15+ Πρακτικές περιπτώσεις χρήσης Blockchain το 2021

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πρακτικές περιπτώσεις χρήσης blockchain που κυμαίνονται από υγειονομική περίθαλψη, τραπεζικές υπηρεσίες, ακίνητα και άλλα!

Είμαστε το 2021! Η αρχή της νέας δεκαετίας ανοίγει πολλές δυνατότητες.

Η τεχνολογία Blockchain μπορεί να προσφέρει στις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις να φέρουν περισσότερες αλλαγές στην ήδη διευρυνόμενη αγορά.

Η χειροτεχνία θεωρίας μπορεί να σας δώσει μόνο απαντήσεις που μπορούν να ικανοποιήσουν μια συγκεκριμένη πτυχή του κοινού. Ωστόσο, τα πράγματα μπορούν να τρέχουν διαφορετικά όταν πρόκειται για τον πρακτικό κόσμο εκεί έξω.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κατανοήσετε το blockchain είναι να εξετάσετε τις πρακτικές περιπτώσεις χρήσης του blockchain και των προσφορών του. Γι ‘αυτό θα εξετάσουμε τις καλύτερες πρακτικές περιπτώσεις χρήσης blockchain.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα Βασικών Αρχών για Επιχειρήσεις Blockchains

Καλύτερες πρακτικές περιπτώσεις χρήσης του Blockchain

Πριν ξεκινήσουμε, ας ρίξουμε μια ματιά στη σύντομη εισαγωγή του blockchain.

Τι είναι η τεχνολογία Blockchain?

Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ για το blockchain, τότε μην ανησυχείτε. Θα προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε όσο το δυνατόν πιο απλό.

Το Blockchain είναι ένα δίκτυο συναδέλφων που μπορούν να αλληλεπιδράσουν, να επικοινωνήσουν και να μεταφέρουν πληροφορίες χωρίς να εξαρτώνται από μια κεντρική οντότητα. Τα βασικά χαρακτηριστικά του blockchain περιλαμβάνουν διαφάνεια, ασφάλεια, αμετάβλητο και αποκέντρωση.

Ένα blockchain χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο συναίνεσης που διασφαλίζει ότι οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται εντός του δικτύου είναι έγκυρες και επικυρωμένες για την επίτευξη όλων αυτών.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια πιο απλοϊκή αναπαράσταση.


Μπορείτε να απεικονίσετε το blockchain ως πύργο Zynga. Υπάρχουν μικρά κομμάτια που συγκρατούν ολόκληρο τον πύργο. Εάν αφαιρέσετε ένα μπλοκ, τότε ολόκληρος ο πύργος θα πέσει. Αυτό σημαίνει ότι η ακεραιότητα του πύργου σπάει εάν αφαιρεθεί ή αλλάξει ένα μπλοκ. Το Blockchain λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως κάθε μπλοκ επαληθεύεται με τη βοήθεια του προηγούμενου μπλοκ. Η ακεραιότητα των δεδομένων είναι αυτό που κάνει το blockchain τόσο εκπληκτικό!

Τώρα, επιστρέφοντας στις πραγματικές περιπτώσεις χρήσης του blockchain, ας ξεκινήσουμε τη λίστα με τις καλύτερες περιπτώσεις χρήσης blockchain για επιχειρήσεις.

Περιπτώσεις χρήσης Blockchain από τη βιομηχανία

Υπάρχουν τόσες πολλές εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για τις εταιρείες τους. Ας δούμε μερικές από τις περιπτώσεις χρήσης blockchain από τη βιομηχανία.

πρακτικές περιπτώσεις χρήσης blockchain

Παρακολούθηση εφοδιαστικής αλυσίδας

Μία από τις καλύτερες πρακτικές περιπτώσεις χρήσης του blockchain είναι η παρακολούθηση της αλυσίδας εφοδιασμού. Η εφοδιαστική αλυσίδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της οικονομίας μας.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς παίρνετε το ψωμί σας το πρωί; Όλα οφείλονται σε άψογα συστήματα αλυσίδας εφοδιασμού που εφαρμόζονται σε ολόκληρο τον τόπο όπου μένετε. Εάν η αλυσίδα εφοδιασμού δεν λειτουργεί σωστά, έχετε καθυστερημένα προϊόντα ή καθόλου προϊόντα.

