SAP Blockchain: Εκμάθηση εφαρμογών και υπηρεσιών

Θέλετε να μάθετε για το blockchain SAP; Εάν το κάνετε, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Η SAP είναι ένας από τους γίγαντες του κλάδου. Προσφέρουν μια από τις καλύτερες λύσεις προγραμματισμού πόρων επιχειρήσεων στον κλάδο. Ιδρύθηκε το 1972, και μέχρι τώρα, έχει αναπτυχθεί πολύ και έχει γίνει επίσης λύση για τη διαχείριση των επιχειρήσεων.

Αυτή τη στιγμή, κατέχει τη # 1 θέση στην αγορά ERP. Ως ηγέτης του ERP, είναι υποχρεωμένοι να εισέλθουν στο Blockchain ως αγορά υπηρεσιών.

Η τεχνολογία Blockchain, από την άλλη πλευρά, έχει θεωρηθεί ως εργαλείο αλλαγής. Έχει αλλάξει μεμονωμένα τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί επιλύουν προβλήματα.


Πριν βυθίσουμε βαθιά τις Εφαρμογές και τις Υπηρεσίες Blockchain SAP, ας ρίξουμε μια ματιά στο Blockchain από επιχειρηματική άποψη.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Τι είναι το Blockchain ως υπηρεσία?

Πριν βυθίσουμε βαθιά το SAP Blockchain ως Υπηρεσία, ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το ίδιο το BaaS.

Το Blockchain ως υπηρεσία είναι μια πλατφόρμα ως υπηρεσία όπου ο πάροχος φροντίζει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της υποδομής και του λογισμικού. Έτσι, για παράδειγμα, ένας πελάτης μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνολογία blockchain στην υποδομή cloud SAP. Δεν χρειάζεται να δαπανήσουν για την υποδομή ή το ταλέντο που απαιτείται για τη διαχείριση ή τη συντήρησή του. Ωστόσο, υπάρχει μια χρέωση που σχετίζεται με την ίδια την υπηρεσία.

Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς πλατφόρμες blockchain ως υπηρεσία, όπως η πλατφόρμα IBM blockchain, Amazon Blockchain Templates, DragonChain και φυσικά το SAP Blockchain ως υπηρεσία.

Θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε εταιρικά πρότυπα blockchain; Εγγραφείτε στο μάθημα των εταιρικών προτύπων blockchain τώρα!

Εφαρμογές και υπηρεσίες SAP Blockchain

Το οικοσύστημα SAP Blockchain Applications and Services αποτελείται από δύο βασικά στοιχεία. Περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • SAP-Cloud-Platform-Blockchain
 • SAP-HANA-Blockchain-Υπηρεσία.

Υπηρεσία Blockchain SAP Cloud Platform (SCP)

μπλοκ αλουμινίου

Το SAP είναι μεγάλο. Προσφέρουν πληθώρα υπηρεσιών που κυμαίνονται από το Analytics, τη διαχείριση δεδομένων έως τα κινητά, την εμπειρία χρήστη και ούτω καθεξής. Η υπηρεσία Blockchain Service έκανε το ντεμπούτο της στις 17 Μαΐου 2017. Το ξεκίνησαν στην ετήσια εκδήλωση Sapphire και πραγματοποιήθηκαν στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

Το SAP Blockchain ως υπηρεσία περιγράφεται ως έτοιμο προς χρήση. Αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης δεν χρειάζεται να διαθέτει την υποδομή του ή τη λύση για να φιλοξενήσει το Blockchain του. Η υλοποίηση του blockchain είναι δαπανηρή και εκεί είναι το SAP blockchain.

Σύμφωνα με την επίσημη αρχιτεκτονική blockchain SAP, περιγράφουν ότι είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε το DLT σας στο cloud. Είναι επίσης η πύλη χαμηλού κινδύνου, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να πειραματιστούν με την τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών.

Τα οφέλη είναι εμφανή καθώς ο πελάτης δεν χρειάζεται να λάβει μέρος στην αρχική εγκατάσταση υποδομής.

