Ultimate Οδηγός Επιχειρηματικής Στρατηγικής Blockchain

Η τεχνολογία Blockchain είναι σχετικά νέα. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τις επιχειρήσεις να το αξιοποιήσουν, όλα στην προσπάθεια ενίσχυσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας. Οι ιστορίες επιτυχίας σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας, δικαιολογούν την ανάγκη να ξεκινήσετε νωρίς την τεχνολογία. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο από την ανάγκη κατανόησης διαφόρων επιχειρηματικών στρατηγικών blockchain, για μεγαλύτερη επιτυχία σε διαφορετικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Οι επιχειρηματικές ιδέες Blockchain αυξάνονται αργά, δίνοντας στις επιχειρήσεις έναν εύκολο τρόπο να επωφεληθούν από τα οφέλη της τεχνολογίας καθολικών. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι είναι η τεχνολογία του καθολικού.

Το Blockchain είναι ένα δίκτυο peer to peer που μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα αποκεντρωμένο άφθαρτο καθολικό. Κάθε ψηφιακή εγγραφή που μεταδίδεται στην αλυσίδα συνοδεύεται από μια μοναδική χρονική σήμανση που κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει. Το δίκτυο είναι επίσης αυτόνομο και αποκεντρωμένο, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για κεντρική διαχείριση.

Contents

Infographic επιχειρηματική στρατηγική Blockchain

 

Χαρακτηριστικά επιχειρηματικής στρατηγικής Blockchain

Το επιχειρηματικό δίκτυο Blockchain αφορά την αποκέντρωση των δεδομένων. Το δίκτυο καταργεί την εμπιστοσύνη σε μία μονάδα αποθήκευσης εκμεταλλευόμενοι τους κόμβους δικτύου. Οι επιχειρηματικές στρατηγικές Blockchain ενδέχεται να διαφέρουν. Ωστόσο, όλα έρχονται με κρίσιμα χαρακτηριστικά, όπως διαφάνεια, ασφάλεια, ακεραιότητα και αποτελεσματικότητα που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Οποιαδήποτε επιχειρηματική ιδέα Blockchain θα πρέπει πάντα να είναι ανοιχτή στον έλεγχο ως τρόπος ενίσχυσης της διαφάνειας σε ένα δίκτυο. Όποιος χρησιμοποιεί ένα τέτοιο δίκτυο θα πρέπει να μπορεί να εντοπίζει το ιστορικό μιας συναλλαγής όποτε θέλει.

Η επιχειρηματική διαδικασία Blockchain πρέπει πάντα να τηρεί το υψηλότερο επίπεδο ακεραιότητας. Σε αυτήν την περίπτωση, μια συναλλαγή θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο κατόπιν συναίνεσης σε ένα επιχειρηματικό δίκτυο blockchain. Οι χρήστες σε ένα δίκτυο θα πρέπει επίσης να λειτουργούν ανεξάρτητα.

Το αμετάβλητο ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου blockchain περιορίζει την ανάγκη μη αυτόματης επαλήθευσης ή επαλήθευσης τρίτου μέρους. Η πτυχή κατακερματισμού διασφαλίζει ότι η τεχνολογία είναι απαράμιλλη.

Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού εφαρμόσετε μια επιχειρηματική στρατηγική Blockchain

Κάθε επιχειρηματική ιδέα Blockchain πρέπει πάντα να λαμβάνει υπόψη τρεις βασικούς παράγοντες, όπως:

  • Αξία της τεχνολογίας Blockchain
  • Βραχυπρόθεσμη απόδοση επένδυσης σε κλίμακα ανάπτυξης
  • Σχέδιο προσαρμογής για μακροπρόθεσμη επεκτασιμότητα

Αξία της τεχνολογίας Blockchain

Η αξία της τεχνολογίας ψηφιακού καθολικού σε ένα επιχειρηματικό δίκτυο blockchain είναι αυτή που συνεχίζει να επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της ως τεχνολογία του 21ου αιώνα. Το Blockchain είναι μια τεχνολογία δεύτερης γενιάς, καθώς πρόκειται να φέρει επανάσταση σε διάφορους τομείς της οικονομίας.


Όντας ένα παγκόσμιο κατανεμημένο καθολικό, το blockchain επιτρέπει τον χειρισμό αντικειμένων αξίας, όπως χρήματα στη μουσική, καθώς και ψήφους, χωρίς την ανάγκη διαμεσολαβητών. Η απαλλαγή από τα αποτελέσματα του διαμεσολαβητή οδηγεί σε μείωση της πολυπλοκότητας των συναλλαγών, καθώς και περιττού κόστους, ανεξάρτητα από την επιχειρηματική στρατηγική χρήσης blockchain.

