Πώς λειτουργεί η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση;

Η DeFi, επίσης γνωστή ως αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της βιομηχανίας blockchain. Από τη μία πλευρά, τα κρυπτονομίσματα μας δίνουν μια εναλλακτική λύση στη χρήση χρημάτων που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση δημιουργεί νέα χρηματοοικονομικά μέσα που δεν χρειάζονται κεντρικά ιδρύματα. Αλλά πώς λειτουργεί η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση; Ας μάθουμε τώρα!

Αν και σε σύγκριση με την παγκόσμια οικονομία, ολόκληρο το φάσμα του DeFi είναι ακόμα μικρό, αλλά βλέπουμε ταχεία ανάπτυξη το 2020. Τον Ιανουάριο του 2019, η αξία των 278,75 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν κλειδωμένη στην οικονομία του DeFi. Ωστόσο, μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, αυξήθηκε στα 676,24 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, έφτασε τα 1 δισ. Δολάρια μέχρι τον Ιούνιο του 2020 και συνέχισε να αυξάνεται τον Ιούλιο, φτάνοντας τα 3,95 δισ. Δολάρια. Τώρα, τον Οκτώβριο, φτάνει τα 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια, που είναι τεράστιο ποσό αξίας.

Αυτή η ανάπτυξη δείχνει πόσο μεγάλο θα γίνει το DeFi, και παρόλο που εξακολουθεί να είναι ένας μικρός τομέας, πολλές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για αυτό. Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν αρκετά τι είναι το DeFi ή πώς λειτουργεί η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.

Έτσι, θα εξηγήσω πώς μπορεί να λειτουργήσει η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση στην κεντρική μας οικονομία και τι πρέπει να περιμένετε από αυτήν. Οι αρχάριοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον οδηγό για να κατανοήσουν περισσότερα για το αποκεντρωμένο οικοσύστημα χρηματοδότησης.

Εγγραφείτε τώρα: Εισαγωγή στο μάθημα DeFi

Πώς λειτουργεί η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση?

Πριν εξηγήσω τη διαδικασία του τρόπου λειτουργίας της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, ας δούμε μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά αυτής της τεχνολογίας. Στην πραγματικότητα, η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση χρησιμοποιεί δημόσιους αποκλεισμούς αντί ιδιωτικών ή ομοσπονδιακών.

Έτσι, περισσότερο ή λιγότερο, αυτές οι εφαρμογές αναπαράγουν τα χαρακτηριστικά ή τη διαδικασία εργασίας των δημόσιων blockchains.

Βασικά, στο blockchain DeFi, θα δείτε ένα σύστημα καθολικών που θα παρακολουθεί όλους τους διαφορετικούς τύπους ανταλλαγών δεδομένων που συμβαίνουν στο δίκτυο. Στην πραγματικότητα, αυτές οι ανταλλαγές δεδομένων είναι «συναλλαγές» στο δίκτυο blockchain. Μόλις επαληθευτούν, προστίθενται στο καθολικό και ονομάζονται μπλοκ.

Οι εφαρμογές DeFi χρησιμοποιούν έναν διαφορετικό τύπο κατανεμημένου δικτύου για να βεβαιωθούν ότι όλες οι συναλλαγές εντός του συστήματος είναι στο σημείο και μόνο εντός ομότιμων. Επιπλέον, μόλις το δίκτυο επαληθεύσει ένα blockchain και το προσθέσει στο καθολικό, κανένας άλλος ομότιμος δεν μπορεί να το αλλάξει ή να το διαγράψει.

Η διαδικασία εργασίας

Το DeFi blockchain διασφαλίζει ότι η διαδικασία είναι ασφαλής χρησιμοποιώντας “πλήκτρα”. Σε αυτήν την τεχνολογία, όταν θα χρησιμοποιήσετε ένα σύνολο κρυπτογραφημένων κλειδιών, θα λάβετε μια μοναδική αναγνώριση στην οποία κανείς δεν θα έχει πρόσβαση. Συνήθως, αυτό το ζεύγος κλειδιών περιλαμβάνει δημόσιο και ιδιωτικό κλειδί.

