ICO vs VC: Η εμπειρία έχει σημασία

Είστε επιχειρηματίας blockchain-crypto που προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για το έργο blockchain; Οι πιθανότητες είναι ότι αξιολογείτε το Initial Coin Offering (ICO) και το Venture Capital (VC) ως επιλογές σας. Σε αυτό το άρθρο, θα συγκρίνω ICO vs VC.

ICO vs VC: είναι εννοιολογικά διαφορετικοί

Οι ICO είναι μη ρυθμιζόμενες εκδηλώσεις crowdsale που χρησιμοποιούν οι νεοσύστατες εταιρείες blockchain-crypto για να συγκεντρώσουν χρήματα για το έργο τους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το ICO σε αυτό το άρθρο “Τι είναι το ICO: Εισαγωγή στην αρχική προσφορά νομισμάτων”.

Οι νεοσύστατοι δημιουργούν τον ιστότοπό τους και στη συνέχεια δημοσιεύουν τη λευκή τους βιβλία όπου εξηγούν το έργο και την τεχνολογία τους. Παίρνουν νομικές προετοιμασίες και η ψηφιακή τους ομάδα μάρκετινγκ εμπορεύεται επιθετικά το έργο στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, δημιουργούν το διακριτικό κρυπτογράφησής τους χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Ethereum blockchain ή παρόμοιο. Στη συνέχεια, ξεκινούν ένα πλήθος πωλήσεων για τα κουπόνια τους, όπου ο καθένας μπορεί να επενδύσει. Αργότερα χρησιμοποιούν το ταμείο για την ανάπτυξη του έργου τους.


Οι VC είναι πλούσιοι επενδυτές που επιθυμούν να ενισχύσουν περαιτέρω τον πλούτο τους και γι ‘αυτό, επενδύουν σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που βρίσκουν πολλά υποσχόμενες. Μελετούν καλά το έργο και αλληλεπιδρούν εκτενώς με την ομάδα του έργου προτού επενδύσουν. Αγοράζουν ένα μερίδιο στην εταιρεία και συνεργάζονται με την ομάδα εκκίνησης σε μακροπρόθεσμη βάση.

Οι επενδυτές ICO θα μπορούσαν να είναι νέοι, ενώ οι επενδυτές VC έχουν εμπειρία:

Όταν ξεκινάτε το ICO, πουλάτε τα διακριτικά κρυπτογράφησής σας σε επενδυτές που θα μπορούσαν να επενδύσουν για πρώτη φορά. Δεν υπάρχουν εμπόδια εισόδου στην επένδυση στο ICO, ο καθένας μπορεί να αποκτήσει Bitcoin ή Ether και να γίνει επενδυτής.

Οι επενδυτές ICO ελέγχουν τακτικά διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook ή το Twitter για να γνωρίζουν το έργο σας. Το Reddit είναι μια κοινή πηγή πληροφοριών για αυτούς σχετικά με το έργο σας ή μπορεί να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με αυτό σε δημοφιλή φόρουμ κρυπτογράφησης όπως Bitcointalk.

Μελετούν επίσης τη λευκή βίβλο για να μάθουν περισσότερα για το έργο και να επανεξετάσουν τη γνώμη της κοινότητας κρυπτογράφησης για το έργο. Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο “Οδηγός για αρχάριους: Πώς να ελέγξετε το ICO whitepaper” για να μάθετε τι ψάχνουν οι επενδυτές ICO σε ένα whitepaper. Επίσης, διαβάστε περισσότερα για το πώς προετοιμάζονται πριν επενδύσουν σε ICO, σε αυτό το άρθρο “Οδηγός για αρχάριους: Πώς να συμμετάσχετε σε ICO;”

Από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές VC είναι πολύ έμπειροι. Σε πολλές περιπτώσεις, ήταν επιχειρηματίες στο παρελθόν. Ακόμα κι αν δεν ήταν, θα προσελκύσουν έμπειρους επιχειρηματίες για να αξιολογήσουν το επιχειρηματικό σας σχέδιο. Σε πολλές περιπτώσεις, οι επενδυτές VC ήταν στελέχη σε εταιρείες με παρόμοια «επιχειρηματικά» (LOB) που πωλούσαν στην ίδια αγορά.

 

Οι επενδυτές VC γνωρίζουν την επιχείρηση, τη δυναμική εκκίνησης και τις επενδύσεις σε μεγάλο βαθμό. Συνήθως έχουν μεγάλη φήμη στην αγορά. Συνήθως θα διαπιστώσετε ότι έχουν επενδύσει νωρίτερα σε επιχειρήσεις που ξεκίνησαν μικρές και έγιναν πολύ επιτυχημένες.

