Τι είναι το DAO; Τι σημαίνει και πώς λειτουργεί;

Ποιο είναι ένα από τα πιο κρίσιμα χαρακτηριστικά του κρυπτονομίσματος; Εύκολο, είναι η αποκέντρωση! Τι σημαίνει λοιπόν; Αυτό σημαίνει ότι καμία κεντρική αρχή όπως τράπεζες ή κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει αυτό το σύστημα.

Ο συνολικός έλεγχος χωρίζεται σε κόμβους, δίκτυα και υπολογιστές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα κρυπτονομίσματα προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και απορρήτου στις παγκόσμιες συναλλαγές. Αυτή είναι μια εξαιρετική διαδικασία, καθώς δεν θα βλέπετε τόσο μεγάλη ασφάλεια στα τυπικά νομίσματα.

Με βάση αυτήν την εντυπωσιακή τεχνολογία, οι προγραμματιστές προσπάθησαν να δημιουργήσουν έναν αποκεντρωμένο αυτόνομο οργανισμό, όπως το DAO, το 2016. Λοιπόν, τίθεται το ερώτημα, “Τι είναι το DAO;”

Περιττό να πούμε ότι το έργο ήταν επιτυχές.


Λοιπόν, τι είναι το DAO?

Αποκεντρωμένη Αυτόνομη Οργάνωση έχει γίνει αποκεντρωμένη και αυτοματοποιημένη. Η συνολική δομή αυτού του οργανισμού δεν περιλαμβάνει καμία ταυτότητα διαχείρισης ή διευθυντές για αυτό το θέμα.

Αντ ‘αυτού, είναι ένας ανοιχτός κώδικας όπου ενεργεί σαν ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων. Για να το καταφέρει εντελώς έξω από τις κυβερνήσεις, το σύστημα λειτουργεί χωρίς καμία ένδειξη εθνών. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη χώρα πίσω από αυτήν την τεχνολογία, επομένως δεν μπορούν να την διεκδικήσουν μετά την κυκλοφορία της.

Ωστόσο, η ρίζα αυτής της έννοιας είναι το δίκτυο Ethereum.

Γιατί να κάνετε κάτι τέτοιο στην πρώτη θέση?

Οι συνήθεις οργανισμοί είναι γεμάτοι από ανθρώπινα λάθη και χειρισμούς. Μπορείτε επίσης να δείτε συγκεκριμένα αγαπημένα σε αυτό το σύστημα.

Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, οι προγραμματιστές αυτής της τεχνολογίας δημιούργησαν αυτό το σύστημα όπου οι αποφάσεις θα εξαρτώνταν από το αυτοματοποιημένο σύστημα και όχι από τον άνθρωπο.

Τι είναι η αποκεντρωμένη αυτόνομη οργάνωση

Τι είναι το DAO?

Το μόνο καύσιμο αυτού του συστήματος ήταν ο Ether και επέτρεψε σε πολλούς επενδυτές να στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό χωρίς καμία ταλαιπωρία. Μετά την επένδυση, θα λάβουν μάρκες, που θα τους βοηθήσουν να ψηφίσουν σε συγκεκριμένες γραμμές του έργου.

Αρχικά, το Το DAO κυκλοφόρησε το 2016 και μετά από ένα υπέροχο πλήθος μηνών και συγκέντρωση χρημάτων. Οι άνθρωποι επένδυσαν περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό, και θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα πλήθη όλων των εποχών.

Πώς λειτουργεί το DAO?

Τεχνικά, το Bitcoin ήταν το πρώτο πλήρως λειτουργικό DAO. Γιατί; Λοιπόν, επειδή είχε ήδη ορισμένους κανόνες από τον δημιουργό και θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτόματα ανάλογα με αυτούς τους κανόνες.

Μετά από αυτό, η χρήση έξυπνων συμβάσεων καθιερώθηκε αργότερα στο Ethereum. Αυτή η κίνηση εξασφάλισε ότι ήταν πιο ανοιχτή στο κοινό και ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία προς όφελός τους.