Ένα πρόβλημα στην αλυσίδα εφοδιασμού μπορεί επίσης να οδηγήσει σε έλλειψη. Ωστόσο, δεν τελειώνουν τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού. Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για εταιρείες και καταναλωτές όπως εσείς είναι να απαλλαγείτε από ψεύτικα ή είδη απάτης που μπορούν να μπουν στην αλυσίδα εφοδιασμού με στοιχεία απάτης στην αγορά.

Η λύση? Το μαντέψατε – blockchain. Το Blockchain για εφοδιαστική αλυσίδα προσφέρει αμετάβλητο και δυνατότητα παρακολούθησης των προϊόντων της εφοδιαστικής αλυσίδας καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Προσφέρει αρκετή διαφάνεια στις εταιρείες για να παρακολουθούν τα προϊόντα. Οι εταιρείες μπορούν να παρακολουθούν στοιχεία απάτης στην αλυσίδα εφοδιασμού και να ανακαλύπτουν τις αναποτελεσματικές ενέργειες που αποτελούν μέρος της αλυσίδας εφοδιασμού. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να βελτιώσουν την εφοδιαστική αλυσίδα παρακολουθώντας την μέσω blockchain. Η παρακολούθηση της αλυσίδας εφοδιασμού είναι η πιο πρακτική περίπτωση χρήσης του blockchain.

Εάν είστε περίεργοι για το πώς το blockchain είναι σχετικό με την αλυσίδα εφοδιασμού και τις λειτουργίες διαχείρισης, τότε πρέπει να εγγραφείτε στο μάθημα blockchain αλυσίδων επιχείρησης και εφοδιαστικής αλυσίδας τώρα!

Επεξεργασία πληρωμών και μεταφορά χρημάτων

Μια άλλη από τις εφαρμογές blockchain σε πραγματικό χρόνο είναι η επεξεργασία πληρωμών. Ποια είναι η τελευταία φορά που προσπαθήσατε να μεταφέρετε τα χρήματα σε κάποιον που ζει σε διαφορετική χώρα; Αν το κάνατε, τότε ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να στείλετε χρήματα στο εξωτερικό.

Εάν εργάζεστε σε διαφορετική χώρα, τότε γίνεται εντελώς νέο πρόβλημα. Η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό μπορεί να επιφέρει και πολλά τέλη. Αυτό καθιστά το εισόδημα των ατόμων που κερδίζουν στο εξωτερικό χαμηλότερα από αυτά που κερδίζουν. Επιπλέον, πρέπει επίσης να περιμένετε λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί μια συναλλαγή. Οι κανονισμοί τραπεζών και συναλλάγματος επιβάλλουν όλους αυτούς τους περιορισμούς.

Είναι σαφές ότι το blockchain είναι η λύση στις μεταφορές χρημάτων, ειδικά στις μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό. Μπορούν να σας σώσουν την ταλαιπωρία, καθώς το blockchain σας επιτρέπει να κάνετε άμεσες μεταφορές ακόμη και πέρα ​​από τα σύνορα.

Οι τράπεζες χρησιμοποιούν επίσης κρυπτονομίσματα για τη διαχείριση χρηματικών ποσών στο εξωτερικό, καθώς είναι ταχεία και κοστίζουν λιγότερο από ό, τι με τον πιο παραδοσιακό τρόπο. Το Ripple είναι ένα από τα κρυπτονομίσματα που ελέγχονται από τις τράπεζες για τη μεταφορά χρημάτων. Χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για μεταφορά από τράπεζα σε τράπεζα.

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες πρακτικές και περιπτώσεις πραγματικής χρήσης του blockchain.

