Τι είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο; Ένας πλήρης οδηγός

Αναρωτηθήκατε ποτέ, “Τι είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο;” Εάν το κάνετε, τότε έχετε φτάσει στο σωστό μέρος καθώς θα παραθέσουμε έναν πλήρη οδηγό για έξυπνα συμβόλαια.

Σε οποιαδήποτε βιομηχανία, ο αυτοματισμός είναι αναγκαία, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν τώρα να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη διατηρώντας τα έξοδα όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Ένας άλλος λόγος που οι επιχειρήσεις θέλουν αυτοματοποίηση είναι να αφαιρέσουν τα ανθρώπινα λάθη και να κάνουν τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλές τεχνολογίες που επιτρέπουν στις εταιρείες να κάνουν ακριβώς αυτό. Η τεχνολογία Blockchain είναι μία από τις τεχνολογίες που προσφέρουν αυτοματοποίηση ως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά. Οι έξυπνες συμβάσεις χρησιμοποιούνται για την επίτευξη αυτοματισμού. Βρίσκονται στον πυρήνα του αυτοματισμού.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό, ας μάθουμε τον έξυπνο ορισμό επαφών.

τι είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο

Contents

Τι είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο?

Ένα έξυπνο συμβόλαιο είναι ένας ψηφιακός κώδικας που χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων μετοχών, χρημάτων ή περιουσίας, χωρίς την ανάγκη για ενδιάμεσους.

Σε τεχνικούς όρους, είναι ένα αυτοματοποιημένο ή αυτο-εκτελούμενο συμβόλαιο που διατηρεί τη συμφωνία μεταξύ δύο μερών ενσωματωμένων χρησιμοποιώντας κώδικα. Το έξυπνο συμβόλαιο διανέμεται, αποκεντρώνεται και είναι διαφανές καθώς λειτουργεί με τεχνολογία blockchain.

Η έλλειψη μεσάζοντος την καθιστά μια καταπληκτική ιδέα καθώς μπορεί να λειτουργήσει αυτόματα. Η καλύτερη σύγκριση σε αυτό στον πραγματικό κόσμο θα ήταν τα έγγραφα που παρέχονται από δικηγόρους.

Η ικανότητα έξυπνων συμβάσεων για ενσωμάτωση των κανόνων, τόσο θετικών όσο και αρνητικών, είναι πολύ χρήσιμη σχεδόν σε κάθε περιβάλλον.

Ο δρόμος προς την έξυπνη σύμβαση έννοια

Η ιδέα του έξυπνου συμβολαίου δεν είναι καινούργια. Στην πραγματικότητα, η ιδέα του έξυπνου συμβολαίου προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Nick Szabo πριν από δύο δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έξυπνα συμβόλαια είναι «ένα σύνολο υποσχέσεων που καθορίζονται σε ψηφιακή μορφή». Ο Nick Szabo είναι επιστήμονας υπολογιστών και κρυπτογράφος. Επομένως. εργάστηκε σε δύο βασικά θέματα: ψηφιακό νόμισμα και ψηφιακά συμβόλαια.

Με τη δουλειά του, η έννοια των έξυπνων συμβάσεων καθιερώνεται όπου στόχευε να φέρει την ιδέα για τη βελτίωση των εξελισσόμενων πρακτικών των συμβάσεων για τους χρήστες του διαδικτύου. Το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να χρησιμοποιήσει το σχεδιασμό και να το εφαρμόσει.


Η ιδέα εξελίχθηκε με την πάροδο των ετών, αλλά η πραγματική εφαρμογή της πρωτοεμφανίστηκε όταν δημιουργήθηκε το blockchain. Το Bitcoin όταν κυκλοφόρησε ήρθε με την υποστήριξη έξυπνων συμβολαίων, αλλά αφήστε μόνο τη δημιουργία και την εκτέλεση απλών έξυπνων συμβολαίων. Ήταν το αιθέριο που ενίσχυσε τη χρήση έξυπνων συμβάσεων σε πραγματικές περιπτώσεις χρήσης.