Δείτε πώς λειτουργεί.

Πρώτον, το DAO θα χρειαστεί ένα σύνολο κανόνων που θα ακολουθήσει. Αυτοί οι κανόνες στη συνέχεια προγραμματίζονται σε ένα έξυπνο συμβόλαιο και στη συνέχεια ανοίγονται για όλους για χρήση στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, θα χρειαζόταν οι άνθρωποι να κάνουν συγκεκριμένες εργασίες που δεν είναι σε θέση από μόνες τους.

Μετά από όλα αυτά, υπάρχει αρχική συγκέντρωση χρημάτων, η οποία μπορεί να είναι μάρκες ή άλλη μορφή νομίσματος. Γιατί; Λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση κάθε εργασίας, το DAO θα ανταμείψει τα μέλη της ομάδας με βάση την απόδοσή τους.

Τέλος, όταν είναι σε λειτουργία, κανείς, ακόμη και ο δημιουργός δεν μπορεί να αλλάξει τους κανόνες ή να τον επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο. Κάθε κανόνας που ορίζεται από τον δημιουργό καταγράφεται στο σύστημα καθολικών blockchain. Έτσι, αυτό διασφαλίζει τη διαφάνεια και την ασφάλεια που χρειαζόταν για να λειτουργήσει.

Μετά την εκτέλεση όλων των εργασιών, το ταμείο διαιρείται ανάλογα, και έχουμε ένα επιτυχημένο έργο χωρίς επιρροές ή απολύτως.

Πόσο ασφαλές είναι το DAO?

Λοιπόν, η ανέγγιχτη διαδικασία κώδικα είναι πραγματικά μια εξαιρετική ιδέα. Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει τον κώδικα ή τους κανόνες αμέσως μετά την διόρθωσή τους.

Ωστόσο, εάν κάποιος συναντήσει ένα κενό ή σφάλμα μεταξύ του DAO, τότε δεν υπάρχει τρόπος να το αλλάξετε. Αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα.

Εάν κάποιος δει ένα κενό, μπορεί να προσπαθήσει να το επηρεάσει ή να το χακάρει για να πάρει όλα τα χρήματα. Δεν υπάρχει τρόπος να τους σταματήσετε, καθώς θα ακολουθούν τους κανόνες αρχικά.

Μια παρόμοια κατάσταση συνέβη αμέσως μετά την κυκλοφορία του. Οι προγραμματιστές έπρεπε να επιστρέψουν τα χρήματα, κάτι που τελικά προκάλεσε ταραχές στην κοινότητα.

Χρειάζεστε νόμιμη άδεια για χρήση DAO?

Εάν είστε ιδιοκτήτης εταιρείας εκκίνησης και θέλετε να λειτουργήσετε ως DAO, τότε θα πρέπει να περάσετε από νόμιμα κανάλια.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να ορίσετε τους κανονισμούς πώλησης κρυπτονομισμάτων, βασικά κρυπτογραφικών μαρκών. Θα πρέπει επίσης να περιγράψετε τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την αντιμετώπιση πιθανών χάκερ.

Δεύτερον, θα χρειαστείτε ένα εφαρμόσιμο συμβόλαιο ή πλαίσιο για να ενσωματώσετε το σύστημα DAO στο δικό σας.

Αλλά όλα αυτά θα απαιτήσουν να πάρετε δικηγόρο και να πάρετε το πάσο για να ενσωματώσετε το σύστημα.

Τελικές λέξεις,

Τώρα που γνωρίζετε «τι είναι το DAO» και πώς λειτουργεί, αυτή η ιδέα θα ήταν ξεκάθαρη. Η DAO αποτελεί πράγματι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τα τυπικά μέσα μας και διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει ανθρώπινο σφάλμα κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε έργου.

Είναι αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογίες blockchain εκεί έξω!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me