Ορισμός Blockchain: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ψάχνετε για τη σωστή εξήγηση του ορισμού του blockchain; Ας δούμε τα σκαμπανεβάσματα αυτής της τεχνολογίας τώρα!

Το Blockchain αλλάζει τα πρότυπα του επιχειρηματικού μας κόσμου με ταχύ ρυθμό. Μπορεί να πιστεύετε ότι η κατανόηση της τεχνολογίας είναι αρκετά εύκολη. Αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα να συναντήσατε πολλές έννοιες που δεν είχαν νόημα όταν αναζητήσατε τον ορισμό blockchain στο διαδίκτυο.

Λοιπόν, αλλά μην ανησυχείτε, ο πραγματικός ορισμός blockchain είναι πολύ πιο κατανοητός από ό, τι νομίζετε. Στην πραγματικότητα, η νέα τεχνολογία αλλάζει στην πραγματικότητα την προοπτική του ψηφιακού κόσμου. Καθώς η τεχνολογία blockchain δεν πηγαίνει πουθενά, προς το παρόν, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τον πραγματικό ορισμό του blockchain.

Εγγραφείτε τώρα:Δωρεάν μάθημα Blockchain


Contents

Πίνακας περιεχομένων

Κεφάλαιο-1: Ορισμός Blockchain: Τι είναι?

Στην πραγματικότητα, ο τεχνικός ορισμός blockchain θα ήταν έτσι –

“Η τεχνολογία Blockchain είναι ένα κατανεμημένο σύστημα καθολικών που προωθεί την αποκέντρωση, τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των δεδομένων.”

Φαίνεται πολύ τεχνικό, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, ας το αναλύσουμε για εσάς.

Στον πυρήνα, θα μπορούσατε να το θεωρήσετε ως μια αλυσίδα μπλοκ. Αλλά εδώ, οι λέξεις «αλυσίδα» και «μπλοκ» αντιπροσωπεύουν ένα διαφορετικό πράγμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το μπλοκ αντιπροσωπεύει ψηφιακές πληροφορίες και η αλυσίδα αντιπροσωπεύει τον τρόπο αποθήκευσης των ψηφιακών δεδομένων στη βάση δεδομένων / καθολικό.

Συνήθως, ψηφιακά κομμάτια πληροφοριών αποτελούν τα «μπλοκ» στο καθολικό. Επιπλέον, έχετε τρία κύρια μέρη –

Θα αποθηκεύσει τις πληροφορίες σχετικά με τη συναλλαγή blockchain, όπως ώρα, ημερομηνία, ποσό κ.λπ. Ωστόσο, τώρα μπορεί να αποθηκεύσει διάφορους τύπους μορφών δεδομένων όπως έγγραφα, εικόνες, ταυτότητες κ.λπ..

Στο μπλοκ, θα αποθηκεύσει ποιος συμμετέχει στη συναλλαγή blockchain. Ωστόσο, αντί να χρησιμοποιήσετε το πραγματικό σας όνομα, θα λάβετε ένα μοναδικό “ψηφιακό κλειδί” ως όνομα χρήστη. Επιπλέον, το blockchain θα περιέχει μόνο αυτό το όνομα χρήστη.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι ότι κάθε μπλοκ είναι διαφορετικό από άλλα μπλοκ. Κάτι σαν να έχουμε διαφορετικά ονόματα για να ταυτιστούμε. Και έτσι, το μπλοκ θα αποθηκεύσει ένα «κατακερματισμό», που είναι ένας μοναδικός κωδικός που θα βοηθήσει το σύστημα να ξεχωρίσει δύο μπλοκ.

Ορισμός blockchain

Διαμόρφωση της αλυσίδας

Μόλις ολοκληρωθούν όλα, το μπλοκ σας θα χρειαστεί επαλήθευση. Λοιπόν, αυτό είναι που γίνεται ενδιαφέρον. Κανείς στο δίκτυο δεν μπορεί να δημιουργήσει τυχαία ένα μπλοκ και να το αποθηκεύσει. Στην πραγματικότητα, άλλοι κόμβοι θα επικυρώσουν τα δεδομένα σας στο μπλοκ, και αν όλα φαίνονται εντάξει, θα δώσουν το πράσινο σήμα.

Και μόνο τότε θα αποθηκευτεί στο καθολικό. Ωστόσο, ένα μπλοκ θα συνδεθεί με το προηγούμενο μπλοκ όταν είναι αποθηκευμένο στο καθολικό. Και όταν έρθει ένα άλλο μπλοκ, θα συνδεθεί επίσης με αυτό.

Για παράδειγμα, δημιουργήσατε ένα μπλοκ “x” και προηγουμένως, υπήρχε ένα μπλοκ “y”. Έτσι, όταν το “X” σας αποθηκευτεί στο καθολικό, θα συνδεθεί με το “y”. Ομοίως, το μπλοκ “y” θα αποθηκεύσει επίσης έναν σύνδεσμο προς το μπλοκ “x”.

Όλοι οι σύνδεσμοι μεταξύ των «μπλοκ» δημιουργούν μια συνεχή δομή τύπου αλυσίδας. Έτσι, βλέπετε, αυτή είναι η πραγματική έννοια του ορισμού blockchain.

Δείτε το Blockchain Vs. Οδηγός βάσης δεδομένων για να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο.

Αλλά γιατί το Blockchain είναι τόσο σημαντικό?

Ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψετε γιατί ο ορισμός του blockchain είναι τόσο σημαντικός είναι να εξετάσετε τη βασική δομή του συστήματος. Στην πραγματικότητα, γνωρίζετε πώς όλα εξαρτώνται από κεντρικούς διακομιστές. Επιπλέον, οι περιορισμοί των κεντρικών διακομιστών είναι ο μοναδικός λόγος πίσω από την επανάσταση του blockchain.

Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε για τον ορισμό του blockchain. Στην πραγματικότητα, βοηθά στην καλύτερη κατανόηση της τεχνολογίας, επειδή η κεντρική δομή δεν λειτουργεί πολύ καλά.

Αλλά είναι κεντρικά συστήματα που περιορίζονται?

Λοιπόν, ας δούμε αν είναι.

Περιορισμοί κεντρικών συστημάτων

Εάν παρατηρήσετε την τυπική πτυχή του ψηφιακού κόσμου, θα δείτε ότι τα περισσότερα βασίζονται σε μια κεντρική δομή. Συνήθως δεν συμβαίνει επειδή η αρχιτεκτονική είναι πραγματικά εύκολη στη συντήρηση και την ανάπτυξη. Είναι επειδή όλοι έχουν συνηθίσει να εμπιστεύονται άλλα μέρη για τη διαφύλαξη των πληροφοριών τους.

Επιπλέον, εξαρτάται από άλλα μέρη που δεν μας εξαπατούν ή δεν μας εξαπατούν με τα προϊόντα τους. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα δεν θα συνεργαζόσασταν με κανέναν που δεν είχατε στο παρελθόν καμία επιχείρηση.

Έτσι, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο να αναβαθμίσετε ή να ανταλλάξετε συναλλαγές με κάποιον χωρίς προηγούμενη επιχειρηματική σχέση.

Ας το εξηγήσουμε με ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι παραγγείλατε κάτι μέσω του Amazon, αλλά αισθάνεστε σίγουροι ότι θα λάβετε την παράδοση, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, στην πραγματικότητα, η Amazon δεν είναι αυτή που παράγει το αντικείμενο. είναι κάποιος άλλος.