Ψηφιακή ταυτότητα

Μια άλλη από τις εφαρμογές του blockchain σε πραγματικό χρόνο είναι η ψηφιακή ταυτότητα. Η ταυτότητα είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κοινωνίας μας. Υπάρχει σαφώς μεγάλος θόρυβος γύρω από την ταυτότητα. Οι άνθρωποι πρέπει να φέρουν έγγραφα όλη την ώρα για να κάνουν ακόμη και τις μικρότερες εργασίες.

Οι εταιρείες σε όλο τον κόσμο υποφέρουν επίσης από την ανάγκη για ένα ενοποιημένο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας. Εάν εργάζεστε σε κάποια από τις μεγάλες εταιρείες, θα έχετε ήδη συναντήσει ταυτότητα στο χώρο εργασίας σας. Οι εταιρείες διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ένα βιομετρικό σύστημα ταυτότητας.

Εκτός από το εργασιακό περιβάλλον, ο γενικός πληθυσμός θα λατρεύει επίσης ένα σύστημα που τους βοηθά να αναγνωρίζονται με τον πιο ασφαλή τρόπο.

Η απάντηση είναι ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που βασίζεται σε blockchain. Οι μεγάλες εταιρείες αναγνωρίζουν επίσης την περίπτωση χρήσης και εργάζονται για εφαρμογές που επιτρέπουν τη δημιουργία ψηφιακής ταυτότητας για τους υπαλλήλους τους και τον κόσμο. Το έργο για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας ταυτότητας είναι πολύ μακριά από τώρα, αλλά το έργο έχει ήδη ξεκινήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Προστασία και δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Τα πνευματικά δικαιώματα είναι επίσης ένας τομέας που απαιτεί προσοχή από τους οπαδούς του blockchain. Εάν συμμετέχετε στη βιομηχανία των δημιουργών, γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να προστατεύσετε τη δημιουργία σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι πνευματικής ιδιοκτησίας της εργασίας σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εργασία σας προστατεύεται πάντα. Για παράδειγμα, γράψατε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο και θέλετε να διανείμετε το έργο σας σε πλατφόρμες όπως το Amazon.

Ένας αγοραστής αγοράζει το βιβλίο και στη συνέχεια το διανέμει χωρίς να γνωρίζετε τα διαφορετικά αρχεία PDF. Οι άλλοι χρήστες κατεβάζουν επίσης το βιβλίο και το διανέμουν χωρίς να το γνωρίζετε. Παραβιάζουν βασικούς κανόνες copywriting, αλλά είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους παροχής προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων είναι η χρήση blockchain. Το Blockchain προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση παρέχοντας περιεχόμενο μέσω του δικτύου. Καθώς το blockchain είναι ένα τεράστιο δίκτυο που παρέχει διαφάνεια, οποιοσδήποτε προσπαθεί να παραβιάσει τα πνευματικά δικαιώματα μπορεί να αναφερθεί αυτόματα και να εκτελεστεί σύμφωνα με τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για την προστασία των δικαιωμάτων όπου ο δημιουργός πληρώνεται για τις δημιουργίες του.

Κυβερνασφάλεια

Καμία πλατφόρμα ή σύστημα πληροφοριών δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλές. Γι ‘αυτό η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι τόσο περίπλοκη όσο είναι τώρα. Ωστόσο, μπορούμε να δούμε μια καλύτερη «ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» στο μέλλον. Είναι δυνατό με τη βοήθεια του blockchain. Το Blockchain μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίλυση πολλών συστημάτων ασφαλείας. Ωστόσο, η χρήση του blockchain στην ασφάλεια μπορεί περισσότερο χρόνο.

Το Blockchain μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με τη χρήση αποκεντρωμένων λύσεων αποθήκευσης. Καθώς τα δεδομένα αποθηκεύονται με αποκεντρωμένο τρόπο, δεν θα υπάρξει ούτε ένα σημείο επίθεσης για τους χάκερ. Τις περισσότερες φορές, οι επιχειρήσεις βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε ένα κεντρικό σύστημα που δεν είναι ιδανικός τρόπος αποθήκευσης δεδομένων – τουλάχιστον από την άποψη της ασφάλειας.

