Εκμάθηση Microsoft Azure Blockchain

Η πλατφόρμα cloud Azure blockchain είναι μία από τις πιο προηγμένες πλατφόρμες cloud εκεί έξω. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε το Microsoft Azure BaaS και θα κατανοήσουμε πώς λειτουργεί.

Η τεχνολογία Blockchain επεκτείνεται γρήγορα σε διαφορετικούς τομείς. Πολλοί μεγάλοι οργανισμοί κατασκευάζουν τη δική τους υποδομή blockchain από το μηδέν. Αυτό θα τους δώσει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα όσον αφορά την προσαρμογή στην επανάσταση του blockchain. Ωστόσο, δεν μπορεί κάθε επιχείρηση να έχει την πολυτέλεια να δημιουργήσει τη δική της υποδομή blockchain. Εκεί μπαίνει το Blockchain ως υπηρεσία.

Προχωρούμε προς μια έξυπνη οικονομία και εναπόκειται στην επιχείρηση να προσαρμοστεί στη νέα υποδομή blockchain. Το Blockchain κατέχει επίσης το κλειδί για την επιτάχυνση της απόδοσης των επιχειρήσεων και την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων για τη βελτίωση της εκτέλεσης τους. Θα τους βοηθήσει επίσης να αυξήσουν τη λογοδοσία, να βελτιώσουν τη διαφάνεια και να λάβουν επιχειρηματικές αποφάσεις βάσει πραγματικών δεδομένων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις εκεί έξω που μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών Azure BaaS. Η υπηρεσία Azure τους πήρε το χρόνο της πριν ανοίξει για το κοινό. Σύμφωνα με την έκθεση στο TechCrunch, πήραν το δικό τους γλυκό χρόνο προτού κάνουν τις υπηρεσίες blockchain ζωντανά.


Εγγραφείτε τώρα:Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Ο απόλυτος οδηγός για το Azure Blockchain

Πριν ξεκινήσουμε, ας ξεκαθαρίσουμε κάποια σύγχυση. Το Blockchain ως υπηρεσία δεν είναι το Blockchain!

Εάν είστε νέοι στο Blockchain, τότε μπορεί να μπερδευτείτε από τους όρους. Ή μήπως νομίζετε ότι το Azure BaaS και η τεχνολογία blockchain είναι τα ίδια; Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Οι λειτουργίες Blockchain περιλαμβάνουν κυρίως διαφάνεια, ακεραιότητα, αποκέντρωση και ούτω καθεξής. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι Blockchain, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών, ιδιωτικών κ.λπ. Ωστόσο, ένα πραγματικό blockchain είναι κυρίως αφιερωμένο στο γεγονός ότι λειτουργεί ένα πραγματικά αποκεντρωμένο δίκτυο και όχι οποιεσδήποτε παραλλαγές του. Η πραγματική ιδέα blockchain δημιουργήθηκε με το bitcoin. Πρόκειται για μια πλήρως αποκεντρωμένη δημιουργία δικτύων κόμβων που φροντίζουν για τη συνολική συναίνεση.

Φοβερός! Περάσαμε το Blockchain-as-a-Service (BaaS), τη σημασία του, τα παραδείγματα και πολλά άλλα. Τώρα, είμαστε εξοπλισμένοι με τις γνώσεις για να κατανοήσουμε το Azure Blockchain. Έτσι, χωρίς καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε.

Τι είναι το Azure Blockchain?

Η Microsoft είναι ηγέτης της τεχνολογίας με τις ρίζες της στην τεχνολογία cloud. Η πλατφόρμα Azure cloud απέδειξε την κυριαρχία της. Αλλά η Microsoft γνώριζε ότι έχουν έναν πιο εξέχον ρόλο στην αγορά. Εκεί έρχεται η εφαρμογή Azure Blockchain και Azure Blockchain. Μπορούμε επίσης να ορίσουμε ως “Blockchain on Azure”.