Μερικές φορές ακόμη και άλλοι τρίτοι πωλούν αυτά τα είδη. Έτσι, το Amazon λειτουργεί ως buffer μεταξύ αυτού του τρίτου μέρους και του εαυτού σας. Παρόλο που μπορεί να μην γνωρίζετε γι ‘αυτά, αλλά θα εξακολουθείτε να τα εμπιστεύεστε λόγω της ετικέτας Amazon.

Ωστόσο, αυτό που ορίζει ο ορισμός του blockchain εδώ είναι η «ανάγκη για τρίτο μέρος για τη δημιουργία εμπιστοσύνης». Με το blockchain, δεν θα χρειαστείτε κανένα τρίτο μέρος. μπορείτε να συνεργαστείτε απευθείας με άλλες επιχειρήσεις με πλήρη διαβεβαίωση, παρόλο που δεν τις εμπιστεύεστε.

Έτσι, σε ένα τυπικό κεντρικό σύστημα, υπάρχουν πολλά ελαττώματα, όπως:

 • Δεν είναι πλήρως αξιόπιστο
 • Δεν προσφέρει πλήρη ασφάλεια
 • Δεν ασχολείται με ζητήματα απορρήτου
 • Καταλαμβάνει πολύ χρόνο και τελικά κόστος
 • Χωρίς διαφάνεια

Πλεονεκτήματα του Blockchain έναντι του τυπικού κεντρικού συστήματος

 • Απαλλάσσει τους μεσάζοντες
 • Επαλήθευση συναλλαγών
 • Πρωτόκολλα υψηλής ασφάλειας
 • Χαμηλότερο κόστος
 • Διαφανές σύστημα δικτύου
 • Αμετάβλητο και αποκεντρωμένο

Κοίτα, δεν λέω ότι το blockchain λύνει όλα τα προβλήματα. Στην πραγματικότητα, το blockchain έρχεται επίσης με ορισμένα ζητήματα. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι ξεφορτώνεται πολλά από τα κεντρικά ζητήματα. Έτσι, είναι μια μεγάλη αναβάθμιση από κεντρικούς διακομιστές σε αποκεντρωμένους.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά σενάρια όπου το blockchain μπορεί να κάνει μια λύση πιο ασφαλή, διαφανή και στιβαρή. Ωστόσο, το blockchain είναι μια πολύπλοκη αρχιτεκτονική για δίκτυα. Έτσι, χωρίς να αποκτήσετε πλήρη γνώση σχετικά με αυτό, δεν πρέπει να κάνετε το άλμα.

Αλλά αν θέλετε να συμβαδίσετε με την τεχνολογική επανάσταση και να αναβαθμίσετε, είναι καλύτερο να γνωρίζετε τον απλό ορισμό του blockchain.

Έτσι, για αυτούς τους λόγους, πρέπει να γνωρίζετε για τον ορισμό του blockchain.

Διαβάστε περισσότερα: Χρήση Blockchain: Λίστα 20+ περιπτώσεων χρήσης τεχνολογίας Blockchain

Κεφάλαιο-2: Ιστορία της τεχνολογίας Blockchain

1991-2008:

Ξέρετε πότε εμφανίστηκε η πρώτη φορά το blockchain; Λοιπόν, το 1991, οι Stuart Haber και Scott Stornettqo άρχισαν να εργάζονται στην πρώτη τεχνολογία blockchain. Αρχικά, ήθελαν να δημιουργήσουν ένα κρυπτογραφικά κρυπτογραφημένο μπλοκ αλυσίδας. Επιπλέον, προσπάθησαν να το κάνουν αδιάβροχο.

Ακόμα και τότε, χρησιμοποίησαν τις χρονικές σημάνσεις των εγγράφων για να έχουν πλήρη παρακολούθηση όλων των συναλλαγών. Αργότερα, αναβάθμισαν το σύστημα και περιλάμβαναν δέντρα Merkle. Έτσι, ενίσχυσε την ικανότητά τους να αποθηκεύουν περισσότερα έγγραφα σε ένα μόνο μπλοκ.

Έτσι, βλέπετε, παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι ο ορισμός της τεχνολογίας blockchain ήρθε για πρώτη φορά το 2018, ξεκίνησε το 1992. Είναι απολύτως απαραίτητο να γνωρίζετε πλήρως τον απλό ορισμό του blockchain.

Εν πάση περιπτώσει, αργότερα το 2008, ήρθε τελικά η πραγματική επανάσταση. Μια ομάδα ή ένα άτομο με το όνομα Satoshi Nakamoto ήρθε με ένα νέο όραμα για το blockchain και αυτή τη φορά ήταν ο πυρήνας ενός κρυπτονομίσματος – Bitcoin.

Το Bitcoin άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας του συστήματός μας, καθώς ήταν μια ψηφιακή μέθοδος πληρωμής.

2009-2011:

Μετά την εισαγωγή στο bitcoin, ο Satoshi Nakamoto κυκλοφόρησε τελικά το whitepaper Bitcoin το 2009. Επιπλέον, στο whitepaper, έδωσε πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου. Επιπλέον, δείχνει επίσης πώς μπορεί να ενισχύσει την ψηφιακή εμπιστοσύνη.

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν θα είχε τον έλεγχο, οπότε κανείς δεν μπορεί να σπάσει την εμπιστοσύνη των άλλων. Ωστόσο, ο έλεγχος του Satoshi Nakamoto έληξε όταν παρέδωσε την ανάπτυξη της πλατφόρμας σε άλλους προγραμματιστές και εξαφανίστηκε.

Στην πραγματικότητα, παρόλο που ο Satoshi Nakamoto δεν συνέχισε την ανάπτυξη της τεχνολογίας, άλλοι προγραμματιστές άρχισαν να δημιουργούν αργότερα περισσότερες πλατφόρμες blockchain.

Επιπλέον, με μια αποκεντρωμένη εφαρμογή στο μείγμα, ο ορισμός της τεχνολογίας blockchain άρχισε τελικά να γνωρίζει όλοι.

Εν πάση περιπτώσει το 2010, τελικά, έγινε η πρώτη διαδικτυακή αγορά bitcoin. Ένας χρήστης αγόρασε δύο πίτσες με 10.000 BTC.

2012-2014:

Αυτή η περίοδος στην ιστορία ήταν μακράν η πιο σημαντική ως ο απλός ορισμός του blockchain. Στην πραγματικότητα, το Bitcoin ήταν μια εξαιρετική αρχή για το blockchain, αλλά πολλοί προγραμματιστές θεώρησαν ότι δεν ήταν αρκετό για νέα καινοτομία.

Μεταξύ αυτών ήταν ο Vitalik Buterin, ο οποίος συνέβαλε στη βάση κώδικα Bitcoin. Ωστόσο, το Bitcoin περιορίστηκε δραστικά. Έτσι, ο προγραμματιστής άρχισε να εργάζεται σε μια άλλη λύση που θα μπορούσε να σχηματίσει διάφορες λειτουργίες, αλλά εξακολουθεί να περιέχει το σύστημα δικτύωσης peer-to-peer.

Επιτέλους, ήρθε με το Ethereum το 2013 με νέες προσθήκες στην τυπική βάση κώδικα bitcoin. Επιπλέον, ήταν μια εξέλιξη που άλλαξε τους τρόπους του blockchain για καλό σε έναν απλό ορισμό της ιστορίας blockchain.