Η υπηρεσία βελτιώνεται χάρη στην ενσωμάτωσή της με το SAP Leonardo. Οι υπηρεσίες blockchain εμπίπτουν στο SAP Leonardo. Είναι η τεχνολογία SAP που συνδυάζει έξυπνες τεχνολογίες, εμπειρογνωμοσύνη στον κλάδο και υπηρεσίες. Με απλά λόγια, το SAP Leonardo επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν πρακτική χρήση της τεχνολογίας. Επιτρέπει στους πελάτες να επεκτείνουν τις λύσεις τους για να χρησιμοποιούν ψηφιακές αλυσίδες εφοδιασμού και προγράμματα μεγάλης κλίμακας IoT.

Ξεκινώντας με το SAP Cloud Platform Blockchain Service (SCP) και το Cloud Foundry

Δεδομένου ότι η υπηρεσία SAP Cloud Platform Blockchain είναι μέρος του Cloud Foundry, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Hyperledger Fabric για σκοπούς ανάπτυξης.

Το Cloud Foundry είναι μια πλατφόρμα εφαρμογών cloud ανοιχτού κώδικα που υποστηρίζεται από κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας όπως η IBM, η Google, η SAP, η Microsoft και άλλες. Επιτρέπει σε όλους να δημιουργούν, να δοκιμάζουν, να αναπτύσσουν και να κλιμακώνουν εύκολα εφαρμογές blockchain. Έχετε πλήρη ελευθερία όσον αφορά την επιλογή υπηρεσιών εφαρμογών, πλαισίων προγραμματιστών και cloud. Καθώς είναι ανοιχτού κώδικα, μπορείτε επίσης να το βρείτε σε ορισμένες ιδιωτικές παρουσίες και διανομές cloud.

Η επιχειρηματική διαδικασία που χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain μπορεί να εφαρμοστεί στο Hyperledger Fabric. Επίσης, η φύση plug-and-play του Fabric το καθιστά ιδανική λύση για χρήση με το SAP Cloud. Το Hyperledger Fabric είναι επίσης εξαιρετικά επεκτάσιμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εφαρμογών blockchain με κατάλληλα δικαιώματα και επεκτασιμότητα. Μπορεί εύκολα να φτάσει 1.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.

Ξεκινήστε με Cloud Foundry και SAP τώρα αμέσως!

SAP Cloud Platform: Ξεκινήστε

Τα βήματα για να ξεκινήσετε με το μάθημα blockchain SAP είναι τα παρακάτω.

 1. Συνδεθείτε στην SAP Cloud Platform.
 2. Τώρα, μεταβείτε στο κουμπί Δοκιμή χυτηρίου Cloud
 3. Θα προσγειωθείτε στην αρχική οθόνη του Cockpit. Εκεί πρέπει να κάνετε κλικ στον δοκιμαστικό σύνδεσμο.
 4. Μόλις τελειώσετε, θα ανακατευθυνθείτε στον πίνακα ελέγχου Cloud Foundry.
 5. Τώρα, πρέπει να δημιουργήσετε μια μνήμη και να προσθέσετε έναν νέο χώρο.
 6. Μόλις τελειώσετε, μεταβείτε στο Service Marketplace και επιλέξτε Blockchain.
 7. Από εκεί, δημιουργήστε νέες παρουσίες Blockchain. Καθώς πρόκειται για δοκιμή, το πρόγραμμα εξυπηρέτησης θα επιλεγεί αυτόματα.
 8. Αφού ολοκληρώσετε το σχέδιο, θα μπορείτε να κάνετε τέσσερις ενέργειες: προβολή πίνακα ελέγχου, σύνδεση εφαρμογής, δημιουργία κλειδιού υπηρεσίας ή καταστροφή της παρουσίας.

Αυτή η παρουσία είναι η βασική ρύθμιση και τώρα εσείς ως πελάτης μπορείτε εύκολα να συνδεθείτε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ή υπηρεσία σε αυτήν. Το μόνο που κάνετε τώρα είναι να γράψετε κώδικα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας.