Στην πραγματικότητα, αυτή η διαδικασία χρήσης ζευγών κλειδιών για την κρυπτογράφηση πληροφοριών ονομάζεται “ασύμμετρη κρυπτογραφία” και είναι ευρέως δημοφιλής στον χώρο του blockchain.

Βασικά, εδώ, άλλοι συνομηλίκοι μπορούν να δουν ή να χρησιμοποιήσουν το δημόσιο κλειδί σας για να σας βρουν στο σύστημα. Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό σας κλειδί, μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε τις συναλλαγές σας ή οποιοδήποτε είδος ενέργειας. Έτσι, θα χρειαστείτε ένα ιδιωτικό κλειδί για να εκτελέσετε συγκεκριμένες ενέργειες στο δίκτυο blockchain DeFi.


Παρόλο που, ορισμένες αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης λειτουργούν διαφορετικά όπου μπορείτε να εκτελέσετε ενέργειες με πρωτόκολλα KYC.

Δεδομένου ότι υπάρχουν κρυπτονομίσματα, έτσι το δημόσιο κλειδί σας πιθανότατα θα λειτουργεί ως το ψηφιακό πορτοφόλι σας. Έτσι, χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό σας κλειδί, μπορείτε να αγοράσετε, να πουλήσετε ή ακόμα και να στείλετε κρυπτονομίσματα. Γι ‘αυτό πρέπει πραγματικά να το διατηρήσετε ασφαλές.

Επομένως, για την αποστολή μιας συναλλαγής, θα πρέπει να την εξουσιοδοτήσετε με το ιδιωτικό σας κλειδί. Μόλις το κάνετε, το σύστημα θα δημιουργήσει ένα μπλοκ που αντιπροσωπεύει τη συναλλαγή και θα ειδοποιήσει το σύστημα για επαλήθευση από άλλους. Μετά από αυτό, όταν άλλοι επαληθεύσουν ότι είναι έγκυρο αίτημα, τότε θα εκτελέσει το αίτημα συναλλαγής σας και θα προσθέσει το μπλοκ στο καθολικό.

Επιπλέον, όλο το μπλοκ αποκτά ένα μοναδικό αναγνωριστικό και χρονικό πλαίσιο που αποτρέπει κάθε είδους κακόβουλη δραστηριότητα.

Στο DeFi, θα λάβετε ψευδο-ανώνυμες διευθύνσεις. Έτσι, ουσιαστικά, κανείς δεν μπορεί να δει το όνομά σας, αλλά μπορεί να δει τη διεύθυνσή σας, η οποία θα περιέχει τυχαίους αριθμούς και γράμματα.

Διαβάστε επίσης: Αποκεντρωμένη Τεχνολογία Οικονομικών – Ένας πλήρης οδηγός

Πόσο ασφαλής είναι η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση?

Λοιπόν, οι εφαρμογές DeFi δεν είναι απολύτως ασφαλείς. Στην πραγματικότητα, κανένα σύστημα δεν μπορεί να σας προσφέρει 100% ασφάλεια. Ωστόσο, η DeFi διασφαλίζει ότι προσφέρει ένα πολύ πιο προηγμένο σύστημα ασφαλείας σε σύγκριση με τα παραδοσιακά νομισματικά συστήματα.

Στην πραγματικότητα, η παραβίαση αυτών των εφαρμογών είναι εξαιρετικά δύσκολη και πολύ δύσκολη. Καθώς το σύστημα διανέμεται, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο πρέπει να χαράξουν κάθε συσκευή χρησιμοποιώντας την εφαρμογή. Αυτό καταλαμβάνει πολλούς πόρους και, τελικά, δεν αξίζει τον κόπο.

Ωστόσο, υπάρχουν κίνδυνοι εάν μια εφαρμογή DeFi διατεθεί με ένα υποκείμενο σφάλμα ή κενό. Ακριβώς για αυτόν τον τύπο κινδύνου, πολλοί δεν είναι σίγουροι αν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε το DeFi αντί του CeFi.