Εν τω μεταξύ, το Bitcoin έγινε τόσο δημοφιλές που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην αγορά. Σύντομα η Vitalik κυκλοφόρησε το λευκό βιβλίο Ethereum. Και η πώληση πλήθους άρχισε για χρηματοδότηση. Εν πάση περιπτώσει, κατά τη διάρκεια αυτού του ορισμού της περιόδου ιστορίας blockchain, η Ethereum κατάφερε να πάρει όλη τη χρηματοδότηση που χρειαζόταν.

Ωστόσο, βλέποντας τις δυνατότητες του blockchains, η Ripple – μια επιχειρηματική χρηματοοικονομική λύση blockchain κυκλοφόρησε στην αγορά.

Επιπλέον, μια άλλη δημοφιλής εταιρική κοινοπραξία blockchain αυτή τη στιγμή – το R3, δημιούργησε την κοινοπραξία με 40+ μέλη παλαιού τύπου. Περιττό να πούμε, και οι τρεις νέες καινοτομίες εξακολουθούν να επικρατούν στην αγορά blockchain.

Και έτσι έγινε ο ορισμός της τεχνολογίας blockchain.

Διαβάστε περισσότερα: Enterprise Ethereum: Ιδιωτικό Blockchain για επιχειρήσεις

2015-2017:

Το 2015, η Ethereum παρουσίασε επίσημα και εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται έξυπνες συμβάσεις. Επιπλέον, τα έξυπνα συμβόλαια έγιναν ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να εκτελέσουν διάφορες συμβατικές λειτουργίες.

Εν πάση περιπτώσει, το Ethereum κατάφερε να συγκεντρώσει μια τεράστια κοινότητα ενεργών προγραμματιστών που την καθιστούν ακόμη ως ένα πραγματικό οικοσύστημα.

Ένας άλλος τεράστιος παίκτης στην αγορά ξεκίνησε για πρώτη φορά το ταξίδι του το 2015. Στην πραγματικότητα, το ομπρέλα Hyperledger ξεκίνησε το ταξίδι του για ανάπτυξη blockchain.

Το Linux Foundation παρουσίασε το Hyperledger και δημιούργησε μια κοινοπραξία για την ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain. Είναι λοιπόν ένα τεράστιο μέρος του ορισμού της τεχνολογίας blockchain. Επιπλέον, ο Hyperledger ήθελε να ενώσει όλες τις προσπάθειες blockchain σε έναν χώρο.

Επιπλέον, το Hyperledger προωθεί συνεργασίες μεταξύ εταιρειών αντί του ανταγωνισμού για να επιτρέψει σε όλους να αποκτήσουν το δίκαιο μερίδιο έκθεσής τους. Επιπλέον, το Hyperledger παρουσίασε επίσης μια νέα δομή που ονομάζεται αρθρωτή αρχιτεκτονική, η οποία σας επιτρέπει να συνδέσετε οποιοδήποτε είδος χαρακτηριστικού και να το χρησιμοποιήσετε.

Έτσι, παρόλο που το blockchain σας ενδέχεται να μην συνοδεύεται από μια λειτουργία που χρειάζεστε, μπορείτε απλώς να την αναπτύξετε χειροκίνητα και να την συνδέσετε στο σύστημα και να τη χρησιμοποιήσετε.

Βλέποντας τις δυνατότητες στις επιχειρήσεις, η J.P. Morgan ξεκίνησε το Blockchain της Korum ως λύση για επιχειρήσεις. Η βασική γραμμή της απαρτίας είναι στην πραγματικότητα Ethereum, αλλά καθώς το Ethereum είναι δημόσιο, χρειάστηκε κάποιες τροποποιήσεις.

Έτσι, τώρα έχουμε μια ιδιωτική πλατφόρμα απαρτίας που η επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιήσει χωρίς προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα: Ultimate οδηγός Blockchain

2018:

Το 2018, θα δείτε τη μαζική δημοτικότητα της τεχνολογίας blockchain. Ωστόσο, η εξαιρετικά ευμετάβλητη φύση του Bitcoin έκανε την αγορά να αλλάξει προς την βασική τεχνολογία από τα κρυπτονομίσματα.

Στην πραγματικότητα, τα κρυπτονομίσματα είναι υπέροχα, αλλά τείνουν να είναι εξαιρετικά ευμετάβλητα. Έτσι, δημιουργεί αβεβαιότητα στην αγορά, κάτι που δεν αναζητούν οι επιχειρήσεις.

Ένα άλλο μεγάλο γεγονός στο χρονοδιάγραμμα ορισμού τεχνολογίας blockchain είναι η άνοδος των χρηματοοικονομικών εταιρειών που χρησιμοποιούν το δίκτυο. Αρχικά, οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες ήταν πολύ δύσπιστες καθώς χάνει τη δέσμευσή τους στα κεντρικά συστήματα.

Ωστόσο, λόγω των πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας, το 15% των χρηματοοικονομικών εταιρειών το χρησιμοποιούν. Και αυξάνεται. Μετά τη μαζική αλλαγή των περιπτώσεων χρήσης στον ορισμό του blockchain, οι επιχειρήσεις είναι πλέον περισσότερο από πρόθυμες να το χρησιμοποιήσουν.

Σύμφωνα με μια έρευνα, το 95% των εταιρειών είναι πρόθυμες να επενδύσουν σε blockchain το 2018. Και πολλές από αυτές επενδύουν ήδη εκατομμύρια στη θέση τους.

Στο τέλος του 2018, η παγκόσμια επιχειρηματική αγορά blockchain ανέρχεται στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

2019:

Προς το παρόν, η τεχνολογία blockchain εφαρμόζεται μαζικά σε πολλές επιχειρήσεις, χάρη στο blockchain ως βιομηχανία υπηρεσιών. Στην πραγματικότητα, το blockchain ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών προσφέρει ένα διαφορετικό είδος περιβάλλοντος ανάπτυξης για εταιρείες χωρίς καμία γνώση του blockchain.

Γιατί; Λοιπόν, βασικά, οι πόροι για την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας blockchain από μόνοι τους είναι αρκετά περιορισμένοι. Καθώς μόνο ένας περιορισμένος αριθμός προγραμματιστών μπορεί να χειριστεί την πολυπλοκότητα της τεχνολογίας, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους.

Ωστόσο, καθώς οι περισσότερες από τις κορυφαίες πλατφόρμες εταιρικών blockchain είναι ανοιχτού κώδικα, ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει ελεύθερα στο σύστημά του. Αλλά για αυτό, θα χρειαστούν ομάδες ανάπτυξης για να προσθέσουν περισσότερες δυνατότητες ή να τις βοηθήσουν να τις ενσωματώσουν.

Έτσι, το blockchain ως βιομηχανίες υπηρεσιών εξελίσσεται γρήγορα για να καλύψει όλες τις ανάγκες καλύτερα. Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, λόγω των νομικών ζητημάτων του ICO, τώρα τα περισσότερα από αυτά αντικαθίστανται από τα Διακριτικά ασφαλείας. Αυτά είναι παρόμοια με τα ICO αλλά συνοδεύονται από νόμιμα αντίγραφα ασφαλείας. Έτσι, τα άτομα που επενδύουν σε ICO δεν θα αντιμετωπίσουν απάτες ή δόλιες εταιρείες.

Οι επιχειρηματικές πλατφόρμες blockchain είναι ζωτικής σημασίας για την υιοθέτηση blockchain. Μάθετε περισσότερα για τις πλατφόρμες Enterprise Blockchain τώρα!