Τα επιχειρηματικά μοντέλα Blockchain οδηγούν επίσης σε βελτιώσεις στη διαφάνεια καθώς και στους ελέγχους απάτης, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να παράγουν μέγιστη αξία από τις δραστηριότητές τους.

Βραχυπρόθεσμη απόδοση επένδυσης με χρήση τεχνολογίας Blockchain

Εξερευνώντας μια επιχειρηματική στρατηγική blockchain, είναι σημαντικό να βρούμε ένα επεκτάσιμο έργο. Για να επιτύχει μια επιχείρηση την επιθυμητή ανάπτυξη, πρέπει να είναι σαφές βραχυπρόθεσμα, η πιθανή απόδοση της επένδυσης. Ο καθορισμός βραχυπρόθεσμων στόχων είναι απαραίτητος, ως τρόπος συγκέντρωσης των πραγματικών πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας.

Μια επιχείρηση που ασχολείται με την αλυσίδα εφοδιασμού θα μπορούσε αρχικά να δομήσει την επιχειρηματική στρατηγική της blockchain, προκειμένου να επικεντρωθεί στη μείωση του κόστους λειτουργίας. Η τεχνολογία μπορεί σε αντάλλαγμα να συμβάλει στην εξάλειψη των διαφορών στη διαδικασία της αλυσίδας εφοδιασμού καθώς και στην απώλεια προϊόντος, επομένως να επιταχύνει τους χρόνους αποστολής.

Η μείωση του κόστους είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους βραχυπρόθεσμους στόχους ως τρόπος επίτευξης απόδοσης της επένδυσης στη χρήση της τεχνολογίας blockchain.

Προσαρμογή επιχειρηματικής ιδέας Blockchain για επεκτασιμότητα

Η ενσωμάτωση των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων επιχειρηματικών στρατηγικών blockchain στην αρχική στρατηγική είναι απαραίτητη. Η εύρεση ενός τρόπου ολοκλήρωσης των δύο είναι ένας σίγουρος τρόπος για να απολαύσετε τα πλήρη οφέλη της τεχνολογίας καθολικών. Για παράδειγμα, μια φαρμακευτική εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει τεχνολογία, βραχυπρόθεσμα, για να μειώσει την απώλεια προϊόντος καθώς και τον χρόνο αποστολής, επομένως, να αυξήσει τα ποσοστά επιτυχίας.

Για να κλιμακωθεί στο μέλλον, η φαρμακευτική εταιρεία θα μπορούσε να διαμορφώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο blockchain ώστε να συνεργάζεται με ασθενείς με σκοπό την εμπορευματοποίηση των δεδομένων τους για έρευνα φαρμάκων. Ενώ οι βραχυπρόθεσμες λύσεις δεν θα αλλάξουν από τη βιομηχανία, η μακροπρόθεσμη στρατηγική θα επέτρεπε στη φαρμακευτική εταιρεία να κλιμακώσει, δημιουργώντας έτσι κυριαρχία στη βιομηχανία.

Πώς να εφαρμόσετε μια επιχειρηματική στρατηγική Blockchain

Η τεχνολογία Blockchain βρίσκεται ακόμη στα νέα χρόνια ανάπτυξης. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία. Όσον αφορά την εφαρμογή μιας επιχειρηματικής στρατηγικής blockchain, υπάρχουν βήματα που πρέπει να ακολουθήσει μια επιχείρηση για μεγαλύτερη επιτυχία.

Εστίαση σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα

Για μεγάλη επιτυχία, θα ήταν σημαντικό να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Αντί να προσπαθεί να αξιοποιήσει την τεχνολογία σε ολόκληρη τη λειτουργία της επιχείρησης, μια επιχείρηση θα έπρεπε να διαμορφώσει μια επιχειρηματική στρατηγική blockchain για να επικεντρωθεί σε ένα μόνο θέμα.

Περιορίζοντας τους τομείς εστίασης, μια επιχείρηση θα μπορεί να απολαμβάνει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και στη διαδικασία βελτιστοποίησης των δυνατοτήτων blockchain. Για αυτόν τον λόγο, ένας διευθυντής επιχείρησης θα πρέπει να πάρει χρόνο για να κάνει ανταλλαγή απόψεων με την ομάδα του για να δει πού θα ήταν η χρήση της τεχνολογίας. Αυτό θα μπορούσε να είναι στη διαχείριση εφοδιαστικής και εφοδιασμού, στην τήρηση αρχείων ή στην αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ενίσχυση των συναλλαγών.

