Ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto; Ο μύθος των δημιουργών Bitcoin

Ο χώρος κρυπτογράφησης έχει εξελιχθεί σε έναν τόσο μεγάλο κόσμο. Η τεχνολογία blockchain προκάλεσε φαντασία, φόβο, σύγχυση και περιέργεια. Αυτά τα συναισθήματα είναι τόσο για τους λάτρεις όσο και για τους κριτικούς. Ο σημερινός κόσμος της κρυπτογράφησης έχει γίνει τόσο γνωστός, ενώ παραμένει άγνωστος. Μερικοί από τους άγνωστους είναι ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto.

Σήμερα θα κάνουμε μια βόλτα στο πώς ήρθε στο φως το crypto. Η κύρια εστίαση είναι να προσπαθήσουμε να αποκαλύψουμε το μεγαλύτερο μυστήριο πίσω από το Bitcoin. Το Bitcoin είναι το πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση. Το άτομο ή μάλλον θα μπορούσε να είναι άτομα πίσω από το Bitcoin.

Δημιουργία Bitcoin

Το 2007, πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία του Bitcoin. Ο Satoshi Nakamoto έγραψε τον κώδικα Bitcoin. Το βήμα ακούστηκε πολύτιμο τότε, χρόνια αργότερα μπορείτε να είστε ο κριτής. Πιστεύετε ότι ήταν ένα πολύτιμο βήμα; Δεν το νομίζω.

Το 2008, μέσω ενός διαδικτυακού τομέα bitcoin.org, ο δημιουργός του Bitcoin κυκλοφόρησε μια λευκή βίβλο. Στην εφημερίδα, ο Satoshi περιγράφει πώς θα λειτουργεί το Bitcoin χρησιμοποιώντας δίκτυα υπολογιστών. Ο σκοπός ήταν ο τερματισμός τρίτων για τις ψηφιακές συναλλαγές.


Το 2009, το Bitcoin κυκλοφόρησε στο κοινό. Ο πρώτος ανθρακωρύχος Bitcoin ήταν ο Hal Finney που έκανε λήψη του blockchain. Αργότερα, εξόρυξε δέκα Bitcoin που τον καθιστούν μεταξύ των πρώτων χρηστών του Bitcoin. Οι άλλοι πρώτοι λάτρεις του bitcoin είναι: Wei Dai, Nick Szabo και Gavin Andresen. Και η τρέχουσα υποστήριξή τους αυξήθηκε από τότε.

Ανάπτυξη Bitcoin

Κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης, ένα όνομα ξεχωρίζει. Γκάβιν Άντρσεν. Ο Αμερικανός προγραμματιστής πήρε το μανδύα από τον μυστηριώδη Satoshi Nakamoto το 2010. Το τελευταίο μήνυμα του δημιουργού ήταν το επαναστατικό Bitcoin ήταν σε ασφαλή χέρια. Σύμφωνα με τον Gavin Andresen, τα επόμενα επτά χρόνια θα αποδειχθούν πολύ κρίσιμα.

Η ανάπτυξη έχει συμβεί μέσω εντυπωσιακών στρατηγικών σχέσεων. Το 2013, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στις ΗΠΑ αποδέχτηκε το Bitcoin ως νόμιμο τρόπο πληρωμής. Επί του παρόντος, ο τρόπος είναι αποδεκτός παγκοσμίως από ιδιωτικά ιδρύματα και ορισμένες κυβερνήσεις.

Η ανάπτυξη συνέβη εν μέσω αγώνων με την κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια. Συνολικά, το Bitcoin αναπτύχθηκε και αναπτύχθηκε ως η επαναστατική ιδέα που ήταν. Το 2017 ήταν η καλύτερη χρονιά για το bitcoin καθώς η αξία του αυξήθηκε σε πάνω από 11.000 $ για ένα μόνο Bitcoin.

Το μυστήριο πίσω από τον Satoshi Nakamoto

Μέσα σε όλες αυτές τις πληροφορίες σχετικά με το Bitcoin, ένα μυστήριο παραμένει άλυτο. Όπως είναι η φύση των ανθρώπων, η περιέργεια έχει δει διάφορες έρευνες σχετικά με το ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto; Όμως, δεν υπήρξαν πειστικά στοιχεία για τα οποία να αναφέρεται ακριβώς ποιος είναι ή μάλλον, ποιοι είναι. Παίρνουμε τις πιθανότητές μας μπαίνοντας στον κόσμο του άγνωστου. Ίσως να είστε τυχεροί που ξέρετε ποιος είναι.

