Tokenization Asset στο Blockchain – Ένας πλήρης οδηγός

Η ακόλουθη συζήτηση στοχεύει να προβληματιστεί σχετικά με τα βασικά στοιχεία του tokenization στοιχείων με το blockchain και τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος με το blockchain.

Το Blockchain είναι αναμφίβολα ένα από τα καυτά θέματα που παρουσιάζονται στον κόσμο των οικονομικών. Έχει εισαγάγει διάφορες νέες εξελίξεις παράλληλα παρουσιάζει διαφορετικά οφέλη με τα χαρακτηριστικά του όπως η αποκέντρωση, η διαφάνεια, η κατανεμημένη δομή και το αμετάβλητο. Ως εκ τούτου, το blockchain έχει βρει διάφορες εφαρμογές στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό οικοσύστημα και η διαγραφή στοιχείων είναι μια από τις αξιοσημείωτες αναφορές που εφιστούν την προσοχή στο blockchain.

Η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων είναι μια πολύ κρίσιμη ανησυχία για όλους τους οργανισμούς. Ωστόσο, το υπάρχον τοπίο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων μαστίζεται από διάφορες αποτυχίες λόγω της επανάληψης εγγράφων, της περιορισμένης διαφάνειας και της πλαστογράφησης. Η αναγνώριση στοιχείων μπορεί να βοηθήσει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του blockchain για τη μετατροπή της διαδικασίας διαχείρισης φυσικών περιουσιακών στοιχείων.

Οι αναγνώστες θα μπορούσαν να μάθουν τη σημασία της ταυτότητας στοιχείων και τύπων μαζί με τους λόγους για την επιλογή της διαγραφής στοιχείων. Επιπλέον, η συζήτηση θα αντικατοπτρίζει επίσης τους διάφορους τομείς στους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί η νέα τάση των στοιχείων ενεργητικού.

Εγγραφείτε τώρα: Κεντρική τάξη ψηφιακού νομίσματος Κεντρικής Τράπεζας (CBDC)


Τι είναι το Tokenization Asset και είναι πραγματικά απαραίτητο?

Το Tokenization είναι βασικά η διαδικασία που περιλαμβάνει τη μετατροπή φυσικών και μη φυσικών στοιχείων σε blockchain. Η έννοια του blockchain tokenization έχει αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Σταδιακά, το tokenization βρίσκει εφαρμογές blockchain σε παραδοσιακούς κλάδους όπως ακίνητα, μετοχές και έργα τέχνης. Λοιπόν, γιατί χρειαζόμασταν αρχικά διακριτικά?

Πολλοί θα υποθέσουν ότι η κωδικοποίηση στοιχείων ξεκίνησε με κρυπτογράφηση. Αντίθετα, το tokenization χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1970 ως συσκευή ασφάλειας δεδομένων για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Πολλές συμβατικές επιχειρήσεις στον κόσμο των χρηματοοικονομικών αξιοποιούν το tokenization για τη διαφύλαξη ευαίσθητων και εμπιστευτικών πληροφοριών, όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών, προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες και οικονομικές καταστάσεις.

Γενικά, η παραδοσιακή προσέγγιση για την κωδικοποίηση περιλαμβάνει την αντικατάσταση των ευαίσθητων πληροφοριών των χρηστών με ένα διακριτικό που είναι στην πραγματικότητα μια σειρά από μη ευαίσθητα γράμματα και αριθμούς. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα για την κατανόηση της συμβατικής προσέγγισης διαγραφής στοιχείων ενεργητικού. Οι πληρωμές μέσω κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν ένα από τα σημαντικά παραδείγματα tokenization.

Πώς χρησιμοποιείται

Ορισμένα νοσοκομεία χρησιμοποιούν το tokenization για αρχεία ασθενών, ενώ προγράμματα λογισμικού αξιοποιούν το tokenization για την ασφάλεια των διαπιστευτηρίων σύνδεσης. Επιπλέον, το tokenization βρήκε επίσης εφαρμογές στην περίπτωση της διακυβέρνησης, όπως η εγγραφή ψηφοφόρων. Η διαγραφή στοιχείων σε blockchain για κυβερνητικές λύσεις μπορεί να βοηθήσει στην προστασία πολλών ευαίσθητων πληροφοριών. Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης σημαντικό να παρατηρήσετε τους λόγους για την εμφάνιση tokenization blockchain.