2020:

Το 2020 ήταν μια υπέροχη χρονιά για την τεχνολογία blockchain. Πολλές κυβερνητικές εγκαταστάσεις εξετάζουν το πορτοφόλι blockchain και επενδύουν χρήματα για να το εφαρμόσουν. Επιπλέον, οι τράπεζες είναι πρόθυμες να εργαστούν σε ψηφιακά νομίσματα της κεντρικής τράπεζας που θα αλλάξουν για πάντα το τοπίο του κόσμου.

Η Κίνα αποκάλυψε ένα πλήρως λειτουργικό μοντέλο CBDC, το οποίο έρχεται ήδη με ένα χαρακτηριστικό πορτοφόλι blockchain. Ωστόσο, το Facebook Libra βρίσκεται επίσης στο δρόμο να ολοκληρώσει αυτό το μοντέλο CBDC.

Στην πραγματικότητα, πολλές εταιρείες δεν εξετάζουν το blockchain tutorial για να μάθουν περισσότερα για την τεχνολογία και να ξεκινήσουν το δικό τους έργο. Ως εκ τούτου, η ζήτηση για δεξιότητες και φροντιστήριο που βασίζονται σε blockchain είναι επί του παρόντος υψηλή.

Το μέλλον:

Το μέλλον του blockchain είναι αρκετά λαμπρό. Όπως μπορείτε να δείτε, ο απλός ορισμός του χρονοδιαγράμματος blockchain δείχνει μεγάλη υπόσχεση. Επιπλέον, εκτιμάται ότι η αγορά blockchain θα υπερβεί τα 3,1 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το έτος 2030.

Έτσι, τώρα είναι η ώρα να εξασφαλίσετε μια θέση σε αυτό το τεράστιο όριο αγοράς.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ιστορικό blockchain; Δείτε το ιστορικό του χρονοδιαγράμματος blockchain τώρα!

Κεφάλαιο-3: Βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας Blockchain

Υπάρχουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά του blockchain που πρέπει να γνωρίζει ο προγραμματιστής blockchain. Ας δούμε τι είναι –

Αμετάβλητος

Το αμετάβλητο είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά blockchain. Αυτό σημαίνει ότι κανένας προγραμματιστής ή χρήστης blockchain δεν μπορεί να αλλάξει / διαγράψει τα δεδομένα στο καθολικό ή να προσθέσει νέο περιεχόμενο χωρίς καμία επικύρωση. Αυτό το χαρακτηριστικό εξασφαλίζει αμετάβλητο.

Στην πραγματικότητα, η συναλλαγή blockchain λειτουργεί ελαφρώς διαφορετικά από οποιαδήποτε άλλη χρηματοοικονομική εταιρεία. Δεδομένου ότι δεν διαθέτει κεντρική αρχή, εξαρτάται από τον κόμβο του δικτύου.

Όταν συμβαίνει μια συναλλαγή blockchain, όλοι οι κόμβοι στο δίκτυο θα πρέπει να πουν ότι είναι έγκυροι ή δεν θα προστεθούν στο καθολικό.

Επιπλέον, όταν προστίθεται ένα μπλοκ, είναι μόνιμο. Έτσι, δεν υπάρχει τρόπος να το αλλάξετε ή να το αλλάξετε.

Γνωρίζετε ότι αυτή η δυνατότητα ορισμού blockchain το καθιστά χωρίς διαφθορά?

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαφθοράς προέρχεται από έναν οργανισμό αλλάζοντας το καθολικό, το περιθώριο για να γίνει αυτό εξαλείφεται. Έτσι, καταπολεμά έντονα το έγκλημα.

Αποκεντρωμένη

Στον ορισμό του blockchain, συναντήσατε τη λέξη «αποκεντρωμένη». Τι σημαίνει όμως αυτό; Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα άτομο ή αρχή που να κοιτάζει πάνω από το πλαίσιο. Αλλά σε μια τυπική δομή δικτύου, όλα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το μοντέλο πελάτη-διακομιστή.

Αλλά εδώ, ένα άτομο ή ομάδα φροντίζει ολόκληρη την υποδομή. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά οφέλη που πρέπει να αναζητήσει κάθε προγραμματιστής blockchain. Προωθεί τα δικαιώματα των χρηστών. Έτσι, προσφέρει περισσότερα οφέλη στο τέλος –

 • Απαλλαγεί από ανθρώπινα λάθη, επομένως είναι πιο ανεκτικό σε σφάλματα.
 • Περισσότερος έλεγχος για τους χρήστες στις ιδιότητές τους.
 • Πολύ ασφαλές επειδή είναι πιο ακριβό, περισσότεροι χάκερ να στοιβάζουν το σύστημα.
 • Απαλλαγεί από όλες τις ενσωματώσεις τρίτων.
 • Δεν υπάρχει πιθανότητα απάτης καθώς το σύστημα εκτελείται εξ ολοκλήρου σε αλγόριθμους.
 • Κάθε αλλαγή ελέγχεται από τους κόμβους, οι οποίοι προωθούν τη διαφάνεια.
 • Παρουσιάζει μια αυθεντική αρχιτεκτονική, ώστε οι άνθρωποι να δυσκολεύονται να σπάσουν τον κώδικα και να τον επιτεθούν.

Βελτιωμένη ασφάλεια

Λοιπόν, απαλλάσσει την κεντρική αρχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό, τι θέλει. Αυτό θα αποτελούσε σοβαρό κίνδυνο για κάθε κόμβο. Στην πραγματικότητα, για την προώθηση της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, όλα τα δεδομένα στο καθολικό είναι πολύ κρυπτογραφημένα.

Εδώ, στον ορισμό του blockchain, αναφέρεται ένας όρος που ονομάζεται κρυπτογραφία. Στην πραγματικότητα, η κρυπτογραφία είναι ένας από τους πολύπλοκους μαθηματικούς αλγόριθμους εκεί έξω. Έτσι, χρησιμεύει ως το τείχος προστασίας για το δίκτυο.

Δεν υπάρχει τρόπος να σπάσετε τον κώδικα. Επιπλέον, εάν κάποιος θέλει να αλλάξει οποιαδήποτε τιμή στο μπλοκ, θα δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα που δεν θα συνδέεται με την αρχική αλλαγή. Επιπλέον, κάθε μπλοκ έρχεται με ένα μοναδικό αναγνωριστικό κατακερματισμού. Ωστόσο, η αλλαγή του αναγνωριστικού κατακερματισμού είναι αδύνατη.

Επίσης, για να πραγματοποιήσετε μια συναλλαγή blockchain, θα χρειαστείτε βοήθεια τόσο από δημόσια όσο και από ιδιωτικά κλειδιά. Είναι επίσης αδύνατο να καταλάβουμε τα ιδιωτικά κλειδιά άλλων χρηστών.

Εγγραφείτε τώρα: Μαθήματα Πιστοποιημένων Επιχειρήσεων Blockchain Professional (CEBP)

Διανεμημένο καθολικό

Ένα άλλο δροσερό χαρακτηριστικό του blockchain είναι η κατανεμημένη φύση του συστήματος. Στην πραγματικότητα, όλοι οι κόμβοι διατηρούν το καθολικό, και έτσι η συνολική υπολογιστική ισχύς κατανέμεται μεταξύ τους. Έτσι, προωθώντας ένα καλό αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση του δημόσιου blockchain, όλοι μπορούν να δουν το καθολικό χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, ιδιωτικά, τα πράγματα αλλάζουν λίγο, αλλά εξακολουθούν να είναι ορατά. Λόγω της φύσης της τεχνολογίας, είναι πιο αποτελεσματική και προσφέρει και άλλα οφέλη –

 • Υψηλός χρόνος απόκρισης για οποιαδήποτε κακόβουλη δραστηριότητα επειδή οποιαδήποτε αλλαγή στο καθολικό είναι ανιχνεύσιμη σχετικά πιο γρήγορα. Έτσι, είναι εύκολο να παρακολουθείτε ποιο είναι το πρόβλημα.
 • Οι κόμβοι λειτουργούν ως επαληθευτές, και έτσι τους προσφέρει ρόλο συμμετοχής.
 • Απαλλαγεί από τυχόν εύνοιες στο δίκτυο. Και έτσι, όλοι θα λάβουν ίσο ποσό προνομίων στο σύστημα.