Το Azure προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση end-to-end για ανάπτυξη, φιλοξενία και διαχείριση λύσεων blockchain. Ως προγραμματιστής, μπορείτε να ξεκινήσετε με την απλοποιημένη πλατφόρμα ανάπτυξης και να πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας προκαθορισμένα και αρθρωτά δίκτυα. Η υποδομή έχει κατασκευαστεί για να υποστηρίζει την απλοποιημένη ανάπτυξη. Επιπλέον, τα εργαλεία βασίζονται στην ιδέα της γρήγορης λειτουργίας και λειτουργίας. Το Blockchain στο Azure έχει να κάνει με την επικύρωση και την επανάληψη.

Μπορούμε επίσης να το ορίσουμε ως «πλήρως διαχειριζόμενη υπηρεσία καθολικών» που προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να λειτουργούν και να αναπτύσσουν δίκτυα blockchain. Οι επιχειρήσεις έχουν πλήρη έλεγχο της διακυβέρνησης του δικτύου blockchain καθώς και της υποδομής.

γαλάζιο μπλοκ αλυσίδας

Το Azure Blockchain έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί ασφαλείς τις διαδικασίες και τα δεδομένα, επιτρέποντας στις εταιρείες να καινοτομούν με αυτοπεποίθηση.

Το Azure Blockchain-as-a-Service (BaaS), από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain και παρέχει υπηρεσίες στους πελάτες τους. Ωστόσο, η προσέγγισή τους δεν είναι καθόλου αποκεντρωμένη. Το BaaS είναι εντελώς το αντίθετο της αποκεντρωμένης, καθώς προσφέρει μια κεντρική πλατφόρμα για πώληση, κατασκευή και εμπορία blockchain. Το BaaS ως οικοσύστημα παρέχει αξία, αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να αντιταχθεί στη βασική ιδέα του αποκεντρωμένου Blockchain. Ωστόσο, υποστηρίζουν πολλές εταιρικές πλατφόρμες blockchain.

Το ίδιο ισχύει και για το Azure blockchain-as-a-service. Είναι μια διαχειριζόμενη λύση που δεν παρέχει πραγματική αποκέντρωση. Είναι εξίσου ικανό να λύσει λύσεις, κάτι που το καθιστά ιδανικό για νεοσύστατες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που εργάζονται σε κλειστό οικοσύστημα, αλλά θέλουν τα οφέλη του Blockchain.

Δίκτυα Blockchain που υποστηρίζονται από το Azure Blockchain

Η υπηρεσία Azure Blockchain υποστηρίζει Ethereum ,orum Ledger, Corda και Hyperledger Fabric. Ως επιχείρηση, δεν χρειάζεται να διαχειριστείτε το καθολικό. Επίσης, δεν υπάρχει κόστος που να σχετίζεται με το ίδιο το καθολικό. Ωστόσο, πρέπει να πληρώσετε για την ανάπτυξη της εφαρμογής και το κόστος της όταν εκτελείται στο Blockchain. Θα λάβετε εικονικές μηχανές και τη σχετική υποδομή διαθέτοντας τους απαιτούμενους πόρους και χρόνο.

Υποστήριξη εργαλείου ανοιχτού κώδικα

Το δίκτυο blockchain υποστηρίζει εργαλεία ανοιχτού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να αναπτύσσετε την εφαρμογή σας χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα και τα εργαλεία ανοιχτού κώδικα. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να αναπτύξετε την εφαρμογή σας μέσω του δικτύου blockchain.

Χαρακτηριστικά Azure Blockchain

Υποστήριξη για διαφορετικά δίκτυα Blockchain

Το Azure Blockchain Services συνοδεύεται από την υποστήριξη τεσσάρων διακεκριμένων πλαισίων blockchain Azure, όπως το Korum, το Ethereum, το Corda και το Hyperledger Fabric. Αυτά τα πλαίσια επίσης δεν είναι περιορισμένα, καθώς το Azure Blockchain σίγουρα θα προσθέσει υποστήριξη για άλλα πρωτόκολλα καθολικών στο μέλλον. Εν ολίγοις, θα υπάρχει περισσότερο “Azure Blockchain Framework”.

