Κατακερματισμός στην κρυπτογραφία

Θέλετε να μάθετε για κατακερματισμό στην κρυπτογραφία; Εάν το κάνετε, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε περισσότερα σχετικά με το κατακερματισμό.

Το κατακερματισμό είναι μια τεχνική πληροφορικής για τον εντοπισμό αντικειμένων ή τιμών από μια ομάδα αντικειμένων ή τιμών.

Ακούγεται σύγχυση?


Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε με το παράδειγμα.

Λοιπόν, τα κολέγια και τα σχολεία παρέχουν έναν μοναδικά καθορισμένο αριθμό σε καθέναν από τους μαθητές τους. Αυτός ο μοναδικός αριθμός είναι αυτό που προσδιορίζει έναν μαθητή και τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτόν. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του μοναδικού αριθμού είναι κατακερματισμός.

Ένα άλλο δημοφιλές παράδειγμα είναι οι βιβλιοθήκες όπου θα βρείτε τόσα βιβλία στα ράφια. Κάθε βιβλίο έχει τον μοναδικό αριθμό αναγνώρισης έτσι ώστε να μπορεί να βρίσκεται στην τεράστια βιβλιοθήκη!

Ένα σύγχρονο παράδειγμα κατακερματισμού θα ήταν οι παίκτες παιχνιδιών που θα εγγραφούν στο παιχνίδι. Το Valorant είναι ένα παιχνίδι δωρεάν για παιχνίδι που ξεκίνησε από τη Riot. Το να παίζεις ελεύθερο σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα παίξουν το παιχνίδι.

Κάθε παίκτης αναγνωρίζεται χρησιμοποιώντας μια μοναδική τιμή αναγνώρισης που δημιουργείται χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο κατακερματισμού.

Κατακερματισμός στην κρυπτογραφία

Ας προσπαθήσουμε να το κατανοήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω.

Τι είναι το Hashing?

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το Hashing είναι η μέθοδος αναγνώρισης ενός αντικειμένου από μια ομάδα.

Κάθε αντικείμενο λαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό αναγνώρισης μόλις κατακερματιστεί.

Όμως, τι σημαίνει αυτό τεχνικά?

Τεχνικά, μια μαθηματική συνάρτηση δημιουργεί ένα σταθερό μήκος εξόδου από οποιαδήποτε συμβολοσειρά εισόδου οποιουδήποτε μήκους.

Οι συναλλαγές Bitcoin κατακερματίζονται όπου οι συναλλαγές λαμβάνουν μοναδικά αναγνωριστικά.

Αν βάλετε το “Γεια, Κόσμος!” σε ένα Αλγόριθμος κατακερματισμού SHA-256, θα λάβετε την ακόλουθη έξοδο:

Εισαγωγή: Γειά σου Κόσμε!

Παραγωγή: dffd6021bb2bd5b0af676290809ec3a53191dd81c7f70a4b28688a362182986f

Εδώ το SHA256 παράγει την έξοδο από τη δεδομένη είσοδο. Όπως μπορείτε να δείτε, χρησιμοποιήσαμε τον αλγόριθμο κατακερματισμού Secure Hash Function (SHA-256). Είναι μια από τις δημοφιλείς μεθόδους κατακερματισμού εκεί έξω, όπως το μήνυμα Direct (MD5) και η λειτουργία Secure Hash (SHA1).

Οι βασικές ιδιότητες της λειτουργίας κατακερματισμού το καθιστούν αξιόπιστο. Ας τα παραθέσουμε παρακάτω.

 • Ντετερμινιστική → Αυτό σημαίνει ότι η έξοδος θα είναι η ίδια για τη δεδομένη είσοδο σε οποιαδήποτε δεδομένη περίπτωση.
 • Ανθεκτικό στο πρόωρο → Το χαρακτηριστικό ανθεκτικό στην προ-εικόνα διασφαλίζει ότι η τιμή κατακερματισμού δεν είναι χρήσιμη για τη δημιουργία της τιμής εισόδου.
 • Υπολογιστικά αποδοτική → Οι λειτουργίες κατακερματισμού είναι αποδοτικές και δεν απαιτούν τεράστιους υπολογιστικούς πόρους για εκτέλεση.
 • Δεν είναι δυνατή η αναστροφή της μηχανικής → Η λειτουργία κατακερματισμού δεν μπορεί να αντιστραφεί.
 • Ανθεκτικό στη σύγκρουση → Η αντίσταση σε σύγκρουση διασφαλίζει ότι καμία δύο είσοδος δεν έχει ως αποτέλεσμα την ίδια έξοδο.