Εν πάση περιπτώσει, όπως και κάθε τεχνολογία, το DeFi μόλις ξεκίνησε το ταξίδι του και έχει ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά. Αλλά αν συγκρίνουμε το DeFi εναντίον του CeFi, το DeFi σίγουρα θα κερδίσει ακόμα και με όλα τα ελαττώματα.

Βασικά στοιχεία του οικοσυστήματος DeFi και πώς λειτουργούν

Ας δούμε τα βασικά στοιχεία του DeFi για να μάθουμε πώς λειτουργεί το καθένα από αυτά για να δημιουργήσει το οικοσύστημα. Στην πραγματικότητα, κάθε στοιχείο έρχεται με το μερίδιο των ιδιοτήτων του. Επομένως, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν αυτές οι λειτουργίες.

Βασικά, στον πυρήνα, θα δείτε πέντε στοιχεία –

 • Ανοιχτά πρότυπα καθολικών
 • Σταθεροί
 • Έξυπνες συμβάσεις
 • Αγορά και ανταλλαγές
 • Πλατφόρμες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και ασφαλίσεων

Ανοιχτά πρότυπα καθολικών

Οι περισσότερες από τις αποκεντρωμένες εταιρείες χρηματοδότησης χρησιμοποιούν πρότυπα ανοιχτού καθολικού όταν αναπτύσσουν ένα νέο είδος εφαρμογής DeFi. Αυτό διασφαλίζει ότι αυτές οι εφαρμογές έχουν διαλειτουργικότητα. Επομένως, χωρίς τη χρήση κοινών προτύπων, οι αποκεντρωμένες εφαρμογές δεν θα είναι συμβατές μεταξύ τους.

Ένα άλλο μεγάλο γεγονός είναι ότι, χωρίς πρότυπα ανοιχτού κώδικα, οι εταιρείες δεν μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν κοινά πρότυπα. Ωστόσο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της εφαρμογής βασίζεται στο Ethereum, είναι προφανές ότι αυτές οι εφαρμογές θα έχουν παρόμοια πρότυπα.

Επίσης, αυτά τα πρότυπα βοηθούν τις πλατφόρμες δανεισμού να προσφέρουν περισσότερη ευελιξία όσον αφορά τα ψηφιακά στοιχεία.

Επίσης, η χρήση δημόσιων blockchains έρχεται με το δικό της σύνολο πλεονεκτημάτων όπως:

 • Δίκτυο χωρίς άδεια
 • Διαλειτουργικότητα
 • Διαφάνεια
 • Αμετάβλητο
 • Ταχύτερες συναλλαγές

Έξυπνες συμβάσεις

Τα έξυπνα συμβόλαια αποτελούν κρίσιμο μέρος του οικοσυστήματος DeFi. Στην πραγματικότητα, οι έξυπνες συμβάσεις συμβάλλουν στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας αποκεντρωμένης χρηματοδότησης. Τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν να αυτοματοποιήσουν οτιδήποτε, από το δανεισμό και το δανεισμό έως τις ασφαλιστικές απαιτήσεις.

Σχεδόν κάθε εφαρμογή DeFi χρησιμοποιεί έξυπνα συμβόλαια για να διευκολύνει τις δυνατότητές της. Επιπλέον, το καλύτερο είναι ότι τα έξυπνα συμβόλαια δεν χρειάζονται μεσάζοντες, επομένως δεν υπάρχουν ενδιάμεσες χρεώσεις. Η χρήση έξυπνων συμβολαίων είναι ευκολότερη, ταχύτερη και ασφαλής σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συμβόλαια.

Υπάρχουν όμως και κίνδυνοι στο DeFi όταν χρησιμοποιούν έξυπνα συμβόλαια για να διευκολύνουν τις ενέργειες.

Εάν αναρωτιέστε για τους σημαντικότερους κινδύνους στο DeFi και πώς μπορείτε να τα διαχειριστείτε, θα πρέπει να δείτε τον οδηγό μας Κίνδυνοι στο DeFi.