Ο στόχος της εκκίνησης έχει σημασία στη σύγκριση ICO έναντι VC:

Θέλετε, ο επιχειρηματίας blockchain, να συγκεντρώσετε γρήγορα χρήματα; Τότε το ICO θα μπορούσε να είναι ο δρόμος για εσάς. Οι επενδυτές ICO δεν μπορούν να προσφέρουν περισσότερα. Οι περισσότεροι από αυτούς μπορεί να μην έχουν εμπειρία στην επιχείρηση στην οποία βρίσκεστε και πιθανότατα έχουν έρθει στο πλήθος με την προσδοκία για γρήγορο κέρδος μόνο.

Ωστόσο, εάν ψάχνετε επίσης για συμβουλευτικές υπηρεσίες, επιχειρηματικές οδηγίες, σύνδεση με επιρροές της βιομηχανίας, χειρισμό και αποδείξεις ιδέας (PoCs) μαζί με χρηματοδότηση, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να πλησιάσετε τους VC. Είναι πολύ έμπειροι και αφού αγοράζουν μερίδιο στην εταιρεία σας, παραμένουν επενδυμένοι στην επιτυχία σας. Δεν αναζητούν γρήγορο κέρδος.

Η προετοιμασία του ICO για ένα ξεκίνημα είναι πολύ διαφορετικό από το πώς πρέπει να προετοιμαστούν για χρηματοδότηση VC:

Πρέπει να προετοιμάσετε έναν επαγγελματικό ιστότοπο, ένα εξαιρετικό λευκό χαρτί, ένα εξαιρετικό υλικό μάρκετινγκ για τον ICO. Στη συνέχεια, πρέπει να προσλάβετε μια αρμόδια νομική ομάδα, ώστε να καλύπτεστε νόμιμα για τη δικαιοδοσία από την οποία λειτουργείτε. Η ψηφιακή ομάδα μάρκετινγκ θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια επιθετική διαδικτυακή εκστρατεία μάρκετινγκ.

Ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε μια διαφημιστική καμπάνια «πληρωμή ανά κλικ» (ΔΕΗ). Επίσης, θα μπορούσατε να σκεφτείτε προγράμματα γενναιοδωρίας και αεροπορικά κουπόνια. Θα χρειαστεί να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις Blockchain-crypto και να παρουσιάσετε το έργο σας.

Υποθέτοντας ότι έχετε δημιουργήσει ένα διακριτικό κρυπτογράφησης χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα όπως το Ethereum, αυτό συνοψίζει την προετοιμασία σας για την έναρξη του ICO σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό αυτό το άρθρο “Οδηγός για αρχάριους: Πώς να δημιουργήσετε μια εξαιρετική στρατηγική μάρκετινγκ ICO”.

Είναι εντελώς διαφορετικό για VC. Πρέπει να δείξετε ένα πραγματικό προϊόν ή τουλάχιστον μια επίδειξη σε αυτά. Χρειάζεστε ένα υγιές επιχειρηματικό σχέδιο, έναν λεπτομερή χάρτη πορείας και λεπτομερείς οικονομικές προβλέψεις. Τα VC είναι πραγματικοί επιχειρηματίες και μπορούν εύκολα να κάνουν διάκριση μεταξύ ενός γνήσιου επιχειρηματικού σχεδίου και απλώς μάρκετινγκ και τεχνολογικής ορολογίας.

Τα σχήματα Ponzi έχουν εισέλθει σε ICO. Αυτό είναι αδύνατο με τους VC λόγω του έντονου ελέγχου του επιχειρηματικού σχεδίου.

Οι VC απαιτούν πολλές συναντήσεις με την εκκίνηση, επομένως προτιμούν εταιρείες που βρίσκονται στην ίδια γεωγραφία. Ως εκ τούτου, η χρηματοδότηση VC είναι γεωγραφικά συγκεντρωμένη, τα περισσότερα VC λειτουργούν στους μεγάλους επιχειρηματικούς και χρηματοοικονομικούς κόμβους. Οι επενδυτές ICO δεν κάνουν τόσο έντονη επιμέλεια, επομένως μπορούν να επενδύσουν από οπουδήποτε στον κόσμο.

Οι απαιτήσεις ICO είναι ελάχιστες σε σύγκριση με τις νομικές απαιτήσεις των συμφωνιών χρηματοδότησης VC:

Ο επιχειρηματίας Blockchain αποφασίζει τη διανομή διακριτικών και πότε θα λάβουν μάρκες οι επενδυτές. Δεν υπάρχουν νομικές απαιτήσεις.