Ομοφωνία

Η συναίνεση είναι ένας κρίσιμος παράγοντας όσον αφορά το blockchain. Χωρίς συναίνεση, το σύστημα blockchain δεν θα λειτουργήσει. Στην πραγματικότητα, οι αλγόριθμοι συναίνεσης βοηθούν το δίκτυο να λαμβάνει αποφάσεις. Χωρίς συναίνεση, κανένα blockchain δεν μπορεί να κρίνει σωστά τα μπλοκ που προστίθενται.

Αν το εξηγήσουμε πιο απλά, είναι απλώς μια διαδικασία λήψης αποφάσεων για τους κόμβους του δικτύου. Λοιπόν, όταν εκατομμύρια κόμβοι βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο, καθίσταται απολύτως απαραίτητο να υπάρχει συναίνεση.

Διότι στην πραγματικότητα, δεν μπορούν όλοι να καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα μόνοι τους. Για περισσότερη σαφήνεια, σκεφτείτε το ως διαδικασία ψηφοφορίας όπου η πλειοψηφία θα κερδίσει.

Προς το παρόν, υπάρχουν πολλοί τύποι συναίνεσης αλγορίθμων. Ωστόσο, το καθένα έρχεται με διαφορετικά είδη πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων.

Εν πάση περιπτώσει, για να συνεχίσει να λειτουργεί ένα δίκτυο, ο προγραμματιστής blockchain πρέπει να εφαρμόσει κάποιο είδος συναίνεσης αλγόριθμο.

Ταχύτερη διευθέτηση

Λοιπόν, το blockchain σας επιτρέπει να κάνετε συναλλαγές στο δίκτυο, παρόλο που τώρα προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτό. Στην πραγματικότητα, το blockchain παρέχει ταχύτερο αποτέλεσμα σε διακανονισμούς. Έτσι, θα μεταφέρετε χρήματα πιο γρήγορα.

Πιστεύουμε ότι γνωρίζετε ήδη ότι τα παραδοσιακά τραπεζικά δίκτυα είναι σχετικά πιο αργά. Πολλές φορές χρειάζεται πολύς χρόνος για την εξόφληση της πληρωμής. Ωστόσο, σε περιόδους ανάγκης η αποστολή χρημάτων από το εξωτερικό μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο.

Έτσι, δημιουργεί ένα μεγάλο ζήτημα. Αλλά με το blockchain, θα χρειαζόταν μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να πάρει τα χρήματα. Έτσι, είναι εξαιρετικά ωφέλιμο στη χρήση. Ωστόσο, ο προγραμματιστής blockchain πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο χρόνος συναλλαγής δεν διακυβεύεται με κανένα κόστος.

Διαβάστε περισσότερα:6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

Κεφάλαιο-4: Τεχνολογία Blockchain Ορισμός: Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι?

Για να κατανοήσετε καλύτερα τον ορισμό της τεχνολογίας blockchain, πρέπει να γνωρίζετε για τους διαφορετικούς τύπους blockchain προς το παρόν.

Εάν μπορούμε να ταξινομήσουμε το blockchain, τότε θα βασίζεται σε δύο διαφορετικά σενάρια. Συνήθως στη γενική ταξινόμηση, έχουμε τέσσερις τύπους blockchain –

 • Ιδιωτικός
 • Δημόσιο
 • Ομοσπονδία
 • Υβρίδιο

Και με βάση την ταξινόμηση σε επίπεδο άδειας, έχουμε δύο τύπους–

 • Επιτρέπεται
 • Χωρίς άδεια

Είναι απόλυτη ανάγκη να γνωρίζουμε αυτά για εταιρείες τεχνολογίας blockchain. Επειδή με τη νέα ένταξη στις επιχειρήσεις, οι εταιρείες τεχνολογίας blockchain θα πρέπει να προβλέψουν ποια είναι η πιο κατάλληλη για τις βιομηχανίες.

Εν πάση περιπτώσει, ας τα ελέγξουμε τώρα!

Γενική ταξινόμηση

Ιδιωτικό Blockchain

Στο ιδιωτικό blockchain, θα δείτε μόνο έναν οργανισμό στο δίκτυο. Βασικά, ένας οργανισμός μπορεί να επιλέξει ποιος είναι ελεύθερος να συνδεθεί στο δίκτυο και ποιος δεν μπορεί. Δεν φαίνεται να είναι τόσο αποκεντρωμένο τώρα, το κάνει?

Στην πραγματικότητα, η βασική αξία του blockchain παραμένει ανέπαφη. Ωστόσο, σε αυτό, οι εταιρείες τεχνολογίας blockchain θα αποκτήσουν επίσης ένα κυβερνητικό σύστημα. Επιπλέον, αυτό ταιριάζει κυρίως ως το εσωτερικό δίκτυο μιας επιχείρησης.

Το ζήτημα είναι ότι τα δημόσια blockchain είναι υπέροχα, αλλά έχουν ανοιχτό καθολικό για να το δουν όλοι. Σε μια ανταγωνιστική αγορά, η ανάγκη για προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι αρκετά υψηλή. Έτσι, οι δημόσιες πλατφόρμες δεν θα ταιριάζουν σε αυτήν την περίπτωση.

Όλοι οι άλλοι βασικοί σκοποί εξακολουθούν να υπάρχουν – ασφάλεια, κατανεμημένο καθολικό κ.λπ..

Δημόσιο Blockchain

Λοιπόν, οι δημόσιες μπλοκ αλυσίδες είναι ο πρωτοπόρος του ορισμού blockchain. Σε αυτό, οι εταιρείες τεχνολογίας blockchain θα έχουν πλήρη ελευθερία. Στην πραγματικότητα, σημαίνει ότι οποιοσδήποτε και όλοι είναι ελεύθεροι να συμμετάσχουν στο δίκτυο. Δεν θα υπήρχε κανένας περιορισμός.

Αυτό σημαίνει ότι εδώ θα πάρετε τη γεύση της πραγματικής αποκέντρωσης. Αλλά το ζήτημα είναι με το απόρρητο. Σε περίπτωση χρήσης αυτής της τεχνολογίας σε εταιρείες τεχνολογίας blockchain, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Καθώς το δημόσιο καθολικό είναι ανοιχτό για όλους, ο καθένας μπορεί να το δει. Έτσι, διακυβεύεται ολόκληρη η βάση του δικτύου. Ωστόσο, αυτή η πλατφόρμα είναι πολύ πιο ασφαλής από τις ιδιωτικές. Επίσης, είναι πλήρως διαφανές και προωθεί την ενδυνάμωση των χρηστών.

Μια επιχείρηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία για να τροφοδοτήσει οποιοδήποτε δίκτυο που επιτρέπει στους καταναλωτές να αλληλεπιδρούν χωρίς να επηρεάζουν το εσωτερικό του δίκτυο.