Έχουμε ήδη καλύψει το Cryptographic Hashing για αρχάριους εδώ. Ρίξτε μια ματιά εκεί: Cryptographic Hashing: A Beginner’s Guide.

Όμως, εάν είστε εδώ για προηγμένα πράγματα, δεν θα απογοητευτείτε.

Τι είναι η λειτουργία Hash και οι πίνακες Hash; Και πώς λειτουργούν?

Σε αυτήν την ενότητα, θα διερευνήσουμε τη λειτουργία κατακερματισμού και τους πίνακες κατακερματισμού με περισσότερες λεπτομέρειες. Όσον αφορά τον κατακερματισμό, υπάρχουν λειτουργίες κατακερματισμού. Αυτές οι λειτουργίες είναι υπεύθυνες για τη μετατροπή μεγάλων εισόδων σε μικρές σταθερές εισόδους. Οι πίνακες κατακερματισμού αποθηκεύουν τις εξόδους.

Στη διαδικασία κατακερματισμού, τα αντικείμενα κατανέμονται με βάση τα ζεύγη κλειδιών / τιμών τους στον πίνακα. Έτσι, εάν μεταβιβάσετε έναν πίνακα στοιχείων στις λειτουργίες κατακερματισμού, θα λάβετε μια έξοδο πίνακα όπου κάθε ένα από τα στοιχεία έχει τώρα ένα κλειδί συνδεδεμένο σε αυτό. Το ζεύγος κλειδιών / τιμών είναι πολύ χρήσιμο όταν πρόκειται για πρόσβαση σε στοιχεία σε πραγματικό χρόνο καθώς προσφέρει εντυπωσιακό χρόνο O (1).

Για να εφαρμόσετε τις λειτουργίες κατακερματισμού, μπορείτε να αφαιρέσετε τις δύο προτιμώμενες προσεγγίσεις.

 • Η πρώτη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσετε μια συνάρτηση κατακερματισμού για να μετατρέψετε ένα στοιχείο σε ακέραιο. Στη συνέχεια, η ακέραια έξοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στο στοιχείο κατά την τοποθέτηση στον πίνακα κατακερματισμού.
 • Ένα άλλο βήμα είναι να βάλετε το στοιχείο στον πίνακα κατακερματισμού και στη συνέχεια να το ανακτήσετε χρησιμοποιώντας το κλειδί κατακερματισμού.

Στη 2η μέθοδο, οι συναρτήσεις θα είναι οι παρακάτω:

hash = hash_function (κλειδί) index = hash% array_size

Εδώ, το hash και τα μεγέθη του πίνακα είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Η τιμή ευρετηρίου υπολογίζεται με βάση το μέγεθος του πίνακα. Ο τελεστής Modulo (%) μας επιτρέπει να υπολογίσουμε την τιμή.

Με απλούς όρους, μια συνάρτηση κατακερματισμού μπορεί να οριστεί ως συνάρτηση που μπορεί να αντιστοιχίσει σύνολο δεδομένων αυθαίρετου μεγέθους σε ένα σύνολο δεδομένων σταθερού μεγέθους. Το προκύπτον σύνολο δεδομένων σταθερού μεγέθους μπορεί να αποθηκευτεί στον πίνακα κατακερματισμού. Πολλά ονόματα δίδονται στις τιμές που επιστρέφονται από τη συνάρτηση κατακερματισμού. Μπορούν να ονομαστούν τιμές κατακερματισμού, κατακερματισμός, ποσά κατακερματισμού και κωδικοί κατακερματισμού.