Στη συνέχεια, η τράπεζα εισάγει τα στοιχεία του πελάτη σε μια κρυπτογραφική λειτουργία για τη δημιουργία διακριτικών. Στη συνέχεια, ο πελάτης λαμβάνει το διακριτικό που αντιπροσωπεύει την πιστωτική του κάρτα στο τηλέφωνό του. Κάθε εγκληματίας που προσπαθεί να εισβάλει στο τηλέφωνο του χρήστη θα μπορεί να βρει το διακριτικό μόνο, χωρίς πληροφορίες πιστωτικής κάρτας. Μια άλλη σημαντική πτυχή της κωδικοποίησης στοιχείων είναι ότι δεν περιορίζεται μόνο σε οικονομικές πληροφορίες.

Όλα ξεκίνησαν με κρυπτονομίσματα και τώρα προβλέπεται να εισαγάγει έναν νέο τύπο διακριτικού ή ψηφιακού στοιχείου που ονομάζεται CBDC ή ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας. Στην πραγματικότητα, τα CBDC και τα κρυπτονομίσματα διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, παρόλο που και τα δύο είναι ψηφιακά ή διακριτικά στοιχεία.

Εάν είστε περίεργοι για τη διαφορά μεταξύ CBDC με δυνατότητα blockchain και άλλων κρυπτογράφησης, ακολουθεί ένας οδηγός για την κρυπτογράφηση έναντι της CBDC που πρέπει να δείτε.

Τρέχον σενάριο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων

Προκειμένου να βρεθεί το υπόβαθρο πίσω από την εισαγωγή της κωδικοποίησης περιουσιακών στοιχείων, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων αναφέρεται βασικά στη διαδικασία παραγωγής, προμήθειας, αποθήκευσης και διαχείρισης εγγράφων που σχετίζονται με περιουσιακά στοιχεία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδικασία μεταβίβασης ιδιοκτησίας. Για παράδειγμα, τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν να βοηθήσουν στην αυτοματοποίηση εργασιών.

Από την άλλη πλευρά, η τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια μοναδική πηγή αλήθειας για τη μείωση των αναντιστοιχιών πληροφοριών. Είναι ένα αξιόπιστο μέσο για διαπραγμάτευση μετοχών, μετοχών, ακινήτων, ομολόγων και παρόμοιων τύπων περιουσιακών στοιχείων. Το υφιστάμενο οικοσύστημα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών διαμεσολαβητών, όπως επενδυτές, μεσίτες, ελεγκτές και θεματοφύλακες. Επομένως, είναι αναπόφευκτο να αναμένεται ουσιαστική αύξηση του συνολικού κόστους της διαδικασίας.

Ζητήματα στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων

Ταυτόχρονα, η συμβατική προσέγγιση διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων παρουσιάζει επίσης μεγαλύτερη ευπάθεια στις πιθανότητες απάτης και σφαλμάτων. Επιπλέον, τα ακόλουθα ζητήματα στη βιομηχανία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων επισημαίνουν επίσης την ανάγκη για οφέλη της διαγραφής στοιχείων ενεργητικού.

 1. Η τρέχουσα βιομηχανία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων εξαρτάται από προσεγγίσεις που δημιουργούν εξαιρετικές δυσκολίες στον εντοπισμό της πηγής σφάλματος σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιος. Επιπλέον, η πολυπλοκότητα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με την παραδοσιακή διαμόρφωση δημιουργεί επίσης εμπόδια στην εξασφάλιση αποδεδειγμένης λογοδοσίας.
 2. Η κατακερματισμένη αποθήκευση δεδομένων με υπάρχοντες μηχανισμούς διακριτικής δημιουργίας δημιουργεί επίσης την ανάγκη για αποκωδικοποίηση blockchain. Όλα τα συμβαλλόμενα μέρη που εμπλέκονται σε συναλλαγές διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με συμβατική διαγραφή έχουν τις δικές τους εκδόσεις δεδομένων. Ως αποτέλεσμα, δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες στην επισήμανση της πηγής του σφάλματος, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα των διαδικασιών.
 3. Ένα άλλο εξέχον ζήτημα που μαστίζει την υπάρχουσα κατάσταση διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αναφέρεται σε περίπλοκη διαδικασία ενσωμάτωσης. Οι κακόβουλοι πράκτορες θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την εκτεταμένη διάρκεια και την αργή ταχύτητα των συμβατικών διαδικασιών διαγραφής. Οι χάκερ θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις ευπάθειες που προκύπτουν από επιπλοκές στη διαδικασία και να χρησιμοποιήσουν πλαστά έγγραφα ή αναγνωριστικά για να ενταχθούν χωρίς δυσκολίες.

