: Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την αποθήκευση πληροφοριών σχετικά με τα ιστορικά τετράγωνα.
 • Οικογένεια συναλλαγών ταυτότητας: Αυτό χειρίζεται όλα τα δεδομένα αδειοδότησης για επικυρωτές και συναλλαγές μαζί με τα δημόσια κλειδιά τους.
 • Οικογένεια συναλλαγών IntegerKey: Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δοκιμάσετε οποιοδήποτε αναπτυγμένο καθολικό.
 • Οικογένεια συναλλαγών μητρώου επικύρωσης: Στην πραγματικότητα, αυτή η οικογένεια επιτρέπει έναν τρόπο προσθήκης επικυρωτών στο δίκτυο.
 • Ρυθμίσεις οικογένειας συναλλαγών: Με αυτό, θα λάβετε ένα μοντέλο εφαρμογής αναφοράς για τη διατήρηση των ρυθμίσεων διαμόρφωσης στην αλυσίδα.
 • Οικογένεια συναλλαγών Smallbank: Στην πραγματικότητα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αναλύσετε τις επιδόσεις και τις δοκιμές αναφοράς του συστήματος.
 • Οικογένεια συναλλαγών XO: Λοιπόν, αυτό θα σας επιτρέψει να παίξετε ένα παιχνίδι tic-tac-toe με έναν άλλο χρήστη.

Τέλεια, τώρα που γνωρίζετε όλα αυτά τα δύο πλατφόρμες, ας δούμε πώς γίνεται η σύγκριση σε αυτόν τον οδηγό Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

Μάθετε περισσότερα για την εταιρία Ethereum από τον αποκλειστικό οδηγό μας για να μάθετε περισσότερα για την Ethereum Virtual Machine.

Κεφάλαιο-3: Hyperledger Fabric Vs Sawtooth

Λοιπόν, το ύφασμα Hyperledger vs Sawtooth Lake είναι ένα από τα συζητήσιμα θέματα στο Διαδίκτυο αυτή τη στιγμή. Και οι δύο αυτές πλατφόρμες είναι ιδανικές για επιχειρήσεις, αλλά ποια είναι η σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των δύο?

Για αυτό, θα περιγράψω τα σημεία ένα προς ένα. Ας δούμε λοιπόν τι είναι σε αυτόν τον οδηγό Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

 • Επίπεδο άδειας

Λοιπόν, όλοι γνωρίζουμε ότι το ύφασμα Hyperledger είναι μια επιτρεπόμενη πλατφόρμα. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιτρέψετε ορισμένους κόμβους και να περιορίσετε ορισμένους κόμβους όπως χρειάζεται το σύστημα. Προφανώς, στο επιχειρηματικό σενάριο, δεν θέλετε ο ανταγωνισμός να μπει στο εσωτερικό σύστημα δικτύου.

Από την άλλη πλευρά, το Hyperledger Sawtooth είναι επίσης ένα δίκτυο με άδεια. Ωστόσο, υποστηρίζει επίσης σενάρια χωρίς άδεια.

Επιπλέον, αν θέλετε, μπορείτε απλώς να διαμορφώσετε την πλατφόρμα ώστε να λειτουργεί ως δημόσια πλατφόρμα. Αυτό είναι κάτι που είναι αδύνατο στο Fabric. Και αυτή είναι η κύρια διαφορά μεταξύ του υφάσματος Hyperledger έναντι της λίμνης Sawtooth.

 • Αλγόριθμος συναίνεσης

Μια άλλη σημαντική διαφορά μεταξύ Hyperledger Fabric εναντίον Sawtooth Lake είναι ο συναίνεσης αλγόριθμος. Προς το παρόν, το ύφασμα Hyperledger χρησιμοποιεί μόνο Kafka και άλλους αλγόριθμους που βασίζονται σε CFT. Στην πραγματικότητα, η ανοχή του Crash Fault δεν είναι τόσο ισχυρή όσο η BFT. Μαζί με την Kafka, υπάρχουν και οι Solo και Raft.

