Τι είναι το κατανεμημένο καθολικό; Οδηγός για αρχάριους

Αυτός ο εισαγωγικός οδηγός προσφέρει μια σύντομη συζήτηση σχετικά με το τι διανέμεται καθολικό, τα βασικά χαρακτηριστικά του και πώς τα blockchains και τα DLT είναι δύο διαφορετικές τεχνολογίες.

Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT) είναι η ραχοκοκαλιά της τεχνολογίας blockchain. Όλα τα blockchain χρησιμοποιούν εγγενώς ένα κατανεμημένο καθολικό για να λειτουργήσουν. Στην πραγματικότητα, το blockchain είναι μία από τις τεχνολογίες κάτω από την ομπρέλα της κατανεμημένης τεχνολογίας καθολικών.

Φυσικά, η τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών είναι μια πολύπλοκη τεχνολογία και απαιτεί βαθύτερη κατανόηση πολλαπλών εννοιών που σχετίζονται με αυτήν την τεχνολογία. Αυτό το άρθρο προσπαθεί να προσφέρει μια σύντομη εισαγωγή στην έννοια των DLTs.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Τι είναι το κατανεμημένο καθολικό Τεχνολογία?

Το κατανεμημένο καθολικό είναι μια ψηφιακή βάση δεδομένων που λειτουργεί σε ένα κατανεμημένο δίκτυο. Διανέμεται σε διαφορετικές τοποθεσίες, δίκτυα και πέρα ​​από τα όρια. Η κύρια ιδέα πίσω από το κατανεμημένο καθολικό είναι ότι οποιαδήποτε κεντρική αρχή δεν το ελέγχει και ως εκ τούτου προσφέρει διαφάνεια.

Κάθε κόμβος του δικτύου συμμετέχει στο κατανεμημένο σύστημα. Καθένας από αυτούς γνωρίζει το καθολικό καθώς έχει ένα ακριβές αντίγραφο όπως και άλλοι κόμβοι στο δίκτυο.

Τα κατανεμημένα συστήματα καθολικών είναι εξαιρετικά γρήγορα. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να αντικατοπτριστεί η αλλαγή στο δίκτυο.

Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού είναι μια εξαιρετική επιλογή σε αυτήν την εποχή των κυβερνοεπιθέσεων. Με ένα κατανεμημένο καθολικό, γίνεται δύσκολο για τους χάκερ να χαράξουν τη βάση δεδομένων. Αυτό συμβαίνει επειδή όλα είναι διαφανή και είναι εύκολο να εντοπιστεί πίσω στον χάκερ. Επίσης, για να χακάρει, ο χάκερ χρειάζεται σημαντική υπολογιστική ισχύ που ίσως δεν είναι δυνατή για σχεδόν την πλειονότητα αυτών.

Διαβάστε περισσότερα:Τι είναι το DLT?

Μοναδικά χαρακτηριστικά ενός κατανεμημένου καθολικού

Χρησιμοποιώντας κατανεμημένα καθολικά, δεν υπάρχει ανάγκη για κεντρική αρχή. Ένα κατανεμημένο δίκτυο αφορά την αποκέντρωση. Είναι ένα δίκτυο καθολικών ή συμβολαίων που διατηρείται από κόμβους. Οι κόμβοι μπορούν να συγχωνευτούν σε μπλοκ, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο εύκολη τη συντήρηση μεγαλύτερων κατανεμημένων καθολικών δικτύων. Χωρίς την ανάγκη κεντρικής αρχής, όλες οι πληροφορίες παραμένουν ασφαλείς.

Ωστόσο, για να ενεργοποιηθεί το κατανεμημένο δίκτυο, απαιτείται τεχνολογία όπως η κρυπτογραφία. Τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τη βοήθεια κρυπτογραφικών υπογραφών και κλειδιών. Για περαιτέρω μελέτη, θα πρέπει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον κατακερματισμό στην κρυπτογραφία.


