Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι μια αποκεντρωμένη εφαρμογή (DApp);

Ο κόσμος εξελίσσεται και έτσι είναι ο τεχνολογικός κόσμος όπως γνωρίζουμε. Έχετε φανταστεί ποτέ να βρίσκετε εφαρμογές που δεν ανήκουν αποκλειστικά σε κανέναν ή δεν διαθέτει κεντρικό διακομιστή ή δεν έχει καμία διακοπή λειτουργίας; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αλήθεια, σωστά; Είναι καιρός να μάθετε για το DApp.

Αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι απλώς μια φαντασία τώρα. Μπορείτε να βρείτε τέτοιου είδους εφαρμογές αυτές τις μέρες ή ίσως χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από αυτές, αλλά δεν το γνωρίζετε ακόμη. Αυτές οι νεογέννητες εφαρμογές είναι πιο γνωστές ως αποκεντρωμένες εφαρμογές ή εν συντομία DApps.

Πριν προχωρήσουμε λεπτομερώς στο θέμα, θα πρέπει να έχετε την κατανόηση της τεχνολογίας που ονομάζεται blockchain. Το blockchain είναι μια τεχνολογία που εφευρέθηκε το 2009 από μια άγνωστη οντότητα που ονομάζεται Satoshi Nakamoto. Άγνωστο καθώς κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο Satoshi. Ίσως ο Satoshi είναι άντρας ή κορίτσι ή μυστική κοινωνία ή ίσως εξωγήινος. Ποιός ξέρει? Θα μπορούσε!

Πώς το DApps ήρθε στο φως?

Το blockchain είναι απλά ένα ψηφιακό καθολικό όπου όλοι μπορούν να αποθηκεύουν και να μοιράζονται συναλλαγές εντός του δικτύου. Θα μπορούσατε να το ονομάσετε ανοιχτό βιβλίο. Το κύριο χαρακτηριστικό ενός blockchain είναι η αποκεντρωμένη. Αυτό σημαίνει, κανείς δεν μπορεί να το ελέγξει, είναι αυτόνομο.

Το Bitcoin χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την τεχνολογία για να εισαγάγει ένα αποκεντρωμένο νόμισμα που εξαλείφει την ανάγκη οποιωνδήποτε τραπεζών ή τρίτων να επικυρώσουν τις συναλλαγές. Αργότερα το 2015, μια ρωσική ιδιοφυΐα αγόρι που ονομάζεται Vitalik Buterin προχώρησε ακόμη περισσότερο στην τεχνολογία. Εφευρέθηκε το Ethereum και μας έδειξε ότι το blockchain μπορεί να έχει πολλές άλλες πτυχές εκτός από ένα ψηφιακό νόμισμα.

Έτσι ήρθε το DApp. Οι αποκεντρωμένες εφαρμογές δεν διαθέτουν κεντρικό διακομιστή και κανείς δεν μπορεί να ελέγξει ή να τροποποιήσει ή να διαγράψει τη βάση δεδομένων. Να έχω μια καλύτερη κατανόηση πρέπει να πηδήξεις λίγο πιο βαθιά.

Σκεφτείτε, ιστότοπους όπως το Facebook. Το Facebook διαθέτει κεντρικούς διακομιστές στη Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει, κατά πάσα πιθανότητα, αν κάποιος χάκερ με κάποιον τρόπο να το χάσει, θα χάσουμε το Facebook. Ακόμη και οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν μπορεί να το καταργήσει αν κλείσει το κέντρο δεδομένων.

Αλλά η Αποκεντρωμένη Εφαρμογή είναι πέρα ​​από αυτό. Δεν διαθέτει κεντρικό διακομιστή. Αντ ‘αυτού, όλα τα δεδομένα διανέμονται σε όλο το δίκτυο του blockchain. Επίσης, ο πηγαίος κώδικας είναι ανοιχτός για όλους.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Ένα DApp έχει τις ακόλουθες δυνατότητες –

  1. Ο πηγαίος κώδικας του είναι διαθέσιμος για κοινούς χρήστες.
  2. Υιοθετεί την τεχνολογία blockchain και είναι αποκεντρωμένη.
  3. Η εφαρμογή διαθέτει το δικό της ψηφιακό στοιχείο ή κρυπτογράφηση.
  4. Διατηρεί έναν αλγόριθμο συναίνεσης για χρήστες, δηλ. PoW ή PoS.

