Hyperledger vs Corda vs Ethereum: Η απόλυτη σύγκριση

Το Hyperledger, το Ethereum και το Corda είναι μερικές από τις δημοφιλείς πλατφόρμες blockchain αυτή τη στιγμή. Ας πάρουμε λίγο χρόνο και αναλύσουμε τη σύγκριση Hyperledger vs Corda vs Ethereum για να δούμε πώς αποδίδουν όλες αυτές οι πλατφόρμες.

Ενώ τα τρία πλαίσια παρουσιάζουν τα οφέλη και τις εφαρμογές των κατανεμημένων τεχνολογιών καθολικών, διαφέρουν πολύ όταν πρόκειται για το όραμα καθώς και για ένα πιθανό πεδίο εφαρμογής.

Το Hyperledger και το Ethereum έρχονται με διαφορετικές συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης, ενώ το Corda R3 αντλεί τις περισσότερες από τις εφαρμογές του στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Αυτή η σύντομη ανάλυση θα προσπαθήσει να απομυθοποιήσει τις τρεις εφαρμογές blockchain καθώς συνεχίζουν να παίρνουν τους διάφορους τομείς από καταιγίδα, δεδομένων των διαφορετικών εφαρμογών τους.

Το Hyperledger vs Corda vs Ethereum είναι μια σύγκριση που σκιαγραφεί το μέγεθος και την επάρκεια των κατανεμημένων τεχνολογιών καθολικών.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains


Hyperledger Vs Corda Vs Ethereum: Εισαγωγή στις εταιρικές πλατφόρμες

Τι είναι το Ethereum?

Πριν απομυθοποιήσουμε αυτό που ξεχωρίζει στη μάχη υπεροχής Hyperledger εναντίον Ethereum, θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσουμε και να καταλάβουμε τι σημαίνουν οι τρεις κατανεμημένες τεχνολογίες καθολικών.

Ένα πνευματικό τέκνο του Vitalik Buterin, το Ethereum είναι μια ανοιχτή εφαρμογή λογισμικού βασισμένη σε τεχνολογία blockchain που επιδιώκει να παρέχει ένα πλαίσιο για τους προγραμματιστές να παρουσιάσουν αποκεντρωμένες εφαρμογές. Το Ethereum blockchain εκτελεί τον κώδικα προγραμματισμού στον οποίο δημιουργούνται αποκεντρωμένες εφαρμογές ».

Μια αποκεντρωμένη εφαρμογή είναι ένας ειδικός τύπος εφαρμογής που εκτελείται σε δίκτυο peer-to-peer και όχι σε έναν μόνο υπολογιστή, όπως συμβαίνει με πολλές εφαρμογές. Επιπλέον, είναι ένα μοναδικό σύνολο εφαρμογών λογισμικού που έχουν σχεδιαστεί να υπάρχουν στο Διαδίκτυο και δεν ελέγχονται από μία οντότητα.

Η Ethereum καυχιέται για το δεύτερο μεγαλύτερο όριο αγοράς στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, γεγονός που εξηγεί το πλεονέκτημά του στη μάχη Hyperledger έναντι Ethereum Το έργο blockchain συνεχίζει να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές εν μέρει λόγω της εφαρμογής του στην τροφοδοσία αποκεντρωμένων εφαρμογών.

Το Ethereum επιδιώκει να ενδυναμώσει τους ανθρώπους να καταλήξουν σε ασφαλείς ψηφιακές συμφωνίες, καθώς και να έχουν πλήρη έλεγχο των χρημάτων τους, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα πλήρη οφέλη της κρυπτογραφίας. Το έργο blockchain θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι δημιουργούν πράγματα στο μέλλον, καθώς και να επικοινωνούν και να εκτελούν διάφορες λειτουργίες και εργασίες στο διαδίκτυο. Το Enterprise Ethereum είναι μια άλλη παραλλαγή αυτής της πλατφόρμας που εστιάζει στις επιχειρηματικές λύσεις. Εν πάση περιπτώσει, ας ρίξουμε μια ματιά στις περισσότερες πλατφόρμες σε αυτόν τον οδηγό Hyperledger vs Corda vs Ethereum.

