Γιατί το Hyperledger Indy είναι σημαντικό για τις ψηφιακές ταυτότητες;

Το Hyperledger Indy μπορεί να σας δώσει πίσω τον έλεγχο της ταυτότητάς σας και των δεδομένων σας. Νιώθετε ενθουσιασμένοι; Ας αναλύσουμε την πλατφόρμα από τον πυρήνα για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί αυτό το έργο.

Με την εξέλιξη του ψηφιακού κόσμου, όλοι μας θέλουμε να παραμένουμε συνδεδεμένοι συνεχώς. Ωστόσο, κατά την εκτέλεση διαφόρων εργασιών, ίσως χρειαστεί να αποκαλύψετε τα προσωπικά σας στοιχεία και σε πολλές πλατφόρμες. Ειδικά όταν ψωνίζετε στο διαδίκτυο, πρέπει να τους δώσετε τα οικονομικά σας στοιχεία για να αγοράσετε οτιδήποτε.

Γι ‘αυτό η ανάγκη για ψηφιακές ταυτότητες είναι περισσότερο από ποτέ. Λοιπόν, ανεξάρτητα από το πόσο ασφαλείς ισχυρίζονται οι διαδικτυακές πλατφόρμες, φαίνεται να υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός κλοπών ταυτότητας σε κάθε περίπτωση.

Από τη στιγμή που αποκαλύπτετε τα προσωπικά σας στοιχεία, αποθηκεύονται σε πολλές βάσεις δεδομένων. Και αυτές οι βάσεις δεδομένων δεν προστατεύονται από χάκερ. Επιπλέον, οι πλατφόρμες χρησιμοποιούν τώρα τα δεδομένα μας χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Επιπλέον, αυτές οι πλατφόρμες πωλούν επίσης τις πληροφορίες σας σε πελάτες διαφημίσεων.


Αυτό σίγουρα δεν αισθάνεται ότι έχετε τον έλεγχο, έτσι; Και εδώ έρχεται να παίξει η Hyperledger Indy.

Εγγραφείτε τώρα:Δωρεάν μάθημα Blockchain

Contents

Τι είναι το Hyperledger Indy?

Το Hyperledger Indy είναι ένα έργο στο πλαίσιο του έργου Hyperledger με την υποστήριξη του Linux Foundation. Είναι κυρίως ένα πλαίσιο για αποκεντρωμένη ταυτότητα και επίσης ένα κατανεμημένο καθολικό. Στην πραγματικότητα, με την αρχιτεκτονική Hyperledger Indy, μπορείτε να δημιουργήσετε ψηφιακές ταυτότητες που θα ριζωθούν στο blockchain ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή δυσπιστίας καθολικού.

Επιπλέον, με την αρχιτεκτονική Hyperledger Indy, θα έχετε πολλές βιβλιοθήκες, εργαλεία, επαναχρησιμοποιήσιμα στοιχεία και πολλά άλλα.

Επιπλέον, το καλύτερο είναι ότι κάθε ταυτότητα που βγαίνει από αυτήν την αρχιτεκτονική Hyperledger Indy είναι διαλειτουργική σε πολλούς τομείς, οργανωτικά σιλό και εφαρμογές.

Έτσι, σημαίνει ότι μπορείτε να βασιστείτε αποκλειστικά σε μια κοινή αλήθεια μαζί με όλους τους συνεργάτες σας.

Εν πάση περιπτώσει, με το φροντιστήριο Hyperledger Indy, μπορείτε τώρα να κάνετε ερωτήσεις όπως με ποιον ασχολείστε και πώς μπορείτε να επαληθεύσετε τις πληροφορίες σας πριν αλληλεπιδράσετε με οποιοδήποτε άλλο μέρος. Καθώς προσφέρει μια διαφανή προσέγγιση, δεν θα υπήρχε τίποτα κρυμμένο από εσάς.

Στην πραγματικότητα, το Hyperledger Indy εναντίον Fabric είναι ένα εντελώς διαφορετικό είδος θέματος. Παρόλο που μπορεί να μοιάζουν με παρόμοια έργα, στην πραγματικότητα, δεν είναι. Το ύφασμα είναι πιο κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης και βιομηχανιών. Από την άλλη πλευρά, το Indy έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτοδιοίκηση διαχείριση ταυτότητας. Έτσι, κάθε κλάδος που ασχολείται με τη διαχείριση ταυτότητας μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Έτσι, εάν κάνουμε μια σύγκριση Hyperledger Indy εναντίον Fabric, θα διαπιστώσετε ότι και τα δύο έργα έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν στο τραπέζι.

