Bitcoin έναντι Ethereum; Ποιά είναι η διαφορά?

Τα Bitcoin (BTC) και Ethereum (ETH) δείχνουν σημάδια ξεσπάσματος μετά από τεράστια πίεση πώλησης στις αρχές του έτους. Τα δύο κρυπτονομίσματα βυθίστηκαν από ρεκόρ υψηλά, τροφοδοτώντας ανησυχίες για πιθανή έκρηξη φούσκας στον τομέα.

Ωστόσο, τα πράγματα αναζητούν επιτέλους καθώς γίνεται σαφές ότι τα κρυπτονομίσματα είναι εδώ για να μείνουν. Συζητήστε ότι τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να είναι τα νομίσματα του μέλλοντος, έχει προχωρήσει αρκετά στην προσέλκυση επενδυτών λιανικής και υψηλής καθαρής αξίας, αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα.

Το Bitcoin εναντίον Ethereum από την άποψη της επένδυσης είναι μια μάχη που σιγά σιγά διαμορφώνεται καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να εικάζουν ποια από τις δύο είναι πιθανό να αποφέρει περισσότερες αποδόσεις μακροπρόθεσμα.

Η επιλογή μεταξύ των δύο για επενδυτικούς σκοπούς είναι βέβαιο ότι θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης, δεδομένου ότι και οι δύο δείχνουν σημάδια για την ευρεία υιοθέτηση και αποδοχή.

Bitcoin έναντι Ethereum (ETH): Τεχνολογικός παράγοντας

Η τεχνολογία θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην υιοθέτηση των δύο κρυπτονομισμάτων και στην πιθανή είσοδο στον κύριο κλάδο. Ενώ η υποκείμενη τεχνολογία blockchain τροφοδοτεί τα δύο, το Bitcoin φαίνεται να έχει πλεονέκτημα σε αυτό το μέτωπο.

Το Bitcoin έχει το προβάδισμα έναντι του Ethereum και άλλων κρυπτονομισμάτων εν μέρει επειδή ήταν το πρώτο που χρησιμοποίησε τεχνολογία blockchain. Έχοντας δραστηριοποιηθεί για περισσότερα από 9 χρόνια, θεωρείται ως ένα πιο σταθερό νόμισμα κάτι που συνεχίζει να λειτουργεί προς όφελός του μεταξύ των επενδυτών.

Ethereum για προγραμματιστές

Πιστωτική εικόνα: Ethereum

Το Ethereum ήρθε λίγα χρόνια μετά το Bitcoin. Ωστόσο, έχει καθιερωθεί μεταξύ των προγραμματιστών σχετικά με την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών κάτι που συνεχίζει να επικυρώνει τα διαπιστευτήριά του. Το Ethereum blockchain χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για την ανάπτυξη έξυπνων συμβολαίων και αποκεντρωμένων εφαρμογών, ένα επίτευγμα που δεν διαθέτει το Bitcoin.

Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει σημαντική αποκεντρωμένη εφαρμογή στην κύρια κοινωνία, σημαίνει ότι το Ethereum θα συνεχίσει να παίζει το δεύτερο βιολί στο Bitcoin.

Ethereum vs Bitcoin: Αριθμός νομισμάτων

Ο συνολικός αριθμός των διακριτικών bitcoin που θα κυκλοφορήσουν ποτέ είναι 21 εκατομμύρια. Η Ethereum, από την άλλη πλευρά, έχει κυκλοφορήσει πάνω από 92 εκατομμύρια νομίσματα με περισσότερα να εξορύσσονται κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει ότι η Ethereum θα παραμείνει πληθωριστική κρυπτογράφηση δεδομένου του αριθμού των νομισμάτων που θα είναι ποτέ διαθέσιμα.


Η έλλειψη Bitcoin το καθιστά εξαιρετικά πολύτιμο που απεικονίζεται από την αξία του στην αγορά, σε σύγκριση με άλλα Altcoins. Η έλλειψη μέγιστου ορίου προσφοράς είναι κάτι που θα μπορούσε να βλάψει μακροπρόθεσμα την αξία του Ethereum σε σύγκριση με το Bitcoin. Το γεγονός ότι το Bitcoin έχει ένα ανώτατο όριο το καθιστά επιθυμητό δεδομένου ότι καθώς αυξάνεται η ζήτηση, η προσφορά του θα παραμείνει σταθερή κάτι που θα μπορούσε να δει ότι η τιμή αυξάνεται ακόμη υψηλότερα.

Bitcoin έναντι Ethereum: κερδοσκοπία

Το γεγονός ότι το Bitcoin δημιουργήθηκε πολύ νωρίτερα από το Ethereum έχει δει την αξία του να αυξάνεται σταθερά με φόντο αυξημένες κερδοσκοπίες. Αυτός είναι ο λόγος που η τιμή του Ethereum ανέκαθεν ανέβαινε κάθε φορά που το bitcoin αυξάνεται και μειώνεται στο BTC υπό πίεση.

Πιστωτική εικόνα: Ethereum

Το πλεονέκτημα της πρώιμης κίνησης της αγοράς είναι κάτι που φαίνεται να λειτουργεί προς όφελος του Bitcoin. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι είναι πιο εξοικειωμένοι με το BTC από το ETH κάτι που το έχει δει να προκαλεί ενδιαφέρον και ισχυρή ζήτηση τόσο από επενδυτές λιανικής όσο και από επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας.

Ικανότητα συναλλαγών Ethereum vs Bitcoin

Η Ethereum έχει το πλεονέκτημα έναντι του Bitcoin στην ικανότητα διαχείρισης συναλλαγών. Το πρωτόκολλο blockchain είναι πολύ πιο γρήγορο από το Bitcoin με τις συναλλαγές να διευθετούνται σε δευτερόλεπτα σε αντίθεση με τα λεπτά. Ενώ το Ethereum έχει ένα πλεονέκτημα σε αυτό το μέτωπο, δεν ταιριάζει με τον Ripple (XRP) του οποίου το πρωτόκολλο blockchain υιοθετείται όλο και περισσότερο στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Συμπέρασμα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το bitcoin δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα νόμισμα. Το Ethereum, από την άλλη πλευρά, έχει αναδειχθεί ως μια αξιόπιστη τεχνολογία καθολικών μέσω της οποίας οι εταιρείες χρησιμοποιούν για την κατασκευή προγραμμάτων.

Το Bitcoin φαίνεται να έχει το πλεονέκτημα έναντι του Ethereum στο γεγονός ότι θεωρείται ένα πιο σταθερό Altcoin. Τούτου λεχθέντος, οι επενδυτές το χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο για να αποκτήσουν έκθεση στον αναπτυσσόμενο κλάδο καθώς φαίνεται ότι έχει υψηλές προοπτικές επιτυχίας.

Δείτε τις άλλες συγκρίσεις μας:

  • Ethereum vs Litecoin: Γιατί το LTC είναι για συναλλαγές και ETH για έξυπνα συμβόλαια?

  • EOS εναντίον Ethereum: A Potential Ethereum Killer!

  • Ardor vs Ethereum: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα?

  • NEO εναντίον Ethereum: Ποιο είναι καλύτερο?

  • Ethereum vs Ripple: Σύγκριση σε βάθος

* Αποποίηση ευθυνών: Το άρθρο δεν πρέπει να θεωρείται ως και δεν προορίζεται να παρέχει επενδυτικές συμβουλές. Οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται σε αυτό το άρθρο δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές και δεν πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιοι. Κάντε τη δική σας έρευνα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map