Οδηγός για αρχάριους: Τι είναι το Ethereum Gas;

Εάν έχετε ακούσει ποτέ για την πλατφόρμα Ethereum, ίσως έχετε επίσης ακούσει για το Ethereum Gas. Λοιπόν, τι είναι το Ethereum Gas; Στο σημερινό άρθρο, θα διερευνήσουμε περισσότερα για αυτό.

Τι είναι το Ethereum Gas?

Το Ethereum Gas είναι η βασική μονάδα κάθε προσπάθειας υπολογισμού που γίνεται για την εκτέλεση λειτουργιών εντός της πλατφόρμας Ethereum. Αυτό σημαίνει ότι κάθε λειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της έξυπνης εκτέλεσης συμβάσεων, της απλής συναλλαγής, κ.λπ. απαιτεί να δαπανηθεί κάποιο αέριο.

Με απλά λόγια, είναι τα τέλη που πρέπει να καταβληθούν για την ολοκλήρωση μιας λειτουργίας στο δίκτυο.

Ωστόσο, πριν βυθίσουμε βαθιά το Ethereum Gas και τη λειτουργία του, ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι το Ethereum?

Τι είναι το Ethereum?

Το Ethereum είναι μια πλατφόρμα που είναι χτισμένη στην κορυφή του blockchain. Είναι χτισμένο ως αποκεντρωμένο δίκτυο όπου οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν Dapps και να γράψουν έξυπνα συμβόλαια. Είναι παρόμοιο με το Διαδίκτυο συν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το blockchain. Καθώς είναι αποκεντρωμένος στη φύση, αποτελείται από κόμβους. Οι κόμβοι, σε αντάλλαγμα, συμμετέχουν στην οικοδόμηση συναίνεσης στο δίκτυο. Χρησιμοποιούν διαφορετικούς αλγόριθμους συναίνεσης όπως Proof of Work (PoW) ή Proof of Stake (PoS). Ο αιθέρας χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του συστήματος. Διαβάστε περισσότερα για εδώ.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε Dapps που είναι ενσωματωμένα στο Ethereum και να αλληλεπιδρούν με αυτό ακριβώς όπως αλληλεπιδρούν με εφαρμογές στον ιστό. Αυτό μας οδηγεί σε μια ενδιαφέρουσα ιδέα της Εικονικής Μηχανής Ethereum (EVM). Ας εξερευνήσουμε.

Εικονική μηχανή Ethereum (EVM)

Για να διασφαλιστεί ότι οι λειτουργίες εκτελούνται με σταθερότητα και ακρίβεια, χρησιμοποιείται το EVM. Αυτό σημαίνει ότι εάν στείλετε μια συναλλαγή στον φίλο σας, θα πραγματοποιηθεί εντός της EVM. Αρχικά, η συναλλαγή θα αναφέρεται στο δίκτυο Ethereum που θα απαιτούσε την ολοκλήρωση της λειτουργίας. Εδώ μπαίνει η έννοια του “Gas”. Χωρίς φυσικό αέριο, δεν θα είναι δυνατή η εκτέλεση της συναλλαγής. Επίσης, η απαιτούμενη ποσότητα αερίου εξαρτάται από την πολυπλοκότητα της συναλλαγής. Όσο πιο περίπλοκη είναι η συναλλαγή, τόσο περισσότερο αέριο θα χρειαζόταν για την εκτέλεση.

Τι είναι το αέριο;

Μια συναλλαγή μπορεί να απαιτεί πολλαπλές λειτουργίες και ως εκ τούτου το συνολικό απαιτούμενο αέριο υπολογίζεται ως το άθροισμα όλων των εργασιών.

Πώς υπολογίζεται το αέριο?


Το αέριο υπολογίζεται σχετικά με τον αιθέρα (ETH). Καθώς η Ethereum πλατφόρμες αιθέρα τροφοδοτεί τη συναλλαγή της, είναι προφανές ότι το αέριο πρέπει να υπολογιστεί ανάλογα. Επίσης, το αέριο που ξοδεύεται δεν μπορεί να ανακτηθεί ακόμη και αν η συναλλαγή αποτύχει.