Θέλετε να μάθετε για το Hyperledger; Μπορείτε να δείτε τον ολοκληρωμένο οδηγό μας για το blockchain Hyperledger τώρα!

Hyperledger Indy

Βασικά χαρακτηριστικά του Hyperledger Indy

Από το φροντιστήριο Hyperledger Indy, μπορείτε να μάθετε για τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της πλατφόρμας. Ας δούμε τι είναι –

Αυτο-κυριαρχία

Από την τεκμηρίωση Hyperledger Indy, θα γνωρίζετε ότι το πλαίσιο αποθηκεύει ταυτότητες σε ένα κατανεμημένο καθολικό. Υπάρχουν ειδικά αντικείμενα που η πλατφόρμα θα αποθηκεύσει για εσάς. Βασικά, αυτά τα αντικείμενα θα περιλαμβάνουν κρυπτογραφικούς συσσωρευτές, απόδειξη ύπαρξης, δημόσια κλειδιά και πολλά άλλα.

Κανένας, αλλά μπορείτε μόνο να αλλάξετε ή να αφαιρέσετε την ταυτότητά σας από αυτήν.

Μυστικότητα

Από προεπιλογή, η πλατφόρμα θα διατηρήσει όλο το απόρρητό σας. Στην πραγματικότητα, η τεκμηρίωση Hyperledger Indy περιγράφει πώς θα διατηρήσει τις ρυθμίσεις απορρήτου και πώς μπορεί να λειτουργήσει χωρίς καμία αντίφαση με οποιοδήποτε μέρος.

Επιπλέον, θα γνωρίζετε επίσης πώς μπορεί να παρέχει ασφάλεια σε ένα αποκεντρωμένο σύστημα.

Επαληθεύσιμες αξιώσεις

Στην πραγματικότητα, οι αξιώσεις ταυτότητας μπορεί να έχουν παρόμοια διαπιστευτήρια, όπως στην άδεια οδήγησης ή στο πιστοποιητικό γέννησης ή στο διαβατήριο. Αλλά μπορείτε να τα συνδυάσετε για να τα κάνετε ακόμα πιο ισχυρά.

Επιπλέον, μπορείτε να αποδείξετε την ταυτότητά σας με ένα μόνο αναγνωριστικό από το καθολικό – δεν χρειάζεται πλέον να υποβάλετε όλα τα έγγραφα σε κάθε περίπτωση.

Σκοπός

Είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για αποκεντρωμένες ταυτότητες. Σύμφωνα με την τεκμηρίωση Hyperledger Indy, χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα έτοιμη για ένταξη σε οποιαδήποτε εταιρεία που ασχολείται με ταυτότητες. Επομένως, δεν θα χρειαστεί να αναζητήσετε άλλη λύση ή να βρείτε τη δική σας πλατφόρμα αποκλειστικά για ενσωμάτωση στις βιομηχανίες σας.

Θέλετε να μάθετε τι είναι μια τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού; Μάθετε περισσότερα για αυτό από τον οδηγό τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού μας τώρα!

Ταυτότητα ανθεκτική στη συσχέτιση

Αυτό είναι το καλύτερο μέρος του Hyperledger Indy. Σύμφωνα με την τεκμηρίωση του Hyperledger Indy, είναι εντελώς ανθεκτικό στη συσχέτιση ταυτότητας. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το να αφήσετε ψίχουλα από το ένα αναγνωριστικό στο άλλο.

Επιπλέον, δεν υπάρχει τρόπος να συνδέσει η πλατφόρμα δύο αναγνωριστικά ή να έχει δύο παρόμοιες ταυτότητες στο καθολικό.

Αποκεντρωμένα αναγνωριστικά (DID)

Σύμφωνα με την τεκμηρίωση Hyperledger Indy, όλα τα αποκεντρωμένα αναγνωριστικά είναι παγκόσμια επιλύσιμα και μοναδικά χωρίς να απαιτείται κεντρικό πάρτι στο μείγμα.

Έτσι, κάθε αποκεντρωμένη ταυτότητα στην πλατφόρμα θα έχει ένα μοναδικό αναγνωριστικό που θα ανήκει αποκλειστικά σε εσάς.

Κανείς δεν μπορεί να αξιώσει ή ακόμη και να χρησιμοποιήσει την ταυτότητά σας ως δική σας. Έτσι, το ζήτημα της κλοπής ταυτότητας θα μειωνόταν πολύ.