Σταθεροί

Ένα άλλο βασικό στοιχείο του DeFi είναι τα σταθερά νομίσματα. Οι αποκεντρωμένες εταιρείες χρηματοδότησης προσπαθούν να αυξήσουν τη χρήση των σταθερών νομισμάτων αντί των κρυπτονομισμάτων. Συνήθως, τα τυπικά cryptos είναι αρκετά ασταθή και η χρήση τους στο DeFi μπορεί να ανισορροπήσει τη φύση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Εν πάση περιπτώσει, τα σταθερά νομίσματα συνδέονται πραγματικά με νομίσματα ή περιουσιακά στοιχεία πραγματικού κόσμου. Στην πραγματικότητα, αυτή η διαδικασία την καθιστά πιο σταθερή σε σύγκριση με τα τυπικά cryptos. Σε κάθε περίπτωση, αυτά έχουν σχεδιαστεί για να παραμένουν σταθερά, παρόλο που οι τιμές των κρυπτογράφων συνεχίζουν να αλλάζουν.

Πρακτικά, υπάρχουν τέσσερα είδη σταθερών νομισμάτων. Αυτά είναι –

 • Fiat-Εξασφάλιση
 • Κρυπτο-εξασφάλισε
 • Εμπορεύματα με εξασφάλιση
 • Μη εξασφαλισμένη
Fiat-Εξασφάλιση

Αυτά συνδέονται κυρίως με χρήματα fiat, όπως το USD. Στην πραγματικότητα, αυτά είναι πιο δημοφιλή στον χώρο DeFi σε σύγκριση με άλλα σταθερά νομίσματα. Επίσης, αυτά συνδέονται κυρίως ως αναλογία 1: 1 προς νόμισμα fiat για να το κάνουν πιο σταθερό και λιγότερο ασταθές.

Επομένως, θα πρέπει να επιβάλλετε καλύτερους κανονισμούς για να το κάνετε πιο δημοφιλές από τα χρήματα fiat. Το ζήτημα είναι ότι τα υποστηρίζει fiat currecny έτσι ώστε να είναι κάπως συγκεντρωτικά. Έτσι, το κύριο χαρακτηριστικό του DeFi συγκρούεται άμεσα με αυτό το στοιχείο.

Κρυπτο-εξασφάλισε

Αυτά τα σταθερά νομίσματα συνδέονται έναντι κρυπτονομίσματος. Ωστόσο, μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό θα αυξήσει την μεταβλητότητα αντί να τη μειώσει. Αλλά αυτά τα σταθερά νομίσματα δεν συνδέονται σε μια αναλογία 1: 1 όπως τα σταθερά νομίσματα με ασφάλεια.

Για τη μείωση της πτητικής φύσης, αυτά συχνά είναι υπερβολικά εξασφαλισμένα. Έτσι, όταν αλλάζουν οι τιμές, το stablecoin μπορεί να απορροφήσει τις διακυμάνσεις. Επίσης, αυτά τα σταθερά νομίσματα είναι πιο αποκεντρωμένα καθώς υποστηρίζονται από cryptos. Έτσι, η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια και η ασφάλεια παραμένουν επίσης εδώ.

Εμπορεύματα με εξασφάλιση

Εγγύηση εμπορευμάτων είναι ένας τύπος stablecoin που υποστηρίζεται από προϊόντα όπως ο χρυσός ή το ασήμι. Υποθέτω ότι το πιο κοινό προϊόν είναι ο χρυσός. Αλλά μπορείτε να βρείτε σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από ακίνητα, λάδια ή ακόμα και άλλα πολύτιμα μέταλλα.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες αυτών των σταθερών νομισμάτων θα έχουν στην πραγματικότητα ένα απτό περιουσιακό στοιχείο με την ύπαρξη στον πραγματικό κόσμο. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να προσφέρουν άλλα κρυπτονομίσματα. Οι άνθρωποι τείνουν να διατηρούν αυτά τα νομίσματα καθώς, με την πάροδο του χρόνου, αυτά μπορούν να αυξήσουν το κίνητρο για αυτά.