Μπορούμε επίσης να δούμε τη βελτίωση της ασφάλειας DNS με αποκέντρωση. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιθέσεων DDoS. Άλλες πτυχές του συστήματος, όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων, μπορούν επίσης να αυξήσουν την ασφάλεια. Αμετάβλητο σημαίνει επίσης ότι οι χάκερ δεν μπορούν να κάνουν απάτη ή κλοπή δεδομένων. Η χρήση του blockbers Cybersecurity είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις.

Εγγραφείτε τώρα: Μάθημα πιστοποιημένου Blockchain Security Expert (CBSE)

Ψηφιακή ψηφοφορία

Τα συστήματα ψηφοφορίας ελέγχονταν πάντα σε όλο τον κόσμο. Μερικές φορές ελέγχονται για διαφάνεια ή για την ταχύτητα διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Είναι κοινό για τους ανθρώπους να παραμένουν στην ουρά για ώρες πριν πάρουν την ευκαιρία να ψηφίσουν. Αυτός δεν είναι ένας υγιής τρόπος ψηφοφορίας, ειδικά για ειδικά άτομα που δεν μπορούν να παραμείνουν στην ουρά για τόσο καιρό.

Εδώ μπαίνει η Ψηφιακή ψηφοφορία. Η ιδέα της ψηφιακής ψηφοφορίας προέρχεται από το blockchain. Καθώς το blockchain προσφέρει διαφάνεια, αμετάβλητο και ασφάλεια, είναι ένα ιδανικό σύστημα / πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των ψηφοφοριών.

Ακίνητα

Η ακίνητη περιουσία δεν είναι η καλύτερη. Αυτήν τη στιγμή, εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε μια αγορά, τότε πρέπει να περάσετε από μια μακρά διαδικασία τεκμηρίωσης, επαλήθευσης και μεταβίβασης ιδιοκτησίας. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πολλά χαρτιά που μπαίνουν κατά την αγορά ή την πώληση ενός ακινήτου. Επιπλέον, πρέπει επίσης να κάνετε εργασίες επαλήθευσης και για τα δύο μέρη. Εάν παίρνετε δάνειο, τότε τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα καθώς πρέπει να γίνουν περισσότερα έγγραφα.

Τέλος, υπάρχουν επίσης πιθανότητες απάτης. Η απάτη γενικά συμβαίνει από πωλητές που πωλούν την περιουσία τους σε πολλά μέρη ταυτόχρονα, γεγονός που τους καθιστά δύσκολο να το πιάσουν.

Για να λύσουμε όλα αυτά τα ζητήματα, έχουμε στη διάθεσή μας το blockchain. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι γρηγορότερα, πρέπει να πάρετε το blockchain. Το Blockchain προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας στοιχείων ενεργητικού στον πραγματικό κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι οι πωλητές μπορούν να πουλήσουν τη γη ή την ιδιοκτησία τους με τη χρήση έξυπνων συμβολαίων.

Μπορούν να δημιουργήσουν μια νομική διαδικασία κωδικοποιώντας την στο έξυπνο συμβόλαιο και στη συνέχεια να την εκτελέσουν όταν πληρούνται οι όροι. Για παράδειγμα, εάν ο αγοραστής πληρώσει το ποσό, τότε ο νόμιμος κάτοχος μιας ιδιοκτησίας μεταφέρεται στον αγοραστή μέσα σε λίγα λεπτά. Το Blockchain για ακίνητα μπορεί επίσης να προσφέρει τη δυνατότητα εξάλειψης της απάτης εξασφαλίζοντας διαφάνεια, αμετάβλητο και ασφάλεια.