Ο Vitalik Buterin είναι ο ιδρυτής του Ethereum. Αυτό μας οδηγεί σε ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα για το ποιος εφευρέθηκε έξυπνα συμβόλαια?

Ποιος εφηύρε έξυπνα συμβόλαια?

Ο Nick Szabo εφηύρε την έννοια των έξυπνων συμβάσεων. Το έργο του το περιβάλλει και την κρυπτογραφία. Είναι Αμερικανός επιστήμονας υπολογιστών.

Το 1998, εργάστηκε στο Bit Gold, ένα cryptocurrency. Η Bit Gold όρισε έξυπνα συμβόλαια ως ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συναλλαγών που μπορεί να οριστεί μέσω συμβολαίου για σκοπούς εκτέλεσης.

Πολλοί μπερδεύουν τον Vitalk Buterin, τον ιδρυτή της έννοιας των έξυπνων συμβάσεων, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Όμως, εισήγαγε έναν βέλτιστο τρόπο χρήσης έξυπνων συμβολαίων στην τεχνολογία blockchain.

Τι είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο; Έξυπνη σύμβαση Blockchain

Τώρα που γνωρίζουμε για την προέλευση του έξυπνου συμβολαίου, είναι καιρός να εξετάσουμε τα έξυπνα συμβόλαια που βασίζονται σε blockchain.

Ο Satoshi Nakamoto το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο κρυπτογράφηση, bitcoin. Στον πυρήνα, χρησιμοποίησε την πρωτοποριακή τεχνολογία blockchain.

Το πρωτόκολλο Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη δημιουργία απλών έξυπνων συμβολαίων. Όμως, υπήρχαν πολλές ομάδες σε όλο τον κόσμο που εργάστηκαν στην τεχνολογία και εισήγαγαν έξυπνα συμβόλαια στο Bitcoin. Προέρχεται από μια τέτοια ομάδα Particl.io, μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που χρησιμοποιεί το blockchain στον πυρήνα της. Επέτρεψαν ένα έξυπνο έξυπνο συμβόλαιο στο Bitcoin, το οποίο φροντίζει τα χρήματα που είναι αποθηκευμένα στον εμπιστοσύνη.

Μια άλλη ομάδα κατάφερε επίσης να κάνει αποτελεσματική έξυπνη εργασία συμβολαίου στο δίκτυο bitcoin. Κυκλοφόρησαν ένα πλαίσιο FASTKITTN το οποίο έλυσε το πρόβλημα της σύνθετης διαχείρισης έξυπνων συμβάσεων στο bitcoin.

Λύθηκε επίσης το κόστος που σχετίζεται με την εκτέλεση έξυπνων συμβολαίων στο δίκτυο bitcoin. Συζήτησαν ολόκληρη τη διαδικασία για να το πράξουν στο ερευνητικό τους έγγραφο, Πρακτικές έξυπνες επαφές στο Bitcoin.

Για να λύσουν τα προβλήματα, χρησιμοποίησαν τα αξιόπιστα υπολογιστικά περιβάλλοντα (TEE). Επιπλέον, εκεί κατάφεραν να εκτελέσουν το έξυπνο συμβόλαιο εκτός αλυσίδας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα έναν αποτελεσματικό τρόπο εκτέλεσης έξυπνων συμβάσεων με πλήρη ασφάλεια.

Έξυπνη σύμβαση Ethereum

Το Ethereum άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας των έξυπνων συμβάσεων σε ένα περιβάλλον blockchain. Το ethereum σχεδιάστηκε με γνώμονα τα έξυπνα συμβόλαια. Και γι ‘αυτό οι έξυπνες συμβάσεις είναι αποτελεσματικές στο οικοσύστημα ethereum.