Μετακίνηση από το γνωστό στο άγνωστο. Θα ενδιαφερόμαστε για λεπτομέρειες και θα φροντίσουμε να μην χάνετε τίποτα. Επομένως, ενεργοποιήστε το γρανάζι εστίασης και εγγραφείτε μαζί μου σε αυτό το ταξίδι.

Όμως, πριν από κάθε μορφή που να οδηγεί στη γνώση της ταυτότητας του Nakamoto, έχουν γίνει πολλά. Η στυλομετρία έχει χρησιμοποιηθεί για να συνδέσει το Bitcoin με την ταυτότητα του Satoshi Nakamoto. Το στυλ εξετάζει αυθεντικά κείμενα Bitcoin και τα συνδέει με κείμενα συγγραφέα.

Το στυλ έχει τη δυνατότητα αναγνώρισης πολλών πιθανών ταυτοτήτων. Αλλά υπάρχουν και άλλοι που είναι αρκετά κοντά για να είναι Nakamoto.

Συνολικά, ας εξερευνήσουμε πρώτα τι μας βοηθά να αναγνωρίσουμε το Nakamoto.

Το Γνωστό για το Satoshi Nakamoto

Μερικά γεγονότα σχετικά με το ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto είναι τόσο προφανής. Είναι οι πληροφορίες εκεί έξω για όλους.

Ο Satoshi Nakamoto είναι ιδιοφυΐας

Ένα άρθρο του 2011 στο The New Yorker πιστώνει σωστά το Bitcoin με σχεδόν τέλεια κατάσταση. Ο κωδικός Bitcoin είναι χωρίς λάθη. Με την εξάλειψη των λαθών, η Satoshi Nakamoto δημιούργησε μια ασφαλή, αξιόπιστη και ασφαλή διαδικτυακή πλατφόρμα.

Με τα λόγια του άρθρου? «Μόνο ο πιο παρανοϊκός, επίπονος κωδικοποιητής στον κόσμο θα μπορούσε να αποφύγει να κάνει λάθη».

Ο Satoshi Nakamoto είναι άπταιστα αγγλικά

Ο Nakamoto έγραψε τον κώδικα και τη βιβλιογραφία για το Bitcoin, συμπεριλαμβανομένης της Λευκής Βίβλου. Και είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Η βιβλιογραφία και ο κώδικας δείχνουν ότι ο Satoshi Nakamoto είναι πολύ άπταιστα στα αγγλικά. Ειδικά, Βρετανικά Αγγλικά. Αυτή η υπόθεση πυροδότησε την επαναλαμβανόμενη εικασία ότι ο Satoshi είναι Βρετανός. Μπορεί να ισχυριστεί την ιαπωνική καταγωγή, αλλά η κατανόησή του από τα αγγλικά τον προδίδει. Ωστόσο, η κατανόηση των αγγλικών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι Βρετανός ή ότι δεν είναι Ιαπωνός.

Το Satoshi Nakamoto μπορεί να είναι περισσότερα από ένα άτομα

Υπάρχει μια τεράστια πιθανότητα ο Satoshi να μην είναι ένα άτομο. Η πιθανότητα να είναι μια ομάδα ατόμων είναι ενδιαφέρουσα. Όμως, από πού προέρχονται οι ισχυρισμοί ότι μπορεί να είναι μια ομάδα ανθρώπων; Εδώ είναι που. Οι ισχυρισμοί προκύπτουν από τη φύση της καινοτομίας.

Το σύστημα Bitcoin ξεχωρίζει στη σημερινή κοινωνία για τη λαμπρότητα του. Είναι μια μη αναστρέψιμη, γρήγορη, αξιόπιστη και παγκόσμια συναλλακτική καινοτομία. Επιπλέον, η πλατφόρμα είναι ψευδώνυμη. Έτσι, είναι δυνατή η εγγραφή χωρίς να αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα.