Διαβάστε επίσης: Πώς λειτουργεί το Blockchain?

Ομοσπονδιακό Blockchain

Η τεχνολογία blockchain ομοσπονδιακής ή κοινοπραξίας είναι λίγο πολύ η καλύτερη και των δύο κόσμων. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, θα δείτε ότι είναι λίγο κοντά σε ιδιωτικά blockchain. Στην πραγματικότητα, το ομοσπονδιακό blockchain είναι ένα αποκεντρωμένο ιδιωτικό δίκτυο.

Λοιπόν, επιτρέψτε μου να εξηγήσω. Γνωρίζετε ήδη πώς ένας οργανισμός μπορεί πραγματικά να διατηρήσει ένα ιδιωτικό δίκτυο. Αλλά στην ομοσπονδία, πολλοί οργανισμοί θα λάβουν μέρος στη διακυβέρνηση. Έτσι, θα προωθήσει τελικά την αποκεντρωμένη φύση του blockchain.

Τα ομοσπονδιακά δίκτυα είναι πολύ δημοφιλή μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας blockchain. Με τη χρήση αυτού του δικτύου, πολλές εφαρμογές τεχνολογίας blockchain μπορούν να μειώσουν το κόστος τους. Επιπλέον, θα δείτε επίσης περισσότερους κανονισμούς για τις εφαρμογές τεχνολογίας blockchain.

Οι κανονισμοί διασφαλίζουν ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει κατάχρηση του δικτύου για παράνομους σκοπούς. Επιπλέον, αυτός ο τύπος προωθεί επίσης χαμηλά τέλη συναλλαγής σε σύγκριση με άλλα.

Υβριδικό Blockchain

Το υβρίδιο είναι παρόμοιο με το ομοσπονδιακό blockchain, αλλά είναι σίγουρα διαφορετικά. Σε αυτήν την περίπτωση, το υβριδικό blockchain χρησιμοποιεί επίσης τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Ωστόσο, εδώ, θα έδειχνε την ελευθερία και την ελεγχόμενη πρόσβαση ταυτόχρονα.

Τα υβριδικά blockchain δεν είναι ανοιχτά για όλους, αλλά προσφέρουν το ίδιο επίπεδο διαφάνειας, ασφάλειας και ακεραιότητας. Στην πραγματικότητα, το δίκτυο είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο. Επιπλέον, τα μέλη του συστήματος μπορούν να αποφασίσουν ποιοι χρήστες μπορούν να λάβουν συμμετοχή και ποιοι όχι.

Επιπλέον, μπορούν επίσης να αποφασίσουν ποια συναλλαγή πρέπει να δημοσιοποιήσουν. Συνήθως, οι εφαρμογές τεχνολογίας blockchain μπορούν να χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία όταν συνεργάζονται με πολλούς ενδιαφερόμενους ταυτόχρονα.

Συνήθως, σε αυτές τις εφαρμογές τεχνολογίας blockchain, οι συναλλαγές δεν αποτελούν δημόσια ιδιοκτησία. Αλλά για επαλήθευση, μπορούν να γίνουν δημόσιοι τομείς. Αλλά περιορίζεται μόνο στην επαλήθευση.

Ταξινόμηση επιπέδου άδειας

Επιτρεπόμενα Blockchains

Σε αυτόν τον τύπο blockchain, το δίκτυο παραμένει σε κλειστό περιβάλλον. Εν ολίγοις, θα σήμαινε ότι οι κόμβοι θα χρειάζονταν άδεια για είσοδο στο δίκτυο. Εδώ, προηγουμένως, ορισμένοι επιλεγμένοι κόμβοι μπορούν να εισαχθούν μόνο.

Συνήθως, οι κεντρικές βιομηχανίες προτιμούν αυτόν τον τύπο εφαρμογών τεχνολογίας blockchain επειδή μπορούν τουλάχιστον να περιορίσουν άλλους χρήστες.

Από την άλλη πλευρά, το εγκεκριμένο δημόσιο blockchain διασφαλίζει ότι μπορούν να εισαχθούν όλα τα κριτήρια προσαρμογής των κόμβων και, στη συνέχεια, είναι ελεύθερα να δουν το καθολικό και να κάνουν συναλλαγές. Παρόμοια με τα δημόσια.

Μπλοκ χωρίς άδεια

Σε αυτό το δίκτυο, όλοι οι κόμβοι μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία επαλήθευσης. Έτσι, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός οποιουδήποτε είδους. Επιπλέον, όλοι στο δίκτυο μπορούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγές ή να προσθέσουν πληροφορίες στο καθολικό. Οι εφαρμογές τεχνολογίας Blockchain που έρχονται με ένα πιο ανοιχτό περιβάλλον σίγουρα θα τους αρέσει.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ιδιωτικά δίκτυα χωρίς άδεια. Σε αυτό, οι χρήστες θα πρέπει να ανήκουν σε έναν οργανισμό που έχει πρόσβαση στο δίκτυο. Κυρίως εδώ, η πρόσβαση καθορίζεται αποκλειστικά. Έτσι, όλοι σε ένα ιδιωτικό δίκτυο θα έχουν πρόσβαση ως κόμβος.

Διαβάστε περισσότερα: 4 διαφορετικοί τύποι τεχνολογίας Blockchain & Δίκτυα

Κεφάλαιο-5: Δημοφιλείς περιπτώσεις χρήσης της τεχνολογίας Blockchain

Παγκόσμιες συναλλαγές

Η τεχνολογία Blockchain συμβαίνει να ευδοκιμεί στον χρηματοπιστωτικό τομέα προς το παρόν. Λοιπόν, γιατί όχι; Η υποκείμενη έννοια του blockchain ξεκίνησε με το να είναι ένα χρηματοοικονομικό μέσο. Στην πραγματικότητα, η χρήση της τεχνολογίας blockchain αντί ενός κεντρικού τραπεζικού συστήματος απαλλάσσει τα περισσότερα από τα ελαττώματα.

Επίσης, με το blockchain τώρα οι διασυνοριακές πληρωμές θα ήταν πολύ εύκολο. Επιπλέον, πολλές χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν τεράστια ώθηση με τη βοήθεια αυτής της νέας τεχνολογίας. Το World Wire της IBM είναι ένα κορυφαίο παράδειγμα αυτής της υπόθεσης.

Εμπορία

Η εμπορική χρηματοδότηση είναι επίσης μια άλλη εξαιρετική προσθήκη στη λίστα περιπτώσεων χρήσης. Κάθε χρόνο πολλά αγαθά αποστέλλονται με τη βοήθεια εμπορικών εταιρειών. Όμως, η εμπορική χρηματοδότηση αντιμετωπίζει πολλές επιπλοκές, όπως έλλειψη διαφάνειας, ασφάλειας κ.λπ..

Έτσι, για να έχουν πλήρη έλεγχο του συστήματος, μπορούν να χρησιμοποιούν blockchain. Ένα δημοφιλές παράδειγμα αυτού θα ήταν το TradeLens. Επιπλέον, αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους εμπόρους να επικοινωνούν μεταξύ τους καλύτερα.

Επιπλέον, επιτρέπει στον παραλήπτη να παρακολουθεί τη διαδικασία και τον αποστολέα για να λάβει την πληρωμή εγκαίρως.

Διαβάστε για το πώς το Blockchain μπορεί να μεταμορφώσει την εμπορική χρηματοδότηση τώρα!

