Public Vs Private Blockchain: Πώς διαφέρουν;

Οι εταιρικές εταιρείες είναι πάντα αναποφάσιστες με δημόσιες και ιδιωτικές τεχνολογίες blockchain. Εδώ, θα ανακαλύψουμε βαθύτερα και θα κατανοήσουμε τα χαρακτηριστικά και θα συγκρίνουμε το δημόσιο έναντι του ιδιωτικού blockchain.

Από την αρχή της τεχνολογίας blockchain, οι άνθρωποι έχουν συζητήσει για το δημόσιο και το ιδιωτικό blockchain. Σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τις μεγάλες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο. Βασικά, δημόσια και ιδιωτικά παραδείγματα blockchain παίζουν τεράστιο ρόλο στις εταιρείες που αναζητούν τον τέλειο τύπο blockchain για τις λύσεις τους.

Αλλά πως? Λοιπόν, εάν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε πώς διαφέρουν και επιλέγετε λάθος πλατφόρμα, τότε η λύση σας δεν θα λειτουργήσει. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι τους συγχέουν ακόμα αυτές τις μέρες.

Αυτός είναι ο λόγος για να σας βοηθήσουμε, θα επικεντρωθούμε σήμερα σε δημόσια και ιδιωτικά blockchain. Αφού γνωρίσετε τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε αυτό που είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας.


Εγγραφείτε τώρα: Δωρεάν μάθημα Blockchain

Public Vs Private Blockchain: Εισαγωγή σε δύο βασικούς τύπους Blockchain

δημόσιο έναντι ιδιωτικού blockchain

Τι είναι το δημόσιο Blockchain?

Ένα δημόσιο δίκτυο blockchain είναι ένα δίκτυο blockchain όπου όλοι μπορούν να συμμετάσχουν όποτε θέλουν. Βασικά, δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τη συμμετοχή. Επιπλέον, ο καθένας μπορεί να δει το καθολικό και να λάβει μέρος στη διαδικασία συναίνεσης.

Για παράδειγμα, το Ethereum είναι ένα από τα δημόσια παραδείγματα πλατφόρμας blockchain.

Έτσι, εάν θέλετε ένα πλήρως αποκεντρωμένο σύστημα δικτύου, τότε το δημόσιο blockchain είναι ο τρόπος να πάτε. Ωστόσο, μπορεί να γίνει λίγο προβληματικό όταν προσπαθείτε να ενσωματώσετε ένα δημόσιο δίκτυο blockchain με τη διαδικασία εταιρικού blockchain.

Εν πάση περιπτώσει, το δημόσιο δίκτυο blockchain ήταν ο πρώτος τύπος blockchain στην επανάσταση. Στην πραγματικότητα, το Bitcoin έθεσε τα θεμέλια των τεχνολογιών blockchain.

Μόλις οι άνθρωποι άρχισαν να βλέπουν τα βασικά τεχνολογικά οφέλη, άρχισαν να αναπτύσσουν άλλες παραλλαγές blockchain για να απαλλαγούν από όλα τα ζητήματα.

Το καλύτερο μέρος για τις δημόσιες εταιρείες blockchain είναι ότι διασφαλίζουν ότι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν ίσα δικαιώματα ανεξάρτητα από το τι.

Οι άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν και να συμμετάσχουν σε συναίνεση, να συναλλάσσονται με τους συναδέλφους τους όπως θέλουν.

Οι δημόσιες εταιρείες blockchain διασφαλίζουν ότι αυτή η τεχνολογία προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Επιπλέον, είναι κάτι που δεν θα δείτε σε ένα ιδιωτικό blockchain.

Ο καθένας μπορεί να δει και το καθολικό, διατηρώντας έτσι τη διαφάνεια ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, τα δημόσια παραδείγματα blockchain έρχονται με το δίκαιο μερίδιο των ελαττωμάτων τους. Στην πραγματικότητα, αυτές οι πλατφόρμες είναι πιο αργές από το συνηθισμένο. Επιπλέον, μπορεί να προσελκύσει κακόβουλους ανθρώπους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για παράνομες δραστηριότητες λόγω της ανώνυμης φύσης.

Ας δούμε τις καλύτερες δυνατότητες του δημόσιου blockchain σε αυτόν τον δημόσιο οδηγό blockchain έναντι ιδιωτικού blockchain.