Οι περισσότεροι ICO το 2017 δεν πούλησαν ούτε μερίδιο στην εταιρεία τους στους επενδυτές. Πολλοί συγκατέστησαν τα διακριτικά ασφαλείας τους ως βοηθητικά διακριτικά και παρακάμπτοντας όλους τους κανονισμούς. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτό σε αυτό το άρθρο “ICO vs IPO: Ποια είναι η πραγματική διαφορά;”.

Ωστόσο, για να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση VC θα πρέπει να πουλήσετε μερίδιο 20% -30% στην εταιρεία σας στο ταμείο VC. Είναι μια νομική σύμβαση. Προετοιμαστείτε για μια έντονη διαπραγμάτευση σχετικά με την αποτίμηση της εταιρείας σας στην αγορά!

Η νομική και άλλη προπαρασκευαστική εργασία είναι σημαντική και μια συμφωνία χρηματοδότησης VC μπορεί να διαρκέσει ένα χρόνο. Συγκρίνετε αυτό με ICO, όπου μπορείτε να ολοκληρώσετε ολόκληρη τη διαδικασία σε ένα ή δύο μήνες!

Το ICO PR είναι περιορισμένο, ενώ οι προσφορές VC είναι διάσημες:

Υπήρξαν 902 ICO το 2017 και μόνο το 48% ήταν επιτυχές. Σε πολλές χώρες, οι ICO έχουν αποκτήσει μια αρνητική χροιά. Η τιμή των δημοσίων σχέσεων ICO (PR) είναι περιορισμένη.

Αντιπαραβάλλετε αυτό με τη σημαντική θετική κάλυψη των μέσων ενημέρωσης που προσφέρει μια συμφωνία χρηματοδότησης VC στην αρχή. Οι επενδυτές VC είναι φημισμένοι και οι VC κάνουν πολλή δέουσα επιμέλεια πριν επενδύσουν. Τα VC έχουν επίσης ένα πολύτιμο δίκτυο στον κλάδο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται για να δώσουν μια πολύ θετική κάλυψη μέσων σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που εξασφαλίζουν χρηματοδότηση από VC.

Η χρηματοδότηση ICO δεν μπορεί να ταιριάζει με τη θετική κάλυψη μέσων από τις συμφωνίες VC, ακόμα κι αν η χρηματοδότηση είναι πολύ μεγαλύτερη από τη συμφωνία VC.

Από την άλλη πλευρά, οι κοινότητες κρυπτογράφησης και οι ιστότοποι κρυπτογραφικών μέσων παρέχουν συχνά αρνητική κάλυψη σε αποτυχημένα έργα blockchain. Ένας αποτυχημένος επιχειρηματίας blockchain δυσκολεύεται να κάνει μια επιστροφή αργότερα ακόμη και με μια καλύτερη ιδέα.

Πώς είναι με τα VC; Οι αποτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις που είχαν εξασφαλίσει χρηματοδότηση VC δεν λαμβάνουν καμία αξιοσημείωτη κάλυψη στα μέσα ενημέρωσης της επιχείρησης. Συχνά το ταμείο VC μπορεί να επενδύσει στην επόμενη επιχείρηση του ίδιου επιχειρηματία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι VC παραμένουν στο ξεκίνημα για μακροπρόθεσμα και αναλαμβάνουν ευθύνες για την αποτυχία.

ICO εναντίον VC: η κριτική επιτροπή είναι ακόμα εκτός!

Αναφορές Crunchbase στο το άρθρο τους “Οι ICO απέδωσαν τουλάχιστον 3,5 φορές περισσότερα κεφάλαια σε startup blockchain από το VC από το 2017” που οι ICO αποδείχτηκαν πιο ελπιδοφόρα από τα VC για τους επιχειρηματίες blockchain-crypto.

Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο ξυπνούν με τον ανεξέλεγκτο χαρακτήρα των ICO και τον κίνδυνο που θέτουν για τους μικρούς επενδυτές. Στις ΗΠΑ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει ήδη στείλει 80 κλήσεις σε νεοσύστατες εταιρείες, αφού διαπίστωσε παραβιάσεις των κανονισμών περί κινητών αξιών. Το ανέφερα νωρίτερα στο άρθρο “ICO vs IPO: Ποια είναι η πραγματική διαφορά;”.

Μην διαγράφετε ακόμη VC. Προσφέρουν σημαντική αξία για τη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική σας ανάπτυξη. Οι ICO έχουν εκδημοκρατίσει τις επενδύσεις και μπορούν επίσης να φέρουν σημαντική αξία στο τραπέζι. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να είναι στη δεξιά πλευρά των κανονισμών.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me