Διαχωρισμός διακριτικών στοιχείων ενεργητικού από τιτλοποίηση και κλασματική ιδιοκτησία

Τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain με διαγραφή στοιχείων θα βελτιώσουν επίσης την ασφάλεια των πληροφοριών μέσω χρονικών σημείων και κρυπτογραφικής κρυπτογράφησης. Το tokenization Blockchain είναι ελαφρώς, αν και όχι εντελώς, διαφορετικό από τους παραδοσιακούς μηχανισμούς tokenization. Οι συμβατικοί μηχανισμοί tokenization επικεντρώθηκαν μόνο στα δεδομένα, ενώ η tokenization στοιχείων με blockchain έφερε την εστίαση στα στοιχεία.

Μπορείτε να εκδώσετε ένα διακριτικό blockchain ως ψηφιακή αναπαράσταση οποιουδήποτε πραγματικού εμπορεύσιμου περιουσιακού στοιχείου. Σας επιτρέπει να κάνετε συναλλαγές με ακόμη και ένα κλάσμα του περιουσιακού στοιχείου. Τώρα, πολλοί αρχάριοι μπορούν να συγχέουν τη διαδικασία με κλασματική ιδιοκτησία ή τιτλοποίηση. Ωστόσο, η αναγνώριση στοιχείων με blockchain έχει σημαντικές διαφορές και με τα δύο.

Οι κωδικοποιήσεις και η τιτλοποίηση είναι εντελώς διαφορετικοί όροι. Το Tokenization περιλαμβάνει τη μετατροπή όλων των πραγματικών στοιχείων ενεργητικού σε ψηφιακό διακριτικό με υψηλότερη ρευστότητα. Από την άλλη πλευρά, η τιτλοποίηση ασχολείται με τη μετατροπή περιουσιακών στοιχείων με χαμηλή ρευστότητα σε μέσα ασφαλείας με υψηλότερη ρευστότητα.

Τα διακριτικά ασφαλείας θα παρέχουν επιλογές για διαπραγμάτευση σε αγορές καθώς και εξωχρηματιστηριακά. Η αποκωδικοποίηση Blockchain διαφέρει από την κλασματική ιδιοκτησία, καθώς η τελευταία προσφέρει την ευκαιρία να φέρει μη συνδεδεμένα μέρη σε ένα μέρος για να απολαύσετε συναλλαγές στον ψηφιακό κόσμο.

Παράδειγμα κατανόησης Tokenization στοιχείων

Πρέπει να έχετε αποκτήσει μια ξεκάθαρη εντύπωση για τη διαμόρφωση στοιχείων στο blockchain. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το tokenization λαμβάνοντας το παράδειγμα της επένδυσης σε ακίνητα. Θέλετε να επενδύσετε σε ένα συγκεκριμένο ακίνητο και έχετε 5000 $ μόνο για την πραγματοποίηση μιας πρώιμης επένδυσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να αναζητήσετε μικρές αρχές με έμφαση σε πηγές που μπορούν να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε την επιθυμητή επένδυση σε μέτριες τιμές.

Για παράδειγμα, μπορείτε να σκεφτείτε να επενδύσετε μερικές χιλιάδες σε διάστημα δύο ή τριών μηνών. Ωστόσο, μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να φαίνεται εκτός τόπου, ειδικά στον κλάδο των ακινήτων. Σκεφτείτε το έτσι – δεν μπορείτε να αγοράσετε μερικά τετραγωνικά μέτρα σε ένα διαμέρισμα δύο μήνες κάθε φορά πριν μπορέσετε να αγοράσετε ολόκληρο το διαμέρισμα. Ομοίως, σκεφτείτε την κατάσταση αντίστροφα για να μάθετε πώς γίνεται σημαντική η διαμόρφωση στοιχείων.

