Blockchain vs Bitcoin: Είναι διαφορετικά;

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι το Blockchain και το Bitcoin δεν είναι τα ίδια πράγματα. Αν και συνδέονται μεταξύ τους, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και τα δύο είναι ίδια. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι έχουν στενή σχέση και αυτό μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους ανθρώπους που είναι νέοι στο blockchain. Ας δούμε τι μας δείχνουν οι συζητήσεις blockchain vs bitcoin.

Δεδομένου ότι το Bitcoin ήταν η πρώτη εφαρμογή blockchain. πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο «bitcoin» αντί για το blockchain. Υποθέτω πως ξεκίνησε αρχικά η παρεξήγηση. Δεδομένου ότι θα διευκρινίσω τι είναι σήμερα, θα ξέρετε τη διαφορά σε χρόνο μηδέν!

Ας αρχίσουμε!

Blockchain vs Bitcoin: Τι είναι το Bitcoin?

Τι είναι το Bitcoin

Το Bitcoin είναι ένα από τα πολλά κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σήμερα. Ήταν η πρώτη εφαρμογή που παρουσιάστηκε το 2009 και λίγο μετά την αρχική κυκλοφορία, έδειξε ένα εξαιρετικό σύστημα που κανείς δεν είδε ποτέ πριν.

Για να πάρετε τα χέρια σας σε bitcoin, πρέπει να το εξορύξετε. Αλλά πώς το κάνεις; Είναι πραγματικά απλό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλύσετε σύνθετα μαθηματικά προβλήματα χρησιμοποιώντας το σύστημα του υπολογιστή σας. Και, θα κερδίσετε bitcoin μετά από ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Πολύ ωραίο, σωστά?

Το Bitcoin χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο είδος τεχνολογίας blockchain για να κάνει όλες τις συναλλαγές ανώνυμες και αποκεντρωμένες. Κάθε συναλλαγή καταγράφεται σε ένα σύστημα καθολικών, αλλά καθώς είναι ανώνυμα, κανείς δεν μπορεί να παρακολουθεί τις συναλλαγές στην πηγή του.

Επίσης, μπορείτε να πραγματοποιήσετε διεθνείς πληρωμές χρησιμοποιώντας αυτό χωρίς κανονισμούς ή επιπλέον χρεώσεις. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς δεν θα αντιμετωπίζετε πρόσθετες παρενοχλήσεις που σχετίζονται με τα τέλη. Όλα τα bitcoin που κερδίζετε θα αποθηκευτούν σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι και θα το χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο από εκεί.

Blockchain vs Bitcoin: Τι είναι το Blockchain?

Bitcoin έναντι Blockchain

Λοιπόν, ποια είναι αυτή η τεχνολογία blockchain που σοκαρισμένος ολόκληρο τον κόσμο αμέσως μετά την εισαγωγή του; Λοιπόν, είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα καθολικών που συνδέει κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται μεταξύ δύο συνομηλίκων.


Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέπει σε κάθε χρήστη να πραγματοποιεί και να επιβεβαιώνει συναλλαγές χωρίς την ανάγκη κεντρικής αρχής. Χρησιμοποιώντας αυτήν την εντυπωσιακή τεχνολογία, μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα, να ψηφίσετε, να διευθετήσετε διαφορετικές συναλλαγές, να μοιραστείτε επίσημα έγγραφα και να κάνετε πολλά περισσότερα από αυτά.

Το σύστημα είναι πολύ μεγαλύτερο από το bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο cryptocurrency και μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλές άλλες εφαρμογές.

Αν δούμε από την επιχειρηματική σκοπιά, το blockchain μπορεί να είναι η επόμενη καλύτερη καινοτομία που μπορεί πραγματικά να αλλάξει τους τρόπους του επιχειρηματικού μας συστήματος. Με την ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας, θα μπορείτε να βελτιώσετε τις επιχειρηματικές διαδικασίες μεταξύ δύο εταιρειών και τελικά να μειώσετε τις αρνητικές επιπτώσεις των ζητημάτων εμπιστοσύνης.

Και πάλι, αυτό θα αυξήσει τον αριθμό των αποδόσεων για κάθε δολάριο που ξοδεύετε σε σύγκριση με άλλα παραδοσιακά μέσα.