Διαβάστε περισσότερα: Τι είναι το Public Blockchain; Οδηγός για αρχάριους

Δημόσιο Blockchain: Καλύτερες δυνατότητες

Υψηλή ασφάλεια

Οι δημόσιες εταιρείες blockchain σχεδιάζουν πάντα κάθε πλατφόρμα με τρόπο που προσφέρει πλήρη ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, κάθε μέρα, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν διαδικτυακές παραβιάσεις. Γίνεται μεγάλο εμπόδιο καθώς περνάει ο καιρός.

Επιπλέον, προκαλεί απώλειες δισεκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο.

Αλλά με όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας ενός δημόσιου blockchain, μπορούν εύκολα να σταματήσουν όλα τα ζητήματα εισβολής που αντιμετωπίζουν. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν τελικά να διασφαλίσουν την πραγματική αξία ή την καλύτερη ποιότητα δεδομένων για οποιοδήποτε έργο.

Τα πρωτόκολλα ασφαλείας ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την πλατφόρμα, αλλά μπορώ να πω με ασφάλεια ότι οι δημόσιες μπλοκ αλυσίδες είναι λίγο πολύ ισχυρές.

Ανοιχτό περιβάλλον

Όπως γνωρίζετε ήδη, το δημόσιο blockchain είναι ανοιχτό για όλους, όπως και το όνομά του. Οπουδήποτε κι αν κατοικείτε, μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτές τις πλατφόρμες. Θα χρειαστείτε μόνο μια καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο και έναν υπολογιστή.

Έτσι, θα απολαμβάνετε πάντα όλα τα οφέλη που προέρχονται από την τεχνολογία blockchain. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για συναλλαγές σε ασφαλές περιβάλλον. Επίσης, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από την εξόρυξη επίσης. Ωστόσο, δεν προσφέρουν όλες οι δημόσιες πλατφόρμες δυνατότητες εξόρυξης.

Ας δούμε την επόμενη λειτουργία σε αυτόν τον δημόσιο οδηγό blockchain έναντι ιδιωτικού blockchain.

Ανώνυμη φύση

Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δημόσιων blockchain που αγαπούν οι περισσότεροι χρήστες. Βασικά, εδώ όλοι είναι ανώνυμοι. Στην πραγματικότητα, δεν θα χρησιμοποιήσετε το πραγματικό σας όνομα ή την πραγματική σας ταυτότητα εδώ. Όλα θα μείνουν κρυμμένα και κανείς δεν μπορεί να σας παρακολουθεί βάσει αυτού.

Δεδομένου ότι είναι δημόσιος τομέας, αυτή η λειτουργία προορίζεται κυρίως για την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων κάποιου. Ωστόσο, οι άνθρωποι το χρησιμοποίησαν και για παράνομους λόγους. Πολλοί εγκληματίες τείνουν να χρησιμοποιούν bitcoin για να πληρώσουν για παράνομες δραστηριότητες στον σκοτεινό ιστό. Αυτό είναι επίσης ένα από τα μειονεκτήματα του δημόσιου blockchain.

Αλλά μην το κρίνεις βασισμένο στο κακό του παρελθόν. Οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε νέα τεχνολογία για κακούς και καλούς σκοπούς. Επομένως, δεν πρέπει να αντικατοπτρίζει με κανέναν τρόπο τη δημόσια τεχνολογία blockchain.

Χωρίς κανονισμούς

Στην πραγματικότητα, το δημόσιο blockchain δεν έχει κανονισμούς που πρέπει να ακολουθούν οι κόμβοι. Έτσι, δεν υπάρχει όριο στο πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτήν την πλατφόρμα για τη βελτίωσή τους. Ωστόσο, το κύριο ζήτημα είναι ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να εργαστούν σε μη ρυθμιζόμενο περιβάλλον.

Γιατί; Λοιπόν, επειδή, χωρίς κανονισμούς, είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε όλες τις ανάγκες που μπορεί να χρειαστεί ένα έργο. Έτσι, θα συνιστούσα τη χρήση δημόσιων δικτύων σε πλατφόρμες καταναλωτών. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε ως εσωτερικό σύστημα δικτύωσης και να το χρησιμοποιείτε ως εξωτερικό. Αυτό είναι επίσης ένα από τα μειονεκτήματα του δημόσιου blockchain.