Στον πραγματικό κόσμο, τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας ή η CBDC είναι παρόμοια ανάληψη κωδικοποίησης περιουσιακών στοιχείων. Οι δύο τύποι CBDC που θα συναντήσετε είναι –

 1. Λιανική CBDC
 2. Χονδρική CBDC

Η λιανική CBDC απευθύνεται κυρίως στο ευρύ κοινό και δεν είναι κατάλληλη για εταιρείες. Από την άλλη πλευρά, οι χονδρικές CBDC εισάγονται για χάρη χρηματοοικονομικών οργανισμών ή οργανισμών πληρωμών. Επιπλέον, η χονδρική CBDC είναι υπεύθυνη για τους διακανονισμούς ασφαλείας και την αύξηση της αποτελεσματικότητας των πληρωμών..

Ακολουθεί ένας οδηγός για τα ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις λιανικές και χονδρικές CBDC.

Σενάριο ακινήτων

Για παράδειγμα, έχετε ένα διαμέρισμα και χρειάζεστε επειγόντως κάποια χρήματα. Ωστόσο, χρειάζεστε μόνο 40.000 $, ενώ το διαμέρισμά σας έχει αξία 200.000 $. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο ακίνητο για να αποκτήσετε τα χρήματα που θέλετε σε μια δεδομένη κατάσταση; Εδώ μπορείτε να δείτε τις προοπτικές για την ενσωμάτωση της κωδικοποίησης blockchain στην εικόνα. Ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στο πώς λειτουργεί η κωδικοποίηση εδώ, εκτός από το γεγονός ότι βοηθά στη μετατροπή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας σε ένα στοιχείο σε ψηφιακό διακριτικό.

Η διαγραφή στοιχείων μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε το διαμέρισμά σας αξίας 200.000 $ σε 200.000 μάρκες. Κάθε κουπόνι φέρει μερίδιο 0,0005% του διαμερίσματος. Επιπλέον, η διαμόρφωση στοιχείων σε πλατφόρμες blockchain επιτρέπει την υποστήριξη έξυπνων συμβάσεων όπως το Ethereum. Εάν ένας χρήστης αγοράσει διακριτικό, αποκτά 0,0005% της ιδιοκτησίας στο στοιχείο. Από την άλλη πλευρά, η αγορά 80.000 μαρκών δίνει δικαίωμα σε ένα άτομο να κατέχει σχεδόν το 40% του σχετικού περιουσιακού στοιχείου.

Δεδομένου ότι το blockchain είναι ένα αμετάβλητο καθολικό, οι χρήστες δεν μπορούσαν να διαγράψουν την ιδιοκτησία μετά την αγορά διακριτικών. Επομένως, είναι σαφώς κατανοητό πώς το blockchain μπορεί να βοηθήσει στο να φέρει τα οφέλη του tokenization στοιχείων πιο κοντά στους χρήστες. Το Tokenization μπορεί να επιτρέψει καλύτερη ρευστότητα, ταχύτερους διακανονισμούς και μειωμένο κόστος εύκολα χωρίς καμία ανησυχία. Ως αποτέλεσμα, συνεχίζει να κερδίζει δημοτικότητα με εξέχουσες περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις.

Τύποι διακριτικών που χρησιμοποιούνται στο Blockchain Tokenization 

Τώρα που γνωρίζετε τις βασικές αρχές του tokenization στοιχείων, ας μάθουμε περισσότερα για τους τύπους των tokens. Εάν επενδύετε προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός διακριτικού περιουσιακού στοιχείου, τότε θα πρέπει να εξετάσετε τους διαφορετικούς τύπους διακριτικών που χρησιμοποιούνται συνήθως στο τοπίο blockchain. Η πρώτη κατηγορία διακριτικών αναφέρεται σε αυτές που ταξινομούνται με βάση τη φύση τους. Ακολουθούν οι τύποι διακριτικών στον κόσμο του blockchain για διαφορετικά στοιχεία.

 1. Οι απτές μάρκες είναι η συλλογή περιουσιακών στοιχείων με συγκεκριμένη νομισματική αξία μαζί με τη γενική διαθεσιμότητα στη φυσική μορφή.
 2. Τα Fungible tokens αναφέρονται σε ψηφιακά στοιχεία που δημιουργούνται με τρόπο που όλα τα διακριτικά έχουν ίση αξία. Αυτό σημαίνει ότι ένα Bitcoin είναι ίσο με ένα Bitcoin και οι χρήστες μπορούν να το ανταλλάξουν με ένα Bitcoin μόνο.
 3. Τα μη ευέλικτα διακριτικά αποτελούν επίσης μια άλλη εξέχουσα ανησυχία για την κωδικοποίηση στοιχείων. Τα μη ευέλικτα περιουσιακά στοιχεία διαθέτουν γενικά μοναδικά χαρακτηριστικά και δεν είναι εναλλάξιμα.