Δεν απαιτείται διαχείριση

Το Azure διαχειρίζεται όλα τα εργαλεία και την υποδομή backend για τη διαχείριση του δικτύου blockchain.

Απλοποιημένη ανάπτυξη

Είναι εύκολο να αναπτύξετε την υπηρεσία blockchain Azure μέσω των διαθέσιμων εργαλείων blockchain όπως η πύλη Azure CLI, Azure. Ακόμη και ο κώδικας του Visual Studio έχει ενημερωθεί για να υποστηρίζει την επέκταση Azure Blockchain, γεγονός που διευκολύνει τον προγραμματιστή να δημιουργήσει εφαρμογές που σχετίζονται με το blockchain. Εκτός από αυτό, είναι επίσης προσβάσιμο στην παροχή επικυρωτών και κόμβων συναλλαγών. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε την ασφάλεια και την αποθήκευση των εικονικών δικτύων Azure.

Ως προγραμματιστής, μπορείτε εύκολα να διαμορφώσετε και να δημιουργήσετε μια υποδομή blockchain κοινοπραξίας.

Απλή ανάπτυξη Azure BaaS

Ασφάλεια

Όλοι οι κόμβοι συναλλαγής και επικύρωσης προστατεύονται χρησιμοποιώντας κανόνες τείχους προστασίας. Ως κάτοχος, πρέπει να διαμορφώσετε το τείχος προστασίας για να έχετε πρόσβαση σε αυτά. Επίσης, παρέχεται κρυπτογράφηση δεδομένων για όλους τους κόμβους συναλλαγών. Γίνεται μέσω TLS. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να προσθέσετε βασικό έλεγχο ταυτότητας, να προσθέσετε περισσότερους κανόνες τείχους προστασίας ή ακόμη και να προσθέσετε κλειδιά πρόσβασης.

Θα εκπλαγείτε επίσης ότι η Microsoft ενδιαφέρεται πολύ για την ασφάλεια και έχει ήδη επενδύσει 1 δισεκατομμύριο USD ετησίως. Έχουν επίσης προσλάβει 3500 ειδικούς ασφαλείας που διασφαλίζουν το απόρρητο των δεδομένων. Τέλος, έχουν επίσης περισσότερες πιστοποιήσεις σε σύγκριση με άλλους παρόχους cloud που επικυρώνουν την πτυχή της ασφάλειας.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα πιστοποιημένου Blockchain Security Expert (CBSE)

Συντήρηση

Οι κόμβοι διατηρούνται επίσης για να διασφαλιστεί ότι λειτουργούν με την τελευταία έκδοση του Blockchain. Το Azure BaaS είναι μια διαχειριζόμενη υπηρεσία και ως εκ τούτου τα πάντα διαχειρίζονται οι ίδιοι οι Azure.

Διαχείριση κοινοπραξιών

Η διαχείριση blockchain της κοινοπραξίας ψήνεται μέσα στο Azure Blockchain. Με αυτό, έχετε πλήρη πρόσβαση στις κοινοπραξίες. Έχετε επίσης πλήρη διαχείριση κόμβων και δυνατότητα προσθήκης ή αφαίρεσης μελών. Άλλα βασικά χαρακτηριστικά που υποστηρίζονται από τη διαχείριση της κοινοπραξίας περιλαμβάνουν απλοποιημένη επιβολή πολιτικής και άδεια χωρίς κωδικούς.

Azure Blockchain WorkBench

Το Azure Blockchain WorkBench είναι ένα δωρεάν εργαλείο που παρέχεται από τη Microsoft και σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε εφαρμογές Azure blockchain. Αποτελείται από δυνατότητες και υπηρεσίες Azure, οι οποίες σας επιτρέπουν να αναπτύξετε και να δημιουργήσετε εφαρμογές blockchain.