Ας δούμε την επόμενη λειτουργία σε αυτόν τον δημόσιο οδηγό blockchain έναντι ιδιωτικού blockchain.

Η εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain είναι μια δύσκολη διαδικασία. Μάθετε πώς μπορείτε να εφαρμόσετε το blockchain και να το χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε την επιχείρησή σας τώρα!

Γιατί να το χρησιμοποιήσετε?

Αληθινή αποκέντρωση

Σε ένα δημόσιο blockchain, θα έχετε πραγματική αποκέντρωση. Αυτό είναι κάτι που απουσιάζει αρκετά σε ιδιωτικά δίκτυα blockchain. Καθώς ο καθένας έχει ένα αντίγραφο του καθολικού, δημιουργεί επίσης κατανεμημένη φύση.

Βασικά, σε αυτόν τον τύπο blockchain, δεν υπάρχει κεντρική οντότητα. Έτσι, η ευθύνη της συντήρησης του δικτύου είναι αποκλειστικά στους κόμβους. Με τη βοήθεια ενός αλγόριθμου συναίνεσης, ενημερώνουν το καθολικό, προωθώντας τη δικαιοσύνη.

Επιπλέον, και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά διασφαλίζουν ότι υπάρχει πάντα ένα αποκεντρωμένο περιβάλλον στο σύστημα.

Εν πάση περιπτώσει, ας ρίξουμε μια ματιά στον επόμενο σε αυτόν τον δημόσιο οδηγό blockchain έναντι ιδιωτικού blockchain.

Πλήρης διαφάνεια

Λοιπόν, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μια πλήρως διαφανή πλατφόρμα με οτιδήποτε άλλο. Βασικά, οι δημόσιες εταιρείες blockchain τείνουν να σχεδιάζουν τις πλατφόρμες έτσι ώστε να είναι απολύτως διαφανείς για όλους στο καθολικό.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε το καθολικό όποτε θέλετε. Επομένως, δεν υπάρχει περιθώριο για διαφθορά ή αποκλίσεις. Εν πάση περιπτώσει, ο καθένας πρέπει να διατηρήσει το καθολικό και να συμμετάσχει στη συναίνεση.

Αυτό είναι κάτι που βρίσκετε σε ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain.

Αμετάβλητο

Το δημόσιο δίκτυο blockchain είναι πλήρως αμετάβλητο. Τι σημαίνει όμως αυτό; Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι μόλις μπλοκάρει ένα μπλοκ στην αλυσίδα, δεν υπάρχει τρόπος να το αλλάξετε ή να το διαγράψετε. Έτσι, διασφαλίζει ότι κανείς δεν μπορεί απλά να αλλάξει ένα συγκεκριμένο μπλοκ μπορεί να λάβει οφέλη από άλλους.

Στην πραγματικότητα, κάθε οργανισμός ασχολείται με θέματα αλλαγής. Αυτό συμβαίνει εκτός σύνδεσης ή στο διαδίκτυο. Το καλύτερο μέρος είναι ότι οι λειτουργίες κατακερματισμού λειτουργούν ως πρωτόκολλο ασφαλείας.

Επομένως, όταν ένα άτομο προσπαθεί να αλλάξει τα μπλοκ, θα δημιουργήσει μια διαφορετική αλυσίδα που θα χωρίζει από την αρχική αλυσίδα. Έτσι, ακυρώνοντας τις αλλαγές τους.

Εν πάση περιπτώσει, ας ρίξουμε μια ματιά στο ιδιωτικό blockchain στη συνέχεια σε αυτόν τον δημόσιο οδηγό blockchain έναντι ιδιωτικού blockchain.

Πλήρης ενδυνάμωση χρήστη

Συνήθως, σε οποιοδήποτε δίκτυο, ο χρήστης πρέπει να ακολουθεί πολλούς κανόνες και κανονισμούς. Σε πολλές περιπτώσεις, οι κανόνες μπορεί να μην είναι καν δίκαιοι. Όχι όμως σε δημόσια δίκτυα blockchain. Εδώ, όλοι οι χρήστες είναι εξουσιοδοτημένοι, καθώς δεν υπάρχει κεντρική αρχή για να παρακολουθεί κάθε κίνηση.