Αυτή τη στιγμή, το ethereum είναι η νούμερο ένα επιλογή για τη δημιουργία έξυπνων συμβάσεων.

Πώς λειτουργεί το έξυπνο συμβόλαιο?

Σε αυτήν την ενότητα, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα έξυπνα συμβόλαια.

Ο Vitalik Buterin σε μια συνάντηση κορυφής DC Blockchain περιέγραψε τις έξυπνες συμβάσεις ως έναν τρόπο μεταφοράς περιουσιακών στοιχείων ή νομισμάτων σε ένα πρόγραμμα. Πρόσθεσε επίσης ότι το πρόγραμμα εκτελεί τον κώδικα βάσει των συνθηκών που ορίζονται σε αυτό. Το κάνει αυτόματα και επαληθεύει τις πληροφορίες με βάση τις πληροφορίες που λαμβάνει.

Το έξυπνο συμβόλαιο εκτελείται όταν πληρούται η προϋπόθεση.

Εάν η συνθήκη δεν πληροί, τότε το έξυπνο συμβόλαιο θα εκτελεστεί με βάση την προϋπόθεση που παρέχεται.

Ένα πιο σημαντικό πράγμα που ανέφερε είναι ότι ένα αποκεντρωμένο καθολικό δημιουργεί αντίγραφα του έξυπνου συμβολαίου ή εγγράφου για να αποδείξει την αμετάβλητη και την ασφάλεια.

Αυτό που περιέγραψε μπορεί να είναι πολύ τεχνικό για κάποιον νέο στην ιδέα. Γι ‘αυτό ας δούμε ένα παράδειγμα παρακάτω.

Παράδειγμα έξυπνης σύμβασης

Η ακίνητη περιουσία υιοθετεί το blockchain. Εάν στο μακρινό μέλλον αποφασίσετε να αγοράσετε ακίνητα χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα που λειτουργεί με blockchain, τότε μπορείτε να δείτε έξυπνα συμβόλαια σε δράση.

Έτσι, είδατε ένα ακίνητο και αποφασίσατε να το αγοράσετε.

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη διάρκεια μιας συμφωνίας ακινήτων. Για παράδειγμα, πρέπει να ορίσετε ποσά δανείου, χρόνο δόσης και άλλους μοναδικούς όρους.

Για να ξεκινήσετε το έξυπνο συμβόλαιο, πρέπει να υπογράψετε το έξυπνο συμβόλαιο και να το θέσετε σε κίνηση.

Για παράδειγμα, αποφασίσατε να πληρώσετε ένα προκαταβολικό 20% της αξίας των ακινήτων. Μετά από αυτό, αποφασίσατε να πληρώσετε το υπόλοιπο της αξίας ακινήτων σε δόσεις και άλλους όρους που μπορεί να έχετε.

Ο πωλητής δημιουργεί ένα έξυπνο συμβόλαιο με βάση τις συνθήκες που συζητήθηκαν. Το έξυπνο συμβόλαιο τίθεται σε κίνηση, όταν και οι δύο αποφασίσετε ότι όλα τεκμηριώνονται σωστά.

Με τον καιρό, θα πληρώσετε τις δόσεις και αυτό θα καταγραφεί από το έξυπνο συμβόλαιο.

Η ιδιοκτησία ιδιοκτησίας μεταβιβάζεται σε εσάς μόλις μεταφερθεί όλη η πληρωμή στον πωλητή. Όλα γίνονται αυτόματα χωρίς την παρέμβαση διαμεσολαβητών ή μερών.

Σε σύγκριση με μια συμφωνία ακινήτων που γίνεται με μια παραδοσιακή μέθοδο, θα μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια για την ολοκλήρωση ολόκληρης της συμφωνίας.

Τόσο ο αγοραστής όσο και ο πωλητής εξοικονομούν χρήματα, καθώς δεν υπάρχουν μεσάζοντες.