Το Azure WorkBench δημιουργείται μέσα από 18 μήνες σκληρής δουλειάς από την ομάδα Azure. Έχουν συνεργαστεί με προγραμματιστές και έχουν δημιουργήσει πρότυπα blockchain.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Enterprise Blockchains Templates

Παρακολούθηση και καταγραφή

Η δυνατότητα παρακολούθησης έχει αναπτυχθεί πλήρως. Εδώ, θα λάβετε πολλούς πλούσιους μετρήσεις για να παρακολουθείτε το περιβάλλον αποκλεισμού σας Διαχειρίζεται από την Υπηρεσία Azure Monitor, όπου μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με την αποθήκευση κόμβων, τη CPU, τη μνήμη και άλλες σημαντικές μετρήσεις, όπως βάθος ουράς συναλλαγών, μπλοκ εξόρυξης κ.λπ.!

Τιμές Azure Blockchain

Προσφέρουν επίσης δύο επίπεδα για να διασφαλίσουν ότι η επιχείρηση μπορεί να επιλέξει αυτή που ταιριάζει καλύτερα. Αυτά τα επίπεδα χωρίζονται σύμφωνα με διαφορετικές δυνατότητες και επιδόσεις. Το βασικό επίπεδο έρχεται με 1 vCores και 0,05 $ / μήνα ανά χώρο αποθήκευσης GB. Είναι ιδανικό για ελαφριά ανάπτυξη. Επιπλέον, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο φόρτου εργασίας. Και οι δύο βαθμίδες είναι εξαιρετικά επεκτάσιμες, επομένως δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα κλιμάκωσης της εφαρμογής blockchain.

 • Βασικό: 1 vCore, 0,05 $ / μήνα ανά GB αποθήκευσης, 0,0996 $ / ώρα κόμβος επικυρωτή, 0,0996 $ / ώρα κόμβους συναλλαγής. Το βασικό επίπεδο δεν διαθέτει υποστήριξη υβριδικής ανάπτυξης. Αλλά προσφέρει διακυβέρνηση κοινοπραξίας. Προσφέρει μέτρηση υψηλής διαθεσιμότητας, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για περιβάλλον δοκιμών.
 • Τυπικό: 2 vCore, 0,05 $ / μήνα ανά GB αποθήκευσης, 0,318 $ / ώρα κόμβους επικύρωσης, 0,318 $ / ώρα κόμβους συναλλαγής, 99,99% διαθεσιμότητα. Είναι καλό για τη λειτουργία φόρτου εργασίας παραγωγής.

Η τιμολόγηση των δύο διαθέσιμων επιπέδων έχει ως εξής:

 • Βασικό: 0,0996 $ / ώρα για τιμή κόμβου συναλλαγής, 0,0996 $ / ώρα για τιμή κόμβου επικυρωτή και 0,05 $ / ώρα για τιμή αποθήκευσης blockchain GB.
 • Τυπικό: 0,318 $ / ώρα για τιμή κόμβου συναλλαγής, 0,318 $ / ώρα για τιμή κόμβου επικυρωτή και 0,05 $ / ώρα για τιμή αποθήκευσης blockchain GB.

Η τιμολόγηση blockchain Azure των επιπέδων υπολογίζεται με βάση τον κόμβο και το κόστος αποθήκευσης. Έτσι, για παράδειγμα, αν κάνατε ένα τεστ που αποτελείται από δύο μέλη (χρησιμοποιώντας το Blockchain της απαρτίας). Σε αυτήν την περίπτωση, το βασικό κόστος θα σας κοστίσει 292.832 $ ανά μήνα, δεδομένου ότι ο μήνας αποτελείται από 730 ώρες. Ομοίως, το τυπικό επίπεδο θα κοστίσει 733,92 $ για 3 κόμβους. Υπάρχουν άλλες παράμετροι στους υπολογισμούς και γι ‘αυτό σας συνιστούμε να ελέγξετε τον επίσημο σελίδα τιμολόγησης.

Αυτό τελειώνει τη λίστα με τις δυνατότητες blockchain Azure.