Αυτό που είναι ακόμα συναρπαστικό είναι ότι το σύστημα Bitcoin προστατεύει από εισβολή τρίτων. Είτε από την κυβέρνηση είτε από άλλα κόμματα. Λόγω του όγκου της εργασίας που πηγαίνει σε μια τέτοια ιδέα, μπορεί να ακούγεται σωστό ότι η εργασία μπορεί να απαιτούσε από μια ομάδα να δημιουργήσει.

Ένας ισχυρισμός του Laszlo Hanyecz, ενός πρώιμου προγραμματιστή Bitcoin υποστηρίζει αυτή τη σκέψη. Έτσι, είχε την αίσθηση ότι ο κωδικός ήταν πολύ καλός για ένα άτομο. Είχε επίσης το προνόμιο να έχει στείλει email στο Nakamoto.

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ

Έχουμε τώρα κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πού να ξεκινήσουμε την αναζήτησή μας. Οι λύσεις μας για το μυστήριο είναι κατανοητές. Το πεδίο είναι ευρύ. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Έχετε φτάσει μέχρι τώρα να εγκαταλείψετε τη λύση. Πρέπει να μάθουμε ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto; Δεν θέλετε να λύσετε αυτό το μυστήριο; Εάν ναι, θα πρέπει να προχωρήσετε σε άγνωστο.

Λοιπόν, ποιο είναι το άγνωστο στο Satoshi Nakamoto?

Έχουμε ασχοληθεί με το γνωστό αλλά τι είναι το άγνωστο. Τι προσθέτει σε όλη τη φρενίτιδα του μυστηρίου?

Είναι Satoshi Nakamoto Άνδρας ή Γυναίκα?

Είδαμε ότι ο Satoshi Nakamoto θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε. Ο Satoshi Nakamoto ισχυρίζεται ότι είναι Γιαπωνέζος γεννημένος τον Απρίλιο του 1975. Όμως, δεν είναι σαφές αν είναι άνδρας ή γυναίκα. Πολλές απόψεις δείχνουν ότι ο Satoshi Nakamoto είναι άνδρας για οποιονδήποτε λόγο. Τι γίνεται όμως αν είναι γυναίκα; Το ξέρω! Θα μπορούσε να είναι μια ιδιοφυΐα γυναίκα. Η προοπτική να έχουμε την πιο καινοτόμο ιδέα από μια γυναίκα προγραμματιστή είναι συναρπαστική, τουλάχιστον. Ακόμα κι έτσι, είναι πολύ νωρίς για να το ονομάσω. Πρέπει να κρατήσουμε λίγο περισσότερο.

Γιατί δεν θα μείνει κοντά για να πάρει πίστωση?

Αν ήμουν Satoshi Nakamoto, θα είχα κολλήσει για να πάρω πίστωση. Να εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές για να πάρει πίστωση. Να υπερηφανεύομαι για τη λαμπρότητα μου. Παραδέξου το; θα θέλατε επίσης Ακόμη; Ο Satoshi Nakamoto, επέλεξε να εξαφανιστεί. Λοιπόν, ποιο ήταν το κίνητρο πίσω από αυτήν την κίνηση; Θα μάθετε σύντομα καθώς αυτό είναι ένα καλά ερευνημένο θέμα.

Πιθανοί λόγοι για τους οποίους ο Satoshi Nakamoto επέλεξε την ανωνυμία

Πολλή προσοχή

Το πιο λογικό επιχείρημα που αντηχεί καλά σε οποιονδήποτε στοχαστή είναι: επέλεξε να είναι ήσυχος χωρίς προσοχή. Η τεχνολογία του Bitcoin βασίζεται στα cyberpunks! Αναρωτιέστε ποιοι είναι; Τα Cyberpunks είναι ακτιβιστές που υποστηρίζουν τη χρήση κρυπτογραφίας. Καθώς αποτελούν μέρος ενός αγώνα για κοινωνική και πολιτική αλλαγή.

Η αμφισβήτηση των κυβερνητικών θεσμών είναι δύσκολη. Μπορεί να σας αφήσει ευάλωτο σε επιθέσεις από όλα τα μέρη. Περιττό να πούμε, ο Satoshi Nakamoto, οραματιστής, το πρόβλεψε αυτό. Έτσι, επέλεξε να μείνει ανώνυμος για το καλό του.

