Τι είναι το Private Blockchain; Οδηγός για αρχάριους

Αυτό το άρθρο θα καλύψει όλες τις βασικές αρχές της ιδιωτικής τεχνολογίας blockchain και θα αναλύσει τον τρόπο λειτουργίας της.

Όταν μιλάμε για την τεχνολογία blockchain, ακούμε πάντα ένα πράγμα σε κάθε άρθρο – είναι αποκεντρωμένο. Μερικές φορές πιστεύουμε ότι είναι ένα μεγάλο κίνημα κατά των πεινασμένων εταιρειών. Αλλά είναι; Ίσως δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο – ιδιωτικό blockchain.

Είναι καιρός να σκάψετε λίγο βαθύτερα στον κόσμο. Όλοι έχουμε ακούσει το όνομα του Satoshi Nakamoto. Είναι η μυστηριώδης φιγούρα πίσω από τον κόσμο της κρυπτογράφησης. Κανείς δεν είναι σίγουρος αν ο Satoshi είναι αγόρι, κορίτσι ή οργανισμός. Αν και εμείς οι απλοί άνθρωποι πιστώνουμε πάντα τον Satoshi για τη δημιουργία Bitcoin, η μεγαλύτερη καινοτομία του είναι το blockchain.

Η τεχνολογία Blockchain μπορεί απλώς να αναγνωριστεί ως ένα ενιαίο ψηφιακό καθολικό όπου καταγράφονται όλες οι συναλλαγές εντός ενός οικοσυστήματος κρυπτογράφησης. Εδώ το σύστημα διατηρεί όλη τη συναλλαγή με χρονολογική σειρά και είναι ανοιχτή για δημόσια μάτια.


Αλλά δεν είναι όλα τα blockchain ίδια. Υπάρχουν δημόσιες μπλοκ και οι ιδιωτικές μπλοκ. Ωστόσο, και οι δύο είναι αποκεντρωμένες, ωστόσο, έχουν μια θεμελιώδη διαφορά.

Εγγραφείτε τώρα:Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Τι είναι το Private Blockchain?

Το ιδιωτικό blockchain αναπτύσσεται και συντηρείται από έναν ιδιωτικό οργανισμό ο οποίος έχει την εξουσία για τη διαδικασία εξόρυξης και τον αλγόριθμο συναίνεσης. Ο ιδιωτικός οργανισμός αποφασίζει ποιος μπορεί να συμμετάσχει στο δίκτυο και να έχει την πρόσβαση να κατεβάσει τους κόμβους.

Ναι, δεν ακούγεται τόσο αποκεντρωμένο τώρα! Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει, να γράψει ή να ελέγξει το blockchain ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, ο κυβερνών οργανισμός μπορεί να παρακάμψει την εντολή blockchain ή να διαγράψει όποτε θέλει!

Αντί να το ονομάζετε δημόσιο καθολικό, θα πρέπει να το ονομάζετε “κατανεμημένο καθολικό” το οποίο κοινοποιείται στους επιλεγμένους χρήστες του.

Ναι, το καθολικό εξακολουθεί να είναι κρυπτογραφικό και κανείς δεν μπορεί να παρακολουθεί τα χρήματά σας. Έτσι, ο βασικός σκοπός παραμένει ο ίδιος.

Ένα από τα ιδιωτικά παραδείγματα blockchain είναι η πλατφόρμα Ripple.

ιδιωτικό blockchain

Μερικά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

  • Μόνο επιλεγμένα άτομα ή οντότητες έχουν δικαίωμα προβολής των κόμβων του δικτύου.
  • Η εξορυκτική ευκαιρία δεν είναι δημόσια. Ορισμένα κρυπτονομίσματα προ-εξορύσσονται ακόμη!
  • Τα δικαιώματα ελέγχου και ελέγχου διατηρούνται μόνο για επιλεγμένα άτομα.
  • Αποκεντρωμένη και επιτρέπει συναλλαγές P2P.
  • Είναι κυρίως αμετάβλητα.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Private Blockchain?

Η τεχνολογία blockchain είναι απλά έξω από τον κόσμο. Η τεχνολογία δείχνει δυνατότητες να αλλάξει τον ίδιο τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε. Το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα μπορεί να καταρρεύσει καθώς διορθώνει όλα τα ελαττώματα σε αυτό.

Κατανοώντας το απεριόριστο δυναμικό του συστήματος, πολλοί εταιρικοί γίγαντες ενδιαφέρθηκαν έντονα για την τεχνολογία. Εταιρείες όπως η Microsoft, η IBM, η Alibaba και ούτω καθεξής έχουν επενδύσει ενεργά στην τεχνολογία.

Τι σημαίνει λοιπόν; Φοβάστε ότι οι εταιρείες θα καταστρέψουν την ακεραιότητα ολόκληρης της έννοιας του αποκεντρωμένου νομίσματος?