Μια επιχειρηματική στρατηγική blockchain, σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να επικεντρώνεται σε μια λειτουργία που θα απαιτούσε επιπλέον τροποποιήσεις στο μέλλον. Η τεχνολογία καθολικών εξακολουθεί να εξελίσσεται και νέες δυνατότητες, καθώς και χαρακτηριστικά, είναι έτοιμες να προχωρήσουν προς τα εμπρός.

Κάντε μικρά βήματα

Η πλήρης επιτάχυνση της μύτης στην αξιοποίηση της τεχνολογίας blockchain θα μπορούσε να αποδειχθεί αυτοκτονική μακροπρόθεσμα. Μια επιχειρηματική ιδέα blockchain πρέπει επομένως να επικεντρωθεί στην εφαρμογή της τεχνολογίας σε βήμα προς βήμα.

Το γεγονός ότι η τεχνολογία blockchain θα απαιτούσε πολλές αλλαγές στην πορεία απαιτεί επίσης μεγάλη προσοχή. Για αυτόν τον λόγο, θα ήταν σημαντικό να επικεντρωθούμε σε μικρές λύσεις που αξιοποιούν την τεχνολογία που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Το να βασίζεστε πάρα πολύ στην τεχνολογία ως μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής blockchain δεν είναι ιδανικό. Αντ ‘αυτού, παραμείνετε σταθεροί, εστιάζοντας στη χρήση της τεχνολογίας σε συγκεκριμένη χρήση και αποφεύγοντας τον πειρασμό του ερπυσμού του πεδίου.

Ελάτε με ένα POC και συνδέστε όλες τις προσδοκίες

Η δημιουργία μιας απόδειξης της έννοιας είναι μια ουσιαστική πτυχή της υλοποίησης της επιχειρηματικής στρατηγικής blockchain. Η απόδειξη της ιδέας είναι απαραίτητη καθώς επιτρέπει σε μια επιχείρηση να σχεδιάζει όλους τους στόχους και τα αποτελέσματά της. Ο προγραμματισμός είναι απαραίτητος καθώς επιτρέπει επίσης σε μια επιχείρηση να παραμένει επικεντρωμένη στη χρήση τεχνολογίας blockchain σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα.

Κατά τη φάση του σχεδιασμού, θα ήταν σημαντικό να συζητήσουμε με διάφορα άτομα με διαφορετικές απόψεις και οράματα. Με καταιγισμό ιδεών, οι ιδέες θα πρέπει να προκύψουν σχετικά με τον καλύτερο τρόπο χρήσης της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των υποκείμενων ζητημάτων. Το brainstorming είναι επίσης απαραίτητο, καθώς επιτρέπει σε κάποιον να θρέψει μια ολόκληρη επιχειρηματική ιδέα blockchain πριν από το στάδιο εφαρμογής.

Εφαρμόστε μια επιχειρηματική στρατηγική Blockchain

Μετά από καταιγισμού ιδεών και με όλες τις επιχειρηματικές ιδέες blockchain, το επόμενο βήμα είναι να εφαρμοστεί. Η εφαρμογή μιας επιχειρηματικής στρατηγικής blockchain δεν θα είναι εύκολο στην αρχή. Αυτό συμβαίνει επειδή η απόδειξη της ιδέας μπορεί να έχει πολλά ελαττώματα στην αρχή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να εφαρμόσετε σε μικρές κλίμακες ενώ εργάζεστε για την επίλυση των ζητημάτων ένα προς ένα.

Η επιστροφή για να διαμορφώσετε τα ελαττώματα πρέπει να παίξει ως τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια επιχειρηματική στρατηγική blockchain. Αυτή θα ήταν η τέλεια στιγμή για να επιστρέψετε στα μέλη της ομάδας για να κάνετε καταιγισμό ιδεών για άλλη μια φορά σχετικά με τα βασικά ελαττώματα και πώς να τα λύσετε καλύτερα.

Η δοκιμή ενός εκατομμυρίου χρόνου μετά από κάθε επιτυχημένη επιδιόρθωση είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο κάποιος θα μπορούσε να αξιοποιήσει στο έπακρο την τεχνολογία blockchain. Όσο πιο περίπλοκη είναι η λύση blockchain, τόσο πιο πολύ θα πρέπει να έρθουν στο παιχνίδι.

