Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το Cryptocurrency;

Τα κρυπτονομίσματα έχουν πάρει τον κόσμο από καταιγίδα και στη διαδικασία ζωγράφισε μια σαφή εικόνα για το γιατί είναι το νόμισμα του μέλλοντος. Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν ποια είναι αυτή η νέα μέθοδος πληρωμής, η πλειονότητα εξακολουθεί να βρίσκεται στο σκοτάδι, εν μέσω μιας εξέλιξης που έχει δει τα κρυπτονομίσματα να γίνονται μια προτιμώμενη επιλογή πληρωμής. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξηγήσουμε απλά τι είναι το κρυπτογράφηση?

Έτσι το καταλαβαίνω, αλλά τι είναι το κρυπτογράφηση?

Το cryptocurrency είναι μια μορφή ψηφιακού νομίσματος που διανέμεται μέσω του Διαδικτύου. Λειτουργεί σχεδόν όπως οποιαδήποτε μορφή ψηφιακού χρήματος, αλλά χωρίς καμία κεντρική αρχή να το ελέγχει. Επίσης γνωστά ως εικονικά νομίσματα, τα κρυπτονομίσματα επιτρέπουν απρόσκοπτες, άμεσες και γρήγορες συναλλαγές μεταξύ των μερών ανεξάρτητα από την τοποθεσία.

Τα κρυπτονομίσματα διαφέρουν από τα νομίσματα fiat (EURO, USD και GBP) με την έννοια ότι οι κάτοχοι αναλαμβάνουν πλήρη έλεγχο των υπερπληρωμών καθώς και υπόλοιπα. Ο συνολικός έλεγχος σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κεντρική αρχή για την επικύρωση των συναλλαγών. Με νομίσματα fiat, οι εταιρείες πιστωτικών καρτών και οι τράπεζες ενεργούν συνήθως ως κεντρική αρχή ή φύλακες σε οποιαδήποτε συμφωνία που πρόκειται να συμμετάσχει.


Το Satoshi Nakamoto είναι διαπιστευμένο για τη δημιουργία του πρώτου κρυπτονομίσματος, του bitcoin, καθώς και της βασικής τεχνολογίας blockchain το 2008.

Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να θεωρηθούν ως εφαρμογές που εκτελούνται πάνω από μια κρυπτογραφική εφεύρεση που σε αυτήν την περίπτωση είναι η τεχνολογία blockchain. Το Blockchain είναι η υποκείμενη τεχνολογία που τροφοδοτεί πολλές εφαρμογές των οποίων η κρυπτογράφηση είναι μία από αυτές.

Οι τράπεζες διατηρούν μια βάση δεδομένων για τα χρήματα των χρηστών που είναι συνήθως ευπαθή σε επιθέσεις hack. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει με τα κρυπτονομίσματα, καθώς δεν υπάρχει κεντρική αρχή που να διατηρεί αρχεία με κατοχή ατόμων. Επιπλέον, οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα διεξάγονται συνήθως με κατανεμημένο τρόπο, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους χάκερ να παρακολουθούν πού μεταφέρονται χρήματα από και προς.

Πώς να αποκτήσετε ένα Cryptocurrency?

Εξόρυξη: Ορισμένα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Monero μπορούν να ληφθούν μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται εξόρυξη. Σε αυτήν την περίπτωση, οι άνθρωποι συνδέουν ισχυρούς υπολογιστές για να συγκεντρώσουν την επιθυμητή ισχύ επεξεργασίας για να είναι σε θέση να λύσουν περίπλοκα παζλ.

Οι άνθρωποι συνήθως έχουν κίνητρα με νέα νομίσματα, χρεώσεις συναλλαγών ή και τα δύο για να πάρουν τη σωστή απάντηση σε ένα παζλ. Οι ανθρακωρύχοι έχουν επίσης κίνητρα για να διασφαλίσουν ότι οι συναλλαγές σε ένα blockchain είναι έγκυρες. Το πράττουν διασφαλίζοντας ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να στείλουν κέρματα έχουν αρκετά για να στείλουν.

Εξαγορά: Μπορείτε να αποκτήσετε κρυπτονομίσματα επιλογής αγοράζοντας τα χρησιμοποιώντας νομίσματα fiat από ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων που διευκολύνουν τις πράξεις αγοράς και πώλησης.

Ποιος είναι ο σκοπός των κρυπτονομισμάτων?

Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να θεωρηθούν ως μια άλλη μορφή χρήματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά αγαθών και την πληρωμή υπηρεσιών. Ορισμένα άτομα και έμποροι δέχονται κρυπτονομίσματα ως τρόπο πληρωμής εκτός από τα νομίσματα fiat.

Τα εικονικά νομίσματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή ως μέσο αποστολής και λήψης πληρωμών με χαμηλό κόστος και υψηλές ταχύτητες. Για παράδειγμα, το Litecoin κάποτε χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή 99 εκατομμυρίων δολαρίων και ο αποστολέας είχε μόνο 0,40 $ σε τέλη συναλλαγής.

Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται επίσης για την πραγματοποίηση ανώνυμων συναλλαγών για τις οποίες οι χρήστες δεν θέλουν να γνωρίζουν άλλα άτομα. Οι Monero και Zcash είναι οι πιο δημοφιλείς σε αυτήν την περίπτωση, δεδομένου ότι εστιάζουν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τα δύο για να στείλει χρήματα χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσει σε μια τράπεζα γιατί στέλνει και σε ποιον στέλνει.

Τα ψηφιακά νομίσματα έχουν επίσης αναδειχθεί ως αξιόπιστα εργαλεία για την παράκαμψη της ισχυρής λογοκρισίας. Είναι συνηθισμένο να παγώνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία. Τα κρυπτονομίσματα λειτουργούν ως ανθεκτική στη λογοκρισία εναλλακτική λύση για την αποθήκευση πλούτου στην οποία μόνο ένα άτομο μπορεί να έχει πρόσβαση και να ελέγχει με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού κλειδιού.

Κρατάω κάποια κρυπτογράφηση !!! Και τώρα τι?

Με την πάροδο του χρόνου, βλέπουμε όλο και περισσότερα μέρη που δέχονται κρυπτογράφηση ως πληρωμή, εδώ είναι ένα άρθρο σχετικά με το πού να ξοδέψετε κρυπτονομίσματα.

Το μέλλον του Κρυπτονομίσματα

Η δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι λαχταρούν τα γρήγορα, ασφαλή και χαμηλού κόστους μέσα αποστολής και λήψης χρημάτων. Καθώς η τεχνολογία blockchain συνεχίζει να εξελίσσεται, θα μπορούσε να είναι θέμα χρόνου προτού αυτή η μέθοδος πληρωμής εισέλθει στον κύριο κλάδο.

Νέο σε αυτόν τον κόσμο; Ρίξτε μια ματιά στον απόλυτο οδηγό για αρχάριους για το πώς να επενδύσετε σε κρυπτογράφηση.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me