Ερχομαι συντομα: Οδηγός για αρχάριους για το μάθημα ανάπτυξης Ethereum

Οφέλη της πλατφόρμας Ethereum

Οι εφαρμογές Blockchain που έχουν δημιουργηθεί πάνω από το Ethereum blockchain προσφέρουν τις ακόλουθες συνέργειες

 1. Αμετάβλητο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει αλλαγές στα δεδομένα που εισάγονται σε εφαρμογές blockchain Ethereum, όπως αποκεντρωμένες εφαρμογές.
 2. Απόδειξη παραβίασης: Οι εφαρμογές στο δίκτυο Ethereum διαμορφώνονται βάσει της αρχής της συναίνεσης, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λογοκρισία.
 3. Ασφάλεια: Δεν υπάρχει κεντρικό σημείο που να καλεί τις λήψεις. Οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί πάνω από το blockchain Ethereum προστατεύονται καλά από την παραβίαση ή άλλες δόλιες δραστηριότητες
 4. Μηδενική διακοπή λειτουργίας: Οι εφαρμογές δεν μπορούν ποτέ να αντιμετωπίσουν το χρόνο διακοπής στο διαδίκτυο, καθώς κανένας κεντρικός διακομιστής δεν τους φιλοξενεί

Τι είναι το Hyperledger?

Πριν μπείτε στη μάχη Hyperledger εναντίον Ethereum, θα ήταν καλό να έχετε πρώτα μια βασική ιδέα για το τι αφορά το blockchain του Hyperledger.

Σε αντίθεση με την αντίληψη, το Hyperledger δεν είναι ούτε εταιρεία ούτε κρυπτογράφηση ούτε blockchain. Αντ ‘αυτού, είναι ένας κόμβος ανοιχτού κώδικα, ο οποίος επιδιώκει να υποστηρίξει την ανάπτυξη βιομηχανικών blockchain. Κάποιος μπορεί να το θεωρήσει ως μια συλλογική προσπάθεια ανοιχτού κώδικα blockchain που ξεκίνησε για να επιταχύνει την ανάπτυξη τεχνολογιών blockchain μεταξύ βιομηχανιών.

Το Hyperledger πρόκειται να ενσωματώσει ανεξάρτητα ανοιχτά πρωτόκολλα και πρότυπα για συγκεκριμένες λειτουργικές μονάδες. Η ομάδα του έργου κατέστησε σαφές ότι δεν θα δημιουργήσει εγγενή κρυπτογράφηση για το έργο. Το έργο άρχισε να δέχεται προτάσεις για επώαση, καθώς και άλλες τεχνολογίες και βασικά στοιχεία το 2016.

Αντί να υποστηρίζει ένα πρότυπο blockchain, το Linux Foundation ενθαρρύνει μια πιο συνεργατική προσέγγιση για την ανάπτυξη τεχνολογιών blockchain ως μέρος του Hyperledger.

Το έργο Hyperledger Fabric 2.0 είναι απλώς μια εγκατάσταση για τη δημιουργία εφαρμογών εγγραφής blockchain. Ακριβώς όπως και άλλες τεχνολογίες blockchain, έρχεται με ένα καθολικό και χρησιμοποιεί έξυπνες συμβάσεις που του επιτρέπουν να λειτουργεί ως ένα σύστημα στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να διαχειρίζονται συναλλαγές.

Η ανακοίνωση του βιβλίου παραγωγής, Hyperledger Fabric, τον Ιούλιο του 2017 σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο ως ένα από τα πιο κρίσιμα έργα Hyperledger.

Το Hyperledger Fabric διαθέτει επίσης πολλές επιλογές με δυνατότητα σύνδεσης. Για παράδειγμα, επιτρέπει την αποθήκευση δεδομένων καθολικών σε πολλές μορφές. Η δημιουργία καναλιών επιτρέπει επίσης στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό καθολικό συναλλαγών.

Εκτός από τα Fabric, Hyperledger Indy, Sawtooth, And Iroha και Burrow είναι και άλλα Hyperledger τα περισσότερα έργα υψηλού προφίλ. Ας ρίξουμε μια ματιά τόσο στο Hyperledger όσο και στο Ethereum σε αυτόν τον οδηγό σύγκρισης Hyperledger vs Corda vs Ethereum.