Μη εξασφαλισμένη

Κανένα στοιχείο δεν υποστηρίζει αυτά τα νομίσματα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να φαίνεται λίγο αντιφατικό με τις αρχές του stablecoins. ωστόσο, λειτουργεί. Όπως το δολάριο ΗΠΑ, εάν οι άνθρωποι πιστεύουν στην αξία τους, μπορεί να διατηρήσει τη σταθερότητά του. Ωστόσο, η κεντρική αρχή τις διέπει για να διατηρήσει την προσφορά και τη ζήτηση ισορροπημένη για τη διασφάλιση σταθερής αξίας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα stablecoins; Ρίξτε μια ματιά στον αναλυτικό οδηγό μας για stablecoin για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Αγορά και ανταλλαγές

Οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές και οι ανοιχτές αγορές αποτελούν επίσης μέρος του οικοσυστήματος DeFi. Στην πραγματικότητα, οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές διασφαλίζουν ότι οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν ψηφιακά στοιχεία χωρίς να αποκαλύπτουν την πλήρη ταυτότητά τους. Επιπλέον, αυτές οι ανταλλαγές μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο, να μειώσουν τα τέλη και να επιβάλουν ασφάλεια.

Το Marketplaces βοηθά τους χρήστες να ανταλλάσσουν περιουσιακά στοιχεία ή προϊόντα απευθείας χωρίς προβλήματα. Δίνει πραγματικά ένα διαφορετικό είδος στις διαδικτυακές αγορές καθώς δεν θα χρειαστεί να εξαρτάται από τρίτο μέρος για να προσφέρει την πλατφόρμα του για να το κάνει.

Επίσης, ορισμένες αγορές προσφέρουν επίσης ανεξάρτητες συναυλίες που μπορούν να σας κερδίσουν χρήματα για την υπηρεσία σας.

Πλατφόρμες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και ασφαλίσεων

Το οικοσύστημα DeFi περιλαμβάνει διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, η οποία καλύπτει επίσης τη διαχείριση επενδύσεων. Χρησιμοποιώντας αυτές τις πλατφόρμες, οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να αποκτήσουν επενδυτικές ευκαιρίες επίσης. Βασικά, αυτά τα πορτοφόλια βοηθούν στην αλληλεπίδραση με εφαρμογές συναλλαγών για μεταφορά, αγορά και πώληση ψηφιακών στοιχείων.

Οι αποκεντρωμένες εταιρείες χρηματοδότησης προσφέρουν επίσης ασφαλιστικές πλατφόρμες για τη βελτίωση των χρηστών. Στην πραγματικότητα, ο ασφαλιστικός κλάδος χρειάζεται μια αλλαγή λόγω της αφθονίας των εγγράφων και των ψευδών απαιτήσεων.

Από την άλλη πλευρά, οι ασφαλιστικές απαιτήσεις απαιτούν πολύ χρόνο και προκαλούν πολλές ταλαιπωρίες στην πορεία. Ωστόσο, οι πλατφόρμες διαχείρισης ασφαλίσεων μπορούν να βελτιώσουν τη διαδικασία μέσω έξυπνων συμβολαίων και να χρησιμοποιήσουν ελεγκτές για να ελέγξουν την αυθεντικότητα μιας ασφαλιστικής αξίωσης.

 

Μπορεί η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση να λειτουργεί χωρίς κρυπτονομίσματα?

Είναι προφανές ότι χωρίς κρυπτονομίσματα το αποκεντρωμένο οικοσύστημα χρηματοδότησης δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δεδομένου ότι είναι ένας νέος τύπος νομισματικού συστήματος, πρέπει να διαθέτει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και κρυπτονομίσματα για να λειτουργήσει πλήρως. Ωστόσο, παρόλο που τα περισσότερα αποκεντρωμένα χρηματοοικονομικά παραδείγματα χρησιμοποιούν κάποιο είδος εγγενών διακριτικού ή περιουσιακού στοιχείου, δεν είναι υποχρεωτικό για κάθε εφαρμογή DeFi να το χρησιμοποιεί.

Στην πραγματικότητα, πολλές εφαρμογές DeFi δεν χρειάζονται κρυπτογράφηση. Για παράδειγμα, εργαλεία ανάπτυξης υποδομής όπως το Truffle ή το Ganache σάς προσφέρουν μια σειρά εργαλείων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία για να αναπτύξετε λύσεις, αλλά δεν θα χρειαστείτε κρυπτογράφηση για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία.