Υγειονομική περίθαλψη – Ιατρική τήρηση αρχείων

Ένας άλλος τρόπος που το blockchain μπορεί να είναι χρήσιμο είναι να παρέχει έναν τρόπο για την τήρηση ιατρικών αρχείων. Οι ασθενείς δυσκολεύονται να διατηρήσουν τα έγγραφά τους άθικτα και στον ίδιο χώρο. Τα έγγραφα γίνονται πολύπλοκα με την πάροδο του χρόνου και αν επισκέπτεστε πολλούς γιατρούς, είναι δύσκολο να διατηρηθείτε. Επίσης, εάν είστε μέλος του ιδρύματος υγειονομικής περίθαλψης, θα γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να κάνετε τήρηση αρχείων.

Με το blockchain, τα πάντα είναι προσβάσιμα από οπουδήποτε. Τα δεδομένα των ασθενών μπορούν να καταγραφούν στο blockchain. Μπορούν να έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή και να το ενημερώνουν όταν επισκέπτονται το γιατρό τους. Οι γιατροί μπορούν επίσης να είναι σίγουροι όταν ρίχνουν μια ματιά στα δεδομένα του ασθενούς. Συνολικά, είναι μια win-win κατάσταση τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους ιατρούς.

Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα πρακτικών περιπτώσεων χρήσης blockchain για υγειονομική περίθαλψη.

Υγειονομική περίθαλψη – Παρακολούθηση φαρμάκων

Η χρήση Blockchain καλύπτει επίσης ένα ακόμη σημείο πόνου στην υγειονομική περίθαλψη. Μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό φαρμάκων. Με αυτόν τον τρόπο, τα ψεύτικα φάρμακα μπορούν να αφαιρεθούν από την αλυσίδα εφοδιασμού φαρμάκων. Αυτό είναι δυνατό λόγω του τρόπου με τον οποίο το blockchain αποθηκεύει δεδομένα. Όταν ένα νέο φάρμακο καταγράφεται με την αλυσίδα εφοδιασμού, δημιουργεί πολλές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού κατακερματισμού που είναι αποθηκευμένος στο blockchain.

Εάν κάποιος προσπαθήσει να αλλάξει το φάρμακο στην αλυσίδα εφοδιασμού, ο αριθμός κατακερματισμού δεν θα ταιριάζει – κάτι που στη συνέχεια μπορεί να ζητήσει από το σύστημα να το αφαιρέσει από την αλυσίδα εφοδιασμού.

Στο τέλος, εσείς, ως καταναλωτής, θα έχετε πρόσβαση σε φάρμακα που είναι αυθεντικά. Οι εταιρείες επωφελούνται επίσης από αυτό καθώς τους εξοικονομεί εκατομμύρια δολάρια.

Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων

Άλλες πρακτικές περιπτώσεις χρήσης του blockchain είναι η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, οι έμποροι μπορούν να διαχειρίζονται και να ανταλλάσσουν περιουσιακά στοιχεία. Αυτό το καθιστά μία από τις επικίνδυνες συναλλαγές που πρέπει να συμμετέχει. Κάθε μέρος πρέπει να είναι πολύ μεθοδολογικό στην προσέγγισή του. Για τη μείωση του κινδύνου, κάθε μέρος πρέπει να έχει βασικούς παίκτες κατά τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Αυτό περιλαμβάνει την ύπαρξη θεματοφύλακα, μεσίτη ή διαχειριστή διακανονισμού. Φροντίζουν τα αρχεία και διασφαλίζουν ότι δεν θα εισέλθουν σφάλματα κατά τη διαχείριση αυτών των αρχείων.

Αυτή είναι πολύ δουλειά για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Το Blockchain δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να εργάζονται πιο αποτελεσματικά. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το blockchain για να μειώσουν τα σφάλματα και να διασφαλίσουν ότι η όλη διαδικασία είναι πιο ομαλή από ποτέ. Μπορούν να αφαιρέσουν διαμεσολαβητές εάν χρειαστεί.