Γράφοντας μια καλή λειτουργία Hash

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια καλή λειτουργία ή μηχανισμό κατακερματισμού, πρέπει να κατανοήσετε τις βασικές απαιτήσεις της δημιουργίας ενός. Ας τα παραθέσουμε παρακάτω:

 • Η λειτουργία κατακερματισμού πρέπει να είναι εύκολη στον υπολογισμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να απαιτούνται πολλοί πόροι για την εκτέλεση.
 • Η συνάρτηση κατακερματισμού πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα. Με αυτόν τον τρόπο, οι πίνακες κατακερματισμού χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των τιμών κατακερματισμού, ώστε να μην πραγματοποιείται ομαδοποίηση.
 • Η τελευταία απαίτηση είναι να υπάρχει καθόλου ή καθόλου σύγκρουση. Χωρίς σύγκρουση σημαίνει ότι καμία μεμονωμένη έξοδος δεν αντιστοιχεί σε δύο εισόδους.

Τεχνικά, οι συγκρούσεις αποτελούν μέρος μιας συνάρτησης κατακερματισμού και απλώς δεν μπορούν να αφαιρεθούν από μια συνάρτηση κατακερματισμού. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια συνάρτηση κατακερματισμού που μπορεί να προσφέρει καλή απόδοση πίνακα κατακερματισμού και επίλυση σύγκρουσης μέσω τεχνικών επίλυσης σύγκρουσης.

Γιατί χρειαζόμαστε μια καλή λειτουργία κατακερματισμού?

Για να κατανοήσουμε την ανάγκη για μια χρήσιμη συνάρτηση κατακερματισμού, ας δούμε ένα παράδειγμα παρακάτω.

Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πίνακα Hash χρησιμοποιώντας μια τεχνική κατακερματισμού όπου οι συμβολοσειρές εισόδου θα είναι οι εξής, {“agk”, “kag”, “gak”, “akg”, “kga”, “gka”}

Τώρα, δημιουργούμε μια συνάρτηση κατακερματισμού που προσθέτει απλά την τιμή ASCII των (97), g (103) και k (107) και στη συνέχεια κάνει ένα modulo του αθροίσματος κατά 307.

Είναι σαφές ότι το άθροισμα των τριών αριθμών είναι επίσης 307. Αυτό σημαίνει ότι αν παραμελέσουμε όλους τους αριθμούς και μετά κάνουμε μια λειτουργία modulo, θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν η αποθήκευση όλων των συμβολοσειρών στον ίδιο αριθμό ευρετηρίου. Ο αλγόριθμος χρόνος για τη συνάρτηση κατακερματισμού θα ήταν επίσης πολυπλοκότητα O (n), κάτι που δεν είναι επιθυμητό. Μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι η συνάρτηση κατακερματισμού που περιγράψαμε δεν είναι η βέλτιστη για σενάρια πραγματικής ζωής.

Για να διορθώσουμε τη συνάρτηση κατακερματισμού, μπορούμε να αναπτύξουμε διαιρώντας το άθροισμα των τιμών ASCII κάθε στοιχείου με έναν άλλο πρωταρχικό αριθμό, 727. Με αυτόν τον τρόπο, θα λάβουμε μια διαφορετική έξοδο για τον δεδομένο πίνακα συμβολοσειρών εισόδου.

Μαθαίνοντας για τους πίνακες Hash

Οι πίνακες κατακερματισμού είναι πολύ χρήσιμοι για την αποθήκευση του αποτελέσματος μιας συνάρτησης κατακερματισμού, η οποία υπολογίζει το ευρετήριο και στη συνέχεια αποθηκεύει μια τιμή έναντι αυτού. Το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν ταχύτερη υπολογιστική διαδικασία με πολυπλοκότητα O (1).

Τα τραπέζια Hash είναι παραδοσιακά μια καλή επιλογή για την επίλυση προβλημάτων που απαιτούν χρόνο O (n).

Έτσι, αν πάρετε μια συμβολοσειρά σταθερού μήκους και προσπαθήστε να μάθετε τη συχνότητα χαρακτήρων της συμβολοσειράς.

Έτσι, εάν το string = “aacddce”, τότε μια γενική προσέγγιση είναι να περάσετε τη συμβολοσειρά πολλές φορές και να αποθηκεύσετε κάθε συχνότητα.

