Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Blockchain και του κατανεμημένου καθολικού;

Σήμερα η τεχνολογία blockchain φαίνεται να δημιουργεί πολλή φήμη. Καθώς μεγάλο μέρος αυτής της ευρείας γκάμας τεχνολογίας blockchain έχει κάνει τα σαγόνια μας να πέσουν, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά τον όρο κατανεμημένο καθολικό αντί για το blockchain. Αλλά είναι το blockchain και το κατανεμημένο καθολικό το ίδιο πράγμα?

Ας βουτήξουμε λίγο πιο βαθιά και να μάθουμε πώς λειτουργούν πραγματικά και αν το blockchain και το κατανεμημένο καθολικό είναι τα ίδια πράγματα ή όχι?

Τι είναι η πλατφόρμα κατανεμημένου καθολικού?

Η κατανεμημένη πλατφόρμα ή η τεχνολογία καθολικών είναι ένα είδος βάσης δεδομένων που χρησιμοποιεί κόμβους ή άλλα υπολογιστικά συστήματα για την αποθήκευση των δεδομένων. Κάθε κόμβος στο δίκτυο αποθηκεύει ένα ακριβές αντίγραφο του καθολικού.

Επίσης, κάθε κόμβος ενημερώνει όλες τις πληροφορίες ανεξάρτητα.

Πολύ ωραίο, σωστά?

Το πιο συναρπαστικό μέρος είναι ότι όλα στην πλατφόρμα κατανεμημένου καθολικού δεν εξαρτώνται από κανένα κεντρικό σύστημα αρχών. Κάθε ενημέρωση του συστήματος καταγράφεται ξεχωριστά και στη συνέχεια ενημερώνεται από τον ίδιο τον κόμβο.

Αφού συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες, ψηφίζουν για να βεβαιωθούν ότι κάθε κόμβος έχει τη συμφωνία πλειοψηφίας. Μετά τη λήψη μιας συγκεκριμένης απόφασης, αυτοί οι κόμβοι στη συνέχεια ενημερώνουν το καθολικό με τη νέα έκδοση. Αυτός ο τύπος συστήματος καθολικών βοηθά στον τερματισμό κάθε αρνητικής πλευράς εμπιστοσύνης.

Δεδομένου ότι αυτοί οι κόμβοι είναι ανεξάρτητοι, δεν θα χρειαστεί να βασιστείτε σε ανώτερες αρχές όπως οι κυβερνήσεις, οι τράπεζες ή οι δικηγόροι.

Αυτή η φοβερή πλατφόρμα καθολικών εισάγει έναν νέο τύπο λύσης σε κεντρικά συστήματα. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας νέας επανάστασης!

Τι είναι η τεχνολογία Blockchain?

Λοιπόν, τα blockchains είναι στην πραγματικότητα ένας τύπος κατανεμημένης πλατφόρμας καθολικών. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ότι οι κόμβοι αποτελούν μια αλυσίδα για την προσθήκη ενός επιπλέον επιπέδου ασφάλειας και ακρίβειας.

Ένα σύστημα δικτύου peer-to-peer διαχειρίζεται μια τεχνολογία blockchain. Ως ένα μοναδικό σύστημα κατανεμημένου καθολικού, μπορεί να υπάρχει χωρίς κεντρική αρχή ή διακομιστή, διατηρώντας το. Έτσι, εδώ τα δεδομένα θα εξαρτώνται από την υπολογιστική ακεραιότητα και τη διαδικασία αναπαραγωγής των κόμβων.


Τούτου λεχθέντος, η δομή του blockchain είναι αυτό που το κάνει τόσο μοναδικό. Κάθε δεδομένα σε αυτό το σύστημα βιβλίου αποθηκεύεται σε ένα μπλοκ και ομαδοποιείται από τους κόμβους. Στη συνέχεια, αυτά τα μπλοκ δεδομένων συνδέονται μεταξύ τους και στη συνέχεια ασφαλίζονται χρησιμοποιώντας κάποια μορφή κρυπτογραφίας.