Η συνεργασία με άλλες εταιρείες μπορεί επίσης να χρειαστεί να παίξει ως τρόπος βελτίωσης μιας δεδομένης λύσης blockchain. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών, που είναι πρόθυμες να ξοδέψουν πολλά για ένα έργο blockchain με τεράστιες προοπτικές.

Βήματα υλοποίησης επιχειρηματικής στρατηγικής Blockchain

Βήματα
Προσδιορίστε το υποκείμενο ζήτημα & Θέτω στόχους -Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά σε μια επιχείρηση και εντοπίστε ένα ζήτημα που μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του blockchain

-Ελάτε με μια θήκη χρήσης που θα έκανε την τεχνολογία χρήσιμη

– Ελάτε με στόχους που πρέπει να επιτύχει η τεχνολογία blockchain κατά την εφαρμογή

Αναπτύξτε Απόδειξη Έννοιας -Καταιγισμός ιδεών με μια ομάδα για να βρούμε μια λύση blockchain

– Σχεδιάστε ένα POC κατά την ανταλλαγή απόψεων

– Ανάπτυξη χρονοδιαγράμματος για εφαρμογή

 Λύση δοκιμής Blockchain -Δημιουργήστε ένα πρωτότυπο POC

-Δοκιμάστε τη λύση blockchain

-Αξιολογήστε όλα τα σφάλματα και την επιτυχία και προσπαθήστε να γυαλίσετε τη λύση blockchain

 

Αναπτύξτε τη λύση Blockchain -Ξεδιπλώστε τη λύση blockchain κατά τη διεξαγωγή δοκιμών

-Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι πληροί όλα τα κριτήρια αξιολόγησης

 

Πού να εφαρμόσετε μια επιχειρηματική στρατηγική Blockchain

Μια επιχειρηματική στρατηγική blockchain μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τη μόχλευση της τεχνολογίας blockchain με τρεις διαφορετικούς τρόπους: Ιδιωτικός, δημόσιος και υβριδικός. Οι τρεις επιλογές blockchain παρέχουν έναν εύκολο τρόπο αξιοποίησης συνεργιών τεχνολογίας blockchain για οικονομικούς ή μη χρηματοοικονομικούς σκοπούς.

Εφαρμογή επιχειρηματικής στρατηγικής Blockchain σε ένα δημόσιο Blockchain

Όταν πρόκειται για την εφαρμογή μιας επιχειρηματικής στρατηγικής blockchain σε ένα δημόσιο blockchain, μια επιχείρηση θα έδινε ουσιαστικά στους ανθρώπους, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο ενός δικτύου. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς το ποιος μπορεί να εισέλθει ή πότε μπορεί κανείς να εισέλθει για πρόσβαση σε περιεχόμενο δικτύου.

Ένα δημόσιο blockchain λειτουργεί με έναν μηχανισμό ενθάρρυνσης που έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν στο δίκτυο. Το Bitcoin είναι ένα τέλειο παράδειγμα ενός ιδανικού δημόσιου blockchain δεδομένου ότι η αλυσίδα είναι ανοιχτή για όλους.

Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της ενσωμάτωσης της επιχειρηματικής στρατηγικής blockchain σε ένα δημόσιο blockchain έχει να κάνει με την ποσότητα υπολογιστικής ισχύος που απαιτείται για τη διατήρηση ενός τέτοιου βιβλίου. Μια επιχείρηση θα απαιτούσε ένα σημαντικό ποσό υπολογιστικής ισχύος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετο κόστος μόνο για να διατηρήσει το επιχειρησιακό δίκτυο λειτουργικό.

Επιπλέον, μια επιχείρηση θα πρέπει να γνωρίζει το γεγονός ότι για να επιτευχθεί συναίνεση, κάθε κόμβος στο δίκτυο θα πρέπει να λύσει ένα περίπλοκο κρυπτογραφικό πρόβλημα που ονομάζεται απόδειξη εργασίας. Ένα άλλο μειονέκτημα ενός δημόσιου blockchain σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον έχει να κάνει με την έλλειψη απορρήτου όσον αφορά τις συναλλαγές. Μια επιχείρηση μπορεί να μην είναι σε θέση να διατηρήσει ορισμένες ζωτικές συναλλαγές ιδιωτικές, δεδομένης της φύσης του δημόσιου blockchain.