Ένα άλλο ουσιαστικό μέρος της υπηρεσίας SAP-Cloud-Platform-Blockchain είναι το SAP HANA Blockchain. Επιτρέπει στους πελάτες να συνδέσουν εταιρικές πλατφόρμες blockchain στο περιβάλλον βάσης δεδομένων HANA της SAP.

Υπηρεσία Blockchain SAP HANA

Τώρα που έχουμε κατανοήσει τις SAP Cloud Blockchain Services, είναι καιρός να εξετάσουμε το blockchain SAP HANA. Θα περάσουμε από μια βασική εισαγωγή, μια τεχνική επισκόπηση και τον τρόπο ρύθμισής της. Ας αρχίσουμε.

Μέχρι τώρα, έχουμε καλύψει το SCP και πώς επιτρέπει στους πελάτες να συνεργάζονται με το Blockchain δημιουργώντας εφαρμογές blockchain στην υποδομή cloud. Το SAP Leonardo έρχεται επίσης στην εικόνα καθώς επιτρέπει στο SCP να συνεργάζεται με δημοφιλείς τεχνολογίες όπως το Internet of Things, AI και ούτω καθεξής.

Το τελευταίο μέρος της αρχιτεκτονικής blockchain SAP είναι το SAP HANA Blockchain. Επιτρέπει στις δημοφιλείς εταιρικές πλατφόρμες blockchain να συνδεθούν στη δημοφιλή βάση δεδομένων SAP HANA. Αυτή η ικανότητα σύνδεσης με το SAP Hana ανοίγει νέες δυνατότητες και δυνατότητες που δεν υπάρχουν σε άλλα παρόμοια οικοσυστήματα.

Η SAP δεν αφορά τη δημιουργία της δικής τους πλατφόρμας. Ήθελαν να δημιουργήσουν ένα οικοσύστημα που περιβάλλει το SAP, βοηθώντας την ενσωμάτωση των υπαρχουσών τεχνολογιών SAP και των άλλων εταιρικών blockchain. Το Hyperledger Fabric είναι μια από τις δημοφιλείς εταιρικές πλατφόρμες blockchain με τις οποίες μπορείτε να εργαστείτε εδώ.

Υποστηρίζει επίσης το MultiChain και την απαρτία.

Πως δουλεύει

Με απλά λόγια, το blockchain SCP συνδέεται πρώτα με το δίκτυο blockchain. Για να συμμετάσχετε, χρησιμοποιεί την υπηρεσία cloud χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα cloud SAP. Τώρα, το SAP HANA Blockchain μπαίνει στο παιχνίδι όπου συνδέει τη βάση δεδομένων SAP HANA με την υπηρεσία cloud.

Το SAP HANA απαιτεί δύο στοιχεία για να συμβεί όλα αυτά. Απαιτεί την υπηρεσία SAP HANA Blockchain και τον προσαρμογέα SAP HANA Blockchain.

 • Υπηρεσία Blockchain SAP HANA – Το blockchain SAP Leonardo το εφαρμόζει.
 • SAP HANA Blockchain Adapter – Εφαρμόζεται από την παρουσία SAP HANA χρησιμοποιώντας το SAP ONE Support launchpad.

Η συνδρομή λειτουργεί από τον προσαρμογέα SAP HANA Blockchain στην υπηρεσία HANA Blockchain. Η υπηρεσία HANA Blockchain επικοινωνεί τώρα με την υπηρεσία SAP Blockchain – δημιουργώντας μια σύνδεση. Μόλις πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή, το SAP HANA την αναπαράγει. Η αναπαραγωγή λειτουργεί αμφίδρομα, διασφαλίζοντας ότι άλλες εφαρμογές που είναι συνδεδεμένες στο SAP HANA μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα στο Blockchain.

Η παραπάνω λειτουργικότητα βοηθά επίσης τις εφαρμογές blockchain να συνδυάζουν εύκολα δεδομένα τόσο εντός όσο και εκτός αλυσίδας.

Θέλετε να μάθετε για τις εφαρμογές blockchain; Ακολουθεί ένας οδηγός για εφαρμογές blockchain που μπορείτε να δείτε για να κατανοήσετε περισσότερα σχετικά με αυτές.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το SAP για Blockchain?

