Ποια είναι τα οφέλη της αποκεντρωμένης πλατφόρμας Ethereum;

Αν το σκεφτείτε, το Bitcoin έχει ήδη γεράσει και τα νεογέννητα κυριαρχούν στο πεδίο της μάχης. Τότε, η τεχνολογία blockchain χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για την επικύρωση συναλλαγών και περισσότερο ενός ψηφιακού συστήματος μετρητών. Λοιπόν, αυτή είναι μία μόνο χρήση της τεχνολογίας που δημιούργησε ο Satoshi Nakamoto. Το Ethereum είναι το πρώτο δίκτυο blockchain που έδειξε στον κόσμο ότι ένα blockchain μπορεί να είναι πολύ περισσότερο από ένα σύστημα συντήρησης νομισμάτων. Τα οφέλη της αποκεντρωμένης πλατφόρμας Ethereum είναι αμέτρητα και μπορεί να επαναπροσδιορίσει το ίδιο το Διαδίκτυο, όπως γνωρίζουμε.

Τι είναι το Ethereum?

Το Ethereum είναι ένα αποκεντρωμένο λογισμικό βασισμένο σε blockchain πλατφόρμα όπου μπορείτε να δημιουργήσετε και να ξεκινήσετε τις εφαρμογές σας. Η βασική διαφορά μεταξύ Bitcoin και Ethereum βρίσκεται στις εφαρμογές τους. Το Bitcoin χρησιμοποίησε την τεχνολογία blockchain για να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα συναλλαγών που επιλύει την ανάγκη για επικύρωση τρίτων, όπως τράπεζες.

Το Ethereum έχει επίσης δικό του νόμισμα και σύστημα συναλλαγών, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Είναι το πρώτο σύστημα που εισήγαγε έξυπνα συμβόλαια για εμάς.

Το έξυπνο συμβόλαιο: εξηγείται απλά

Έξυπνη σύμβαση είναι ένα φανταχτερό όνομα για έναν κωδικό που επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιεί συναλλαγές οτιδήποτε έχει αξία. Θα μπορούσε να είναι χρήματα, περιουσία, μετοχές εταιρειών και χρυσός, βασικά οτιδήποτε!

Αλλά πως? Ας υποθέσουμε ένα σενάριο. Ο Τζον θέλει να πληρώσει τη Λίζα όταν τελειώσει να γράφει ένα βιβλίο για αυτόν. Αλλά ο Τζον θέλει ένα υπέροχο βιβλίο! Αποφασίζει ότι θα πληρώσει μόνο αν η Λίζα γράφει 20 κεφάλαια το καθένα που περιέχει 3.000 λέξεις και το ολοκληρώνει εντός 30 ημερών. Αλλά ο Τζον ήταν απάτη που εξαφανίστηκε στον αέρα, παρόλο που η Λίζα πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις.

Ένα έξυπνο συμβόλαιο μπορεί να σώσει τη Lisa από τέτοια σενάρια. Είναι μια σύμβαση μεταξύ δύο ατόμων. Υπάρχουν κωδικοί μέσα σε κάθε μπλοκ του Ethereum. Όταν δύο μέρη συμφωνούν με τους όρους που αποφάσισαν νωρίτερα, το σύστημα το επικυρώνει αυτόματα. Έτσι, η Λίζα θα μπορούσε να σώσει τον εαυτό της αν είχε συνάψει έξυπνο συμβόλαιο με τον John.

Και τα δύο μέρη θα παραμείνουν ανώνυμα, αλλά η σύμβαση θα βρίσκεται στο δημόσιο καθολικό για επικύρωση.

Η εικονική μηχανή Ethereum (EVM)

Η EVM είναι λίγο περίπλοκη ιδέα. Ακούστε λοιπόν πολύ προσεκτικά! Το EVM είναι βασικά ένα κατάλληλο σύστημα συσχέτισης υλικού και λογισμικού που επιτρέπει τις έξυπνες συμβάσεις. Αυτή η εικονική μηχανή μπορεί να εκτελέσει τους μη αξιόπιστους κωδικούς στο Smart Contract από όλους τους υπολογιστές (υπολογιστές) που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο του Ethereum.


Ένα έξυπνο συμβόλαιο επικυρώνει τη συναλλαγή όταν πληρούται η απαίτηση. Το EVM είναι το πλήρες λογισμικό Turing που χρησιμοποιούν αυτά τα έξυπνα συμβόλαια για την επίλυση προβλημάτων.