Από την άλλη πλευρά, το Sawtooth Proof of Elapsed Time, μια διαφορετική μορφή του αλγόριθμου συναίνεσης. Αυτό είναι πολύ πιο ανώτερο από την Κάφκα με κάθε τρόπο. Επιπλέον, υποστηρίζει Devmode, PBFT, PoET CFT και Raft.

 • Υποστήριξη ανοχής βυζαντινών σφαλμάτων

Λοιπόν, αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες διαφορές του υφάσματος Hyperledger έναντι της Sawtooth Lake Όλοι οι αλγόριθμοι συναίνεσης που είναι ενεργοί στο Fabric δεν είναι ικανοί να παρέχουν υποστήριξη για τη Βυζαντινή Σφάλμα. Στην πραγματικότητα, όλοι οι αλγόριθμοι προσφέρουν Crash Fault Tolerance μόνο. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ακόμη υποστήριξη BFT για το Fabric.

Από την άλλη πλευρά, το Hyperledger Sawtooth έρχεται με υποστήριξη βυζαντινής βλάβης. Οι κύριοι αλγόριθμοί τους PoET, είναι το BFT. Από την άλλη πλευρά, το PBFT είναι επίσης ένας άλλος αλγόριθμος που λειτουργεί στο Sawtooth. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, το Sawtooth είναι πολύ πιο ανώτερο από το Fabric.

 • Τεχνολογία έξυπνης σύμβασης

Προχωρώντας στο επόμενο σημείο σύγκρισης υφασμάτων Hyperledger Sawtooth, έχουμε έξυπνα συμβόλαια. Λοιπόν, τα έξυπνα συμβόλαια είναι μια μορφή επιχειρηματικής λογικής. Για να διατηρηθεί μέσα στο δίκτυο, η Fabric προσφέρει μια παρόμοια επιχειρηματική λογική που ονομάζεται Chaincode.

Στην πραγματικότητα, ο Chaincode χειρίζεται όλες τις εκτελέσεις διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και λογικής στο δίκτυο. Ωστόσο, θα σκεφτόσασταν ότι το Sawtooth προσφέρει παρόμοιο χαρακτηριστικό.

Λοιπόν, η έξυπνη τεχνολογία συμβολαίου προσφέρει οικογένειες συναλλαγών που μπορούν να φροντίσουν τη λογική των επιχειρήσεων και άλλες πτυχές του δικτύου. Επιπλέον, με τη βοήθεια αυτών των οικογενειών συναλλαγών, γίνεται πολύ πιο εύκολο να χειριστεί την επιχειρηματική λογική.

Θέλετε να μάθετε τη διαφορά μεταξύ Fabric και Sawtooth; Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαφορές τους από τον οδηγό μας για το Hyperledger Sawtooth Vs. Ύφασμα τώρα!

 • Έξυπνος τύπος συμβολαίου

Λοιπόν, για τον έξυπνο τύπο συμβολαίου στο Hyperledger Fabric, λαμβάνετε μια εγκατεστημένη έκδοση αυτού. Έτσι, η επιλογή της δικής σας έξυπνης γλώσσας συμβολαίου είναι λίγο περιορισμένη εδώ. Επιπλέον, περιορίζεστε στην προσαρμογή για λίγες μόνο γλώσσες, όχι πάρα πολλές.

Από την άλλη πλευρά, η Sawtooth προσφέρει τόσο έξυπνες συμβάσεις εγκατεστημένων όσο και εντός αλυσίδας. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας έξυπνο συμβόλαιο με οποιαδήποτε γλώσσα προτιμάτε. Μετά από αυτό, μπορείτε να το κάνετε ώστε να λειτουργεί ως έξυπνο συμβόλαιο.

 • Υποστηριζόμενη γλώσσα έξυπνης σύμβασης

Μια άλλη μεγάλη διαφορά του Hyperledger Sawtooth vs Fabric είναι η υποστήριξη για έξυπνες γλώσσες συμβολαίου. Προς το παρόν, το Fabric υποστηρίζει μόνο δύο γλώσσες προγραμματισμού JavaScript και Golang. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα προγραμματισμού για έξυπνα συμβόλαια, δεν μπορείτε.