Σύνδεση Peer-to-peer

Σύμφωνα με το φροντιστήριο Hyperledger Indy, η πλατφόρμα έχει σύνδεση peer-to-peer. Έτσι, οποιαδήποτε επικοινωνία θα συνέβαινε μεταξύ δύο συνομηλίκων. Στην πραγματικότητα, διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο κεντρικό διακομιστή γιατί, σε αυτούς, ο διακομιστής θα ενεργούσε ως μεσάζων.

Αλλά στο Hyperledger Indy, δεν θα υπάρχει μεσάζων.

Απόδειξη μηδενικής γνώσης

Με τη βοήθεια απόδειξης μηδενικής γνώσης, μπορείτε να αποκαλύψετε μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες χωρίς τίποτα άλλο. Έτσι, όταν πρέπει να αποδείξετε τα διαπιστευτήριά σας, μπορείτε μόνο να επιλέξετε να δημοσιεύσετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να αποκαλύψετε το πιστοποιητικό γέννησής σας, τότε μπορείτε να επιλέξετε μόνο να το κάνετε αυτό.

Έτσι, αυτό σας δίνει ένα επιπλέον ποσό ελέγχου των πληροφοριών σας.

Νιώθετε ενθουσιασμένοι για τις αποδείξεις μηδενικής γνώσης; Ανατρέξτε στον οδηγό μας για απόδειξη μηδενικής γνώσης για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί η ιδέα.

Γιατί χρειάζεστε Hyperledger Indy?

Ας διερευνήσουμε μερικά από τα κύρια θέματα της υπάρχουσας υποδομής. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί αυτό το έργο είναι πραγματικά σημαντικό.

Κεντρική διαχείριση ταυτότητας

Πρώτα απ ‘όλα, ας δούμε τι έχει κάνει η κεντρική διαχείριση ταυτότητας όλα αυτά τα χρόνια. Στην πραγματικότητα, το Διαδίκτυο χτίστηκε για να συνδέσει τους ανθρώπους χωρίς να βασίζεται σε έναν ενδιάμεσο. Ωστόσο, καθώς το Διαδίκτυο άρχισε να γίνεται πιο ιδιωτικοποιημένο, άρχισαν να εμφανίζονται διαμεσολαβητές τρίτων.

Και επιτέλους, τώρα έγινε βασικό μέρος αυτής της υποδομής. Εν πάση περιπτώσει, το ίδρυμα βασίζεται σε ένα συγκεντρωτικό μοντέλο που έρχεται με μια μοναδική ελεγκτική οντότητα που έχει πρόσβαση σε όλα.

Στην πραγματικότητα, η κεντρική αρχή μπορεί να κάνει αλλαγές στο περιεχόμενό σας, μπορεί να κλέψει τις πληροφορίες σας και ακόμη και να τις χρησιμοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί.

Πιο συγκεκριμένα, ακόμα και αν δεν τα κλέψουν, εξακολουθούν να συλλέγουν τεράστια προσωπικά στοιχεία που μπορούν εύκολα να λάβουν οι χάκερ. Επιπλέον, ο τεράστιος όγκος πληροφοριών αύξησε επίσης τις πιθανότητες παραβίασης δεδομένων.

Γι ‘αυτό το κεντρικό σύστημα διαχείρισης ταυτότητας αποτυγχάνει τρομερά και μπορεί να οδηγήσει σε αυτά τα ζητήματα –

Έλλειψη διαφάνειας

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει διαφάνεια στα κεντρικά συστήματα, φαίνεται ότι πολλά προβλήματα παραβίασης της ιδιωτικής ζωής αυξάνονται με την πάροδο των ετών. Για παράδειγμα, η παράνομη κοινή χρήση δεδομένων ασθενών της DeepMind, το Cambridge Analytica Scandal και το πρόστιμο στο Facebook για κλοπή πληροφοριών χρήστη για διαφημίσεις.

Όλες αυτές οι πηγές δεν επιβεβαίωσαν εάν ο χρήστης είχε συγκατάθεση ή όχι. Επιπλέον, δεν ακολούθησαν κανόνες απορρήτου και παρακολούθησαν όλο το ιστορικό τους για την παραγωγή διαφημίσεων.

Έλλειψη ελέγχου

Ένα άλλο σημαντικό ελάττωμα του κεντρικού συστήματος είναι ότι δεν έχετε κανέναν έλεγχο σε αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις, οι πληροφορίες σας θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες των αρχών. Για παράδειγμα, ακόμη και αν διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook, το Facebook θα εξακολουθήσει να διαθέτει κάποιες πληροφορίες στο διακομιστή.