Εκτρέψτε την προσοχή και τις πολιτικές ανατροπές

Κατά την έναρξη του blockchain του Bitcoin, ο Nakamoto είχε στο μυαλό του μια πολύ ξεκάθαρη πρόθεση. Ήθελε να αλλάξει τον οικονομικό κόσμο. Ήθελε να διευκολύνει τις συναλλαγές, εξαλείφοντας επίσης τρίτους. Έτσι, ήθελε να διασφαλίσει την ασφάλειά του για χάρη του έργου.

Γνωρίζουμε ότι όλοι θα μπορούσαν να ήταν ο Satoshi Nakamoto. Είναι επίσης γνωστό ότι οι οργανώσεις εγκλήματος έχουν χρησιμοποιήσει το blockchain στις συναλλαγές τους. Το γεγονός ότι διαβάζετε αυτό επίσης ρίχνει φως ότι δεν είστε ο μέσος πολίτης. Είναι λοιπόν προφανές ότι εμπλέκεστε στην πολιτική και ξέρετε ότι η πολιτική στρίβει ιστορίες.

Τώρα, φανταστείτε τι θα συνέβαινε εάν ο Satoshi Nakamoto έβαλε ένα πρόσωπο στο όνομα. Και οι εγκληματικές οργανώσεις χρησιμοποίησαν την τεχνολογία του. Η ιστορία θα είχε συστραφεί ότι η νέα ιδέα θα θεωρούσε ακατάλληλη. Η προοπτική του θα τον ζητούσε να παραμείνει ανώνυμος. Για να επιτύχει η τεχνολογία τον επιδιωκόμενο σκοπό. Μάντεψε? Είχε δίκιο.

Η ανωνυμία διευκόλυνε αυτό που θα μπορούσε να έχει μετατραπεί σε πολιτική καταδίωξη γατών. Όσο μεγάλο και αν είναι η πολιτική εμπλοκή ένα πράγμα, θα ήταν πιο ακατάστατο.

Απόλαυσε το απόρρητο?

Εκπληκτικά καθώς ακούγεται, μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν το απόρρητο. Ο Satoshi Nakamoto μπορεί να ήταν ένας από αυτούς. Σε αυτόν ή σε αυτούς ήσυχη ζωή είναι αρκετή. Η προσοχή επιδιώκει μόνο να προσθέσει τη δυστυχία στη ζωή τους. Έτσι, επέλεξε να παραμείνει στο κουτί της ανωνυμίας. Η φήμη και η προσοχή που ήρθε μαζί της δεν είχε σημασία. Όσο συνέβαινε η επανάσταση, δεν είχε σημασία αν θα πιστευόταν ή όχι.

Μπορούμε λοιπόν να βάλουμε ένα πρόσωπο στο όνομα?

Κάνετε φοβερή πρόοδο. Με το γνωστό και άγνωστο στη σφαίρα σας μπορούμε τώρα να βάλουμε ένα πρόσωπο στο όνομα; Ανταποκριθείτε στην πρόκληση.

Σε αυτόν τον λογαριασμό, εδώ είναι μερικές από τις ιδιότητες που πρέπει να έχετε για κάθε πιθανό υποψήφιο. Πρέπει να είναι προγραμματιστής, πιστός στην κρυπτογραφία, αποκεντρωμένος λάτρεις του νομίσματος και επιχειρηματίας.

Ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto: Κορυφαίοι υποψήφιοι

Ακολουθούν οι κορυφαίοι υποψήφιοι για την προέλευση του Bitcoin.

Nick Szabo – Ο δημιουργός του Bit Gold

Συντελεστές εικόνας: Youtube

Ο Nick Szabo αρνείται συνεχώς τους συνδέσμους που τον συνδέουν με το Satoshi Nakamoto. Όμως, το γράψιμό του στο «bit gold» όταν αναλύθηκε δείχνει ομοιότητα με το πρωτότυπο Λευκή Βίβλος Bitcoin. Επιπλέον, είναι από τους πρώτους που εξερεύνησαν το Bitcoin, τον τοποθετεί κορυφαίο υποψήφιο στο πρόσωπο πίσω από τον Satoshi Nakamoto.