Υλοποίηση επιχειρηματικής ιδέας Blockchain σε ιδιωτικό Blockchain

Μια επιχείρηση που έχει ανάγκη απόκρυψης ορισμένων πληροφοριών ή συναλλαγών από το δημόσιο τομέα μπορεί να καταφύγει στη χρήση ενός ιδιωτικού blockchain ως μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής του blockchain. Η εφαρμογή επιχειρηματικής στρατηγικής σε ένα ιδιωτικό blockchain παρέχει στην επιχείρηση έναν εύκολο τρόπο περιορισμού της πρόσβασης των χρηστών σε κάποιο περιεχόμενο.

Οι μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες θα πρέπει να ζητήσουν εξουσιοδότηση για πρόσβαση στο περιεχόμενο του ιδιωτικού blockchain σε αυτήν την περίπτωση. Το άτομο που διαχειρίζεται το ιδιωτικό blockchain είναι το μόνο που μπορεί να παραχωρήσει πρόσβαση. Το Private Blockchains επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ρυθμίζουν τις συναλλαγές καθώς το θεωρούν κατάλληλο.

Μπορούν να γίνουν κανονισμοί λαμβάνοντας υπόψη τη φύση των συναλλαγών καθώς και την ταχύτητα και την πρόθεσή τους. Τα Private Blockchains επιτρέπουν επίσης παραγγελίες μεγέθους μεγαλύτερες από την επεκτασιμότητα όταν πρόκειται για διακίνηση συναλλαγών.

Το Private Blockchain είναι μια ιδανική πλατφόρμα υλοποίησης στρατηγικής blockchain για επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν καλή χρήση των δυνατοτήτων blockchain αλλά σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Το Linux Foundation είναι ένα τέλειο παράδειγμα ενός ιδιωτικού blockchain δεδομένου ότι κάποιος απαιτεί μια πρόσκληση για συμμετοχή στο δίκτυο.

Ωστόσο, είναι προειδοποιητικό, είναι ότι οι ιδιωτικές μπλοκ αλυσίδων δεν έχουν τελειώσει πλήρως από το κοινό. Τα άτομα θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στα περιεχόμενα του blockchain, αλλά βάσει του τι θέλει ο διαχειριστής να δει.

Εφαρμογή επιχειρηματικής στρατηγικής Blockchain σε υβριδικό Blockchain

Όπως και το όνομα, το Hybrid blockchain συνδυάζει όλα τα θετικά χαρακτηριστικά του δημόσιου και του ιδιωτικού blockchain. Η εφαρμογή μιας επιχειρηματικής ιδέας blockchain σε ένα υβριδικό blockchain θα επέτρεπε σε μια επιχείρηση να αξιοποιήσει το καλύτερο από τα δύο blockchain.

Το Hybrid είναι ένα ιδανικό blockchain για επιχειρήσεις με υψηλή ρύθμιση καθώς και κυβερνητικές υπηρεσίες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες blockchain. Η εφαρμογή μιας επιχειρηματικής ιδέας blockchain στο Hybrid επιτρέπει σε μια επιχείρηση να έχει μεγαλύτερη ευελιξία και έλεγχο στα δεδομένα που μοιράζονται σε ένα δημόσιο καθολικό και τα οποία διατηρούνται ιδιωτικά.

Παρόλο που το Hybrid blockchain δεν είναι ανοιχτό σε όλους, εξακολουθεί να διαθέτει μερικές από τις δυνατότητες που κάνουν το blockchain να ξεχωρίζει όπως η ακεραιότητα, η διαφάνεια και η ασφάλεια. Ένα υβριδικό blockchain θα επέτρεπε σε μια επιχείρηση να προσαρμόσει και να ελέγξει άτομα που μπορούν να συμμετάσχουν στο blockchain. Το blockchain επιτρέπει επίσης σε μια επιχείρηση να ρυθμίζει συναλλαγές που μπορούν να δημοσιοποιηθούν.

  Δημόσιο Blockchain Ιδιωτικό Blockchain Υβριδικό Blockchain
Ορισμός Το Public Blockchain είναι ανοιχτό σε όλους για να βλέπουν περιεχόμενο και να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων -Δεν είναι ανοιχτό σε όλους, αλλά σε άτομα με εξουσιοδότηση.

-Το blockchain συνοδεύεται από έναν διαχειριστή που περιορίζει την πρόσβαση καθώς και την προσβασιμότητα περιεχομένου blockchain

– Συνδυάζει πτυχές δημόσιου και ιδιωτικού blockchain για να οδηγήσει σε υβριδικό blockchain.