Ερχομαι συντομα: Οδηγός για αρχάριους για το μάθημα ανάπτυξης Hyperledger

Hyperledger εναντίον Ethereum

Σκοπός των πλατφορμών

Η συζήτηση Hyperledger εναντίον Ethereum γίνεται πολύ πιο ξεκάθαρη όταν ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην πρόθεση των δύο έργων. Το Ethereum επιδιώκει να διευκολύνει τους προγραμματιστές να συνάψουν έξυπνα συμβόλαια για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών. Το Hyperledger, από την άλλη πλευρά, είναι ένα συνεργατικό έργο ανοιχτού κώδικα που αξιοποιεί την τεχνολογία blockchain για την υποστήριξη πολλαπλών υλοποιήσεων στοιχείων.

Το Ethereum blockchain λειτουργεί με γενικευμένο πρωτόκολλο που επιτρέπει τα πάντα να τρέχουν στο δίκτυο. Το Hyperledger, από την πλευρά του, λειτουργεί ως λογισμικό με το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν εξατομικευμένες μπλοκ αλυσίδας για την κάλυψη διαφόρων αναγκών.

Επίπεδο εμπιστευτικότητας

Το Hyperledger εναντίον Ethereum δεν θα είναι πλήρες χωρίς πρώτα να εξετάσει τα επίπεδα εμπιστευτικότητας των δύο έργων. Το Hyperledger μεταφέρει το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα σε άλλο επίπεδο, καθώς μόνο άτομα που συμμετέχουν σε ένα συγκεκριμένο έργο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα σε ένα δίκτυο.

Το Hyperledger Fabric δίνει έτσι στις επιχειρήσεις και τα άτομα την ευελιξία να κάνουν τις συναλλαγές ορατές μόνο σε μια επιλεγμένη υποομάδα χρησιμοποιώντας κλειδιά κρυπτογράφησης.

Το Ethereum, από την άλλη πλευρά, είναι ένα διαφανές blockchain project στο οποίο κάθε συναλλαγή ή λεπτομέρειες ενός έργου διατηρούνται στο δημόσιο τομέα για να βλέπουν όλοι σε ένα δίκτυο. Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε blockchain Ethereum είναι ορατές για να δουν όλοι.

Συμμετοχή από ομοτίμους

Το Ethereum μπορεί να είναι τόσο ιδιωτικό όσο και δημόσιο, όπου οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετέχει στο δίκτυο ανά πάσα στιγμή. Το Hyperledger, από την πλευρά του, έρχεται με μια προκαθορισμένη κοινότητα συμμετεχόντων, επιτρέπεται η πρόσβαση σε ένα δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται άδεια, η οποία μπορεί να έχει τη μορφή κλειδιών κρυπτογράφησης για πρόσβαση σε δεδομένα στο δίκτυο.

Το Hyperledger Sawtooth είναι το μόνο έργο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε δημόσιες λύσεις.

Μηχανισμός συναίνεσης

Το Ethereum είναι ένα διαφανές έργο blockchain ουσιαστικά σημαίνει ότι όλοι στο έργο συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων. Για να ολοκληρωθεί μια συναλλαγή στο δίκτυο, όλα τα άτομα στο blockchain πρέπει να καταλήξουν σε συναίνεση, ανεξάρτητα από τον κόμβο που αποτελεί μέρος της συναλλαγής.

Το Ethereum επιτυγχάνει συναίνεση μέσω του αλγορίθμου Proof of Stake σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι κόμβοι πρέπει να συμφωνήσουν και όλοι τους πρέπει να έχουν πρόσβαση σε εγγραφές που έχουν καταγραφεί.

Το Hyperledger συνοδεύεται από έναν διαφορετικό τύπο συναίνεσης σύμφωνα με τον οποίο επιτρέπεται στους κόμβους να επιλέγουν μεταξύ αλγορίθμων συναίνεσης και πρωτόκολλο συμφωνίας. Σε αυτήν την περίπτωση, δύο ή περισσότερα μέρη μπορούν να συμφωνήσουν και να έχουν σημαντική επιρροή στο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, το Hyperledger Fabric χρησιμοποιεί PBFT. Διαβάστε περισσότερα για τους διαφορετικούς αλγόριθμους συναίνεσης εδώ.

Γλώσσα προγραμματισμού

Μια άλλη κρίσιμη διαφορά στη μάχη της υπεροχής Hyperledger εναντίον Ethereum έγκειται στη γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται από τα δύο πλαίσια.