Harold Finney – Πρώτη συναλλαγή Bitcoin από έναν αμερικανικό Cypherpunk

Συντελεστές εικόνας: Youtube

Θυμάμαι Χάρολντ Φίνι: ο οποίος εξόρυξε τα πρώτα δέκα Bitcoin την ίδια ημέρα που κυκλοφόρησαν; Ναι, αυτός ο τύπος θα μπορούσε επίσης να είναι ο δημιουργός του Bitcoin που συνεργάζεται με τον εαυτό του. Επιπλέον, το γεγονός ότι πρότεινε βελτίωση στο Bitcoin μόνο μετά το Satoshi Nakamoto είναι κάπως απόδειξη. Κυριολεκτικά όσο μπορεί, ο Hal Finney θα μπορούσε επίσης να αποδειχθεί Nakamoto.

Dorian Prentice – Στρατιωτικός Φυσικός: Αμερικανός Satoshi Nakamoto?

Συντελεστές εικόνας: Steemit

Ο Dorian Prentice, του οποίου το όνομα γεννήσεως είναι Satoshi Nakamoto, έχει υποβληθεί στην προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Θα ήταν για το όνομα ή την εφευρετικότητα του. Όμως, το υπόβαθρό του ως ελευθεριακού και η γνώση ως φυσικός τον τοποθετεί σε θέση να είναι ο Satoshi Nakamoto μας.

Πιθανώς ο μεγαλύτερος σύνδεσμος αυτού του άνδρα να είναι ο δημιουργός του Bitcoin είναι μια δήλωση που έκανε. Στη δήλωση, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε πλέον με την τεχνολογία. Ισχυρίζοντας ότι υπάρχουν υπεύθυνοι για το Bitcoin. Αυτό δεν είναι αρκετό για να δημιουργήσει αρκετές υποψίες; Ωστόσο, αργότερα απέσυρε τη δήλωση.

Craig Wright – Η εισαγωγή έγινε λάθος από έναν Αυστραλό Επιστήμονα Υπολογιστών

Συντελεστές εικόνας: Ο οικονομολόγος

Ο επιστήμονας υπολογιστών εκδιώχθηκε από ένα άτομο που ισχυριζόταν ότι συνεργάστηκε μαζί του. Στο e-mail στο Gizmodo, η ανώνυμη συμβουλή ισχυρίστηκε ότι ο Craig Wright είναι ο δημιουργός του Bitcoin.

Επιπλέον, το 2016, Κρεγκ Ράιτ ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Satoshi Nakamoto μας. Ωστόσο, η αυστραλιανή αρχή αντέδρασε επιδρομή στο σπίτι του. Μετά από αυτό, ο Κρεγκ απέσυρε τη δήλωσή του. Τα αποδεικτικά στοιχεία που ισχυρίστηκε ότι είχε υποχωρήσει.

Άλλοι πιθανοί υποψήφιοι

Ένα πράγμα που κατάφερε να κάνει καλά ο Νακαμότο είναι να κρύψει την ταυτότητά του. Έχει δώσει αν όχι όλους τους καλύτερους ανθρώπους που πρέπει να προσέχουν. Αλλά η πιθανότητα να μην είναι από αυτούς δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ακόμα και έχοντας κατά νου, μπορείτε να είστε τυχεροί που γνωρίζετε άλλους που έχουν χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τον δημιουργό του Bitcoin.

Μεταξύ των κορυφαίων συνδεδεμένων προσωπικοτήτων περιλαμβάνεται ένας μαθητής, επιστήμονες, κοινωνιολόγος και μαθηματικοί.

Ένα άρθρο συνέδεσε την ταυτότητα του Nakamoto με τον φινλανδό κοινωνιολόγο Dr. Vili Lehdonvirta. Το άρθρο συνέδεσε ακόμα τον Ιρλανδό μαθητή Michael Clear, απόφοιτο της κρυπτογραφίας.

Ακόμα και ο Garvin Andersen έχει συνδεθεί με την ταυτότητα του Nakamoto σε ένα άρθρο του 2013. Το επιχείρημα του άρθρου είναι ότι ο Garvin ανέλαβε την ευθύνη να αναπτύξει το Bitcoin τόσο εύκολα. Είτε ο Garvin ξέρει ποιος είναι ο Nakamoto ή είναι αυτός.

Μια άλλη εξωφρενική σύνδεση έγινε με τον Elon Musk με βάση την εξειδίκευση στο χρηματοοικονομικό λογισμικό και τη γραφή της Λευκής Βίβλου σε άρθρο του 2017.