Λοιπόν, πώς υπολογίζεται. Υπολογίζεται με έναν απλό τύπο τέλους TX = όριο φυσικού αερίου * τιμή αερίου.

Οι τιμές μπορεί να είναι και σε ETH ή σε USD. Τα τέλη συναλλαγής (TX τέλος) καταβάλλονται στους ανθρακωρύχους για την τοποθέτηση υπολογιστικών λειτουργιών και την επίλυση ενός μπλοκ συναλλαγών.

Όπως είπαμε ήδη, αποτελείται από δύο συστατικά.

  1. Όριο αερίου
  2. Τιμή φυσικού αερίου.

Επίσης, αν ακούσετε κάποιον απλώς να λέει “Αέριο”, σημαίνει ότι το “Όριο αερίου”.

Ας δούμε ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί με τη βοήθεια μιας αναλογίας.

Το όριο αερίου είναι ισοδύναμο με την ικανότητα του αυτοκινήτου να συγκρατεί το αέριο ή το καύσιμο σε αυτήν την περίπτωση. Τώρα, η τιμή του φυσικού αερίου είναι απλώς το κόστος των καυσίμων του αυτοκινήτου.

Τώρα, θα είναι 15,00 δολάρια ανά γαλόνι μονάδα για το αυτοκίνητο. Ομοίως, για 20.000 αέρια, θα είναι 40 GWEI ανά αέριο.

Με την παραπάνω κατανόηση, μπορούμε να υπολογίσουμε το συνολικό τέλος συναλλαγής μιας συναλλαγής.

Τέλος συναλλαγής (TX) = όριο φυσικού αερίου * τιμή φυσικού αερίου.

Όριο αερίου

Το όριο αερίου έχει οριστεί για κάθε συναλλαγή για να διασφαλιστεί ότι η πλατφόρμα Ethereum παραμένει σταθερή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ξοδέψετε περιορισμένη ποσότητα αερίου. Γίνεται επίσης για να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν πληρώνει πολύ ETH για μια συναλλαγή.

Ομοίως, ο χρήστης μπορεί επίσης να ορίσει ένα χαμηλότερο όριο αερίου και να αφήσει τη συναλλαγή να συνεχιστεί. Όμως, να είστε προσεκτικοί για το πόσο χαμηλώνετε το όριο αερίου. Εάν το κάνετε πάρα πολύ, η συναλλαγή θα εκτελείται “Out of Gas”. Αυτό θα κάνει την συναλλαγή σας να αποτύχει.

Το δίκτυο Ethereum διασφαλίζει επίσης ότι το μη χρησιμοποιημένο αέριο επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη του.

Τιμή φυσικού αερίου

Η τιμή του φυσικού αερίου είναι η τιμή ανά μονάδα φυσικού αερίου. Μπορείτε να ορίσετε την τιμή αερίου κάθε συναλλαγής. Ωστόσο, εάν το κάνετε, η συναλλαγή σας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθεί σε σύγκριση με μια συναλλαγή που χρησιμοποίησε υψηλότερη τιμή αερίου. Η τιμή του φυσικού αερίου αλλάζει ανάλογα με το δίκτυο. Μπορείτε να το ελέγξετε Ethgasstation.com. Συνιστούμε πάντα να χρησιμοποιείτε την τιμή του φυσικού αερίου κοντά σε αυτό που εμφανίζεται στον ιστότοπο.

Οποιοδήποτε σύγχρονο πορτοφόλι Ethereum, επιτρέψτε σας να ορίσετε το όριο τιμής και φυσικού αερίου. Συνιστούμε το MyEtherWallet και το MetaMask για καλύτερο ασφαλή χειρισμό συναλλαγών.

Τι έπεται?

Αυτό μας φέρνει στο τέλος του άρθρου. Εάν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι λείπει κάτι, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω ενότητα σχολίων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map