Πέντε επιχειρηματικές ευκαιρίες για το Blockchain το 2018

Το blockchain μεταμορφώνει εντελώς την οικονομία μας. Από τις τράπεζες έως τη χρηματοδότηση, το blockchain έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα πάντα. Για τις επιχειρήσεις, παρέχει μια εντελώς νέα ευκαιρία να αξιοποιήσει την επιτυχία της. Οι τρέχουσες τάσεις υπαινίσσονται επίσης την ταχύτερη υιοθέτηση. Από τώρα περισσότερο από 50% των εταιρειών υιοθετούν blockchain ή σκέφτονται να το κάνουν σύντομα.

Από τώρα, υπάρχει μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία για το blockchain. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε αυτές τις πέντε ευκαιρίες που πιστεύουμε ότι θα προσφέρει το blockchain στην επιχείρηση. Ας αρχίσουμε.

Πέντε επιχειρηματικές ευκαιρίες για το Blockchain το 2018

Το Blockchain έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Ωστόσο, δεν είναι δυνατό για εμάς να απαριθμήσουμε κάθε τομέα ή κλάδο που θα επηρεάσει. Αυτήν τη στιγμή, η αγορά ανθίζει με εκατοντάδες επιχειρηματικές ιδέες blockchain. Γι ‘αυτό, σήμερα, θα απαριθμήσουμε τις μόνες βιομηχανίες που πιστεύουμε ότι θα έχουν τον σημαντικό αντίκτυπο.

1. Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT)

Το IoT έχει αναπτυχθεί εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται για τη σύνδεση έξυπνων συσκευών, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων, σπιτιών και άλλων έξυπνων συσκευών. Με το blockchain, μπορούμε να δούμε να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Η ανάπτυξη οφείλεται αποκλειστικά σε κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών.

Απλώς σκεφτείτε πώς οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κατανεμημένο blockchain για να αποθηκεύσουν και να ανακτήσουν δεδομένα εν κινήσει. Προς το παρόν, έχουμε βελτιώσει τους συναφείς αλγόριθμους που είναι εξαιρετικά γρήγοροι και αποτελεσματικοί όσον αφορά τη διαχείριση πόρων. Επιπλέον, οι έξυπνες συσκευές όταν συνδέονται με το blockchain μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην οικονομία σε αυτό. Για παράδειγμα, το Ethereum, το EOS ή ακόμα και το Bitcoin μπορούν να δαπανηθούν στο δίκτυο.

Καθώς οι νέες επενδύσεις έρχονται στο IoT, μπορούμε να δούμε μια αύξηση στην ανάπτυξή της.

2. Τραπεζικές

Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση, το blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των τραπεζικών συστημάτων. Ένα πρωταρχικό παράδειγμα θα ήταν η χρήση του Ripple στον τραπεζικό τομέα. Παρόλο που το Ripple είναι σε μεγάλο βαθμό συγκεντρωμένο, φέρνει την ιδέα του blockchain μαζί του. Πολλές τράπεζες έχουν ήδη κυκλοφορήσει το ψηφιακό τους νόμισμα. Ένα καλό παράδειγμα είναι το Unity Settlement Coin (USC). Η τράπεζα UBS της Ελβετίας δημιουργεί το νόμισμα.

Όπως ίσως μαντέψατε από το όνομα, είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που χρησιμοποιείται από πολλές τράπεζες σε όλο τον κόσμο για να διευθετήσει τις συναλλαγές με μεγαλύτερη ασφάλεια. Μερικές από τις τράπεζες που χρησιμοποιούν USC είναι MUFG, State Street, Barclays και άλλες.

