Ψηφιακό δολάριο: Μια ματιά στο μέλλον

Το έργο ψηφιακού δολαρίου είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα που μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μας αυτή τη στιγμή. Στον μεταβαλλόμενο κόσμο, ένα έργο σαν αυτό είναι απολύτως αναγκαιότητα. Στην πραγματικότητα, το φυσικό χρήμα τελειώνει τη δουλειά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε ψηφιακό νόμισμα αντί για χαρτί με βάση αυτήν τη στιγμή.

Αυτό το έργο είναι τώρα μεγάλη υπόθεση και όλοι το συζητούν. Εάν είστε απλώς αρχάριος και δεν γνωρίζετε πολλά για την πρωτοβουλία ψηφιακού δολαρίου, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Σήμερα, θα καλύψω την πρωτοβουλία για το ψηφιακό δολάριο. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το συγχέετε με την πρόσφατη πρόταση λογαριασμού ερεθίσματος κοραναϊού των ΗΠΑ.

Στην πραγματικότητα, αυτά διαφέρουν μεταξύ τους. Και θα καλύψω και αυτό το έργο. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα δύο έργα και πώς διαφέρουν στον πραγματικό κόσμο.

 

Εξέλιξη του νομίσματος

Το νόμισμα στον κόσμο έχει δει πολλά σκαμπανεβάσματα και έχει κάνει πολλά βήματα για να φτάσει αυτό το σημείο. Όμως, όπως το νόμισμα, το τραπεζικό σύστημα δεν άλλαξε τόσο δραστικά.

Έτσι, όταν η Western Union άρχισε να χρησιμοποιεί τηλεγραφήματα για να στέλνει και να λαμβάνει χρήματα το 1871, ο κόσμος άρχισε να βλέπει μια εντελώς διαφορετική πτυχή.

Ωστόσο, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια, η όλη διαδικασία δεν άλλαξε αρκετά όσο θα έπρεπε. Η όλη διαδικασία απαιτεί ακόμη δύο τράπεζες και στα δύο άκρα και μέσα για τη χρηματοδότηση της συναλλαγής. Έτσι, χρειάζεται πολύς χρόνος και πόροι για την ολοκλήρωση διεθνών συναλλαγών.

Επιπλέον, οι αλλαγές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες το καθιστούν ακόμη πιο προβληματικό σε πολλές περιπτώσεις.

Παρόλο που η διαδικασία είναι εντελώς αργή, εξακολουθεί να αυξάνεται η ζήτηση για ταχύτερες, προσβάσιμες και πιο συγκεκριμένες διαδικασίες συναλλαγών. Ως αποτέλεσμα, πολλές κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αναζητούν τρόπους για να διευκολύνουν τη διαδικασία.

Αλλά οι κεντρικές τράπεζες δεν είναι οι μόνες που αναζητούν νέες τεχνολογίες που μπορούν να εισαγάγουν νέες λειτουργίες.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές εταιρείες που αναζητούν μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται Blockchain για διάφορους τομείς. Παρόλο που το blockchain τροφοδοτεί κρυπτονομίσματα που δεν είναι σταθερά, πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη εισαγάγει σταθερά κρυπτονομίσματα.

Επίσης, το Ethereum, το Hyperledger, το Corda ή η Απαρτία αυξάνονται σε δημοτικότητα αρκετά γρήγορα.

Γνωρίζουμε λοιπόν ότι μπορούμε επίσης να δημιουργήσουμε σταθερά νομίσματα.


Έτσι, εισάγετε το έργο ψηφιακού δολαρίου.

 

Τι είναι το ψηφιακό δολάριο?

Λοιπόν, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός αυτού του όρου. Αλλά από την κατανόησή μου μετά την ανάγνωση του έργου θεμελίωσης ψηφιακού δολαρίου ενημέρωση, είναι –

Ένα ψηφιακό νόμισμα ή κρυπτογράφηση που θα αντικαταστήσει άμεσα το παραδοσιακό δολάριο ΗΠΑ και θα υποστηρίζεται από το ομοσπονδιακό αποθεματικό.

Σημαίνει ότι βασικά, είναι μια νέα μορφή νομίσματος που θα αντικαταστήσει τελικά τα νομίσματα που βασίζονται σε χαρτί που χρησιμοποιούμε αυτή τη στιγμή.

Το ίδρυμα ψηφιακού δολαρίου συνεργάζεται με την Accenture σε αυτό το έργο αυτή τη στιγμή. Λόγω του ότι οι ιδιωτικοί τομείς προωθούν την τεχνολογία, το ίδρυμα ψηφιακού δολαρίου ζητά μια νέα καινοτομία σε δολάρια.