Στην πραγματικότητα, το οικοσύστημα είναι τεράστιο και ενώ το οικοσύστημα εξαρτάται από κρυπτονομίσματα, δεν εξαρτώνται όλα αυτά τα στοιχεία από αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με τον τύπο εφαρμογής που είναι.

Τα κρυπτονομίσματα ενδέχεται να αποτύχουν

Λοιπόν, τα κρυπτονομίσματα έχουν τα δικά τους ζητήματα – είναι ασταθή και απρόβλεπτα. Επομένως, το να βασίζουμε ένα νέο νομισματικό σύστημα σε ένα ευμετάβλητο περιουσιακό στοιχείο δεν θα ήταν έξυπνη κλήση.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι η αυξανόμενη δημοτικότητα των stablecoins. Τα Stablecoins είναι επίσης κρυπτονομίσματα, αλλά συνδέονται με πραγματικά χρήματα. Έτσι, μπορούν να αντικαταστήσουν όλη την ευμετάβλητη φύση των κρυπτονομισμάτων.

Για να το καταστήσει τέλειο, ένας άλλος τύπος χρηματοοικονομικού συστήματος μπαίνει γρήγορα στο προσκήνιο – Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας (CBDC).

Εδώ, το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain, αλλά δεν είναι πλήρως αποκεντρωμένο. Επιπλέον, εισάγει επίσης μια ψηφιακή έκδοση των χρημάτων fiat που χρησιμοποιούμε. Έτσι, θα επικρατήσει ο έλεγχος του ψηφιακού χρήματος, αλλά θα διασφαλίσει ότι το περιουσιακό στοιχείο δεν θα μεταβληθεί.

Επομένως, μοιάζει περισσότερο με μια υβριδική έκδοση αποκεντρωμένης τεχνολογίας χρηματοδότησης. Στο μέλλον, το DeFi μπορεί να πάρει μια σειρά για να γίνει αυτός ο τύπος δομής εάν θέλει να αντικαταστήσει το παραδοσιακό νομισματικό σύστημα. Ωστόσο, εάν το DeFi καταφέρει να απαλλαγεί από τα ελαττώματα του, μπορεί πραγματικά να διατηρήσει την αποκεντρωμένη φύση του.

 

Πώς λειτουργεί η αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική εφαρμογή?

Σχεδόν όλες οι αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές εφαρμογές αξιοποιούν το Ethereum για να επιτύχει τα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας blockchain. Στην πραγματικότητα, η Ethereum προσφέρει σχεδόν εικονική μηχανή Turing Ethereum (EVM), η οποία είναι ουσιαστικά ο μόνος λόγος για την αύξηση των εφαρμογών DeFi. Βασικά, μια μηχανή Turing μπορεί να αναπαράγει, να διεγείρει και να τρέχει οποιοδήποτε είδος αλγορίθμων.

Πιο συγκεκριμένα, το EVM είναι επίσης η ραχοκοκαλιά των έξυπνων συμβάσεων, το οποίο είναι υποχρεωτικό στοιχείο του DeFi. Μπορείτε να προγραμματίσετε οποιαδήποτε έξυπνα συμβόλαια ή αποκεντρωμένο κώδικα χρηματοδότησης για EVM και να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο Ethereum για να το εκτελέσετε.

Ωστόσο, όλες οι εφαρμογές DeFi δεν χρειάζονται απαραίτητα ένα δίκτυο blockchain για να λειτουργήσουν. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν εφαρμογές που εκτελούνται σε ένα ειδικό δίκτυο P2P και όχι στην κορυφή του blockchain.

Οι εφαρμογές DeFi αποτελούν μέρος ενός λογισμικού που επικοινωνεί με το blockchain που διαχειρίζεται την κατάσταση όλων των χρηστών στο δίκτυο. Επιπλέον, η διεπαφή αυτών των εφαρμογών μοιάζει περισσότερο με τις παραδοσιακές εφαρμογές για κινητές συσκευές ή ιστούς.