Τα έξυπνα συμβόλαια Ethereum βασίζονται σε μια γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου που ονομάζεται Solidity. Η Hyperledger, από την πλευρά της, βασίζεται στον «αλυσοπρίονο», ο οποίος είναι συνώνυμο της έξυπνης σύμβασης και χειρίζεται την επιχειρηματική λογική που συμφωνούν τα μέλη του δικτύου. Οι κωδικοί αλυσίδας είναι γραμμένοι σε μια γλώσσα προγραμματισμού που αναπτύχθηκε από την Google που ονομάζεται Golang.

Κρυπτονομίσματα

Το Linux Foundation έχει ήδη καταστήσει σαφές και δεν είναι ανοιχτό στην ιδέα της ανάπτυξης κρυπτογράφησης για την τροφοδοσία του δικτύου, επομένως δεν απαιτείται απαίτηση εξόρυξης. Η έλλειψη φυσικού νομίσματος επιτρέπει επίσης έναν επεκτάσιμο αλγόριθμο συναίνεσης με τον οποίο το δίκτυο μπορεί να επεξεργαστεί με υψηλά ποσοστά συναλλαγών.

Το ψηφιακό νόμισμα Ether, από την άλλη πλευρά, ενισχύει το blockchain Ethereum που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση συναλλαγών στο δίκτυο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για διαφορετικές πλατφόρμες blockchain; Δείτε την ευρεία συλλογή μαθημάτων blockchain τώρα!

Πίνακας σύγκρισης Hyperledger έναντι Ethereum

ΧαρακτηριστικάEthereumHyperledger
Χρήση θήκης Δημοφιλές σε γενικευμένες εφαρμογές και χρησιμοποιείται κυρίως για επιχειρήσεις σε λειτουργίες καταναλωτών Μια προτιμώμενη πλατφόρμα για επιχειρηματικές δραστηριότητες 2 επιχειρήσεων, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε επιχειρήσεις
Εμπιστευτικώς Διαφανής Ιδιαίτερα ιδιωτικές, επομένως εμπιστευτικές συναλλαγές
Τρόπος συμμετοχής από ομοτίμους Μπορεί να είναι τόσο ιδιωτικό όσο και δημόσιο, επομένως ένα δίκτυο χωρίς άδεια Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο δικτύου απαιτείται άδεια ως ιδιωτικό δίκτυο
Μηχανισμός συναίνεσης Ο αλγόριθμος απόδειξης εργασίας ως συναίνεση επιτυγχάνεται μέσω εξόρυξης Στηρίζεται στον αλγόριθμο συναίνεσης με δυνατότητα σύνδεσης σε έλλειψη εξόρυξης
Γλώσσα προγραμματισμού Έξυπνα συμβόλαια που υποστηρίζονται από τη γλώσσα προγραμματισμού Solidity Βασίζεται στη γλώσσα προγραμματισμού της Google Golang
Κρυπτονόμισμα Υποστηρίζεται από το εγγενές νόμισμα του Αιθέρα. Δεν διαθέτει ενσωματωμένο εγγενές Cryptocurrency

Hyperledger εναντίον Ethereum: Bottom Line

Το Ethereum είναι ένα μοναδικό έργο blockchain για άτομα που επιθυμούν να παρουσιάσουν αποκεντρωμένες εφαρμογές καθώς και έξυπνα συμβόλαια για την εκτέλεση διαφόρων εργασιών. Είναι επομένως μια γενική πλατφόρμα για κάθε είδους εφαρμογή. Ωστόσο, το έργο συνεχίζει να αγωνίζεται με ζητήματα κλιμάκωσης και απορρήτου, δεδομένης της υποκείμενης άδειας λιγότερου τρόπου λειτουργίας.

Το Hyperledger, από την άλλη πλευρά, είναι ένα ιδανικό έργο για οργανισμούς και επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποφύγουν ζητήματα κλιμάκωσης και απορρήτου στον χώρο των blockchain. Ο επιτρεπόμενος τρόπος λειτουργίας ουσιαστικά επιφέρει υψηλά επίπεδα απορρήτου εξαιτίας του λεπτομερούς ελέγχου πρόσβασης.

Τι είναι το Corda?

Το Hyperledger εναντίον Corda είναι μια άλλη μάχη που διαμορφώνεται, δεδομένου ότι και τα δύο έργα κάνουν καλή χρήση της τεχνολογίας blockchain προσπαθώντας να φέρουν επανάσταση σε διάφορες βιομηχανίες.