# Παρέχετε μια συμβολοσειρά εισόδου και μετρήστε τη συχνότητα των χαρακτήρων σε αυτήν τη συμβολοσειρά

# Ο αλγόριθμος είναι 0 (n) χρόνος πολυπλοκότητας

temp_list = [] έναρξη = "ένα" str = "ababcddefff" def alpha_zeta (): alpha = ‘a’ for i in range (0,26): temp_list.append (alpha) alpha = chr (ord (alpha) + 1) return temp_list temp_list = alpha_zeta () #print (temp_list) def character_frequency (str, temp_list): for each in temp_list: freq = 0 for i in str: if (i == each): freq = freq + 1 print (each, freq) character_frequency (str, temp_list).

Το αποτέλεσμα του παραπάνω προγράμματος θα έχει ως εξής:

a 2 b 2 c 1 d 2 e 1 f 3 g 0 h 0 i 0 .. ..

Τώρα, ας εφαρμόσουμε έναν πίνακα κατακερματισμού στο C ++ και να μετρήσουμε τη συχνότητα χαρακτήρων.

# συμπερίληψη χρησιμοποιώντας χώρο ονομάτων std; int Συχνότητα [26]; int hashFunc (char c) {return (c – ‘a’); } void countFre (συμβολοσειρά S) {για (int i = 0; i< S.length (); ++ i) {int index = hashFunc (S [i]); Συχνότητα [ευρετήριο] ++; } Για (int i = 0; i<26; ++ i) {cout << (char) (i + ‘a’) << » << Συχνότητα [i]<< endl; }} Int main () {cout<<"Γειά σου Κόσμε"; μέτρησηFre ("abbaccbdd"); }

Το αποτέλεσμα του προγράμματος θα είναι ως εξής:

a 2 b 3 c 2 d 2

Η πολυπλοκότητα O (N) του αλγορίθμου το καθιστά γρηγορότερο σε σύγκριση με άλλες γραμμικές προσεγγίσεις.

Τρόπος επίλυσης συγκρούσεων

Υπάρχουν μοναδικοί τρόποι επίλυσης συγκρούσεων στις λειτουργίες κατακερματισμού. Ένας από τους δημοφιλείς τρόπους είναι η ξεχωριστή αλυσίδα που είναι επίσης γνωστή ως ανοιχτή κατακερματισμός. Εφαρμόζεται με μια συνδεδεμένη λίστα όπου κάθε ένα από τα στοιχεία της αλυσίδας είναι από μόνο του μια συνδεδεμένη λίστα. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει την αποθήκευση στοιχείων και τη διασφάλιση ότι ορισμένα στοιχεία αποτελούν μόνο μέρος της συγκεκριμένης συνδεδεμένης λίστας, επιλύοντας τη σύγκρουση. Αυτό σημαίνει ότι καμία τιμή εισόδου δεν μπορεί να έχει την ίδια τιμή κατακερματισμού εξόδου.

Εξερεύνηση του Hash στο Python

Σε αυτήν την ενότητα, θα εξετάσουμε γρήγορα το hash στο Python. Ο λόγος που επιλέγουμε το Python είναι ότι είναι ευανάγνωστο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε χωρίς πολύ κόπο.

Καθώς η κατακερματισμός είναι μια κοινή λειτουργία, εφαρμόζεται ήδη στη βιβλιοθήκη Python. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργική μονάδα, μπορείτε να δώσετε ένα αντικείμενο ως είσοδο του και, στη συνέχεια, να επιστρέψετε την κατακερματισμένη τιμή.

Η σύνταξη της μεθόδου κατακερματισμού είναι:

κατακερματισμός (αντικείμενο)

Όπως μπορείτε να δείτε, παίρνει μια μόνο παράμετρο, η οποία είναι το αντικείμενο. Το αντικείμενο μπορεί να είναι ακέραιος, float ή string.

Η επιστρεφόμενη τιμή της μεθόδου hash () εξαρτάται από την είσοδο. Για έναν ακέραιο, μπορεί να επιστρέψει τον ίδιο αριθμό ενώ για το δεκαδικό και το string θα ήταν διαφορετικά.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα παρακάτω.