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση μπορεί να λειτουργήσει χρησιμοποιώντας έξυπνα συμβόλαια, τα οποία αντιπροσωπεύουν τη βασική λογική πίσω από τις εφαρμογές. Πιο συγκεκριμένα, οι έξυπνες συμβάσεις συμβάλλουν στην εκτέλεση ενεργειών και διαχειρίζονται την κατάσταση του blockchain.

Το front-end αυτών των εφαρμογών είναι το περιβάλλον χρήστη και το back-end περιέχει την επιχειρηματική λογική. Εν πάση περιπτώσει, η επιχειρησιακή λογική χρησιμοποιεί ένα ή περισσότερα έξυπνα συμβόλαια για να αλληλεπιδράσει με το δίκτυο blockchain. Μπορείτε να φιλοξενήσετε το front-end σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο αποθήκευσης όπως το IPFS ή το Swarm.

Αλλά εδώ, στο μπροστινό μέρος, θα λάβετε ένα πορτοφόλι που θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με το blockchain. Συνήθως, αυτό το πορτοφόλι θα διαχειρίζεται τη διεύθυνση blockchain και τα κρυπτογραφικά σας κλειδιά. Ας πάρουμε το MetaMask ως παράδειγμα αποκεντρωμένης εφαρμογής χρηματοδότησης.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως επέκταση προγράμματος περιήγησης ή εφαρμογή για κινητά που θα σας επιτρέψει να αλληλεπιδράσετε με το blockchain και να διαχειριστείτε τα στοιχεία σας.

Συνοψίζοντας τη διαδικασία

Ακολουθεί μια σύνοψη του τρόπου λειτουργίας των αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών εφαρμογών:

 • Η διεπαφή χρήστη της εφαρμογής DeFi και οι αλγόριθμοι front-end μπορούν να γραφτούν σε οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού για να πραγματοποιούνται κλήσεις προς back-end.
 • Ο κωδικός back-end θα χρησιμοποιεί ένα αποκεντρωμένο δίκτυο peer-to-peer όπως το Ethereum και θα χρησιμοποιεί έξυπνα συμβόλαια για να διατηρεί αρχεία όλων των λειτουργιών blockchain.
 • Αυτές οι εφαρμογές είναι ως επί το πλείστον ανοιχτού κώδικα, οπότε μπορείτε ελεύθερα να αποκτήσετε πρόσβαση στον κώδικα και να δημιουργήσετε πάνω από αυτόν. Επομένως, κανείς δεν μπορεί τεχνικά να κατέχει τις εφαρμογές και γι ‘αυτό οι εφαρμογές DeFi ονομάζονται χρήματα Legos.
 • Οι χρήστες μιας εφαρμογής DeFi πρέπει να κυβερνούν καθώς δεν υπάρχει κεντρική αρχή.

Διαβάστε επίσης: 30+ καλύτερες εφαρμογές αποκεντρωμένης χρηματοδότησης

Συμπερασματικές σκέψεις

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση είναι πραγματικά μια μοναδική ανάληψη του τυπικού νομισματικού μας συστήματος και σίγουρα μπορεί να κάνει πολλές διαφορές. Στην πραγματικότητα, το οικοσύστημα είναι τεράστιο και εξακολουθεί να αναπτύσσεται ραγδαία. Επομένως, είναι θέμα χρόνου να γίνει ευρέως αποδεκτή αυτή η τεχνολογία σε όλο τον κόσμο.

Τώρα που γνωρίζετε πώς μπορεί να λειτουργήσει η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση από αυτόν τον οδηγό, μπορείτε τώρα να δοκιμάσετε μόνοι σας αυτές τις εφαρμογές. Ωστόσο, εάν ενδιαφέρεστε περισσότερο να αναπτύξετε αυτές τις εφαρμογές, θα σας συνιστούσα να δείτε το μάθημα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης.

Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια τεράστια ποσότητα πληροφοριών από αυτόν τον οδηγό και θα εξετάσει περισσότερο το πώς λειτουργεί η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση. Επομένως, μην χάνετε άλλο χρόνο και κάντε το πρώτο βήμα προς το ταξίδι σας στο blockchain τώρα!

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι αξιώσεις που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιες. Κάντε τη δική σας έρευνα και βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την πλήρη Αποποίηση ευθυνών.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map