Satoshi Nakamoto Net Worth

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν υπάρχει σαφήνεια για το ποιος ακριβώς είναι ο Satoshi Nakamoto. Όμως, οι πληροφορίες για την αξία του είναι γνωστές. Πριν εξαφανιστεί το 2011, οι αναφορές ισχυρίζονται ότι ο Satoshi Nakamoto εξόρυξε περίπου 1 εκατομμύριο Bitcoin. Επί του παρόντος, αυτά μεταφράζονται σε πάνω από το 6% όλων των Bitcoin. Με τόσο μεγάλο Bitcoin, η αξία κυμαίνεται σε αξία άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η τιμή τον έβαλε στη θέση των 40s-50s στο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο. Είναι, επομένως, προφανές ότι ο δημιουργός του Bitcoin είναι επίσης σοφός επιχειρηματίας.

συμπέρασμα

Συμπερασματικά, υπάρχει το μυστήριο που περιβάλλει τον δημιουργό και τον προγραμματιστή του Bitcoin. Ο Satoshi Nakamoto θα παραμείνει άλυτος τουλάχιστον για τώρα. Ίσως δεν θα ξέρουμε ποτέ ποιος δημιούργησε το Bitcoin. Ή ίσως λύσαμε το μυστήριο εδώ ακριβώς τώρα.

Παρ ‘όλα αυτά, μέσα σε όλα τα μυστήρια ορισμένα πράγματα παραμένουν τόσο ξεκάθαρα. Αυτή η τεχνολογία Bitcoin είναι μια εκπληκτική δημιουργία. Αυτό με την πάροδο των ετών το Bitcoin έχει εξελιχθεί σε μια βαθιά ιδέα που οραματίστηκε να είναι. Έχει κάνει την κοινότητα Bitcoin να έχει μια παγκόσμια πλατφόρμα. Μια πλατφόρμα που είναι γρήγορη, αξιόπιστη, αξιόπιστη και ασφαλής για τις διαδικτυακές συναλλαγές τους.

Επιπλέον, η ταυτότητα του δημιουργού μπορεί να μην είναι τόσο σημαντική όσο η έρευνα για το μέλλον του Bitcoin. Οι λάτρεις υποστηρίζουν ότι με την ανάπτυξη του blockchain το δυναμικό είναι τεράστιο. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το αυξανόμενο δυναμικό μπορεί να υπερφορτώσει το σύστημα. Κατά συνέπεια, προδίδοντας αυτό για το οποίο αναπτύχθηκε το Bitcoin – αποκέντρωση του νομίσματος.

Συνολικά, ακόμη και αν δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto. Απολαμβάνετε τους καρπούς της τεχνολογίας του. Άλλα έργα blockchain έχουν ξεφύγει από αυτό.

Πόροι

https://www.bbc.com/news/av/uk-36185280/bitcoin-creator-reveals-his-identity

https://money.cnn.com/infographic/technology/what-is-bitcoin/

https://metro.co.uk/2018/04/06/alleged-bitcoin-creator-craig-satoshi-nakamoto-wright-reveals-secrets-rare-interview-7444418/

https://www.cnbc.com/2017/10/27/bitcoins-origin-story-remains-shrouded-in-mystery-heres-why-it-matters.html

https://www.inc.com/will-yakowicz/5-billion-lawsuit-craig-wright-bitcoin.html

https://www.cnbc.com/2016/05/02/bitcoin-inventor-satoshi-nakamoto-finally-revealed.html

https://www.newyorker.com/business/currency/we-need-to-know-who-satoshi-nakamoto-is

https://www.bbc.com/news/technology-36168863

http://www.businessinsider.com/bitcoin-history-cryptocurrency-satoshi-nakamoto-2017-12?IR=T#wait-so-who-is-this-japanese-american-guy-named-satoshi-nakamoto- 7

https://www.digitaltrends.com/cool-tech/who-is-satoshi-nakamoto/

https://steemit.com/bitcoin/@oppaidaisuke69/dorian-prentice-satoshi-nakamoto

https://www.economist.com/briefing/2016/05/02/craig-wrights-claims-to-be-satoshi-nakamoto-come-under-fire

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me