Στην πραγματικότητα, η Accenture είναι μια παγκόσμια πρόοδος CBDC (ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας) ηγέτης, και μαζί με το ίδρυμα του ψηφιακού δολαρίου, δημιούργησαν ένα έργο ψηφιακού δολαρίου πολύ πρόσφατα.

Τώρα, ξέρετε τι είναι το ψηφιακό δολάριο.

Σκοπός του έργου Digital Dollar

Συνήθως, ο στόχος του έργου είναι να ενθαρρύνει τη δημόσια συζήτηση και έρευνα σχετικά με τα πλεονεκτήματα του ψηφιοποιημένου δολαρίου. Βασικά, το έργο θα αναπτύξει ένα πλαίσιο για τη χρήση του ψηφιοποιημένου δολαρίου και θα λάβει άλλα πρακτικά μέτρα για τη δημιουργία ενός υποστηριζόμενου CBDC.

Επιπλέον, θα διερευνήσει επίσης διάφορες επιλογές σχεδίασης που μπορούν να διασφαλίσουν πιο ασφαλείς και λειτουργικές επιλογές ψηφιακού δολαρίου. Συνήθως, θα περιλαμβάνει ανοιχτά φόρουμ, συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και ούτω καθεξής.

Εν πάση περιπτώσει, θα στοχεύσει επίσης ένα ψηφιακό ομοσπονδιακό αποθεματικό δολαρίου για να διασφαλίσει ότι το νόμισμα ομοσπονδιακό. οι εφεδρικές αιτήσεις συνεχίζονται.

Έτσι, το θεμέλιο του ψηφιακού δολαρίου και η Accenture θα στοχεύουν τελικά σε μια κλιμακούμενη, ασφαλή και ιδιωτική έκδοση του ψηφιοποιημένου δολαρίου.

 

Βασικές αρχές του ψηφιακού δολαρίου

Βασικά, το ίδρυμα ψηφιακού δολαρίου και η Accenture σκιαγράφησαν ορισμένες βασικές αρχές για το έργο τους. Στην πραγματικότητα, το έργο πρέπει να αναζητήσει άλλες απόψεις και ανάγκες των ενδιαφερομένων. Επίσης, καθώς το έργο πρέπει να πληροί το πρότυπο της χρηματοοικονομικής υποδομής των Η.Π.Α., θα δοκιμαστεί προσεκτικά πριν ξεκινήσει.

Έτσι, αυτές είναι οι βασικές αρχές που περιέγραψαν τα θεμέλια του ψηφιακού δολαρίου και η Accenture –

  • Βεβαιωθείτε ότι το ψηφιακό δολάριο θα περιλαμβάνει τη διεθνή αγορά και θα καθορίσετε μια ευθύνη από την τροφοδοσία και θα γίνετε μέρος του νομισματικού συστήματος.
  • Διατηρήστε όλη την αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής μαζί με τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι πληρωμές έχουν υψηλή ασφάλεια και απόρρητο.
  • Ακολουθήστε τις υπάρχουσες απαιτήσεις KYC / AML (Γνωρίστε τον πελάτη σας / Anti-Money Laundering) κατά τη διανομή αυτών. Επιπλέον, θα διατηρήσει επίσης την τραπεζική αρχιτεκτονική δύο επιπέδων και θα χρησιμοποιήσει μεσάζοντες για τη διεκπεραίωση πληρωμών.
  • Βεβαιωθείτε ότι συμπεριλαμβάνετε κάθε πληθυσμό στο σύστημα που σήμερα αποκλείονται ψηφιακά.
  • Βελτιώστε τις πολιτικές της οικονομίας χρησιμοποιώντας διαφανή μέσα για τη διευκόλυνση των πληρωμών.
  • Προσφέρετε διαδικασία ολοκλήρωσης με την υπάρχουσα οικονομική δομή και χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι για να κρατήσετε τα χρήματα.
  • Αναπτύξτε κορυφαία τεχνολογία για να υποστηρίξετε όλες τις λειτουργίες του ψηφιακού δολαρίου.
  • Συνεργαστείτε με άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους τομείς προκειμένου να αξιοποιήσετε τις τεχνολογικές εξελίξεις τους.