αριθμός = 10 deci = 1,23556 str1 = "Νιτς" εκτύπωση (hash (num)) print (hash (deci)) print (hash (str1))

Η έξοδος του παραπάνω κώδικα έχει ως εξής:

κατακερματισμός στην κρυπτογραφία

Ωστόσο, ο κατακερματισμός δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους αντικειμένων. Για παράδειγμα, αν θυμάστε ότι δημιουργήσαμε μια λίστα με το a έως z στο πρώτο μας πρόγραμμα. Αν προσπαθήσουμε να το κατακερματιστούμε, το παράθυρο εξόδου θα περάσει από TypeError: τύπου χωρίς δυνατότητα εμφάνισης: «list»

σφάλμα hashing-in-crpytography-python

Για να εφαρμόσετε κατακερματισμό σε μια λίστα αντικειμένων, πρέπει να χρησιμοποιήσετε πλειάδα.

vowels = (‘a’, ‘e’, ​​’i’, ‘o’, ‘u’) print (hash (vowels)) Έξοδος ⇒ -5678652950122127926

Κατακερματισμός στην Κρυπτογραφία

Το κατακερματισμό είναι χρήσιμο στην κρυπτογραφία. Το Bitcoin χρησιμοποιεί κατακερματισμό για τη δημιουργία και τη διαχείριση δέντρων Merkle

Επίσης, ο κατακερματισμός αποτελεί μέρος της κρυπτογραφίας εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, η καλύτερη περίπτωση κατακερματισμού είναι να κατακερματιστείτε κωδικούς πρόσβασης και να τους αποθηκεύσετε.

Δέντρα Merkle

Το Merkle tree είναι μια δομή δεδομένων που είναι χρήσιμη για την ασφαλή επαλήθευση δεδομένων σε μια μεγάλη ομάδα δεδομένων. Τόσο το Bitcoin όσο και το Ethereum χρησιμοποιούν δέντρα Merkle για να λύσουν πολλά τεχνολογικά εμπόδια κατά την αποθήκευση και την πρόσβαση σε δεδομένα σε ένα ανοιχτό δίκτυο.

Οποιοδήποτε κεντρικό δίκτυο δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την αποθήκευση και την πρόσβαση στα δεδομένα, καθώς υπάρχει μόνο μία πηγή πρόσβασης και αποθήκευσης των δεδομένων. Ωστόσο, η εξίσωση αλλάζει όταν υπάρχει αποκεντρωμένο δίκτυο καθώς τώρα τα δεδομένα πρέπει να αντιγραφούν μεταξύ εκατοντάδων συμμετεχόντων.

Τα δέντρα Merkle επιλύουν το πρόβλημα παρέχοντας έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο κοινοποίησης και επαλήθευσης δεδομένων μεταξύ των συνομηλίκων.

merkle-tree-παράδειγμα

Παράδειγμα Merkle Tree

Αλλά, γιατί συζητάμε εδώ για δέντρα Merkle; Τα δέντρα Merkle χρησιμοποιούν τον κατακερματισμό ως βασική λειτουργικότητα για τη σύνδεση των διαφόρων κόμβων και μπλοκ δεδομένων.

Το Merkle Trees είναι ένα αναποδογυρισμένο δέντρο που μπορεί να συνοψίσει ολόκληρο το σύνολο συναλλαγών.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα δέντρα Merkle και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί κατακερματισμό στην κρυπτογραφία, ανατρέξτε στον λεπτομερή οδηγό μας: Ένας οδηγός για Merkle Trees. Εκεί, συζητήσαμε πώς γίνεται η εφαρμογή των δέντρων Merkle σε bitcoin και σε άλλες περιπτώσεις χρήσης.

Διαδικασία εξόρυξης

Η διαδικασία εξόρυξης εκμεταλλεύεται επίσης το κατακερματισμό. Όσον αφορά την εξόρυξη bitcoin, ένα νέο μπλοκ προστίθεται στο blockchain όταν υπάρχει ζήτηση για αυτό.