Τώρα οι τράπεζες προτιμούν το Blockchain έναντι των Bitcoin

Ως η φήμη του Η τεχνολογία blockchain είναι πολύ μεγαλύτερη από τα bitcoin, πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι πιο πρόθυμα να ενσωματώσουν το blockchain. Πολλές τραπεζικές αρχές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την τεχνολογία blockchain και θέλουν να το κάνουν αυτό το μόνιμο τραπεζικό σύστημα.

Πολλές μεγάλες βιομηχανίες όπως η NASDAQ, η Visa, η Citi θέλουν να κάνουν το blockchain ένα πιθανό σύστημα πληρωμών, απλώς και μόνο επειδή το blockchain επιβάλλει πιο θετική φύση από τα bitcoin.

Αλλά γιατί αυτή η βιασύνη είναι προς το blockchain?

Λοιπόν, η υπόθεση είναι απλή. Χρησιμοποιώντας όλες τις πτυχές αυτής της νέας τεχνολογίας, οι τράπεζες μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των συναλλαγών τους σε μεγάλο βαθμό. Αυτή η νέα τεχνολογία υπόσχεται ένα σύστημα καθολικών που ενημερώνεται, οπότε εάν το χρησιμοποιούν οι τράπεζες, μπορούν να απαλλαγούν από το περιττό λογισμικό, το οποίο καθίσταται παρωχημένο κάθε χρόνο.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι τράπεζες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το blockchain μόνο για να αυξήσουν τα ελαττώματα τους στη διαδικασία συναλλαγής, αλλά και να αλλάξουν εντελώς το συνολικό σύστημα.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, φανταστείτε πώς η ζωή μας μπορεί να γίνει πολύ πιο απλή και πιο άνετη, σωστά?

Το blockchain επιβάλλει ήδη τις οικονομικές ανάγκες πολλών συνομηλίκων. Πολλές εταιρείες έχουν ήδη αναβαθμίσει ή δημιουργήσει νέα τεχνολογία blockchain για να την κάνουν ακόμα καλύτερη από πριν. Έτσι, με κάθε αναβάθμιση, γίνεται όλο και πιο σταθερό και χρήσιμο.

Επομένως, εάν σκεφτείτε ποιος έχει το υψηλότερο μεταξύ blockchain έναντι bitcoin, σίγουρα μπορώ να πω ότι είναι bitcoin.

Λοιπόν, πώς είναι και οι δύο διαφορετικοί?

Το Bitcoin χρησιμοποιεί έναν τύπο τεχνολογίας blockchain, αλλά δεν καθορίζει το συνολικό σύστημα. Δεν είναι κάθε τεχνολογία blockchain bitcoin, αλλά το bitcoin είναι μόνο ένα κρυπτογράφηση που λειτουργεί με τη βοήθεια του blockchain.

Όπως έχω πει νωρίτερα ότι υπάρχουν πολλές άλλες χρήσεις του blockchain, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών θεμάτων, εδώ το bitcoin εμπίπτει στην οικονομική κατηγορία.

Είναι απλώς μια κρυπτογράφηση και είναι κάπως ασταθής τώρα για αυτό το θέμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το κρυπτογράφηση για να κάνετε διαδικτυακές πληρωμές όπως θα κάνατε με πραγματικά χρήματα. Σε σύγκριση με το bitcoin, το blockchain υπερβαίνει το δυναμικό του.

Το Blockchain είναι ένα σύστημα καθολικών όπου μπορείτε να καταγράφετε τις συναλλαγές διαφορετικών κρυπτονομισμάτων, συναλλαγών και άλλων μορφών δεδομένων. Το σύστημα είναι η ρίζα των περισσότερων κρυπτονομισμάτων, η οποία προσθέτει ένα σωστό ποσό ασφάλειας σε όλη τη διαδικασία.

Τελική ετυμηγορία,

Για να συνοψίσω όλη την κατάσταση του Blockchain έναντι του bitcoin, μπορώ να πω ότι είναι πραγματικά διαφορετικά μεταξύ τους. Το Blockchain είναι ο βασικός πυρήνας του bitcoin, οπότε εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το blockchain. Από την άλλη πλευρά, το blockchain είναι μια ανεξάρτητη τεχνολογία, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε πολλές εφαρμογές.

Ελπίζω να ξεκαθαρίσει η σύγχυση αυτή τη στιγμή. μπορείτε επίσης να δείτε άλλα άρθρα για να κατανοήσετε καλύτερα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map