 

Πιθανές περιπτώσεις χρήσης ψηφιακού δολαρίου

Το ίδρυμα περιγράφει μερικές από τις πιθανές περιπτώσεις χρήσης ψηφιακού δολαρίου που πρέπει να ελέγξετε. Ας δούμε τι είναι αυτά –

Λιανικές πληρωμές

Αυτή είναι μια από τις περιπτώσεις χρήσης ψηφιακού δολαρίου που μπορούν να ωφελήσουν πολύ τις πληρωμές λιανικής. Στην πραγματικότητα, οι διαδικτυακές πληρωμές λιανικής δεν χρησιμοποιούν συνήθως χρήματα κεντρικής τράπεζας Η χρήση των φυσικών μετρητών για αυτόν τον σκοπό βρίσκεται σε παρακμή, σίγουρα στα νομισματικά μεγέθη.

Έτσι, ένα ψηφιακό δολάριο θα ωφελήσει ιδιαίτερα αυτόν τον τομέα. Με αυτό, μπορείτε να λάβετε στιγμιαίες ομότιμες πληρωμές, ασφάλεια, ευελιξία και πολλά άλλα.

 

Χονδρικές πληρωμές

Αυτή είναι μια άλλη από τις σημαντικές περιπτώσεις χρήσης ψηφιακού δολαρίου που θα ωφεληθούν επίσης. Συνήθως, οι χονδρικές πληρωμές εξαρτώνται από τα εθνικά συστήματα πληρωμών και χρησιμοποιούν την επιλογή διατραπεζικής εκκαθάρισης για να διευθετήσουν όλες τις συναλλαγές. Έτσι, χρειάζεται πολύς χρόνος για τη συναλλαγή μεγάλων χρημάτων από τα κεντρικά χρήματα σε άλλες τράπεζες.

Έτσι, ένα ψηφιακό δολάριο μπορεί εύκολα να διαφοροποιήσει τη διαδικασία και να δώσει πιο αυθόρμητη πρόσβαση σε πληρωμές μεγάλης αξίας.

 

Διεθνείς πληρωμές

Κατά την εκτέλεση διεθνών πληρωμών ψηφιακά, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δολάρια ΗΠΑ για αυτό. Έτσι, στο έργο ψηφιακού δολαρίου, μπορείτε να διασφαλίσετε ένα άμεσο νομισματικό σύστημα χωρίς κινδύνους και λιγότερες ελλείψεις των παλαιών τραπεζικών συστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί επίσης να προωθήσει την ενοποίηση της χρηματοοικονομικής αγοράς των επιχειρήσεων, καθώς και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στις παγκόσμιες πληρωμές στο εμπόριο.

Έτσι, η εξασφάλιση πληρωμών και εμβασμάτων μεγάλης αξίας θα είναι εύκολη και θα περιλαμβάνει διευθετήσεις υπεράκτιας ασφάλειας. Αυτή είναι η τελευταία περίπτωση χρήσης ψηφιακού δολαρίου στη λίστα.

 

Ποιες είναι οι προκλήσεις?

Λοιπόν, υπάρχουν μερικές προκλήσεις που σχετίζονται με αυτό. Στην πραγματικότητα, πολλές τράπεζες εξακολουθούν να είναι δύσπιστες για το σύνολο της CBDC. Προφανώς, είναι μια μεγάλη αλλαγή και κανείς δεν ξέρει πώς θα επηρεάσει την οικονομική αρχιτεκτονική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Η πρωτοβουλία ψηφιακού δολαρίου μπορεί να αλλάξει τον τρόπο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια και το απόρρητο, καθώς όλα θα είναι διαδικτυακά. Ενώ οι δραστηριότητες ξεπλύματος χρημάτων ή απάτης θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα, πρέπει να χρησιμοποιούν πρόσθετη ασφάλεια για υπεράκτιους λογαριασμούς.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η χρήση ψηφιακών δολαρίων εκτός των Η.Π.Α. Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία μπορεί να είναι πολύ προηγμένη για να προσαρμοστεί σε κάθε χώρα. Έτσι, όλα είναι ακόμα ασαφή αυτή τη στιγμή.

Τώρα, ξέρετε τι είναι το ψηφιακό δολάριο και όλα σχετικά με τις βασικές αρχές του. Ωστόσο, τώρα θα επικεντρωθώ στην πρόσφατη πρωτοβουλία για το δολάριο που προέκυψε στο νομοσχέδιο τόνωσης λόγω του κοροναϊού. Ας δούμε λοιπόν τι είναι τώρα!