Ασφάλεια τροφίμων

Μια άλλη συναρπαστική περίπτωση χρήσης πίσω από την έννοια του blockchain θα ήταν η Ασφάλεια Τροφίμων. Στην πραγματικότητα, τα μεταποιημένα τρόφιμα τείνουν να έχουν πολλά ανήθικα συστατικά. Αλλά δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε τι χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες.

Χρησιμοποιώντας το blockchain, οι εταιρείες μπορούν να παρακολουθούν από πού προέρχονται τα προϊόντα τους. Aloe, οι καταναλωτές μπορούν να παρακολουθήσουν εάν το προϊόν τους είναι αυτό που λένε πραγματικά. Εδώ, το Food Trust της IBM είναι ένα από τα σημαντικότερα παραδείγματα.

Εφοδιαστική αλυσίδα

Λοιπόν, η αλυσίδα εφοδιασμού είναι πραγματικά μια από τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης για blockchain. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία στην αλυσίδα εφοδιασμού, οι εταιρείες θα έχουν ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον για την αλυσίδα εφοδιασμού που προωθεί την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, μπορεί να προσφέρει έξυπνες διαδικασίες επικύρωσης δεδομένων συμβάσεων και θα επιβάλει συμφωνίες. Επιπλέον, μπορεί επίσης να καταλάβει τυχόν κατεστραμμένη συμπεριφορά στο σύστημα. Εν πάση περιπτώσει, η μείωση του κόστους και η αύξηση των εσόδων το καθιστούν σίγουρα άξιο αναφοράς στο νόημα του blockchain.

Λιανεμποριο

Το πλαστό είναι το πιο εμφανές ζήτημα στο τμήμα λιανικής. Και το blockchain μπορεί γρήγορα να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Όπως γνωρίζετε, οι εταιρείες λιανικής έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταπολεμήσουν το πρόβλημα, αλλά δεν είχαν σημειώσει πρόοδο.

Με το blockchain, οτιδήποτε συνδεθεί στο καθολικό θα παραμείνει εκεί για πάντα. Έτσι, εάν κάποιο εσωτερικό κόμμα θέλει να τα κλέψει, θα πρέπει να αλλάξει το καθολικό, το οποίο δεν μπορεί.

Έτσι, κανένα εσωτερικό μέρος δεν μπορεί να αλλάξει τα προϊόντα. Επιπλέον, κάθε προϊόν που προέρχεται από τον κατασκευαστή θα έχει ετικέτα RFID. Έτσι, η αρχή θα μπορούσε να παρακολουθεί τα προϊόντα που λείπουν σε χρόνο μηδέν.

Είστε περίεργοι για τον αντίκτυπο του blockchain στη βιομηχανία λιανικής; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το blockchain στο λιανικό εμπόριο αυτή τη στιγμή!

Κυβερνητικές υπηρεσίες

Οι κυβερνητικοί θεσμοί βρίσκονται πραγματικά σε κακή κατάσταση με όλη τη διαφθορά στο μείγμα. Στην πραγματικότητα, με αυτό το πολύ μεγάλο δίκτυο παρακολούθησης, τα πράγματα παραβλέπονται. Επιπλέον, η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκπληρώσει σωστά όλα τα καθήκοντα προς τους πολίτες, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερη ρήξη μεταξύ των δύο μερών.

Εδώ, η έννοια blockchain ταιριάζει απόλυτα. Μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση να είναι μια κοινότητα χωρίς χαρτί και να απαλλαγεί από τυχόν διαφθορά.

Επίσης, η δυνατότητα ταχύτερης παραγωγής θα βοηθήσει μαζικά στην εκπλήρωση των δικαιωμάτων των πολιτών.

Είστε περίεργοι για τον αντίκτυπο του blockchain στις κυβερνήσεις; Ανατρέξτε στον οδηγό μας για το blockchain για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή!

Πνευματική ιδιοκτησία

Η διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι χάος αυτή τη στιγμή. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πραγματικό σύστημα παρακολούθησης που να μπορεί να καταλάβει εάν κάποιος χρησιμοποιεί τη δουλειά άλλων ατόμων ως δικό του ή όχι.

Υπάρχει ένα σχέδιο κατοχύρωσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αλλά παρόλα αυτά, δεν βοηθά με κανέναν τρόπο να διασφαλιστεί η πνευματική ιδιοκτησία.

Έτσι, όλοι οι μουσικοί, οι σχεδιαστές, οι εφευρέτες και οι καλλιτέχνες δεν λαμβάνουν την αμοιβή ή την πίστωση που τους αξίζει.

Ωστόσο, το blockchain μπορεί πραγματικά να αλλάξει αυτόν τον κλάδο για πάντα. Όπως μπορεί να παρακολουθεί όποτε κάποιος το χρησιμοποιεί και δίνει στον αυθεντικό καλλιτέχνη την πίστωση που του αξίζει.

Φροντίδα υγείας

Η υγειονομική περίθαλψη είναι μια εξαιρετική βιομηχανία για να ανθίσει η τεχνολογία blockchain. Κάθε χρόνο, πολλές από τις εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης ξοδεύουν τεράστιο χρηματικό ποσό για τη βελτίωση του τομέα.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι ελάχιστο.

Αλλά με το blockchain, τα πράγματα θα άλλαζαν. Στην πραγματικότητα, μπορεί να προσφέρει τη διαφάνεια δεδομένων που χρειάζεται ο τομέας υγειονομικής περίθαλψης αυτήν τη στιγμή. Επίσης, μπορεί να παρέχει μεγάλη ασφάλεια σε εμπιστευτικά έγγραφα ασθενή-γιατρού.

Το FDA χρησιμοποιεί ήδη blockchain για πολλούς λόγους.

Είστε περίεργοι για τον αντίκτυπο του blockchain στην υγειονομική περίθαλψη; Ανατρέξτε στον οδηγό μας για το blockchain στην υγειονομική περίθαλψη αυτή τη στιγμή!

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Λοιπόν, η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου συμβάλλει τεράστια στη σημερινή αγορά. Ωστόσο, έχουν πρόβλημα στον τομέα των πληρωμών και του ελέγχου των εμπορευματικών μεταφορών. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κατάλληλη παρακολούθηση και κανένας κατάλληλος σχεδιασμός για την εκτέλεση ενός πιο αποτελεσματικού αποτελέσματος.

Αλλά με το blockchain, τα πράγματα θα άλλαζαν. Μπορεί να βελτιώσει την αποδοτικότητα, λαμβάνοντας υπόψη κάθε πιθανή διαδρομή και επιλέγοντας τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σύμφωνα με την Accenture, ο κλάδος μπορεί να αυξήσει τα έσοδά του κατά 5% βελτιώνοντας μόνο την ακρίβεια των δεδομένων.

Ακίνητα

Στην πραγματικότητα, η αγορά ακινήτων είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη. Καθώς οι μέρες περνούν, η ανάγκη για ακίνητα αυξάνεται. Αλλά με τις αυξανόμενες τιμές, η μεσαία τάξη παραμένει μακριά από τα οφέλη. Έτσι, η βιομηχανία πάσχει από απρόσιτο, τεράστιο κόστος και χωρίς ρευστότητα.

Αλλά με το blockchain στη μέση, μπορούν τελικά να το εξισορροπήσουν. Επιπλέον, το blockchain μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του ζητήματος ρευστότητας και να αποτρέψει τη βιομηχανία από την αστάθεια.