Επίσης, το έξυπνο συμβόλαιο θα ειδοποιήσει όλα τα συνδεδεμένα μέρη όταν συμβεί ένα συμβάν στο έξυπνο συμβόλαιο, το οποίο περιλαμβάνει, τράπεζες, αγοραστές, πωλητές και τον ασφαλιστή.

Ένα τεχνικό παράδειγμα έξυπνης σύμβασης

Αφού διαβάσετε όλα αυτά, πρέπει να είστε ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες που σχετίζονται με έξυπνες συμβάσεις. Πιο συγκεκριμένα, για να κατανοήσουμε καλύτερα τι μπορούν να κάνουν και να επιτύχουν τα έξυπνα συμβόλαια, ας ρίξουμε μια ματιά στο έξυπνο συμβόλαιο που λειτουργεί με αιθέριο.

Η Azure παρείχε μια καλή συλλογή δειγμάτων σε αυτά Σελίδα GitHub. Καθώς συζητήσαμε τη μεταφορά στοιχείων ή τη μεταβίβαση ιδιοκτησίας παραπάνω, ας ρίξουμε μια ματιά στο παράδειγμα μεταφοράς στοιχείων. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Για να διασφαλιστεί ο σωστός χειρισμός περιουσιακών στοιχείων υψηλής ποιότητας, είναι σημαντικό να συμπεριληφθούν δύο ακόμη παίκτες εκτός από τον αγοραστή και τον πωλητή: Εκτιμητής και Επιθεωρητής. Ο επιθεωρητής είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων πριν ο αγοραστής πραγματοποιήσει μια αγορά.

Ο εκτιμητής είναι από την πλευρά του πωλητή. Κάνει περιουσιακά στοιχεία σημαντικά για τους αγοραστές. Διευκολύνει επίσης την πώληση για τον πωλητή.

Για καλύτερη κατανόηση, ας ρίξουμε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα.

τι είναι ένα έξυπνο συμβόλαιο

Πηγή: Δείγμα σελίδας Azure GitHub

Περιέχει επίσης πολλές καταστάσεις για τον καθορισμό του όρου της έξυπνης σύμβασης. Επί του παρόντος, το έξυπνο συμβόλαιο που πρόκειται να συζητήσουμε περιλαμβάνει 10 πολιτείες συμπεριλαμβανομένων

 • Ενεργός
 • Η προσφορά τοποθετήθηκε
 • Εκκρεμεί έλεγχος
 • Επιθεωρήθηκε
 • Εκτιμήθηκε
 • Θεωρητική αποδοχή
 • Ο πωλητής έγινε δεκτός
 • Δεκτός
 • Τερματίστηκε

Η ροή εργασίας είναι περίπλοκη και γι ‘αυτό δεν πρόκειται να το συζητήσουμε εδώ. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε το αρχείο readme.md για το αποθετήριο μεταφοράς περιουσιακών στοιχείων.

Αλλά, πώς φαίνεται το έξυπνο συμβόλαιο?

Ας ρίξουμε μια ματιά παρακάτω:

μεταφορά περιουσιακών στοιχείων

Οι παραπάνω 23 γραμμές κώδικα είναι ο αρχικός κώδικας για τη σύμβαση AssetTransfer. Ξεκινά τις βασικές μεταβλητές μέσα στη σύμβαση και στη συνέχεια βάζει επίσης τον κατασκευαστή για την αρχικοποίηση των μεταβλητών.

Εκτός από την παραπάνω λειτουργία, υπάρχει μια άλλη σημαντική λειτουργία, το MakeOffer και το Accept Offer.

Ας ρίξουμε μια ματιά και στις δύο λειτουργίες παρακάτω.

μακιγιάζ

Η προσφορά γίνεται εδώ. Τώρα ρίξτε μια ματιά στη λειτουργία AcceptOffer and Reject παρακάτω.