Το SAP Blockchain ως υπηρεσία λειτουργεί διαφορετικά σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες blockchain. Δεν στοχεύει να γίνει μια πλατφόρμα που προσπαθεί να εφαρμόσει το Blockchain αλλά παρέχει ένα εξαιρετικό περιβάλλον για τους πελάτες να χρησιμοποιούν ήδη καθιερωμένα πλαίσια blockchain εκεί έξω. Οι τρεις λόγοι που χρειαζόμαστε το SAP για το Blockchain είναι οι παρακάτω.

 • Επιχειρηματική διαδικασία με επίκεντρο: Όλες οι υπηρεσίες blockchain που παρέχονται από το SAP είναι προσανατολισμένες στις επιχειρήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι διατηρούνται οι κρίσιμες αξίες μιας επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας που επηρεάζεται, των περιπτώσεων χρήσης, της ακεραιότητας των δεδομένων και της ποιότητας..
 • Εμπειρία δικτύων: Η SAP διασφαλίζει ότι τα δίκτυα λειτουργούν όπως προορίζεται για την εξασφάλιση επιτυχίας blockchain. Είναι ειδικοί στο δίκτυο και διασφαλίζουν ότι το περιβάλλον παραμένει ασφαλές και απρόσκοπτο.
 • Επίπεδο αφαίρεσης BaaS: Για να διασφαλιστεί ότι μπορεί να ενσωματωθεί σε άλλα συστήματα, παρέχει ένα επίπεδο αφαίρεσης BaaS. Το επίπεδο υποστηρίζει ανοιχτά πρότυπα και διασφαλίζει τη σωστή ενσωμάτωση με εφαρμογές τρίτων και SAP.

Tutorial Sap Blockchain: Θήκες χρήσης Blockchain SAP

Η ενσωμάτωση του Blockchain σε εφαρμογές SAP διασφαλίζει ότι η υιοθέτηση πραγματοποιείται γρηγορότερα από το συνηθισμένο. Η SAP εργάζεται σκληρά για να παρουσιάσει νέα εργαλεία blockchain που μπορούν να βοηθήσουν στην ενσωμάτωση διαφορετικών εφαρμογών SAP. Αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να ενσωματώσετε το Blockchain σε εφαρμογές SAP, όπως εντοπισμός αγαθών σε διαμετακόμιση, μεταφορά και διαχείριση εφοδιαστικής, φαρμακευτικά προϊόντα παρακολούθησης και παρακολούθησης.

Ας δούμε μερικές πραγματικές περιπτώσεις χρήσης όπου το SAP μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Μερικά από τα έργα που θα απαριθμήσουμε είτε έχουν ολοκληρωθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.

CAMELOT ITLab

Το CAMELOT ITLab χρησιμοποιεί Blockchain για την προστασία των κινητών συσκευών από απειλές. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εργατικού δυναμικού. Ακόμη και εταιρείες επενδύουν στις κινητές συσκευές τους – κατανομή, προστασία και συντήρηση αυτών των συσκευών. Με το Blockchain, μπορούν να εγγράψουν κάθε συσκευή στο δίκτυο και να επικυρώσουν τις συσκευές ανάλογα. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια Διεθνή Ταυτότητα Κινητού Εξοπλισμού (IMEI) χρησιμοποιώντας το SAP Leonardo Blockchain. Το έργο κυκλοφόρησε.

Proof-Of-Concept ναυτιλία με βάση το Blockchain

Οι διεθνείς συναλλαγές αποτελούν μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας. Είναι σημαντικό για τις εταιρείες να διασφαλίσουν ότι τα μοντέλα της εφοδιαστικής αλυσίδας λειτουργούν όπως απαιτείται. Το τρέχον μοντέλο δεν είναι ιδανικό και δεν παρέχει κατάλληλη διαφάνεια ή δεν προστατεύει την αλυσίδα εφοδιασμού από απάτη. Η χρήση του Blockchain μπορεί να ψηφιοποιήσει την εμπορική διαδικασία και να εξασφαλίσει ασφάλεια και διαφάνεια για όλα τα μέρη. Η διαχείριση SAP Transportation το παρέχει χρησιμοποιώντας αλυσίδα Block, σωστή ασφάλεια και ακεραιότητα.

