Blockchain vs Centralized: Ποιο είναι το καλύτερο;

Σήμερα υπάρχουν πολλές διαφημιστικές εκδηλώσεις με το Blockchains και οι άνθρωποι δεν φαίνεται να το παίρνουν αρκετά. Το blockchain είναι ένα τεράστιο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί και γι ‘αυτό μπορεί να μπερδεύεστε από καιρό σε καιρό αν δεν έχετε επαρκή γνώση για αυτό. Πολλοί άνθρωποι συχνά συγχέουν τα blockchain με το κεντρικό σύστημα βάσης δεδομένων και δεν γνωρίζουν τις θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ τους. Γι ‘αυτό σήμερα, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη βάση δεδομένων Blockchain vs Centralized, για να ξεκαθαρίσουμε όλες τις συγχύσεις σας.

Ας συνεχίσουμε, ας το κάνουμε?

Blockchain vs Centralized: Ποια είναι η καλύτερη κλήση?

Το Blockchains είναι ένας νέος σχεδιασμός του συστήματος βάσεων δεδομένων που απαλλάσσει εντελώς τη διαδικασία συγκεντρωτισμού. Μπορείτε να διαχειριστείτε τη βάση δεδομένων χωρίς κεντρική διαχείριση. Έτσι, κάνοντας αυτό, μπορείτε να μοιραστείτε ή να ενημερώσετε δεδομένα απευθείας με άλλο άτομο.

Αυτό διαφέρει εντελώς από το αρχικό σύστημα βάσεων δεδομένων NoSQL ή SQL, καθώς ελέγχονται κυρίως από μια κεντρική πηγή.

Με πολλούς τρόπους, τα blockchains έχουν περισσότερη ασφάλεια από τις τυπικές συγκεντρωτικές βάσεις δεδομένων, όπως οι τράπεζες, αλλά επίσης και σε ορισμένες άλλες πτυχές!

Μπορείτε να αποθηκεύσετε ή ακόμη και να κάνετε συναλλαγές μέσω αυτού του συστήματος χωρίς καμία φασαρία όπως το κεντρικό σύστημα.

Αλλά πριν πραγματοποιήσετε την τελική κλήση, ας δούμε πόσο καλά αποδίδουν σε διαφορετικούς τομείς.

Blockchain vs Centralized: Ανάλυση απόδοσης

  1. Τρίτα μέρη: Το Blockchain κερδίζει

Το κύριο ελκυστικό χαρακτηριστικό του blockchain είναι η έλλειψη κεντρικής διαχείρισης. Θα σας επιτρέψει να κάνετε απευθείας συναλλαγές. Αλλά πως?

Είναι πολύ απλό. Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε σύστημα blockchain απαιτούν εξουσιοδότηση και απόδειξη έγκυρης. Αυτοί οι δύο όροι διασφαλίζουν την ασφάλεια των αναγκών συναλλαγών, σε αντίθεση με τα κεντρικά συστήματα.

Οι κόμβοι που χρησιμοποιούνται στο blockchain θα επαληθεύουν τις συναλλαγές σας και θα διεκπεραιώνουν την πληρωμή συγχρονισμένη μεταξύ τους πάντα.

Συνήθως, τα περιεχόμενα των τυπικών βάσεων δεδομένων αποθηκεύονται σε κάποιο είδος συστήματος υπολογιστή, όπου μπορείτε εύκολα να το χειριστείτε. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να εξαρτάται από το σύστημα, ανεξάρτητα από το τι, σε τελική ανάλυση.

Το Blockchains τυχαίνει να απαλλαγεί από αυτά τα συστήματα και να ασφαλίζει τα δεδομένα μέσω κρυπτογραφίας υψηλότερου επιπέδου.


Έτσι, μόλις γραφτεί ένας κωδικός, κανείς δεν μπορεί να τον παραβιάσει με οποιοδήποτε μέσο. Πολύ ωραίο, σωστά?

  1. Πολυπλοκότητα: Η κεντρική βάση δεδομένων κερδίζει

Κάθε κόμβος στο σύστημα λειτουργεί ανεξάρτητα στο σύστημα blockchain. Οι κόμβοι μπορούν να το κάνουν επειδή έχουν πλήρη πρόσβαση στη βάση δεδομένων. Επομένως, εάν συμβούν αλλαγές, θα ενημερώσουν αναλόγως το καθολικό τους.