Έτσι, δεν μπορείτε ποτέ να διαγράψετε όλες τις πληροφορίες από αυτές. Εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι μόνο μια από τις κακές συνέπειες που έρχονται με ένα κεντρικό μοντέλο διακομιστή.

Κλοπή ταυτότητας

Οποιοσδήποτε χάκερ μπορεί εύκολα να χαράξει όλα τα δεδομένα σας που μοιραστήκατε στο Διαδίκτυο χωρίς να ξεσπάσετε. Πιο συγκεκριμένα, το ζήτημα έρχεται όταν κάποιος παραβιάζει τα δεδομένα σας και απαιτούν υψηλά λύτρα για να επιστρέψει.

Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε τύπος πληροφοριών, όπως τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, τα ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας σας, ή ακόμα και τα προσωπικά σας αρχεία που δεν θέλετε να ανοίξετε.

Σύμφωνα με το Δείκτη Επίπεδου Παραβίασης, κάθε δευτερόλεπτο, 214 εγγραφές κλέβονται ή χάνονται. Αυτό σημαίνει ότι σε μια μέρα, 18.525.816 δίσκοι κλέβονται κάθε μέρα! Ακόμη και τα δεδομένα σας μπορούν να περιλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα και δεν θα το γνωρίζετε ακόμη.

Όπως μπορείτε να δείτε, με τόσα πολλά hacks δεδομένων να συμβαίνουν καθημερινά, είναι προφανές ότι τα κεντρικά συστήματα αποτυγχάνουν να προστατεύσουν τις πληροφορίες από τους hackers.

Διαβάστε περισσότερα:Blockchain εναντίον βάσης δεδομένων: Κατανόηση της διαφοράς μεταξύ των δύο

Χωρίς καθολική ταυτότητα

Τα κεντρικά συστήματα δεν έχουν καθολικό σύστημα εγγραφής, το οποίο μπορεί να εμποδίσει την υποβολή αιτήσεων για ορισμένα έγγραφα όπως διαβατήριο, άδεια οδήγησης, κάρτα PAN κ.λπ. Επομένως, πρέπει να υποβάλλετε τα ίδια έγγραφα κάθε φορά που υποβάλλετε αίτηση για αυτά.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρα και καθιστά τη διαδικασία δυσκίνητη. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καθολική αρχή που να μπορεί να πιστοποιεί τα έγγραφά σας με ένα μόνο αναγνωριστικό.

Ως αποτέλεσμα, η λήψη αυτών των εγγράφων μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη όταν πηγαίνετε από τη μια χώρα στην άλλη. Επιπλέον, η διαδικασία συλλογής όλων αυτών των πληροφοριών είναι κουραστική δουλειά.

Οικονομικό βάρος

Το σύστημα διαχείρισης ταυτότητας καλύπτει επί του παρόντος τα κύρια ενδιαφερόμενα μέρη τους – κατόχους ταυτότητας, εταιρείες επαλήθευσης και μέρη που επαληθεύουν τους χρήστες. Συνολικά, η πληρωμή για κάθε τομέα κοστίζει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων.

Εν πάση περιπτώσει, οι εταιρείες KYC πρέπει να επεξεργάζονται πληροφορίες από πολλούς οργανισμούς όπως ασφαλιστικές εταιρείες, νοσοκομεία, τράπεζες κ.λπ. που το καθιστούν υπερβολικό και θα χρειαστούν περισσότερους πόρους.

Για να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις του ανθρώπινου δυναμικού, οι εταιρείες χρεώνουν ένα υψηλό κόστος επαλήθευσης και αυτό γίνεται κρυφό τέλος επεξεργασίας για τα άτομα.

Όπως μπορείτε να δείτε, στο τέλος, θα είστε αυτός που πληρώνει περισσότερα για να επαληθεύσετε τα διαπιστευτήριά σας. Σύμφωνα με μια έρευνα, οι εταιρείες KYC ξοδεύουν πάνω από 48 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο μόνο για τη διαδικασία επαλήθευσης.

Επιπλέον, ο χρόνος εκκαθάρισης ενός ατόμου είναι 26 ημέρες και επίσης, εάν ο χρήστης θέλει να κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές, χρειάζονται 20 ημέρες για να το κάνει, κάτι που είναι πολύς χρόνος.