-Το υβριδικό blockchain επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν ορισμένες διαδικασίες και περιεχόμενο ιδιωτικό και άλλα δημόσια

Διαφάνεια  Υψηλά επίπεδα διαφάνειας  Το blockchain είναι διαφανές μόνο για άτομα με πρόσβαση στο δίκτυο Η διαφάνεια εξαρτάται από το πώς το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες
Κίνητρο  Διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε οι συμμετέχοντες να έχουν κίνητρα για την ανάπτυξη του δικτύου Η περιορισμένη πρόσβαση ουσιαστικά σημαίνει έλλειψη κινήτρων, καθώς οι διαχειριστές ρυθμίζουν άτομα που μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυο . Οι ιδιοκτήτες υβριδίων μπορούν να αποφασίσουν να δώσουν κίνητρα στους χρήστες ως τρόπο προσέλκυσης περισσότερων ατόμων
Χρήση θήκης Ιδανικό για όλους τους κλάδους όπου η ιδιωτικότητα δεν αποτελεί πρόβλημα.

-Ένα ιδανικό blockchain για τη δημιουργία ενός εμπορικού κρυπτονομίσματος

-Ιδανικό blockchain για οργανισμούς που απαιτούν πλήρη έλεγχο της ροής εργασίας τους και συναλλαγών σε blockchain -Το Hybrid είναι μια ιδανική πλατφόρμα blockchain για έργα που μπορούν να είναι δημόσια ή ιδιωτικά ανά πάσα στιγμή.

-Είναι επίσης μια τέλεια πλατφόρμα για έργα που δεν βασίζονται πολύ στην εμπιστοσύνη

Γνωρίστε την παροχή πελατών σας Δεν χρειάζεται Ναί Ναί
Κόστος συναλλαγής Αρκετά ακριβό  Αρκετά προσιτό για εγκατάσταση και συντήρηση δεδομένου του περιορισμένου αριθμού ατόμων που έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο δικτύου Προμηθευτός

 

Ομοσπονδιακό Blockchain

Πολλές οντότητες μπορούν να ενώσουν για να αξιοποιήσουν τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain σε ένα μόνο δίκτυο. Ενώ βασίζονται σε ένα ενιαίο δίκτυο, οι οντότητες θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να δημιουργήσουν έναν αποκεντρωμένο τύπο συστήματος. Σε μια τέτοια περίπτωση, ένα Federated blockchain θα ήταν απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών κάθε οντότητας στο δίκτυο.

Ένα ομοσπονδιακό blockchain είναι ουσιαστικά ένας κόμβος όπου οι οργανισμοί μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε ένα μόνο δίκτυο. Οι οντότητες που εμπλέκονται σε ένα τέτοιο δίκτυο ενώνονται από καιρό σε καιρό και κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές που διατηρούν και κάνουν ένα δίκτυο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Το Federated Blockchain δημιουργεί ένα αποκεντρωμένο δίκτυο στο οποίο κάθε οντότητα μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο του δικτύου. Σε αντίθεση με τα Private Blockchains, όπου μια οντότητα ή άτομο είναι υπεύθυνο, σε μια ομοσπονδιακή blockchain κάθε οντότητα είναι υπεύθυνη για τα συμβάντα σε ένα δίκτυο.

Αξιοποίηση του Ομοσπονδιακού Blockchain στην Επιχειρηματική Στρατηγική

Τα δημόσια blockchain είναι αποκεντρωμένα δίκτυα που διαθέτουν καλό επίπεδο ασφάλειας. Ωστόσο, δεν διαθέτουν ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Το Private Blockchain, από την άλλη πλευρά, τείνει να είναι πολύ επεκτάσιμο και γρηγορότερο, αλλά δεν είναι πλήρως αποκεντρωμένο.

Το Federated Blockchain προσφέρει την απόλυτη λύση σε μια κοινοπραξία που θέλει να αξιοποιήσει τα πλήρη οφέλη της τεχνολογίας καθολικού στο σύνολό της. Οι ενοποιημένες μπλοκ αλυσίδες τείνουν να είναι πολύ γρηγορότερες όσον αφορά την επεξεργασία συναλλαγών.

Το γεγονός ότι ο αριθμός των κόμβων που απαιτούνται για επικύρωση είναι πάντα υπό έλεγχο, μειώνει τον κίνδυνο ζητημάτων κλιμάκωσης. Επιπλέον, το γεγονός ότι αυτές οι συναλλαγές είναι πολύ γρηγορότερες και λιγότερο περίπλοκες οδηγεί σε χαμηλότερο κόστος συναλλαγών σε μια ομοσπονδία blockchain.

