Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το Altcoin;

Εάν είστε νέοι στον τομέα της κρυπτογράφησης, θα πρέπει να έχετε ακούσει για το altcoin. Λοιπόν, τι είναι το altcoin; Έχει καμία σχέση με το Bitcoin; Ας εξερευνήσουμε.

Τι είναι το altcoin?

Τι είναι το Altcoin;

Το Altcoin είναι ένας τεχνικός όρος που χρησιμοποιείται για τη διαφοροποίηση άλλων νομισμάτων από το Bitcoin. Με απλά λόγια, κάθε κρυπτογράφηση που διαφέρει από το Bitcoin ονομάζεται «altcoin». Απλό, σωστό?


Η λέξη «altcoin» μπορεί να αναλυθεί σε «alt» και «νόμισμα». Το «alt» στοχεύει στην «εναλλακτική» ενώ το «νόμισμα» σημαίνει κρυπτογράφηση.

Το Altcoin δημιουργήθηκε αμέσως μετά την κυκλοφορία του Bitcoin. Το Bitcoin είναι το πρώτο κρυπτογράφηση που εμφανίστηκε. Είναι επίσης η κρυπτογράφηση που εισήγαγε την έννοια της τεχνολογίας blockchain και κατανεμημένου καθολικού. Έφερε μια επανάσταση μαζί της. Όμως, όπως και κάθε άλλη τεχνολογία πρώτης γενιάς, είχε επίσης κάποια σοβαρά μειονεκτήματα.

Η Altcoins είχε την ευκαιρία να αγκαλιάσει αυτό που έχει να προσφέρει το Bitcoin και να το βελτιώσει. Εδώ έφτασαν το blockchain 2ης γενιάς και 3ης γενιάς. Μερικά από τα βασικά παραδείγματα της κρυπτογράφησης 2ης και 3ης γενιάς περιλαμβάνουν τα Monero, Zcash, Ethereum, Litecoin, και άλλοι. Κάθε ένα από αυτά έχει βελτιωθεί στο Bitcoin με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Το Ethereum, για παράδειγμα, βελτίωσε τη χρήση του blockchain παρέχοντας μια πλατφόρμα όπου μπορεί να κατασκευαστεί και να συντηρηθεί το DApps. Προκάλεσε άλλα altcoins που είναι συμβατά με το ERC20. Τα Binance, EOS και TRON είναι μερικά μόνο παραδείγματα τυπικών altcoins ERC20. Τη στιγμή της γραφής, υπάρχουν περισσότερα από 88.000 νομίσματα κρυπτογράφησης ERC20. Ωστόσο, μόνο μερικά από αυτά είναι χρήσιμα στον πραγματικό κόσμο και έχουν αποκτήσει πολλή αγορά σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Διαφορετικό οικονομικό μοντέλο και μέθοδος διανομής

Το blockchain του Bitcoin τροφοδοτείται από τον αλγόριθμο συναίνεσης Proof-of-Work (PoW). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα blockchain που εξαρτάται πλήρως από την ισχύ του υπολογισμού. Αρχικά, η υπολογιστική ισχύς για την εξόρυξη ενός μπλοκ δεν ήταν πολύ. Όμως, με τον καιρό, αυξήθηκε εκθετικά, λόγω της αύξησης της δημοτικότητάς του

Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρο το περιβάλλον κρυπτογράφησης. Για την επίλυση του προβλήματος, κυκλοφόρησαν νέοι αλγόριθμοι συναίνεσης. Περιλάμβαναν Proof of Stake (PoS), Delegated Proof of Stake (DPoS), Proof-of-Authority (PoA) και ούτω καθεξής. Το PoS έλυσε το ενεργειακό και υπολογιστικό πρόβλημα καθώς απαιτούσε κόμβους να ποντάρουν κέρματα για να συμμετάσχουν στη συναίνεση.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα altcoins επαναστατικά. Μερικά από αυτά είναι μόνο το πιρούνι του δημοφιλούς blockchain Bitcoin. Τα μετρητά Bitcoin είναι ένα από τα παραδείγματα, που διαμόρφωσαν το αρχικό blockchain Bitcoin. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα μετρητά Bitcoin έχουν μεγάλο μέγεθος μπλοκ, ταχύτερες συναλλαγές και μια κεντρική προσέγγιση. Το Bitcoin cash είναι ένα κέρμα alt που δεν έγινε δεκτό από την κοινότητα καθώς αντιβαίνει στη φιλοσοφία της τεχνολογίας blockchain.

Ένα άλλο δημοφιλές altcoin που εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία είναι το Ripple. Πρόκειται για ένα συγκεντρωτικό κρυπτονόμισμα με στόχο να παρέχει στις τράπεζες τη δυνατότητα να μεταφέρουν στοιχεία ενεργητικά ταχύτερα και διασυνοριακές πληρωμές εύκολα. Το νόμισμα συγκέντρωσε επίσης κάποια αντίδραση λόγω της κεντρικής προσέγγισής του.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε το Litecoin, αναγνωρίστηκε ως ασήμι σε σύγκριση με το «χρυσό» Bitcoin. Ωστόσο, έχασε τη θέση της λόγω άλλων altcoins στην αγορά.

Τι έπεται?

Τι είναι το Altcoin Future;

Τη στιγμή της γραφής, υπάρχουν περισσότερα από 1500 altcoins στην αγορά. Η Λευκή Βίβλος Bitcoin έδωσε την τεχνογνωσία για την κατασκευή νομισμάτων ανά πάσα στιγμή. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται έντονα για αυτήν την ιδέα, καθώς κυκλοφορούν τα κουπόνια τους στην αγορά. Η ιδέα είναι να συγκεντρώσουν χρήματα για την επιχείρησή τους. Ωστόσο, υποθέτουμε ότι τα περισσότερα από αυτά θα αποτύχουν μακροπρόθεσμα.

Μάθετε περισσότερα για το What Are Penny Cryptocurrencies?

Με το blockchain να βρίσκεται ακόμη σε βρεφικό στάδιο, είναι δύσκολο να πούμε πού θα πάει το πάρτι altcoin. Μέχρι τώρα, οι άνθρωποι εμπιστεύονται πάντα το Bitcoin σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο altcoin εκεί έξω. Και, αυτό μπορεί να είναι εμφανές από το γεγονός ότι το Bitcoin αυξήθηκε στα 19.000 USD τον Δεκέμβριο του 2017. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται κοντά στα 8.000.

Το Altcoin κινεί την επανάσταση blockchain προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι στην πρώτη γραμμή για να κάνουν το βαρύ ανυψωτικό. Με σχεδόν όλους τους τομείς που επηρεάζονται από το blockchain, τα altcoins διευκολύνουν αυτούς τους τομείς να χρησιμοποιούν blockchain και να γίνονται καύσιμα για αλλαγή.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για το altcoin; Πρόκειται να μείνουν ή να χαθούν; Επίσης, έχετε κάποιο αγαπημένο altcoin; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας. Ακούμε.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me