Πρέπει να ακολουθηθεί μια μέθοδος για να προσθέσετε το μπλοκ στο blockchain. Η τιμή κατακερματισμού δημιουργείται ανάλογα με το περιεχόμενο του μπλοκ κατά την άφιξη ενός νέου μπλοκ. Επίσης, εάν το παραγόμενο κατακερματισμό είναι κάτι παραπάνω από δυσκολία δικτύου, ξεκινά η διαδικασία προσθήκης του μπλοκ στο blockchain.

Μόλις ολοκληρωθεί, όλοι οι συνομηλίκοι του δικτύου αναγνωρίζουν την προσθήκη του νέου μπλοκ.

Όμως, αυτό συμβαίνει σπάνια, καθώς η δυσκολία του δικτύου, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι πάντα υψηλότερη σε σύγκριση με το κατακερματισμό που δημιουργείται. Υπάρχει μια άλλη πτυχή που παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία εξόρυξης. Είναι το nonce.

Το nonce προστίθεται στο hash του μπλοκ και είναι μια αυθαίρετη συμβολοσειρά. Μόλις ολοκληρωθεί, η συνδυασμένη συμβολοσειρά συγκρίνεται με το επίπεδο δυσκολίας. Εάν το επίπεδο δυσκολίας είναι χαμηλότερο από το συνδυασμένο string, τότε το nonce αλλάζει μέχρι το επίπεδο δυσκολίας να είναι υψηλότερο.

Η διαδικασία μπορεί να συνοψιστεί στα ακόλουθα βήματα:

 • Τα περιεχόμενα κατακερματιστούν για να δημιουργήσουν μια νέα τιμή κατακερματισμού κάθε φορά που δημιουργείται ή λαμβάνεται ένα νέο μπλοκ,
 • Μια νέα τιμή nonce δημιουργείται και προσαρτάται στο κατακερματισμό
 • Η διαδικασία κατακερματισμού λαμβάνει χώρα στη νέα συμβολοσειρά που έρχεται σε επαφή
 • Η τελική τιμή του κατακερματισμού συγκρίνεται με το επίπεδο δυσκολίας του δικτύου
 • Εάν η τελική τιμή κατακερματισμού είναι χαμηλότερη από τη μη, η διαδικασία επαναλαμβάνεται ξανά. Η διαδικασία σταματά μόνο όταν η τιμή κατακερματισμού είναι μεγαλύτερη από την nonce.
 • Το μπλοκ ενώνει την αλυσίδα όταν το επίπεδο δυσκολίας είναι υψηλότερο
 • Στη συνέχεια, οι ανθρακωρύχοι αναλαμβάνουν την ευθύνη να εξορύξουν το νέο μπλοκ και να μοιραστούν τις ανταμοιβές μεταξύ τους.

Ο όρος «ρυθμός κατακερματισμού» προέρχεται επίσης από εδώ. Ο ρυθμός κατακερματισμού είναι ο ρυθμός με τον οποίο πραγματοποιούνται οι λειτουργίες κατακερματισμού. Ένα υψηλότερο ποσοστό κατακερματισμού σημαίνει ότι οι ανθρακωρύχοι θα απαιτούσαν περισσότερη δύναμη υπολογισμού για να συμμετάσχουν στη διαδικασία εξόρυξης.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του κατακερματισμού σε βάθος οδηγό κρυπτογραφίας. Καλύψαμε λεπτομερώς τον κατακερματισμό και διερευνήσαμε επίσης τον κώδικα πίσω από αυτό.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

# Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι ο κατακερματισμός στην κρυπτογραφία?

Στην κρυπτογραφία, ο κατακερματισμός είναι μια μέθοδος μετατροπής δεδομένων σε μια μοναδική συμβολοσειρά κειμένου χρησιμοποιώντας μια αποτελεσματική μέθοδο. Επίσης, δεν υπάρχει περιορισμός στον τύπο δεδομένων ή στο μέγεθός του – η κατακερματισμός λειτουργεί σε όλα αυτά.

Πώς χρησιμοποιείται το hashing στην κρυπτογραφία?

Η κρυπτογραφία χρησιμοποιεί κωδικούς κατακερματισμού για κατακερματισμό ή δημιουργεί μοναδικούς αριθμούς αναγνώρισης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me