προσφορά acceot

Κάθε συνάρτηση έχει το δικό της σκοπό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η συνάρτηση δηλώνει τις έξυπνες καταστάσεις συμβάσεων.

Ολόκληρο το συμβόλαιο έχει μήκος 218 με διαφορετικές λειτουργίες όπως MarkInspected, MarkAppraised και ούτω καθεξής!

Οφέλη έξυπνης σύμβασης

Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε καλή κατανόηση των έξυπνων συμβάσεων και του τρόπου λειτουργίας του. Σε αυτήν την ενότητα, θα ρίξουμε μια ματιά στα οφέλη έξυπνης σύμβασης και τι έχει να προσφέρει στο σύνολό της.

Ασφαλής

Οι έξυπνες συμβάσεις παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον για την εκτέλεση των συμβάσεων. Αυτό προστατεύει τις λεπτομέρειες της σύμβασης και άλλες βασικές πληροφορίες από διαρροή. Επιπλέον, η έξυπνη εκτέλεση συμβολαίου δεν επηρεάζεται επίσης από τρίτους ή ανθρώπους, καθιστώντας τους χωρίς χάκερ. Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, όλες οι κρίσιμες πληροφορίες προστατεύονται μέσω κρυπτογραφίας.

Αυτονόμος

Οι έξυπνες συμβάσεις είναι αυτόνομες που φέρνουν τη λειτουργικότητά της σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Μόλις αναπτυχθούν τα έξυπνα συμβόλαια, μπορούν να εκτελέσουν και να ολοκληρωθούν χωρίς καμία παρέμβαση.

Χωρίς διακοπή

Τα έξυπνα συμβόλαια δεν μπορούν να διακοπούν από οποιονδήποτε τρίτο, εάν δεν έχει σχεδιαστεί για πρώτη φορά.

Απίστευτος

Τα έξυπνα συμβόλαια παρέχουν ένα απίστευτο περιβάλλον όπου προστατεύονται όλα τα συμφέροντα του κόμματος.

Αποδοτική

Οι έξυπνες συμβάσεις είναι οικονομικά αποδοτικές, καθώς είναι αυτόνομες και δεν απαιτούν μεσάζοντα.

Γρήγορη απόδοση

Οι έξυπνες συμβάσεις είναι γρήγορες! Μια σύμβαση μπορεί να εκτελεστεί μέσα σε λίγα λεπτά σε σύγκριση με τις ώρες όταν πρόκειται για συμβάσεις που βασίζονται σε έγγραφα πραγματικού κόσμου.

Έχουμε καλύψει τα οφέλη της έξυπνης σύμβασης σε βάθος. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στις Έξυπνες συμβάσεις μας: Ο απόλυτος οδηγός για τους αρχάριους.

Προβλήματα και προκλήσεις έξυπνης σύμβασης

Όπως κάθε άλλη τεχνολογία, τα έξυπνα συμβόλαια δεν είναι απαλλαγμένα από προβλήματα και προκλήσεις. Στην πραγματικότητα, η αγορά εξελίσσεται και υπάρχουν πολλές εταιρείες που αναζητούν τρόπους να υιοθετήσουν τεχνολογία blockchain. Στην πραγματικότητα, η έξυπνη υιοθέτηση συμβάσεων παρεμποδίζεται από το γεγονός ότι η τεχνολογία blockchain δεν είναι ώριμη.

Ναι, η τεχνολογία blockchain βρίσκεται ακόμη στο νέο στάδιο.

Οι κύριες προκλήσεις που μαστίζουν τον κόσμο των έξυπνων συμβάσεων περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Καμπύλη υιοθέτησης:

Το Blockchain που είναι ένα νεογέννητο στάδιο επηρεάζει επίσης την υιοθέτηση έξυπνων συμβάσεων. Επίσης, οι επιχειρήσεις πρέπει να ξεπεράσουν πολλές προκλήσεις για την εφαρμογή έξυπνων συμβάσεων καθώς χρειάζονται πρώτα ένα αποκεντρωμένο δίκτυο βασισμένο σε καθολικά.