Υποτιθέμενα κουπόνια

Τα διακριτικά περιουσιακά στοιχεία υπόκεινται επίσης στην επιρροή της κερδοσκοπίας. Επομένως, μπορείτε να βρείτε τα ακόλουθα διακριτικά που έχουν εικασίες σχετικά με το υποκείμενο στοιχείο. Για παράδειγμα, τα stablecoins είναι μια μορφή στοιχείων που έχουν διακριθεί όπου χρησιμοποίησε διάφορους τύπους διακριτικών για να δημιουργήσει μια σταθερή τιμή.

 1. Τα βοηθητικά διακριτικά είναι ένα εξέχον παράδειγμα διακριτικών στο blockchain για στοιχεία βάσει κερδοσκοπίας. Τα βοηθητικά tokens είναι βασικά ψηφιακά tokens που μπορούν να υποστηρίξουν τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη κρυπτογράφησης. Επιπλέον, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αγορά ενός συγκεκριμένου προϊόντος ή υπηρεσίας που παρουσιάζεται από τον πράκτορα που εκδίδει την κρυπτογράφηση.
 1. Η διαμόρφωση στοιχείων ενεργητικού είναι καλύτερη με τα διακριτικά ασφαλείας καθώς λειτουργούν ως μία από τις κορυφαίες τάσεις κρυπτογράφησης στην υπάρχουσα αγορά. Τα πλεονεκτήματα των διακριτικών ασφαλείας είναι εμφανή στη λειτουργικότητά τους ως ψηφιακών αντιπροσώπων παραδοσιακών μέσων ασφαλείας.
 1. Ένας άλλος αξιοσημείωτος τύπος διακριτικού που χρησιμοποιείται ευρέως σε κυκλοφορία σήμερα είναι το νόμισμα. Τα νομίσματα νομισμάτων αντιπροσωπεύουν βασικά το νόμισμα σε ψηφιακή μορφή, παρέχοντας έτσι ένα άλλο άμεσο όφελος από την κωδικοποίηση στοιχείων.

Είστε περίεργοι για τη διαφορά μεταξύ των διακριτικών ασφαλείας και των διακριτικών χρησιμότητας; Ακολουθεί ένας οδηγός για διακριτικό ασφαλείας έναντι διακριτικού χρησιμότητας.

Γιατί οι επιχειρήσεις πρέπει να επιλέξουν Tokenization?

Με σαφήνεια σχετικά με τους διαφορετικούς τύπους διακριτικών που διατίθενται για την κωδικοποίηση των στοιχείων σας, είναι λογικό να προχωρήσετε σε λόγους για να επιλέξετε το ίδιο. Πολλές εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain εξετάζουν επί του παρόντος την κωδικοποίηση στοιχείων λόγω των ακόλουθων λόγων,

1. Καλύτερη ρευστότητα

Η πρωταρχική καταχώριση μεταξύ των οφελών της διαγραφής στοιχείων ενεργητικού αναφέρεται σε υψηλότερη ρευστότητα. Οι ιδιωτικές εταιρείες αντιμετωπίζουν πολλά ζητήματα, ειδικά με τον επιπλέον χρόνο που απαιτείται για τους αγοραστές και τους πωλητές να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον καθώς και τις προσφορές υπηρεσιών. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις πρέπει να αφιερώσουν πολύ χρόνο στον καθορισμό των παραγόντων για τη συνεργασία μαζί και την πρόσληψη δικηγόρων καθώς και άλλων παρόχων υπηρεσιών για τη δημιουργία συμβάσεων για την εκτέλεση συναλλαγών.

Από την άλλη πλευρά, η διαγραφή στοιχείων βοηθά στη διευκόλυνση και ομαλότερη διαδικασία. Η διακριτοποίηση στοιχείων παρέχει την εταιρική πλατφόρμα blockchain που δείχνει την αναπαράσταση των διακριτικών ως ιδιωτικών εταιρειών. Τα κουπόνια πωλούνται έπειτα σε συμμετέχοντες με προηγούμενη εξέταση σε παρόμοιες περιοχές ως ρόλος εξουσιοδοτημένων επενδυτών με επαρκές κεφάλαιο για ανάληψη κινδύνων.