Επομένως, καθίσταται μακροπρόθεσμα ένα βάρος για όλους τους ενδιαφερόμενους. Εν πάση περιπτώσει, οι ομοσπονδιακές ταυτότητες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν μία ταυτότητα για πολλούς σκοπούς με τη συγκατάθεση του χρήστη. Ωστόσο, καθώς είναι αποθηκευμένο σε κεντρικό διακομιστή, καθίσταται επίσης μη διαφανές για τους χρήστες.

Κεντρική ταυτότητα χρήστη

Έτσι, μετά την αποτυχία όλων των μοντέλων, η εστίαση μετατοπίστηκε προς μια πιο κεντρική στο χρήστη ταυτότητα, όπου οι χρήστες θα ελέγχουν ποιες πληροφορίες κοινοποιούνται. Αλλά περιορίστηκε επίσης στο μητρώο ταυτότητας που μπορεί να ανακαλέσει την πρόσβαση όποτε θέλουν.

Έτσι, άρχισε να αυξάνεται η έννοια των Αυτο-κυριαρχικών ταυτοτήτων και θα διατηρεί τις πληροφορίες στο χέρι του χρήστη και όχι σε οργανισμούς ή τρίτα μέρη. Αλλά η βάση της αρχιτεκτονικής χρειάζεται μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα.

Και εδώ είναι που παίζει η αρχιτεκτονική Hyperledger Indy. Καθώς είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα, μπορεί να είναι η τέλεια λύση σε όλα τα ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα, η αρχιτεκτονική Hyperledger Indy προορίζεται ειδικά για λύσεις που βασίζονται στην ταυτότητα.

Δείτε τα 15 έργα Hyperledger αυτήν τη στιγμή!

Ποια είναι τα τυπικά συστατικά του Hyperledger Indy?

Κρυπτογράφηση

Οποιοδήποτε είδος λύσης ταυτότητας που θα χρησιμοποιεί τον πράκτορα Hyperledger Indy θα χρησιμοποιεί κρυπτογραφία μηδενικής γνώσης. Σε αυτό το Hyperledger Indy SDK, μια απόδειξη μηδενικής γνώσης θα διασφαλίσει ότι ένας χρήστης μπορεί να αποδείξει σε οποιονδήποτε άλλο χρήστη ότι γνωρίζει ορισμένες πληροφορίες χωρίς να αποκαλύψει τίποτα άλλο.

Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης θα κοινοποιήσει μόνο ότι γνωρίζει ορισμένες πληροφορίες και βάσει αυτού, ο χρήστης μπορεί να γνωρίζει αν λέει την αλήθεια ή όχι.

Κόμβοι

Στο Hyperledger Indy SDK, όλοι οι κόμβοι μπορούν να ταξινομηθούν σε τρεις κύριους τύπους – πλήρης κόμβος, κύριος κόμβος και κόμβοι. Στην πραγματικότητα, μια συσκευή που εκτελεί συναλλαγές στο blockchain είναι ένας κόμβος. Από την άλλη πλευρά, στο Hyperledger Indy SDK, ένας πελάτης που λειτουργεί στο δίκτυο και διατηρεί ένα πλήρες αντίγραφο του καθολικού είναι ένας πλήρης κόμβος.

Εν πάση περιπτώσει, ένας κύριος κόμβος είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνος για την αποκεντρωμένη διακυβέρνηση στο Hyperledger Indy SDK.

Τι γίνεται όμως με τη συναίνεση του Hyperledger Indy; Λοιπόν, στην πραγματικότητα, η συναίνεση του Hyperledger Indy είναι στην πραγματικότητα τα πρωτόκολλα Redundant Byzantine Fault Tolerance (RBFT).

Επιπλέον, η συναίνεση Hyperledger Indy είναι στην πραγματικότητα μια προηγμένη μορφή του μοντέλου Plenum Byzantine Fault Tolerance.

Σε αυτήν τη συναίνεση Hyperledger Indy, θα δείτε πολλές παράλληλες παρουσίες του πρωτοκόλλου BFT (Βυζαντινή Σφάλμα Ανοχής). Πιο συγκεκριμένα, κάθε παρουσία θα έχει ένα πρωτότυπο αντίγραφο. Παρόλο που όλες οι άλλες παρουσίες πρωτοκόλλου μπορούν να παραγγείλουν ένα αίτημα, εξακολουθεί να μπορεί να εκτελεστεί μόνο μια κύρια παρουσία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συναίνεση του Hyperledger Indy είναι πραγματικά αρκετά αποτελεσματική.