Από την άλλη πλευρά, το Sawtooth συμβαίνει να υποστηρίζει πολλές γλώσσες προγραμματισμού όπως το Rust, το JavaScript, το Go ή το Python. Επιπλέον, με τη βοήθεια του Seth, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το Solidity. Εκτός από αυτά, βρίσκεται σε εξέλιξη υποστήριξη για περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού. Έτσι, θα έχετε μεγαλύτερη ευελιξία στο Sawtooth.

 • Επεξεργασία συναλλαγών

Για την επόμενη σύγκριση του Hyperledger Sawtooth vs Fabric, θα προχωρήσω στην επεξεργασία συναλλαγών. Στο Fabric, θα δείτε ότι όλη η επεξεργασία της συναλλαγής γίνεται με την υποστήριξη των συνομηλίκων και των υπηρεσιών παραγγελίας. Στην πραγματικότητα, αυτοί οι δύο τύποι κόμβων είναι υπεύθυνοι για την επεξεργασία όλων των συναλλαγών.

Αλλά στο φροντιστήριο Hyperledger Sawtooth, το ζήτημα αλλάζει δραστικά. Εδώ, δεν υπάρχει υπηρεσία παραγγελίας ή έγκριση από ομοτίμους, αλλά επικυρωτές που φροντίζουν τη διαδικασία.

Επιπλέον, οι εργασίες και των δύο αυτών κόμβων είναι εντελώς διαφορετικές.

Διαβάστε επίσης:Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain επόμενης γενιάς

 • Κατάσταση αποθήκευσης

Σε κάθε blockchain, πρέπει να υπάρχει μια ενημερωμένη επιλογή αποθήκευσης κατάστασης. Χωρίς αυτό, το δίκτυο δεν μπορεί να γνωρίζει ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση του δικτύου για την πλήρη εκτέλεση των συναίνεσης πρωτοκόλλων. Έτσι, για αυτό, έχουν αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούν. Στο Fabric, όλες οι ενημερώσεις του δικτύου blockchain αποθηκεύονται σε βάσεις δεδομένων CouchDB ή leveldb.

Αλλά στο Sawtooth, η κρατική αποθήκευση είναι η κεντρική βάση δεδομένων lmdb. Και αυτή είναι μια άλλη διαφορά μεταξύ Hyperledger Sawtooth εναντίον Fabric.

 • Υποστήριξη EVM

Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο πλατφορμών. Στην πραγματικότητα, η χρήση του Seth επιτρέπει στο Sawtooth να εκμεταλλευτεί τα χαρακτηριστικά του Ethereum στην πλατφόρμα τους. Έτσι, με τη βοήθεια του Seth, μπορείτε να λάβετε υποστήριξη EVM, κάτι που αποτελεί μεγάλη υπόθεση για προγραμματιστές.

Από την άλλη πλευρά, το Fabric δεν έχει καμία δυνατότητα Seth. Επομένως, δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει το EVM.

Πίνακας σύγκρισης Hyperledger Sawtooth έναντι Fabric

ΥΦΑΣΜΑΤΑ
ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΔΕΙΑΣ Επιτρέπεται Επιτρέπεται και χωρίς άδεια
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ Κυρίως χρησιμοποιεί το Kafka, υποστηρίζει και άλλους αλγόριθμους Χρησιμοποιεί κυρίως το Proof of Elapsed Time, υποστηρίζει και άλλους αλγόριθμους
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ BFT Όχι, υποστηρίζει μόνο το Crash Fault Tolerance Ναι, υποστηρίζει το Βυζαντινό Σφάλμα Ανοχής
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ SMART CONTRACT Κωδικός αλυσίδας Οικογένειες συναλλαγών
ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Εγκατεστημένο On-chain και εγκατεστημένο
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Golang ή JavaScript Rust, JavaScript, Go ή Python. Υποστηρίζει σταθερότητα χρησιμοποιώντας Seth
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ Υποστήριξη από ομοτίμους και υπηρεσίες παραγγελίας Επικυρωτές
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΡΑΤΩΝ CouchDB ή leveldb Κεντρική βάση δεδομένων lmdb
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ EVM Οχι Ναι (μέσω Seth)

Ας δούμε τι είναι το Hyperledger Composer σε αυτόν τον οδηγό Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

Θέλετε να εφαρμόσετε πλατφόρμες που βασίζονται σε blockchain; Ρίξτε μια ματιά στον απόλυτο οδηγό μας για το πώς να εφαρμόσετε το Blockchain αυτή τη στιγμή!