 • Νομικοί και κανονισμοί:

Κάθε εφαρμογή έξυπνης σύμβασης πρέπει να ακολουθεί τους κανονισμούς που βασίζονται στο οικοσύστημα και τον τόπο όπου πρέπει να εκτελεστεί.

 • Μη τυποποιημένο:

Τα έξυπνα συμβόλαια εξακολουθούν να μην τυποποιούνται με πολλαπλές προσεγγίσεις και λύσεις διαθέσιμες στο Διαδίκτυο.

 • Καμπύλη εκμάθησης:

Το Blockchain και τα έξυπνα συμβόλαια δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν. Έτσι, ο προγραμματιστής πρέπει όχι μόνο να έχει την ικανότητα να κωδικοποιεί αλλά και να κατανοεί τη νομική πλευρά του κώδικα που γράφει για τη σύμβαση. Εκτός από αυτό, οι δικαστές και οι νομικές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν τον κώδικα είτε μόνοι τους είτε μέσω ερμηνειών.

 • Πολυπλοκότητα επιχειρησιακού οικοσυστήματος:

Οι έξυπνες συμβάσεις δεν είναι adhocs που μπορούν να προστεθούν στο σύστημα. Αυτό δεν καθιστά δυνατή την προσθήκη ή την εκτέλεση, ειδικά σε ένα σύνθετο επιχειρηματικό οικοσύστημα.

 • Ιδιωτικότητα δεδομένων:

Το Blockchain είναι αμετάβλητο. Αυτό δεν είναι υπέρ των νόμων περί απορρήτου δεδομένων που καθορίζονται από τους διαφορετικούς γεωγραφικούς λόγους σε ολόκληρο τον κόσμο. Για την ασφάλιση, το GDPR έχει ως στόχο να επιτρέψει στον χρήστη να κάνει το σύστημα να ξεχάσει τότε. Επί του παρόντος, η δουλειά θα κάνει το blockchain όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο χωρίς να χάσει τα βασικά του σημεία.

Εκτός από αυτό, υπάρχει ένας διαγωνισμός που εμποδίζει την πραγματοποίηση έξυπνων συμβάσεων. Τα μέρη αγωνίζονται να αποφασίσουν το μεσαίο σημείο και να επηρεάσουν ολόκληρη τη διαδικασία. Τέλος, υπάρχουν οι προσδοκίες των ανθρώπων που μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα καθώς το blockchain ή οι άλλες σχετικές τεχνολογίες δεν είναι αρκετά ώριμες ή αρκετά δημοφιλείς στην αγορά. Απαιτείται ακόμη πολύς χρόνος πριν γίνει αποδεκτή.

DAML – Ανοιχτού κώδικα για έξυπνες συμβάσεις

Στις προκλήσεις, μιλήσαμε για την έλλειψη τυποποίησης. Η DAML προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα παρέχοντας μια γλώσσα για έξυπνες συμβάσεις. Έτσι, επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εκπληκτικές κατανεμημένες εφαρμογές πλήρους στοίβας για blockchain, DLT, ακόμη και βάσεις δεδομένων.

Λοιπόν, τι κάνει το DAML τόσο ξεχωριστό στην πρώτη θέση; Λοιπόν, είναι εύκολο, αποτελεσματικό και ασφαλές στη χρήση. Το οικοσύστημα είναι πλούσιο και διαθέτει DAML IDE, DAML Sandbox, DAML Assistant και άλλες μορφές ενσωματώσεων.