Πολλές χώρες εφαρμόζουν ήδη μια λύση blockchain για αυτόν τον λόγο.

Είστε περίεργοι για τον αντίκτυπο του blockchain στα ακίνητα; Ανατρέξτε στον οδηγό μας για το blockchain για ακίνητα αυτή τη στιγμή!

Ανθρωπισμός

Η ανθρωπιστική βιομηχανία δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους που τη χρειάζονται. Ωστόσο, τώρα, με τη διαφθορά, ο τομέας είναι τελείως καταδικασμένος. Πολλές από τις δωρεές στο σύστημα παραμένουν ανεξέλεγκτες. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να πει εάν μια δωρεά το έκανε στους φτωχούς χωρίς να βρίσκεται στις τσέπες των διεφθαρμένων ατόμων.

Αλλά με το blockchain, τώρα οποιοσδήποτε κάνει μια δωρεά μπορεί να παρακολουθεί τη δωρεά για να διασφαλίσει ότι τα χρήματα έσωσαν τη ζωή κάποιου. Επίσης, θα βοηθήσει να καταλάβουμε ποια άτομα είναι πραγματικά κατεστραμμένα.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Το ζήτημα στον ασφαλιστικό κλάδο είναι η συντριπτική γραφειοκρατία. Στην πραγματικότητα, οποιοσδήποτε σε αυτόν τον κλάδο θα ήξερε πόσα χαρτιά πρέπει να χειριστεί ένας ασφαλιστής. Για να μην αναφέρουμε τις καθημερινές ψευδείς αξιώσεις το κάνει ακόμη χειρότερο.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες κάνουν πραγματικά τους πραγματικούς ανθρώπους να υποφέρουν, καθώς όλα είναι εξαιρετικά αργά. Αλλά με τη βοήθεια της τεχνολογίας blockchain, η βιομηχανία μπορεί εύκολα να καταλάβει εάν ένας ισχυρισμός είναι ψευδής ή όχι.

Επιπλέον, μπορεί επίσης να κάνει τη βιομηχανία εντελώς χωρίς χαρτί με όλα να γίνονται στο διαδίκτυο.

Είστε περίεργοι για τον αντίκτυπο του blockchain στην ασφάλιση; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το blockchain στην ασφάλιση αυτή τη στιγμή!

ΜΜΕ και ψυχαγωγία

Οι τομείς των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας αντιμετωπίζουν πολλές αδικίες. Λόγω του διαδικτύου, τώρα όλοι εκτίθενται στην επιχείρηση ψυχαγωγίας. Αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι οι καλλιτέχνες δεν παίρνουν την αξία που τους αξίζει τις περισσότερες φορές.

Σε πολλά σενάρια, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων, πολλοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες έχουν εγκαταλείψει. Αλλά με τη βοήθεια του blockchain, όλα τα λάθη μπορούν να γίνουν από τώρα και στο εξής.

Επιπλέον, το blockchain θα διατηρήσει όλα τα αρχεία του ποιος έκανε τι και θα εξασφαλίσει ότι οι καλλιτέχνες έλαβαν την κατάλληλη πίστωση.

Ταξίδι

Το Blockchain μπορεί να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο η ταξιδιωτική βιομηχανία επεξεργάζεται τους επιβάτες. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται πολύς χρόνος για την επεξεργασία κάθε επιβάτη, ο οποίος κοστίζει πολύ χρόνο και προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά, πολλοί φυγόδικοι μπορούν να σφυρηλατήσουν τα διαβατήριά τους και να τρέξουν για αυτό, καθώς δεν υπάρχει τρόπος εντοπισμού του.

Αλλά με το blockchain, όλες οι πληροφορίες επιβατών θα μπορούσαν να βρίσκονται στο ασφαλές καθολικό. Έτσι, ο επιβάτης δεν θα χρειαστεί καν διαβατήριο για ταξίδια. Μπορούν απλώς να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά αναγνωριστικά και να επιβιβαστούν. Έτσι, το blockchain σημαίνει ότι αλλάζει πραγματικά τον τρόπο που ταξιδεύουν οι άνθρωποι τώρα.

Λύσεις δικτύου

Το Blockchain μπορεί να είναι η λύση δικτύου για οποιαδήποτε βιομηχανία προς το παρόν. Έχει τις δυνατότητες για να απαλλαγούμε πλήρως από όλα τα παλαιά ζητήματα δικτύου. Επιπλέον, μπορεί επίσης να προωθήσει αυτοματοποιημένες λύσεις και ακεραιότητα δεδομένων.

Επίσης, με τη βοήθεια ενός αμετάβλητου καθολικού, θα γίνει απλό καθήκον να εμπιστευόμαστε απλώς το περιεχόμενό του, καθώς κανείς δεν μπορεί να αλλάξει πραγματικά πώς λειτουργεί.

Παιχνίδια

Μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση χρήσης blockchain θα ήταν ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών. Στην πραγματικότητα, ανθίζει με τεράστιο ρυθμό. Πολλά διαδικτυακά παιχνίδια έχουν παραβιαστεί σε πολλές περιπτώσεις και πολλές φορές, οι παίκτες χάνουν τα περιουσιακά στοιχεία που αγόρασαν με χρήματα.

Όμως, καθώς το blockchain είναι μια ασφαλής πλατφόρμα, κανείς δεν θα μπορούσε να εισβάλει στο σύστημα και να αλλάξει να αποκτήσει τα χέρια του.

Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το Διαδίκτυο των πραγμάτων

Και οι δύο αυτοί τομείς ταιριάζουν απόλυτα με την ιδέα του blockchain. Λόγω των παλαιών δικτύων, τα τυπικά μέτρα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο δεν επαρκούν για την προστασία τους. Αλλά με τη βοήθεια του blockchain, μπορούν να το ασφαλίσουν πλήρως.

Από την άλλη πλευρά, οι συσκευές Internet of Things είναι επίσης επιρρεπείς σε παραβιάσεις. Αλλά αν το blockchain είναι το υποκείμενο δίκτυο, ο εισβολέας δεν θα έχει πρόσβαση στο σύστημα. Έτσι, όλοι όσοι χρησιμοποιούν IoT θα ήταν ασφαλείς. Ακόμα και σε περιόδους επιθέσεων DDoS, το blockchain μπορεί να ασφαλίσει το δίκτυο.

Θέλετε να μάθετε πώς το blockchain μπορεί να επηρεάσει τη βιομηχανία ασφαλείας; Διαβάστε τον οδηγό μας για το πώς το blockchain μπορεί να μεταμορφώσει τη βιομηχανία ασφαλείας τώρα!

Κεφάλαιο-6: Συμπερασματικές σκέψεις

Στο τέλος, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι το blockchain δεν πηγαίνει πουθενά εδώ και αρκετό καιρό. Όπως μπορείτε να δείτε, είναι εδώ για να μείνετε. Έτσι, θα ήταν καλύτερο να παρακολουθείτε τον ορισμό του blockchain όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Στην πραγματικότητα, παρόλο που πολλοί από αυτούς ίσως να μην βλέπουν καμία αλλαγή στην καθημερινή ζωή, αλλά η υιοθέτηση είναι γενικά.

Έτσι, μέσα σε λίγα χρόνια, θα δούμε περισσότερες αποκεντρωμένες εφαρμογές στην αγορά. Επομένως, εάν είστε περίεργοι για την υιοθέτηση blockchain, ρίξτε μια ματιά στο δωρεάν μάθημα blockchain τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me