Κεφάλαιο-4: Συνθέτης Hyperledger: Το εργαλείο ανάπτυξης

Τι είναι ο συνθέτης Hyperledger?

Σύμφωνα με την επίσημη τεκμηρίωση, το Hyperledger Composer είναι ένα έργο blockchain στο πλαίσιο της Hyperledger Company. Επίσης, δεν είναι όπως άλλα έργα που έχουμε συζητήσει μέχρι τώρα. Είναι μια μάλλον μοναδική προσέγγιση στην εξέλιξη των blockchain. Στην πραγματικότητα, προσφέρει κυρίως ένα σύνολο εργαλείων και ένα αναπτυξιακό πλαίσιο για την ανάπτυξη εφαρμογών blockchain.

Ο πρωταρχικός σκοπός του Hyperledger Composer είναι να επιταχύνει το χρόνο για να διασφαλίσει ότι ένα μεγαλύτερο έργο blockchain είναι ένα στην αγορά. Συνήθως, για την πλήρη εφαρμογή της πλατφόρμας blockchain, απαιτείται σχετικά μεγάλος χρόνος. Αυτό αποθαρρύνει πολλές επιχειρήσεις.

Γι ‘αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φροντιστήριο Hyperledger Composer για να αναπτύξετε γρήγορα μια λύση blockchain. Πιο συγκεκριμένα, θα βοηθήσει στην εφαρμογή περιπτώσεων χρήσης εντός ενός συνοπτικού χρονικού διαστήματος. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε την επίσημη τεκμηρίωση για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον συνθέτη Hyperledger.

Σημείωση: Δυστυχώς, ο Συνθέτης έχει πλέον καταργηθεί. Δεν υπάρχουν λοιπόν νέες ενημερώσεις για αυτό το έργο.

Συζητάμε μόνο το χαρακτηριστικό αυτού του έργου προτού καταργηθεί.

Διαβάστε περισσότερα: Hyperledger Composer: Δημιουργήστε το Blockchain της επιχείρησής σας

Χαρακτηριστικά του Hyperledger Composer

 • Απλή γλώσσα μοντελοποίησης

Με το εργαλείο ανάπτυξης, θα λάβετε διαφορετικές γλώσσες μοντελοποίησης. Αυτά θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε οποιοδήποτε είδος επιχειρηματικής λογικής με ευκολία. Πιο συγκεκριμένα, ο ορισμός ενός επιχειρηματικού δικτύου με την ειδικά σχεδιασμένη γλώσσα μοντελοποίησης είναι εξαιρετικά εύκολος. Όλες οι συναλλαγές σεναρίων τους είναι σε JavaScript.

Και το JavaScript τυχαίνει να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Έτσι, με ένα εύρημα, μια κατάλληλη ομάδα ανάπτυξης για αυτό το εργαλείο θα ήταν εύκολη.

 • Επαναχρησιμοποιήσιμα γρήγορα POC

Το Proof of Concept είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα όσον αφορά τα έργα blockchain. Πολλές επιχειρήσεις αναζητούν άλλους παρόχους για να παρουσιάσουν την απόδειξη της blockchain για την εταιρεία τους. Ωστόσο, εδώ με το φροντιστήριο Hyperledger Composer, θα λάβετε POC που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να προσαρμοστούν αρκετά εύκολα.

Στην πραγματικότητα, αντί για εβδομάδες, μπορείτε να αναπτύξετε μια εφαρμογή εντός ωρών. Όλες οι εφαρμογές θα ήταν έτοιμες για παραγωγή. Δεν είναι τόσο φοβερό?

 • Ενσωμάτωση δεδομένων

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η ενσωμάτωση ενός υπάρχοντος συστήματος με το νέο. Προφανώς, αυτό που έχετε τώρα τρέχει στο παλαιό δίκτυο. Αλλά η αλλαγή ολόκληρου του δικτύου απαιτεί πολύ χρόνο και πόρους, και αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει και την αξία της επωνυμίας.

Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Loopback για να συνδέσετε το υπάρχον σύστημά σας με το blockchain στο Hyperledger Composer. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά εύκολο και χρειάζεται πολύ λιγότερο χρόνο από τις παραδοσιακές μεθόδους.

Διαβάστε περισσότερα: Blockchain Proof of Concept: Οδηγός Enterprise POC

Κεφάλαιο-5: Υφάσματα Hyperledger Vs Sawtooth Vs Συνθέτης: Όλες οι συγκρίσεις

Hyperledger Fabric Vs Συνθέτης

Λοιπόν, πρώτα απ ‘όλα, το ύφασμα Hyperledger vs Composer είναι μια εντελώς διαφορετική πτυχή. Στην πραγματικότητα, και τα δύο αυτά έργα διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Μία από τις σημαντικές διαφορές μεταξύ του υφάσματος Hyperledger έναντι του Composer είναι ότι το Fabric είναι ένα πλαίσιο και το Hyperledger Composer είναι ένα εργαλείο.

Έτσι, με το Hyperledger Composer, μπορείτε να δημιουργήσετε μια νέα πλατφόρμα πλαισίου παρόμοια με το Hyperledger Fabric. Αλλά με το Fabric, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Επιπλέον, προς το παρόν, το Hyperledger Composer υποστηρίζει μόνο το Fabric και καμία άλλη πλατφόρμα blockchain.

Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας το εργαλείο, μπορείτε να αναπτύξετε μια πλατφόρμα Hyperledger Fabric μόνο σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Λοιπόν, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το Fabric, αλλά με το Composer, μπορείτε απλώς να δημιουργήσετε τη δική σας πλατφόρμα.

Μια άλλη διαφορά μεταξύ του υφάσματος Hyperledger έναντι του Composer είναι ότι χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό του Fabric για τη δημιουργία της νέας πλατφόρμας. Αλλά το Fabric δεν χρησιμοποιεί το Composer για οποιαδήποτε προσαρμογή.

Για σύγκριση Hyperledger συνθέτη έναντι υφάσματος, το Fabric διαθέτει ένα καθολικό, δομή κόμβου, αλυσίδα, διαδικασία συναλλαγής και πολλά άλλα. Αλλά στο Hyperledger συνθέτης εναντίον Fabric, το Composer σάς επιτρέπει να αξιοποιήσετε τα εργαλεία ανάπτυξης.

Εν ολίγοις, για χάρη του συνθέτη Hyperledger vs Fabric, θα πρέπει να πω ότι και οι δύο είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα και δεν έχουν κοινό έδαφος για σύγκριση.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Hyperledger Sawtooth εναντίον συνθέτη

Η σύγκριση των Hyperledger Sawtooth εναντίον Composer θα ήταν αρκετά παρόμοια με την Hyperledger συνθέτη vs Fabric. Γιατί; Λοιπόν, γιατί το ίδιο ισχύει και εδώ. Το Hyperledger Sawtooth είναι στην πραγματικότητα ένα πλαίσιο, έτοιμο για επιχειρηματική χρήση.

Με το Sawtooth, μπορείτε να έχετε αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Επιπλέον, είναι μια ζωντανή πλατφόρμα όπου οι κόμβοι μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές και επικύρωση. Επομένως, δεν θα χρειαστεί να αναπτύξετε τη δική σας πλατφόρμα Sawtooth για να τη χρησιμοποιήσετε.

Από την άλλη πλευρά, στο Hyperledger Composer εναντίον Sawtooth, θα δείτε ότι το Composer είναι απλώς ένα εργαλείο ανάπτυξης. Δεν υπάρχει διαθέσιμο πλαίσιο για χρήση ή κανένας κόμβος. Επιπλέον, προσφέρει ορισμένα POC για να ξεκινήσετε, αλλά αυτό είναι.

Έτσι, εν συντομία, στη σύγκριση Hyperledger Composer vs Sawtooth, το Composer είναι απλώς μια συλλογή εργαλείων που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε το δίκτυο blockchain.