3. Παραγωγή και διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού (SCM)

Ένας από τους πρωτοφανείς τομείς που μπορούν να επωφεληθούν από το blockchain είναι η κατασκευή και η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Τα έξυπνα συμβόλαια είναι αυτά που θα κάνουν δυνατή τη χρήση του blockchain σε αυτούς τους τομείς. Για τα άγνωστα, έξυπνα συμβόλαια αυτοματοποιούν ενέργειες σε blockchain που αποφασίζονται εκ των προτέρων. Είναι αρκετά ασφαλείς και κάνουν τη δουλειά τους 100% του χρόνου.


Η κατασκευή, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει έξυπνα συμβόλαια για να κοινοποιήσει προδιαγραφές και απαιτήσεις σε διάφορα τμήματα. Για να γίνει αυτό, τα έξυπνα συμβόλαια πρέπει να ενσωματωθούν στην εφαρμογή λογισμικού διαχείρισης προγράμματος. Οι περιπτώσεις χρήσης είναι απεριόριστες. Ένα τέτοιο παράδειγμα θα ήταν η χρήση έξυπνων συμβάσεων για τον έλεγχο των ποιοτικών προτύπων του προϊόντος που αναπτύσσεται.

Η SCM, από την άλλη πλευρά, μπορεί επίσης να επωφεληθεί από έξυπνες συμβάσεις. Για παράδειγμα, τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν να προκαλέσουν την ανάγκη για νέα αντικείμενα βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων. Η όλη διαδικασία θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Το πλεονέκτημα της χρήσης ενός άλλου συστήματος είναι ότι οι έξυπνες συμβάσεις θα φέρουν ασφάλεια και ακεραιότητα στο σύστημα. Μπορούν να κωδικοποιηθούν σύμφωνα με τον πωλητή και επίσης να βελτιώσουν την αυθεντικότητα των προϊόντων που παραδίδονται.

4. Συνδεδεμένη μεταφορά

Μια άλλη σαφής ενσωμάτωση του blockchain για τις επιχειρήσεις είναι η μεταφορά. Το μέλλον των μεταφορών θα αλλάξει καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να συνδέσει κάθε αυτοκίνητο. Η ιδέα του «συνδεδεμένου αυτοκινήτου» μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια του blockchain, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση πληροφοριών με μεγαλύτερη διαφάνεια.

Για παράδειγμα, το blockchain μπορεί να βοηθήσει τα αυτοκίνητα να επικοινωνούν καλύτερα. Μπορώ να είμαι όχημα σε υποδομή (V2i), όχημα σε όλα ή όχημα σε όχημα (V2V). Το IoT θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο στο να λειτουργήσει ολόκληρο το σύστημα. Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης του IoT και του blockchain θα σημαίνει ότι οι επικοινωνίες είναι ασφαλείς, γρήγορες και εύκολες στην ερμηνεία.

5. Υγειονομική περίθαλψη

Το Blockchain θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τελευταίο τομέα που πιστεύουμε στην υγειονομική περίθαλψη. Η υγειονομική περίθαλψη είναι μια από τις πιο μη χρησιμοποιούμενες όσον αφορά τη χρήση της νέας τεχνολογίας. Το Blockchain μπορεί να ανοίξει νέους τρόπους με τους οποίους βλέπουμε και χρησιμοποιούμε την υγειονομική περίθαλψη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή ιατρικών αρχείων. Όποιος οπουδήποτε στον κόσμο μπορεί να έχει πρόσβαση στα ίδια ιατρικά αρχεία. Αυτό θα διευκολύνει τη θεραπεία ενός ασθενούς. Το κοινό οικοσύστημα μπορεί να κάνει θαύματα για τοπική και διεθνή επεξεργασία, καθιστώντας το χωρίς χαρτί.

συμπέρασμα

Στο σημερινό άρθρο, συζητήσαμε πώς το blockchain μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μας. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης blockchain. Συνολικά, απλώς πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς αλλάζει τις βιομηχανίες και τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούμαστε. Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Σχολιάστε παρακάτω και ενημερώστε μας.

Νέο σε αυτόν τον κόσμο; Εδώ είναι ο απόλυτος οδηγός για αρχάριους Blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map