 

Ψηφιακό δολάριο: Τα ηλεκτρονικά μετρητά

Λόγω της πρόσφατης επιδημίας του κοροναϊού, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να καταρτίσουν ένα σχέδιο ανακούφισης για να βοηθήσουν την κατάσταση. Ωστόσο, μια έκδοση της πρωτοβουλίας για το ψηφιακό δολάριο εμφανίστηκε στο πρόσφατο προσχέδιο που πρότεινε πρόσφατα η Βουλή των Δημοκρατών.

Προκειμένου να πραγματοποιήσουν πληρωμές σε μετρητά στους κατοίκους των Η.Π.Α., ήθελαν να δημιουργήσουν ένα σύστημα ψηφιακού νομίσματος που θα διασφαλίζει μια ταχύτερη διαδικασία πληρωμής. Στην πραγματικότητα, είναι στην πραγματικότητα μια ηλεκτρονική έκδοση μετρητών του υπάρχοντος δολαρίου που έχουν στο ομοσπονδιακό αποθεματικό.

Για να το χρησιμοποιήσει, η κεντρική τράπεζα πρέπει επίσης να έχει ένα ψηφιακό πορτοφόλι και θα διατηρεί επίσης ένα ομοσπονδιακό αποθεματικό ψηφιακού δολαρίου. Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα ονομάζεται “FedAccounts”.

Ωστόσο, λόγω της περίπλοκης φύσης του συστήματος, δεν έκανε την τελική περικοπή.

Αλλά τώρα ξέρουμε πώς μπορεί να φαίνεται. Έτσι, θα περιγράψω επίσης μερικές από τις βασικές πτυχές αυτής της πρωτοβουλίας ψηφιακού δολαρίου.

 

Βασικοί όροι

Ψηφιακό Δολάριο –

Το υπόλοιπο θα εκφράσει μια τιμή δολαρίου και θα έχει ψηφιακές εγγραφές στο ομοσπονδιακό αποθεματικό τράπεζα. Επιπλέον, το υπόλοιπο σε αυτούς τους λογαριασμούς θα καταγράφεται ως υποχρεώσεις. Βασικά, εδώ, το ψηφιακό δολάριο σημαίνει μια τιμή ηλεκτρονικού δολαρίου που μπορείτε να εξαργυρώσετε από όλα τα επιλέξιμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

 

Ψηφιακό πορτοφόλι δολαρίου –

Εδώ, θα σημαίνει ένα ψηφιακό πορτοφόλι που θα διατηρήσει η ομοσπονδιακή τράπεζα για λογαριασμό κάθε πολίτη. Έτσι, το ψηφιακό αποθεματικό δολάριο θα αποθηκεύει την τιμή σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, η οποία θα έχει φυσική ταυτότητα.

 

Τράπεζα μέλους –

Οι τράπεζες μέλη είναι τράπεζες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αρχιτεκτονικής.

 

Πορτοφόλι ψηφιακού δολαρίου

Οι τράπεζες μέλη θα διατηρήσουν αυτό το σύστημα πορτοφολιού για έναν πολίτη που πληροί τις προϋποθέσεις και ο οποίος θα έχει πρόσβαση στο αποθεματικό υπόλοιπο που θα διατηρήσει η τράπεζα μέλος στο ψηφιακό δολάριο ομοσπονδιακό αποθεματικό.

 

Πιστοποιημένο άτομο –

Κάθε πολίτης ή κάτοικος των Η.Π.Α. θα είναι εξειδικευμένο άτομο σε αυτήν την περίπτωση.

 

Διαδικασία παράδοσης αυτού του δολαρίου

Γενικά, ο Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών θα πραγματοποιήσει τις πληρωμές αφού ελέγξει τις πληροφορίες του αιτούντος. Έτσι, ο επίτροπος μπορεί να καταθέσει απευθείας τις πιστώσεις ή να χρησιμοποιήσει επιταγές για να εξορθολογίσει τη διαδικασία.

Επιπλέον, ο Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα σύστημα στο οποίο μπορείτε να τους προσφέρετε τα στοιχεία σας για τις άμεσες καταθέσεις και να παρέχουν την υπηρεσία για εσάς. Επιπλέον, θα ενημερώσουν επίσης το κοινό του συστήματος και τον τρόπο λειτουργίας του.

 

Αποκτώντας πρόσβαση

Λοιπόν, μόλις λάβετε την κατάθεση στον λογαριασμό σας, μπορείτε να κάνετε ανάληψη των χρημάτων την ίδια ημέρα. Επιπλέον, δεν πρέπει να υπάρχει όριο στις αναλήψεις σας. Έτσι, μπορείτε να αποσύρετε πλήρως τα χρήματα από το FedAccounts.