Ωστόσο, θα έπρεπε να πω ότι υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ Fabric vs Composer και Hyperledger Composer vs Sawtooth. Και δηλαδή, ο συνθέτης δεν υποστηρίζει το Sawtooth προς το παρόν. Έτσι, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο, δεν μπορείτε να αναπτύξετε το Sawtooth μόνοι σας.

Για να συνοψίσουμε τη σύγκριση του Hyperledger Sawtooth έναντι του συνθέτη, και τα δύο αυτά έργα είναι εντελώς διαφορετικά – ένα πλαίσιο και ένα εργαλείο.

Διαβάστε περισσότερα:Λίστα 20+ Θήκες Χρήσης Τεχνολογίας Blockchain

Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Συνθέτης

Η σύγκριση του Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Composer είναι σχετικά διαφορετική. Στην αρχή, έχουμε δύο μεγάλα πλαίσια – Fabric και Sawtooth. Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα εργαλείο – Συνθέτης.

Για Fabric και Sawtooth και οι δύο έχουν πολλές ομοιότητες. Αλλά το Sawtooth μπορεί να είναι και ένα δημόσιο blockchain, κάτι που ο Fabric δεν μπορεί ποτέ να είναι.

Επίσης, μπορεί να υποστηρίξει Ethereum Virtual Machine που δεν υποστηρίζει το Fabric. Εν πάση περιπτώσει, το Fabric διαθέτει ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης συμμετοχής, κάτι που δεν διαθέτει το Sawtooth. Αλλά για να το αντιμετωπίσει, το Sawtooth μπορεί να υποστηρίξει τα πρωτόκολλα συναίνεσης της BFT.

Εν πάση περιπτώσει, όταν πρόκειται για Hyperledger Sawtooth εναντίον Composer, υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα. Παρόλο που το Composer είναι απλώς ένα εργαλείο, υποστηρίζει το Fabric αλλά δεν υποστηρίζει το Sawtooth.

Στην πραγματικότητα, αυτό δίνει στο Hyperledger Fabric σημαντική ώθηση επειδή χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να αναπτυχθεί. Από την άλλη πλευρά, το Sawtooth χρειάζεται ακόμη περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθεί. Έτσι, δεν μπορείτε να το αναπτύξετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε με το Fabric.

Έτσι, με το Hyperledger Composer εναντίον Sawtooth, μπορείτε να δείτε γιατί το Fabric χρησιμοποιείται τόσο ευρέως στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Για να συνοψίσω τη σύγκριση του Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Composer, θα πρέπει να πω ότι όλα είναι έργα Hyperledger, αλλά δύο από αυτά είναι ελαφρώς διαφορετικά πλαίσια. Από την άλλη πλευρά, ένα από αυτά είναι ένα εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ανάπτυξη δικτύων blockchain.

Κεφάλαιο-6: Συμπέρασμα

Λοιπόν, φτάσατε στο τελικό σημείο αυτού του οδηγού Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer. Προσπαθήσαμε να προσφέρουμε κάθε πτυχή αυτής της σύγκρισης. Και έτσι, πρέπει να γνωρίζετε ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ αυτών των τριών έργων στο Hyperledger.

Στην πραγματικότητα, το Fabric και το Sawtooth είναι εξαιρετικά κρίσιμα για τη βελτίωση της τεχνολογίας blockchain. Επιπλέον, και τα τρία αυτά έργα προσφέρουν κάτι νέο στην τεχνολογία. Και έτσι, κρίνοντας από τις διαφορές, μπορείτε να επιλέξετε τι λειτουργεί και για την εταιρεία σας.

Όμως, όπως γνωρίζετε, ο Συνθέτης είναι απλώς ένα εργαλείο και καταργείται επίσης αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, μπορεί να προσφέρει μια εύκολη μέθοδο για τη δημιουργία πλατφορμών Fabric. Αλλά δεν θα λάβετε επιπλέον υποστήριξη για να το χρησιμοποιήσετε. Λάβετε λοιπόν υπόψη αυτό και ξεκινήστε τη μεταμόρφωση.

Εάν είστε απλώς αρχάριος και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τεχνολογία blockchain, σας προτείνουμε να δείτε το δωρεάν μάθημα blockchain για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map