DApps: Η απόλυτη χρήση και οφέλη της αποκεντρωμένης πλατφόρμας Ethereum

Εντάξει, λοιπόν, πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία της αποκεντρωμένης πλατφόρμας του Ethereum; Η απάντηση είναι DApps. Τα DApps είναι αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι ιστότοποι διαθέτουν κεντρικό διακομιστή. Το νούμερο ένα πρόβλημα με αυτόν τον συγκεντρωτικό διακομιστή είναι ότι εάν ένα άτομο τον παραβιάσει, μπορεί να λάβει όλα τα ευαίσθητα δεδομένα όλων των ιστότοπων στον διακομιστή. Ο διακομιστής θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει σφάλματα. Υπάρχει πάρα πολύ εξάρτηση από τον κεντρικό διακομιστή.

Τώρα, φανταστείτε να έχετε έναν αποκεντρωμένο διακομιστή που κρατά μόνο ένα κλάσμα όλων των δεδομένων. Έτσι, εάν ένας διακομιστής καταρρεύσει ή παραβιαστεί, οι κάτοχοι ιστότοπων δεν θα χάσουν όλα τα δεδομένα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ή οι ρυθμιστικοί οργανισμοί του Διαδικτύου δεν μπορούν να καταργήσουν κανένα ιστότοπο καθώς τα δεδομένα είναι διασκορπισμένα σε όλο το δίκτυο. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει το Διαδίκτυο ως έχει. Όπως γνωρίζετε, η ίδια η ιδέα του Διαδικτύου ήταν να κάνουμε τις πληροφορίες δωρεάν για όλους. Με την αποκεντρωμένη πλατφόρμα, είναι δυνατόν τώρα.

Βλέπετε λοιπόν, τα οφέλη της αποκεντρωμένης πλατφόρμας Ethereum είναι αμέτρητα.

Αποκεντρωμένος Αυτόνομος Οργανισμός (DAO)

Ένα από τα λαμπρά οφέλη της αποκεντρωμένης πλατφόρμας Ethereum είναι μια ομάδα ομοιόμορφων ανθρώπων που μπορούν να συνεργαστούν για να ολοκληρώσουν ένα έργο. Το καλύτερο είναι ότι δεν υπάρχει κανένας μοναδικός ηγέτης της ομάδας, που σημαίνει ότι η ομάδα είναι αποκεντρωμένη. Μάθετε περισσότερα για το “DAO”, εδώ.

Αυτό μπορεί να συμβεί εάν μια ακόμη οντότητα που δεσμεύεται από ένα Έξυπνο Συμβόλαιο προσπαθεί να επιτύχει έναν ενιαίο ενιαίο στόχο. Το σύστημα διαλύει το DOA μετά την επίτευξη του στόχου. Μπορείτε να το ονομάσετε το μέλλον των θέσεων εργασίας και των γραφείων.

Δείτε τις συγκρίσεις μας:

  • Bitcoin έναντι Ethereum; Ποιά είναι η διαφορά?

  • Ethereum vs Litecoin: Γιατί το LTC είναι για συναλλαγές και ETH για έξυπνα συμβόλαια?

  • EOS VS Ethereum: Ένας πιθανός δολοφόνος Ethereum!

  • Ardor vs Ethereum: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα?

  • NEO εναντίον Ethereum: Ποιο είναι καλύτερο?

  • Ethereum vs. Ripple: Σύγκριση σε βάθος

Τελικές λέξεις

Με νέες εφευρέσεις, έρχονται στο φως νέες δυνατότητες. Η αποκεντρωμένη πλατφόρμα της Ethereum δημιουργεί ήδη νέους ορίζοντες. Θα μπορούσε απλώς να ανατρέψει την ίδια τη φύση του Διαδικτύου. Η πλατφόρμα θα έκανε τις συμβάσεις αμετάβλητες και παραβιάσεις.

Επιπλέον, δεν θα υπάρχει διακοπή λειτουργίας των εφαρμογών, καθώς ο διακομιστής δεν θα πέσει ποτέ. Μόνο ο χρόνος μπορεί να πει πού θα πήρε αυτή η τεχνολογία στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα, The Ultimate List of Blockchain Protocols

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map