Οι επενδυτές θα μπορούσαν επίσης να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα ανά πάσα στιγμή, πωλώντας τα κουπόνια τους σε μια δευτερογενή αγορά αποτελεσματικά και εύκολα. Ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την πρόωρη εξαργύρωση και το τεράστιο κόστος που σχετίζεται με αυτό. Στη συνέχεια, άτομα και εταιρείες με υψηλή καθαρή αξία θα μπορούσαν να επενδύσουν σε τίτλους ιδιωτικών εταιρειών. Μακροπρόθεσμα, η διαγραφή στοιχείων ενεργητικού θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάπτυξη μιας παγκόσμιας αγοράς ιδιωτικών τίτλων.

2. Όχι περισσότεροι ενδιάμεσοι 

Παραδοσιακά, η διαπραγμάτευση περιουσιακών στοιχείων χρειάστηκε ημέρες, ή ακόμα και μήνες, για να επιτευχθεί ο επιθυμητός διακανονισμός για τα εμπλεκόμενα μέρη. Η διαπραγμάτευση περιουσιακών στοιχείων φέρνει εξωτερικές οντότητες για την επικύρωση τεκμηρίωσης συναλλαγών μαζί με την επιλεξιμότητα των επενδυτών. Οι εξωτερικές οντότητες θα μπορούσαν, με τη σειρά τους, να αυξήσουν το κόστος της διαδικασίας. Από την άλλη πλευρά, η διαμόρφωση στοιχείων με blockchain μπορεί να προσφέρει καλύτερη διαφάνεια και αμετάβλητο μέσω έξυπνων συμβάσεων. Ως αποτέλεσμα, το tokenization μπορεί να αφαιρέσει τους μεσάζοντες από συναλλαγές για καλύτερη απόδοση.

3. Αυτοματισμός και αποτελεσματικότητα

Η χρήση έξυπνων συμβολαίων με tokenization στοιχείων με βάση το blockchain είναι επίσης χρήσιμη για την αυτοματοποίηση ενός σημαντικού μεριδίου της διαδικασίας. Η μείωση των διαμεσολαβητών αφαιρεί το βάρος του κόστους των διαμεσολαβητών και τις προσπάθειες που απαιτούνται για τη διαχείριση της πλήρους διαδικασίας. Έτσι, όλοι οι χρήστες θα μπορούσαν να επιτύχουν συναλλαγές με μεγαλύτερη ταχύτητα και οικονομική σχέση.

4. Καλύτερη διαφάνεια

Ένα άλλο αξιοσημείωτο σημείο που σηματοδοτεί την αποτελεσματικότητα της διαγραφής στοιχείων ενεργητικού αναφέρεται στη διαφάνεια. Με τη βοήθεια του tokenization, ο κάτοχος του token μπορεί να ενσωματώσει τα δικαιώματα και τις ευθύνες του σε συμβόλαια για τον ορισμό των χαρακτηριστικών token, καθώς και ένα ολοκληρωμένο αρχείο ιδιοκτησίας. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες θα μπορούσαν να έχουν μια σαφή ιδέα για το άτομο με το οποίο ασχολούνται, τη δύναμή τους και την πηγή αγοράς του διακριτικού. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να βελτιώσουν τη διαφάνεια των διαδικασιών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

5. Βελτιωμένη προσβασιμότητα 

Το τελικό πλεονέκτημα που σχετίζεται με την κωδικοποίηση στοιχείων επισημαίνει την καλύτερη προσβασιμότητα. Είναι χρήσιμο στον κατακερματισμό ενός συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου σε ελάχιστα δυνατά ποσά ως μάρκες. Στη συνέχεια, η διακριτική ικανότητα ωθεί επίσης τους επενδυτές να αποκτήσουν κυριότητα ενός ελάχιστου κλάσματος μετοχών. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις μπορούν να βρουν ανοιχτές πόρτες για διαχείριση περιουσιακών στοιχείων με σημαντική χαλάρωση στο ελάχιστο ποσό και περίοδο επένδυσης.

Παρακολουθήστε το εικονικό συνέδριο κατ ‘απαίτηση για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας (CBDCs) τώρα!