Καθολικό

Σύμφωνα με το φροντιστήριο Hyperledger Indy, το δέντρο Merkle δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας του καθολικού. Επιπλέον, όλοι οι κόμβοι έχουν αντίγραφα του καθολικού.

Μέσο

Οι πράκτορες Hyperledger Indy μπορούν να διατίθενται σε πολλές ποικιλίες. Στην πραγματικότητα, μερικά από αυτά μπορεί να είναι αρκετά απλά και στατικά. Και αυτές είναι πιο κατάλληλες για περιπτώσεις χρήσης IoT που απαιτούν μία μόνο ενσύρματη σύνδεση. Από την άλλη πλευρά, οι πράκτορες Hyperledger Indy είναι επίσης βασισμένοι σε σύννεφο και περίπλοκοι. Αυτά είναι πιο κατάλληλα για περιπτώσεις επιχειρηματικής χρήσης.

Κατάσταση και αποθήκευση

Είναι παρόμοιο με το Ethereum και η κατάσταση του δικτύου διατηρείται από την Patricia Trie. Βασικά, είναι ένας συνδυασμός των Merkle Trie και Radix Trie. Από την άλλη πλευρά, η αποθήκευση στο σύστημα υλοποιείται με leveldb καθώς προσφέρει εφαρμογή βάσης δεδομένων αξίας / κλειδιού. Προσφέρει επίσης παραγγελθείσα χαρτογράφηση.

Διαβάστε περισσότερα: Enterprise Ethereum: Ιδιωτικό Blockchain για επιχειρήσεις

Οφέλη χρήστη του Hyperledger Indy

Ελεγχος: Οι χρήστες θα έχουν πλήρη έλεγχο των ταυτοτήτων τους.

Διαφάνεια: Οτιδήποτε στο καθολικό είναι ορατό σε όλους. Ωστόσο, οι πληροφορίες θα είναι κρυπτογραφημένες.

Πρόσβαση: Μόνο ο χρήστης θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα του.

Διαλειτουργικότητα: Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τις ταυτότητές τους σε οποιοδήποτε δίκτυο που τους επιτρέπει.

Συγκατάθεση: Κάθε άλλο μέρος που θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες θα χρειαστεί συγκατάθεση από τον χρήστη.

Υπαρξη: Όλοι οι χρήστες θα έχουν πλήρη ανεξάρτητη ύπαρξη στο καθολικό.

Μακροζωία: Θα παραμείνει στο καθολικό όσο θέλει ένας χρήστης. Έτσι, μπορούν επίσης να διαγράψουν τις ταυτότητές τους εάν το επιθυμούν.

Φορητότητα: Οι χρήστες μπορούν επίσης να μεταφέρουν τα αναγνωριστικά τους σε άλλες συσκευές.

Σμικροποίηση: Η αποκάλυψη κάθε είδους τεκμηρίωσης συνοδεύεται από έντονη ελαχιστοποίηση.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Η πλατφόρμα θα προστατεύει τα δικαιώματα των χρηστών συνεχώς.

Διαβάστε περισσότερα: 6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

Αυτοδύναμοι παίκτες ταυτότητας στο Hyperledger Indy

Υπάρχουν συγκεκριμένα τρεις τύποι παικτών ταυτότητας στο Hyperledger Indy. Ας δούμε τι είναι αυτά –

Πάροχος ταυτότητας: Δεν διαθέτει κεντρικό πάροχο, αλλά λειτουργεί με αποκεντρωμένο τρόπο με προκαθορισμένους κανόνες. Βασικά, αυτοί οι κόμβοι θα εκδώσουν τις ταυτότητές τους.

Ιδιοκτήτης ταυτότητας: Οι κάτοχοι ταυτότητας έχουν τις επαληθευμένες ταυτότητές τους στο καθολικό και θα έχουν ζεύγη κλειδιών δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για ασφάλεια.

Επικυρωτής ταυτότητας: Αυτοί οι κόμβοι έχουν αποκτήσει εμπιστοσύνη στο δίκτυο και συμμετέχουν στη διαδικασία επικύρωσης.

Διαβάστε επίσης: Blockchain για ψηφιακή ταυτότητα

Πώς λειτουργεί η διαδικασία?

Ένας χρήστης μπορεί να παράσχει το όνομά του ή οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη-αξέχαστη φόρμα για την ταυτότητα στην αρχική φάση.