Αυτές οι πλατφόρμες είναι επίσης ανοιχτές στο κοινό, επομένως καμία εταιρεία δεν μπορεί να σας εμποδίσει να κατεβάσετε τους κόμβους και να συμμετάσχετε στη συναίνεση.

Αυτό είναι κάτι που δεν θα δείτε σε ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain. Επιπλέον, εάν ελέγξετε το ιδιωτικό blockchain, θα δείτε ότι οι χρήστες δεν μπορούν να απολαύσουν πλήρη ελευθερία.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πλατφόρμες εταιρικών blockchain για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί καθεμία από αυτές.

Τι είναι το Private Blockchain?

Ας δούμε τι είναι ένα ιδιωτικό blockchain προτού προχωρήσουμε στην πλήρη σύγκριση. Ένα ιδιωτικό blockchain είναι ένας ειδικός τύπος τεχνολογίας blockchain όπου μόνο ένας οργανισμός έχει εξουσία στο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ανοιχτό το κοινό για να συμμετάσχει.

Στην πραγματικότητα, όλες οι ιδιωτικές λύσεις blockchain θα έχουν κάποια μορφή σχήματος εξουσιοδότησης για την ταυτότητα που εισέρχεται στην πλατφόρμα. Βασικά, οι ιδιωτικές λύσεις blockchain αναπτύσσουν αυτές τις πλατφόρμες για το εσωτερικό σύστημα δικτύωσης μιας εταιρείας.

Έτσι, θα χρειαστείτε εμπιστοσύνη για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πλατφόρμα. Χωρίς εμπιστοσύνη στους κόμβους, αυτό το μοντέλο δικτύου δεν θα λειτουργήσει. Έτσι, μόνο οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν.

Ίσως να σκεφτείτε, πώς είναι αυτό αποκεντρωμένο; Λοιπόν, δεν είναι τεχνικά. Ένα ιδιωτικό blockchain δεν είναι πλήρως αποκεντρωμένο όπως οι δημόσιες πλατφόρμες blockchain. Είναι περισσότερο μια εν μέρει αποκεντρωμένη κατάσταση.

Ωστόσο, σε ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain, θα λάβετε κανονισμούς που δεν διαθέτουν άλλες πλατφόρμες. Επομένως, όλοι οι κόμβοι πρέπει να τηρούν ορισμένους κανόνες για να διασφαλίσουν την ορθή ροή μιας εταιρείας.

Υπάρχουν επίσης πολλές αντιπαραθέσεις με ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain. Βασικά, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι κυβερνητικές αρχές μπορούν να παρακάμψουν μια συναλλαγή εάν το κρίνουν κατάλληλο. Αλλά είναι πολύ απίθανο.

Επίσης, καθώς οι επιχειρήσεις χρειάζονται ιδιωτικό απόρρητο, οι ιδιωτικές περιπτώσεις χρήσης blockchain φαίνεται να ταιριάζουν τέλεια σε αυτήν την περίπτωση. Χωρίς σωστή προστασία της ιδιωτικής ζωής, ο ανταγωνισμός τους μπορεί να εισέλθει στις πλατφόρμες και να διαβιβάσει πολύτιμες πληροφορίες στον τύπο.

Αυτό, μακροπρόθεσμα, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αξία της επωνυμίας. Έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εταιρείες χρειάζονται απόρρητο.

Τέλος πάντων, ας ρίξουμε μια ματιά στις προσοδοφόρες δυνατότητες του ιδιωτικού blockchain σε αυτόν τον ιδιωτικό οδηγό blockchain.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα ιδιωτικά blockchain; Ρίξτε μια ματιά στον απόλυτο εισαγωγικό οδηγό μας για το ιδιωτικό blockchain αυτή τη στιγμή!

Ιδιωτικό Blockchain: Καλύτερες δυνατότητες

Υψηλής απόδοσης

Παρόλο που το δημόσιο blockchain ήρθε πρώτο, τείνουν να στερούνται αναποτελεσματικότητας. Γιατί; Λοιπόν, επειδή εισάγουν όλους στο δίκτυο. Ως αποτέλεσμα, όταν περισσότερα άτομα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις λειτουργίες, καταλαμβάνει πολλούς πόρους για τους οποίους δεν μπορούν να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας των πλατφορμών.