Το Corda blockchain είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει την εύκολη διαχείριση των νομικών συμβάσεων και άλλων κοινών δεδομένων μεταξύ αμοιβαία εμπιστευτικών οργανισμών. Η πλατφόρμα καθιστά δυνατή τη διαλειτουργικότητα ενός διαφορετικού εύρους εφαρμογών σε ένα μόνο δίκτυο.

Ένα πνευματικό τέκνο της R3, μιας εταιρείας κατανεμημένων βάσεων δεδομένων, η Corda ξεκίνησε ως πλατφόρμα για την παροχή υπηρεσιών στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Οι αναβαθμίσεις και η εξέλιξη της πλατφόρμας έχουν δει τις δυνατότητες και τις λειτουργίες της να έχουν μεγάλη σημασία σε διάφορους κλάδους.

Ωστόσο, η πλατφόρμα συνεχίζει να κάνει ένα όνομα για τον εαυτό της στον χρηματοπιστωτικό τομέα εν μέρει επειδή αποτυπώνει τα οφέλη των συστημάτων blockchain. Όσον αφορά την εφαρμογή στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, η Corda έχει το προβάδισμα έναντι του Hyperledger στη συζήτηση Hyperledger εναντίον Corda

Η Corda έχει ως επί το πλείστον προσανατολιστεί στον χειρισμό σύνθετων συναλλαγών εκτός από τον περιορισμό της πρόσβασης σε πολύ ευαίσθητα δεδομένα. Εν πάση περιπτώσει, ας ρίξουμε μια ματιά στην πλατφόρμα σε αυτόν τον οδηγό Hyperledger vs Corda vs Ethereum.

Θέλετε να λάβετε μέρος στη συνέντευξη blockchain; Ακολουθεί ένας οδηγός για ερωτήσεις και απαντήσεις στη συνέντευξη της Corda που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε συνέντευξη στη στιγμή!

Θήκη χρήσης Corda

Για να κατανοήσετε καλύτερα το Hyperledger εναντίον Corda R3, θα ήταν σημαντικό να σημειώσετε την περίπτωση χρήσης του τελευταίου.

Ο κύριος στόχος της Corda είναι να παρέχει στους ανθρώπους μια πλατφόρμα με κοινές υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει ότι οποιαδήποτε υπηρεσία είναι χτισμένη στην κορυφή είναι συμβατή με συμμετέχοντες στο δίκτυο.

Η Corda επιδιώκει να εξαλείψει έναν μεγάλο αριθμό ζητημάτων που εμποδίζουν τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων καθιστώντας δυνατή για τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω έξυπνων συμβάσεων.

Οι θήκες χρήσης της Corda συμμορφώνονται επίσης με τα υψηλότερα πρότυπα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας, γεγονός που εξηγεί γιατί συνεχίζει να κερδίζει θέση στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Σε μια εποχή όπου η ανάγκη προστασίας των δεδομένων των ανθρώπων είναι ζωτικής σημασίας, η χρήση λύσεων blockchain όπως το Corda συνεχίζει να αυξάνεται.

Η R3, η εταιρεία πίσω, η πλατφόρμα Corda, έχει ήδη παρουσιάσει, την Corda Enterprise μια εμπορική έκδοση διανομής της Corda που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων όσον αφορά τις συναλλαγές.

Εκτός από το να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να ολοκληρώνουν συναλλαγές, η εμπορική πλατφόρμα διανομής διαθέτει επίσης μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως εταιρικά τείχη προστασίας, καθώς και λειτουργίες για υποστήριξη 24/7. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από προβλέψιμα χρονοδιαγράμματα κυκλοφορίας, καθώς και από χαρακτηριστικά διαχείρισης προϊόντων.

Βασικά C3 Corda

Για να καταλάβουμε πώς διαφέρουν το Hyperledger εναντίον Corda, θα ήταν σημαντικό να κατανοήσουμε τα βασικά του Corda.

