Τι είναι το Public Blockchain; Οδηγός για αρχάριους

Τι είναι ένα δημόσιο blockchain; Πώς λειτουργεί; Πώς διαφέρει από το ιδιωτικό; Πότε να χρησιμοποιήσετε ένα δημόσιο blockchain; Όλες αυτές οι ερωτήσεις είναι εξαιρετικά συγκεχυμένες εάν είστε απλά αρχάριοι. Για να σας βοηθήσουμε, θα διερευνήσουμε τις λεπτομέρειες του δημόσιου blockchain και του οικοσυστήματος του. Ας ξεκινήσουμε!

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τεχνολογίας blockchain κατάλληλες για διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης. Για παράδειγμα, υπάρχουν δημόσια blockchain, ιδιωτικά blockchain και federated blockchains. Κάθε ένα από αυτά διαφέρει μεταξύ τους.

Ωστόσο, εάν δεν καταλαβαίνετε πώς κάθε ένας από αυτούς τους τύπους επηρεάζει τα επιχειρηματικά μας μοντέλα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμόσετε μια λύση που βασίζεται σε blockchain.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε το δημόσιο οικοσύστημα blockchain. Επίσης, για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα την έννοια, θα ξεκινήσουμε με τον ορισμό και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε αργά προς ένα πρακτικό παράδειγμα αυτού του τύπου τεχνολογίας. Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτή η τεχνολογία.

Εγγραφείτε τώρα:Δωρεάν μάθημα Blockchain

Τι είναι ένα δημόσιο Blockchain?

Ένα δημόσιο blockchain δεν έχει περιορισμούς. Οποιοσδήποτε διαθέτει σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο και να αρχίσει την επικύρωση μπλοκ και την αποστολή συναλλαγών. Συνήθως, τέτοια δίκτυα τείνουν να προσφέρουν κάποιο είδος κινήτρου στους χρήστες που επικυρώνουν τα μπλοκ.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό το δίκτυο τείνει να χρησιμοποιεί τους συναδέλφους αλγόριθμους Proof of Work ή Proof of Stake για την επικύρωση των συναλλαγών. Είναι ένα «Δημόσιο» δίκτυο με πραγματική έννοια.

Ήταν το μοντέλο που πρότεινε ο Satoshi Nakamoto το 2009. Μπορείτε να το ονομάσετε μητρική τεχνολογία. Αργότερα, οι εταιρικές εταιρείες άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον για την τεχνολογία blockchain και τροποποίησαν τη φύση του αποκεντρωμένου καθολικού και εισήγαγαν τα ιδιωτικά blockchain.

Στη δημόσια αρχιτεκτονική blockchain, μπορείτε να κατεβάσετε το πρωτόκολλο ανά πάσα στιγμή και δεν θα χρειαστείτε άδεια από κανέναν. Τα δημόσια blockchain απεικονίζουν το ιδανικό μοντέλο που καθιστά τη βιομηχανία τεχνολογίας τόσο επικερδή.

Έτσι, είναι εντελώς αποκεντρωμένο, κανένας οργανισμός δεν ελέγχει το οικοσύστημα. Ενώ ένα ιδιωτικό blockchain μπορεί να αλλάξει και να αλλάξει από τον ιδιοκτήτη οργανισμό.

Ένα δημόσιο blockchain ξεπέρασε την αναγκαιότητα ενός τρίτου μέρους. Το σύστημα έχει τη δική του φυσική ροή – όπως ένα ποτάμι που ρέει. Κανείς δεν ελέγχει τη διαδρομή ροής, ωστόσο όλοι το χρησιμοποιούν. Λοιπόν, πώς μπορείτε να το ορίσετε εύκολα; Ένα αυτοδιοικούμενο, καθαρά αποκεντρωμένο και αυτόνομο ψηφιακό δημόσιο καθολικό.

Είναι όπως αυτός ο ορισμός της δημοκρατίας – του λαού, του λαού και του λαού!


Αναρωτιέστε για τους διαφορετικούς τύπους τεχνολογίας blockchain; Ρίξτε μια ματιά στους 4 διαφορετικούς τύπους τεχνολογίας blockchain για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά.

Χαρακτηριστικά του Public Blockchain

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της δημόσιας αρχιτεκτονικής blockchain. Προφανώς, αυτά τα χαρακτηριστικά διαφέρουν από άλλους τύπους blockchain. Ας δούμε τι είναι αυτά –

  • Κάθε κόμβος έχει πρόσβαση για ανάγνωση και εγγραφή στο καθολικό
  • Ο καθένας μπορεί να κατεβάσει και να προσθέσει κόμβους στο σύστημα
  • Η τεχνολογία είναι πλήρως αποκεντρωμένη στη φύση
  • Προσφέρει ανωνυμία, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να παρακολουθεί τις συναλλαγές σας πίσω σε εσάς
  • Είναι λίγο πιο αργό σε σύγκριση με το ιδιωτικό blockchain

Διαβάστε περισσότερα:6 βασικές δυνατότητες Blockchain που πρέπει να γνωρίζετε

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα?

Ας δούμε μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα του δημόσιου blockchain.