Έτσι, είναι μια αυξανόμενη λίστα με αρχεία δεδομένων. Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει ή να τροποποιήσει μπλοκ δεδομένων που είχαν ήδη αποθηκευτεί, και αυτό παραμένει έτσι. Εάν προκύψει οποιαδήποτε αποτυχία συστήματος, η οποία συνήθως δεν υπάρχει, οι κόμβοι αναπηδούν και χρησιμοποιούν τα δεδομένα που είχαν αποθηκευτεί προηγουμένως για τη διαχείριση των απωλειών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η παρακολούθηση των συμβάντων ή η διαχείριση του συστήματος γίνεται πολύ πιο χαλαρή σε αυτόν τον τύπο συστήματος κατανεμημένων καθολικών.

Το Bitcoin, το χρυσό κόσμημα της κρυπτογράφησης, ήταν ο πρωτοπόρος αυτής της τεχνολογίας και στη συνέχεια αναπτύχθηκε και χρησιμοποιήθηκε σε πολλά άλλα κρυπτονομίσματα.

Έτσι, εάν αναρωτιέστε γιατί τα κρυπτονομίσματα είναι τόσο mainstream, αυτή είναι η πραγματική απάντηση.

Τι είναι το πλεονέκτημα: εξήγησε το Blockchain

Η τεχνολογία είναι μακράν ένα από τα πιο ισχυρά συστήματα. Θα δυσκολευτείτε να παραβιάσετε τόσο μεγάλη ασφάλεια. Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να παρέχει αυτό το επίπεδο ασφάλειας 100%, αλλά το blockchain βοηθά να ελαχιστοποιηθεί η κατάχρηση σε μεγάλο βαθμό.

Η δομή είναι τόσο ασφαλής που μπορείτε ακόμη και να επεξεργαστείτε οικονομικά αρχεία χωρίς να ανησυχείτε. Η νέα τεχνολογία blockchain δίνει στις εταιρείες έναν σύγχρονο τρόπο αντιμετώπισης των τραπεζικών τους προβλημάτων χωρίς τον επιπλέον πόνο της γραφειοκρατίας.

Το Blockchain θα διασφαλίσει ότι η χρηματοοικονομική συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί χωρίς τις λειτουργικές ανεπάρκειες. Αυτή η διαδικασία εξοικονομεί τελικά πολλά χρήματα. Αυτός είναι ο απόλυτος λόγος για τον οποίο χρησιμοποιείτε την τεχνολογία blockchain.

Blockchain και κατανεμημένο καθολικό: Υπάρχει κάτι πέρα ​​από το Blockchain;?

Λοιπόν, το blockchain μπορεί να είναι ένα δημοφιλές σύστημα κατανεμημένων καθολικών, αλλά δεν είναι το μόνο. Πολλοί άνθρωποι το καταλαμβάνουν τώρα και επινοούν πολλές άλλες αποδοτικές κατανεμημένες τεχνολογίες καθολικών για να κερδίσουν το blockchain.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε νέο και βελτιωμένο DLT είναι η συνεργασία. Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογίας blockchain είναι ανοιχτού κώδικα, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν τους κωδικούς και να το τροποποιούν για να το κάνουν ακόμα πιο αποτελεσματικό.

Εκείνη η μέρα δεν είναι μακριά όταν τα DLT θα γίνουν το απόλυτο πρότυπο και οι εταιρείες θα το χρησιμοποιήσουν για να επεξεργαστούν τις οικονομικές τους ή ακόμη και άλλες πτυχές των επιχειρήσεων.

Στο τέλος,

Έτσι, η κύρια διαφορά μεταξύ blockchain και κατανεμημένου καθολικού είναι το εσωτερικό σύστημα δομών. Όλες οι τεχνολογίες blockchain είναι μια μορφή του κατανεμημένου καθολικού, αλλά δεν είναι όλα τα συστήματα κατανεμημένων καθισμάτων blockchain.

Κάθε κατανεμημένο κανάλι είναι διαφορετικό και εξαρτάται κυρίως από τη συμπεριφορά των κόμβων.

Καλέστε το, διανεμημένο καθολικό ή blockchain, αλλά είναι αναμφίβολα η εξέλιξη που όλοι περίμεναν με ανυπομονησία.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map