Εταιρείες που χρησιμοποιούν Azure Blockchain Θήκες χρήσης

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη δύναμη του blockchain Azure, ας ρίξουμε μια ματιά στις εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain και επίσης να προσπαθήσουμε να μάθουμε πώς το κάνουν.

Starbucks

Η Starbucks οδηγεί στην καινοτομία blockchain. Ωστόσο, για να εφαρμόσουν πλήρως την ιδέα τους, παίρνουν τη βοήθεια της Microsoft. Πρόσφατα έκαναν μια σημαντική συμφωνία με τη Microsoft για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να αναπτυχθούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στη συνεργασία, πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες cloud Azure blockchain. Αρχικά, ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία blockchain το 2018, όπου πρόκειται να χρησιμοποιήσουν ενεργά το Blockchain για να βοηθήσουν τη Ρουάντα, την Κολομβία και την Κόστα Ρίκα. Χρησιμοποιούν το σύστημα παρακολούθησης καφέ, το οποίο βασίζεται σε Blockchain. Ο ρόλος της Microsoft έρχεται κατά τη διάρκεια του τμήματος της διαδικασίας προβολής, συμπεριλαμβανομένων μηχανών παρασκευής καφέ, παραγγελίας και παρακολούθησης.

Ασφαλίστε το κύμα

Η θαλάσσια ασφάλιση υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που πρέπει να λυθούν τον 21ο αιώνα. Από την άλλη πλευρά, το Blockchain μπορεί να λύσει το πρόβλημα μέσω των μοναδικών χαρακτηριστικών του, όπως η διαφάνεια, το αμετάβλητο και πολλά άλλα! Το Insurwave είναι μία από αυτές τις εταιρείες που δημιουργήθηκε από μεγάλους παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των EY, Guardtime, A.P. Moller-Maersk και R3, για να δημιουργήσει την πρώτη πλατφόρμα blockchain για θαλάσσια ασφάλιση στον κόσμο. Περιοχή χρησιμοποιούν το Microsoft Azure για να ενδυναμώσουν την εταιρική και παγκόσμια Blockchain για ασφαλιστική λύση.

Xbox

Το Xbox υπο-διαίρεσης της Microsoft χρησιμοποιεί το Azure Blockchain προς όφελός τους. Χρησιμοποιούν το Blockchain για να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με δικαιώματα στους εκδότες παιχνιδιών Xbox. Γίνεται σε πραγματικό χρόνο, το οποίο βελτιώνει τη διαδικασία από 45 ημέρες σε λίγα λεπτά. Συνολικά, είναι ένα βήμα προς τα εμπρός για την αυτοματοποίηση μιας από τις κρίσιμες πτυχές του Xbox χρησιμοποιώντας το Blockchain στο Azure. Η υιοθέτηση έγινε το 2018 και είναι ήδη σε θέση να βελτιώσουν πολύ τα συστήματά τους!

Νασντάκ

Οι κεφαλαιαγορές μπορούν επίσης να επωφεληθούν πάρα πολύ από το Blockchain. Ο Nasdaq το ξέρει αυτό και γι ‘αυτό χρησιμοποιούν το Azure. Το τεχνολογικό τους σκέλος είναι κρίσιμο για την αποστολή και φιλοξενεί μια υποδομή που διέπει περισσότερα από 100+ ανταλλαγές και άλλα τμήματα που λειτουργούν σε 50 χώρες! Η κίνησή τους είναι να ενσωματώσουν το Nasdaq Financial Framework που φροντίζει ολόκληρη την υποδομή με το Blockchain. Η Azure τους οδηγεί στην επόμενη γενιά χρηματοοικονομικής δομής που θα χρησιμοποιεί την επιχειρηματική στρατηγική blockchain πολλαπλών καθισμάτων.

Άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν το Azure Blockchain περιλαμβάνουν Project Ubin, webjet.com.au, 3M, Interswitch και πολλά άλλα!