Βιομηχανίες όπου ισχύει το Tokenization

Όλοι αυτοί οι λόγοι δείχνουν ξεκάθαρα το δυναμικό του tokenization με blockchain στον τομέα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό blockchain να κερδίζει δυναμική σε διάφορους τομείς και την αυξανόμενη προβολή της τεχνολογίας blockchain, είναι λογικό να αναμένεται στοιχειοθέτηση στοιχείων σε πολλές βιομηχανίες στο μέλλον. Ας ρίξουμε μια σύντομη επισκόπηση των εφαρμογών του tokenization σε διαφορετικές βιομηχανίες.

1. Οικονομικά

Ο κλάδος της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας αξιοποιεί το blockchain για τη μεταρρύθμιση του βιομηχανικού τοπίου με διαφορετικούς τρόπους. Το Blockchain στο tokenization πληρωμών βοήθησε στη μετατροπή του δανεισμού περιθωρίων, των επενδύσεων ή της διάρθρωσης των προϊόντων. Το Tokenization επιτρέπει στους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς να έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες για μετασχηματισμό των περιουσιακών στοιχείων και επιτρέπει απρόσκοπτες λειτουργίες ανταλλαγής. Ως αποτέλεσμα, οι έμποροι θα μπορούσαν να αποφύγουν την αποθήκευση πραγματικών αριθμών πιστωτικών καρτών πελατών σε μηχανήματα POS και σε άλλα συστήματα. Επομένως, το tokenization συμβάλλει στη βελτίωση της ρευστότητας, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις παραβιάσεις της ασφάλειας δεδομένων.

2. Ακίνητη περιουσία

Η ακίνητη περιουσία είναι επίσης ένας άλλος αξιοσημείωτος τομέας που αξιοποιεί τη διαμόρφωση περιουσιακών στοιχείων στα πλεονεκτήματά της. Το blockchain για συμβολές ακινήτων επικεντρώνεται στον εξορθολογισμό της επενδυτικής διαδικασίας, ξεκινώντας με την εξάλειψη των διαμεσολαβητών. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να δημιουργήσει οικονομικά αποδοτικούς και εύκολους τρόπους για αλληλεπιδράσεις μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Επιπλέον, το tokenization επιτρέπει ολοκληρωμένη ενσωμάτωση στην αγορά ακινήτων καθώς μπορεί να επιτρέψει την επένδυση οποιουδήποτε ποσού σε ακίνητα. Ταυτόχρονα, το tokenization είναι επίσης μια αξιόπιστη προστασία έναντι της απάτης σε ακίνητα.

3. Υγειονομική περίθαλψη

Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης εξετάζει την αναγνώριση περιουσιακών στοιχείων για την αντιμετώπιση ορισμένων από τις κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζονται συνήθως στις μέρες μας. Η διακριτοποίηση του blockchain για λύσεις υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντικατάσταση ευαίσθητων και εμπιστευτικών δεδομένων ασθενούς όπως ePHI, PAN και NPPI με μη ευαίσθητες τιμές. Το πιο σημαντικό από όλα, οι ασθενείς και οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης αποκτούν τον έλεγχο της δημιουργίας, της πρόσβασης και της ανταλλαγής ευαίσθητων δεδομένων από μεσάζοντες, όπως οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Παρακολουθήστε διαδικτυακό σεμινάριο κατ ‘απαίτηση σχετικά με τη σύγκλιση ψηφιακών στοιχείων – Blockchain και η άνοδος των ενσωματωμένων οικονομικών τώρα!

συμπέρασμα

Σε τελική ανάλυση, είναι σαφώς γνωστό ότι η διαγραφή μπορεί να δημιουργήσει νέα σημεία αναφοράς για τη βιομηχανία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Η ταχεία επεκτασιμότητα της ψηφιοποίησης καλεί επίσης τις επιχειρήσεις σε διαφορετικούς τομείς να εξετάσουν το tokenization περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, το tokenization μπορεί επίσης να προσφέρει οφέλη σε ατομικό επίπεδο, ενισχύοντας έτσι τη συνάφειά τους στην υπάρχουσα αγορά.

Με τόσα πολλά ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και τη διαφάνεια που μαστίζουν τον υπάρχοντα κλάδο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, είναι λογικό να επιλέγονται διακριτικά περιουσιακά στοιχεία με τεχνολογία blockchain. Με την πάροδο του χρόνου, τα διακριτικά περιουσιακά στοιχεία θα γίνονταν ένα από τα κυρίαρχα μέσα σε μια ψηφιακή οικονομία. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το tokenization στο blockchain, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε να εξερευνάτε τη μεγάλη συλλογή μαθημάτων blockchain τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me