3 τύποι DApps

Ο Vitalik και η ομάδα του μίλησαν για τρεις κοινούς τύπους DApps στη Λευκή Βίβλο του Ethereum. Αυτοί είναι –


  1. Dapps με βάση το Money

Αυτά τα DApps απαιτούν ψηφιακό νόμισμα για την επικύρωση συμβάσεων μεταξύ των μερών. Για παράδειγμα, το Ethereum έχει έξυπνο συμβόλαιο. Ένα έξυπνο συμβόλαιο επικυρώνεται αυτόματα όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις της σύμβασης. Ωστόσο, όλοι οι κόμβοι στο δίκτυο blockchain πρέπει να τον επικυρώσουν πρώτα.

  1. Εφαρμογές που απαιτούν χρήματα και μεταβλητές πληροφορίες

Τέτοιου είδους εφαρμογές χρειάζονται διακριτικά κρυπτογράφησης καθώς και ορισμένα πρωτόκολλα. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια εφαρμογή παράδοσης προϊόντων, πρέπει να λάβετε υπόψη την τιμή ενός προϊόντος και την απόσταση μεταξύ των δύο μερών. Εδώ, η απόσταση μεταξύ δύο μερών είναι η μεταβλητή πληροφορία ή το δευτερεύον πρωτόκολλο.

  1. Εφαρμογές Διαχείριση Διακυβέρνησης και Ψηφοφορίας

Η DApps εισήγαγε επίσης μια άλλη εξαιρετική τεχνολογία που ονομάζεται DAO. Το DAO σημαίνει Αποκεντρωμένους Αυτόνομους Οργανισμούς. Αυτοί οι οργανισμοί σχηματίζονται όταν δύο ή τρία μέρη προσπαθούν να επιδιώξουν έναν κοινό στόχο και δεσμεύονται από ένα έξυπνο συμβόλαιο. Τα μέλη του κόμματος έχουν συναίνεση μεταξύ τους και δεν έχουν κανέναν ηγέτη. Τα μέλη της κοινότητας μπορούν έτσι να έχουν μια σαφή κατανόηση.

Πώς θα μπορούσατε να αναπτύξετε DApp?

Μπορείτε να ακολουθήσετε μια απλή οδηγία 3 βημάτων για να αναπτύξετε τον DApp και να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση. Θα μπορούσατε ακόμη και να δείτε αυτό το άρθρο εάν είστε σκληροπυρηνικός προγραμματιστής. Αλλά για τώρα, ας συζητήσουμε την απλή μεθοδολογία.

Βήμα 1: Δημοσίευση Λευκής Βίβλου

Πρώτον, πρέπει να γράψετε μια Λευκή Βίβλο όπου θα επεξεργαστείτε την ιδέα, το χαρακτηριστικό, το τεχνικό POV, τη σημασία της εφαρμογής που σχεδιάζετε να αναπτύξετε. Δώστε στο «πώς θα μπορούσατε να επιτύχετε τον στόχο σας» κάποια σοβαρή σκέψη και γράψτε τον οδικό χάρτη.

Θυμηθείτε, ο χάρτης πορείας είναι σημαντικός. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε την ιδέα σας πιο προσιτή.

Βήμα 2: Ξεκινήστε ένα ICO

Ο ICO είναι ο νέος τρόπος τροφοδότησης των νεοσύστατων επιχειρήσεων. Αυτό που πρόκειται να κάνετε είναι να πουλήσετε κρυπτονομίσματα για να χρηματοδοτήσετε το έργο σας. Να είστε συγκεκριμένοι και σαφείς σχετικά με τα σχέδιά σας και να μοιραστείτε τα πάντα για να κάνετε την εφαρμογή και το ICO σας πιο αξιόπιστο.

Βήμα 3: Εκκίνηση και εφαρμογή

Τώρα θα πρέπει απλώς να αναπτύξετε την εφαρμογή και να την ξεκινήσετε στην αγορά. Όσο πιο πολλά υποσχόμενη η εφαρμογή σας, τόσο περισσότερα χρήματα μπορεί να συγκεντρώσει.

Τα DApps είναι μια σύγχρονη λύση για την έναρξη μιας νέας επιχείρησης. Δεν θα χρειαστεί να παρακαλέσετε τους VC να χρηματοδοτήσουν το έργο σας. Ξεκινήστε να εργάζεστε στο δικό σας έργο, να έχετε πίστη στους απλούς ανθρώπους Καλή τύχη.

Διαβάστε επίσης,

  • Τα 10 πιο δημοφιλή DApps που θα ακολουθήσουν το 2018
  • NEO dApps Οικοσύστημα: Ο πλήρης κατάλογος
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map