Αρχιτεκτονική Λύσεων

Ένα blockchain-as-a-service (BaaS) έχει τόνους περιπτώσεις χρήσης όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Το Azure υποστηρίζει επίσης διάφορες βιομηχανίες και περιπτώσεις χρήσης. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τυχερών παιχνιδιών, της υγείας & Επιστήμες Ζωής, Λιανική και Κατασκευή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλές περιπτώσεις χρήσης.

Η Azure έχει παράσχει δύο λύσεις αρχιτεκτονικής στον ιστότοπό της, έτσι ώστε να έχετε μια καλή ιδέα για το τι έχουν να προσφέρουν.

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στην αρχιτεκτονική των δύο λύσεων –

Διαδρομή και ίχνος αλυσίδας εφοδιασμού Azure Architecture

Σχήμα 1: Αρχιτεκτονική εφοδιαστικής αλυσίδας χρησιμοποιώντας Azure Blockchain και IoT

Διαδρομή αλυσίδας εφοδιασμού και ίχνος

Το Supply Chain είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν χρησιμοποιώντας το Blockchain. Η κύρια ιδέα είναι να βεβαιωθείτε ότι ένα στοιχείο μπορεί να μετακινηθεί μέσω ενός δικτύου χωρίς να τροποποιηθεί μέσω διαμετακόμισης. Έχουμε αλυσίδες εφοδιασμού σε όλο τον κλάδο. Σχεδόν κάθε τομέας χρησιμοποιεί την αλυσίδα εφοδιασμού για να βελτιώσει τη διαδικασία εργασίας του. Για παράδειγμα, η υγειονομική περίθαλψη είναι επίσης γνωστό ότι έχει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Χρησιμοποιώντας Blockchain για την αλυσίδα εφοδιασμού και υπονοώντας κανόνες συμμόρφωσης, μπορεί να βελτιωθεί εντυπωσιακά. Ακολουθεί η αρχιτεκτονική της εφοδιαστικής αλυσίδας χρησιμοποιώντας το Azure.

Θέλετε να μάθετε πώς το Blockchain μπορεί να επηρεάσει την αλυσίδα εφοδιασμού; Γιατί δεν ξεκινάτε με το μάθημα Enterprise Blockchains και Supply Chain Management για να μάθετε περισσότερα για αυτό?

Εφαρμογή ροής εργασίας Blockchain

Το Blockchain είναι εξίσου χρήσιμο στην αλλαγή της ροής εργασίας στο χώρο εργασίας. Μπορεί να βοηθήσει το Blockchain να ψηφιοποιήσει τη ροή εργασίας και να βελτιώσει τόσο την εσωτερική όσο και την εξωτερική λειτουργία ενός οργανισμού. Επηρεάζει επίσης τον τρόπο λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού, βελτιώνοντας τον τρόπο που τα περιουσιακά στοιχεία διατρέχουν αυτήν. Η αρχιτεκτονική εφαρμογών ροής εργασίας blockchain καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ανατομίας εφαρμογών blockchain και θα βοηθήσει κάθε προγραμματιστή να εφαρμόσει το Blockchain.

Αρχικά, ο προγραμματιστής πρέπει να χρησιμοποιήσει το Azure Blockchain Services για να εφαρμόσει το δικό του διαχειριζόμενο δίκτυο blockchain. Μόλις ολοκληρωθεί, τότε μια εφαρμογή κοινοπραξίας μπορεί να δημιουργηθεί πάνω της ενώ συνδέεται με διαφορετικές διεπαφές χρήστη και εφαρμογές στην ίδια κοινοπραξία.