Μετά από αυτό, το όνομα ID θα μετατραπεί σε έναν μοναδικό κωδικό ή κλειδί, το οποίο ονομάζεται αποκεντρωμένο αναγνωριστικό (DID) στο καθολικό. Θα υπήρχε μια τιμή που σχετίζεται με αυτό που είναι γνωστό ως αντικείμενο περιγραφής DID (DDO). Μαζί καλούνται DID αρχεία.

Μπορείτε να προσδιορίσετε έναν χρήστη με τη βοήθεια μιας εγγραφής DID. Στην πραγματικότητα, το ιδιωτικό κλειδί του κατόχου θα ασφαλίσει κρυπτογραφικά την εγγραφή DID του.

Στη συνέχεια, ο χρήστης θα λάβει ένα δημόσιο κλειδί που αντιστοιχεί στο ζεύγος κλειδιών που δημιουργείται στο DDO. Επίσης, το DDO θα έχει ορισμένες υπηρεσίες αλληλεπίδρασης για τον κάτοχο ταυτότητας.

Ο χρήστης θα έχει πρόσβαση στις προδιαγραφές μεθόδου DID που θα του ενημερώσουν ακριβώς πώς μπορούν να εγγραφούν, να ενημερώσουν, να ανακαλέσουν ή να επιλύσουν το αναγνωριστικό τους στο καθολικό.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Θήκες χρήσης Hyperledger Indy

Υπάρχουν πολλές πιθανές περιπτώσεις χρήσης Hyperledger Indy για επιχειρήσεις και ιδιώτες. Ας δούμε τι είναι –

Ψηφιακά έγγραφα

Μπορείτε να λάβετε οποιοδήποτε είδος εγγράφου σε ψηφιακές μορφές, όπως πιστοποιητικό γέννησης, διαβατήριο, άδεια οδήγησης κ.λπ. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε επίσης να έχετε και άλλα σημαντικά έγγραφα στο δίκτυο, ειδικά για εταιρικές περιπτώσεις χρήσης blockchain.

Έλεγχος ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης

Μια άλλη από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης του Hyperledger Indy είναι ότι σας επιτρέπει να έχετε μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης. Από κάθε άποψη, καθώς οι κωδικοί πρόσβασης είναι πολύ πιο εύκολο να σπάσουν, γι ‘αυτό μπορείτε να συνδεθείτε σε έναν ασφαλή ιστότοπο με το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή βιομετρικού από το κινητό σας.

Τέλος ανεπιθύμητων μηνυμάτων

Με τις περιπτώσεις χρήσης Hyperledger Indy, δεν θα λαμβάνετε πλέον ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον, δεν θα χρειάζεται να επαληθεύετε τους αριθμούς τηλεφώνου σας κάθε τόσο. Με τα εξαιρετικά προστατευτικά στρώματά τους, κανένα spam email δεν μπορεί να περάσει χωρίς την άδειά σας.

Διαχείριση μελών

Αυτό είναι πιο κατάλληλο για εταιρικές εταιρείες, καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν Hyperledger Indy περιπτώσεις χρήσης για να διαχειριστούν το αποκεντρωμένο μοντέλο συμμετοχής τους. Βασικά, ο πράκτορας Indy θα γίνει η κάρτα μέλους σας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε το επιτρέπει.

Περιορισμοί ηλικίας

Σήμερα, το Διαδίκτυο έχει γίνει ένα μέρος όπου τα πάντα είναι ανοιχτά σε όλους. Μερικές φορές, χωρίς περιορισμούς, τα άτομα μπορούν να κάνουν κατάχρηση πληροφοριών. Γι ‘αυτό οι ιστότοποι, οι συσκευές και οι υπηρεσίες μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά με έναν κατάλληλο περιορισμό ηλικίας.

Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές παιχνιδιών μπορούν να περιορίσουν τους ανηλίκους να παίζουν συγκεκριμένα παιχνίδια ή να κάνουν συγκεκριμένες αγορές εντός παιχνιδιού.

Διαβάστε περισσότερα:Περίπτωση χρήσης υφασμάτων Hyperledger και μελέτες περιπτώσεων

Ειδοποίηση ευπάθειας

Με τις περιπτώσεις χρήσης Hyperledger Indy, οι προγραμματιστές μπορούν να υπογράψουν επίσημα ένα λογισμικό που αναπτύσσουν πριν το κυκλοφορήσουν στην αγορά. Έτσι, επιτρέποντας στον χρήστη να γνωρίζει εάν το λογισμικό είναι νόμιμο ή όχι. Βασικά, με κακόβουλο λογισμικό αντιγραφής, οι εισβολείς μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στη συσκευή ενός χρήστη.