Έτσι, επιβραδύνεται γρήγορα. Από την άλλη πλευρά, το ιδιωτικό blockchain επιτρέπει μόνο λίγα άτομα στο δίκτυο. Σε πολλές περιπτώσεις, έχουν ακόμη και ορισμένες εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν. Έτσι, δεν υπάρχει τρόπος να καταλάβουν επιπλέον πόρους και να επιβραδύνουν την πλατφόρμα.

Για να γίνει αυτό, τα ιδιωτικά blockchain χρησιμοποιούν φιλικά προς το περιβάλλον πρωτόκολλα συναίνεσης για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην επόμενη λειτουργία αυτού του ιδιωτικού οδηγού σύγκρισης blockchain.

Πλήρες απόρρητο

Σε αντίθεση με τις δημόσιες πλατφόρμες blockchain, οι ιδιωτικές λύσεις blockchain τείνουν να επικεντρώνονται σε θέματα απορρήτου. Εάν αναζητάτε μια τεχνολογία που μπορεί να προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο απορρήτου για την επιχείρησή σας, αυτό είναι ιδανικό για αυτήν.

Μπορεί να φαίνεται λίγο πάνω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πάντα ζητήματα απορρήτου διαφημίσεων ασφαλείας. Επιπλέον, ασχολούνται επίσης με τόσο ευαίσθητες πληροφορίες σε καθημερινή βάση. Εάν ακόμη και ένα από αυτά διαρρεύσει, μπορεί να σημαίνει τεράστια απώλεια για την εταιρεία.

Γι ‘αυτό είναι απαραίτητο για μια εταιρεία να χρησιμοποιεί ένα δίκτυο που μπορεί να προστατεύσει αυτές τις πληροφορίες. Και εδώ είναι που παίζουν ιδιωτικές μπλοκ.

Ενδυνάμωση επιχειρήσεων

Οι ιδιωτικές λύσεις blockchain λειτουργούν για να ενδυναμώσουν τις επιχειρήσεις στο σύνολό τους και όχι μεμονωμένους υπαλλήλους. Στην πραγματικότητα, οι εταιρείες χρειάζονται μεγάλη τεχνολογία για να υποστηρίξουν τις διαδικασίες τους. Επιπλέον, αυτές οι λύσεις αφορούν κυρίως τα εσωτερικά συστήματα μιας επιχείρησης. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης του ιδιωτικού blockchain.

Καθώς είναι σε θέση να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των εταιρειών και να προσφέρουν ασφάλεια, είναι απαραίτητο να αρχίσετε να εφαρμόζετε τις δικές σας λύσεις blockchain βάσει αυτού.

Σταθερότητα

Οι ιδιωτικές λύσεις blockchain είναι σταθερές και θα έχετε την ηρεμία που θέλετε από αυτές. Βασικά, σε κάθε πλατφόρμα blockchain, πρέπει να πληρώσετε μια συγκεκριμένη χρέωση για να ολοκληρώσετε μια συναλλαγή. Όμως, σε δημόσιες πλατφόρμες, η χρέωση μπορεί να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της πίεσης των κόμβων που ζητούν συναλλαγές.

Όταν υπάρχουν πάρα πολλά αιτήματα συναλλαγών, απαιτείται χρόνος για την ολοκλήρωσή τους. Επιπλέον, καθώς ο χρόνος αυξάνεται, το τέλος αυξάνεται δραστικά. Όχι όμως σε ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain. Καθώς μόνο λίγα άτομα μπορούν να ζητήσουν συναλλαγές, δεν υπάρχει καμία μορφή καθυστέρησης.

Έτσι, το τέλος παραμένει το ίδιο.

Διαβάστε περισσότερα:6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

Γιατί να το χρησιμοποιήσετε?

Χαμηλές χρεώσεις

Σε ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain, τα τέλη συναλλαγής είναι εξαιρετικά χαμηλά. Σε αντίθεση με τις δημόσιες πλατφόρμες blockchain, η χρέωση συναλλαγής δεν αυξάνεται με βάση τον αριθμό των αιτημάτων. Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσα άτομα ζητούν μια συναλλαγή, οι χρεώσεις θα παραμένουν πάντα χαμηλές και ακριβείς.