Εφαρμογή ροής εργασίας Azure Blockchain

Η ροή πληροφοριών σε αυτό το είδος αρχιτεκτονικής έχει ως εξής:

 • Η εφαρμογή στέλνει τα δεδομένα ή τα συμβάντα στο Azure Service Bus (μεσίτης μηνυμάτων)
 • Τα δεδομένα θα αποσταλούν στην καταναλωτική εφαρμογή DLT (Distributed Ledger Technology). Θα σταλεί από το Service Bus. Τώρα, το πρόγραμμα δημιουργίας συναλλαγών λαμβάνει τις πληροφορίες έτσι ώστε η συναλλαγή να μπορεί να δημιουργηθεί και να υπογραφεί.
 • Τώρα η συναλλαγή μεταφέρεται στο δίκτυο κοινοπραξίας Ethereum στην κορυφή της υπηρεσίας Azure Blockchain. Χρησιμοποιεί μια εφαρμογή σύνδεσης Logic ειδικά για το καθολικό
 • Η συναλλαγή, μόλις γίνει, επιβεβαιώνεται από την εφαρμογή παρακολούθησης DLT Logic APP. Στη συνέχεια αποστέλλεται στη βάση αποθήκευσης και τις βάσεις δεδομένων εκτός αλυσίδας.
 • Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται εργαλεία όπως το Power BI για την ανάλυση και την οπτικοποίηση των αποθηκευμένων πληροφοριών.
 • Τώρα ο μεσίτης μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα και να τα στείλει σε διαφορετικές επιχειρηματικές διαδικασίες.

Η παραπάνω ροή πληροφοριών είναι στάνταρ μεταξύ των περισσότερων εφαρμογών ή δικτύων που χρησιμοποιούν blockchain που χρησιμοποιούν το Azure Blockchain. Πολλά διαφορετικά προϊόντα Azure χρησιμοποιούνται στην αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένων των Azure IoT Hub, Service Bus, Power BI και Power Apps. Αυτό είναι όπου το Azure εκμεταλλεύεται άλλες λύσεις blockchain, καθώς δίνει μια ολοκληρωμένη λύση end-to-end για την εφαρμογή εφαρμογών blockchain στο Azure.

Azure Marketplace

Η αγορά ακμάζει με εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την ανάπτυξη blockchain. Ας παραθέσουμε παρακάτω τα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την υπηρεσία blockchain Azure.

Επιταχυντές εφαρμογών

 • Azure Blockchain Workbench – Δημιουργήστε εύκολα εφαρμογές blockchain.
 • Vizix IOT blockchain για Retail Supply Chain – εργαλείο ανάπτυξης IoT.
 • Stratumn Indigo Node – Πλαίσιο για τη δημιουργία δικτύου απόδειξης διεργασίας
 • Trade Finance – Επιστολή πίστωσης – Εφαρμογή Trade Finance

Καθολικό πολλαπλών κόμβων

 • Ethereum on Azure – Διαμόρφωση και ανάπτυξη δικτύου blockchain Ethereum
 • BlockApps Multi-Node Blockchain – Μια εταιρική έκδοση για τη διαχείριση πολλαπλών ιδιωτικών blockchain Ethereum.
 • Blockchain Single Member EEA – Διαμόρφωση και ανάπτυξη blockchain απαρτίας
 • Mijin Azure BaaS – Είναι μια ιδιωτική πλατφόρμα blockchain.
 • R3 Single Network – Προ-διαμορφωμένη ανάπτυξη δικτύου για R3
 • Απαρτία – Εργαλείο απαρτίας για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη του blockchain της απαρτίας
 • Hyperledger Fabric στο Azure – Διαμόρφωση και ανάπτυξη του Hyperledger Fabric

Καθολικό ενός κόμβου

 • Πλήρης κόμβος Syscoin – Επιχειρηματική πλατφόρμα blockchain που υποστηρίζεται από το Syscoin
 • Ανάπτυξη και διαμόρφωση blockchain από την απαρτία -Quorum
 • Υπηρεσία διακριτικών ERC-20 στην απαρτία – Πρότυπο διακριτικών ERC20 στην απαρτία
 • Ripple Development and Training Suit – Ripple Blockchain περιβάλλον ανάπτυξης και εκπαίδευσης
 • Ethereum Developer Kit – Περιβάλλον Ethereum για δοκιμές
 • KrypCore PoC Creation Edition – Δημιουργία απόδειξης εννοιών στο Hyperledger χρησιμοποιώντας το KrypCore.