Στον πυρήνα, θα βρείτε την ίδια τη γλώσσα. Υποστηρίζει ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που θα αναφέρουμε παρακάτω:

 • Μοντέλο DAML: Είναι ένα ισχυρό σύστημα τύπου που διευκολύνει τον καθορισμό και την παρουσίαση σύνθετων συστημάτων δεδομένων για σχεδιασμό βάσει τομέα
 • Λεπτά δικαιώματα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το DAML για να κάνετε μια λεπτομερής άδεια επιτρέποντας σε ένα συγκεκριμένο άτομο μια συγκεκριμένη σύμβαση ή μέρος μιας σύμβασης.
 • Επαγγελματική λογική: Το DAML είναι εξαιρετικά διαμορφώσιμο, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να χαρτογραφούν την επιχειρηματική λογική χωρίς προβλήματα στις κατανεμημένες εφαρμογές
 • Δοκιμή βάσει σεναρίου: Σε δοκιμές βάσει σεναρίων, έχετε πλήρη έλεγχο για να δοκιμάσετε τις διάφορες πτυχές των έξυπνων συμβολαίων και τη λειτουργικότητά του.

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που αναπτύσσουν ενεργά εφαρμογές πλήρους στοίβας χρησιμοποιώντας το DAML. Αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν Accenture, ISDAI, Hashed Health, Change HealthCare και άλλα!

Ωστόσο, το πιο συναρπαστικό πράγμα για το DAML είναι η υποστήριξή του σε άλλες κατανεμημένες τεχνολογίες καθολικών, όπως Hyperledger Sawtooth, Amazon Aurora, Hyperledger Fabric, VMWare, Corda και άλλα!

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για το DAML, ρίξτε μια ματιά στη δημοσίευσή μας για το θέμα εδώ: Ο απόλυτος οδηγός για το DAML

Έξυπνες περιπτώσεις χρήσης εφαρμογών / εφαρμογών

Οι έξυπνες συμβάσεις είναι ευέλικτες στην προσέγγισή τους. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολλούς έξυπνες περιπτώσεις χρήσης και συμβάσεων εφαρμογών.

Εν ολίγοις, τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα ακόλουθα σενάρια.

 • Εμπορικές δραστηριότητες
 • Αποθήκευση αρχείων
 • Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας
 • Αγορά ακινήτων
 • Σύστημα υποθηκών
 • Προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων
 • Ασφαλιστική αποζημίωση

Έχουμε καλύψει λεπτομερώς τις περιπτώσεις χρήσης έξυπνων συμβολαίων εδώ: Κορυφαίες 12 περιπτώσεις έξυπνης χρήσης συμβολαίου

DeFI: Οι καλύτερες έξυπνες υποθέσεις χρήσης συμβολαίου

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) είναι μια κίνηση ανοιχτού κώδικα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα στο οποίο οι χρήστες μπορούν να βασίζονται σε κατανεμημένες εφαρμογές (dApps) για τις οικονομικές τους ανάγκες.

Παρέχει βασικά χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω ενός δημόσιου και κατανεμημένου δικτύου που δεν είναι αξιόπιστο και έχει μεγαλύτερη εμβέλεια σε σύγκριση με το Centralized Finance (CeFI).

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα γι ‘αυτό, σας προτείνουμε να δείτε τον οδηγό εισαγωγής μας εδώ: Τι είναι το Decentralized Finance (DeFi); Ένας σύντομος οδηγός

Έχουμε επίσης προγραμματίσει να δημοσιεύσουμε ένα πλήρες μάθημα DeFi, οπότε συνεχίστε να ελέγχετε το χώρο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος του Οδηγού «Τι είναι έξυπνο συμβόλαιο». Καλύψαμε πολλά πράγματα σχετικά με τα έξυπνα συμβόλαια, και μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε σαφή κατανόηση του τι έχουν να προσφέρουν τα έξυπνα συμβόλαια.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για τις έξυπνες συμβάσεις; Πιστεύετε ότι θα επηρεάσει τη ζωή σας με κάποιο τρόπο ή με άλλο τρόπο στο μέλλον; Σχολιάστε παρακάτω και πείτε μας τις σκέψεις σας παρακάτω.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map