Επομένως, δεν υπάρχει καθόλου κρυφό κόστος.

Εξοικονομεί χρήματα

Στην πραγματικότητα, το ιδιωτικό blockchain εξοικονομεί πολλά χρήματα. Η διατήρηση ενός ιδιωτικού blockchain είναι μάλλον απλή σε σύγκριση με τα δημόσια blockchain. Οι ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain καταλαμβάνουν μόνο λίγους πόρους. Αλλά από την άλλη πλευρά, το δημόσιο blockchain χρειάζεται πολλά για να υποστηρίξει το τεράστιο πλήθος των πλατφορμών. Έτσι, μακροπρόθεσμα, εξοικονομεί πολλά χρήματα.

Αλλά δεν σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά φθηνό ή κάτι τέτοιο.

Εν πάση περιπτώσει, ας δούμε το επόμενο σε αυτόν τον ιδιωτικό οδηγό blockchain για δημόσιο.

Χωρίς παράνομη δραστηριότητα

Όπως γνωρίζετε ήδη, οι ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain διαθέτουν διαδικασίες ελέγχου ταυτότητας πριν μπορέσετε να συνδεθείτε στο δίκτυο. Αυτό που κάνει αυτή η διαδικασία είναι να φιλτράρει τυχόν εισβολείς που προσπαθούν να μπει στο σύστημα.

Σας έχω ήδη πει ότι οι δημόσιες λύσεις blockchain έχουν ένα πικρό παρελθόν σε σχέση με εγκληματικές δραστηριότητες. Προφανώς, σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, δεν είναι κάτι που θα θέλατε.

Έτσι, μόνο επαληθευμένα άτομα εισέρχονται στο σύστημα, απαλλάσσοντας όλες τις παράνομες δραστηριότητες.

Ας δούμε την κύρια σύγκριση τώρα σε αυτόν τον ιδιωτικό οδηγό blockchain για δημόσιο.

Κανονισμοί

Εάν αναζητάτε την τέλεια τεχνολογία για την εταιρική σας εταιρεία, τότε το ιδιωτικό blockchain μπορεί να είναι η σωστή επιλογή. Γιατί; Λοιπόν, στις επιχειρήσεις, πρέπει να ακολουθείτε πολλούς κανόνες και κανονισμούς. Και αν δεν τους ακολουθήσετε αναλόγως, υπάρχουν ορισμένες συνέπειες.

Σε ένα ιδιωτικό blockchain, η θεωρία είναι αρκετά παρόμοια. Στην πραγματικότητα, σας επιτρέπει να περιγράψετε όλους τους κανόνες και οι υπάλληλοί σας πρέπει να τον ακολουθήσουν.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο επόμενο σημείο σε αυτόν τον ιδιωτικό συγκριτικό οδηγό σύγκρισης blockchain.

Είστε περίεργοι για τη διαφορά μεταξύ μιας κοινοπραξίας και ενός ιδιωτικού blockchain; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό σύγκρισης ιδιωτικό blockchain εναντίον κοινοπραξίας blockchain τώρα!

Public Vs Private Blockchain: Η απόλυτη σύγκριση

Εξουσία

Σε ένα δημόσιο blockchain, θα έχετε πραγματική αποκέντρωση. Αυτό είναι κάτι που απουσιάζει αρκετά σε ιδιωτικά δίκτυα blockchain. Καθώς ο καθένας έχει ένα αντίγραφο του καθολικού, δημιουργεί επίσης κατανεμημένη φύση.

Από την άλλη πλευρά, το ιδιωτικό blockchain έχει μια μεγάλη αρχή που κοιτάζει το σύστημα.

Ίσως να σκεφτείτε, πώς είναι αυτό αποκεντρωμένο; Λοιπόν, δεν είναι τεχνικά. Ένα ιδιωτικό blockchain δεν είναι πλήρως αποκεντρωμένο όπως οι δημόσιες πλατφόρμες blockchain. Είναι περισσότερο μια εν μέρει αποκεντρωμένη κατάσταση.

Αυτό είναι όπου το δημόσιο και το ιδιωτικό blockchain φαίνεται να διαφέρουν με μικρότερο τρόπο. Παρόλο που οι ιδιωτικές μπλοκ μπορεί να είναι μερικώς αποκεντρωμένες, εξακολουθεί να λειτουργεί καλύτερα για το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πρόσβαση

Σε ένα ιδιωτικό blockchain, μόνο ένας οργανισμός έχει εξουσία στο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ανοιχτό το κοινό για να συμμετάσχει.