Εργαλεία

 • Blockstack Core v14 – Ένα νέο αποκεντρωμένο διαδίκτυο
 • Πλήρες πακέτο Ethereum Studio – Blockchain Environment – Ethereum Blockchain Development
 • Truffle – Περιβάλλον ανάπτυξης Ethereum, αγωγός περιουσιακών στοιχείων και πλαίσιο δοκιμών
 • Parity Ethereum Dev – Ελαφριά και γρήγορη ανάπτυξη Ethereum.
 • Rewards API – Πλαίσιο επιβράβευσης προγραμμάτων επιβράβευσης πελατών.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη λίστα των εργαλείων που σχετίζονται με το Blockchain στο Azure Marketplace εδώ. Συνεχίστε να το ελέγχετε, καθώς θα προσθέσουν περισσότερα εργαλεία στο μέλλον.

Πόροι

Οι υπηρεσίες Azure Blockchain έχουν πολλούς πόρους που μπορούν να σας βοηθήσουν να το αποκτήσετε. Μερικά από αυτά έχουν δημιουργηθεί από τη Microsoft. Προσφέρουν πολλά σεμινάρια υπηρεσίας azure blockchain που θα σας ξεκινήσουν. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα προγράμματα εκμάθησης μπλε blockchain για να εργαστείτε σε οποιεσδήποτε πλατφόρμες όπως το ύφασμα Hyperledger.

Ας απαριθμήσουμε μερικά από τα αξιοσημείωτα που αναφέρονται παρακάτω:

 • Υπηρεσία Azure Blockchain: Ξεκινώντας από το MSDN.com – Εδώ, θα μάθετε πώς λειτουργεί η Υπηρεσία Blockchain της Azure. Τα ηχεία διδάσκουν τις κοινές εφαρμογές ροής εργασίας και σας δίνουν μια καθοδήγηση σχετικά με την ανάπτυξη και τον περιορισμό της υποδομής blockchain χρησιμοποιώντας το Azure. Τα βασικά θέματα που θα καλυφθούν στο σεμινάριο περιλαμβάνουν διαχείριση κοινοπραξιών, Azure Portal, αλληλεπίδραση API υπηρεσίας και πολλά άλλα!
 • Κιτ ανάπτυξης Blockchain – Το κιτ ανάπτυξης blockchain διευρύνει τις δυνατότητες ενός προγραμματιστή να συνεργάζεται με το Azure και το Blockchain. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με Azure Blockchain Workbench και πρότυπα προγραμματιστών blockchain.
 • Corda Tutorial – Azure Blockchain – Μάθετε πώς να ρυθμίζετε το Corda blockchain με το Azure Blockchain
 • Azure δείγματα – Εδώ, μπορείτε να βρείτε την επίδειξη Azure blockchain.

συμπέρασμα

Το Azure είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες blockchain εκεί έξω. Έχει όλα όσα θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε, να αναπτύξετε και να διαχειριστείτε μια κοινοπραξία. Έρχεται επίσης με τόνους χαρακτηριστικών που θα σας κρατήσουν καλά εξοπλισμένους στο οικοσύστημα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ενσωματώσετε ή να συνδέσετε άλλες υπηρεσίες ή εφαρμογές. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία ανοιχτού κώδικα. Το Azure Blockchain Workbench είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τα έργα σας. Αλλά δεν είναι απαραίτητο εργαλείο.

Με τις υπηρεσίες του, θα βρείτε επίσης πολλούς πόρους για να εργαστείτε. Για να διασφαλίσουμε ότι δεν αισθάνεστε κολλημένοι, έχουμε συμπεριλάβει τους πόρους στο άρθρο μας. Η τιμολόγηση είναι επίσης καλή, καθώς παρέχουν δομή τιμολόγησης δύο επιπέδων. Αυτό σημαίνει ότι το Azure Blockchain τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δοκιμές ή μικρότερα έργα.

Αλλά πριν ασχοληθείτε με το azure Blockchain, πρέπει να καταλάβετε πώς λειτουργεί το Blockchain τέλεια. Για αυτό, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με το μάθημα Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP)!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me