 

Όροι ψηφιακού πορτοφολιού

Όλα τα πορτοφόλια ή οι λογαριασμοί δεν θα έχουν ελάχιστο υπόλοιπο ή μέγιστο όριο υπολοίπου. Επιπλέον, δεν θα έχει καμία χρέωση λογαριασμού.

Σε περίπτωση τόκων, κανείς δεν θα πληρώσει περισσότερο από αυτό που απαιτείται για το απαιτούμενο αποθεματικό και το επιπλέον αποθεματικό.

Το πορτοφόλι θα έχει τυπικά χαρακτηριστικά όπως τραπεζικές συναλλαγές μέσω Διαδικτύου, τραπεζική κινητής τηλεφωνίας, χρεωστική κάρτα, επιλογές πληρωμής λογαριασμού και πολλά άλλα.

 

Ψηφιακό νόμισμα έναντι Ψηφιακά ηλεκτρονικά μετρητά

Τώρα που γνωρίζετε και για τα δύο, ήρθε η ώρα να τα συγκρίνετε. Στην πραγματικότητα, πολλοί από εσάς συγχέετε αυτά τα δύο. Ωστόσο, δεν είναι παρόμοιο έργο.

Αυτά είναι εντελώς διαφορετικά το ένα από το άλλο και είναι ξεχωριστά έργα. Ωστόσο, δυστυχώς, και οι δύο έχουν το ίδιο όνομα. Έτσι, δημιουργήθηκε η σύγχυση.

Πρώτα απ ‘όλα, το ψηφιακό δολάριο στο σχέδιο ανακούφισης είναι στην πραγματικότητα μια μορφή ηλεκτρονικών μετρητών και όχι ψηφιακού νομίσματος. Βασικά, έχουμε ήδη μια μορφή ηλεκτρονικών μετρητών που χρησιμοποιούμε από το διαδικτυακό τραπεζικό μας σύστημα.

Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, το δολάριο θα συνδεθεί απευθείας με το ομοσπονδιακό αποθεματικό στους πολίτες των ΗΠΑ. Ωστόσο, απαιτεί όλες τις δυνατότητες των δυνατοτήτων που μπορεί να θέλουμε, αλλά αυτό δεν απέχει πολύ από αυτό που ήδη χρησιμοποιούμε.

Είναι απλώς μια ένδοξη εκδοχή αυτού που χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια των ετών.

Από την άλλη πλευρά, το αρχικό έργο είναι στην πραγματικότητα ένα ψηφιακό νόμισμα. Στην πραγματικότητα, δεν θα υποστηρίζεται από φυσικά χρήματα, αλλά θα έχει τη δική του αξία παράλληλα. Σκεφτείτε το ως έκδοση κρυπτογράφησης του σημερινού δολαρίου.

Έτσι, θα έχει παρόμοια αξία με οποιοδήποτε άλλο ομοσπονδιακό αποθεματικό και τραπεζογραμμάτια. Και έτσι, εάν το ίδρυμα μπορεί να διευκολύνει αυτό το έργο, θα δούμε μια νέα ψηφιακή έκδοση νομίσματος την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μαζικοί άνθρωποι χωρίς να χρειάζονται αντίγραφα ασφαλείας σε χαρτί.

Πιο συγκεκριμένα, θα διασφαλίσει επίσης ένα πιο διαφανές και δίκαιο παιχνίδι στη συνολική οικονομία.

 

Συμπερασματικές σκέψεις

Το ψηφιακό δολάριο μπορεί να είναι η αρχή μιας νέας επανάστασης στην ιστορία της τεχνολογίας. Υποθέτω ότι θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι η αρχή των σεναρίων επιστημονικής φαντασίας που όλοι βλέπουμε σε ταινίες. Αλλά χρειάζεται ακόμα χρόνο για να ανθίσει, και ελπίζουμε, όταν συμβαίνει αυτό, να είστε έτοιμοι να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Ελπίζω πραγματικά ότι ο οδηγός σας βοήθησε να μάθετε τι είναι το ψηφιακό δολάριο και πώς μπορεί να λειτουργήσει. Προς το παρόν, δεν έχουμε ακόμα αρκετές πληροφορίες σχετικά με το έργο. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα εισαγάγουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα.

Γι ‘αυτό, φροντίστε να μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ίδρυμα ψηφιακού δολαρίου και το πρόγραμμα Accenture.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map