Ωστόσο, για μια χρηματοοικονομική συναλλαγή, η πλήρης διαφάνεια δεν θα ήταν ο καλύτερος τρόπος.

Τα τυποποιημένα κεντρικά συστήματα βάσεων δεδομένων αποφεύγουν τέτοιου είδους προβλήματα περιορίζοντας την ελευθερία των χρηστών. Αυτό μπορεί να είναι μια καλή και κακή στρατηγική. Μια κεντρική βάση δεδομένων έχει την επιλογή να διαβάσει ή να γράψει οποιαδήποτε δεδομένα, αλλά από την άλλη πλευρά, το blockchain επιτρέπει μόνο τη δυνατότητα εγγραφής μόνο.

Γι ‘αυτό το blockchain πρέπει να προσθέσει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Και πάλι, η χρήση πολλών διευθύνσεων blockchain και κρυπτογραφιών καθιστά αυτή τη διαδικασία ακόμη πιο περίπλοκη από το συνηθισμένο.

Ωστόσο, μπορεί να είναι μια πολύ πιο ασφαλής διαδικασία με αυτόν τον τρόπο.

  1. Στιβαρότητα: Το Blockchain κερδίζει εδώ

Ως ένα ολόκληρο σύστημα, το blockchain έχει το υψηλότερο τέλος να ανεχθεί οποιοδήποτε ποσό βλαβών. Όλοι οι κόμβοι εδώ είναι ανεξάρτητοι, γεγονός που καθιστά διαχειρίσιμη κάθε απώλεια. Ακόμα κι αν ένας κόμβος ή μερικοί κόμβοι αποτύχουν, άλλοι κόμβοι έχουν ενημερώσει το καθολικό και μπορούν να συνεχιστούν χωρίς προβλήματα.

Αυτός ο τύπος συστήματος καθιστά το Blockchain μια εξαιρετική τεχνολογία για αντιμετώπιση. Έτσι, εάν στείλετε οποιοδήποτε είδος δεδομένων μέσω του συστήματος, υπάρχει πιθανότητα μηδενικής συναλλαγής αποτύχει. Είναι μια εξαιρετική διαδικασία όπου θα έχετε πάντα έναν τρόπο να καλύψετε την περίπτωση σε περίπτωση αποτυχίας του κόμβου.

Οι τακτικές βάσεις δεδομένων δεν έχουν αυτόν τον τύπο συστήματος ασφαλούς αποτυχίας. Γι ‘αυτό μπορεί να υπάρχουν πολλά σφάλματα συναλλαγών στο τυπικό σύστημα.

Έτσι, εάν αναρωτιέστε ποιο είναι το πιο κατάλληλο για οικονομικές συναλλαγές, τότε το Blockchain κερδίζει.

  1. Υψηλότερη απόδοση: Είναι ισοπαλία!

Παρόλο που τα blockchains είναι συγκριτικά πιο αργά από τις κεντρικές βάσεις δεδομένων, η τεχνολογία είναι εξαιρετικά νέα και διέρχεται πολλές αλλαγές για να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Υπήρξαν ήδη πολλές περιπτώσεις όπου το σύστημα έχει τροποποιηθεί ώστε να λειτουργεί τόσο γρήγορα όσο μια κεντρική βάση δεδομένων.

Η επαλήθευση της υπογραφής χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία ιδιωτικού-δημόσιου διαρκεί πολύ χρόνο. Καθώς οι κόμβοι θα ξεκινήσουν τη συναλλαγή μεταξύ δύο χρηστών, κανείς δεν μπορεί να απορρίψει αυτήν τη διαδικασία. Ωστόσο, πολλά κρυπτονομίσματα όπως το Nano ή το Litecoin χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain που λειτουργεί πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

Στο τέλος,

Blockchain έναντι κεντρικής βάσης δεδομένων

Η διαφορά μεταξύ του blockchain και της κεντρικής βάσης δεδομένων είναι απροσδόκητα τεράστια. Ωστόσο, το Κεντρικό σύστημα βρίσκεται εδώ και αιώνες και εξακολουθεί να υπάρχει χωρίς προβλήματα. Καθώς το blockchain είναι μια νέα τεχνολογία, θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος για να το συνηθίσετε.

Αλλά είμαι αρκετά σίγουρος. Μόλις ξεπεράσει όλα τα μειονεκτήματά της, θα είναι πάντα ο νικητής του blockchain έναντι της κεντρικής συζήτησης βάσης δεδομένων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map