Στην πραγματικότητα, όλες οι ιδιωτικές λύσεις blockchain θα έχουν κάποια μορφή σχήματος εξουσιοδότησης για την ταυτότητα των ατόμων που εισέρχονται στην πλατφόρμα. Έτσι, μόνο επιλεγμένα μέλη έχουν πρόσβαση στο δίκτυο.

Από την άλλη πλευρά, σε ένα δημόσιο δίκτυο blockchain, ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει όποτε θέλει. Βασικά, δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τη συμμετοχή. Επιπλέον, ο καθένας μπορεί να δει το καθολικό και να λάβει μέρος στη διαδικασία συναίνεσης.

Ας δούμε το επόμενο σημείο σύγκρισης σε αυτόν τον ιδιωτικό οδηγό blockchain έναντι δημόσιου blockchain.

Κόστος μεταφοράς

Οι δημόσιες πλατφόρμες blockchain τείνουν να έχουν υψηλότερο κόστος συναλλαγής σε σύγκριση με τις ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain. Στην πραγματικότητα, ο τεράστιος αριθμός κόμβων στις πλατφόρμες μειώνει την απόδοση. Ως αποτέλεσμα, χρειάζεται πολύς χρόνος για την επεξεργασία των αιτημάτων. Έτσι, οι τιμές αυξάνονται δραστικά.

Από την άλλη πλευρά, σε ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain, τα τέλη συναλλαγής είναι εξαιρετικά χαμηλά. Σε αντίθεση με τις δημόσιες πλατφόρμες blockchain, η χρέωση συναλλαγής δεν αυξάνεται με βάση τον αριθμό των αιτημάτων. Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσα άτομα ζητούν μια συναλλαγή, οι χρεώσεις θα παραμένουν πάντα χαμηλές και ακριβείς.

Εν πάση περιπτώσει, ρίξτε μια ματιά στο επόμενο σημείο αυτού του δημόσιου έναντι ιδιωτικού οδηγού blockchain.

Ομοφωνία

Σε ένα δημόσιο blockchain, οι κόμβοι δεν έχουν περιορισμούς στη συμμετοχή στη διαδικασία συναίνεσης. Ως αποτέλεσμα, ο καθένας είναι ελεύθερος να συμμετάσχει και να αποκομίσει τα οφέλη της πλατφόρμας.

Από την άλλη πλευρά, το ιδιωτικό blockchain αποφασίζει εκ των προτέρων ποιος μπορεί να συμμετάσχει στη συναίνεση και ποιος δεν μπορεί. Ως αποτέλεσμα, πολλοί κόμβοι δεν θα συμμετάσχουν πραγματικά στη διαδικασία.

Ας δούμε το επόμενο σημείο σύγκρισης σε αυτόν τον ιδιωτικό οδηγό blockchain έναντι δημόσιου blockchain.

Είναι απαραίτητο να έχουμε μια επιχειρησιακή στρατηγική που να βασίζεται στο blockchain για να πετύχεις. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στον απόλυτο οδηγό επιχειρηματικής στρατηγικής blockchain τώρα!

Ταχύτητα συναλλαγής

Για ιδιωτική σύγκριση blockchain έναντι δημόσιου blockchain, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στις ταχύτητες συναλλαγών τους. Στην πραγματικότητα, μέχρι ένα ορισμένο σημείο, και οι δύο πλατφόρμες μπορούν να έχουν την ίδια απόδοση. Αλλά μετά από αυτό το συγκεκριμένο σημείο, η ταχύτητα συναλλαγής ποικίλλει δραστικά.

Συνήθως, σε ένα δημόσιο blockchain, οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει μια συναλλαγή. Έτσι, όταν υπάρχουν πάρα πολλά αιτήματα στο δίκτυο, το δίκτυο επιβραδύνεται σχετικά με την ταχύτητα της συναλλαγής. Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να επεξεργαστεί καν μια συναλλαγή.

Όχι όμως σε ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain. Εδώ, μόνο μια χούφτα κόμβων μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία συναλλαγής. Έτσι, η ταχύτητα παραμένει πάντα η ίδια.