Ψυχαγωγία

Ως δημιουργός, δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσετε το σωστό κοινό λόγω των διαμεσολαβητών και των πλατφορμών που ελέγχουν τη διανομή περιεχομένου. Για παράδειγμα, εάν είστε προγραμματιστής μουσικής, τότε πρέπει να εγγραφείτε στις δημοφιλείς συσκευές πλατφόρμας μουσικής και στη συνέχεια να διανέμουν την εργασία σας. Αυτό μπορεί να είναι περιοριστικό με πολλούς τρόπους λόγω του αλγορίθμου που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον, αυτές οι πλατφόρμες μεσολαβητών λαμβάνουν επίσης ένα μεγάλο ποσό τελών ως περικοπή.

Με το blockchain, οι μουσικοί μπορούν να συνδεθούν απευθείας με το κοινό τους και να πουλήσουν τη μουσική τους απευθείας σε αυτούς χωρίς την ανάγκη διαμεσολαβητή. Υπάρχουν ήδη πλατφόρμες που προσφέρουν επιλογές πληρωμής μέσω blockchain και όποιος είναι εξοικειωμένος με τη βασική κρυπτογράφηση μπορεί να αγοράσει μουσική μέσω blockchain.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Οι ασφαλιστικές απαιτήσεις βρίσκονται στη συνέχεια στη λίστα των εφαρμογών blockchain. Στην πραγματικότητα, οι ασφαλιστικές απαιτήσεις μπορούν επίσης να βελτιωθούν με τη βοήθεια του blockchain. Η ασφάλιση είναι μια από τις μεγάλες βιομηχανίες που χρειάζονται εκ νέου εργασία. Το Blockchain μπορεί να βοηθήσει ακριβώς αυτό. Προς το παρόν, εάν αναλαμβάνετε ασφάλιση, πρέπει να περάσετε από μεγάλες ταλαιπωρίες όταν το διεκδικήσετε.

Απαιτεί να έρχεστε σε επαφή με τον ασφαλιστικό σας και απαιτεί επίσης μια καλή τεκμηρίωση.

Η διαδικασία αξιώσεων απλοποιείται με τη βοήθεια του blockchain, καθώς μπορεί να αποθηκεύσει πληροφορίες με ασφάλεια και ως εκ τούτου μπορεί να επαληθευτεί για την επεξεργασία της αξίωσης. Μόλις οι αξιώσεις μεταφορτωθούν στο δίκτυο blockchain, οι αξιώσεις διαβιβάζονται στη συνέχεια στα σχετικά μέρη. Τα συμβαλλόμενα μέρη μετά εξετάζουν τις πληροφορίες και απελευθερώνουν την ασφάλιση.

Τα έξυπνα συμβόλαια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση του αυτοματισμού της διαδικασίας αξιώσεων, όπου ο χρήστης μπορεί απλώς να υποβάλει αξιώσεις και να λάβει τις αξιώσεις του μόλις εγκριθούν. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε κάποιο είδος ασφάλισης, αλλά όχι σε όλους. Όπως μπορείτε να δείτε, το blockchain για ασφάλιση μπορεί να προσφέρει πολλές δυνατότητες.

Εκπαίδευση

Τα εκπαιδευτικά πτυχία αποτελούν βασικό μέρος του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Προσφέρει εγκυρότητα στην ικανότητα κάποιου και προσφέρει πληροφορίες για το τι είναι ικανό. Ωστόσο, είναι δύσκολο να επαληθευτούν και να μεταφερθούν. Είναι επίσης εύκολο στην απάτη και μπορεί να οδηγήσει σε περιπτώσεις όπου οι υποψήφιοι παίρνουν θέσεις εργασίας που δεν τους αξίζουν. Η λύση σε όλα αυτά είναι ένα σύστημα επαλήθευσης διανομής που λειτουργεί με blockchain.