Τα ενοποιημένα blockchains είναι για συγκεκριμένες ομάδες ή οντότητες. Το γεγονός ότι δεν επιτρέπουν τυχαίους ξένους στο δίκτυο μειώνει τον κίνδυνο 51% επιθέσεων.

Blockchain ως υπηρεσία

Οι τεχνολογικοί γίγαντες επενδύουν ολοένα και περισσότερο στο Blockchain, δεδομένης της δυνατότητας των τεχνολογιών να βελτιώσουν την επιχειρησιακή αποδοτικότητα. Οι αυξημένες επενδύσεις έχουν ουσιαστικά δημιουργήσει το Blockchain ως υπηρεσία.

Το Blockchain ως υπηρεσία είναι ουσιαστικά μια προσφορά που επιτρέπει στους ανθρώπους να αξιοποιήσουν λύσεις που βασίζονται σε σύννεφο για να βρουν εφαρμογές blockchain καθώς και έξυπνα συμβόλαια. Η Amazon Microsoft και η Oracle είναι μερικοί από τους τεχνολογικούς γίγαντες που έχουν επενδύσει τεράστια κομμάτια χρημάτων για την ενίσχυση του blockchain ως υπηρεσίας.

Η Amazon έχει ήδη αποκαλύψει πρότυπα blockchain ως μέρος της Baas που επιτρέπει στους χρήστες της υπηρεσίας Web της Amazon που εργάζονται σε blockchain να δημιουργήσουν hyperledger Fabric και Ethereum δίκτυα πολύ πιο γρήγορα. Τα πρότυπα διευκολύνουν επίσης τους ανθρώπους να αναπτύξουν δίκτυα blockchain με ευκολία.

Η Microsoft τιμολογείται ως πρωτοπόρος της βιομηχανίας BaaS. Μέσω του Azure, ο γίγαντας του λογισμικού απλοποίησε τη διαδικασία δημιουργίας δικτύων blockchain χάρη σε προκαθορισμένα δίκτυα και υποδομές. Οι ενσωματωμένες συνδέσεις επιτρέπουν στους χρήστες να επικυρώνουν και να επαναλαμβάνουν διάφορες εξελίξεις blockchain.

Η Oracle παρουσίασε την υπηρεσία Cloud Blockchain Enterprise-Grade. Η υπηρεσία προσφέρει στους εταιρικούς πελάτες μια πλήρως διαχειριζόμενη προσέγγιση καθώς και ένα πλαίσιο συμμετοχής στο blockchain. Το blockchain του ως υπηρεσία βασίζεται στο Υπερτλγκερ Υφάσματος ανοιχτού κώδικα.

Επιχειρηματική διαδικασία Blockchain

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας blockchain είναι ότι βοηθά στη μείωση της τριβής μεταξύ των μερών που συμμετέχουν στην ανταλλαγή πληροφοριών. Οι επιχειρηματικές διαδικασίες Blockchain κερδίζουν όλο και περισσότερο ελκυστικό μέρος, επειδή η τεχνολογία βοηθά στον εξορθολογισμό διαφόρων λειτουργιών.

Η τεχνολογία ψηφιακού καθολικού αυξάνει το επίπεδο του επιχειρηματικού δικτύου blockchain με δύο τρόπους. Πρώτον, επιτρέπει την εύκολη καταγραφή του ιστορικού συναλλαγών που έχει πραγματοποιηθεί σε ένα ολόκληρο επιχειρηματικό δίκτυο. Οι συναλλαγές σε οποιαδήποτε αλυσίδα είναι αποδεδειγμένες και αμετάβλητες επιτρέποντας έτσι στους ανθρώπους να έχουν εμπιστοσύνη στα δεδομένα μιας αλυσίδας.

Η τεχνολογία διασφαλίζει επίσης τη λογική των επιχειρήσεων σε ένα δίκτυο συμπεριλαμβάνοντας όλους τους ρόλους και την ευθύνη των ατόμων που συμμετέχουν σε μια συναλλαγή. Η χρήση έξυπνων συμβάσεων, για παράδειγμα, υπαγορεύει τον τρόπο με τον οποίο τα μέρη θα συνεργαστούν μεταξύ τους, τέτοια συμβόλαια διασφαλίζουν επίσης ότι τα άτομα που εμπλέκονται σε συναλλαγές παίζουν συνεχώς με τους κανόνες.