Δίκτυο ασφαλείας ασύρματης συσκευής

Η προστασία του δικτύου από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση είναι σημαντική και εκεί έρχεται το δίκτυο ασφαλείας της ασύρματης συσκευής. Επιτυγχάνεται με μια μαύρη λίστα IEMI που διαχειρίζεται το Blockchain. Στη συνέχεια, οι συσκευές κοινοποιούνται σε όλα τα MNO για να διασφαλιστεί ότι οι μολυσμένες ή αποκλεισμένες συσκευές δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προστατευμένα δίκτυα. Διαφορετικοί προμηθευτές μπορούν να το εφαρμόσουν σε συσκευές μαύρης λίστας. Το έργο βρίσκεται επί του παρόντος στο Proof-of-Concept.

Αυτόνομη επαρχία του Νότιου Τιρόλου

Η Bolzano, Ιταλία, χρησιμοποιεί το Blockchain για να εφαρμόσει ένα δίκτυο που λειτουργεί αποτελεσματικά και παρέχει βελτιώσεις στην τεχνολογία ψηφιακού καθολικού.

Κοινοπραξία SAP Blockchain

Η SAP προσπαθεί να μετασχηματίσει τον κόσμο και εκεί έρχεται η κοινοπραξία blockchain. Φέρνει ομοϊδεάτες εταιρείες και ηγέτες της βιομηχανίας που είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις πιο σημαντικές επιχειρηματικές προκλήσεις εκεί έξω. Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το Blockchain και παρέχουν την καλύτερη δυνατή λύση στα προβλήματα.

Οι εταιρείες που ανήκουν στην κοινοπραξία κλάδου Blockchain SAP High Tech περιλαμβάνουν τις Lenovo, T-Mobile, PPG και άλλες. Τα ιδρυτικά μέλη του High Tech Blockchain Industry Consortium περιλαμβάνουν τα Flex, A3 της Airbus, HP Enterprise, Intel και UPS. Έχουν επίσης ιδρυτικά μέλη της Life Science και της Pharmaceutical Industries.

Ενδιαφέρεται για την τεχνολογία blockchain; Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας με το SAP, ακονίστε τις δεξιότητές σας χρησιμοποιώντας το πιστοποιημένο επαγγελματικό μάθημα blockchain professional (CEBP) τώρα!

Συμπερασματικές σκέψεις: Είναι το SAP Cloud Platform έτοιμο για χρήση?

Το οικοσύστημα blockchain SAP φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Η ικανότητα χρήσης λύσης blockchain χωρίς την ανάγκη δημιουργίας υποδομής είναι πρωτοποριακή. Επίσης, η ποιότητα των λύσεων SAP μιλά από μόνη της.

Αλλά δεν είναι αυτό που όλοι πιστεύουν. Οι κριτικοί επισημαίνουν πώς ολόκληρη η ιδέα δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί όταν πρόκειται να εφαρμοστεί σε μεγάλη κλίμακα, ειδικά στην επιχειρηματική / εταιρική αγορά. Η έλλειψη απτών στοιχείων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού θα ταιριάζει σε μια μεγάλη επιχείρηση όπου χρησιμοποιούνται συστήματα πολλαπλών τοπίων είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες.

Επίσης, η εφαρμογή μιας λύσης blockchain από άκρο σε άκρο δεν θα ήταν εύκολη και η κατανόηση των εταιρειών που είναι διατεθειμένες να κάνουν είναι το κλειδί για την υιοθέτησή της.

Για να επιταχύνει την υιοθέτηση, το SAP HANA μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Μπορεί να λειτουργήσει ως αφαίρεση, εξασφαλίζοντας εύκολη εφαρμογή. Είναι επίσης μια ξεχωριστή λύση που προβλέπει ότι μπορεί να συνεργαστεί με το SAP.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me