Γλώσσα προγραμματισμού

Όσον αφορά τη γλώσσα προγραμματισμού, θα ήταν σημαντικό να σημειωθεί ότι το Hyperledger εναντίον Corda διαφέρει πολύ. Ενώ το Hyperledger βασίζεται στη γλώσσα Golang της Google, η πλατφόρμα Corda βασίζεται στο Kotlin, μια γλώσσα προγραμματισμού που στοχεύει JavaScript και JVM. Χρησιμοποιώντας το Kotlin, το Corda απολαμβάνει ένα υψηλό επίπεδο ολοκλήρωσης όπως οποιοδήποτε άλλο πρότυπο προγραμματισμού. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την πτυχή προγραμματισμού χρησιμοποιώντας έναν καλό οδηγό Corda και ακολουθώντας σωστά τα βήματα.

Αρχιτεκτονική

Η αρχιτεκτονική Corda είναι αυτή που επιδιώκει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο λογικό καθολικό στο οποίο όλοι οι οικονομικοί παράγοντες μπορούν να αλληλεπιδρούν και να διαχειρίζονται συμφωνίες.

Η αρχιτεκτονική περιλαμβάνει τρία μεγάλα οράματα:

Μόνο οι ηθοποιοί με νόμιμα συμφέροντα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εγγραφές σε μια πλατφόρμα Corda

Η συμπεριφορά των συμφωνιών που διαχειρίζεται το σύστημα περιγράφεται «από έναν κωδικό υπολογιστή, που επιτρέπει τη νομιμότητα.

Για ευρεία υιοθέτηση σε διάφορες βιομηχανίες, τμήματα του συστήματος πρέπει να γίνουν ανοιχτού κώδικα.

Ερχομαι συντομα: Οδηγός για αρχάριους στο μάθημα ανάπτυξης Corda

Βασικά χαρακτηριστικά του Corda

 • Το Corda αποτρέπει οποιαδήποτε περιττή κοινή χρήση δεδομένων στο blockchain, καθώς μόνο άτομα με νόμιμες ανάγκες και πρόσβαση έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο.
 • Η πλατφόρμα Corda επιτρέπει την κοινή χρήση δεδομένων σε ένα δίκτυο χωρίς την ανάγκη κεντρικού ελεγκτή.
 • Η συναίνεση επιτυγχάνεται »στο επίπεδο των ατόμων που πραγματοποιούν συναλλαγές, και όχι σε ολόκληρο το σύστημα γενικά
 • Ο σχεδιασμός της Corda συνοδεύεται από ρυθμιστικούς και εποπτικούς κόμβους παρατηρητών.
 • Οι πλατφόρμες blockchain Corda υποστηρίζουν μια μεγάλη ποικιλία μηχανισμών συναίνεσης.
 • Χτισμένο σε βιομηχανικά πρότυπα εργαλεία
 • Δεν έχει εγγενές νόμισμα.

Διακυβέρνηση

Όσον αφορά το blockchain για την κυβέρνηση, η Corda οραματίζεται τον εαυτό της ως μια επιτρεπόμενη blockchain που δίνει τον έλεγχο της διακυβέρνησης στο R3.

Υποστήριξη έξυπνων συμβάσεων

Τα έξυπνα συμβόλαια στην πλατφόρμα Corda είναι ουσιαστικά συμφωνίες των οποίων η εκτέλεση πραγματοποιείται από κωδικούς υπολογιστών που λειτουργούν με ανθρώπινη είσοδο. Τα έξυπνα συμβόλαια συνδέουν την επιχειρηματική λογική και τα επιχειρηματικά δεδομένα με μια σχετική νομική διαδικασία, με σκοπό να διασφαλίσουν ότι οι χρηματοοικονομικές συμφωνίες βασίζονται σταθερά στο νόμο.

Η πλατφόρμα Corda εκτελεί επίσης επιχειρηματική λογική μέσω έξυπνου κώδικα συμβολαίου που έχει κατασκευαστεί ως καθαρή λειτουργία για αποδοχή ή απόρριψη συναλλαγών.

Ομοφωνία

Το Corda έρχεται με δύο τύπους συναίνεσης:

Ισχύς συναλλαγής. Σε αυτήν την περίπτωση, τα συμβαλλόμενα μέρη πρέπει να επιτύχουν βεβαιότητα ελέγχοντας πρώτα όλους τους σχετικούς κωδικούς συμβολαίου και συνοδεύουν όλες τις απαιτούμενες υπογραφές.