Διαχείριση δεδομένων

Ας δούμε τον χειρισμό δεδομένων αυτών των δύο τεχνολογιών για χάρη της ιδιωτικής σύγκρισης blockchain έναντι δημόσιου blockchain. Σε ένα δημόσιο blockchain, ο καθένας μπορεί να διαβάσει και να γράψει στο καθολικό. Αλλά δεν μπορείτε να το αλλάξετε μόλις φτάσει στο καθολικό.

Αλλά σε ένα ιδιωτικό blockchain, μόνο ένας οργανισμός μπορεί να διαβάσει και να γράψει στο καθολικό. Επιπλέον, μόνο λίγες κόμβοι μπορούν να γράψουν στο καθολικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν ακόμη και να διαγράψουν ένα μπλοκ.

Είναι κάτι παρόμοιο για δημόσια και ιδιωτικά παραδείγματα blockchain.

Αποδοτικότητα

Αυτό είναι το τελευταίο σημείο του δημόσιου και ιδιωτικού οδηγού blockchain. Στην πραγματικότητα, το δημόσιο blockchain είναι λιγότερο αποτελεσματικό σε σύγκριση με τις ιδιωτικές πλατφόρμες blockchain. Πως? Λοιπόν, οι δημόσιες πλατφόρμες blockchain αντιμετωπίζουν προβλήματα επεκτασιμότητας και επιβραδύνονται όταν υπάρχουν πάρα πολλοί κόμβοι στην πλατφόρμα.

Από την άλλη πλευρά, το ιδιωτικό blockchain έχει μόνο λίγους κόμβους στην πλατφόρμα. Έτσι, παραμένουν πάντα αποτελεσματικοί ανεξάρτητα από το τι.

Αμετάβλητο

Το δημόσιο δίκτυο blockchain είναι πλήρως αμετάβλητο. Τι σημαίνει όμως αυτό; Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι μόλις μπλοκάρει ένα μπλοκ στην αλυσίδα, δεν υπάρχει τρόπος να το αλλάξετε ή να το διαγράψετε. Έτσι, διασφαλίζει ότι κανείς δεν μπορεί απλά να αλλάξει ένα συγκεκριμένο μπλοκ μπορεί να λάβει οφέλη από άλλους.

Από την άλλη πλευρά, οι ιδιωτικές αλυσίδες είναι εν μέρει αμετάβλητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αρχές μπορούν να διαγράψουν ένα συγκεκριμένο μπλοκ εάν το κρίνουν κατάλληλο.

Αυτό είναι όπου η σύγκριση ιδιωτικών blockchain έναντι δημόσιων blockchain διαφέρει περισσότερο.

Εγγραφείτε τώρα: Πιστοποιημένο Επαγγελματικό Πρόγραμμα Blockchain για Επαγγελματίες

Public Vs Private Blockchain: Ο πίνακας σύγκρισης

Δημόσιο BlockchainPrivate Blockchain
Πρόσβαση Ο καθενας Ενιαίος οργανισμός
Εξουσία Αποκεντρωμένη Μερικώς αποκεντρωμένη
Ταχύτητα συναλλαγής Αργός Γρήγορα
Ομοφωνία Χωρίς άδεια Επιτρέπεται
Κόστος μεταφοράς Υψηλός Χαμηλός
Διαχείριση δεδομένων Πρόσβαση ανάγνωσης και εγγραφής για όλους Πρόσβαση ανάγνωσης και εγγραφής για έναν μόνο οργανισμό
Αμετάβλητο Γεμάτος Μερικός
Αποδοτικότητα Χαμηλός Υψηλός

Στο τέλος

Φτάσαμε στο τελικό σημείο του δημόσιου έναντι του ιδιωτικού οδηγού σύγκρισης blockchain. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές διαφορές και στις δύο τεχνολογίες. Στην πραγματικότητα, τόσο το δημόσιο όσο και το ιδιωτικό blockchain είναι κατάλληλο για περιβάλλον επιχειρήσεων, εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες που θέλετε.

Αλλά στο τέλος, η απόφαση εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το ιδανικό για την επιχείρησή σας.

Αλλά αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, φροντίστε να δείτε το δωρεάν μάθημα blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me