Πώς το Blockchain φέρνει επανάσταση στις επιχειρηματικές διαδικασίες

Η πρόσληψη, η διαχείριση επαφών καθώς και η Fintech είναι μερικοί από τους βασικούς τομείς όπου η επιχειρηματική στρατηγική blockchain κερδίζει έλξη. Η επέκταση πέραν της κρυπτογράφησης έχει δει την τεχνολογία να μπαίνει σε βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Παρακάτω είναι μερικές από τις αναδυόμενες επιχειρηματικές στρατηγικές blockchain που διαμορφώνουν διάφορες βιομηχανίες.

Επιχειρηματικές ιδέες Blockchain Τομέας Εφαρμογή Οφέλη
 

 

Ιχνηλασιμότητα περιουσιακών στοιχείων

 

Εφοδιαστική αλυσίδα και εφοδιαστική

-Το Blockchain βελτιώνει την παρακολούθηση αγαθών καθώς και ανταλλακτικών σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

-Η τεχνολογία συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της λήψης αποφάσεων σχετικά με τη διαχείριση αποθεμάτων και τις επισκευές

-Απομάκρυνση διαμεσολαβητών

-Χαμηλότερο κόστος διαχείρισης αλυσίδας εφοδιασμού

-Στεγανή ασφάλεια υψηλού επιπέδου

 

 

Επιτάχυνση των συναλλαγών

 

 

 

Οικονομικά και Λιανική

– Οι επιταχυνόμενοι χρόνοι διακανονισμού είναι ένα από τα πλεονεκτήματα των επιχειρηματικών μοντέλων Blockchain στο λιανικό εμπόριο και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

-Η τεχνολογία συμβάλλει στην επιτάχυνση του χρόνου διευθέτησης όταν πρόκειται για διαφορές που αφορούν συναλλαγές.

-Τα επιχειρηματικά δίκτυα Blockchain εκμεταλλεύονται επίσης τις απρόσκοπτες διασυνοριακές πληρωμές

 

 

-γρηγορότερες συναλλαγές

– Χαμηλότερο κόστος

-Καλύτερη εμπειρία πελατών

 

Φόροι και τελωνεία

 

Οποιοσδήποτε τομέας

-Η τεχνολογία αποδεικνύεται αξιόπιστη για την αυτοματοποίηση και τον εξορθολογισμό των επιβαρύνσεων συμμόρφωσης που αφορούν φόρους και τελωνεία.

 

-Απομάκρυνση διαμεσολαβητών

-Αυξημένη διαφάνεια και ιχνηλασιμότητα

 

Δικαιώματα και άδειες πληρωμών

Χρηματοδότηση

Η τεχνολογία Blockchain αυτοματοποιεί προκαθορισμένους όρους σύμβασης, επιτρέποντας έτσι ταχύτερες πληρωμές δικαιωμάτων και έσοδα από συνδρομές.

-Αυξημένη διαφάνεια

-Αυξημένη ιχνηλασιμότητα

-Οι πληρωμές είναι αυτοματοποιημένες

Περιορίζει την απάτη στις πληρωμές δικαιωμάτων

Διαχείριση ταυτότητας Οποιοσδήποτε τομέας Η τεχνολογία Blockchain έχει χρησιμοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας ταυτότητας σε ένα blockchain για ταυτότητα διαπιστευτηρίου, καθώς και για τη διαχείριση προγραμμάτων επιβράβευσης και επιβράβευσης. -Προστέθηκε το απόρρητο και η ασφάλεια

-Μοναδικά υπογεγραμμένα αναγνωριστικά

 

– Βελτίωση της ασφάλειας δεδομένων

– Περιορισμός της απάτης

 

Συμπέρασμα

Ενώ η τεχνολογία Blockchain υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, μόνο τώρα οι άνθρωποι, καθώς και οι πολυεθνικές, ενδιαφέρονται έντονα για αυτήν. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τις συναλλαγές σε διάφορους τομείς καθώς και να μειώσει το κόστος συναλλαγής. Επιπλέον, η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την ανταλλαγή ευαίσθητων πληροφοριών με πιο ασφαλή τρόπο.

Τούτου λεχθέντος, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να βελτιώσουν την επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα θα πρέπει να συνεχίσουν να επενδύουν μεγάλα στην τεχνολογία και να την ενσωματώσουν ως μέρος της επιχειρηματικής τους στρατηγικής.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map