Μοναδικότητα συναλλαγής. Τα συμβαλλόμενα μέρη πρέπει να επιτύχουν βεβαιότητα ότι η εν λόγω συναλλαγή είναι μοναδικός καταναλωτής όλων των δηλωθέντων στοιχείων. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την επαλήθευση ότι καμία άλλη συναλλαγή δεν καταναλώνει καμία από τις συμφωνημένες καταστάσεις.

Κρυπτονόμισμα

Το Corda δεν συνοδεύεται από εγγενές νόμισμα όπως το Ethereum.

Επιθυμείτε να γίνετε ειδικός της Corda; Ανατρέξτε στον οδηγό πιστοποίησης R3 Corda για να κατανοήσετε γιατί οι πιστοποιήσεις Corda είναι σημαντικές για την καριέρα σας.

Hyperledger εναντίον Ethereum εναντίον Corda: Οι διαφορές

Χρησιμοποιήστε Θήκες

Οι τρεις κατανεμημένες τεχνολογίες καθολικών διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά τη χρήση της θήκης καθώς και το όραμα. Η Corda αντλεί τις περισσότερες από τις περιπτώσεις χρήσης της από τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ενώ η Hyperledger Fabric επιδιώκει να παρέχει μια αρθρωτή, επεκτάσιμη αρχιτεκτονική σε διάφορους κλάδους. Το Ethereum, από την άλλη πλευρά, είναι ανεξάρτητο από οποιοδήποτε συγκεκριμένο πεδίο εφαρμογής.

Δείτε τις κορυφαίες 50 εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Συμμετοχή από ομοτίμους

Δύο τρόποι λειτουργίας είναι εμφανείς όταν πρόκειται για συναίνεση συμμετοχής στις τρεις τεχνολογίες ψηφιακών καθολικών. Σε περίπτωση που επιτρέπεται σε κανέναν να έχει πρόσβαση σε δεδομένα ή οτιδήποτε στο δίκτυο, τότε η ομότιμη συμμετοχή, στην περίπτωση αυτή, θεωρείται χωρίς άδεια. Αυτή η λειτουργία ισχύει για το blockchain Ethereum.

Ωστόσο, εάν οι συμμετέχοντες σε ένα δίκτυο έχουν επιλεγεί εκ των προτέρων, τότε επιτρέπεται ο κόμβος, όπως συμβαίνει με τα Corda και Hyperledger.

Ομοφωνία

Όταν πρόκειται για συναίνεση, το Ethereum διαφέρει από τα άλλα δύο. Σε ένα blockchain Ethereum, όλοι οι συμμετέχοντες σε ένα δίκτυο πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής, ανεξάρτητα από το εάν ένας συμμετέχων είναι μέρος της συναλλαγής ή όχι.

Όταν πρόκειται για Fabric και Corda, η συναίνεση είναι πιο εκλεπτυσμένη στο ότι δεν πρέπει όλοι οι κόμβοι ενός δικτύου να λάβουν μέρος στη διαδικασία συναίνεσης.

Ενσωματωμένο νόμισμα

Το Ethereum είναι το μόνο μεταξύ των αναδυόμενων τεχνολογιών ψηφιακών καθολικών που συνοδεύονται από έναν φυσικό αιθέρα κρυπτογράφησης.

Το Fabric και η Corda, από την άλλη πλευρά, δεν χρειάζονται κρυπτογράφηση καθώς η συναίνεση δεν επιτυγχάνεται μέσω εξόρυξης. Ωστόσο, το Fabric Hyperledger έχει την πρόθεση να φέρει ένα υποκείμενο διακριτικό με Chaincode. Το R3, ωστόσο, υποβάθμισε την πρόταση ότι θα μπορούσε να έρθει με ένα εγγενές νόμισμα για την πλατφόρμα Corda.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Συμπέρασμα

Το Hyperledger εναντίον Corda εναντίον Ethereum είναι μια σύγκριση που πρέπει να συνεχίσει να συμβαδίζει με την εξέλιξη της τεχνολογίας blockchain καθώς και την εμφάνιση νέων εφαρμογών για αναδυόμενες τεχνολογίες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι τρεις τεχνολογίες ψηφιακού καθολικού διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό, ειδικά στην περίπτωση όρασης και χρήσης.

Εάν είστε απλώς αρχάριος και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτές τις πλατφόρμες blockchain για επιχειρήσεις, ελέγξτε το δωρεάν μάθημα blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me