Οτιδήποτε αποθηκεύεται στο κατανεμημένο καθολικό είναι αμετάβλητο. Αυτό σημαίνει ότι μόλις αποθηκευτεί. δεν μπορεί να αλλάξει. Το αμετάβλητο καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για τους χάκερ να προσπαθούν να χαράξουν το δίκτυο κατανεμημένων καθολικών. Επιπλέον, η απουσία της κεντρικής αρχής σημαίνει ότι είναι επίσης απαλλαγμένη από οποιαδήποτε σκόπιμη αλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Πλήρης Οδηγός για την Τεχνολογία Κατανεμημένων Καθολικών DLT

Blockchain vs Τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού (DLT)

Κάποιος που εξακολουθεί να μαθαίνει τις βασικές αρχές σχετικά με την τεχνολογία blockchain κάνει συχνά το λάθος να σκέφτεται το DLT και το blockchain ως την ίδια τεχνολογία. Αντί να κάνετε τα πράγματα περίπλοκα, μπορείτε να θυμάστε ένα απλό πράγμα –

Το Blockchain είναι ένας τύπος κατανεμημένου καθολικού, αλλά κάθε κατανεμημένο καθολικό δεν είναι blockchain.

Ενώ το blockchain έχει μια συγκεκριμένη δομή μπλοκ, τα DLT δεν δεσμεύονται να ακολουθήσουν την ίδια δομή με τα blockchain. Τα κατανεμημένα καθολικά μπορούν να ακολουθούν διαφορετικές δομές δεδομένων. Το ίδιο πράγμα μπορεί να ειπωθεί σχετικά με την παρακολούθηση μιας ακολουθίας δεδομένων.

Μια άλλη μεγάλη διαφορά είναι ότι οι blockchains ΠΡΕΠΕΙ να χρειάζονται έναν αλγόριθμο συναίνεσης που πεινάει δύναμη. Αλλά τα κατανεμημένα καθολικά δεν χρειάζονται έναν αλγόριθμο συναίνεσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κατανεμημένα καθολικά είναι επίσης λιγότερο πεινασμένα για ενέργεια και πιο επεκτάσιμα.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο η κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών είναι τόσο συναρπαστική είναι το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία του blockchain. Το blockchain είναι μια εξειδικευμένη βάση δεδομένων που χρησιμοποιεί DLT.

Διαβάστε περισσότερα: Τεχνολογία Blockchain έναντι Κατανεμημένου Καθολικού

Δείτε τον παρακάτω πίνακα σχετικά με το κατανεμημένο καθολικό έναντι του blockchain

Παράμετρος Διανεμημένο LedgerBlockchain
Δομή Μια βάση δεδομένων που κατανέμεται σε διαφορετικούς κόμβους. μπορεί να έχει διαφορετικές δομές Ακολουθεί μια συγκεκριμένη δομή που αποτελείται από μπλοκ και αλυσίδες
Αλληλουχία Μπορεί να έχει διαφορετικά μοτίβα ακολουθίας δεδομένων, ανάλογα με τον τύπο της τεχνολογίας Ακολουθεί μόνο την ακολουθία δεδομένων που έχει σχεδιαστεί για blockchain
Ανάγκη συναίνεσης Δεν χρειάζεται αλγόριθμος συναίνεσης Ο αλγόριθμος συναίνεσης είναι υποχρεωτικός
Επεκτασιμότητα Υψηλός Χαμηλός
Διαθεσιμότητα κουπονιών Οχι Ίσως έχουν οικονομία

Τελικές λέξεις

Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της βρεφικής ηλικίας, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποθαρρύνει τις εταιρείες να τη χρησιμοποιούν για να κάνουν την επιχείρησή τους πιο αποτελεσματική. Το DLT είναι επίσης σταδιακό που σημαίνει ότι μπορεί να κλιμακωθεί εύκολα. Μπορεί να λειτουργήσει ως ακρογωνιαίος λίθος μελλοντικών τεχνολογιών και λύσεων που μπορούν να κάνουν τη ζωή ευκολότερη για όλους μας.

Το DLT λύνει πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σημερινός κόσμος. Όχι μόνο είναι ικανό να αποθηκεύει βασικά δεδομένα, αλλά επίσης επιλύει προβλήματα πελατών όπως προστασία, ακεραιότητα, ταχύτητα και ούτω καθεξής. Μειώνει επίσης το περιβαλλοντικό αποτύπωμα με τη μειωμένη χρήση χαρτιού.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες θεμελιώδεις έννοιες blockchain, φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στο δωρεάν μάθημα blockchain τώρα!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map