Λοιπόν, όχι στην πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα, πολλά από τα ελαττώματα των δημόσιων μπλοκ επιλύονται. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι ιδιωτικές περιπτώσεις χρήσης blockchain.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις περιπτώσεις χρήσης; Ακολουθεί ένας οδηγός για εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για να ξεκινήσετε.

Όχι Power Killer!

Όλοι γνωρίζουμε, η εξόρυξη bitcoin παίρνει μια αδιανόητη ποσότητα επεξεργαστικής ισχύος. Έτσι, καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ισχύος. Καθώς οι ιδιωτικές αλυσίδες παρέχουν προρυθμισμένα κέρματα, μπορούμε να το ονομάσουμε ενεργειακά αποδοτικό σε σύγκριση με το κοινό.

Λιγότερο πτητικό

Θα βρείτε πολλά βίντεο στο YouTube, λέγοντας ότι τα Bitcoin είναι επικίνδυνες επιχειρήσεις. Λοιπόν, είναι στην πραγματικότητα! Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν η τιμή θα ανεβαίνει στα ύψη ή θα δαγκώσει τη σκόνη. Οι ιδιοκτήτες οργανισμοί ρυθμίζουν τα ιδιωτικά blockchain σε καθημερινή βάση και γι ‘αυτό είναι λιγότερο ασταθές.

Συνεργαστείτε για βελτίωση

Πολλά από αυτά τα ιδιωτικά επιτρέπουν στους χρήστες να συνεργάζονται μαζί με τις τράπεζες και τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Αυτό καθιστά την τεχνολογία πιο πρακτική και χρησιμοποιήσιμη. Γιατί θα πρέπει να τσακωθείτε εάν μπορείτε να είστε φίλοι με το σύστημα?

Χωρίς παράνομη δραστηριότητα

Το καλύτερο μέρος για το ιδιωτικό blockchain είναι ότι δεν έχει καμία δυνατότητα να επιτρέπει εγκληματικές δραστηριότητες. Το ζήτημα είναι ότι το Bitcoin είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα, αλλά είναι επίσης υπεύθυνο για τυχόν παράνομες δραστηριότητες.

Έτσι, έχει κακή φήμη. Όμως οι ιδιωτικές μπλοκ αλυσίδες είναι πολύ επιλεκτικές. Ως αποτέλεσμα, το μόνο εξουσιοδοτημένο άτομο μπορεί να εισέλθει στην πλατφόρμα, η οποία περιορίζει τους εγκληματίες.

Ενδυνάμωση εταιρικών εταιρειών

Συνήθως, το ιδιωτικό δίκτυο είναι για την ενδυνάμωση εταιρικών εταιρειών. Επικεντρώνεται στα συνολικά οφέλη ενός οργανισμού παρά στο να επικεντρώνεται σε άτομα. Έτσι, είναι προφανές ότι θα εξασφαλίσει αυξημένα έσοδα και θα αυξήσει τη συνολική ανάπτυξη μιας εταιρείας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανάπτυξη πλατφορμών εταιρικών blockchain.

Public Vs Private Blockchain

Υπάρχει πάντα μια συζήτηση για το ποιο είναι το καλύτερο – ιδιωτικό ή δημόσιο blockchain. Στην πραγματικότητα, ούτε είναι καλό ή κακό για συγκεκριμένο λόγο. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι τεχνολογίας blockchain και όλα ταιριάζουν για διαφορετικούς σκοπούς.

Αλλά για να ηρεμήσετε το μυαλό σας, ας δούμε τη σύγκριση του Public Vs Private Blockchain.

Δημόσιο BlockchainPrivate Blockchain
Πρόσβαση Ο καθενας Ενιαίος οργανισμός
Εξουσία Αποκεντρωμένη Μερικώς αποκεντρωμένη
Ταχύτητα συναλλαγής Αργός Γρήγορα
Ομοφωνία Χωρίς άδεια Επιτρέπεται
Κόστος μεταφοράς Υψηλός Χαμηλός
Διαχείριση δεδομένων Πρόσβαση ανάγνωσης και εγγραφής για όλους Πρόσβαση ανάγνωσης και εγγραφής για έναν μόνο οργανισμό
Αμετάβλητο Γεμάτος Μερικός
Αποδοτικότητα Χαμηλός Υψηλός

Η τελική ιδέα

Ετσι? Καταλάβατε τη βασική κατανόηση των ιδιωτικών blockchains; Αν και η ιδέα προέρχεται από τη βασική ιδεολογία του κρυπτονομίσματος, είναι ακόμα πιο πρακτική. Η λιγότερο ευμετάβλητη φύση του το καθιστά πιο επιθυμητό για τους κοινούς χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για καθημερινές δραστηριότητες, όπως η πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας και άλλα.

Εάν ενδιαφέρεστε για το blockchain και θέλετε να καταλάβετε πώς μπαίνουν στο παιχνίδι αυτοί οι διάφοροι τύποι blockchain, προτείνουμε να ξεκινήσετε με το δωρεάν βασικό μάθημά μας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me