Αλλά ένας χρήστης θα λάβει ειδοποιήσεις αμέσως εάν υπάρχει ακόμη κάποια μορφή ευπάθειας στο λογισμικό, εάν χρησιμοποιεί το Indy.

Επαλήθευση απασχόλησης

Κατά την πρόσληψη ενός νέου υπαλλήλου, οι εταιρείες μπορούν εύκολα να κάνουν έλεγχο ιστορικού με τη βοήθεια ενός αποκεντρωμένου αναγνωριστικού. Έτσι, εάν ο υπάλληλος ισχυρίζεται ότι έχει προηγούμενη εμπειρία ή έχει την κατάλληλη πιστοποίηση, θα συσχετιστεί με την ταυτότητά του.

Έτσι, η εταιρεία μπορεί να επαληθεύσει εάν τα διαπιστευτήρια είναι αληθή ή όχι ζητώντας μόνο αυτά τα έγγραφα.

Προέλευση

Το Provenance είναι ένα σημαντικό ζήτημα όταν πρόκειται για επιχειρήσεις όπως στην αλυσίδα εφοδιασμού ή στο εμπόριο. Σύμφωνα με το φροντιστήριο Hyperledger Indy, οι εταιρείες μπορούν εύκολα να αποκτήσουν την προέλευση ενός υλικού. Πιο συγκεκριμένα, ακόμη και οι καταναλωτές θα έχουν προέλευση των προϊόντων που αγοράζουν. Θα προσφέρει ένα διαφορετικό επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ του κατασκευαστή και των καταναλωτών.

Παγκόσμια πρόσβαση

Με τη βοήθεια αυτής της τεχνολογίας, μπορείτε να μετακινηθείτε οπουδήποτε με ένα μόνο αναγνωριστικό. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν πάτε στο εξωτερικό, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αναγνωριστικό σας για να επαληθεύσουν τα διαπιστευτήριά σας. Έτσι, αντί να αποκτήσετε ένα νέο αναγνωριστικό σε άλλη χώρα ή περιοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το αναγνωριστικό σας οπουδήποτε επιτρέπεται να πάτε.

Επίσης, με το DID, πολλά άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στην ταυτότητα θα λάβουν την ταυτότητά τους και θα απολαύσουν τις εγκαταστάσεις που συνοδεύουν.

Ανάκτηση συμβιβαστικής αποκεντρωμένης ταυτότητας

Εάν με κάποιο τρόπο, χάσετε την ταυτότητά σας, τότε μπορείτε να την ανακτήσετε ξανά. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε έγγραφα απόδειξης ταυτότητας για να ζητήσετε έναν πάροχο ταυτότητας. Στην πραγματικότητα, ο πάροχος ταυτότητας θα έχει κάθε έγγραφο στο καθολικό και έτσι μπορείτε να ταιριάξετε τα διαπιστευτήριά σας με αυτό και να πάρετε ξανά το αναγνωριστικό σας.

Μετά από αυτό, οι επικυρωτές ταυτότητας μπορούν να επικυρώσουν ξανά την ταυτότητά σας με τη βοήθεια βιομετρικών πληροφοριών. Έτσι, τότε θα επαληθευτείτε και θα αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στο αναγνωριστικό σας.

Δείτε τις κορυφαίες 50 εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

συμπέρασμα

Η Hyperledger Indy είναι εδώ για να λύσει όλα τα προβλήματά μας που σχετίζονται με τις ταυτότητες. Υπάρχουν τόσα πολλά άτομα στον κόσμο που δεν έχουν καν ταυτότητα. Ως αποτέλεσμα, πολλοί δεν μπορούν να απολαύσουν τις εγκαταστάσεις που συνοδεύουν σε μια χώρα. Αλλά με αποκεντρωμένες ταυτότητες, θα είναι πολύ πιο εύκολο να εκδοθούν ταυτότητα.

Όπως μπορείτε να δείτε, το Hyperledger Indy είναι γεμάτο από χαρακτηριστικά και είναι μια καλά δομημένη πλατφόρμα. Έτσι, οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στο σύστημα και να αναβαθμίσουν όλα τα περιορισμένα μοντέλα τους σε πολύ καλύτερα.

Εάν είστε απλώς αρχάριος και θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα τη διαφορετική τεχνολογία blockchain, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με τον δωρεάν οδηγό blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me