Μεγαλύτερη διαφάνεια

Οι δημόσιοι αποκλεισμοί έχουν μια κοινή κοινή συναίνεση μεταξύ των χρηστών του δικτύου. Εάν κάποιος ρωτήσει – γιατί είναι καλύτερο το δημόσιο δίκτυο; Η πρώτη απάντηση θα είναι η διαφάνεια. Ο ίδιος ο λόγος για τον οποίο τα blockchain θεωρούνται το νέο σύστημα δημιουργίας εσόδων είναι ότι είναι διαφανές και δεν έχει κανέναν έλεγχο σε τίποτα.

Ήταν ένα μεγάλο βήμα από τις κεντρικές και ομοσπονδιακές τράπεζες που είχαν τον έλεγχο της φύσης των συναλλαγών. Επίσης, πρέπει να πληρώσετε διάφορες χρεώσεις όποτε θέλετε να στείλετε χρήματα σε κάποιον με την παραδοσιακή μέθοδο.

Επιπλέον, όλα τα ιστορικά των συναλλαγών παραμένουν κρυμμένα, μακριά από τα δημόσια μάτια. Ο Satoshi έδειξε στον κόσμο ότι το παραδοσιακό μας σύστημα μεγάλωσε πολύ για την εποχή της πληροφορίας.

Όταν το κοινό ψηφιακό καθολικό μοιράζεται με το μαζικό πλήθος, όλοι μπορούν να το παρακολουθούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη διαφάνεια και ανάγκη από τρίτο να επικυρώνει τις συναλλαγές.

Διαβάστε επίσης:Πώς λειτουργεί το Blockchain?

Αληθινή αποκεντρωμένη δομή

Η υποδομή δικτύου είναι πλήρως αποκεντρωμένη. Έτσι, όλοι οι κόμβοι του συστήματος θα έχουν το δικό τους αντίγραφο του καθολικού. Και χρησιμοποιώντας τους αλγόριθμους συναίνεσης μπορούν να ενημερώσουν το καθολικό αποτελεσματικά.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ανάγκη για καμία κεντρική αρχή σε κανένα βήμα, αυτός ο τύπος blockchain προσφέρει την πραγματικά αποκεντρωμένη δομή.

Ενδυνάμωση χρηστών

Οποιοσδήποτε διαθέτει σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορεί να κατεβάσει το αντίγραφο του blockchain και έχει πλήρη εξουσία να το διαβάσει ή να το ξαναγράψει. Δηλαδή, οι γενικοί άνθρωποι έχουν τον πίνακα ελέγχου, όχι μια κακή εταιρεία!

Αμετάβλητο

Το δημόσιο δίκτυο είναι εντελώς αμετάβλητο. Αυτό σημαίνει, κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει το σύστημα ή να κλέψει τα χρήματα. Εάν κάποιος προσπαθήσει να παραβιάσει τα μπλοκ, όπως διπλά έξοδα, όλοι οι άλλοι κόμβοι θα απορρίψουν τη συναλλαγή. Έτσι, περιπτώσεις όπως η φορολογική απάτη και πολλά άλλα προβλήματα μπορούν να μετριαστούν με αυτήν την τεχνολογία.

Το Blockchain έρχεται με το δίκαιο μερίδιο των πλεονεκτημάτων του. Μάθετε περισσότερα από τον οδηγό μας σχετικά με τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain.

Παραδείγματα δημόσιου Blockchain

Είναι σημαντικό να δείτε τα καλύτερα δημόσια παραδείγματα blockchain για την επιχειρηματική σας λύση. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο τεχνολογίας blockchain, πρέπει να καταλάβετε πότε να χρησιμοποιήσετε ένα δημόσιο blockchain και πότε δεν πρέπει.

Σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα στον κόσμο της κρυπτογράφησης βασίζονται στο δημόσιο blockchain όπως – Bitcoin, Ethereum και Litecoin κ.λπ..

Το Ethereum είναι στην πραγματικότητα το πιο δημοφιλές δημόσιο blockchain αυτή τη στιγμή. Στην πραγματικότητα, η Ethereum ανέβασε την έννοια ενός δημόσιου blockchain σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Προς το παρόν, υπάρχουν τόσες πολλές εφαρμογές που βασίζονται σε αυτό το blockchain.

Είστε περίεργοι για το Ethereum; Θέλετε να μάθετε πώς λειτουργεί αυτή η πλατφόρμα; Ρίξτε μια ματιά στον απόλυτο οδηγό Ethereum τώρα!

συμπέρασμα

Τώρα που γνωρίζετε τι είναι ένα δημόσιο blockchain, μπορείτε να εφαρμόσετε με επιτυχία οποιαδήποτε λύση που βασίζεται σε blockchain χρησιμοποιώντας δημόσια blockchain. Παρόλο που αυτό το blockchain είναι γεμάτο χαρακτηριστικά, εξακολουθεί να μην είναι τόσο κατάλληλο για επιχειρηματικές λύσεις.

Στην πραγματικότητα, οι επιχειρηματικές λύσεις χρειάζονται κανονισμούς, αλλά αυτή η τεχνολογία δεν μπορεί να την προσφέρει. Γι ‘αυτό θα πρέπει επίσης να ελέγξετε το ιδιωτικό blockchain και το federated blockchain πριν κάνετε την τελική κλήση.

Εάν ξεκινάτε μόνο με το ταξίδι σας στο blockchain, πρέπει πρώτα να μάθετε για τα βασικά του blockchain. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη μαθησιακή σας διαδικασία με το δωρεάν μάθημα blockchain. Εγγραφείτε τώρα και εφαρμόστε τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain στη λύση σας.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map