Οι υποψήφιοι μπορούν τώρα να λάβουν ψηφιακά πιστοποιητικά και πτυχία. Όλα αυτά δημιουργούνται ψηφιακά με τη βοήθεια του blockchain. Συνδέονται με την ψηφιακή ταυτότητα του υποψηφίου και ως εκ τούτου μπορούν να επαληθευτούν ανά πάσα στιγμή. Τα πιστοποιητικά είναι επίσης προσβάσιμα από το άτομο οπουδήποτε, γεγονός που το καθιστά πιο εύχρηστο και πιο εύκολο στην πρόσβαση.

Αυτή η πρακτική περίπτωση χρήσης του blockchain μπορεί να εφαρμοστεί παγκοσμίως μεταξύ πανεπιστημίων, διαδικτυακών μαθημάτων και άλλων!

Επιμελητεία

Η εφοδιαστική είναι μια από τις σημαντικότερες βιομηχανίες που χρειάζεται μια δραστική αλλαγή αυτή τη στιγμή. Στην πραγματικότητα, αυτή η βιομηχανία αντιμετωπίζει πολλά θέματα, τα οποία είναι πρακτικά συντριπτικά. Σε αυτήν την περίπτωση, το blockchain μπορεί να ενισχύσει και να βοηθήσει στην εξάλειψη των περισσότερων προβλημάτων. Ας δούμε τι μπορεί πραγματικά να προσφέρει το blockchain για logistics:

Το Blockchain μπορεί να συνοδεύεται από μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας και να βοηθά στην επικύρωση όλων των δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα, καθώς κανείς δεν μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα δεδομένα, έτσι κάθε στοιχείο θα είναι μακριά από κακόβουλα μέρη. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην παρακολούθηση όλων των απαιτήσεων και να κάνει τις παραδόσεις εγκαίρως.

Το Blockchain μπορεί επίσης να δημιουργήσει ένα ασφαλές κανάλι για όλη την επικοινωνία μεταξύ οχημάτων και οχημάτων και συνεπώς να τα εξορθολογίσει προκειμένου να αυξήσει την αποτελεσματικότητα.

Ανθρωπιστική βοήθεια

Η φιλανθρωπία βρίσκεται στη συνέχεια στη λίστα των εφαρμογών blockchain. Η φιλανθρωπία είναι ένα από τα ευγενή πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τους άπορους. Ωστόσο, δεν είναι απαλλαγμένο από προβλήματα. Υπάρχει συνεχής ανάγκη για διαφάνεια στις φιλανθρωπικές οργανώσεις που πραγματοποιούνται αυτήν τη στιγμή. Ως δωρητής, πρέπει επίσης να ξέρετε πώς και πού πρόκειται να χρησιμοποιηθεί η δωρεά σας.

Με το blockchain, όλα αυτά είναι δυνατά. Καθώς το blockchain είναι διαφανές, όλες οι δωρεές μπορούν να παρακολουθούνται. Επίσης, η εταιρεία ή ο οργανισμός που πραγματοποιεί τις συναλλαγές πρέπει να είναι πιο διακριτικός στον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουν τις δωρεές. Οι δωρεές Blockchain είναι επίσης ιδανικές για κοινότητες που θέλουν να αφαιρέσουν μεσίτες για να σώσουν την προμήθεια και να παρέχουν το μέγιστο όφελος στους απόρους.

συμπέρασμα

Αυτό μας οδηγεί στο τέλος των 15+ πρακτικών περιπτώσεων χρήσης blockchain. Ελπίζουμε ότι το άρθρο σάς έδωσε μια σαφή κατανόηση του τι μπορεί να κάνει το blockchain σε πραγματική πρακτική χρήση. Έχει ένα ευρύ φάσμα πρακτικών περιπτώσεων χρήσης, όπως υγειονομική περίθαλψη, αλυσίδα εφοδιασμού, ακίνητα και ούτω καθεξής. Κάθε ένας από αυτούς τους τομείς βλέπει ένα διαφορετικό σύνολο περιπτώσεων πρακτικής χρήσης blockchain.

Το Blockchain έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον κόσμο. Εάν θέλετε επίσης να συμμετάσχετε στο οικοσύστημα blockchain, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με το δωρεάν μάθημα blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map