Πού κατευθύνεται το μέλλον του Blockchain;

Το μέλλον του blockchain φαίνεται λαμπερό και αισθάνεται σαν να είναι το επόμενο παγκόσμιο είδος τεχνολογίας ιστού. Το Blockchain μπορεί να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία fintech και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εάν το χρησιμοποιήσουμε καλά.

Δεν ξέρετε τι είναι το blockchain; Ελάτε εδώ.

Συνολικές πληρωμές

Ένα παραδοσιακό δίκτυο πληρωμών που απειλείται είναι το SWIFT – Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications. Διευκολύνει τις παγκόσμιες μεταφορές χρημάτων σε περισσότερες από 200 τράπεζες. Και χρειάζεται τουλάχιστον μία ημέρα για την επεξεργασία μιας συναλλαγής. Για να μην αναφέρουμε ότι αυτές οι διασυνοριακές συναλλαγές περιλαμβάνουν κυρίως μια διαδικασία μετατροπής νομίσματος. Και το ίδρυμα που εμπλέκεται μεταξύ θα δώσει άθλια συναλλαγματική ισοτιμία, και μερικές φορές, χρεώσεις μετατροπής πάνω από αυτό.


Ακόμη και με τις αγορές πιστωτικών καρτών που έχουν διαφορετικό νόμισμα από το νόμισμα της κάρτας, περιλαμβάνονται κακές τιμές μετατροπής νομίσματος. Επίσης, αυτές οι μετατροπές επιβάλλουν φόρους υπηρεσιών στην κορυφή.

Διατηρώντας αυτό ξεχωριστά, τι γίνεται με τις μικρο-συναλλαγές?

Τι γίνεται αν θέλετε να στείλετε 100 δολάρια από τις ΗΠΑ στην Ινδία?

Υπάρχουν λίγες επιλογές.

  1. PayPal – υψηλά ποσοστά μετατροπής, επιπλέον 5% τέλη και χρειάζονται περίπου τρεις ημέρες για να λάβετε χρήματα από το PayPal στον τοπικό τραπεζικό λογαριασμό.
  2. Τραπεζικό έμβασμα – ξεχάστε το, κάθε μεταφορά προσελκύει 30 USD και γνωρίζετε την κακή χρέωση μετατροπής στο μεταξύ. Από την άλλη πλευρά, η τοπική τράπεζα χρεώνει επιπλέον για την επεξεργασία της εισερχόμενης συναλλαγής.

Το Blockchain ήδη αποδεικνύει ότι αυτές οι μεταφορές μπορούν να γίνουν σε λίγα λεπτά, αν όχι σε δευτερόλεπτα. Και μπορεί να τα καταστήσει λιγότερο ακριβά, κοστίζοντας μόνο ένα κλάσμα του δολαρίου.

Έτσι θα συνέβαινε μια μεταφορά εάν ο αποστολέας χρησιμοποιεί blockchain.

  1. Η Άλις θέλει να στείλει 200 ​​δολάρια στον φίλο του Μπομπ στην Ινδία.
  2. Η Alice επιλέγει τον Ether (ETH) για να στείλει τα χρήματα.
  3. Επί του παρόντος, αυτό μετατρέπεται περίπου σε 0,38 ETH.
  4. Κατά την παραλαβή του, ο Μπομπ μετατρέπει το ETH σε τοπικό νόμισμα Ινδική ρουπία (INR) με την πώληση.
  5. Μέσα σε λίγα λεπτά η μεταφορά θα ολοκληρωθεί.

Τι γίνεται αν οι ίδιες οι τράπεζες χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain; Αυτό θα ήταν καλύτερο από την παραπάνω διαδικασία.

Τι γίνεται αν αυξηθεί η αποδοχή κρυπτονομισμάτων από τον έμπορο όπως το ETH; Οι διεθνείς αγορές θα έχουν μικρότερο κόστος.

Το Ripple, ένα σύστημα πληρωμών με βάση την τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών, εξυπηρετεί ήδη τράπεζες όπως οι American Express, UBS και Santander. Το Ripple, ωστόσο, δεν λειτουργεί σε ένα δημόσιο blockchain – δηλαδή, η ίδια η εταιρεία λαμβάνει αποφάσεις και είναι πιο συγκεντρωτική, σε αντίθεση με τη βασική φιλοσοφία της τεχνολογίας blockchain, η οποία είναι πιο ανοιχτή στη δημόσια συμμετοχή.

Εν πάση περιπτώσει, αναμένουμε ότι τα δημόσια blockchain, στο εγγύς μέλλον, θα γίνουν κυρίαρχοι παράγοντες στη βιομηχανία διασυνοριακών πληρωμών.

Τα κοινωνικά μέσα μπορούν να είναι το μέλλον του Blockchain

Πρόσφατος Σκάνδαλο δεδομένων Facebook αποκαλύπτει πώς μια εταιρεία δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι απερίσκεπτη με δεδομένα χρηστών. Τα κοινωνικά μέσα είναι ένα ψηφιακό αποτύπωμα της ζωής, των ιδεών και των αντιλήψεων των ανθρώπων. Η χρήση αυτών των δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη αποτελεί παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το Blockchain μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα δίνοντας πλήρη έλεγχο των δεδομένων στους χρήστες. Όσο περισσότερο αποκεντρώνεται η τεχνολογία blockchain, τόσο λιγότερο μπορεί να ελέγχει τα δεδομένα μια μεμονωμένη οντότητα.

Ένα παράδειγμα είναι Αποκλειστική αλυσίδα STEEM. Είναι μια κοινωνική πλατφόρμα για τους bloggers και συγγραφείς να δημοσιεύουν το έργο τους. Η πλατφόρμα επιβραβεύει τους χρήστες που επιμελούν και δημιουργούν περιεχόμενο χωρίς να εξαρτώνται από διαφημίσεις. Και, για την πλατφόρμα, οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει μια διεπαφή για να παρουσιάσει όμορφα τα άρθρα στο blockchain. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το steemit.com.

Όχι μόνο η προστασία των δεδομένων, αλλά και το blockchain μπορούν επίσης να ξεκινήσουν μια νέα επανάσταση στα κοινωνικά μέσα: μια πιο διαφανής, αξιόπιστη και, φυσικά, λιγότερο ενοχλητική.

συμπέρασμα

Ο λόγος για τον οποίο το μέλλον του blockchain συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Πρόσφατα, είχαμε μια εξωφρενική ιδέα. Τι γίνεται αν κάθε άτομο έχει το δικό του blockchain που βοηθά σε διάφορες πτυχές της ζωής του ατόμου?

Δεν θα ήταν εκπληκτικό εάν όλα αυτά τα μεμονωμένα blockchain μπορούν να μιλήσουν μεταξύ τους?

Για παράδειγμα, οι φόροι σας θα υπολογιστούν από τα δεδομένα στο blockchain σας από το φορολογικό τμήμα. Και το τμήμα φορολογίας αφαιρεί αυτόματα το φόρο χωρίς να χρειάζεται να καθίσει, να υπολογίσει και να επαληθεύσει.

Οι λογαριασμοί, οι μισθοί και οι αγορές σας, όλα μπορούν να γίνουν πιο απρόσκοπτα και αυτόματα.

Λοιπόν, πήγαμε πολύ μακριά στο μέλλον. Πιστεύουμε όμως ότι το μέλλον του blockchain κρατά αυτή την υπόσχεση.

Τι νομίζετε; Σχόλιο παρακάτω.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me